ASZTROLOGOSZ, Kozma Szilárd - karma-asztrológus fóruma

Asztrológiai fórum: Kozma Szilárd és asztrológus-barátainak fóruma
Pontos idő: 2023.10.04. 09:25

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1 hozzászólás ] 
Szerző Üzenet
HozzászólásElküldve: 2022.03.10. 19:30 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 4155
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Kozma Szilárd: Az élvezet és a boldogság össze tévesztésének a következményeiről, veszélyességéről.

Metafizikai szinten, végül is, minden emberi konfliktus, vagy akár egyéni, akár tömeges szerencsétlenség igazi oka, mint amilyenek voltak a világháborúk, vagy, amilyen volt a két éves globális kovid-diktatúra is, és, mint amilyen most ez az Ukrán-háború is, az embernek – embereknek, emberiségnek - a téves boldogság – koncepciójában keresendő. És nem csak úgy mint az un reál és a szociális – gazdasági tudományok által logikailag némileg követhető és megmagyarázható következmény, hanem úgy is, mint a spirituális dimenziókból elinduló és a világunkban – életünkben megjelenő materializáció. Vagyis, ezek az okok abban is keresendők (és metafizikailag kimutathatók!), hogy az emberiség nagy - nagy többsége, azt képzeli - mivelhogy arra is van irányítva (úgy van gondozva…) nevelve és tanítva és tájékoztatva már kis gyermek korától -, hogy a boldogság, amit mindenki joggal szeretne elérni (Hiszen ez ugyancsak egy, az egyénekbe istenileg bevésett belső, metafizikai szükségszerűségből eredő vágy és sóvárgás) az élet (megszerezhető és megszerzendő) külső elemeiben (Az anyagi természetben, vagy a többi, vagy egy másik emberben) található. Vagyis, a testi, de minimum a lelki (érzelmi) szinteken is érzékelhető élvezetek elérésében, ezeknek a mennyiségi növelése esetleges növelésében. Úgy is mondhatnánk, hogy bármilyen filozófiák és tudományos (gazdasági), vagy vallásos - teológiai magyarázatok jöjjenek –menjenek, az emberek alapvető törekvése a külső, tehát az anyaghoz (pl. saját testükhöz) és, egyik – a másikhoz kötött boldogságnak az elérése. Ennek a külső boldogságnak viszont, az igazi neve: élvezet.
E vonatkozásban, most részletekbe nem akarok bele menni, mert lényegében erről szólnak az írásaim (tanulmányaim és regényeim), erről (is), illetve ennek a tévedésnek – ennek az élet-látási hibának – a következményeiről beszélek a youtube-ra feltett videoimban.
Amit viszont el akarok mondani e fatális ontológiai (emberiség- és történelmi szintű) tévedés kapcsán, az az, hogy az eredeti abszolút - isteni Boldogság-állapot, amiből jöttünk mindannyian, és ahova vissza kellene, hogy jussunk, két ősprincípiumból (őskezdetből) tevődik össze: a Szeretetből (Amit e helyen remélem, hogy nem kell értelmezni) és az Igazságból (Világosságból, Fényből élet-értelemből, vagyis: isteni törvényességből). Ennek a kettőnek az együttes - egymást befolyásoló, egymást kiegészítő, egymásba hatoló – megvalósításának a szükségét (Élet-célját és értemét) kellene tehát megtanítani-, erre kellene rávezetni a gyermekeket már egészen kicsi koruktól, ahelyett, hogy a hamis boldogság elérési lehetőségeihez: a például táplálék útján is elérhető, különböző élvezet(ek)hez jutási lehetőségeken keresztül való, boldogság-elérésnek az illúziójához szoktatnánk őket.
Az utóbbi nép-szokás és koncepció ugyanis, személyi tulajdonsággá, globális (emberiség szintű) élet-cél látomássá változik mindenkiben, amire felnőtté válik, tehát tudattalan (de korrupt, mert alapjában hibás) szellemi közmegegyezésként marad(t) fenn az emberiségben évszázadokon és évezredeken keresztül. És tehát, felnőtt korban már eszébe sem jut majdnem senkinek, hogy ezt, az igazi boldogságot eltakaró és azt fatális módon helyettesítő, ferde élet-cél látomást kellene felülvizsgálni és megszüntetni, vagyis, hogy az élvezetek kielégítése helyett, az igazi boldogság elérésére törekedni.
Az élvezetek ugyanis, hiába elégítődnek és elégülnek ki időlegesen és hiába halmozódnak egymásra, mert, az utánuk való vágy és sóvárgás nem szűnik meg, hanem éppen fordítva: csak nőttön-nő, amiként azt már nem csak a beteges édesség-fogyasztási kényszer és függőség, nem csak a nagyevés-mánia szélsőséges formája: a bulimia, hanem az iszákosság, a drog-fogyasztás, a lánc-dohányzás, a szex-mánia, és más élvezeti függőségek, ezeregy esetében is bebizonyosodott.
És mégis és mégis: az utóbbi évtizedekben a gyermekeinket egyre inkább a külső boldogság-szerzési lehetőségnek (élvezeteknek) a klasszikus-, és a ma már egészen elképesztőnél elképesztőbb, különböző formáihoz szoktatjuk. Legyen szó akár az ízlelő bimbok serkentését és provokálását (hozza szoktatását - rákapatását) okozni képes különleges ízű „táplálékokkal” (általában édességekkel) és – vagy, szomjat oltani hivatott un. üdítő italoknak már nem is nevezhető kémiai vegyszerekkel való „kedveskedésről”. Akár az olyan ártatlan modern mesék és televíziós – internetes mesefilmek nézetéséről, amelyekben a régi, népmesékben található moralitásának már a nyomát sem lehet lelni, hanem csupa inger-küszöb feszegető akciót és izgalmat, vagyis: hang-effektusokkal fűszerezett nyüzsgést, éktelen kiabálást, nyávogó panaszkodást, rémületet, találomra való kapkodást, vagyis: tömény és töméntelen agressziót.
Nem csoda, ha ilyen felsrófolt és fokozhatatlan és e fokozott érzéki és érzelmi vágyakozások és sóvárgások szinten kielégíthetetlen élet-értelem látomással az értelmet az egyéni öntudat kifejlődésének a szolgálatába állítani hivatott, tehát öntudati-, önérzékelési és önértékelési problémákat felvető kamasz korba érkező gyermekek egy része - és nem csak a gyermekkorból hozott és a kamasz korban határtalanná növekedett kielégülési vágyaik kielégíthetetlensége miatt - depressziós lesz, illetve, más személyiségi problémával kezd küzdeni, mindenki a saját egyéni karmája sajátosságainak megfelelően, amellett, hogy a karmájuknak ugyancsak megfelelő függőségek, függőséget okozó irracionális vágyak és függőségi magatartások és viszonyok is megjelennek…, a megfelelő türelmetlenséggel-, világ-és életharaggal, az őket ugyebár, e jogos vágy-kielégítési törekvéseikben, persze, jogtalanul és törvénytelenól korlátozó szülőkre és tanárokra való haragvásoknak a tönkelegével, az életkorra amúgy is jellemző agresszivitással együtt.

Hadd ne soroljam tovább. A kétségbeejtő helyzetet minden kamasz korú gyermekkel rendelkező, vagy ezen túl esett szülő ismeri, de ismerik a megfelelő prevenciós és rehabilitációs intézmények szakemberei, dolgozói is. Azonban én, mint metafizikailag gondolkozni szerető asztrológus nem kívánok a szélsőségekkel foglalkozni, mert azok akik-, vagy azok akiknek a gyermeke – gyermekei, a szélsőséges esetek valamely zónájába kerülnek, amúgy sem keresik fel az asztrológusokat sem önálló felnőttként, sem problémás gyermekes szülőként. Egyetlen ilyen esetem volt, amikor egy anya azzal keresett meg, hogy vajon az új férje és a kamasz lánya sorsképletből kimutatható-e az, hogy a kettőnek lehetett szexuális kapcsolata egymással, amit a pszichológiai tesztek alapján állítottak a szakemberek. Bár ezt koránt sem tarthattam asztrológiai sors-elemzésre és tanácsadásra való, méltó felkérésének a képletekből kiolvasható lehetőségről (Ez esetben maximális lehetőségről.) felvilágosítottam az anyát, kéretlenül útba tanácsot is adván a továbbiakhoz.
A gondolat, amit feltétlenül meg akarok osztani az asztrologosz- olvasókkal az, hogy korábban a fekete életek is számítanak című amerikai félpolgárháború és a szivárvány-mozgalom amelyben nem csak az értelmet, de az elemi felelősséget is a pokolba száműzték, meg az éppen a két éves, globális kovid – zsarnokoskodás szerencsétlen esete, és most a még szerencsétlenebb Ukrán-háború szereplőinek és háttér befolyásoló amerikai és Amerikát is a háttérből manipuláló hatalmainak az elképesztő janus-arcúsága, jelzi azt, hogy ez úttal már, nem (elitélhető és elitélendő) konkrét ellenségek állnak egymással szemben, hanem a háborúban részt vevő, azt gerjesztő, vagy az amiatt (és a támadók kegyetlensége miatt) sopánkodó nyugati típusú élvezet-centrikus civilizációs életmodell (ami viszont keleten is tombol), semmi másra nem képes, csak az erkölcs és ezzel az élet lesüllyesztésére, bemocskolására és tönkre tételére.
Vigyázzunk tehát arra, hogy a belső Boldogságot, aminek az elérésére és megvalósítására születtünk, ne, semmiképpen ne tévesszük össze az élvezetek halmozásával.

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Profil  
 
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1 hozzászólás ] 

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség
phpBB SEO