ASZTROLOGOSZ, Kozma Szilárd - karma-asztrológus fóruma

Asztrológiai fórum: Kozma Szilárd és asztrológus-barátainak fóruma
Pontos idő: 2024.04.29. 04:52

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]


Fórum szabályok


"Széles az út amelyen el lehet indulni, de szűk az a kapu, amelyen be lehet jutni a Mennyek Országába."
"Sok a meghívott, kevés a kiválasztott." (Názáreti Jézus)



Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1 hozzászólás ] 
Szerző Üzenet
HozzászólásElküldve: 2023.06.10. 17:34 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 4223
Tartózkodási hely: Csíkszereda
A Jupiter-kód és annak a hétköznapi értelme szerinti mentalitás – gyakorlás szükségessége.



Már a Kovid és az Ukrajnai háború megjelenése előtt, mindenféle, az emberiség fennmaradására és jövőjére vonatkozó, állítólag a Biblia szövegeinek a betű-sorrendjébe is elrejtett kódokról olvashattunk. Sőt még nagysikerű és nagy hatású művészi - misztikus, vagy dokumentum-filmeket is készítettek és készítenek ezekről az állítólagos kódokról az amerikai szúdiókban, mint például a Da Vinci - kódról is. De neves asztrológusok is készítenek olyan sötét – jövőről és apokaliptikus borzalmakról, meg az Amerikai és az Európa civilizációknak az eltűnéséről szóló konstellációkról szóló értelmezésekről, hogy a kauzális asztrológiát művelők nem is tudják már, hogy sírjanak-e, vagy nevessenek a sok misztikus szamárság hallatán? És persze, ott vannak még David Ice –nek a nagy sikerű őrültségei arról, hogy szerinte, szemtanúk szerint G. W. Buhs amerikai elnök előttük alakult át néhány perc leforgásán belül gyík-emberré.
Az egész misztikus felhajtás arra nagyon jó, hogy negatív izgalomba hozza és tartsa az emberek képzelet- és érzelem világát, de másra nem. Az életünk céljának és rendeltetésének (rendeltetés beteljesítési szükségének és lehetőségének) a kérdését ugyanis, abszolút kielégítően megválaszolja a Szűz konstelláció által megjelenített spirituális Géniusz tanulmányozása mellett, a Jupiter bolygó által megtestesített isteni sorserő metafizikai értelmezése is. Éspedig azt, hogy az életünk oka, tehát az értelme, célja és rendeltetése nem más, mint a karma – jellegű negatív személyes tulajdonságainknak minél nagyobb mértékű pozitív képességekké és tulajdonságokká való átalakítása és ez által (is!), a minél magasabb fokú kiegyenlítődési képesség elérése. Az utóbbi persze, boldogság-képességek és boldogulási lehetőségek megszerzését is jelenti, de, amint írtam, ennek a feltétele viszont, nem más, mint a minél mélyebb és szélesebb körű karma – oldás. Vagyis mindezt nagyon, de nagyon durván leegyszerűsítve: az életünk tényleges rendeltetése, nem más mint, a megváltás, a megváltódási állapot elérése.
Ez tehát a legmagasabb rendű érték az életünkben, ez a legfontosabb mérce, amihez képest megvizsgálhatjuk, nem csak a tetteink és a szavaink értékét és súlyát, de még a gondolataink és a képzeletünk jellegének az értékét (értelmét) is. Ez az a bizonyos kód, ami az egész életünket áthatja és amely kód szerinti-, és amely kóddal szembeni külső és főként belső (morális) magatartásunk (mentalitásunk) következményeként egészségesek (vagy betegek) és boldogok (vagy boldogtalanok) lehetünk.
A kód legfontosabb tartozéka és kulcsa pedig, a hibabelátási képesség megszerzése, begyakorlása és folyamatos felerősítése! Vagyis, az eszmei és a gyakorlati hibázásaink és tévedéseink belátási készsége és képessége. Az tehát, hogy hajlandóak vagyunk-e, illetve mennyire vagyunk hajlandóak (és képesek) a tárgyi, de főként a személyi – erkölcsi hibázásink és tévedéseink (vétéseink és vétkezéseink) mihamarabbi belátására és kijavítására?

A Jézusi kinyilatkoztatásnak, ami szerint, „Gyümölcséről ismeritek meg a fát” allegorikus, tehát a köznapi logikától tágabb és szélesebb körű és főként: általános, tehát nem minden egyedi esetre érvényes értelme van. Egyrészt. Másrészt, az állítás fordítva nem érvényes, tehát a fa jellegéről nem mindig lehet minden egyes gyümölcse minősége felől következtetést levonni és elvárást támasztani, mivel még a vadalmafa is teremhet zamatos, tápkáló és édes gyümölcsöt is, hogyha jól beoltják. De nagyon jó gyümölcsöt termő fáknak is vannak rossz évjárataik, amikor satnya vagy igen kevés gyümölcsöt teremnek. Sőt, néha (bizonyos külső, vagy belső körülmények hatására) a gyümölcs is lehet fonnyadt, vagy rothadt, sőt, még ellentétes is, a fa szokványos és általános jellegével - géniuszával - szemben, a Polaritás Egyetemes törvényének a lehetséges hatásai és visszahatásai alapján.
De persze, az erkölcs- relativizálásnak és az igazság- elkenésnek, elkendőzésnek, a következményekben való racionális gondolkozás semlegesítésének, tehát a „relativizálásának”, és tehát, az eredmények megmásításának: a hamisításnak sem lehetünk a hívei. A Jupiter ősereje ugyanis, ha nem is azonnal, hanem hosszú távon máj- epe- tüdő, és szem-betegségekben, valamint csípő- és comb balesetekben, vagy időnap előtti elgyengülésben elsorvadásban részesíti azokat, akik letagadják a személyi hibázásaikat, ahelyett, hogy belülről kijavítanák azokat a hibás és téves képzeteiket, amelyek szerint látják a valóságot. A hibázásokat tehát, nem kell, sőt nem is szabad letagadni és lehazudni, elhallgatni, mivel a valóság-hamisítás és az igazság-hamisítás, betegségek, balesetek és más sors-hátráltatások formájában eredményezi hosszú távon ennek a következményeit. (”Nem arra való az igazság, hogy azt véka – mérce… - alá rejtsük.” És 2: „Éljetek mindig az igazság szelemében és az fel fog szabadítani benneteket.”)

A Sárkány-ölő Jupiter és a sorsrendezés, karma-oldás, a megváltódás


Ami a beváltást és a szándék- és életmegvalósítást illeti, kétségkívül, nagyon fontos a gondolatoknak és a szavaknak a tettekben való beváltása - kipróbálása, tehát a realizáció gyakorlata, gyakorlása.
De még fontosabb tudni azt, hogy soha, semmiképpen nem sikerülhet semmiféle elérni vágyott realizáció, és ha felszíni látszatra az mégis sikerül netalán, akkor hosszú távon az is bukik, vagy szétmállik mindenképpen, amennyiben képteleneknek bizonyulunk mind a belső (És persze, ezzel kell kezdeni:) - morális, mind a külső – tárgyi hibabelátásra és a hibáink elismerésére és beismerésére, tehát, az őszinteségre, egyenességre, világosságra, átláthatóságra, megbízhatóságra, hitelességre.
- Ez a Jupiter, vagyis a 6-os szám titka! Amennyiben egy hiperbola szerű, szimmetrikus görbét rajzolunk (A csúcsával lefelé álló és a két végpontnak a hiperbola felső szárainál álló.) a Nap és a Plútó közötti síkban és a hiperbola két szárán, ugyanazon a magasságokban egymással szemben, párosanm, elhelyezzük a bolygókat, akkor legalul, a Mars (5), vagyis, a céltudatosságot és a tettre-készséget, az egyéni képzetek szerinti igazságért és a megélhetésért való harci szituációkban való helytállásnak az ős-erejét megtestesítő bolygó, és a Jupiter között a fél-távon, találunk egy nulla pontot. Ott, ebben a nulla - pontban oszlik ketté és válik el egymástól az állati és az emberi világ szellemisége. A Mars és a Jupiter között van tehát, az abszolút nulla -pont, az egyéni igazság-koncepciót megtestesítő Naptól az isteni igazság őserejét megtestesítő (Plútó) felé fordulásnak a pontja. (A bal kezünk öt úja és a jobb kezünk öt úja közötti üres rész lehet, akár ennek a megfordulási helynek a jelképe is.)
Amíg tudatos felnőtt személyenként elérkezünk a Jupiteri sorskérdések érzékeléséhez és tudatosításához, addig az élet-élvezet által megszerezhető külső boldogság kimérája hajt Mars mélysége alatti zónába való süllyedés felé. Addig a cél nélküli, lehetőleg korlátlan élvezeti-tapasztalási lehetőségek kiaknázásának a vágya van jelen az életünkben, a Marssal (Zsákmányolással, hatalommal, győzelemmel, tarolással, dicsőséggel, beavatkozással, irányítással, elnyomással, stb.) bezárólag. Ettől kezdve, ha az irány rossz, tehát, ha visszaélünk: ha visszafelé élünk, tehát ha nem a Jupiter által megtestesített szellemi érték-tudat erkölcse és a nem a Plutó által megtestesített megváltás igazsága felé irányulunk, hogyha tehát az önámításnak köszönhetően az életcélunk tovább is (az Ego) az önzés = a földi Nap felé) mutat, már semmi sem lehet az életünkben jó, minden elromlik, valamilyen kiismerhetetlen misztikus oknál fogva.

Sem az önérzet, önérzékelés, és önértékelés, vagyis, az öntudat (Nap), de sem a szülői állapot, vagy az otthonban - családban levés, a családi viszonyok tehát az utódokkal való viszony (Hold), vagy a szerelmi – páros kapcsolatunk, vagy az anyagi állapotok (Vénusz) de még az értelem (Merkúr) sem működhet helyesen. És így még a gyakorlati logikát szülő és ellenőrző eszünk, a ráció (Merkúr) logikája sem vezet semmilyen jó helyzetbe, amennyiben tehát nincs, illetve nem alakult ki időközben a hibabelátásunk, illetve, nem javítottuk ki a képzeleti gyökereink szintjén a hibás (erkölcsi) látásmódunkat.
Igen, még a szerelem is csak hamisnak bizonyul, mindig csak felületi, tartalmatlan boldogsághoz juttat és nem lesz jó benne a szexuális kiegyenlítődés, a földi harmónia és természeti boldogság, megromlik a bizalom, a meghittség, az őszinteség, az odaadási képesség (Vénusz). És zavart Jupiterrel a Marsi energia sem marad meg, illetve nem kerül jó helyre, és jó helyzetbe, ezért az erőnlét is, a nullához közelít általában (lásd egyeseknek a folytonos erővesztését), illetve nem sokat ér már, nem hoz örömöt mint régebb.
De az önmaga, a Jupiter által irányított moralitás is hamis, ha nincs meg az a megváltáshoz vezető értéktudat és értékítélet, illetve, az annak megfelelő, sőt: az érték-választást, az értékvizsgálatot, a megváltás megvalósítási eszméjének alárendelő, spirituális öntudat és alapállás, Ha nincs meg az, az erkölcsi rendeltetés tudat, ami éppen ahhoz kell, hogy az ember a hiperbola bal szárnyán elhelyezkedő bolygóük által megtestesített őserők gyakorlása és átélések közben, előbbiekben ne fogjon hibázzon, ne a hamisságot a tévedést szolgálja.

Nagyon, de nagyon kell a csalás és az öncsalás (pl. beképzeltség) nélküli moralitás ahhoz is, hogy a következő lépések megtételéhez a felelősségtudatunk (Szaturnusz) ne legyen hamis, vagyis, a gyakorlat szintjén, éppen hogy a bajokat megidézni és nem elhárítani képes önféltő, vagy más-féltő, de akkor is egoista aggodalom, vagy ennek a fordítottja, de szintén hamis és téves teóriából eredő (Isten-látás), és hamisság szintjén gyakorolt magtartás (Pl. közömbösség).
- A hamis, vagy zavart, és ezért vétkes (Célvétő) Jupiter által megrontott Uránusz, de főként a Neptunusz és a Plútó által (többek között) megtestesített mágikus erejű képzeletvilágunk automatikusan káros és drámai és sokszor tragikus következményeit, konkrét sors-eredményeit mindenki kitalálhatja. Egyetlen közös szó van ezekre: a sors-romlás és végül az élet-csőd, ha nem éppen a sors-katasztrófa. Ráadásul most már, nem csak egy életkörben, hanem az egész vonalon, hiszen ezek, a hiperbola jobb szárnyán elhelyezkedő bolygók által megtestesítő őserők, az élet-víziónak, vagyis, a sorsidéző, mágikus tulajdonságokkal és erővel rendelkező teremtő-képzeletünknek az őserejét megtestesítő bolygói! Ezek hozzák be tehát a sorsunkba a „megfelelő” (Pozitív, vagy negatív) élethelyzeteket és személyeket (un. Szerelmeket, barátokat és ellenségeket), tehát a külső élet- és sors-eredményeket...

A Jupiter (Nyilas és a Halak erőtereit irányító őserő!) tehát a nagy sors-kártyaosztó, ő a lapkiosztó (Lásd a Tarot ikonjait). Az ő belső, öntudati sors-laposztásától (Hazugságainktól, ön- és mások- ámításától, illetve a magunkkal szembeni tisztesség és becsületesség-igényünktől) függ az egész jövő-életünk minősége, illata, ahogy írja Hamvas. Illetve, és egészen pontosan az, hogy megváltódunk-e, vagy sem, vagyis, hogy „boldogulunk-e”, vagy sem? Hogy részesülünk-e igazságban vegy sem? Végső soron tehát, Ő az életünk központi irányító ereje, és nem a Nap! A nap csak a keret, a forma, a periféria, a kör kerülete. A benne (Napban) levő pontnak a tisztaságán, vagy szennyességén, tehát az erkölcsi irányítás elvén és direkcióján áll vagy bukik a jövendő életünk (Egészségünk és boldogságunk).
Mindez nem csak érzelmi, értelmi - gondolati – öntudati szinten, hanem ezek felett is: imaginációs szinteken (Szaturnusz, Uránusz, Neptunusz). Tehát három dimenzió szintjén. Aritmológiailag tehát, hatos a három dimenzióban, vagyis a harmadik hatványon, ugyanaz, mint a sorsirányító Jupiter a harmadik hatványon: Ő az a bizonyos hat szász hatvan hat, ami a János Evangéliumában szerepel és amit mindenki babonásan emleget. Tudniillik a Kódot! Tehát, hogy ez mit jelent? Tessék bele gondolni: a hazudozást, a valóság-hamisítást, a rengeteg csúsztatást és ferdítést, a rózsaszínűsítő mentalitást, és az állandó édesítést már gyermekkortól, a harmadik hatványon, vagy az igazmondást, szintén a harmadik hatványon!
- Íme a bölcsesség. Íme, a bölcsek köve! Íme, az élet-mágia csúcsa! Ha tudatosan negatív ez a hatványozott valóság-hamisító alapállás: akkor könnyű és egyenes utat biztosít a Sátánhoz. Ha pozitív és tehát „könyörtelenül” őszinte meg a táplálkozási kérdésekben is és gyermek-nevelési kérdésekben is, nem csak a politikában, akkor viszont nehéz és akadályokkal teli utakat nyit meg. De már nem a Sátánhoz, hanem az Istenhez, a vele (A mindenséggel) való öntudati azonosuláshoz, a megváltáshoz. Vagyis az igazi egészséghez és a tényleges (Belső) boldogsághoz. – Íme, a Bolond bölcsessége.
Erre, a világi logikával ellentétes Jupiteri logikára hívja fel a figyelmünket Jézus a Hegyi beszéd első mondatában: „Boldogok a Bolondok (Boldogok, akiket boldognak néznek a világ lányai és fiai), mert övék a mennyek országa.” Mert hát ki látott „Boldog Szellemben Koldusokat?” Én 70 éves koromig még egyet sem. Pedig ezen Ti. a bolond - boldogság útján járok már tudatosan 31 éve. Vagyis 70 évesen! Biztos vagyok abban tehát, hogy a „Szellemben koldusok” egy olyan szalonképesítő (cenzúrázott) kifejezés, amivel 300 és valamennyi évvel később, vagyis a Konstantinápolyi, vagy a Tridenti zsinaton helyettesítették a jézus szájából elhangzott eredeti, botrányos kifejezést.
De mindegy a kifejezés… A lényeg, hogy amikor kinyilatkoztatta, semmiképpen nem gondolhatott Jézus világi értelemben, vagyis gazdasági, vagy politikai, vagy művészi értelemben vett Boldogságra, hanem ennek a kijelentésnek a tartalma is, tökéletesen egybe kell, hogy vágjon a Hegyi Beszéd többi mondatával, és az evangéliumok szellemével. Az pedig nem a spirituális (képzeleti) felelősség- és éltéktudat nélküli, zavarosan gondolkozó szellemi koldusok logikáját jelöli meg követendő példaként.



A Jupiter is tűz-bolygó, tehát az őserő, amit megjelenít, bennünk, emberekben a szenvedélyességhez-, az odaadáshoz, az elköteleződéshez, mondhatnánk azt is, hogy a marsi harciasság erejéhez (is) kötött. Pont úgy tehát, akárcsak a Nap, vagy a Mars. Következésképpen, fontos a megváltási logika szerinti értéktudatot képviselő és érvényesítő Jupiteri szellemiséget megerősíteni a hit szenvedélyével. És ugyancsak fontos az élet tulajdonképpeni értelme felé mutató (Az isteni Boldogság felé: a megváltás felé) szellemiségnek (az igazság megkeresése, felszínre hozása, megfogalmazása, és érvényre juttatása – érvényesítése) a megvédése a külső boldogság-nyerési elméletek (Hedonizmus, tudományos okoskodás) rothasztó - romboló hatásaival (korrupciójával) szemben. Fontos tehát a belső, öntudat-tisztítási és szív-tisztítási harcot felvállalni, tehát fontos a karmával telt, a karma-őrző, karma-konzerváló-, sőt: a karma dagasztó gondolkozásunkkal szembe, tehát korrupt gondolkozásunkkal szembeni belső harcot felvállalni. Ugyanúgy és ugyanannyira fontos ez, az önámítási hajlamainkkal és beképzeltségünkkel és olcsó élvezet –vágyunkkal, vagy másoknak (a gyermekeinknek) való élvezet-okozási vágyainkkal szembeni harc, mint amennyire fontos a külső védelmi harc is, akkor, amikor bizonyos tévelygő személyek az alapvető emberi jogainktól való megfosztásra, vagy egyenesen az életünkre, vagy a szeretteink életére törnek.

Másrészt, talán nem eljött az ideje felvetni és megvizsgálni annak a metafizikai sejtelemnek a valóságosságát is, hogy a Jupiter ős-erejében, illetve az által és azon keresztül, illetve a mi öntudatunk (Az egyetemes Én-tudatuk) által, akik a Jupiteri Géniusz rendkívüli jelentőségére (fontosságára) ráébredünk, maga a teremtő-megváltó úristen ellenőrzi és vizsgálja és javítja - tisztítja önmagát? Vagyis azt, hogy a bennünk és általunk is megnyilvánuló Jupiteri szellemiség által tisztázza és pontosítja – erősíti a teremtői- és megváltói képzeletét az Úristen? Hogy tehát, a teremtésre, az életre és a megváltásra vonatkozó képzeteit teszteli és tökéletesíti általunk? Mert ha igen, akkor ideje lenne méltó öntudatot (öntudatokat) is létrehozni ehhez az isteni életfeladathoz!

(Csíkszereda 2016 – Gyomaendrőd 2023)

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Profil  
 
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1 hozzászólás ] 

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség
phpBB SEO