ASZTROLOGOSZ, Kozma Szilárd - karma-asztrológus fóruma

Asztrológiai fórum: Kozma Szilárd és asztrológus-barátainak fóruma
Pontos idő: 2024.05.01. 00:45

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]




Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1 hozzászólás ] 
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Nap az Oroszlánban
HozzászólásElküldve: 2023.10.27. 18:18 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 4223
Tartózkodási hely: Csíkszereda
NAP AZ OROSZLÁNBAN




Az oroszlánról elsősorban azt kell tudni, hogy tűz jegyű, harcosi szellemiséget megtestesítő csillagkép. Ez azt jelenti, hogy általában minden Oroszlán szülött bizonyos harci helyzetekben jól együtt tud működni a Kosban és a Nyilasban született személyekkel, akik szintén a ragadózói szellemiségnek adnak kifejezést az alaptermészetükkel. Az Oroszlán uralkodó bolygója a Nap, tehát, az individuális személyiségtudatnak, az egyéni szellemnek az egyetemes léttudattal való egybekapcsolódási őselvét megtestesítő bolygó.
A szülött természeti személyiségében, vagyis alapösztönei, alapkésztetései vágyai, tehetségei és képességei szintjén az Oroszlán csillagkép bonyolult szellemrajzát hordozza magában, ami arra utal, hogy elsősorban személytudati problémákkal fog küzdeni élete és szellemi fejlődése fő szakaszaiban. Ezért meg kell tanulnia elsősorban önmagán, a saját (karmikus...) gyengeségein uralkodni, vagyis a saját, szembeszökő gyengeségeit (kifelé, vagyis a külső természet felé irányított győzelmi, kihasználási és ellenőrzési igény ami elfajulhat a környezetében élőkkel szemben gyakorolt uralkodási vággyá.), hibáit és kicsinyességeit legyőzni.
Becsvágyó alkotó szellem lakozik benne, aminek gyermekkorában és élete első szakaszában kifejeződésre kell jutnia, különben a kihasználatlan erők feszültséget okoznak. Erős az ösztönkonstitúciója. "Mindent vagy semmit" ideája szerint hajtja végre tetteit, de támadott Nap esetén lehetséges a félénkség, a bizonytalanság, vagy éppenséggel a gyávaság is, amin meg kell tanulnia felülkerekedni a különböző, a személyiségét igénybe vevő megpróbáltatások során.
Alaptermészete mindenképpen a felülkerekedés, ezért önkéntelenül és öntudatlanul, még a hozzátartozóit és legjobb barátait is, előbb-utóbb le akarja győzi. Bízik a saját kisugárzó hatásában; élni szeret, és azt vallja, hogy amennyiben mások őt békén hagyják, ő is békén hagy másokat, vagyis: amennyiben nem próbálnak behatolni személyiségébe és királyi vadászterületére.
Ez viszont, általában merő önáltatás, mert körömfeketényi kritikát sem visel el, még akkor sem például, ha ezt direkt az ő felkérésére végzi egy olyan asztrológus, aki kauzális feltárásokat végez.
Azzal, hogy horoszkópja iránt érdeklődik - amivel szemben nem véletlenül ellenkezett korábban a negatív meghatározottságú Oroszláni tudata -, máris jó úton halad. De meg kell értenie azt, hogy amennyiben olyan információkhoz jut a saját rejtett tulajdonságaival kapcsolatosan, amelyek sértik
az önmagáról alkotott pozitív képet (esetleg sértik a misztikus önérzetét és hiuságát), azért nem az asztrológus a hibás, és nem kell az itt olvasottakért mindjárt az asztrológust megtámadnia, nem kell annak visszavágnia, és, semmiképpen nem kell benfettes módon, a más misztikus forrásokból szerzett, és általa reálisnak képzelt spirituális - etikai információk és szempontok
szerint, az asztrológust azonnal kiokítania, megleckéztetnie és lekezelnie. Ezzel sem az asztrológusnak sem önmagának nem használ, hanem mindössze azt bizonyítja, hogy messze távol áll mindenféle spirituális fejlődéstől, az Oroszláni karmája feloldásától és meghaladásától.

Környezetét vagy rosszul, vagy nagyon jól szervezi. Utóbbit azzal a feltétellel, hogy ö legyen az irányító és s főszereplő és az általa szervezett rend fenntartója. Tud parancsolni és tudja akaratát érvényesíteni. Előfordulhat azonban, hogy az önmagának tulajdonított magas értékeket nem igazolja teljesítményével, ugyanis könnyen előlegez magának és még könnyebben felmenti önmagát.
Még nőként is általában "janisági komplexus" -ban szenved és önkéntelenül, de állandó jelleggel, arról igyekszik meggyözni meg saját magát és ezt szeretné elérni a közvetlen környezetében, a hallgatósága körében is, hogy ő mikor és milyen kivételes helyzetben járt el a lehető legjobban és miért is volt neki igaza. Ritkán előfordul mindennek az ellentéte: a teljesen bátortalan, önmagát le- és aláértékelő, akaratát és elképzeléseit érvényesíteni képtelen, a tekintély és a nyers erő előtt meghunyászkodó, akaratát másoknak alárendelő, személyi függőségben és állandó megalázottságban élő személyiség. Ennek épp az az életfeladata, hogy nagy erőfeszítések - félénksége legyőzése - árán, tanulja meg a személyiségét érvényesíteni és a benne rejlő kreatív szellemi és lelki energiákat felszabadítani. Ez a személyiség felszabadítás legtöbb esetben
igen eltökélt és kitartó harci magatartás felvállalását feltételezi, sokszor még a legközelebb álló és a legszertetettebb családtagokkal szemben is.
Lépései nem kiszámíthatóak, gyakran improvizál, főleg amikor királyi (és janisági) "image"- jét, vagyis a látszatokat kell megvédeni, vagy megőrizni.
Szívesen, vállalkozik. Őt bevallatlanul is vonzza a lehetőségek szabad játéka. Meggyőződése mellett szenvedélyesen lép fel, tetteit, eredményeit jól tudja feltárni és képviselni.
A szülött a folyamatos jelenben él, ami annyira fontos számára, hogy megfeledkezik a múltról. Bizakodva, lendülettel gondol a jövőre, ezért könnyen tesz ígéretet, mert a jövőt máris beteljesedettnek érzi. Itt aztán előbukkan fonáksága, mert a változások és a pillanatnyi helyzetekben való újabb ragyogási lehetőségek kedvelése miatt még a magának tett ígéretek beváltásáról is könnyen megfeledkezik. Ezért fordulhat elő esetenként egy-egy nagy bukás is, amit azonban óriási erőtartalékai és gyors regenerálódó képességének köszönhetően a szülött aránylag gyorsan kihever.
Emberileg nagy hasznára válik az olyan helyzet, amikor veleszületett önbizalma kevésnek bizonyul, és valósággal kényszerítve van arra, hogy végre valamiért igazából megküzdjön, és valami biztos dologban, érzésben megkapaszkodjon, különösen, ha saját negatívumainak a legyőzéséről van szó. Bár nehezen viseli el, de a legjobb az olyan barátokkal, de főként az olyan élettárssal való szövetkezés, akik nyíltan és bátran emlékeztetni tudják gyengeségeire. A gyáva oroszlánok esetében viszont semmiképp nem jó az olyan élettárs, aki mindenkivel és mindennel megharcol a kettőjük érdekében, hanem az, amelyik a szülöttet az élet által felkínált nyílt konfrontációk felvállalására és a harcban való kitartásra biztatja.
Ha mások kétségbe vonják értékeit, keresztezik útját, előbb-utóbb sort kerít a nyit összetűzésre. Fontos megtanulnia az önuralom művészetét, a mások fölötti hatalomgyakorlási és basáskodási mániájának a gyakorlása helyett. Mind a zsarnok oroszlánok, mind a gyáva oroszlánok állandó fertőzéses betegségekkel és szívtájéki bántalmakkal (egészen az infarktusig elmenően), mellkasi problémákkal (pl. gyakori bordatörések) és gerinc-betegségekkel, gerincsérülésekkel kell megküzdjenek. Náluk a leginkább érvényesül az a metafizikai igazság, hogy aki nem képes legyőzni saját magát (gyengeségeit), azt legyőzi majd a sorsa.

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Profil  
 
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1 hozzászólás ] 

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség
phpBB SEO