ASZTROLOGOSZ, Kozma Szilárd - karma-asztrológus fóruma

Asztrológiai fórum: Kozma Szilárd és asztrológus-barátainak fóruma
Pontos idő: 2024.04.29. 00:00

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]




Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1 hozzászólás ] 
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Nap az Ikrekben
HozzászólásElküldve: 2023.10.27. 18:10 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 4223
Tartózkodási hely: Csíkszereda
NAP AZ IKREKBEN.


A születési napjegy jelöli általában az egyes személynek a pszichológia által is vizsgált, nyers alaptermészetét és valamennyi, a felszínen is érzékelhető (kevés!) Karmikus meghatározódást is (Ez utóbbit jelzi a Kör közepén az a bizonyos fekete pont). Ezt – az ön esetében: Ikrek jellegű! – nyers alaptermészetet viszont, bizonyos esetekben erősen befolyásolja, sőt: az is megtörténhet, hogy a nyers természetet a nagymértékben-, sőt esetleg a felismerhetetlenségig is, megváltoztatja, háttérbe szorítja, vagy teljesen elnyomja a Lilith, vagy a Sárkányfarok helyzete által jelzett, "természet alatti", karmikus szellem-világ. A Sárkányfarok és a Lilit ugyanis, olyan öröklött karmikus (negatív) szellemi-lelki tulajdonságokat jelölnek, amelyeket minden embernek a szellemi felnőtté válása után (21 - 23 éves kora után) fel kellene számolnia magában, és ehhez szolgál nyers tapasztalási lehetőségeket a Napjegy által jelzett természeti tulajdonság-rendszer, illetve az annak megfelelő élményszerzési és tapasztalás-szerzési lehetőségeket. A Lilith, a Sárkányfarok és olyan velünk született, mély és negatív szellemi-lelki tulajdonságokat jelölnek (Lásd az ide vonatkozó leírásokat később), amelyeket minden embernek a szellemi felnőtté válása után (21 – 23 éves kora után) fel kellene vállalnia és az illető konstellációknak megfelelő, pozitív önképzetekké és belső mentalitássá kellene alakítania (változtatnia).

Sőt ezeket a megszerzendő pozitív tulajdonságokat, még az Ascendens, és a Sárkányfej által jelzett, ugyancsak megszerzendő, pozitív tulajdonságokkal is ki kell egészítenie, amennyiben egy egészséges, boldog és vágyai szerint kiteljesedett életet akar folytatni. Ehhez képest, a Napjegy láthatóbb és érzékelhetőbb-, és ezért könnyebben pozitívvá változtatható nyers pszichológiai tulajdonságokat jelöl, amelyeknek a pozitív tulajdonságokká alakításával a Lilith és a Sárkányfarok által jelzett karmikus meghatározódásokat is könnyebb pozitív személyi tulajdonságokká és képességekké változtatni. A horoszkóp ehhez, az "életműnek" (Ars Magna) nevezett pozitív személyi átalakuláshoz szolgáltat pontos és részletes információkat.

Az Ikrek Uralkodó bolygója a Merkúr, a kapcsolat- és összefüggés-teremtési készség és képesség, a lineáris információközvetítési képesség őserejét testesíti meg. Ez azt jelenti, hogy az ember számára a Merkúr elsősorban a racionális gondolkozási készség, a lineáris (logikus) információáramlás őselvét megtestesítő bolygó. Ennek a hatásaképpen, az Ikrek bélyegével megjelölt személy teljes személyiségével - mind személyi tulajdonságaival - képességeivel és az alapkésztetésével, mind teljes élet-sorsával -, a tudományos- gyakorlati információ-szerzés, információ-feldolgozás és információközvetítés (áramoltatás) egyetemes lételvét és annak problémakörét (nehézségeit, előnyeit és hátrányait) testesíti meg. Másrészt az Ikrek a két legelső és legerősebb ősi lételvnek (létkezdetnek: létprincípiumnak) a Fénynek és a Szeretetnek (a maszkulin tapasztalati ismeretszerzési lételvnek és a feminin kiáradásnak és szétszóródásnak, valamint az újra- egyesülésnek, egységesülésnek) az egymást kölcsönösen átható és megtermékenyítő egységének az első (Isteni) létmozzanatát testesíti meg.

Ezért mindaddig, amíg ennek a kettősségnek (a kettős személyiségnek) a felvállalásán alapuló tudat-egyesítésnek a szükségére nem jönnek rá, a személyiségüknek mindig van egy háttérben meghúzódó árnyoldala, amit ahelyett, hogy felvállalnának és az intelligenciájukkal átvilágítanának, igyekeznek a külvilág elől,de sokszor még önmaguk elől is lerejteni, eldugni, elleplezni. Éppen ezért az Ikrek életritmusa általában gyors, és ezen belül is időnként nagyobb lendületet vesz. Szellemi nyitottsága állandó izgalmi állapotban tartja, amihez testi agilitás, fokozott mozgékonyság párosul. Ezek így együtt sokáig fiatalos tartást kölcsönöznek számára. A dolgokra nem a lényegi értékük miatt figyel fel, hanem az érdeklődést felkeltő erejük, vagy a bizonyításban felhasználható erejük érdekli inkább.

Állandó és intenzív értelmi (intellektuális) tevékenységet folytat bármilyen szinten és színvonalon. Úgy tűnik, mintha állandóan helyváltoztatásra törekedne, valami új helyet keresne. Szereti az életben az ellentmondásokat és amikor nem talál, maga hozza létre önkéntelenül azokat, hogy gondolkozását ezáltal próbára tegye és az eszét csiszolja. Értelme működtetése érdekében intenzíven kihasznál minden pillanatot. Kíváncsi, merész, tréfás kedélyű, szellemes, ingamozgású alkat. Mindenben az igen vagy nem- et, a pro és a kontrát keresi. A dolgok megítélésében viszont nem a végső szempontok és nem a metafizikai végső okok érdeklik, hanem inkább a pillanatnyi megítélések, kézzelfogható igazságok.

Általában (De csak általában!) jó vitapartner, aki beszélgetéseibe, vitáiba mindig elmésen beleviszi saját, iker-jellegű gondolkozásformáit és így partnere helyzetébe, gondolkozási- vonalába is bele tudja képzelni magát. Ez a jegy kettősségéből ered, ami szerint az érvek, a gondolatok, a mellette és ellene szóló bizonyítékok olyanok, mint az ide-oda röppenő labda, amely hol itt, hol ott pattan le. Érzelmi felindulás nélkül tűri, hogy az ellenfél kifejtse érveit, igazát, látszólag még szurkol és drukkol is neki, hogy aztán minél jobban kirukkolhasson a maga sokszámú és sok szempontú cáfolataival. A szülöttnek a józan hiba- belátási képességén múlik, hogy egy-egy ilyen vitának milyen eredménye, kimenetele legyen. Nála ugyanis, mind az öncélú, elméleti igazsághajszolás, vagy konstruktív, kétoldalú, termékeny párbeszéd. Ugyanis a váltakozó, sokoldalú megközelítéseivel belekényszerítheti partnereit megannyi végeláthatatlan oda-vissza küzdelembe, ahol az érvek már egyre inkább elvesztik súlyukat és végül steril szócsépléssé, a valóságtól elszakadt, absztrakt elméletfaragássá, meddő spekulációvá fajulhat az egész.

Szellemi frissessége, analizáló és szintetizáló készsége általában lenyűgözi új ismerőseit, miközben lehet, hogy azokat, akik régről ismerik öt, inkább untatja és fárasztja a konkrétumokat és a szülött személyes életében történő valóságos megvalósításokat nélkülöző "érdekes" elméleteinek, történeteinek a fullasztó áradata.
Inkább a városhoz kötődik. Igen lényeges számára a forgalom, az intenzív változatosság, az emberek közötti sokrétű és sokszerű, változatos kapcsolatok, az újdonságok forgalmazása, a hírek adása-vétele, a társalgási, csevegési alkalmak, a széles és színes, de a legtöbbször felszínes érdeklődésének kielégítési lehetősége, amit jobbára a város nyújthat az embernek, a vidékkel szemben.

Folytonos elfoglaltságban, feszültségben él, ez lételeme. Életstílusa cinikus (filozofikus értelemben), ami a racionális okoskodásra és szenvtelenségre épül. Ez a szenvtelenség megvédi ugyan a vérre menő konfliktusoktól, de ugyanakkor a vesztét is okozhatja, mivel e lelki tulajdonságának köszönhetően, a szülött egyre kevésbé lesz hajlandó felelős részt vállalni olyan érzelmi kapcsolatokban, amelyek öt teljes valójával, mondhatni lelke mélyéig érintik és implikálják. Egyszóval nem lesz hajlandó felvállalni tulajdonképpeni életfeladatait, aminek következtében elméleti tudásrendszerét arra használja fel, hogy elhárítsa a feléje irányuló emberi szeretet minden formáját. Ezért a tüdőbetegségek minden formája - el egészen a tüdőrákig - jellegzetesen Ikrek-betegség, illetve a mély és elkötelezett érzelmek elhárításának, a szeretetettől való félelemnek és a lelki implikációtól való félelemnek a betegsége.

De a jelenség másik végletes oldala is érvényes: az Ikrek szülött, különösen gyermekkorában, akkor válik különböző légúti és légzőszervi betegségek áldozatává, ha valamelyik családtag igyekszik öt magához kötni, magához láncolni a szeretetnek képzelt érzelmeskedésével, ilyen jellegű elvárásaival és nem hagyja hogy a szülött az Ikrek napjegyének megfelelő könnyed, játékos, levegős, szellős (a zavaros és sokszor egoista módon kisajátító "rokoni" köteléktől mentes), természetét szabadon kiélhesse és kinyilváníthassa. A klasszikus asztrológia metafizikai tények (igazságok) helyett, mindössze kulturális elemekre, jobb esetben: mitikus tradíciók szerinti spirituális képzetekre alapozza az alapaxiómáit és általában a jósolgatási lehetőségeket szolgáló felszínes empirikus megfigyelésekből indul ki.

Ezért ön akaratlanul is, de általában félrevezeti az Ikreket és az Ikrek valódi természete felől a velük kapcsolatba kerülő személyeket, mivel nem veszi észre, hogy a diszharmonikus Ikrek esetében, nem is annyira az elméletnek (az ideális elképzelésnek, illetve az idealizált rendszernek: az egyéni, vagy a csoportos filozófiának) és a köznapi gyakorlatnak az egymástól való, sokszor áthidalhatatlannak látszó szakadéknyi eltérése a lényeg, habár az Ikrek által megtestesített spirituális erőtérnek erről a nehéz aspektusáról sem nyilatkozik, következésképen erről sem tud semmi fontosat! Az Ikrek-tudatnál a személyiség Janusz természete, vagyis az árnyék-személyiségnek az agresszív rejtegetése a lényeg: a spirituális és a lelki korrupciónak a személyi ön-tudat, illetve az önérzet szintjén megvalósuló feszült kiélezettsége, ami táplálja és erősíti, de egyben hiábavalóvá is teszi az Ikrekre mindenkor jellegzetes, öncélú Merkúri (intellektuális) értelmet.

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Profil  
 
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1 hozzászólás ] 

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség
phpBB SEO