ASZTROLOGOSZ, Kozma Szilárd - karma-asztrológus fóruma

Asztrológiai fórum: Kozma Szilárd és asztrológus-barátainak fóruma
Pontos idő: 2024.05.01. 16:04

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]




Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1 hozzászólás ] 
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Nap a Szűzben
HozzászólásElküldve: 2023.10.27. 18:33 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 4223
Tartózkodási hely: Csíkszereda
NAP A SZŰZBEN




A Szűz csillagép az embernek (És az emberiségnek...) az eredeti rendeltetése ős-géniuszát testesíti meg. Ez szerint ő az egyedüli lény a teremtésben, amely az egész lényével (Nyers - pszichológiai és a sok dimenziós spirituális személyiségével), tudatosan, vagy öntudatlanul, a természetfeletti szellemi - spirituális erőknek és hatalmaknak (És törvényeknek...), az emberi pragmatikus intelligencia által követhető - értelmezhető, anyagi világban való megjelenésének és működésének az isteni értelmét (rendeltetését és célját) testesíti meg. A Száz tehát azt a szellemiséget )géniuszt) testesíti meg, amely az abszolút (Isteni) teremtésnek a kézzel fogható anyagi formákban való megjelenését értelmezi és magyarázza.


Ezért, a Szűz életköre, olyan emberi cselekvéseknek az erőterét képezi, amely arra hivatott emlékeztetni az egyes személyt, hogy neki nem elnyomni és kiszipolyozni kell a természetet (bányászni, kitermelni, fogyasztani és szemetelni), hanem a természettel harmonikus kapcsolatban élve, azt a saját természetén keresztül és az által, harmonikusan kell egyesíteni, a benne levő és általa intenzíven és sokrétűen megnyilvánuló abszolút (Isteni) szellemmel.
Eredetileg kultusz konstellációja, az olyan cselekvéseké, amelyek a földnek a szellemmel és a szellemnek a földel való egybekötését szolgálták, az egybekötés misztériumnak a tudatos átélésén keresztül. A mai koncepció, miszerint a Szűz a hasznos tevékenységi formákat (a termelő munkát) és a pragmatikus - tudományos gondolkozást testesíti meg az állatövben, tejesen új keletű és hűen tükrözi a szellemi elsötétülésnek, a természettel szembeni kegyetlenségnek azt a fokát, amelyet az emberiség a jelenben átél.
A Szűz uralkodó bolygója a Merkúr a lineáris információ-áramoltatás, illetve a racionális összefüggés-teremtési képesség és a kritikai megkülönböztető képességet megtestesítő bolygó. Minőség szerint Változó és elemek szerint földjegy. Mindennek következtében, aki a szűz jegyében születik általában RENDSZERETÖ, MÓDSZERES, GYAKORLATIAS, SZEMÉRMES ÉS titokzatosan MISZTIKUS.
A szülött személyisége, vagyis alapösztönei, vágyai, képességei és általánosan jellegzetes késztetései által az anyag és az anyagi természet átszellemítését, vagyis az anyagi természetnek a szellemi erők áthatolása számára történő alkalmassá tevését (megművelését, megnemesítését) és így a szellemi szférákba való felemelését kellene megvalósítania. Ez annak függvényében fog sikerülni számára, hogy milyen mértékben lesz képes fegyelmeznie magát, annak érdekében, hogy előbb gyűjtsön össze minden háttér-információt arról a területről, amely felé fordul az érdeklődése és a várható következmények figyelembe vé telével fogjon bele minden kitűzött céljának a megvalósításába. Miután a várható eredmények hosszú távú következményeit is képes kiszámítani (előrelátni), csak azután fogjon belé termelői, vagy kereskedői tevékenységbe valamint a megszerzett tudása gyakorlati alkalmazásába. Amennyiben nem lesz meg a kellő türelme a fentiekhez, mindegyre belebonyolódik és elveszik a részletek, a részlet-körülmények labirintusába és az eredményei is természetesen csak rész-eredmények lesznek. Ezeknek a hosszú távú, negatív következményeit majd a saját életében is tapasztalnia kell munkahelyi problémák és különböző, a Szűzre jellemző betegségek (munka-betegségek, munkabalesetek, epe, nyombél, vékonybél és lépproblémák) formájában.
Testi felépítése törékeny, ezért szüksége van józanul szabályozott életmódra. Amit mások elfogulatlanul, rajongva fogadnak, azzal szemben neki fenntartásai vannak, kritikus természete miatt. Mimózaszerűen védi azt a másságot, ami a többiektől megkülönbözteti. Mind a tárgyi-természeti világban, mind a munkájában, mind pedig az emberek között, mindig valami (holt)biztos kapaszkodóból indul ki, és innen lépésről lépésre halad előre a megismerésben. Nem takarékoskodik a gyanakvással sem, a baj csak az, hogy ezt a gyanakvását könnyű eloszlatni és elaltatni az azonnali eredmények felmutatásával és a működőképesség bizonyítékával. A jó működés varázsereje befolyása alá keríti és a szülött tovább folytatja a gyakorlati hasznosítást anélkül, hogy utána nézne, hogy miért úgy működik az ami éppen működik, melyek és, hogy milyen minőségűek a háttérben meghúzódó szellemi törvények és mozgatórugók és, hogy ezek alapján mi lehet a varázslatosan "jól" működő eljárásnak a hosszabb távú szövődménye és, hogy még mik lesznek a végső következményei?
Nála a "de" és a "ha", mindig csak a bebizonyítható és működőképes gyakorlat szintjén fordul elő gondolatmenetében, amivel a meg nem történt, de előfordulható lehetőségeket ugyan végigjárja, de ezekből a fenntartásaiból többnyire hiányzik a nagyobb távlatokat is átfogni képes szellemi rugalmasság és ez sokszor fölöslegesen akadékoskodóvá teszi. Ez a rész-látásra, illetve a rész eredményekkel megelégedő, szűkített mentalitásával sok bajt okozhat magának és a legfontosabb kapcsolatait is tönkreteheti.
Spekuláló természetét nehezen tudja levetni. Vágyik a közösségre, de a feloldódásban is meg akarja tartani sajátosságait. Közeledésében is állandóan gyanakodva védekezik.
A döntés nagyon nehéz számára, mivel minden tényezőt figyelembe akar venni, és minden oldalról be akarja biztosítani magát. Így könnyen válhat saját óvatosságának áldozatává mindazok ellenére, hogy gyorsan és jól tájékozódik és megfigyelései alaposak. Minden részletet elhelyez saját belső rendszerében és onnan bármikor elő is tudja venni. Különösen akkor, ha ez a részletkérdés a rögeszméinek megvédésére alkalmas. Nagyon jó megfigyelő. Megfigyelésének tárgyi hűségébe nem lehet belekötni de spirituális értékébe igen.
Munkában kiváló a szorgalma és tisztasági igényét, módszeres rendtartását észrevétlenül is érvényesíteni tudja, de vigyáznia kell, nehogy mindez öncélú munkamániává, feszélyező-fárasztó pedantériává, vagy steril tisztaságmániává váljék. Ezeknek a rejtett okai valahol a védekezési- uralkodási reflexek által mozgatott, sokszor még önmaga által sem felismert taktikázásban keresendő.
Amennyiben az utóbbi jellemferdeségek felerősödnek a személyiségében, vagyis amennyiben a számára adott erkölcsi eszközöket a mások fölötti önkéntelen, vagy tudatos, uralomszerzésre használja, vagy csak a hétköznapi (pragmatikus) gondolkozástól eltérő eszmékkel és a mélyebb, spirituális értékű információkkal szembeni védekezésre használja, akkor a lép, az epe és az erek, valamint a kezek, de különösebben a kézfejek és az ujjak, különböző súlyosságú és különböző formában történő megbetegedésével és balesetszerű szétroncsolásával, megbénulásával, vagy elvesztésével kell számolnia.

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Profil  
 
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1 hozzászólás ] 

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség
phpBB SEO