ASZTROLOGOSZ, Kozma Szilárd - karma-asztrológus fóruma

Asztrológiai fórum: Kozma Szilárd és asztrológus-barátainak fóruma
Pontos idő: 2024.04.30. 11:06

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]




Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1 hozzászólás ] 
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Nap a Skorpióban
HozzászólásElküldve: 2023.10.27. 19:49 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 4223
Tartózkodási hely: Csíkszereda
NAP A SKORPIÓBAN.


A Skorpió ugyan víz jegyű csillagkép a klasszikus besorolása alapján, de mindenki tudja, hogy erős tűz jegyű elemek (A Skorpióban született személyeket általában tehát, heves és mély szenvedélyek) hatnak át. Ezért, annak ellenére, hogy a víz jegyekben születetett személyek érzelmi téren általában jól tudnak együttműködni, a Skorpió a legtöbb esetben megsérti ezt a szabályt és előbb - utóbb nagyon megbántja a hozzá hasonlóan érzékeny, de a nála kevésbé türelmetlen és a nála kevésbé szenvedélyes víz jegyű társait. Uralkodó bolygói a Mars, a bátorság, a nyers életerő, a gátlás és feltétel nélküli célra-törés bolygója, valamint a Plútó, az egyetemes (Isteni) igazság, a szellemi áthatolás és kiegyenlítődés, a lelki és a szellemi újjászületés, az újjáteremtés, a radikális átváltozás, valamint a spirituális kapcsolatteremtés bolygója.

A személy radikális spirituális -öntudati átalakuláshoz és átváltozásához, a lelki megújhodáshoz szükséges metafizikai tudás és tapasztalás megszerzésének az ambícióját és a szellemi átalakulás őselvét képviseli az alaptermészetében, vagyis az ösztön- és vágyéletében (erős szexuális késztetéseiben, csillapíthatatlan kíváncsiságához, igazság- kereső szenvedélyéhez kapcsolódó élvezetvágyában.) Ezt az őselvet nyilvánítja ki általában negatívan, az élet különböző veszélyes területeihez való ragaszkodásában, a más jegyek szülöttei számára sokszor megvetett, vagy elkerülendőnek ítélt életterületekhez és élettapasztalatokhoz való mágikus vonzódásában, a furcsa, bizarr természeti megnyilvánulási formákkal szembeni pozitív viszonyulásában, az önmagának is megmagyarázhatatlan, "misztikus" mentalitásában. Általában az alvási képtelenségig elmenően nyugtalan gondolkozású. A mások által felkínált eredményekkel szemben elégedetlen és bizalmatlan. Minden készen kapott dolgot (rendet) felborít, megbont, felbont és azt minden mélységében újravizsgálja, átértékeli. Ehhez a mentalitáshoz szükséges médiuma a feszültségekkel terhes pszichikai erőtér.

És mert ezt mindig megteremti maga körül, lényének magnetikus természete erősen vonzza (és ugyanakkor taszítja) az ellentétes neműeket és a vele ellentétes természettel rendelkező személyeket. Ő azonban elsősorban a misztikus, beláthatatlan kimenetelű, a legfőbb igazsághoz vezető kihívásokat figyeli öntudatlanul is, csak azokra érzékeny. Amennyiben a csak az általa ismert logika alapján, a különböző feszültségekből létrehozott egyensúlyában a sajátos életterén belüli nyugalmát megzavarják, kíméletlenül támad. Ha az önérzetét éri valami, ez igen felizgatja.

Szinte keresve a súrlódási felületeket, a mások gyenge pontját, finoman provokál és ha ellenfelei lereagálják kíméletlenül visszaüt, gyakran túl erősen is, egészen az ellenfél pszichikai lemérgezéséig elmenően. Az ellentétekkel és a legrejtélyesebb jelenségekkel, a legsötétebb helyzetekkel is szembenéz, sőt azokat kutatja és ösztönösen keresi a nehéz feladatokat.

Ha éles szemével, csípős kritikájával elér valamit, az koránt sem jelenti azt, hogy meg is nyugszik. Az élet egy olyan kísérlet számára, ahol az állandó, tartós, és örök érvényű értékeket, szellemi energiaforrásokat felkutathat és felállíthat. A látszatmegoldások, a készen kapott igazságok, a tradicionális eljárások, életbölcsességek öt sohasem elégítik ki. Elveti azokat még akkor
is, ha ezáltal magának, népének, családjának és mindazoknak akiket szeret, kellemetlenséget okoz. Amennyiben egyetemes igazságok felszínre hozásáról, ilyen jellegű ismeretek terjesztéséről és hozzáférhetővé tételéről van szó, képes feladni az egoizmusát, becsvágyát és áldozatot hoz elviselvén a vereséget, a kudarcot, a veszteségeket, vagy a háttérbe szorulást is.

Roppant kutatási vággyal rendelkezik. Boncol, kételkedik, kritizál. Keresi az állandót és az örök érvényűt a jelenségek felszíne mögött. Ebben a késztetésében hajlamos a végletességre és nincs tekintettel semmiféle emberi körülményre. Szeret rejtetten rajongani valamiért, amiről tudja, hogy szellemi értéket képvisel. Fiatal korában például rajonghat, nyíltan, vagy titokban egy-egy kiváló szellemű személyért akire felnéz és akit pártól minden kedvezőtlen körülmény ellenére, vagy egy titokzatos eszméért és teljes odaadással bele veti magát annak érvényre juttatásába. Ha elutasít valamit, annak a lénye minden porcikájával szembeszegül. Kifejezésmódjában helyet kap a kíméletlen, de elevenbe vágó, drasztikus megfogalmazás, ami a nyílt célratörését szolgálja. Az
életidegen teóriát, a nagyokos tartalmatlanságot, a felszínességet, a felfújt ostobaságot, a felelőtlen ignoranciát és a szélhámosságot azonnal és külön élvezettel leplezi le kíméletlenül erős kritikájával, gúnyolódással és cinikus részvétlenül zúzza és tépi szét mindenki szeme láttára. Ez viszont kétélű fegyver a kezében mert nem csak a kritikát, de az önkritikát is képes a végletekig vinni és sokszor önveszélyesen képes maga fölött ítélkezni (hiúságában ezt sem hagyja másra...), el egészen a teljes önrombolásig.

A nemi ösztön kiélésének nagy szerepe van megismerési késztetéseiben, vagyis a szellemisége fejlődésében és annak árnyalásában, elmélyítésében. A mély átélések épp úgy előfordulhatnak ösztönéletében, mint az aszkézisre való hajlam, a szenvedélyek aktív szublimálása (az energiáknak az élet más területére való átvitele). Ez utóbbival viszont nem ajánlatos kísérletezgetni élete első felében, mindaddig amíg, szexuális képességeinek és a szellemi életfeladatának, a részletes feltárását nem végezte el és a saját sorsában alaposan ki nem ismerte magát. Amennyiben előnyt próbál szerezni rendkívüli szexualitásának a másik nemre gyakorolt hatásával, vagy öncélú élvezethajhászásra használja azt és amennyiben enged a féltékenységének, valamint az érzelgősségbe, vagy a szenvedélyes szeretetbe burkolt hatalmi vágyainak és amennyiben nem teszi képessé magát a veszteségekkel, csalódásokkal való nyílt szembenézésre, valamint a meg bocsátásra, a feloldódásra, illetve a csalódást kiváltó alanyoknak és élethelyzeteknek az elengedésére, minden tragédia lehetségessé válik az életében.

mivel a szexualitás a legnagyobb és a legizgalmasabb lelki és szellemi állapot és kauzális misztérium és ugyanakkor folytonos kísértés is, a számára, amennyiben ennek a mélyről kísértő vágyának nem tud határt és gátat szabni, gyakori találkái lehetségesek a nemi betegséggel, bőrbetegségekkel, illetve, gyakran lehet része a nemi szervek és hozzuk kapcsolódó testrészek sérülésében, ezek funkcionális károsodásában és elváltozásában. Férfi szülött esetében heregyulladások, heresérv, herékkel történő balesetek, vagy szélsőséges esetben: hererák, valamint prosztatagyulladás, prosztata-fertőződés. Szélsőséges esetben prosztata rák. Nőknél gyakori méh és petefészek- gyulladások, különböző rendellenességek és daganat képződésekig elmenő, hüvely- és méh problémák. Enyhébb esetekben felhűlések jelentkeznek és azok következtében létrejövő húgyhólyag, húgyvezeték és vesebetegségek. Reuma, aranyér- és végbélproblémák is előállhatna, valamint, Különböző deréktáji fájdalmakat okozó (isiász, lumbágó) megbetegedésekre is számíthat amiért annyira szenvedélyes és szenvelgő, de bezzeg :) elengedni és megbocsátani képtelen. Ezek mellett, a többi, vízjegyű szülöttekre jellemző betegségek "felvételére" is erősen hajlamos, de a szívóssága is erős és mindezt kibírja idős koráig, anélkül, hogy teljesen kidőlne.

Mindemellett nehéz (konfliktusos) partneri viszonyokkal, különböző halál közeli állapotokkal balesetekkel és megszégyenítő, megalázó jellegű élethelyzetekkel, kell majd szembenéznie, amennyiben soha nem sikerülne a gyökeres megújhodása és minél nagyobb mértékű újjászületése.

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Profil  
 
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1 hozzászólás ] 

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség
phpBB SEO