ASZTROLOGOSZ, Kozma Szilárd - karma-asztrológus fóruma

Asztrológiai fórum: Kozma Szilárd és asztrológus-barátainak fóruma
Pontos idő: 2024.05.01. 08:33

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]




Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1 hozzászólás ] 
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Nap a Rákban
HozzászólásElküldve: 2023.10.27. 18:16 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 4223
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Nap a Rákban


A Rák sarkalatos vízjegy, uralkodó bolygója a Hold és ez a teremtő természeti erőket, a természetben lehetővé váló ismétlődő utód-struktúrákat, és teremtéssel kapcsolatos szellemi törvényeket, valamint ennek megfelelően, az anyaságot, a megtermékenyülést, az utódokhoz való ösztönös érzelmi, mentális és spirituális viszonyulási formákat, az ember számára a családi fészket (otthont), valamint általánosan az anyagi áldást és a lelki érzékenységet testesíti meg. A Rák általános emberi jellemzői: intuitív, családdal és gyermekekkel, gyermekáldással kapcsolatos kérdésekre túlérzékeny, bő fantáziájú, befolyásolható és amennyiben ezt nem zavarják meg a karmikus tulajdonságai: bőkezű, de hullámzó és szélsőséges hangulatú, félénk, sebezhető, rajongó, érzelgős, gondoskodó, segítőkész, félénk és rejtetten agresszív, sőt: szélsőségesen negatív aspektusban még önző is lehet.
Fokozott lelki érzékenységgel rendelkező szülött. E karakterjegye, nem mindig válik előnyére, sőt ezáltal igen könnyen megsérthet és sebezhető. Mindaddig, amíg nem alakítja át ezt a lelki érzékenységét szellemi információ- befogadási és információ- feldolgozási képességgé, számtalan agresszív impulzus éri a környezetében élők részéről. Ezek a Rák szülöttet sértő és bántó környezeti impulzusok ugyanis mind csak arra akarják felhívni a védekező Rák szülött figyelmét, hogy az elzárkózás, az elhárítás, a kikerülés taktikái helyett, a minden irányból és bármilyen intenzitással érkező benyomásokkal, tehát külső és belső információáramlásokkal szemben meg kell nyílnia, el kell és be kell fogadnia azokat, ha kell, akkor még a nagy érzékenysége ellenére, annak feladása árán is. Amennyiben ez nem sikerül neki és érzelmi taktikázása vagy agresszivitása segítségével sikerül eltántorítani a környezetét attól, hogy vele normális emberként bánjon és ne kíméletesedjen vele, vagy ha sikerül rászorítania környezetét arra, hogy kitérjen a szülött agresszivitása következtében a vele való becsületes és közvetlen kommunikáció elöl, elzárja magát a számára életbevágóan fontos, közvetlen informálódási lehetőség elöl, aminek következtében a Rákokra jellemző összes betegségek jelentkezhetnek a szervezetében, el egészen a rákos daganatok képződéséig.
Igényli a változatosságot annak ellenére, hogy a magatartása inkább passzív. Érzékeny az időjárásra. Lelkiállapota nagy befolyással van testi állapotára, ezért egészsége megőrzésében igen nagy szerepe lehet az önszuggesztiónak. A szülött "álmodozva-keres" embertípus. Jó befogadóképessége mellett akkor jön elő alkotó, formáló készsége, ha megtanul bánni adottságaival. Visszafogott magatartás és kifejezésmódja azt a benyomást kelti, mintha mindig a partnereitől várna megerősítést, bizonyosságot.
Mélyen rejtett vándor- és kalandori ösztöne, érzelmeinek, vonzalmainak változása sajátos módon érvényesül, mégpedig úgy, hogy változtatási kényszere mellett mégis mindenkinél jobban ragaszkodik családjához, otthonához, hazájához. Gyakran tart önvizsgálatot és keményen kérdőre vonja önmagát, hogy vajon megfelelően irányítja-e akaratát, kielégítően használja-e képességeit, lelkiismeretesen végzi e kötelességeit?
Szerencsés esetben, az érzékeny lénye által felfogott benyomások sokféleségét formagazdagságát arányba tudja hozni értékvilágával és így képes asszimilálni is azokat. így egy harmonikus, befelé gazdagodó életet valósíthat meg.
Mindig szüksége van valamilyen háttérre, alapra, mert a világot érzelmeivel fogja fel és kedélyével éli át. Tapasztalja a sokszerű, sokrétű világot színfoltjaival, lehetőségével és a lehetőségek ellentétjeiével, de mindezeknek az érzelmi befogadásakor nem védi semmi. Ezért kapaszkodik valami rajta kívül álló, szilárd dologba, eszmébe, emberbe, szerepbe. Ha nem talál önmagában szilárd eszmei értékeket, amelyekre támaszkodhat, ingadozás, tartástalanság, vagy valamilyen előnytelen személyi függőségi viszony jelentkezik az életében.
Életében igen nagy fontossága van a múltnak, a családnak, a családtagokhoz, de főként a gyermekeihez fűződő viszonyainak, az otthonnak és a szülőföldnek. Szívesen eleveníti fel apró részletességgel régi élményeit vagy a családhoz, az elődökhöz, ősökhöz kapcsolódó emlékeket. Szeret büszke lenni valamely kiemelkedő tettet végrehajtó, vagy valamilyen érdemet szerző ősére, de még inkább a gyermekeinek a sikereire. Ugyanebből a gyökérből ered az igénye, hogy otthonát érdekes, figyelemreméltó dolgokkal, esetleg kuriózumokkal rendezze be. Nagyon durván fényszögelt Rák-nap esetében mindez negatív ellentétébe is átfordulhat és a szülött rejtetten család és gyermek- gyűlővé válhat, vagy legalábbis titokban elhárítja a gyermekáldás és a családalapítás gondolatát.
Legnagyobb problémája és életfeladata, a család, az otthon alkotása – építése, és az utódok létrehozása, a gyerekek gondozása, nevelése. Ezek nélkül megvalósulatlan és hiábavaló az egész élete. Félre kell tennie érzékenységét, félelmeit, egoizmusát, érzelgősségét, sértődékenységét, ha kell még önmagát is, hogy a több gyermekes családi élet teljességét elérhesse. Át kell alakítania rendkívüli sebezhetőségét információ-befogadási készséggé, mert ha a benyomások ellen védekezve, érzelmi páncélzatot alakít ki magának, a gyomorbajoktól elkezdve, mindenféle rákos beteggel kell szembenéznie.

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Profil  
 
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1 hozzászólás ] 

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség
phpBB SEO