ASZTROLOGOSZ, Kozma Szilárd - karma-asztrológus fóruma

Asztrológiai fórum: Kozma Szilárd és asztrológus-barátainak fóruma
Pontos idő: 2024.04.27. 10:56

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]




Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1 hozzászólás ] 
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Nap a nyolcas horoszkópházban
HozzászólásElküldve: 2023.11.23. 19:45 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 4223
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Nap a VIII. házban


A Nap a spontánul, tehát nyersen megnyilvánuló személyi természetnek, az egyedi késztetéseknek és reflexeknek, vagyis az individualitásnak (A nyílt, vagy rejtett személyi ambíciónak és önérvényesítésnek, az ösztönös személyi akarat-érvényesítésnek, az önérzetnek és önértékelésnek, a személyi becsvágynak, a hiuságnak és az önzésnek), illetve a természeti öntudatnak és a spontán reakcióknak (az indokolatlan szégyenérzetként, vagy büszkeségként, félénkségként, vagy méltóságtudatként, gőgként, önhittségként, vagy beképzeltségként), vagyis az elemi önképzetnek és önképzeletnek az őserejét megtestesítő bolygó. Ez, a közvetlenül a személyi öntudathoz kapcsolódó őserő arányosságának a megvalósítása, a jelen esetben, kiemelten a gyökeres és maradéktalan személyi változások, az öntudati és mentalitásbeli átalakulások, illetve az élet- és létkoncepciók gyökeres átalakulásának és spiritualizálódásának, vagyis az újjászületésnek és a személyi – öntudati megújhodásnak, vagy – Az előbbiekkel ellenkező esetben! - az idejekorán történő elsorvadásnak és halálnak az életkörében jelentkezik megvalósítási harmonizálási szükségletként a személy életében.

Nagy eltökéltségre képes és nagy érzelmi intenzitással élő személyre utal. Minden
esetben az kellene és kell legyen a fontos számára, hogy pozitív célok elérése érdekében alkalmazza az intuitívan jelentkező mentális és spirituális képességeit.
Különböző csalódásokkal, veszteségekkel és kudarcokkal járó tapasztalatainak hatására, elkerülhetetlenül jelentkezik nála az önismeret, az önfeltárás és a partneri kapcsolaton keresztüli kitárulkozás igénye, ám ez a fajta megismerési igyekvése, mivel nem egyértelműen őszinte és érdekmentes, hanem háttéri és titkos célokkal terhelt, rendszerint nem, vagy csak ritkán jár pozitív következményekkel.
A nap hajtóereje ugyanis időnként teljesen a szexualitásra irányul, máskor
viszont a vagyonszerzésre és a pénz által megszerezhető politikai, gazdasági
hatalomra; vagy mindkettőre egyszerre: szexualitásán keresztül akar befolyáshoz, hatalomhoz, vagy legalábbis hatalom-közelségbe jutni és viszont: a hatalom adta lehetőségekkel élve - vagyis visszaélve, tehát visszafelé fejlődve (haladva) az életútján- szeretne és sokszor akár a könyörtelenség árán is, akar, minél nagyobb és kimerítőbb szerelmi-szexuális élményekhez jutni.
A szülött vágyódik titokban, vagy nyíltan arra is, hogy különösebb erőfeszítések nélkül jusson könnyű életviteli lehetőséghez, például, hogy nagy vagyont jelentő örökségben részesüljön, ami megint csak gazdasági alapot biztosítana számára hatalmi ambícióinak és szexuális-szerelmi mániáinak kiélésére, ilyen jellegű céljainak és fantazmáinak elérésére. Természetesen mindebben nagy veszteségek és kudarcok árán csalódnia kell és ha nem ébred fel idejében a lelki megrázkódtatások egész sorozatát kell megélnie ahhoz, hogy ambícióinak kábulatából felébredjen és ráébredjen: az ő rendkívüli képességeit nem ilyen irányban, nem külsőséges fényekben csillogó hamis értékek és múlandó élmények elérésére kell felhasználnia.
A spirituális átalakulás igénye és lehetősége, ami a kiábrándulásait követi, az egyik általános velejárója a szülött életének. Ez az intenzív önismeret iránti vágyból következik természetesen, ami végül is meghaladja az egyéni ismeretet és fokozatosan kezd általános szellemi megismeréssé, tehát egyetemes megismeréssé alakulni amelyből táplálkozva az egyén személyisége szüntelenül fejlődik, megújhodik és átváltozik.
Ezért idővel, a szülöttnek szükségszerűen teljesen meg kell (kellene!), hogy változzon a természete és teljesen más, nemegyszer a korábbihoz képest homlok- egyenesen ellenkező (általában pozitív!) karakterjegyeket ölt magára, mint amilyenek jellemezték őt a szellemi éretlensége idején. Ezért egy idő után, nem fog félni semmilyen vesztességtől, mert rájön arra, hogy a tényleges lét-megértés, vagyis az emberi értékek és a szeretet világa, idegen a sikerorientált törekvésektől, a profit-hajszoló személyiségtudattól. Ugyancsak nem fog félni a haláltól sem, mivel azt egy szimpla energetikai-spirituális átalakulásnak, egy másik létdimenzióba való átjutási lehetőségnek tekinti majd.
Mivel a Nap a Skorpiónak megfelelő földházban áll, jó ha a szülött figyelmesebben megvizsgálja a horoszkópban a Plútónak, tehát az egyetemes (Isteni) igazságot, az egyetemes kiegyenlítődés törvényét és az egyetemes teremtő és megváltó energiákat megtestesítő bolygó helyzetét, és megfigyeli annak hatásait mindennapi életében is, felfedezvén és ellenőrizvén ennek segítségével a gondolatai és a valóságképzetei valóságos irányultságát, tényleges igazságtartalmát. Tudnia kell, hogy az ő rendeltetése, az öntudatának a minél teljesebb kiegyenlítődési lehetőségekhez való igazítása és arányítása, és amennyiben ez nem történik meg, akár végzetes (halálos) betegségekkel (nők esetében petefészek, méh vagy méhszáj és a mellek férfiak esetében a prosztata rákosodása.), vagy balesetekkel is szembe kell néznie. Amennyiben viszont sikerül gyökeresen megújhodnia, és a megváltás és az isteni igazság szellemével harmóniába kerülnie, a létező betegségei meggyógyulnak és egy ténylegesen boldog, belső derűn és biztonságtudaton alapuló életben részesülhet.

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Profil  
 
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1 hozzászólás ] 

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség
phpBB SEO