ASZTROLOGOSZ, Kozma Szilárd - karma-asztrológus fóruma

Asztrológiai fórum: Kozma Szilárd és asztrológus-barátainak fóruma
Pontos idő: 2024.04.30. 20:55

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]




Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1 hozzászólás ] 
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Nap a Bakban
HozzászólásElküldve: 2023.10.27. 20:15 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 4223
Tartózkodási hely: Csíkszereda
NAP A BAKBAN


A Bak Föld jegy. Ennek alapján a szülött általában jól együtt tud működni a Szűz és a Bika jegyében született személyekkel, bár ez nem minden esetben szabály. Uralkodó bolygója a Szaturnusz, az egyetemes és a személyes felelősségtudatot és a határhelyzeteket, a határállapotokat megtestesítő bolygó. A Bak szülöttek általánosan jellemző tulajdonságai: kitartó, szívós, becsvágyó, mély, lassú, gyakorlatias és alapos gondolkozású, melankolikus, állhatatos, töprengő, gyanakvó, nyers és filozofikus.

A Bak - szülöttek általában szívósak, kitartók, kemény ellenállóerővel rendelkeznek. Energiáit többnyire beosztja és általában jól konzerválja egészen öregkoráig. Felfogására erősen rányomja bélyegét a közvélemény, a környezet, valamint az általános hagyományos elvárás. Így a hagyománynak, a szokásnak fontos szerepe van az életében. Ezzel védekezik a gyors változások, a futó ötletek, a rögtönzések, az egyéniesedések ellen. Gyakran a szükséges magatartás-változtatástól, a szellemi reformtól is idegenkedik.
Becsvágya igen erős, működik benne a tendencia, hogy föltétlenül el kell érnie valamit. Csak azt tudja megbecsülni és értékelni, amit a maga nagyon fáradságos munkájával ért el. Az ingyen kapott dolgok, a véletlenül szerzett előnyök nem okoznak örömet neki. A kemény munka, a hosszú távú tervezés, elképzelések embere. Már gyermekkorában jelentkezik nála ez a tendencia ábrándozás formájában, amiről persze mások nemigen tudnak. Képes fél életet arra szánni, hogy keresse az utat módot, amelyen céljait megvalósíthatja. Ez sokszor nem tudatos, nem kimondott, még önmaga előtt sem. Egyszerűen csak foglalkozik valamivel, ami számára fontos, és csak a későbbiekben rakódnak össze a látszólag különálló, határozott, felfele törekvő tendenciát mutató, karrierjét kirajzoló elemek szerves egésszé.

Lehetséges az is, hogy a szülött már az elején meghatározza törekvésének célját és konzekvensen, hideg fejjel igyekszik azt minél előbb elérni. Ez esetben gyakoribb az erőszakosság, a hideg számítás, a cím- és rangkórság, a karrierizmus és persze a szakemberi szűklátókörűség, a szakbarbarizmus.

Mivel döntéseiben alapos és megfontolt, ritkán kell visszalépnie, vagy ha igen, akkor már nagyon késő... A szülött tudja, hogy elsősorban csak magára számíthat és mindenben, amit el akar érni, a saját belső erőire kell támaszkodnia. Ezért még kudarcaiban, tévedéseiben, selejtes tetteiben is kénytelen megkeresni és megtalálni azt, ami azokból érték, átmenthető és továbbvihető. Tettei, állásfoglalásai nem látványosak, nem elsöprök, hanem a fizikai realitás talaján állnak, józanok, következetesek, hatékonyak és gyakran irigylésre méltóan kikezdhetetlenek.

Bármennyire is benne él a világban, alaptermészeténél fogva, mintha egy fal áthatolhatatlan fal választaná el az emberektől és az úgynevezett világi élettől. Az életet nem tudja a maga közvetlenségében élvezve magán átengedni, nem tud mindenbe kötetlenül bele folyni és az árral együtt sodródni. Emiatt támadt melankóliáján igyekszik könnyíteni kitartó, száraz munkával, józan törekvéssel, ami végül is hosszú távon megérleli számára az enyhülést és a feloldódást.

Óvakodnia kell a megcsontosodástól, a befásulástól, a megmerevedéstől (rugalmatlanságtól) elsősorban szellemi és lelki szinteken, aminek csak következményei lehetnek a fizikai érelmeszesedés, az elcsontosodások, porckopások, a porc -és csontkinövések, a hallás-gyengülés, hallási zavar, az egyensúlyzavar, a száraz bőr, vagy bőrkeményedések, a különböző ekcémák és

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Profil  
 
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1 hozzászólás ] 

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség
phpBB SEO