ASZTROLOGOSZ, Kozma Szilárd - karma-asztrológus fóruma

Asztrológiai fórum: Kozma Szilárd és asztrológus-barátainak fóruma
Pontos idő: 2024.07.21. 07:09

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1 hozzászólás ] 
Szerző Üzenet
HozzászólásElküldve: 2012.02.07. 00:54 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 4234
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Kedves Szilárd!

Nem pont ehhez a cikkhez kapcsolódó kérdésem van, hanem a fórum jellemzéséhez van kérdésem. Miért fontos a jóga-mentesség hangsúlyozása? Mennyiben illetve mikor nem jó a jóga véleményed szerint? Tapasztalatom szerint igen jó testgyakorlás, meditációs gyakorlat és pozitív lelki hatásai révén egészségmegőrző hatása is van a jógának.
Megkockáztatom, hogy tudatosság-fejlesztő is. Itt most számomra az derül ki, hogy mégis elvetendő. ???


Kérdem én: Manka


Kedves Manka!

Teljesen igazat adok neked abban, hogy:

Tapasztalatom szerint igen jó testgyakorlás, meditációs gyakorlat és pozitív lelki hatásai révén egészségmegőrző hatása is van a jógának.
Megkockáztatom, hogy tudatosság-fejlesztő is.

Az, hogy a Logoszt Jogától.mentesnek nevezzük, még egyáltalán nem jelenti azt, hogy a Jogát teljesen elvetendőnek, vagy kerülendőnek látjuk értelmezzük. Ezzel a címmel mindössze jelezni kívánjuk, hogy a joga különböző ágainak - fajtájának, iskola-tanainak, a művelése és gyakorlása önmagában, messze nem nyújt tényleges és teljes sorsrendbetevési lehetőséget biztosító, hiteles és személyre szóló, információt, mivelhogy még akkor is csak olyan vallás, mint a kereszténység pl., hogyha testi kultúrát is biztosít - pl. szintén a kereszténységgel szemben. De mivel ezzel európában senki nincs tisztábban, mindenki aki csalódott a szekularizált kereszténységben és ugyanakkor spirituális teljességre vágyva találkozik a jogával, azt képzeli - mint ahogyan a Joga - guruk azt hirdetik is, akárcsak a keresztény papok - hogy megtalálta a non plusz ultá-t, vagy ahogy ti mondjátok Mo-n: a tutit, és nem hajlandó tovább körül nézni és tovább lépni. Sőt: Mivel azt képzeli, hogy meg fogta az Isten lábát, a realitás - érzékét elveszíti. És mi szükségét éreztük annak, hogy jelezzük azt, hogy a Jogával még egyáltalán nincs megoldva semmi az életünkben, ennyit a rendszeres maratoni szaladással is el lehet érni és lehet hogy az még egészségesebb is (Ha meg lenne oldva, nem lenne oly nagy és mély a lelki nyomorúság az anyagi szegénység és az értelmi sötétség Indiában!), illetve, hogy ettől a dogmatikus vallásos mentalitástól éppen úgy elhatárolódunk, mint a szekularizált keresztény vallástól. Vagyis azt, hogy attól mert keleti - egzotikus - és mert misztikus, a joga nem helyettesítheti a kauzális asztrológia által igényelt racionális sors-értelem megismerési bátorságot, annak a gyakorlati életben is látható - érzékelhető eredményeit, amely gyakorlati pozitív eredmények mellett a seterilen jogázó személyek misztikus tevékenysége egy értelmetlen pózolás mindössze. Összegezésképpen, azért, mert a Joga megbukott a szemünkben azon a krisztusi vizsga-tételen, ami úgy hangzik, hogy "Gyümölcsérők ismeritek meg a fát", de mivel mi nem fogadjuk el a szekularizált kereszténységnek azt a hazugságát sem, hogy Jézus nekünk előlegbe elintézte magánúton a megváltást, sokan egy húron pendülőknek képzelnek a jogásokkal. Azt akartuk tehát az alcímben jelezni, hogy ez egyáltalán nincs így, hogy a jógával - jó esetben... - elérhető lelki terápia, vagy a vallásos-szertartásos foglalatosság és az aszanákban való pózolás, még egyáltalán nem jelentheti a mindenki számára, és főként az önállóan gondolkozni szerető személyek számára a sorsrendezést, az életfeladat beteljesítést, illetve azt a tényleges egyéni megváltás irányába való elindulást, amit a gyakorlati tapasztalataink szerint a kauzális asztrológia által nyújtott önismereti és egyetemes létmegismerési lehetőségek által, mi biztosítottnak találunk.

Barátsággal: Szilárd


Kedves Szilárd!

Köszönöm, ez így érthető is, és el is fogadható. Én is azt tapasztalatom a jógával kapcsolatban, hogy egy pontig nagyon sokat tehet és segíthet. De az utóbbi időben volt már egy olyan érzésem, hogy túlságosan szublimál, felold mindent, sőt a mindennel együtt azt a szükségletet is, hogy megoldódjanak helyzetek, dolgok, a döntéshelyzetet is, és ezzel pont a felelősséget. Az embereket eljuttathatja oda, hogy átlebegjenek az életen anélkül, hogy megformálnák azt. A traumatizált embereknek persze kiváló, hogy ne tapadjanak hozzá a megélt fájdalmakhoz, hanem eloldódva a blokkoktól tudják élni tovább az életet. De ha ez nincs, akkor jobb - most legalábbis itt tartok- ha "csak" testgyakorlásnak tekintjük, ha így szeretjük. Én is így szeretem.

Manka

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Profil  
 
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1 hozzászólás ] 

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség
phpBB SEO