ASZTROLOGOSZ, Kozma Szilárd - karma-asztrológus fóruma

Asztrológiai fórum: Kozma Szilárd és asztrológus-barátainak fóruma
Pontos idő: 2024.07.14. 01:23

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1 hozzászólás ] 
Szerző Üzenet
HozzászólásElküldve: 2022.12.30. 21:54 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 4234
Tartózkodási hely: Csíkszereda
             MARS A I. HÁZBAN
A nyers („vad”-nak is mondott) természeti életerőknek, a szenvedélynek és más, spontán és ösztönös megnyilvánulásoknak, a bátorságnak és az ösztönös erélyességnek, valamint a tudatos célirányosságnak és harci készségnek, illetve a spontán, vagy tudatos (kiművelt) és hathatós válaszadási (reagálási) készségnek, valamint az átható mentális (értelmi gondolati) képességek célirányos felhasználásának az őserejét megtestesítő Mars bolygó által keltett életproblémák (sors-kihívások és provokatív konfliktusok) kiemelten a felelős (felnőtti) öntudat kialakulásának az életterületén, vagyis a belső szubjektív képzelet-világnak és a közvetlen környezettel (az un. objektív külvilággal) való, külső feltételektől és korlátoktól mentes viszonyainknak (konfliktusainknak) a különböző életterületein jelentkezik kiemelten, úgy mint életfeladat, illetve mint sors-provokáció, vagy a külső tájékozódáshoz szükséges személyi kapcsolatok halmaza és mint harmóniába kerülési szükségszerűség sors- és életkörében jelentkezik.

   A személy természetét általában sietség, kevés türelem. Sőt, esetleg még kapkodás is jellemzi a kevésbé tettre kész, lassúbb cselekvési és gondolkozási természettel anyagcserével rendelkező személyekkel szemben. Kifejezetten élvezi a kihívást és a versengést. Személyének és vágyainak az előtérbe tolása a Mars nyílt szenvedélyessége miatt környezete számára problémákat okozhat, noha a szülött észre sem veszi ezeket. Az ellenérzések és ellenhatások felismerése azonban nagyon fontos lenne számára, mind az érzelmi mind az üzleti kapcsolatok eredményessége érdekében. A bátorság, de ugyanakkor a meggondolatlan vakmerés is jellemző lehet rá, (vagy épp fordítva: a gyávaságig menő a félénkségből eredő konfliktuskerülés, a mindig háttérben maradási vágy, a visszahúzódás) és ezek az Ascendens jellegének megfelelő módon nyilvánulnak meg.

   Erősen diszharmonikus szociális-társadalmi hatások kiválthatják belőle a Mars szélsőséges megnyilvánulásait - indulatos, türelmetlen, kapkodó, szenvedélyes és ilyenkor a szülött agresszívé válik, ha nem is mindig a nyers tettek színterén, akkor az érzelmeiben vagy éppenséggel gondolataiban és a képzeletében (ellenség-képzetekben gondolkozik), amivel magára idézi a környezete agresszív viselkedését. Ennek következtében tragikus kimenetelű balesetek, konfliktusok örvényébe kerül, fejsérüléseket, vagy pszichés alapú fejfájásokat kell elszenvednie. Többnyire tűz, vagy autó-baleset áldozatává válik, vagy erős fejfájások és magas lázak kínozzák.

  Életfeladata többek között az, hogy átváltoztassa önmagában - és ha élete első felében  erre nem nyílik alkalma, akkor felkeltse, kicsiholja magából, majd tudatos erőfeszítések útján megtanulja megfékezni, szabályozni és kezelni- a Mars nyers energiáit, magas fokú közvetlenségre, spontaneitásra, őszinteségre, és minden irányban működő szellemi és nyitottságra téve szert ezáltal. Ugyanis igen fontos számára az, hogy a nyers vakmerőség, a kíméletlen rámenősség, vagy ennek a másik véglete: a reakció-képtelenséget előidéző, habozó fontolgatás helyett, képessé tegye magát a felelősségtudatra alapozott testi- lelki és főként: szellemi bátorságra és végső soron a saját hibáival, kicsinyességével és türelmetlen agresszivitásával való, teljes mértékű, nyílt és őszinte szembenézésre, megtanulván azt, hogy a tisztán-látói képesség, vagyis az egyetemes megismerés, az őszinte hibabelátási képességen, vagyis a helyes önismereten alapszik.   

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Profil  
 
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1 hozzászólás ] 

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 3 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség
phpBB SEO