ASZTROLOGOSZ, Kozma Szilárd - karma-asztrológus fóruma

Asztrológiai fórum: Kozma Szilárd és asztrológus-barátainak fóruma
Pontos idő: 2024.07.14. 01:11

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]


Fórum szabályok


Csak jóhiszemű és jóindulatú és főként a kérdező személyére (konkrét sorsproblémájára) vonatkozó kérdésekre válaszolok, illetve ezeket hagyom meg a fórumon.Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 5 hozzászólás ] 
Szerző Üzenet
HozzászólásElküldve: 2023.04.29. 14:09 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 4234
Tartózkodási hely: Csíkszereda
jelentésének a szüksége.

(Remélem, hogy a Nemzeti Adatvédelmi - Adatkezelési és Információ-szabadsági Hatóság nem veszi adatközlésnek azt, ha a honlapomon közlöm a teljese nevet Laár Andrásnak mivel ő köztudottan közéleti személyiség.)

Mindenek előtt, nem hogy tisztázni szeretném, de határozottan ki akarom jelenteni, hogy Laár András kivételes helyet foglal el a szívemben úgy is mint jó színész és humorista (És nem csak a mindannyiunk kedvence: Besenyő Pista bácsi miatt!) és úgy is mint zenész, de főképpen mint misztikus (buddhista -) tanító. Azt is mondhatom tehát bizonyos átvitt, de jó értelemben, hogy - Annak ellenére, hogy csak úgy találkoztam vele, hogy mindketten meghívott előadók voltunk kétszer is, egy - egy Soproni rendezvényen, de valamiért nem került sor a bemutatkozásra. - én igen is: szeretem a munkáját, a munkásságát és általában mindazt, amit ő a magyar kultúrában képvisel. Szó sem lehet tehát a részemről semmi féle hátulról kerülős - fejbevágós - cinizmusról, leintésről stb, , vagy ahogy ő mondja ebben a beszélgetésben is: konkurencia-harcról, vagyis lejáratási szándékkal írt kritikáról, vagy ne adj Isten önreklámozásról, azokban, amit a Youtube-on megjelent, fenti interjú alá kommentárként írtam, hanem, ahogy ez egy szakmailag és spirituálisan elkötelezett író-asztrológushoz illik: segítő szándékú figyelem-felhívásról. És nem csak a Laár András számára és irányába, hanem azok számára is, akik az un. klasszikus-, de valójában még a középkori és újkori a jóslási logika alapján kidolgozott asztrológia szerint értelmezik és értelmeztetik a horoszkópjukat. Az Ikrek-Aszcendensnek teljesen más, az általad elmondottakkal abszolút ellentétes (Ascension, Ascendre, tehát felemelkedés) az értelme és jelentése. A szétszórtság tehát, amiről beszélsz, nem az Ascendensed jellege miatt van, hanem az Ikrek Sárkányfarkad - leszálló holdcsomópont - által jelzett Ikrek jellegű karmád miatt maradt fenn másig, holott meg kellett volna már haladni "igazság" és a korod szerint.
2) És az a rendkívülien vészterhes tüzesség is, ami fiatalabb korodban jellemzett, ugyancsak nem teljesen a hatszoros, de mégis csak nyers Oroszláni meghatározódásod miatt van, hanem azért mert Nyilas jellegű karmával is jöttél a világra. Ugyanis a Lilithed a Nyilasban áll, és ráadásul a házasságok életkörében: a 7-es házban. - Azért volt annyira nehéz azokat elfogadni, és nem ennek az intézménynek a nyomasztó "rendszer"-szerűsége miatt. Noha valóban: a sokszorosan negatívan fényszögelt Szaturnusz is sokat nyom a latban nálad is, akárcsak nálam is (négy évvel idősebben...), és másoknak is egy szélesebb korosztály szülöttjeinek tehát
.
2) De nem is ez a nagy problémád... - Hidd el kérlek, szó sem lehet a részemről rivalizálásról, hiszen kismiska vagyok én hozzád viszonyítva, de közel születtem a Besenyői tóhoz és sokat úsztam benne…, meg a Bolondságot is szeretem (Regénytrilógiát írtam és írok a témából) -. Szóval, a te igazi nagy sors-problémád az, hogy a teljesen negatív Uránuszod a 4-es ház csúcsával (A tudattalan legmélyebb állapotát jelző kardinális ponttal) együtt áll, ami azt jelzi a kauzális asztrológiában, hogy, asztrológiai zsargonban mondva: karma-pontként "viselkedik" minden ami vele együttállásban kerül, még akkor is, ha netalán teljesen pozitívan van fény szögelve.
Magyarul: a nagy szabadság-szereteted igazából zsigeri lázadási ösztön minden ellen, ami rendszer. Illetve, nem más mint magas fokú elköteleződési képtelenség. De csak volt, mert nyilván, hogy a rendkívüli spirituális tehetséged rávezetett az elfogadásra (Pl, a naprendszer működése törvényeinek az elfogadására). A helyedben viszont, én jobban megvizsgálnám ezt a szerintem túlzón eszményített szabadságvágyat, ami igazából mélyen rejtett (IC) anarchiára való hajlam. Viccesen mondva: nehogy máshol kössél ki a túlvilágon, mint ahol kellene és ne tudd majd eldönteni, hogy az Atyát, vagy az Anyát kell-e válaszd? Ugyanis mind a kettő az Abszolútumból ered... Szeretetteljes barátsággal, egy régi Besenyő-Laár szimpatizáns.


Csatolmányok:
Laár András 1.jpg
Laár András 1.jpg [ 132.15 KiB | Megtekintve 2977 alkalommal. ]
Laár András 2.jpg [195.62 KiB]
Még senki sem töltötte le.

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/
Vissza a tetejére
  Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2023.04.29. 14:12 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 4234
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Tehát: Laár Andrásnak csak a születés-napja adatait lehet megtalálni az interneten, de az, hogy ebben az interjúban elmondta, hogy az Ascendense az Ikrekben áll, sokat segít a helyes sorsképlete felállításában, viszont a bolygóknak a házakban, de főként a ház csúcsok körüli elhelyeződésében így is ad némi bizonytalanságra okot.
Vagyis: az a karmikus jellegű, szabadság-eszmével kapcsolatos "súlyosság" amit a tegnap az Uránusza pozíciója kapcsán írtam, csak akkor igaz, hogyha az Aszcendense nem egészen az Ikrek elején található. Abban az esetben ugyanis, ha az Aszcendense egészen az Ikrek elején található, az így is, teljesen negatív Uránusz az Ikreknek megfelelő III. - asz házban lesz (van) és mindössze a sokfelé való figyelmi szétszórtságot, szétszóródást növeli, amiről Andás is beszél.

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2023.04.29. 14:13 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 4234
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Ebben az esetben tehát - ti. ASce. az Ikrek legelején - nem feltétlenül beszélhetünk anarchiára való hajlamról, az általa szabadság-szerelemnek nevezett meghatározódás esetében, hanem csak kezdeti eszmei zavarodottságról, összevisszaságról, amit később a Buddissta meditációk és hónapokig is tartó, hosszas elvonulások segítségével sikerült - legalább is eszmei szinteken - helyre hozni, helyette a megfelelő pozitív képességeket megszerezni és begyakorolni.
Igen ám, de akkor viszont az Oroszlánban álló Vénusz és a Jupiter kerülnek a 4-es ház csúcsával együttállásba, tehát ezek a bolygók alakulnak át úgymond harmadik és negyedik karma-ponttá (A Lilith és a Sárfarok mellett), ami viszont választ ad arra, hogy a rendkívüli spirituális felkészültsége és önismerete ellenére is, miért alakulhattak ki a vese- és a prosztata betegségei, aminek az elmulasztása érdekében a Krisnás barátai imádkoztak csoportosan. Illetve, amely miatt (Prosztata - bántalom) a halálközeli élményt is meg kellett tapasztalnia egy színházi fellépést követő húsfogyasztásra töltött hideg sörivás következtében, amit egy, az integrál-pszichológussal, Gáti Bencével való beszélgetés alakalmával mesélt el egy Balatoni táborban. Vagyis: a párkapcsolati, szerelmi - szexuális életének a néha zavaros és feszültségekkel telt megélései (a feleségekre, vagy a velük kapcsolatos sorsára való rejtett neheztelések) miatt.
Jó lenne tehát, hogyha e nagyon részleges és szűk figyelmeztetéseim mihamarabb eljutnának Laár Andráshoz, annak az érdekében, hogy nehogy súlyosabb betegségekké növekedjenek ezek a képletéből világosan kiolvasható, erős hajlamai. Mert nekem pl., ugyancsak a Vénuszom áll együtt, de a Szaturnusszal a 4-es ház csúcsán, és egyetlen néha előálló fájdalmam - A számlálhatatlan elmúlt betegség nyomán! - az ugyancsak a Vénuszhoz és a teljesen negatív Skorpió-Szaturnuszhoz kapcsolódó (Figyelem: az András képletében is van egy ilyen pozíció!) éjszakai vizelési kényszerrel járó prosztata-csípés. - Remélem, e vallomás elég bizonyíték arra, hogy inkább az András egészsége miatti aggódás, és nem a vele szembeni fölényeskedési szándék késztetett a fentiek megírására.

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2023.04.29. 14:14 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 4234
Tartózkodási hely: Csíkszereda
És, ha ezt sikerült valamelyest tisztázni, akkor mennyünk vissza ahhoz a Laár András által oly sokat emlegetett, és ezért önkéntelenül is a képzeletünkben az ő személyével is össze ragadt, rendkívüli és végzetes szabadság-szeretethez, amely pl. a Petőfi előre "megálmodott (megverselt.) tragikus halálát is okozta.(És teszem hozza, még sok más személynek az időnap-előtti halálát is előidézte.) A Laár András asztrológiai sorsképletében ugyanis, semmiféle jel nem vonatkozik arra, hogy neki akár Szabadsággal kapcsolatos nyers meghatározódásai (Nap, más bolygók), akár Szabadsággal kapcsolatos karmája lenne.
Nem áll ugyanis az ő sorsképletében sem a Vízöntőben, sem a 11-es házban egyetlen horoszkóp-elem sem!
A Vízöntő uralkodó bolygói (Uránusz és Szaturnusz) sem állnak együtt, és ráadásul mind a kettő teljesen negatívan fényszögelt! Andrásnak tehát, nagyon vigyáznia kell a hosszas éjszakai főzésekkel és más "ügyeleti munkákkal", mert rendeltetése szerint, az ember nem éjszaka tevékenykedő (nem ragadozó) lény, hanem olyan, akinek éjszaka feltétlenül pihennie - lehetőleg aludnia... - kell. És abban az esetben is, ha valaki nem tud pl. éjszaka aludni, az nem annak a jele (és kényszere), hogy akkor éjszaka dolgoznia kell, hanem annak, hogy olyankor a teljes csendben, abszolút zavartalanul tehát, mélyen gondolkoznia - kontemplálnia és meditálnia kell. Az ezzel a mentalitással járó, ide vonatkozó okozó - ok - okozati összefüggéseket nem tudom itt kifejteni, mert hosszas lenne, tehát csak a lehetséges negatív következményt írom le nagyon félve: gutaütés. Mai okoskodó, mert a lényegről figyelem-elterelő kifejezéssel: stroke.
Ezt be kellene látni és ezt meg kellene előzni. És ezzel azért is vigyázni kell, mert ez a természet-ellenes éjszakai munkálkodást szülő apai gondoskodás, már az igazi felelősséget nélkülöző szeretet kategóriájába tartozik, hiszen a gyermeknek inkább szüksége van egy mindig erős és egészséges édesapára, mint arra, hogy ő mindig finomakat ehessen. A Szaturnuszi hosszú távú felelősség nélküli szeretet tehát, könnyen hibás eredményeket hozhat hosszú távon, egymástól elkülönítve, együtt viszont csodákra képesek.

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2023.04.29. 16:11 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 4234
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Továbbá érintetlen maradt még Laár Andrásnak a kínai asztrológia szerinti Karma-motívuma, tehát a Kecske évében való születettségéből eredő Bak-jellegű karmája, ami látszatra már gyökeresen eltér a fentiekben említettektől, de valójában árnyalja és pontosítja mindazt, amit Laár kifejt a hatszoros Oroszláni meghatározódása kapcsán (Ti., személyiségi - öntudati karma), részben meg igen is, erősíti mindazt, amit a rendkívüli "Szabadság-szeretetének" a - szerintem - fordított olvasatáról írtam. Távlati irányadóként csak annyit említenék meg itt, hogy olyan fajta szabadság, amilyet azt a hétköznapokban elképzelünk, valójában sehol, még a túlvilágon sem létezik. És, ahogy a szívverésünk, vagy a lélegzetvételünk is, minden ami van, az egyetemes törvények irányítása szerint működik. És aki ezt nem veszi figyelembe hosszú távon, akárcsak spirituális értelemben is, könnyen úgy járhat mint Ikarus. Lehet, hogy tévedek tehát, de úgy gondolom, hogy a szeretett Andrásunknak is lenne ezen még némi töprengeni valója. És nem mellékesen: a Szaturnusz a Bak uralkodó bolygója...

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Profil  
 
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 5 hozzászólás ] 

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség
phpBB SEO