ASZTROLOGOSZ, Kozma Szilárd - karma-asztrológus fóruma

Asztrológiai fórum: Kozma Szilárd és asztrológus-barátainak fóruma
Pontos idő: 2024.04.30. 14:00

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]




Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 3 hozzászólás ] 
Szerző Üzenet
HozzászólásElküldve: 2023.06.29. 20:10 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 4223
Tartózkodási hely: Csíkszereda
A Szeretet tehát, megtermékenyülő és ez által teremtő: kiáradó és befogadó, egységbontó – szaporító és szaporodó- és ugyanakkor egységbe visszakötő – egyesülő, egyesítő isteni hatalom. A Szeretet tulajdonképpen olyan vizionáló – imagináló teremtői-, tehát: szülői őshatalom, olyan életadó – teremtő és életfenntartó erő, amely az életadási –teremtési kényszere miatt, megbontja az abszolút ősegységet és új, elkülönült egységeket (teremtési ősmintákat) hoz létre. Ám, ugyanakkor, mint az egységbe vissza-kapcsoló, egységesülésre kényszerítő hatalom, a teremtésben is benne marad és pl. a fejlettebb képességekkel és összetettebb struktúrával rendelkező biológiai lények (és főként az ember!) esetében az utódokban megjelenik, mint kényszerítő késztetés – ösztön, az egység-alkotásra, illetve mint távoli sejtelem és sugallat (tudattalan emlékezés) és vágy az ős-egységbe való visszatérési lehetőségre és a visszatérés szükségének a megvalósítására. Ezt nevezzük feminin őskezdetnek: Szeretet princípiumnak, ősszubsztanciának, istenmisztikus testének.
Másfelől az Abszolútum ugyancsak képzeleti erőkifejtés (mágia…) útján, tervező – indító és építő információ - sűrítményeket (értelmi ős-kvantumokat), értelmező, világító értelmi impulzusokat hoz létre a szeretet-szubsztanciában és ez által, azt alakítva, teremtési ősmintákat Konstellációkat) hoz létre és fejleszt folyamatosan a szeretet-szubsztanciából. Ugyanakkor irányt és törvényt – törvényeket is létrehoz és fejleszt. Mindez által: termékenyítő erő-hatalommá-, valamint, az ember esetében: élet-tapasztalatokból is szerezhető értelemmé: Fénnyé válik, a szeretetbe elsőként behatoló és azt átváltoztató és átvilágító, értelmező és teremtés-irányító hatalommá: Világossággá.
De ez a legfőbb isteni értelem nem csak a Szeretet-szubsztanciának a megnyilvánulását szervezi, rendezi, formálja és irányítja különböző teremtési mintázatok szerinti alakzatokban, hanem az Abszolútumba való visszafordulást és visszafinomodást, a finom visszahatolást (megvátódást) is szervezi és irányítja. Vagyis, a Fény a megváltódást lehetővé tevő – az egységhez vissza-vezető hatalommá (Magváltóvá) is változtatja önmagát. Ezt nevezzük Maszkulin őskezdetnek, a Világosság princípiumának. Erről, vagyis, az isteni világosság-princípiumról jó előre tudni, hogy ennek az elsődleges (primér) megnyilvánulása csakis pozitív, tehát építő-jellegű lehet, és a sötétség, vagyis a rombolás, a katasztrófa és a viszály a konfliktus, (Az ember esetében tehát: bántalom), ennek a megzavarodása, vagy a hiánya lehet (Ti. a szellemi - spirituális elsötétedés). Téves és hibás tehát azt képzelni és gondolni, hogy az öncélú harciasság (Pl. a verekedés, vagy a pofozkodás, és egy másik embernek, vagy egymásnak a bármiféle ütlegelése) és pláne a háborúzás, vagyis az élet-kioltás: a gyilkosság, az a Világosságot az emberiség szintjén megtestesítő férfiasságnak az egyik megnyilvánulási formája lenne.
Nem. Az embernek teljesen más a rendeltetése és a funkciója, mint az állatoknak, az ember hím nemű egyedeinek, nincs szüksége arra, hogy egymással akár életre – halálra is harcoljanak, annak az érdekében, hogy a legerősebb egyedeknek az ivarsajtjei jussanak a nőstényekbe és tehát a legerősebb egyedek génjei öröklődjenek át az utódokba. Az értéktudaton alapuló választási – mérlegelési és döntési képességgel (Jupiteri erővel) rendelkező ember olyan létfunkcióval és rendeltetéssel rendelkezik, amilyennel egyetlen állat-fajta sem: karma-oldással. Az ő életét, életminőségét, teljesen más funkció betöltése szabja meg, mint az állatokét, akik teljesen ösztön-vezérelve élnek, majdhogynem mechanikus módon, az illető állatfajnak a környezeti ökológiai rendszereknek megfelelő funkció-betöltési szükségekkel. Az embernek tehát nincs amiért mintát vennie az állatoktól, a saját élet-rendeltetése beteljesítésében, és tehát, sem a nőstény, sem a hím egyedknek sem kell verekedniük és harcolniuk és háborúzniuk sem a megélhetésért (Nem kell vadászniuk, de még házi állatokat sem kell megölniük), mint a ragadozók sem a fajtán, vagy a csoporton belül egymással harcolniuk az erősebb egyedek gébjeinek az utódokba való átörökítése érdekében.
A fentiek szellemében tehát, elmondható, hogy amennyiben a férfiasságnak ezt a negatív (bántalmazó) megnyilvánulási formáját nem szükségszerűségnek tekintjük, hanem antropológiai tévedésből eredő eltévelyedésnek, nyugodtan kijelenthetjük, hogy minden olyan emberi cselekvés, vagy magatartás, amely erőszakos jellegű, vagyis kényszerítés, erőszakos rávezetés, zsarnokoskodás, félelem-keltés és akár testi, akár lelki fájdalom-okozás, az nem az un. férfiasság „természetes” megnyilvánulása, hanem az Isteni világosságnak a karma-jelenség hatására történő eltorzulása, vagyis: sötétséggé, vagy zavaros és homályos fénnyé való változása. Az ide vonatkozó további kifejtéseket lásd a továbbiakban.
Továbbá tehát: az Abszolút lét a Teremtésben egyszerre ketté osztja és ugyanakkor meg is duplázza-. majd megsokszorozza (megkétszerezi) önmagát és ezt a sokszorozódást és sokasodást (tágulást, bővülést) folytatja a végtelenségig. Ezen őskezdetek (princípiumok) egyike tehát, a maszkulin princípium (a kínai Jang), a Világosság, amelyet kauzális Világosságnak, illetve Isteni értelemnek és ugyanakkor tapasztalati ismeretből létrejövő Isteni Fénynek nevezünk a metafizikában. („Az alsó és a felső erőket magába szívja. Ereje tökéletes lesz, ha a földre visszafordul”. – Tabula Smaragdina.) Ennek az egyetemes értelemnek és léttudatnak („Vagyok, aki vagyok.”) mindössze sápadt és részleges megnyilvánulási formája az, az emberi, tudományos – pragmatikus intelligencia, amelynek az erősségét a pszichológia IQ-ban méri. Vagyis, az individuális öntudaton és egyéni-, meg csoportos tapasztalati ismereten (kultúrán) alapuló és generációkon átöröklődő, a felnőttek által, a fiatal utódoknak megtanított racionális – gondolkozási képesség. Ez az állatok intelligenciáját (fényét) messze meghaladó emberi ráció, állítólag (a materialista antropológia szerint legalább is) az utód-gondozó és utód-nevelő, valamint az eszközhasználó és szerszámkészítő ősemberben az állati – primitív észlelésen felül jelent meg, de nem lehet (még…) tudni, hogy minek (vagy kinek?) a hatására.

A legújabb fizikai, vegytani és biológiai felfedezések nyomán, mai materialista tudomány teljes bizonytalanságba süllyedt azzal az elméletével, hogy az emberben magától, vagyis egyik tapasztalattól a másikig hatolva, és az ily módon szerzett tapasztalatokat és felfedezéseket az utódoknak átadva, fejlődött-e ki az értelmi felülemelkedés, vagy elve felsőbb rendű az ember származása?...

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2023.07.27. 17:25 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 4223
Tartózkodási hely: Csíkszereda
A Karma-oldás, mint kötelező és elkerülhetetlen szükség és kényszer
és...,

A Szabad-akarat mint hit-gyakorlás, és mint a megvilágosodás és a megváltás feltétele.



Az emberben is ott van az első Lilith-nek nevezett őserő lenyomata, ami az abszolút ős-imaginációt folyamatosan létrehozza és ez által, a teremtést az abszolút létből a megnyilvánulásba „provokálja.” Ebben az imaginnációban, ebben az abszolút ősi teremtési vízióban viszont, még nem létezik minőségi megkülönböztetés (Jupiteri őserő!). Az csak a manifesztált Isteni létezésben jön létre, ugyanúgy, mint a többi. Egymástól elkülönült, teremtési isteni erő, a többi őserőtől jól és határozottan elkülönülve. A Lilith-nek ezt, a zavarkeltő hatásait az ember – tehát, a kábult és céltalan örvénylést és a romboló feszültségeket – az anyagban való tükröződés által lehetővé tett spirituális reflexió segítségével, önmagán belül, vagyis az isteni öntudatán belül, a Jupiteri őserős segítségével, képes érzékelni és így fel is képes oldani és meg tudja haladni. Vagyis, képes pozitív tulajdonsággá, pozitív morális magatartássá tenni. Az anyag megjelenítő és a megjelenítést raktározni képes tulajdonságai segítségével létrehozható ugyanis, az egyértelmű szellemi meghatározás és pontosítás, amit a Jupiteri értékelés követ.
Ez tehát lehetővé teszi a negatív Lilith-hatásoknak, vagyis a karmikus reflexeknek és késztetéseknek a pontosítását, valamint, azoknak a megfelelő pozitív egyéni tulajdonságokká és képességekké való átváltoztatását. És ez által, a tudatosan kijavított és egésszé tett, bennünk levő hibás (karmikus!) képzeti rész-tulajdonságoknak a kijavítása és a személyi tudatunkba való integrálása lehetségessé válik, valamint ezeknek a kijavított ideáknak a többi ép, tehát pozitív személyi tulajdonságainkkal való harmonikus egységesülése is. Ez teszi lehetővé az egyéni megváltódásunkat. A mi megváltódásunk viszont, hozza járul az egyetemes megváltódáshoz, az isteni kiegyenlítődéshez. És ez által járulunk hozza mi, az abszolút létnek a még magasabb fokú és még erősebb boldogsági állapotokba kerüléséhez.
Így tehát, az egyes felébredt embereknek a megváltódása által, az individuális önmegváltásokon alapulva, azokon keresztül és azok által történik az egyetemes (isteni) kiegyenlítődés, tehát az abszolút megváltás is. Az abszolút Ős-Lilith -jelenség által okozott első teremtés alkalmával keletkező, idea-sérülések, a teremtő-idea hibásódások, valamint ezeknek a hibás ősideáknak a második Lilith általi visszájukra fordítása miatt – illetve, azoknak az alacsonyabb létszférákba kerülése miatt, a köztes létszférák alsó rétegei (az alsó idea, a mentális, és az alsó asztrális világ!) ilyen visszájára állított és ős-eredetileg is hibásan létrejött ősidea sűrítményeket, információ-kvantumokat tartalmaznak. Viszont, az így keletkezett, funkcionális zavar-információt tartalmazó, hibás őskvantumok is egyesülnek egymással a különböző teremtési minták szerint (Ezek az emberben a: kábulat-vágyak, félelmek, agresszív ambíciók, szorongások és perverz szexuális vágyak és más zavarok által okozott feszültségek.), de ezek a sérült elemekből létrejött struktúrák, nem tudnak a köztes dimenziókban más, ép-idea kvantumok által alkotott struktúrákhoz csatlakozni.
Ugyanakkor, az isteni létben (Az egyetemes lét-tudatban) direkt úgy jönnek létre az emberi aurák struktúrái (Az Isten úgy hozza létre magából őket!) hogy a rezonancia és a vonzás egyetemes törvények hatására, ezek a köztes létben létező, sérült ős-ideák, az emberek spirituális struktúrájába (aurájába) bejuthassanak és oda beékelődhessenek. Így tehát, ezeknek a sérült ősideáknak egy része, a 20 éven át növekvő emberi lények személyi tulajdonságaivá válnak a más, a környezettől kapott, személyi-öntudat alakító és meghatározó információkkal együtt. Vagyis: az ember személye által a „kemény’ anyagba kerülnek az egyéni kamrákat alkotó, sérült ideákból létrejött struktúrák is, az aura által hordozott, többi személyi tulajdonságokat élet-fenntartó képzetekkel (információkkal) együtt. És így, és ez által, a sérült ideákból létrejött karmikus struktúrák is, az embernek a felsőbbrendű aura-struktúráiból az un. anyagi intelligenciájába (nappali éber értelmébe) is bekerülnek, ahol, az egyes embernek a szellemi harmónia-törekvéseit és boldogság-törekvéseit erősen (sokszor végzetesen) megnehezítik.
Ez által, az egyes ember anyagi létében (pl. a szervezetében is!) materializálódva, ezek a negatív ősideák az emberben (akárcsak az egész egyetemes létben!) többségben levő pozitív ősideákkal szembe kerülve és azokkal konfrontálódva, kijavítódnak és új, megfelelő pozitív személyi képességeket lehetővé tevő ősideákká változnak. És újra csak ez által, az illető személyek megszabadulhatnak a karma-kábulattól és az önképzetei - öntudati zavaroktól, valamint a hamis és negatív ambícióktól (az agressziótól), valamint a perverzióra való hajlamaiktól. Így történik tehát az emberben és az ember által, az isteni létben sérülten érkező egyes ősideáknak az anyagi lét segítségével történő kijavítása. Vagyis: az általános és az egyéni emberi élet értelmének és céljának, vagyis a rendeltetésének a beteljesedése!

9. Az evolúció és a Szabad akarat

De nem csak egy önmagában visszaforgó, statikus létforgás szerinti teremtés – fejlődés és hanyatlás – kiegyenlítődés – visszaáramlás történik az egyetemes teremtésben megnyilvánult lét-folyamatokban, de főként az emberi életben (tágabban: az emberi látben), hanem igen is: fejlődés is történik. Hiszen az emberi generációk is átadják egymásnak a tapasztalataikat és most, az információ-közlési eszközök és technológiák exponenciális fejlődésével a spirituális információ is szabadon áramlik. És ez még akkor is így van, hogyha rengeteg az interneten és a médiában, meg a filmeken és a rajzfilmeken az ide vonatkozó misztikus szemét (erről lesz még szó a későbbiekben), és akkor is, hogyha a lényegi értelmi – spirituális (és kauzális!) információknak az átvétele, erősen szubjektív és erősen kötött az egyének tényleges felébredési- akaratától és a meggyőződésből eredő megváltódási akaratától. Vagyis „az útra lépőknek” az igazi eltökéltségétől és elhatározásától.

A szabad-akarat kérdése ugyanis, ami ugyancsak ide tartozik, nem abban áll első sorban (spirituálisan és kauzálisan), hogy az embernek jóga van, az un. szabad-fejlődéshez, a nem kényszerített egyéni fejlődési útjának a megválasztásához és követéséhez, hanem egy olyan feltételes belső mozzanatban, amelyet ha nem törekszünk metafizikailag (Kauzálisan!) megérteni, akkor menthetetlenül a vallásos miszticizmus homályos labirintusába süllyedünk.
És ez, az életünknek a, talán legfontosabb mozzanata (Talán a születésnél és a halálnál is fontosabb!), nem más, mint az, hogy csak és csakis az a spirituális fejlődés irányába való fordulási mozzanata, tehát a megváltás irányába való elindulás, amit meg kell előznie Skorpió által jelzett nulla-pontnak a „kétségbe-ejtő” át-és megélésének, az un. „felemelkedés” útján való elindulás, egy teljes mértékű és abszolút meggyőződésből eredő és az illető személynek az egész életére vonatkozó, elszántságából kell megtörténjen. Különben, nem, hogy értelme nincs, de semmiféle lényegi – pozitív hatása sem lehet az un spirituális útra való rálépésének. Nem csak, rengeteg, de rengeteg misztikus utat követő személy, hanem rengeteg nagy sikerű, misztikus tanító, un. beavató mester, asztrológus, pszichológus és un. lelki, vagy spirituális tréner és un. Kocs, stb. létezik világszerte, aki nem ment keresztül ezen az egész lényének a minden porcikáját és velőjét meg rázó és felrázó (Más kiutat és értelmes és igényes tovább élési lehetőséget számára nem hagyó) élényt követő elhatározáson. Akiknek tehát megmaradtak és maradnak, a tanításoknak az un. fogyasztói szintjén, és, akik, bizonyos idő eltelése után, azt kell látniuk, hogy mindaz, amire rászánták az életük 10 – 20 évét igazából semmi pozitív eredményt nem hozott. Nos, ők azok, akik lett légyenek egyébként bármilyen intelligensek, nem jutottak el az igazi Világosságig, vagyis: lényeg szerint (Rendeltetésük szerint) semmit nem fejlődtek.
Rengeteg tehát az olyan misztikus út követő személy a világon, akinek lényegében semmiféle fejlődés – áttörés! - nem történt az öntudatában, és ugyanúgy tévelyeg az életben, mint amikor azt képzelte, hogy „most aztán végre” ráléphetett a megváltó – boldogító és egészség-visszaállító útra. És ez azért van így, mert nem mertek szembe nézni az Igazságnak azzal a fényével, hogy az igazságot befogadni képes, öntudati átváltozás a részükről igazi áldozatot: az önzésüknek minden formájáról való lemondást és az egyéni „igazságuknak”, akárcsak az életük további fenntartására vonatkozó, bármi féle taktikázásnak az abba hagyását igényeli. E lényegi és szubjektív „szabad elhatározásból” létrehozott belső pálfordulás nélkül, senki nem vállhat képessé az igazi Világosság befogadására, nem, hogy ennek a belső értelemnek –A kívülről senki által nem látható fényességnek a megidézésére és gyakorlására – illetve, annak a pozitív jellegű, mágikus következményeiben való részesülésre.
És, ha ezt sikerült megértenünk és belátnunk, folytassuk a világosság – a megvilágosodás - és a fejlődés problémáinak a további megismerését és megértését: Mivel az ős (az első) Lilith hatása soha nem szűnhet meg, az abszolút létnek a teremtés általi feszültség - mentesítődése érdekében, a teremtésnek folytonosan meg kell valósulnia. Mivel, az így, ezzel a feszültség-kioldódással létrejött első teremtési állapot (az első teremtett, megnyilvánult lét), koránt sem stabil, nem hogy abszolút kiegyenlített lenne, az így létrejött Isteni létben történik meg a kiegyenlítődése, de csak azt követően, hogy a teremtés során megsérülő egyes ősideáknak egy része, folyamatosan kijavítódik a földön az emberiség által, annak az öntudatában, és a megváltódott személyeknek a túlvilágra való vissza jutása által, az általuk kijavított ősideák, részt vehetnek az új, pozitív isteni struktúrák létrehozásában.
Viszont: ahogy a Lilith hatása által folytonosan új és új zavarkeltő, kábulat és feszültség-okozó (agresszív) idea-struktúrák jönnek létre, ugyanúgy a teremtődő – anyagi létben is, új és új kiegyenlítődési lehetőségek: új és új ideák, új képzetek és azoknak megfelelő új szokásrendek és szellemi – lelki létállapotok jönnek létre és, ez által: új és új mentális és spirituális fejlődési és kiegyenlítődési lehetőségek és képességek jönnek létre.

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2023.07.27. 19:14 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 4223
Tartózkodási hely: Csíkszereda
A szabad-akarat motívumának a vizsgálata elvezetett az igazi Fény egyesítő erejének a felfedezéséhez:

Nagy tévedés tehát az, miszerint ebben, a manapság magát divatosan ezotériának nevező a misztikus szemét-rengetegben meg lenne található a spirituális evolúció ún. filozófiája. Az, hogy az „ezotéria” területén lenne meglelhető a bölcsek köve, amely a jelenlegi, lépten-nyomon és kívül-belül észlelhető globális szellemi krízisből kivezetné az emberiséget. Az, hogy itt lennének megtalálhatók azok az ún. evoluált lelkek, akiknek és amiknek ezek a guruk és mesterek hirdetik magukat, éppen annyira illúzió, mint az, hogy a materiális tudományok egyike, illetve, a rájuk alapozó un. ezo-filozófia, megtalálná azt a mindent megoldó, tudományos „világ-formulát”, amelynek a segítségével, a krízis megoldható és a közelgő környezeti katasztrófa elkerülhető lehetne. Ez a krízis ugyanis, amibe kerültünk, nem oldható meg sem globálisan (tudományosan), sem tömegesen (vallásosan), hanem csakis egyénileg, vagyis mindenki a saját karma-feloldása által és ez által, a saját sorsával (Az asztrológiai sorsképletéből kiolvasható spirituális fejlődési sorsprogramjával) és a természeti, meg az emberi környezetével való harmóniába kerülésre való józan és határozott törekvéssel.
Más út nincs, csak a szabadakarat-gyakorlásának az útja! Ahogyan a magam számára készített negyedik horoszkópom sorsképletére ráírtam: Nincs, nem létezik és soha nem is létezett az ember számára kiút, csak be-út!” Az evolúció törvénye ugyanis tulajdonképpen csak szabályozza és törvényesíti annak a jelenségnek a folyamatos megtörténését, amit egyetemes fejlődésnek, vagyis egyetemes tágulásnak nevezünk, és, amely nem csak fizikai szinten történik a kozmikus világegyetemben, hanem főként spirituálisan, igen: még az abszolút létezésnek, vagyis: az abszolút lét-tudatnak a szintjén is. Ehhez a táguláshoz viszont mi is hozza járulunk a fényre – világosságra való törekvéseink által, illetve, a megvilágosodásaink által, akarva, vagy akaratlanul is, és hogyha csak egy jelentéktelennek mondható mértékben is. Hogy mivel? Hát éppen e mi tudatunknak és a szívünknek (Világosságunknak és a szeretetünknek) a növesztése – növekedése által. Ami által a boldogulási – megváltódási képességünk is növekedik és ez által viszont, a hatás – visszahatás jelensége következtében, a külső, un. földi, anyagi – érzelmi – viszonyrendszeri boldogság-körülményeinknek is növekedni kell. Vagyis: kellene, amennyiben ténylegesen képessé tudnánk válni a tényleges (öntudati: egyetemes léttudati) tágulásra - fejlődésre. Ahhoz, hogy viszont, hogy ezt megtehessük, vissza kell térnünk a korábban már tárgyalt Szabadakarat kérdéséhez:
A Fény és a Szeretet nevű őserőkkel való belső kapcsolat-létesítés ugyanis: erősen szubjektív és erősen kötött az egyének tényleges felébredési- akaratától, tehát a meggyőződésből eredő megváltódási akaratától. Vagyis „az útra lépőknek” az igazi eltökéltségétől és elhatározásától. A szabad-akarat kérdése ugyanis, nem abban áll első sorban (spirituálisan és kauzálisan), hogy az embernek jóga van, az un. szabad-fejlődéshez, a nem kényszerített egyéni fejlődési útjának a megválasztásához és követéséhez, hanem egy olyan feltételes belső mozzanatban nyilvánul az meg, amelyet ha nem törekszünk metafizikailag (Kauzálisan!) megérteni, akkor menthetetlenül a vallásos miszticizmus homályos labirintusába süllyedünk.
A szabadakarat gyakorlásának az elkezdése, mint az életünknek a, talán legfontosabb mozzanata (Talán a születésnél és a halálnál is fontosabb!), nem más, mint a spirituális fejlődés irányába való elkötelezett elindulásnak a mozzanata. Tehát a megváltás irányába való elindulás elhatározása, amit viszont meg kell előznie Skorpió által jelzett nulla-pontnak a „kétségbe-ejtő” át- és megélésének, az un. „felemelkedés”-re való vágynak a vissza vonhatatlan és elárulhatatlan megjelenéséhez. A szabad-akaratnak a megjelenése tehát, egy teljes mértékű és abszolút meggyőződésből eredő és az illető személynek az egész életére vonatkozó, elszántságából kell megtörténjen. Különben, nem, hogy értelme nincs, de semmiféle lényegi – pozitív hatása sem lehet az un. spirituális útra való rálépésének. Nem csak, rengeteg, de rengeteg misztikus utat követő személy, hanem rengeteg nagy sikerű, misztikus tanító, un. beavató mester, asztrológus, pszichológus és un. lelki, vagy spirituális tréner és un. kócs, stb. létezik világszerte, aki nem ment keresztül ezen az egész lényének a minden porcikáját és velőjét megrázó és felrázó (Más kiutat és értelmes és igényes tovább élési lehetőséget számára nem hagyó) élményt követő visszavonhatatlan elhatározáson. Akik tehát megmaradtak és maradnak, a tanításoknak az un. fogyasztói szintjén, és, akik, bizonyos idő eltelése után, azt kell látniuk, hogy mindaz, amire rászánták az életük 10 – 20, vagy 30 évét, igazából semmi pozitív eredményt nem hozott. Nos, ők azok, akik lett légyenek egyébként bármilyen intelligensek, nem jutottak el az igazi Világosságig, vagyis akik, lényeg szerint (Rendeltetésük szerint), semmit nem fejlődtek.
Rengeteg tehát az olyan misztikus útkövető személy van a világon, akinek lényegében semmiféle fejlődés – áttörés! - nem történt az öntudatában, és ugyanúgy tévelyeg az életben, mint amikor azt képzelte, hogy „most aztán végre” ráléphetett a megváltó – boldogító és egészség-visszaállító útra. És ez azért van így, mert nem mertek szembe nézni az Igazságnak azzal a fényével, hogy az igazságot befogadni képes, öntudati átváltozás a részükről igazi áldozatot: az önzésüknek minden formájáról való lemondást és az egyéni „igazságukról” való lemondást, akárcsak az életük további fenntartására vonatkozó, bármi féle taktikázásnak az abba hagyását igényeli. E lényegi és szubjektív „szabad elhatározásból” létrehozott belső pálfordulás nélkül, senki nem vállhat képessé az igazi Világosság befogadására, nem, hogy ennek a belső értelemnek –A kívülről nem látható fényességnek a megidézésére és gyakorlására – illetve, annak a pozitív jellegű (mágikus) következményeiben való részesülésre.
Miről is van szó tulajdonképpen? Az egyénileg felvállalt (a Szeretettel egyesült!) Világosságnak az egyéni öntudatra tett közvetlen hatásáról, illetve annak az egyéni öntudatot és az egyetemes léttudat való egyesítő erejéről. Arról, hogy a tényleges Világosságnak, tulajdonképpen éppen olyan egyesítő ereje van (kell, hogy legyen!), mint a Szeretetnek, annak ellenére, hogy a józan paraszti észnek is nevezett Júdási spekuláció, illetve a Biblia által bűnbe-esettnek nevezett „tudományos” gondolkozásnak önzés-növelő- tehát diabolikus (kételkedési) hatása van mint egyesítő. De éppen azért végeztem oly hosszasan fentebb az erkölcstől és a szeretettől elválasztott tudományos gondolkozásnak a kritikáját, hogy megértessük a buktatóit és a veszélyes buktatóit. Illetve azt, hogy egyesítés és gyógyítás – javítás helyett, miért végez pl. materiális és biológiai (baktérium- és vírus) gyártást, és hazug (Pl. un. „kórokozó”) „védekező” elméleteket? Mert igen is, meg kell értenünk, hogy az erőszak-képzetektől megtisztított emberi értelem, mint az igazi Világosságnak a megtestesülése, igen is képes olyan igazi „fényes” logika szerinti gondolkozásra, amely az egyéni öntudatunknak az egyetemes léttudattal való egyesítését, az azzal való egybe-olvadást szolgálja. Ezért kell megismernünk és ezért kell a szívünkbe fogadnunk, a megváltást szolgáló Világosságot!

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Profil  
 
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 3 hozzászólás ] 

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség
phpBB SEO