ASZTROLOGOSZ, Kozma Szilárd - karma-asztrológus fóruma

Asztrológiai fórum: Kozma Szilárd és asztrológus-barátainak fóruma
Pontos idő: 2024.07.14. 01:45

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1 hozzászólás ] 
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: Érték mentés
HozzászólásElküldve: 2011.09.27. 10:00 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 4234
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Kedves Dávid!

Sajnos, a nyelvészethez nem értek, mivel első osztály első napjától román iskolába jártam, és felnőtté válván, örvendtem, ha az anyanyelvemen meg tanulok jól írni - olvasni. Ezen a téren tehát olvasmány-élményekre és a metefizikai intuíciómra vagyok utalva, de ez egyben azt is jelenti, hogy a spekulatív nyelvészeti korlátok nem akadályoztak meg meg abban, hogy a magyar nyelv páratlan metafizikai töltetét felfedezzem. Írtam is egy kis tanulmányt néhány szavunk és fogalmunk rendkivülen találó, majdhogynem abszolút egyetemes gondolkozásra, bocsánat lét-látásra utaló, más nyelvekből teljesen hiányzó, páratlan kifejező értékéről és Linda is el kezdett egy ilyen témájú rovatot itt valahol. DE az Aritmológiáról szóló tanulmányomban is olvasható néhány példa, illetve egy kis magyarázat arra vonatkozóan, hogy az ősi, metafizikai - egység fogalmaknak miként van dupla, sőt poliszémikus (többleti) értéke és értelme, amely vonatkozhat mind spirituális értelmemre, mind pórias gyakorlati jelentésre. Nos, még Hamvas Bélával ellentétben is, aki azt állítja, hogy metafizikai gondolkozásra csak az olyan nyelvek alkalmasak, mint a Latin, az ősgörög, a zsidó és persze, a szanszkrit, meg vagyok győződve arról, hogy a magyar nyelv is ugyanolyan alkalmas erre, ha nem még alkalmasabb is esetleg. Persze, nekem nem csak az a szerencsém volt meg e tekintetben, hogy a nyelvészi spekulatív gondolkozás nem akadályozott, hanem az is, hogy székely vagyok, és nagy a gyanúm, hogy amennyiben Hamvas Béla is székely lett volna, vagyis, az un. székely észjárásban kezd el kicsi korában gondolkozni, nem követte volna el a fent említett szarvas hibát az anyanyelvével kapcsolatosan.
Ha kevés és felettébb hiányos nyelvészi információ foszlányaim ellenére is, esetleg jól tudom tehát, az ős hindú nyelvet nevezték el valamiért szanszkrit-nek, vagyis szent írásnak, szentül írottnak, szakrális írásnak. Tudomásom szerint viszont, több ősi, egység logika szerinti metafizikai gondolkozásra utaló hieratikus nyelvezet is létezik, amelyekbe az egyiptomi és a többi mediterán és kisázsiai hieroglifás írások is bele tartoznak, a távol keleti ideogrammás írásokról nem is beszélve. Nos, a mi ősi nyelvünk egyáltalán nem a mai, latin ábécé betűivel kifejezhetetlen és azáltal amúgy is eléggé kicsavart és elferdített logikája szerint "működött", hanem a rovásírás hierarchikus és hieratikus logikája szerint. Ajánlanám tehát, hogy ennek a logikájába kissé betekints, mert akkor egészen biztos, hogy nem fogsz többé ilyen vehemensen kikelni azokkal a törekvésekkel szemben, amelyek a nyelvünkben rejlő ősi metafizikai gondolkozási lehetőségekre és szerintem: életbevágóan nagy szükségekre hivatottak felhívni a figyelmünket, azzal a színtelen, mostanában éppen angolosan (régebb éppen németesen és zsidósan) flancoló pesti nyávogásokkal (és megfelelő termelői-fogyasztói gondolkozással) szemben, amiket valamelyik rovatomban te is a minap még nehezményeztél.
Látod, a Politikai rovatomban még te is elnézést kértél, vagyis azt, hogy gyengítsük a látsásunkat, esetleg, tegyük magunkat kancsivá, ahelyett, hogy férfiasan bocsánatot kértél volna. - És ezért a lényeges téevedésért egyelőre még nem te vagy a hibás, hanem azok akik ennyire a lényegtől "elnézően" beszélni és gondolkozni tanítottak. De ettől kezdve, hogy a Logoszon megfordultál, már te leszel a hibás, még akkor is, ha nem fogadtad el a Szemlélyi horoszkópokkal kapcsolatos kérdések c. rovatomban tett meghívásomat.

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Profil  
 
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1 hozzászólás ] 

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség
phpBB SEO