ASZTROLOGOSZ, Kozma Szilárd - karma-asztrológus fóruma

Asztrológiai fórum: Kozma Szilárd és asztrológus-barátainak fóruma
Pontos idő: 2024.05.01. 16:57

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]




Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1 hozzászólás ] 
Szerző Üzenet
HozzászólásElküldve: 2023.10.24. 17:01 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 4223
Tartózkodási hely: Csíkszereda

Az Uránusz által megtestesített teremtő és megváltó spirituális őserő leírása



8. Az URÁNUSZ a gát- és feltétel nélküli, minden irányból érkező, minden irányba hatoló, szellemi információáramlás befogadásának és tovább adásának az őserejét megtestesítő bolygó. Asztrológiai szimbólumaként két variáns ismeretes. Az első a Mars szimbólumához hasonlít, azzal a különbséggel, hogy a kör közepén egy pont található mint a Nap szimbólumánál és a kör felső részén álló nyílvessző egyenesen felfelé mutat, nincs megdőlve. A második egy középre helyezett kereszt aminek az alsó szárához kötődik egy kis kör és a kereszt felső szárához, illetve a kereszt tetejére van állítva, egy felfelé nyitott négyzet. Az Uránusz a klasszikusnak nevezett hét bolygót követő három "misztikus" bolygó közül az első. Ezért jelentése nagyon összetett és mindazonáltal nagyon egyszerű: A mindent átvilágító Isteni Fény és Világosság szellemi erejének, vagyis az Egyetemes Léttudat princípiumának az erejét megtestesítő bolygó. Mint az Isteni Világosság ás Fény által tartalmazott, spirituális információ- áramoltatás princípiumát megtestesítő bolygó, az Uránusz a fizikai irányváltoztatási lehetőségek mellett, a szellemi - spirituális irány- és sebesség- változtatási képességnek (negatívan: képtelenségnek), vagyis a kormányzásnak a bolygója is.

Mivel nem rendelkezik sem érték-szelekciós képességgel, sem arányosság-érzettel, vagy önmérséklési – önfékezési képességgel, a fizikai létben az Uránusz hatása és kisugárzó ereje (emanációja) határozottan az Egyetemes Felelősségtudatot megtestesítő Szaturnuszhoz kötött. Kauzálisan ugyanis, csak az Egyetemes Felelősségtudat által érvényesülhet a Világosság Szabadsága. Ezért az Uránusz mint egyetemes szabad információáramlási princípium, önmagában nem testesíti meg a szabadságot, hanem a korlátlan lehetőségek megnyilvánulását, ami a Szaturnusz ereje és hatása – irányítása, szabályozása nélkül, káosz marad és káosszá lesz.
A Szabadság ugyanis kettős összetételű, tehát nem csak leehetőség, hanem felelősségtudatba ágyazott korlátlan lehetőség. Minél több egyetemes felelősséget képes valaki magára vállalni, nem csak tetteiben és szavaiban, de gondolkozásában, illetve imaginációjában is, annál szabadabbá válik, annál kreatívabb élet folytathat. Ez a nagy alkotók a titka: azért élhettek kreatív életet és azért élhettek intenzíven, mert felelősséggel viszonyultak mindahhoz amit gondoltak, éreztek és tettek.

Azért áll az Uránusz a Szaturnusszal együtt a Vízöntőben, mert az Uránuszi princípium a Szaturnuszi felelősségtudat: a figyelem és fegyelem nélkül, a pszicho-mentális erők uralása nélkül, öncélú, a többi létstruktúra szerepkörét és jelentőségét számba nem vevő (senkit és semmit számba nem vevő) szeszélyes, öncélú, következetlen és követhetetlen mániákus forrongássá, kapkodássá, rosszul értelmezetett szabadsággá (szabadulássá, megfutamodássá) válik. és szabadság helyett, pusztulást, viharos tragédiákat, katasztrófákat és szellemi-lelki anarchiát idéz. A Szaturnuszi bölcsességhez és belátáshoz nem kötődő Uránusz maga az elszabaduló pokol, Pandora szelencéje, a megveszekedett embertelenség, ami öncélú zseniális tombolás közben minden rendet felrúg, összezavar és mindenkit elárul. Céltalan és viharos pörgésétől, forrongásától mindenki csak szenved fölöslegesen, mindaddig, amíg elpazarolt, dühödten tomboló ereje el nem fogy és kimerülten a szaturnuszi erők fontosságára rá nem ébred. Az Uránuszi karakter, hiába a szabad szellem megtestesülése, mert ha nem ismeri a mértéket, akkor nem ismeri a tréfát sem, őrültségeit méreg- komolyan veszi és ezért semmi humora nincsen. A Szaturnusszal harmonikusan kiegyenlített az Uránusz teszi lehetővé a misztikus intuíciós készséget. Az intuíciónkat viszont nem arra való, hogy földi hasznot akarunk húzni belőle: „Csak éppen meg kell tanulni ráhallgatni az intuíciódra", mondják egyes egzotikus misztikusok és önmagukat japán és kínai ideogramákkal kidíszített diplomákkal mesterré kinevező Uránuszi személyek.
A szellemi intuíciónk, vagyis a metafizikai érzékenységünk csak lassan, fokozatosan kezd kifejlődni, miután a többi bolygó által megtestesített ős- princípiummal kapcsolatba kerültünk és megpróbáltunk ezáltal harmóniába kerülni a hét egyetemes törvénnyel.
Nem azt kell például a fejlődésünk és a megváltásunk érdekében, hogy meg tudjuk azt „meglátni” a szellemi intuíciónk segítségével, hogy a lottón nyerünk-e? Vagy, hogy két hét múlva sírig tartó, boldogságot hozó, házasságot vagy bő haszonnal járó üzletet kötünk-e? Ezt azért, mert az egyrészt lehetetlen, másrészt éppen azért lehetetlen, mert a karma-oldási, megváltódási rendeltetésünk beteljesítése szempontjából ezeknek nincs értelme. Hanem azt, hogy a lényegbe vágó tetteink és az általános személyi mentalitásunk az Egyetemes Teremtést szolgálja-e, vagy a zűrzavart, a káprázat növelését és ezáltal a rombolást? Azt, hogy a mindennapi személyi mentalitásunkkal, vagy egy következő fontos lépésünkkel hozzájárulhatunk -e önmagunk, szűkebb közösségünk és ezáltal, - ha csak közvetetten is - minden velünk kapcsolatban álló személy spirituális megvilágosodásához, szabadságtudata eléréséhez és kiteljesedéséhez. Ezen intuíciós készség kialakulásán és kifinomodásán keresztül áll kapcsolatban az Uránusz a tisztánlátással, a harmadik szemnek is nevezett homlok csakrával és a Buddhikus léttudat megvalósításával.

És amennyiben elfogadjuk a klasszikus asztrológia ama tételét, hogy az Uránusz a Merkúr felső oktávja, akkor azt is el kell fogadnunk, hogy csak a jól megszilárdított értelmező - racionális gondolkozási készséggel, azaz merkúri, tehát Hermészi (hermetikus: önmagában álló) szellemmel juthatunk el a spirituális tisztánlátás eléréséhez. A misztikus tanokkal foglalkozó kezdők által annyira vágyott tisztánlátás és az intuíciós készség tehát csakis az uránikus hajlamaink megfegyelmezésének és kiművelésének a következménye és nem az ünnepélyes, hétvégi beavatási ügyeskedéseké.

Mint a helyes (spirituális – megváltódási) irányba fordulásnak (A pálfordulásnak) a bolygója, a negatív Uránusz egy személyi sorsképletben, a mindig rossz irányba való fordulási késztetéseknek a jele, ami miatt, a személyi karma- és rendeltetés tudatosítása nélkül, és kellő metafizikai (Természetfeletti) tájékozódás nélkül (Az egyetemes törvények megismerése nélkül) nincs ahogy az embernek (az emberiségnek...) „jóra fordulhasson” a sorsa, bármennyi és bármekkora technikai - civilizációs tudásrendszert, eszközöket és gazdasági értékeket halmozna fel. Azok a személyek viszont, akik nem hagyják magukat megtéveszteni és elvakíttatni a sem materialista tudomány és az annak megfelelő szűk-látókörű materialista - gazdaság centrikus gondolkozás, és törekszenek az igazi világosságot tartalmazó Egyetemes Törvények megismerésére, illetve az életüknek az igazi világosság (A megváltás) és a Szeretet szervesen harmonikus egységének a logikája szempontjából történő megélésére, eltűnik az életéből a véletlenszerűség (A "random" :lol: ) és a káosz, illetve
eltűnnek az un balesetek és az Uránusz negatív megnyilvánulási formáira jellemző betegségek és balesetek, mint a fej, kéz-és láb-hajlatok (nyak, váll, könyök-, csukló és boka tájék) sérülései, az idegrendszeri és mozgás-zavarok, és főként a guta-ütés (szélhűdés). Illetve, a katasztrófa-szerű. sors-helyzet változások is elkerülik (Nem történnek meg).


lásd még: http://www.asztrologosz.hu
http://www.komaszilard.com

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Profil  
 
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1 hozzászólás ] 

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség
phpBB SEO