ASZTROLOGOSZ, Kozma Szilárd - karma-asztrológus fóruma

Asztrológiai fórum: Kozma Szilárd és asztrológus-barátainak fóruma
Pontos idő: 2024.04.27. 19:04

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]




Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1 hozzászólás ] 
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Az Ikrek Aszcendens ismertetése
HozzászólásElküldve: 2023.11.22. 14:28 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 4223
Tartózkodási hely: Csíkszereda
ASZCENDENS AZ IKREKBEN


A személy igen fontos életfeladata az, hogy az Ikrek jegyének megfelelő pozitív személyi tulajdonságokat, úgymint: erős racionalitás, tárgyilagosság, oknyomozás, a gondolatoknak és az ötleteknek a fizikai valóságban való kipróbálása és ellenőrzése, jó logikai képesség, realitás-érzék, valamint a racionális megkülönböztetési képesség és a pozitív és kimondottan és csakis pragmatikus értelemben vett (nem cinikus és nem öncélú!) kritikai érzékenységkifejlesztése, a tudatos önnevelés segítségével, ezeknek, az a már létező – un. veleszületett (pozitív szellemi – spirituális) tulajdonságai közé beépítse. Valamint az is fontos életfeladata – És ez kimondottan fontos életfeladata! - , hogy ezek segítségével, a kettős (kétirányú) gondolkozási késztetéseit, valamint a kétszínűsködésre való hajlamait önmagában felfedezze – leleplezze és feloldja-meghaladja. És általában is, az, hogy minden kétértelműséget feloldjon és kizárjon mind a gyakorlati életéből, mint a személyiségéből. Vagyis, hogy egyértelművé és céltudatossá váljon nem csak a gondolkozásában, de "az egész" személyiségében, spirituális öntuidatában is

Addig, amíg nem tesz tudatos erőfeszítéseket a fentiek elérése érdekében, olyan jellegű (általában kettős, vagy duplázódó, vagy két irányú), problémákkal fog találkozni és olyan jellegű konfliktusokba fog keveredni a személyi kapcsolataiban, amelyek mind csak azt szolgálják, hogy ennek a pozitív értelemben vett, józan mentalitásnak, a racionális gondolkozásnál is nagyobb távlatokat és mélyebb megértést biztosító, szimbolikus és az analogikus gondolkozást elsajátítsa. Hogy ennek, az egység-logikának az igazi boldogulást biztosító, elengedhetetlen megszerzési szükségességét felfedezze és tudatos törekvéssel a személyi tudatába, egészen pontosan: a személyi tulajdonságai közé beépítse.
Amennyiben az Ascendens nem kap túl sok negatív fényszöget a horoszkópja bolygóitól, de főként a Naptól, a Merkúrtól, a Szaturnusztól és a Holdtól, az ön életében a hangsúly, ha rejtetten is de, általában az elméleti megismerésre tevődik. Talán már gyermekkorától mindent akar tudni, mindent szeretne megérteni és megismerni és felnőtt korában mindent tudatni és megértetni akar másokkal is. Ebből az önkéntelen törekvésből sajátos szellemi élénkség fejlődhet ki, amely kifejezésre juthat a figyelmet magára vonó, különösen szuggesztív mimikájában éppen úgy, mind a kifejező gesztikulációiban. De leginkább persze a beszédében, racionalitásra törekvő kommunikációjában.
Állandóan érdeklődik, kérdez, elmond, szétbont, elemez, értelmez és kifejt.
Annak ellenére, hogy érdeklődhet a spirituális jelenségek iránt, is, kritikával fogad minden eléje kerülő ismeretlen jelenséget és talán el is veti, mígnem érvekkel, vagy tényekkel bizonyítást nem nyer a dolog. Kétkedésében odáig is eljuthat, hogy megkérdőjelezze saját állásfoglalását is, mert ellenőrizni akarja következtetéseinek az okozati erejét. Minél mélyebben ismeri meg saját személyiségét, annál több kanyart és fordulót vesz észre és szeretné azokat végigkövetni, kérdést kérdésre halmozva, mígnem eltéved a saját "ésszerű" labirintusában.
Itt felmerül a kérdés, hogy valóban, őszintén meg akarja-e ismerni önmagát? Az un. árnyék-énjét, rejtett személyiségét?
A válasz általában nemleges, ugyanis az Ikrek fél a mélységektől, fél felvállalni a mélyebb érzésvilágát és az inkább csak intellektuális jelleggel szeret lovagolni a szabadság- koncepcióján. Ennek következtében fél magát elkötelezni, jobban mondva fél felelősséget vállalni bármiért is ami tudattalanjával, rejtettebb lényével, mélyebb lelki és szellemi világával valamilyen kapcsolatban áll. Fél magát odaadni, mert úgy gondolja, ha elkötelezi magát a szeretet mellett, elveszti a szellemi szabadságát, nem tudván, hogy a szellem és a szeretet tulajdonképpen egységet alkot, a kettő kölcsönösen feltételezi, kiegészíti és megtermékenyíti egymást. Az Ikrek ugyanis általában összetéveszti a szellemet az intellektuális agytevékenységgel és az információ öncélú áramoltatásával.
Finom, szellemes de igazából szenvedélymentes odaadása és derűlátása örömet szerez a partnernek, de ugyanakkor kemény próbák alá veti társát mindig több és több intellektuális eredmény elérésére ösztönözvén azt. Mégis, ez a hajsza is, életüket valahol vidámsággal telíti. A közös érdeklődési kör mindig kiváló összetartó erőnek bizonyul, amennyiben a partner is valamely levegő-jegy szülöttje, mivel az ilyen pár sok szellemi erőforrásnak bizonyul önmaga és a mások számára. Ugyanakkor a partner sokoldalúbbá válhat.
Mivel értelme szerint vágyik a függetlenségre, zavarja a féltékenység és nem tud együtt élni a birtoklási vágyát leküzdeni nem tudó partnerrel. A féltékenység azért is zavarja mert egészen érti. Ön ugyanis ugyanolyan természetes érdeklődést érez más ellentétes neműek iránt, mint partnere iránt. Ez nem feltétlenül alakul át szexuális érdeklődéssé, bár megtörténhet, hiszen ön a természetétől fogva nem talál semmi rendkívülit ebben. Nem bölcs dolog az efféle meg-nem értettségek miatt agresszíven zsörtölődni, hacsak nem elkerülhetetlenül szükséges, de akkor is inkább megértő és megértést kérő formában, józan belátására (tárgyilagosságra és intellektuális képességeire) apellálva, mivel a más konstellációval rendelkező partnernek nem ilyen természetes ez a sokirányú érdeklődési képességgel egybe kötött laza (el nem kötelezett) kötődés.
Az Ikrek Ascendens szülöttének rendszeresen kell tornáztatnia ujjait és ha valamilyen húros hangszeren játszik, még inkább .
Az idegfeszültsége könnyen asztmára való hajlamhoz, vagy más tüdő- és légúti betegségek kialakulásához vezethet, ami idősebb korban a mélyebb szeretet megnyilvánulások elfogadásának a képtelenségére vezethető vissza, mivel úgy érzi, hogy valaki, vagy valakik megfojtják szeretetükkel, amit képtelen viszonozni. Gyermekkorban viszont arra utal, hogy az, valamelyik zsarnokoskodó szülő, nagyszülő, rokon, idősebb testvér, vagy nevelő (pedagógus) miatt képtelen kifejezni igazi, mozgásszabadságot és nagyobb mozgásteret igénylő személyiségét. E levegővel, mozgással és önkifejezési szükségletekkel kapcsolatos betegségeket nagyon fiatal korában végképp kinőheti még, de a megoldás mindig a feszültségnek mentális vagy a tudattalan szférákban rejtőző okának és okainak a felfedezése és a felvállalás utján történő feloldása - megszüntetése lehet. Például, az asztmától már sokkal nehezebb megszabadulni.
Sokat segít szellemi érettsége elérésében, valamint saját személyisége megismerésében, ha szexuális érettsége után, Nyilas jellegű ellentétes nemű személyekkel igyekszik kapcsolatot teremteni élete első szakaszában. Minél több tudatossággal és minél erősebb eltökéltséggel fordul az Ikrek Ascendens pozitív szellemisége megvalósítása irányába, annál hamarabb sikerül feloladania azokat a negatív sors-meghatározottságait, amelyek a Napjegyből, de főként a Sárkányfarok és a Lilith helyzetéből kiolvashatók. (Lásd a horoszkóp következő részeit.) Ez a tudatos törekvés egyben elindítja az életsorsa pozitív kibontakoztatásának, valamint a szellemi felszabadulásának az útján. Ez a törekvés egyben jó házastársi viszonyhoz is vezethet, amennyiben az élettársa Napjegye, vagy Ascendense a Nyilasban áll. - Jó megjegyezni, hogy minden olyan személy, akinek az Ascendenssel szemben álló jegyben: a Nyilasban áll a Napja, vagy a Sárkányfarka, önkéntelenül és öntudatlanul élettársi - szexuális partneri viszonyba szeretnek kerülni önnel. Ez azt jelenti, hogy az illető személy önkéntelenül ilyen, élettársi érzéseket táplál ön iránt és olyan igényeket, olyan elvárásokat támaszt önnel szemben, amilyeneket az élettársával szemben szokott az ember támasztani. És ez még akkor is így történik, ha éppen szülőről, testvérről, vagy gyermekről van szó! Kimondottan ajánlatos tehát az ön családtagjainak és az önhöz közel álló személyeknek a fő asztrológiai jellemzőit (Napjegy, Lilith, Sárkányfarok, Aszcendens) megtudni, mert az ilyen önkéntelen szellemi vonzódás és az ebből fakadó, "zavaró" igények jó időben történő felismerésével, leleplezésével és pontos megnevezésével (tudatosításával) sok kellemetlenséget és fölösleges konfliktus megelőzhető és elkerülhető.

Az Ascendenssel kapcsolatosan jó megjegyezni, hogy megvalósítva, egy olyan spirituális öntudati erőteret (Kiegészített és megvalósított aurát!) képes létrehozni és fenntartani bárkinek - mindenkinek, a személyiségében, amely a leghathatósabb segítséget, tehát hidat, vagy: lépcsőt, vagy felvonót (Ascensoire, Acension, Aszcendens...), vagy spirituális értelemben vett, szellemi emelő-darut képes létrehozni a személy fizikai lénye és a rendeltetését beteljesítő, megváltott ideális lénye között.

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Profil  
 
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1 hozzászólás ] 

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség
phpBB SEO