ASZTROLOGOSZ, Kozma Szilárd - karma-asztrológus fóruma

Asztrológiai fórum: Kozma Szilárd és asztrológus-barátainak fóruma
Pontos idő: 2024.04.27. 15:24

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]




Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1 hozzászólás ] 
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Aszcendens az Oroszlánban
HozzászólásElküldve: 2023.11.22. 15:18 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 4223
Tartózkodási hely: Csíkszereda
ASZCENDENS AZ OROSZLÁNBAN


Önnek egyik legfontosabb életfeladata az, hogy az egyéni tapasztalatai hatására, az Oroszlán jegyének megfelelő pozitív személyi tulajdonságokat úgymint: bátorság, nyíltság, közvetlenség, erélyesség, határozottság, becsületesség, egyenesség, igazságosság, megértés és nagylelkűség, de főként az önmaga, illetve a személyi gyengeségei (és nem a környezetében élők gyengeségei!) feletti uralkodási képességnek a megszerzése. Vagyis: a személyének és a személyes tetteinek, gondolatainak és képzelgéseinek, valamint a szervezőkészségének, a saját szellemi - lelki energiáinak a kreatív módon való felhasználása és azoknak a mások szolgálatába állítása. Mindezt tudatos törekvéssel, önnevelő (és nem utolsósorban önfegyelmező) munkával meg kell szereznie feltétlenül.
Mindaddig, ami nem tesz tudatos erőfeszítéseket a fentiek elérése és megvalósítása érdekében, olyan jellegű problémákkal fog találkozni, és olyan jellegű személyi konfliktusokba fog keveredni, amelyek mind csak azt szolgálják, hogy a fent leírtaknak az elengedhetetlen szükségességét felfedezze és személyi tulajdonságai közém tehát az öntudatába integrálja.
Harmonikusan fényszögelt Oroszlán Ascendens esetében, kimagasló szervezőkészséggel rendelkezik. Ezzel együtt sajnos, megnő a lehetősége a fontoskodásnak és az önhittségnek is és az egyén azt hiszi, mindent ő tud a legjobban. Ezt a semmiképp sem vonzó elbizakodottságot le kell győznie, amennyiben igazából boldog akar lenni. Karrier-vágya szintén erős és ez a kreativitás elfojtásához is vezethet. Önnek legalább annyira szüksége van a boldogulásra, mint arra hogy kiélhesse alkotásvágyát.
Ha az önérvényesítő ösztöneit, egoista ambícióit kordában tudja tartani a fegyelem, az éberség, a belső, személyi hibáit feltáró törekvései segítségével, szilárd lelkű, harmonikus személyiséggé válhat.
Ám a lelki épségre, szellemi teljességre való törekvés nem mindig társul azzal a hajlandósággal, hogy szembenézzen negatív tulajdonságaival (például a hiúsággal, a becsvággyal és az önérzeteskedéssel) és ebből nagy bajok keletkezhetnek. Azzal, hogy horoszkópja iránt érdeklődik - amivel szemben sokat ellenkezett korábban a negatív meghatározottságú Oroszláni tudattalanja -, máris jó úton halad. De meg kell értenie azt, hogy amennyiben olyan belsőséges információkhoz jut a saját rejtett tulajdonságaival kapcsolatosan, amelyek sértik az önmagáról alkotott pozitív képet (esetleg sértik a misztikus önérzetét és hiuságát), azért nem az asztrológus a hibás. Tehát azt, hogy nem kell az itt olvasottakért mindjárt az asztrológust megtámadnia, nem kell annak visszavágnia, és, semmiképpen nem kell bennfettes módon, a más misztikus forrásokból szerzett, és általa reálisnak képzelt spirituális - etikai információk és szempontok szerint, az asztrológust azonnal kiokítania, megleckéztetnie és lekezelnie azért mert kötelessége önnek a fentiekre felhívni a figyelmét.
Ezzel, sem az asztrológusnak sem önmagának nem használ, hanem mindössze azt bizonyítja, hogy messze távol áll mindenféle spirituális fejlődéstől, tehát éppen a pozitív Oroszláni jelleme kidolgozása érdekében szükséges életfeladatainak a felvállalásától és beváltásától.
A fent leírt mentalitásra való hajlamai miatt, igen nagy a lelki sérülésre való hajlama, ami gyakran szív és szívtájéki panaszként jelentkezik. Az önérzetére mért külső csapás vagy a túlságosan kemény kritika, melyet a szülött túlságosan komolyan vesz, kellemetlen hátizom, hátgerinc -és szívfájást, szívbetegséget is eredményez, ami ha rendszeressé válik, a szülöttnek felül kell vizsgálnia mentalitását, meg kell próbálnia megtalálni a spirituális okokat.
A szülöttnek meg kell tanulnia azt, hogy tudatosan leépítse önmagában a mások fölötti hatalmaskodásra, az uralkodási mániára való hajlamait, de azt az alapállást is fel kell vegye, azt a mentalitást is meg kell valósítania, amelynek következtében, másoknak még csak eszébe se jusson uralkodni és hatalmat gyakorolni fölötte. Neki sem szabad mások személyébe begyalogolni, de neki sem szabad hagynia, hogy mások beleszóljanak a személyes dolgaiba, a magánéletébe.
Mindkét irányú elhajlás ugyanis komoly szívbántalmakhoz, vírusfertőzésekhez, mellkas és gerincproblémákhoz vezethet. E jelenségeknek a szélsőséges felfokozódása olyan következményekkel járhat, amelyek az infarktusig, vagy a gerinctájéki sérülésekig, törésekig elmehetnek. A gyakori bordatörések, vagy mellkasi fájdalmak, akárcsak az enyhébb szívtájéki bántalmak, mindig csak azt jelzik, hogy az élet valamelyik területén, valakivel, vagy valakikkel szemben rosszul (a fentiek értelmében: diszharmonikusan) "oroszlánkodik". Az ön számára az erős és független elmével rendelkező partner az ideális, akivel a szó nemes értelmében vetten, igazipartneri viszonyt alakíthat ki, aki tehát másképp, de ugyanakkor keretív - ösztönzően gondolkodik, ambiciózus, és képes szellemileg aktív társát spirituális szempontból is, „biztonságban tartani".
Minél több és minél tudatosabb erőfeszítéseket tesz az Ascendens pozitív szellemisége megvalósítása érdekében, annál hamarabb sikerül feloldania azokat a negatív sors-meghatározottságait, amelyek a napjegyből, de főként a Sárkányfarok és a Lilith horoszkóp-helyzetéből kiolvashatók. (Lásd a horoszkóp további kifejtését.) Ez a megvalósítási törekvés egyben elindítja öt a sorsa pozitív kibontakoztatása, az egyetemes törvényekkel összhangba hozott vágyai és elképzelései megvalósítása és a szellemi felszabadítása útján. Az Ascendenssel kapcsolatosan jó megjegyezni még azt is, hogy megvalósítva, egy olyan spirituális öntudati erőteret (Kiegészített és megvalósított aurát!) képes létrehozni és fenntartani bárkinek - mindenkinek, a személyiségében, amely a leghathatósabb segítséget, tehát hidat, vagy: lépcsőt, vagy felvonót (Ascensoire, Acension, Aszcendens...), vagy spirituális értelemben vett, szellemi emelő-darut képes létrehozni a személy fizikai lénye és a rendeltetését beteljesítő, megváltott ideális lénye között.
Az Ascendenssel kapcsolatosan még jó azt is tudni , hogy minden olyan személyek, akiknek az ön Ascendensével szemben álló jegyben, a Vízöntőben áll a Napjuk, a Lilith-jük, vagy a Sárkányfarkuk, önkéntelenül és öntudatlanul élettársi - partneri viszonyba szeretnek kerülni önnel. Ez azt jelenti, hogy az illető személyek önkéntelenül ilyen, élettársi késztetéseket éreznek ön iránt és olyan igényeket, olyan elvárásokat támasztanak önnel szemben, amilyeneket általában az élettársukkal szemben szoktak az emberek támasztani. És ez még akkor is így van, ha éppen szülőről, testvérről, vagy gyermekről van szó. Kimondottan ajánlatos tehát a családtagjainak és az önhöz közel álló személyeknek a fő asztrológiai jellemzőit megtudni, mert az ilyen önkéntelen lelki-szellemi vonzódás és igény időbeni leleplezésével és pontos megnevezésével sok kellemetlenséget és fölösleges konfliktust megelőzhet és elkerülhet.
Azt viszont kimondottan ellenjavalljuk, hogy ennek az információnak a birtokában ön az Aszcendense konstellációjával szemben található konstellációban (Pl. ebben az esetben a Vízöntőben) található Nappal, vagy Aszcendenssel rendelkező személyeket kezdje vadászni ideális partner-jelöltnek, mert ez egyáltalán nem egy az egyben, és messze - nem ilyen mechanikusan működik! Rengeteg tényező áll még annak a hátterében és annak a feltételeként, hogy egy harmonikus kapcsolatot ki tudjunk alakítani egy ellentétes nemű személlyel, amelynek az egyik tényezője, pl. még a neveltetés is.

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Profil  
 
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1 hozzászólás ] 

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség
phpBB SEO