ASZTROLOGOSZ, Kozma Szilárd - karma-asztrológus fóruma

Asztrológiai fórum: Kozma Szilárd és asztrológus-barátainak fóruma
Pontos idő: 2024.04.27. 16:03

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]


Fórum szabályok


Tapasztalati gyakorlat és tapasztalati valóságismeret, tehát élet-tapasztalat nélkül kábult (mesés) fantazmagória és steril okoskodás minden elmélet, és Teo-riai (Isteni látási) következtetések levonása és számontartása nélkül, a tapasztalat értéktelen robotolás.



Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1 hozzászólás ] 
Szerző Üzenet
HozzászólásElküldve: 2023.08.31. 12:20 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 4223
Tartózkodási hely: Csíkszereda
A szabadakarat gyakorlásáról
(Asztrológiai példákkal)



A szabadakarat gyakorlásának a lehetősége, az életünknek és az emberi élet értelmének egyik, legellentmondásosabb aktusa, amit fel kell tudnunk oldani a racionális értelem segítségével. A sorsunk feletti személyi döntési szabadság-igényünk közötti és a sorsunk irányításának az Isteni Törvényeknek (A Krisztusnak) való teljes oda-adása közötti látszólagos ellentmondást, csak úgy tudjuk feloldani, hogyha ennek az Isten által ránk ruházott szabad döntési lehetőségnek és ontológiai szükségnek az okát mélyen megértettük. Az ellentmondást tehát, ami az egyéni vágyaink és az egyéni tapasztalataink szerinti rációnk (Az egyéni sorsrendezési elképzeléseink) szerinti cselekvési szándék és akarat között-, valamint a sorsunk rendezésének az Isteni (megváltói) logika szerinti rendezésének-, vagyis a mi értelmünknél sokkal magasabb rendű Krisztusi (Megváltói) erőknek való át- és odaengedése között tátong, fel kell oldanunk, amennyiben egészségesek és igazából boldogok is akarunk lenni.
A szabadakarat kérdése tehát, egyszerre az örök-embernek az ős-isteni szubsztanciájával (az Adam Kadmoni szellemiséggel) és a 10. egyetemes törvénnyel: a megváltás törvényével áll kapcsolatban. Az asztrológiai Nap- és Plútó-értelmezésekből tudjuk ugyanis, hogy az emberi - egyéni öntudatunk, nem kizárólag a fizikai testünkhöz kötött és nem(!) is csak a fizikai lényünkből származó pszichikai tulajdonságainknak az agyunkba koncentrált gyűjteménye és hatásmechanizmusa. Hanem az egyetemes (Isteni) léttudatnak a mínuszukulus – Persze, valamennyire a fizikai testünkhöz is kötődő… – pszichikai és spirituális megjelenési formája. És azt is tudjuk az Egyetemes Törvények ismeretéből, hogy az isteni teremtési – megváltási létfolyamatokban létezik egy olyan általános elv, amelyben az Abszolút – Isten örök-kezdeti határozata szerint, nem szabad az egyik egyetemes törvénynek bele szólnia a másik egyetemes törvény rendeltetési céljába, hatásaiba és erejébe, nem szabad egyik a másiknak az erejét és célját (jellegét) elfojtania, semlegesítenie, vagy megváltoztatnia.
Hamvas Béla ezt úgy írja le, hogy Isten ugyan létrehozta a hatalom trónját az Arabotban, de maga soha nem ült abba bele. És a kauzális törvényeknek ez, az egymásnak egyenlő esélyt és egyforma érvényesülési lehetőséget biztosító elv, nem egy külön törvény, hanem első sorban a Megváltás Egyetemes törvényének a része, de része a többi kilenc törvénynek is.
Ez, a mind a tíz törvényben létező törvény-rész tehát, az emberre is vonatkozik - Mármint egyiknek a másik szabadakaratának a tiszteletben tartási szükségének az elve. –, mivel, amint fentebb jelezem, az ember a központi öntudatán keresztül kapcsolódik az Isteni öntudathoz, amiből ered, és amelybe vissza kell valamikor térnie (abba be kell érnie és kapcsolódnia).
Ezért tehát ez, az első sorban a Megváltás törvényéhez, de a többi egyetemes törvényhez is kapcsolódó egyenjogúsági ős-elv, amely lévén törvény-rész, ugyancsak törvényerejű. Tehát, bármennyire is megsértenék azt, az egymás közötti önkényeskedéssel az emberek a különböző civilizációs gyakorlati szinteken -, akkor is érvényes marad kauzális szinten minden személyre nézve. Sőt, az is törvényerejű, hogy ugyanennek a kitételnek az alapján, még úgymond az Isten is (Az egyetemes törvények bármelyike is) ugyancsak tiszteletben tartja az ember öntudatának a spirituális és kauzális szabadakaratát. Vagyis: nem szól abba bele, nem irányítja, nem alakítja, nem ferdíti el azt semmilyen szinten, hanem az átalakítást (A csiszolást, a finomítást és a fejlesztést) öröktől fogva rábízta az okozó, az ok és az okozat-, illetve a hatás – visszahatás (Tehát a karma-oldási szükség!) és a többi egyetemes törvényre.
A felnőtt embernek tehát, nem kényszer hatása alatt, de nem is lelki vagy szellemi zavar hatása alatt (Bármiféle kábulat, vagy szenvedélyes indulat, vagy kétségbe-esés hatása alatt.), hanem szabadon, tehát nyugodtan és józan meggyőződésből és éber megfontolásból kellene bármit is tennie, ami, az ő és a többi ember (Pl. a szerettei) sorsával és jövőjével, fejlődési lehetőségével kapcsolatos. És ugyanígy: az isteni törvényesség útján való élet-vezetést is, szabadon kell választania. Vagyis a szeretet és a világosság útját: a megváltása útját is, szabadon kell választania. Tehát, azt a lehetőséget, hogy erre, az anyaghoz kötött, gyakorlati öntudata számára ismeretlen útra ráléphessen, és tehát azt, hogy a sorsát az egyetemes törvények megváltó logikája szerint, és ne az ő karmája által irányított csapongó vágy-képzelete szerint vezérelje. Ezt, a krisztusi öntudatával (Istennel), való kapcsolat-létrehozást tehát, szabad elhatározásból kell véghez vinnie, illetve, vallásos kifejezéssel: Jézus krisztustól kérnie.

Tehát a megváltás felé vezető erkölcsi (felelősen törvényes) gondolkozás és mentalitás útján való járást a személy szabadon és éber belátása szerint (Tehát nem kényszerből és nem kábultan) kell választania, ahhoz, hogy a személyes rendeltetését: a karma-oldást beteljesítse és elvégezve, a karma-oldási és a teremtésben való részvételi tapasztalataival meggazdagodva, világosságban és szeretetben járhasson tovább az élete útján. Hogy a karmájának a negatív mágikus hatásaitól megszabadultan, világosságban és szeretetben zavartalanabbul növekedve (Fejlődve), az isteni magja visszajuthasson az abszolút létbe, hogy az igazi boldogság-állapotát, ez által, a vissza-jutási és egybeolvadási lehetőségének a tudatos megélése által, megvalósítsa.
Ez, a szabad-akarattal történő, akár vallásosnak is nevezhető sorsirányítási és sorsalakítás-átadási aktus utáni életgyakorlat viszont, egy és egy egyáltalán nem jelenti a személyi öntudat létezésének az első feltételéről: a felelősségről való lemondást, annak a kényelmes átpasszolását egy vallásosan megidézett erőnek, vagy hatalomnak. Hiszen a személyi felelősségnek a maximális és gyakorlati felvállalása és gyakorlása nélkül (Például a gyermekek gyakorlati és lelki – morális szükségeivel szemben, vagy a párkapcsolattal, meg a munkával szemben!), tehát konkrét öntudati bázis nélkül, a szabad-akarat gyakorlása és megvalósítása sem lenne lehetséges. Hanem éppen, hogy ellenkezőleg: annak a felerősítését és az asztrológiában a bolygók által megtestesített teremtői – megváltói lét-erőkkel és törvényekkel való tudatos együttműködési szintre emelődik a szabadakarat-gyakorlásával, miközben biztosítja a magas szintű megvilágosodást (Az Isteni öntudatnak az egyéni öntudatra való visszahatását) és ez által az egyéni öntudatnak a minél szélesebb körű kibővülését kitágulását. És végül, a személyi öntudatnak az Isteni léttudattal való egybe-folyását, az egyesülését: az un. unio misztica-t, a religio-t!

Sőt ez, még csak azt sem jelenti, hogy a képzeletünknek, vagyis az önkéntelen mágikus tevékenységünknek a folyamatos pozitív átváltoztatására irányuló törekvéseinket abba hagyjuk, illetve, hogy nem törekszünk többé a pozitív képzet-alkotásokra azokról a dolgokról, vagy kedvezőnek és helyesnek gondolt sorshelyzetekről, amiket el szeretnénk érni. Nem, ezek mellett továbbra is kitartunk, de már nem fordítunk ezekre a törekvésekre a szükségesnél nagyobb ambíciót, hanem a végső megvalósulásokat - az asztrológiában például a bolygókhoz kapcsolt és úgy megismert -, Isteni erőkre és hatalmakra bízzuk, illetve az egyetemes törvények erejére és megváltás-logikájára. És ezt annak az érdekében, hogy még véletlenül se erőszakoskodjunk és idézzünk be a magunk számára, vagy az ártatlan gyermekeink számára, olyan élethelyzeteket, vagy életkörülményeket, amelyek nem szolgálják a megváltásunkat.
Ezzel szemben viszont, lehetőséget biztosítunk az Isteni erőknek (Világosságnak, szeretetnek, és általában az egyetemes törvényeknek), hogy még inkább belénk – tehát a tudatunkba és a szívünkbe - hatoljanak és a mi gyakorlati törekvéseinket erősítsék, illetve, az öntudatunk és szívünk pozitív törekvéseivel társuljanak és egyesüljenek, ez által felerősítve a – karmától előzőleg remélhetően megtisztított – képzeletünk erejét. Illetve, ez által, tehát a szabad akaratunk gyakorlása által, meg legyünk abban is segítve, hogy ne tévesszünk célt (ne vétkezzünk: ne vétsük el az életünk célját), hogy ne tévelyegjünk hónapokig és évekig, netalán évtizedekig az életben feleslegesen, megerősítve (megsegítve) ez által is, a személyi horoszkópunk segítségével elindított karma-oldási törekvéseinket.



Példák:
I. Szaturnusz a Vízöntőben

A Vízöntő őserejét (is) képező Szaturnusz által képviselt őserő, összekapcsolja a személy egyéni felelősségérzetét az egyetemes (isteni) felelősségtudattal, a Vízöntő által képviselt egyetemes lét-erők és törvények együttműködési elvével. Vagyis, a Szaturnusz, az intuíciónak (a Felettes Én és a szülött tudattalanjában rejlő alkotó-materializáló képességek közötti közvetlen, feltétel nélküli kapcsolatok és kommunikációs lehetőségek) erőterében nyilvánul meg, a személy esetében. Ezért a szülöttre jellemző az eltökéltség és a nagyratörő céltudatosság. Igen eredetien gondolkodik, de gyakran (különösen fiatalabb korában) a már egyszer kialakított nézeteihez, véleményeihez, elvárásaihoz és rögeszméihez túl mereven ragaszkodik. Az igazi belső (lelki - szellemi) konfliktusai azonban abból származnak, hogy személyesen neki kell eldöntenie azt, hogy a szokásoknak és a hagyományoknak megfelelően járjon-e el az élet által felvetett különböző problémák orvoslásában, vagy a hagyományokkal és a szokásokkal szakítva, azokkal homlokegyenest szembe-szegülve fog eljárni és cselekedni. Ez a döntés soha nem lesz számára könnyű, mert a szülött szeretné biztonságban érezni magát és szeret azzal a meggyőződéssel élni, hogy álláspontját ismerik és elismerik, de ugyanakkor legalább ilyen erős benne a kaland, az eredetiség és a függetlenség vágya. A szülöttet ugyanakkor bizonyos, mások számára érthetetlen és kifürkészhetetlen csökönyösség és ravaszság jellemzi minden látszólagos nyitottsága ellenére, sőt: az elkülönülés vágya is jellemezheti. A függetlenséget nagyon fontosnak tartja, de emiatt magányossá válhat. Mindezen kettősség következtében, ami egyfelől a tekintélytiszteletet és a felelősségtudatot vetítené a szülött karakterének homlokterébe, másfelől rendkívüli szabadságszeretetére és függetlenségi vágyára alapozná életrendjét és cselekedeteit, nyomasztó lélektani problémákat szülhet. Fontos, hogy a két ellentétes késztetését egységbe tudja foglalni személyiségtudata minden árnyalatában, de főként annak szellemi síkjain. Amennyiben huzamosabb ideig képtelennek mutatkozik a belső (lelki-szellemi – spirituális és kauzális!) irányváltoztatásra, vagyis a sorsa addigi önkényes – individualista irányításának az Egyetemes Törvények által vezérelt szaturnuszi sors-erők számára való teljes átadására, vagyis, az egoista – emberi tudatának az Isteni Öntudat számára való megnyitására és az annak való alárendelésére, tehát a sorsa vezérlését és kijavítását, a szabad-akaratból, tehát a belső meggyőződéséből eredő átadására, akkor boka- és alsó lábszár-tájéki fájdalmaktól, ezek időszakos, vagy teljes lebénulástól, vagy egyszerű, de könnyen végzetessé válható balesetek is érhetik. Súlyosabb esetekben idegzeti problémáktól, pl. un vitustánc - betegségtől, fog szenvedni, súlyosabb esetben, teljes, vagy részleges lebénulással járó, szélhűdés (gutaütés!) érheti.
Fontos és sors-javító- és gyógyulást hozó momentum lehet(ne…) az életében - Amely szellemi fordulat remélhetően, hamarosan bekövetkezik e horoszkópban leírtak és elmondottak után -, az, hogy tudatos szabad-akarattal és lehetőleg egy külön egyéni-, vagy akár csoportos (pl. vallásos) szertartás keretén belül, erősítse meg és kapcsolja össze az egyéni öntudatát az egyetemes (isteni) lét-tudattal, vagyis, azzal az egyetemes lét-forrás intelligenciával, amit vallásosan krisztusi, Buddhikus, vagy akár Krisna-tudatnak is nevezhetünk.
Határozottan az Ő érdekében áll saját szellemi – spirituális ismereteinek a szélesítése, a gondolkodásának az etikussá és erkölcsössé tétele-, valamint rugalmassá tétele és elmélyítése. Amennyiben ez nem sikerül neki, idővel gyakori csonttörésekkel és bőrbetegségekkel, a végtagok hajlatainak elmerevedésével, a porcok elkeményedésével, vagy csontosodásával (esetleg ennek a szélsőséges fordítottjával: azok elgyengülésével elvékonyodásával), esetleg érelmeszesedéssel, vagy csontritkulással, az irányváltoztatási képesség megromlásával, a különböző látó és hallószervi megbetegedésektől kell szenvednie. De mindezt megelőzheti az öntudatának az Isteni öntudattal való egyesítésével úgy, amiként az fentebb le van írva.

III. Az Uránusz ősereje mindenképpen kapcsolatban áll az emberi szabadakarat gyakorlásának az őselvével. Ezért a horoszkóp tulajdonosának figyelembe kell vennie azt is, hogy a horoszkópjából megismert karmája teljes feloldása érdekében és, az élet-rendeltetése beteljesítése érdekében, egy olyan belső pálfordulást kell elvégeznie a közeljövőben, amelyben és amely által, teljes meggyőződéséből, egész gondolkozásával és mentalitásával, sőt: még a képzeletével is, a megváltás irányába kell fordulnia. Vagyis, az eljövendő és hátra levő életében, az egyetemes megváltást szolgáló, isteni törvények logikája szerint fog gondolkozni és cselekedni.


II. példa: URÁNUSZ A SKORPIÓBAN

Az intuíció és a szellemi ön-felszabadítási képesség bolygója a legerősebben a legmélyebb, legrejtettebb (titkosabb) és egyben a legveszélyesebb spirituális megismerési formáknak és lélek-szellem érlelődési módozatoknak helyet adó Skorpió konstellációnak az újjászületési - gyökeres pozitív öntudati átalakulást igénylő jellegzetességeivel felruházva jelentkezik a szülött személyében.
A szülött eredetiségével sok meglepetést és nem egyszer komoly problémákat tud okozni a közvetlen és a tágabb környezetének, embertársainak, de leginkább az élettársainak, szerelmi - szexuális partnereinek. Mindig a látszatok mögött sejtett (szerinte ott megbúvó) valóságos (igazi) okok és okozók világát firtatva, keresi, kutatja a legegyszerűbb és legszokványosabb természeti, pszichikai, vagy mentális megnyilvánulási formák mögött is és soha nem elégszik meg a "kézenfekvő" magyarázatokkal, okfejtésekkel, formulákkal. Persze, ritkábban előfordulhat mindennek az ellenkezője is, amikor a személy már fiatalon a fásultság és a közömbösség jeleit mutatja, de ez rendszerint csak olyan kivétel, amely erősíti a szabályt. Nem fogadja el a megszokott szólamok, jelszavak érvényességét. Nyugtalan kutató, aki megkérdőjelezi a szabályokat, konvenciókat, a hagyományt és meghökkentő új szemszögből világít rá mindenre, de a lázongó problémafelvetései mellett - legalábbis élete első felében - megnyugtató megoldásokat ritkán talál.
Általában jó koncentrációs, kutató és feltáró képességgel rendelkezik. Aktivitása fokozott mind pszichés mind szexuális (bizonyos körülmények között ez irányú fokozott érdeklődésben nyilvánul meg) téren. Számolnia kell azzal, hogy törekvései gyakran nélkülözik a türelmet és mások véleményének figyelembevételét, amelynek következtében mindössze önfejű (meg nem értett "forró fejű") figura lehet.
Az Uránusz ősereje mindenképpen kapcsolatban áll az emberi szabad-akarat gyakorlásának az őselvével. Ezért a horoszkóp tulajdonosának figyelembe kell vennie azt is, hogy a horoszkópjából megismert karmája teljes feloldása érdekében és, az élet-rendeltetése beteljesítése érdekében, egy olyan belső pálfordulást kell elvégeznie a közeljövőben, amelyben és amely által, teljes meggyőződéséből, egész gondolkozásával és mentalitásával, sőt: még a képzeletével is, a megváltás irányába kell fordulnia. Vagyis, amikor úgy érzi, hogy erre készen áll, szabad elhatározásból tehát, de el fogja dönteni azt, hogy az eljövendő és hátra levő életében, az egyetemes törvények logikája szerint fog gondolkozni és cselekedni. És az un. "égi elvárás", hogy ezt a pálfordulást önszántából és nem kényszer alatt és nem kétségbe-esésből, vagy eszmei (vallásos), vagy fizikai kábulat hatására kell elvégeznie, akkor is fenn áll, hogyha eddig az éber belátáson alapuló belső megfordulás - igényéig a skorpió szellemiségének megfelelő élet-drámák és esetleges tragédiák okozó - ok és okozati összefüggéseinek a feldolgozása következtében fog eljutni.

IV példa: URÁNUSZ A NYILASBAN

Az intuíció és a szellemi ön-felszabadítási képesség, valamint az egyetemes őserőkkel és törvényekkel való együttműködés őselve, a legerősebben a spirituális törvényességgel, az erkölcsiséggel (becsülettel) és az igazságossággal, valamint a személyi autonómiával, az önrendelkezéssel kapcsolatos problémakörökkel és életterületekkel szemben nyilvánul meg a szülött természetében. Annak függvényében, hogy mennyire negatívan, vagy pozitívan fényszögelt az Uránusz, a szülött ellenségesen, bizalmatlanul, vagy örömmel és természetesen, mintegy önkifejeződési lehetőséget (és sikert...) biztosító lehetőségként viszonyul ezekhez. Általában személyes tapasztalat, vagy kaland által szeret új ismeretekhez és meggyőződésekhez jutni, mind szellemi, mind fizikai értelemben. Mindazonáltal igen emberséges és nagy törődést mutat a világ természetes harmóniájának és békéjének helyreállítása érdekében tett erőfeszítések iránt. Ugyanis teljes mértékben felfogja és átérzi a környezetszennyezési és környezetrombolási katasztrófákat és egészen más életszemlélete, világlátása van ilyen szempontból, mint az előtte járó generációk képviselőinek. Nagy érzéke van a világ és az élet szépségeinek, természetessége szépségének és értelmének a meglátására.
Mindez ugyanakkor veszélyt is jelenthet számára, mert gyakran elfordul, hogy környezete nem érti lehetetlennek látszó, olykor abszurdnak tűnő meglátásait, elképzeléseit és cselekvéseit, de ugyanakkor nem is biztos, hogy az intuíciójával megszimatolt összefüggéseket mások befogadóképességének színvonalán el tudná magyarázni. Ezért előfordulhat, hogy amikor veszélyt vagy bajt szimatol, a mások nyugalma vagy hitetlensége miatt pánikba esik és pánikszerű, következetlen és kapkodó irányváltoztatással próbál kitérni a hátrányosnak vélt, vagy sejtett helyzet elől. Ezáltal viszont még inkább negatív kibontakozási irányba befolyásolja a körülményeit. Szélsőséges esetekben ez a tulajdonsága pánikbetegséggé, vagy üldöztetési mániává alakulhat, enyhébb formáiban hiábavalósági érzetté, vagy melankólia-kórrá. Amennyiben ezek a betegségek kialakulnak, igen fontos, hogy ne hormon-gyógyszeres kezelésekkel próbáljon kilábalni, hanem a pozitív metafizikai gondolkozás és a rendszeresen gyakorolt pozitív képzetalkotás (pl. agykontrol) segítségével. Azt is fontos tudnia, hogy amennyiben e betegségek legfinomabb jelei is jelentkeznének, azonnal és minden kompromisszum nélkül, fel kell hagynia bármiféle kábulatot okozó ital fogyasztással, vagy hulla-mérget tartalmazó (hús) táplálék fogyasztásával. Az Uránusz ősereje mindenképpen kapcsolatban áll az emberi szabadakarat gyakorlásának az őselvével. Ezért a horoszkóp tulajdonosának figyelembe kell vennie azt is, hogy a horoszkópjából megismert karmája teljes feloldása érdekében és, az élet-rendeltetése beteljesítése érdekében, egy olyan belső pálfordulást kell elvégeznie a közeljövőben, amelyben és amely által, a teljes és szabad meggyőződéséből, egész gondolkozásával és mentalitásával, sőt: még a képzeletével is, a megváltás irányába fordulhasson. Vagyis, amikor úgy érzi, hogy erre készen áll, szabadelhatározásból tehát, de el fogja dönteni azt, hogy az eljövendő és hátra levő életében, az egyetemes törvények logikája szerint fog gondolkozni és cselekedni.
Erre az élete további folytatására és alakulására igen komoly befolyással levő elhatározásra, vagyis, a pálfordulásra azért is szüksége van, mert a Nyilas esetleges negatív szellemisége, spirituális és szellemi szempontból annyira kábulttá (szellemileg vakká) tudja tenni a személyt, hogy azt képzelje: a mennyország (a boldogsága) felé halad, még akkor is, amikor mindenki jól látja, hogy a pokol felé lovagol (Bele lovalja magát a téveszmékbe.) Annak érdekében tehát, hogy ettől a veleszületett kábulattól megszabaduljon, feltétlenül szüksége van erre a belső (erkölcsi) pálfordulásra.

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Profil  
 
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1 hozzászólás ] 

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség
phpBB SEO