ASZTROLOGOSZ, Kozma Szilárd - karma-asztrológus fóruma

Asztrológiai fórum: Kozma Szilárd és asztrológus-barátainak fóruma
Pontos idő: 2024.04.27. 13:43

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]




Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1 hozzászólás ] 
Szerző Üzenet
HozzászólásElküldve: 2023.11.22. 16:38 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 4223
Tartózkodási hely: Csíkszereda
ASZCENDENS A SKORPIÓBAN

Önnek a Skorpió csillagkép által megtestesített mély-spirituális megismerésre való törekvési hajlandóságot és egy, mindig a gyökeres átalakulásra – újjászületésre . megújhodásra törekvő- személyiségtudatot kell önnevelő munkával kialakítania. Ezt viszont, a sorsképletében a Lilith és a Sárkányfarok jegy-és házhelyzete által jelzett karmája feloldásával egybe kötve. Vagyis, ezekre majdnem egyszerre figyelve és törekedve. Illetve, a karma-pontok által jelzett karma-színezetének megfelelő, pozitív képességek és tulajdonságok kialakításával, valamint a születési napjegye által jelzett nyers, individuális alaptermészetének a pozitív tulajdonságokká változtatásával együtt kell feltétlenül szert tennie. Olyanokra, amelyek a Skorpió konstellációnak a lényeges velejárói, vagyis: a kimondottan pozitív (újjászületési, gyökeres pozitív átalakulási és spirituális jellegű igazság-keresési) képességekre, ilyen jellegű tulajdonságok kialakítására kell törekednie, a végső valóság megismerésére való törekedések mellett, amennyiben boldogan és egészségesen akarja folytatni az életét.
Ez azt jelenti, hogy tudatosan kell kialakítson és fenntartson egy olyan, az Egyetemes Törvényekkel összhangban álló értékrend szerinti életvezetést és szellemi alapállást, ami végső soron az ön teljes belső (szellemi-lelki) világának a feltárását és minél alaposabb megismerését, valamint a gyökeresen pozitív átalakítását jelenti és szolgálja hosszútávon. Vagyis az ön spirituális „megigazodását” és boldogulását. (Amit egyébként, elsősorban a személyi horoszkópjában található kauzális feltárások segítségével tud elérni.) Mindaddig amíg nem tesz tudatos erőfeszítéseket ezek megvalósítása érdekében és nem állapítja meg önmagának azt a fontossági sorrendet, ami a fentieket elősegítheti, konfliktusban fog állni mind a saját magával, mind a környezetével, még akkor is, ha a Skorpió Ascendens felruházza kellő távolság-tartással, önfegyelemmel, egészségesen kételkedő magatartással. De figyelem: a karmája miatt sokszor hibázó igazság-vágyát csak nagy erkölcsi válságok következtében képes feladni és ezen sokszor rajta veszthet. Mindezek ellenére, és ezekkel együtt, jó ha rá veszi magát minél hamarabb arra, hogy a megismerési, felfedezői, kutatói kíváncsisággal és leleplező - dekonspiráló szenvedéllyel közeledjen minden szellemi – lelki és spirituális jelenséghez, még akkor is, ha ezt igen szubjektív módon teszi élete első szakaszában.
Bár a sztoikus alaptermészete miatt ez nem látszik, ön szeretni is, gyűlölni is igen intenzíven tud. Jobb tehát, ha ezeket a belső energiákat megismerési kíváncsisággá: ismeretszerzési, szellem-kutatói szenvedélyé alakítja.
Mások titkaira kíváncsi, és látszatra, mintha mindenre nyitott lenne, de valójában és lényeg szerint, nehezen tud feloldódni és feltárulni. Pedig erre szüksége lenne, annak az érekében, hogy ebben az oldottabb-bizalmasabb viszonyban a partnerei, barátai mindazt helyesen jelezzék vissza neki, a megnyilvánulásai külső lenyomatát és következményeit. Ezért a Skorpió Ascendenssel rendelkező szülött elüt a Skorpió- napjegytől és kívülről higgadtnak, csendesnek, nyugodtnak és fegyelmezettnek látszik hallgatagsága miatt, miközben a rejtett uralkodási vágya titokban a legfeszültebb munkát végezteti mentális képességeivel, a minél tökéletesebb stratégiák kidolgozásában. Lapjaiba nem enged betekinteni, és addig provokálja a másik embert, amíg az kitárulkozik, ő pedig a rejtekében maradhat. Ha a saját céljáról van szó, igen szuggesztíven küzd, amiből a kitartás, a szenvedélyesség és az alaposság sem hiányzik.
A Skorpió Ascendens erőteljes jellemvonásai beszínezik az egész személyiségét és a gyökerekig le-ásó, szívós Skorpió pozitív befolyását érezteti a szülött minden tulajdonságában. Mindezek mellett különbözik a Skorpió napjegyében született embertársaitól abban is, hogy ő majdhogynem veleszületett szellemi tudatossággal végzi mindazt, amit a Skorpió napjegy tulajdonosai csak ösztönösen. Itt a szenvedélyesség inkább mentális, mint érzelmi szinten jelentkezik. Ezért sokkal szkeptikusabb és sztoikusabb mint a Skorpió szülöttek. Butábbnak is tűnhet, de valójában a mélyben, legtitkosabb gondolatai szintjén, örvényének a megismerési vágyából eredő, egymásnak feszülő késztetések, megérzések, indulatok, kételyek, titkos vágyak és szenvedélyek.
A Skorpió Ascendens hangsúlyossá tesz minden részletkérdést a horoszkópban és a szülött napjegyének tulajdonságai is elmélyülnek és sokkal határozottabban nyilvánulnak meg. Ugyanakkor jelentkezik a Skorpió céltudatossága, valamint a mindent megkérdőjelezés igénye, a sztoikus zárkózottságra való hajlam pedig szellemi elfásulást előidéző rögeszmévé válhat. Jó az, hogyha szülöttet erős vágy hajtja önmaga megismerésére. Önelemző képessége ugyanis kitűnő, mert nem fél maga előtt feltárulkozni s rendszerint őszintén szembe tud nézni problémáival. Szükséges, hogy a külső világ legyőzésére irányuló, sikerorientált szemléletét feladja. Nem szabad lefojtani szellemi tulajdonságait, sem megfeledkeznie arról, hogy értékelje a természetes életformát.
Társas kapcsolataiban és társaságban is, a szülött diszkréten és figyelmesen mutatja ki bensőséges érzéseit. Az érzelmi biztonság pont olyan fontos ön számára, mint az anyagi biztonság, de a féltékenység is jelentkezhet intenzíven, amit esetleges birtoklási vágya (Bika, Rák, vagy Oroszlán Nap) csak súlyosbíthat. Ha e negatív tulajdonjegyek nála teret nyernek, klausztrofóbiás légkör alakul ki körülötte, amit a partnerek többsége fölöttébb terhesnek talál. A gyötrő problémák (ha nem beszéli meg őket) testi zavarokat, nevezetesen szexuális energiacsökkenést (férfiaknál korai magömlést, impotenciát, nőknél frigiditást, vagy különböző, a szexuális életet akadályozó betegségeket) idézhetnek.
Minél több és minél tudatosabb erőfeszítéseket tesz az Ascendens pozitív szellemisége megvalósítása érdekében, annál több esélye lesz arra, hogy sikerül majd feloldania azokat a negatív sors-meghatározottságait, amelyek a napjegyből, de főként a Sárkányfarok és a Lilith horoszkóp-helyzetéből kiolvashatók. (Lásd a horoszkóp további kifejtését.) Ez a megvalósítási törekvés egyben elindítja öt a sorsa pozitív kibontakoztatása, az egyetemes törvényekkel összhangba hozott vágyai és elképzelései megvalósítása és a szellemi felszabadítása útján. Ez a törekvés a harmonikus házastársi viszony kialakításához (helyreállításához) is hozzá segíti, amennyiben az élettársának Bika a napjegye, vagy az Ascendense.
Sőt, az is elmondható még, hogy a horoszkóp többi elemének a pozíciójából (Főként a karma-pontokból) kiolvasható karmikus jellegű meghatározódásokat nem is lehet tejesen meghaladni, illetve azoknak a ház-pozíciójából kiolvasható életfeladatokat nem tudja önszántából helyesen beváltani (Aminek az érdekében aztán, úgymond kegyetlen helyzetek és veszteségek elé is állíthatja a sors...), amíg az Ascendens jellege által jelzett pozitív tulajdonságokat nem szerezte meg az illető személy. Ezért, akár úgy is fogalmazhatunk, hogy a megvalósított - beváltott Ascendens szellemiség, valójában csakis pozitív lehet, illetve, hogy az Ascendensnek megfelelő konstelláció szellemisége, nyers negatív tulajdonságok formájában, nem is tud érvényesülni a szülött életében.

Egyébként, ajánlatos a hozzánk közelálló személyeknek a fő asztrológiai jellemzőit (Napjegy, Lilith, Sárkányfarok, Ascendens) megtudni, mert az ilyen önkéntelen szellemi vonzódás és igény leleplezésével és megnevezésével és tudatosításával, sok kellemetlenséget és fölösleges konfliktust megelőzhetünk és elkerülhetünk.) . Ez így van még akkor is, ha éppen szülőről, testvérről, vagy gyermekről van szó. Kimondottan ajánlatos tehát a családtagjainak, vagy az önhöz közel álló személyeknek a fő asztrológiai jellemzőit megtudni, mert az ilyen önkéntelen szellemi vonzódás és igény leleplezésével és megnevezésével és tudatosításával, sok kellemetlenséget és fölösleges konfliktust megelőzhet és elkerülhet.

Azt viszont kimondottan ellenjavalljuk, hogy ennek az információnak a birtokában, ön az Aszcendense konstellációjával szemben található konstellációban (Pl. ebben az esetben a Kosban) található Nappal, Aszcendenssel, vagy Sárkányfejjel rendelkező személyeket kezdje vadászni ideális partner-jelöltnek, mert ez egyáltalán nem egy az egyben, és messze - nem ilyen mechanikusan működik! Rengeteg tényező áll még annak a hátterében és annak a feltételeként, hogy egy harmonikus kapcsolatot ki tudjunk alakítani egy ellentétes nemű személlyel, amelynek az egyik tényezője, pl. még a neveltetés is. És arról, hogy ez leges - legelső sorban rajtunk múlik, vagyis azon, hogy mi mennyire tesszük magunkat képessé és alkalmassá arra, hogy megértő, de legalább is, őszintén megértésre törekvő, empatikus és segítőkész – odaadó partnerré tudjuk magunkat tenni (Sok esetben, ennek érdekében magunkat valósággal átváltoztatni!), ennél a fejezetnél még nem is lehet beszélni, mert az befoghatatlanul hosszúvá tenné az Aszcendens leírását. A személyi horoszkóp-értelmezéseknek viszont, ez lesz az egyik legfontosabb téma-köre, amennyiben a Mérleg mellett, a Skorpió, vagy a tűz-jegyek valamelyike megjelenik személyi sors-motívumként, netalán karmaként.

Az Ascendenssel kapcsolatosan jó megjegyezni még azt is, hogy az megvalósítva, egy olyan spirituális öntudati erőteret (Kiegészített és megvalósított aurát!) képes létrehozni és fenntartani bárkinek - mindenkinek, a személyiségében, amely a leghathatósabb segítséget, tehát hidat, vagy: lépcsőt, vagy felvonót (Ascensoire, Acension, Aszcendens...), vagy spirituális értelemben vett, szellemi emelő-darut képes létrehozni a személy fizikai lénye és a rendeltetését beteljesíteni hivatott, megváltotódó ideális lénye között.

A skorpió konstellációnak egyébként két jelképe van, tehát a skorpión kívül, a Fehér Sas is (Ebből vette Picasso a Béke-galambot), amely a teljesen pozitív szellemiségűvé átalakult személyi öntudatot jelképezi. Ugyanakkor, a Skorpiói szellemiség általigényelt gyökeres átalakulás sors-motívumának a nehéz megvalósítására vonatkozó figyelmeztetésképpen azt is fel kell tárnunk, hogy a Skorpió egyik uralkodó bolygója: a Plútó nem mást testesíti meg, mint az isteni igazság őserejét, vagyis a megváltás isteni igényének az őserejét, és az utóbbi asztrológiai megfigyelések szerint, ez mindig kimondottan pozitívan fényszögelt, de legalább is, többnyire pozitívan fényszögelt, a világhírű katasztrófák idején. Vagyis: az isteni igazság logikája, teljesen más, sőt, gyakran egyenesen ellentétes azzal, amit az emberek igazságnak és igazságosságnak képzelnek. Vagyis: Mint Buddhának, mind Krisztusnak igazat kell adnunk, amikor az Isteni Sorstörvényeknek a teljes önátadási szükségére figyelmeztetnek a személyi (egyéni) ambíciók és vágyak szabad kiélése és beteljesítésére való törekvések helyett.

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Profil  
 
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1 hozzászólás ] 

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség
phpBB SEO