ASZTROLOGOSZ, Kozma Szilárd - karma-asztrológus fóruma

Asztrológiai fórum: Kozma Szilárd és asztrológus-barátainak fóruma
Pontos idő: 2024.03.29. 07:51

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]




Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1 hozzászólás ] 
Szerző Üzenet
HozzászólásElküldve: 2023.06.01. 16:14 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 4221
Tartózkodási hely: Csíkszereda
10. A PLÚTÓ által megtestesített őserő természete és jellegzetességei

- Az ó-görögöknek a Plútó nevű istene, azért annyira titokzatos és a neki nevet adó görögök számára azért volt annyira félelmetes, mivel az abszolút lét őserejét testesítette meg. A mitológiájuk (teológikus filozófiájuk: metafizikájuk) szerint, az Ó-görögök minden lényeges dolgot tudtak a szellemi világról, kivéve azt, hogy mi a kapcsolat az abszolút lét és az ők olimposzi istenei között, és kiváltképpen a kissé kalandor hajlamú főistenük: Zeusz között?
De nekünk is nehéz felfogni és a magunkénak érezni és tudni azt, amit a Plútó elsődleges, tehát pozitív asztrológiai jelentése képvisel: az Örökléti Boldogságot, illetve, az általa támasztott, emberi tudattal és szívvel majdnem, hogy megvalósíthatatlan, külső (tárgyi és személyi) „boldogító” körülmények és előfeltételek nélküli, sőt, azzal néha ellenkező(!) belső Boldogsággal való személyes kapcsolódási lehetőséget, képességet és szükséget. Vagyis, azt az egyetemes létalapnál álló, általunk csakis boldogságként érzékelhető és átélhető, isteni Világosság és szeretet – állapotot, amelyben a teremtésben megnyilvánuló két isteni létállapot (Teremtő Szeretet, vagyis a Feminin Princípium és a teremtést – valamint az abszolútumba való vissza-fordulást indító, rendező, szervező, - törvényesítő információk Világossága, vagyis a Maszkulin princípium) még nincs egymástól különválva.
De talán könnyebben megérthető a Plútó és az asztrológiában általa megtestesített Szent Szellem, amennyiben ezt az abszolút Boldogság-állapotot, a mi általunk megélhető emberi oldalról, tehát alulról: a megváltás (A boldogságba kerülés) lehetősége és kényszerűsége oldaláról közelítjük meg. Ebből a szemszögből tehát, elmondható, hogy a Plútó, az öröklétben (Istenben) folyamatosan és egyetemesen végbemenő (megtörténő) kiegyenlítődés (megváltás) őselvét működtető őserő, vagyis az isteni igazság őserejét megtestesítő bolygó. Ő a Teremtő és a Teremtés (teremtmények) közötti zavartalan kapcsolat, és ezeknek a teljes eggyé válási szükség-érzete őserejét (A belső boldogságot) megtestesítő bolygó.
Más szóval, a Plútó a Mindenségben mindig létrejövő Egyetemes Ősigazság (Egységes kiegyenlítődés) ősprincípiumát (A Szent Szellemet) megtestesítő bolygó. „Földi szintekről” : az újjászületés, a megújhodás és a teljes (egyéni és egyetemes) megváltás és a megváltódás őserejét testesíti meg tehát, mind az egyéni életünkben, mint az egyetemes létezésben.

A Plútó asztrológiai szimbóluma egy körbe rajzolt nagyobb sugarú körív amely a Fény és a Szeretet, a Nap és a Hold, a Mars és a Vénusz, az Uránusz és a Neptunusz egymás teljes áthatását, egymás átalakítását és egymás közötti kiegyenlítődését szimbolizálja. A Plútó, a kiegyenlített Mindenség és, a létben kiegyenlített Személy termékeny megújhodásának a bolygója. A legnyersebb teremtői energiákkal telt, spontán lét-megnyilvánulások ős-erejét megtestesítő Mars mellett, a Plútó, a Skorpió másik uralkodójaként, az egyetemes lét- megnyilvánulás végső következményét: a teremtésnek az össz- kiegyenlítődési (megváltódási) képességét, célját, és fő-törvényét: az isteni igazságot testesíti meg.
A Plútó ősereje az Isteni léttudatnak az összes teremtő erőnek és teremtő hatalomnak (Az egyetemes törvényeknek) a teremtés folyamatain keresztül - és az azok által - történő boldogulását teszi lehetővé, és ezáltal, a teremtés céljának a végső megvalósulását és beteljesedését: az egyetemes megváltás folyamatos beteljesedését.

A Lilithnek nevezett őssóvárgás által önmagából kilépő és ezáltal önmagában megosztódó (meghasonló) Abszolútum lét-megnyilvánulásának az első következménye a két világalkotó ősprincípium: a Feminin és a Maszkulin őserők első megjelenése és ezek egymásba hatolása, egymást kiegyenlítése és egymás megtermékenyítése. Nem hiába a Skorpió a gátlástalan szexualitás és a minden az anorganikus emberi rendet a fenekéig felforgató személyeknek a csillagképe. Ezért, a Plútó, a Skorpiónak megfelelő spirituális tengelybe-helyeződés princípiumának alapján, a szexualitás mellett, a minden káprázat (pl. a kevélység és a gőg) szétoszlatása eredményeként létrejövő, egyetemes újjászületés ősi törvényének a megtestesítője. Éberségünk által, az életünk során, teljesen fel kell (kellene!) oldódjon és el kell (kellene!) múljon az életképzeletünkből a karmikus káprázat. A személyi horoszkópunkban a Lilith jele és a negatívan fényszögelt bolygók pozíciója által jelzett tévképzetek, zavart okozó káprázatokat és spirituális kábulatot okoznak. Ezek el kell, hogy múljanak az életünk során és át kell adják helyüket a kiegyenlítődési képességet magában hordó, a gyakorlati tapasztalataink által alátámasztott szellemi értéktudatra és személyi felelősségtudatra alapozott, belső meggyőződésünknek. A teremtői azonosságtudatnak, illetve a teremtés pozitív céljába vetett megingathatatlan bizalomnak: a hitnek.

A részben belénk nevelt, részben az alacsonyrendű vágyaink által kialakított tévképzeteink, a szellemünket gúzsba kötő rögeszméink elmúlása nélkül nem léphetünk előre, nem érhetünk el újabb spirituális megvilágosodási állapotokat, nem tágíthatjuk ki a tudatunkat és nem tökéletesíthetjük a személyiségünket. Márpedig a teremtés első oka, célja és törvénye nem más, mint az egyetemes Teremtés folyamatos szellemi tágulása és az új létformáknak a kiegyenlítődési szüksége mindazzal ami előzőleg létre jött a Teremtésben.
Aki nem akar spirituálisan tágulni és kiegyenlítődni, annak vissza lehet fordulni: lehet haragudni, neheztelni, félve zsugorodni és gyűlölködni, de a megfelelő következmények elszenvedésével. Az egyetemes igazság az, hogy a Feminin és a Maszkulin princípiumok, a Yin és a Yang, a Szeretet és a Fény, a bölcsesség és a tapasztalat, a nyugalom és a kiáradás (a kitörés és a behatolás), szüntelenül áthatol egymáson, behatol egyik a másba és mindig újra és újra megtermékenyíti és kiegyenlíti egymást. E folytonos egymásba hatolás és megtermékenyülés maga az Egyetemes Szellem, a Sanctus Spiritus, a Logosz, aminek alapján történik a Teremtésben minden jelenség és folyamat. Ezért senkivel nem körülményeskedik és nem kíméleteskedik a Plútó szelleme, mivel az egyetemes isteni Logoszt testesíti meg, amelynek mindenkor, minden időben és térben érvényesülnie kell.
Ezért a pozitív Plútói őserő a legerősebb energiákat felszabadító, gyógyító, csodatevő, kiegyenlítő és sors-rendező szellem, miközben a negatív, diszharmonikus Plútói-szellemiség, negatív célratörésében kíméletlen, kegyetlen és romboló, zsákmányolási és hatalmi mániákat, féltékenységet, irigységet és bosszúállási szomjat gerjesztő, pokoli erőknek a tudatos, vagy öntudatlan érzéseit és sóvár vágyait jelzi a horoszkópban, valamint a fekete mágiára való hajlamot. Az utóbbiba a Plútónak minden korábban felsorolt negatív jellemzője egyesül. Például azok, akik pszichiátriai betegségben kezdenek szenvedni, korábban mind átélték intezíven és huzamosan tudatosan, vagy öntudatlanul a korábban felsorolt tulajdonságok két, vagy három elemét, főként a sötét bosszú-vágyat. Nem véletlenül Plutónium az atombomba alapanyaga, de ez mindössze a negatív Plútói szellemnek az anyagi megtestesülése. Testi és értelmi fogyatékossággal (malformációval) nem csak az atomsugárzással fertőzött övezetekben születnek gyermekek, hanem születnek olyan helyen és olyan családban is, ahol erre nincs semmiféle fizikai, vagy biológiai - genetikai magyarázat. De igen is, van spirituális (A Plútó ős-erejéhez és Skorpió erőteréhez való huzamosan és intenzíven való családi-, de főként: szülő-anyai negatív (pl. rejtetten, vagy nyíltan gyűlölködő - szorongó) viszonyulásokat értelmező asztrológiai magyarázat.

És ami mindezt, majdhogynem kivédhetetlenné teszi, az az a vallásos – tudományos hiedelem, hogy ezek a negatív élmény-vágyak, a személy által előzőleg másoktól, vagy a szülőktől (pl. gyermekkorban, vagy baba-korban) elszenvedett, külső hatásokra (bántalmakra, sértésekre, igazság- és jogfosztásra), keletkeznek a visszahatás törvénye alapján, mert ez így (lenne…) logikus. Holott a valóság az, hogy e sötét késztetésekre való hajlamok ott szunnyadnak bennünk, már újszülött korunkban is, de nincs ahogyan megnyilvánuljanak. Nagyon sok múlik tehát azon, hogy a nevelés segítségével, ezeket miként sikerül pozitív (szeretet- boldogság) tulajdonságokká alakítani, vagy éppen negatívan felerősíteni. Vagyis: nincs szükség különösebb külső okra szükség, ahhoz, hogy egy kamasz gyermekben például a kínzás vágya feléledjen, majd a legkisebb személyi sértés nyomán a bosszúállási vágy is hozza-szegüljön. Ezt csakis a nagylelkű és szeretetteljes megbocsátás és a belső boldogság-képességre való nevelés, vagy önnevelés útján lehet semlegesíteni (karmát-oldani).

A Plútó végül a pszicho-mentális képességeknek és a kundalini- energia emelkedésének, vagy süllyedésének a bolygója is, hiszen ott áll minden létezési forma gyökerénél, a szám és a hang gyökénél, ott ahol az Isten önmagán belül elválasztja a világosságot a sötétségtől, az eget a földtől: a Világosságot a szeretettől. De ugyanúgy a Plútó az újra-egyesítés, a teljes spirituális egységesülés bolygója is, vagyis a fény és a szeretet tökéletes egybehatolásának és egymásnak a kölcsönös, magas szintű megtermékenyülésének a bolygója. Ezért a Plútó (A Boldogság!) a tökéletes szellemi alapállásnak, vagyis az isteni tengelybe-kerülésnek a bolygója. Negatív esetben: a hatalmi ambíciók, a nyers energiákkal, társadalmi hatalommal való visszaélés a sötét, mindent szétbomlasztó, nagyokos létkorrupció bolygója, amelynek hatására a sértett személyek jogosnak vélik a bosszúállást, de pozitív esetben mindezek ellentétének: a spirituális tisztánlátási ("belátási") képesség megszerzésének a bolygója. Hiszen csak az olyan ember válik képessé a tisztánlátásra, aki önmagát teljesen átvilágítva, minden egoizmusból eredő sötét ambícióját, megalkuvását és félelmét felszámolva, saját személyét a Szereteten át, az isteni áthatolás erőinek átadja.
A Plútó ősereje áll az az emberi hatalomgyakorláshoz a legközelebb. Egyedül a hatalomban levő ember érzékeli annak a veszélyes természetét. És, ha valakinek sikerül a fény és a szeretet teljes áthatolását, vagy az őket egymáson áthatoltató ős-boldogság állapotát önmagán belül megvalósítani (azzal kapcsolatba lépni, majd azzal azonosulni), az megtanulhat úgy bánni a szellemi képességeivel, hogy se önmagának se másnak ne ártson vele. Mert az a személy mindig veszélyes marad a környezetére, de első sorban önmagára, aki az isteni áthatolás (az áldozat) közép- tengelyébe nem tud visszakerülni. Az tehát vagy létrontásban: az őskorrupció logikája szerint él, vagy valamiféle törvénytelen hatalmat gyakorol, azaz törvénytelen helyet foglal el az élet színpadán. És mert nem tud elsősorban önmaga fölött uralkodni, ezért öncélúan gyakorolja a hatalmat miközben az ellenőrizetlen hatalma (hamisan kiegyenlített, törvénytelen helyeződése) öt a Luciferi erők eszközévé változtatja és letaszítja a hozzá szegődő (vele együtt szédelgő), hamis hatalomnak behódoló lelkek csoportjával, a legszélsőségesebb önámítások, tehát az önveszélyes káprázatok és a pokoli lelki és szellemi állapotokba zuhanás mélységeibe.
Alkímiai távlatból, tehát nem személyesen nézve – látva, hanem úgymond tudományos (asztrológiai) objektivitással megfigyelve, a Plútó egyszerre Tűz és a Víz, valamint Föld és Levegő jegyű bolygó is. Vagyis az ambícióé és az igazság-szenvedélyé, az un. misztikus szexualitásé, valamint a minden emberi határt meghaladó szívósságé, és a bukások utáni újrakezdéshez szükséges láthatatlan szellemi erő-forrásoké. Éppen úgy, mint a határtalan nyugalomban levő végtelen boldogságé… De ez csak a tudományos – objektív megfigyelések alapján történő, újabb meghatározási kísérlet. Mert a Plútó által megtestesített szellemiséggel való személyes kapcsolatba kerülés és harmóniába kerülés előfeltétele számunkra a gyakorlati tények által jelzett, tárgyi valóság szerinti igazság szellemében – tehát a Világosságban! - való kitartó megmaradás mellett, a Plútó negatív aspektusaival szemben álló (lehetőleg azonnali!) megbocsátás. Ez, az elbocsátás – elengedés által lehetővé tett megnyugvás, és a nyugalomban létrejövő lényegi (helyzet) megismerés tud elvezetni a valós Belső boldogság állaptához. Hangsúlyozom: egyedül a Plútó elsődleges jelentése segítségével elérhető teljes megbocsátási és elbocsátási képesség megszerzése az, ami személyessé – megélhető személyes élménnyé - teheti azt az örökléti (isteni) Boldogságot, amit a Szent Lélek képvisel a kereszténységben.
A Plútó erejével és szellemiségével – Géniuszával – való személyes kapcsolatot a minden külső körülménytől és főként a személyes érdekektől és vágyaktól is független, azoktól nem feltételezett(!) és azok által meg nem zavarható és általuk el nem zárható, mindenek előtt létező, isteni (abszolút) boldogság-élmény átélésének az útján érhetjük el tehát és így tarthatjuk fenn. Vagyis úgy, hogyha személyi tulajdonságunkká tesszük a külső, fizikai és pszichikai feltételek nélküli boldogság átélési képességét. Egy olyan sugallat és sejtelem szerűen finom, mindig beidézendő és meg- és fenntartandó boldogság állapoton (öröm – élményen) keresztül, amit az érdektelen és önzetlen szeretetnek és, az ugyancsak objektív módon létező, de mégis csak személyesen megtestesíthető és átélhető (isteni) világosságnak a mintájára kell a személyes tulajdonságunkká tennünk. Illetve, amit tehát át kell élnünk mély tudattalan szinteken is, folyamatosan. (Például Boldogság-meditációk segítségével.) Ez lesz ugyanakkor az igazság-hitünknek is, a mindenek felett álló, egészéget is biztosító belső erőforrásunk is.

A Plútóval kapcsolatos tényleges igazság tehát teljesen személyes. Vagyis az, hogy az a személy, akinek az asztrológiai sorsképletében különleges jelentőséggel bír ez a végzetes bolygó, akkor az illető személy (Pl. végzetes sorseseményeket jelezhet, hogyha a Plútó a személyi sorsképletben több fényszög által és teljesen negatívan fényszögelt. Vagy, ha a Plútó a Skorpióban, vagy a 8-as házban, vagy együttállásban a Lilithel, vagy a Sárkányfarokkal. De főként a Plútó a 4-es ház csúcsán jelenthet képtelenséget az isteni igazság szellemiségével való harmonizálódásra, vagy azzal való azonosulásra!), különleges spirituális (és misztikus...) erőfeszítéseket kell tegyen arra, hogy a Plútó által megtestesített, isteni igazság szellemiségével harmonizálódni tudjon. Arra, hogy a külső (fizikai és pszichikai) feltételek nélküli (És a leghalványabb bosszú-vágyak és csendes neheztelések nélküli!), immanens és örökléti (isteni) Boldogság-képességekre szert tegyen.

Sőt arra is, hogy a személyes Boldogság-tulajdonságra szert tegyen. Vagyis olyan tudatos lelki – szellemi törekvések (önirányítás) útján megszerzett személyi tulajdonságra, amelynek a segítségével folyamatosan pozitívvá teheti ennek az őserőnek a hatásait a személyében és így az életében is. Máskülönben folyamatos sors-kudarcok és személyi válságok (Pl. párkapcsolati, vagy hivatási válságok) fogják érni és általában diagnosztizálhatatlan betegségek fogják nyomasztani az egész életében.

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Profil  
 
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1 hozzászólás ] 

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség
phpBB SEO