ASZTROLOGOSZ, Kozma Szilárd - karma-asztrológus fóruma

Asztrológiai fórum: Kozma Szilárd és asztrológus-barátainak fóruma
Pontos idő: 2023.11.29. 02:01

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1 hozzászólás ] 
Szerző Üzenet
HozzászólásElküldve: 2023.09.07. 12:56 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 4215
Tartózkodási hely: Csíkszereda
PLÚTÓ A VÍZÖNTŐBEN

Magas rendű, de nem mindig a reális lehetőségkel számoló (és inkább a fantázia hatáskörében született) elvárások és igények a társadalmi – közösségi életszférákban, valamint a több személynek az egymással való összehangolt együttműködési szükségét igénylő, csapatmunkában. Többnyire pozitívan fényszögelt bolygó esetén, magas fokú lelki érzékenység (nemesség) és szellemi finomság jellemzi az általános csapat-játékosi, csapat-munkási mentalitását, valamint az amúgy, intuitív és a spirituális (erkölcsi) igény szerint megélt a együttműködési kapcsolatait, munkatársi viszonyát. Ebben ez esetben tehát, egyféle misztikus késztetést érez a lehető legeszményibb együttműködés létrehozására és fenntartására, de ugyanakkor hajlamos mindennek az ellentétére is, tehát az öncélú függetlenségre és kötetlenségre törekvő, anarchista individualizmusra és a kapcsolatait olyan, általa eredetinek és zseniálisnak képzelt „meglepetésekkel” megspékelni, amelyek akár tönkre is tehetik azokat.
Sőt, amennyiben a Plútó többségében negatívan fényszögelt, olyan mentalitás-gyakorlásra is képes ilyenkor, amely során leértékelheti, sőt, akár le is nézheti „a többieket”, vagy akár, a hozza legközelebb álló személyeket, még a szeretteit is.
Sőt, ilyenkor annyira ellentmondásos is képes lenni, hogy, amikor pl. elismeri valaki másnak (is) a kiváló képességeit, és ezért képes önmaga fölé emelni másokat, még ennek is lehet egy olyan háttér – pszichológiai mozgatója is, hogy ezáltal is (Tehát a csoporttársa képességeinek és érdemeinek az elismerésében is), csak önmagát képzelje titokban többnek és jobbnál másoknál. Azt, hogy a kiváló leleményessége és az állítólagos zsenialitása miatt, titokban mégis többnek és jobbnak képzelje magát, a nála nagyobb és megbízhatóbb tudással, vagy hatalommal rendelkező munkatársainál, a csapatvezetőnél, a hozza közel álló és számára fontos személyeknél. Ráadásul mindennek a fordítva is érvényes, ti., az, hogy notórius kishitűségében szenvedjen, folyamatosan lekicsinyelje magát és értéktelennek lássa és tudja a saját személyét, amely időnként átlendül abba a belső magatartásba, hogy önmaga alá és ez által az övénél alacsonyabb kategóriába soroljon bizonyos embereket. Ebben feltétlenül meg kell találnia az arany középutat, aminek az érdekében keresnie kell-, és lehetőleg mindig csapatban (csoportban) kell dolgoznia, tevékenykednie, miközben nem csak a csoporttársaira figyel az összmunka sikere érdekében, hanem saját "belső működését", érzéseit, gondolatait és képzeleti reflexeit is kell figyelnie, azokat a fentiek szellemében javítgatnia.
Többségében mérsékelten (65 – 80 százalékban) negatívan fényszögelt Plútó esetében, még a csapatmunkási (játékosi) kapcsolatai is kihozzák belőle az uralkodási vágyát, biztonsági törekvéseit, amivel nem csak a csapatának árt, hanem saját magának is. Nehezére esik olyan munkatársi- vagy más jellegű együttműködési viszonyrendszert kialakítania, amiben ne akarná valamilyen formában uralni, manipulálni -irányítani a partnereit. Időnként viszont átcsúszik a ló túlsó felére és teljesen aláveti magát mindenki kénye-kedvének. Ebből eredően az életvezetése kiegyensúlyozatlan és hullámzó lehet. Szakítások esetén viszont, olyan mély lelki kríziseken megy keresztül, hogy extrém esetben depressziós is lehet, vagy akár hisztériás rohamokig is elmenő, pánik hangulatok is eluralkodhatnak rajta.
Hiába, hogy a teljes autonómiára való törekvése miatt, kerüli az elköteleződésnek minden formáját, mert szerelembe esve, jelentős lelki kötődésekbe és olyan személyi függőségeket rejtő, szerelmi - szexuális partneri viszonyokba is kerülhet, amelyeket, az önzetlen szeretetnek a megnyilvánulási formáival téveszti össze. E belső (önkéntelen) tévedést (összetévesztést) és annak végzetes következményeit, csak akkor tudja meghaladni, ha egyrészt igyekszik a spirituális tisztánlátását megszerezni, másrészt, hogyha a belső bizonytalanságán és érzelmi biztonság- és kényelem-keresési hajlamain túllépve, elsajátítja az önzetlen szeretet és az őszinte odaadás-, valamint a hibabelátás és a gyengédség gyakorlási-, és elfogadási - befogadási képességét. Hogyha tehát, uralkodva félelmein, minden visszatartás és hátsó gondolat nélkül, őszintén és nyíltan, ki meri fejezi érzelmeit a szeretteinek, a mélyen elkötelezett és harmonikus kapcsolatok iránti igényét, még a párkapcsolati – szerelmi boldogság elérésében is reménykedhet. Hiszen az egyik fontos életfeladata éppen az, hogy tanulja meg a szabadság belső formáját elsajátítani, vagyis azt, hogy csak úgy és akkor lehet teljesen szabad, ha másokat szolgál és, ha elsajátítja a magas rendű, szellemi – spirituális beavatási rendszerek valamelyike melletti, belső meggyőződésből eredő elköteleződésben, ténylegesen megélhető szellemi - spirituális szabadságot.
Ha a Plútó többnyire csak diszharmonikus fényszögeket kap, ennek a fent leírt szellemi szabadságnak a megvalósítása, csaknem lehetetlen számára és a harmonikus együttműködés megvalósítása iránti igényét teljesen feladva, minden csapattársi és elköteleződési morállal és törvényességgel szembe kerül és lemond a belső – szellemi boldogság megvalósításáról, és kompenzál, vagyis: az élet alacsonyabb rendű köreiben és élvezeti lehetőségeiben, keres a maga számára kielégülési lehetőségeket.
Esetleg, a boldogságot az önálló és öncélú élvezet-hajszolással és halmozással összetévesztve, természetellenes és tisztességtelen módon: csalva és hazudozva, intrikálva és manipulálva, szélsőséges esetekben erőszakoskodva, igyekszik megszerezni a földi boldogságot, illetve a kielégülését, aminek a következményei végzetesek lehetnek nem csak a környezetére, hanem első sorban rá nézve is. Amennyiben huzamos ideig, elfojtottan, vagy nyíltan, de intenzíven éli át az utóbbi ambícióit, ideg-gyógyászati és pszichiátriai problémák is megjelenhetnek nála. Férfi személy esetében, esetleg prosztata betegséggel kell, szembenézzen élete második felében. Mindezeket megelőzheti, illetve, ha már megjelentek, ezekből meggyógyulhat, amennyiben megtanulja és megszerzi az egészséges alázattal egybekötött együttműködési képességet mind az emberi – társadalmi közösségekkel, mind a bolygók által megtestesített szellemi – spirituális erőkkel, a Konstellációk által megtestesített ős-géniuszokkal és az általa is, megtestesített egyetemes törvények szellemi hatalmaival.

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Profil  
 
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1 hozzászólás ] 

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség
phpBB SEO