ASZTROLOGOSZ, Kozma Szilárd - karma-asztrológus fóruma

Asztrológiai fórum: Kozma Szilárd és asztrológus-barátainak fóruma
Pontos idő: 2024.04.28. 12:24

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]




Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1 hozzászólás ] 
Szerző Üzenet
HozzászólásElküldve: 2023.10.26. 16:15 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 4223
Tartózkodási hely: Csíkszereda
A PLÚTÓ által megtestesített őserő természete és jellegzetességei


- Az ó-görögök Hádeszéből a rómaiak számára Plútóvá változott isten, azért annyira titokzatos és számukra azért volt annyira félelmetes isten, mivel a sejtelmes és kiismerhetetlen logikájú Isteni igazságnak, vagyis a megváltásnak az őserejét testesítette meg. A mitológiájuk (teológikus filozófiájuk: metafizikájuk) szerint, Hádeszt az alvilág (túlvilág) uralkodójának görögök, minden lényeges szellemi - isteni erőt, jelenséget és folyamatot fel tudtak térképezni a szellemi világról, kivéve azt, hogy mi a kapcsolat az abszolút lét és az ők emberszabású olimposzi istenei között? És kiváltképpen a nyers személyi tudatot megtestesítő kalandor hajlamú főistenük: Zeusz és a titokzatos Plútó között? Az emberi tulajdonságokkal is rendelkező Zeuszt meg tudták érteni, a Plútót viszont nem És nem is lehet azt másként felfogni mint azt a mindenható abszolút őserőt, ami az egyiptomiak Főnix madárnak, az ős-magyarok Turulnak, a kínai taoista dialektikában Jen-nek, a kereszténység Isten-koncepciójában pedig Szent Szellemnek neveztek el. [/b]

Nem könnyű felfogni és, a magunkénak is érezni - tudni azt a mindenható őserőt, amit a Plútó elsődleges, tehát pozitív asztrológiai jelentése képvisel. Sőt, emberi tudattal és szívvel majdhogynem lehetetlen azt az örökléti Boldogság-állapotot, illetve azt, a Plútó által támasztott igények szerinti megvalósítást elérni, amit a személyi horoszkópokban képvisel. Vagyis azt, a külső tárgyi „boldogító” körülményektől független, és szeretetteljes személyi kapcsolatok és előfeltételek nélkül is megélhető, belső – egyetemes Boldogság-állapotot, ami az egyetemes lét alapjainál áll. Azt a magát folyamatosan újjászülő, Isteni Világosság és Szeretet – egységet tehát, amely a teremtés folyamatain éberen keresztül haladva és azokban meggazdagodva, önmagába visszatérő új boldogság -állapotként érzékelhető az ember által már az életében is Azt, amelyben a teremtésben megnyilvánuló két isteni létállapot (Teremtő Szeretet, vagyis a Feminin Princípium és az abszolútumba való vissza-fordulást indító, rendező, szervező, - törvényesítő Világosság: a Maszkulin princípium) egymással egyesül.

De talán könnyebben megérthető a Plútó „szent Szellemisége”, amennyiben az általa megtestesített abszolút Boldogság-állapotot, az általunk személyesen megélhető emberi helyzetből, tehát a karma-dzsungel fölé emelkedési törekvések drámájából: a megváltás (A boldogságba kerülés) lehetősége és kényszerűsége vallásos - mitológiai perspektívából próbáljuk megérteni. Tudnunk kell tehát, hogy a szellemvilág úgy van berendezve (Isten úgy akarja…akarta az embert létrehozni), hogy nem tud (Vagy nem akar…?) egyetlen gonosz szándékból eredő emberi tettet (őrültséget, gyilkosságot, rablást, csalást, lopást, hazugságot, rágalmat stb.) sem megakadályozni. Sőt, még ezekben közvetlenül igazságot hozni – nyújtani sem! Hiszen akkor nem lenne karma-oldás. Ugyanis, a sorstól (A saját karmája külső – fizikai és személyi megjelenési formáitól) vissza – pofon vágott és hasba rúgott, vagy leütött ember nem oldana karmát, mert akkor végül is, mindent problémát elintézne „a külső Isten”. Tehát, nem csak a gazemberséget nem akadályozza az Isten, hanem a mentális betegségek kialakulását, az őrületet sem akadályozza meg, mert az őrültek a legjobb pofon-vissza vágók, akik a felébredő, vagy felébredt pofon visszavágottakat karma-oldásra szorítják, kötelezik.

Viszont, és ezzel szemben: minden, az egyetemes törvényekkel összhangban álló (Isten megváltási - megváltói szándékával, tervével, stb.), azzal kapcsolatos, és főként az azokra alapuló jóakaratból, „jó” szándékból eredő (karma-oldási célból született) törekvést és cselekedetet (tettet), aminek van tehát esélye a megváltás előmozdítására, azt támogatni és erősíteni tudja és akarja és próbálja, stb. – Annyira, amennyire nem keresztezi ezzel az első pontban leírtakat!
Ez a kereszténység és az emberi élet „titkos” lényege. Ti. tudni azt, hogy az Isten nem akadályoz meg semmi „rosszat” (kellemetlent, vagy fájdalmasat) mert menekülhetünk el a karmánkat kívül megjelenítő negatív sors-körülmények és személyek elől, karma-oldási életfeladataink elől. Mert ha „elmenekülünk” más, de ugyanolyan jellegű és természetű körülmények és személyek kerülnek a helyükbe, csak még többnyire az előbbiektől rosszabbak és még fájdalmasabbak.

Viszont, a karma-oldási tudatossággal, éberen és jószándékkal megtett sors- és helyezt-vállalást (Az áldozathozást), vagy helyzet- és munkavállalást, pozitív erőkkel és pozitív megoldási lehetőségekkel (Egyre világosabb és öröm-okozóbb karma-oldási sorshelyzetekkel) „hálálja” az Isten. És ezt egyre erősebben és egyre inkább. Ez az Isten jósága. Ez az isten szeretete, ami hatványozottan válaszol a mi szeretetünkre és odaadásunkra, világosságra törekvésünkre, karma-oldáshoz (megváltáshoz) vezető odafigyelésünkre és magatartásunkra.

Mindaz a misztikus, teológiai (vallásos), stb. elmélet és filozófia, ami nem tud erről, vagy nem veszi ezt figyelembe, vagyis amely az „Isteni Jóságnak” ettől az alaphelyzetétől eltér és nem ezt értelmezi és tanítja (Nem ez szerint értelmezi és tanítja a valóságot), MISZTIKUS LUFI. Meghatóan érzelmes, de valójában semmit nem érő elmélet-gyártás. Lett légyen az bárki, aki a megható misztikus (teológikus) elméletet írja, vagy tanítja - prédikálja.

Ezt követően elmondható tehát, hogy a Plútó, az öröklétben (Istenben) folyamatosan végbemenő (megtörténő) kiegyenlítődés (megváltás) őselvét működtető őserő. Vagyis az isteni igazság őserejét megtestesítő bolygó. Ő a Teremtő és a Teremtés (A teremtmények…) közötti zavartalan kapcsolat, és ezeknek az eggyé válási szükség-érzete őserejét (A belső boldogságot) megtestesítő bolygó.

Más szóval, a Plútó a Mindenségben mindig létrejövő Egyetemes Ősigazság (Egységes kiegyenlítődés) ősprincípiumát (A Szent Szellemet) megtestesítő bolygó. „Földi szintekről” : az újjászületés, a megújhodás és a teljes (egyéni és egyetemes) megváltás és a megváltódás őserejét testesíti meg tehát, mind az egyéni életünkben, mint az egyetemes létezésben.

A Plútó asztrológiai szimbóluma egy körbe rajzolt nagyobb sugarú körív amely a Fény és a Szeretet, a Nap és a Hold, a Mars és a Vénusz, az Uránusz és a Neptunusz egymás teljes áthatását, egymás átalakítását és egymás közötti kiegyenlítődését szimbolizálja. A Plútó, a kiegyenlített Mindenség és, a létben kiegyenlített Személy termékeny megújhodásának a bolygója. A legnyersebb teremtői energiákkal telt, spontán lét-megnyilvánulások ős-erejét megtestesítő Mars mellett, a Plútó, a Skorpió másik uralkodójaként, az egyetemes lét- megnyilvánulás végső következményét: a teremtésnek az össz- kiegyenlítődési (megváltódási) képességét, célját, és fő-törvényét: az isteni igazságot testesíti meg.
A Plútó ősereje az Isteni léttudatnak az összes teremtő erőnek és teremtő hatalomnak (Az egyetemes törvényeknek) a teremtés folyamatain keresztül - és az azok által - történő boldogulását teszi lehetővé, és ezáltal, a teremtés céljának a végső megvalósulását és beteljesedését: az egyetemes megváltás folyamatos beteljesedését.

A Lilithnek nevezett őssóvárgás által önmagából kilépő és ezáltal önmagában megosztódó (meghasonló) Abszolútum lét-megnyilvánulásának az első következménye a két világalkotó ősprincípium: a Feminin és a Maszkulin őserők első megjelenése és ezek egymásba hatolása, egymást kiegyenlítése és egymás megtermékenyítése. Nem hiába a Skorpió a szexualitás és az organikus emberi rendet és viszonyokat a fenekéig felforgató személyeknek a csillagképe. Ezért, a Plútó, a Skorpiónak megfelelő spirituális tengelybe-helyeződés princípiumának alapján, a szexualitás mellett, a minden káprázat (pl. a kevélység és a gőg) szétoszlatása eredményeként létrejövő, egyetemes újjászületés ősi törvényének a megtestesítője.
A személyi horoszkópunkban a Lilith és a Sárkányfarok jele és a negatívan fényszögelt bolygók pozíciója által jelzett tévképzetek, szellemi – lelki káprázatokat és spirituális kábulatot is okoznak. Ezek el kell, hogy múljanak az életünk során és át kell adják helyüket a kiegyenlítődési képességet magában hordó, a gyakorlati tapasztalataink által megszerezhető szellemi értéktudatra és személyi felelősségtudatra alapozott, hitbéli meggyőződéseknek. A krisztusi azonosság-érzetnek, illetve a teremtés pozitív céljába vetett megingathatatlan bizalomnak.

A részben belénk nevelt, részben az alacsonyrendű vágyaink által kialakított tévképzeteink, a szellemünket gúzsba kötő rögeszméink eloszlása nélkül nem léphetünk előre, nem érhetünk el újabb spirituális megvilágosodási állapotokat, nem tágíthatjuk ki a tudatunkat és nem tökéletesíthetjük a személyiségünket. Márpedig a teremtés első oka, célja és törvénye nem más, mint az egyetemes Teremtés folyamatos tágulása és az új létformáknak a kiegyenlítődési szüksége mindazzal, ami előzőleg létre jött a Teremtésben.
Aki nem akar spirituálisan tágulni és kiegyenlítődni, annak vissza lehet fordulni: lehet haragudni, neheztelni, félve és szorongva zsugorodni és gyűlölködni, de a megfelelő következmények elszenvedésével. Az egyetemes igazság az, hogy a Feminin és a Maszkulin princípiumok, a Yin és a Yang, a Szeretet és a Fény, a bölcsesség és a tapasztalat, a nyugalom és a kiáradás (a kitörés és a behatolás), szüntelenül áthatol egymáson. Behatolnak tehát egyik a másba és mindig újra és újra megtermékenyítik és kiegyenlítik egymást az isteni – kauzális szinteken. És ennek a kiegyenlítődésnek létre kell jönnie bizonyos mértékben az alacsonyabb létszférákban is, még az anyagi világ különböző formáiban is. E folytonos egymásba hatolás és megtermékenyülés oka és következménye, maga az Egyetemes Szellem erejes, a Sanctus Spiritus, a Logosz ereje, ami által és aminek alapján történik a Teremtésben minden egyesülési – kiegyenlítődési jelenség és folyamat. Ennek az egyesülésnek a megvalósítása tehát úgymond kötelező mindenre és mindenkire, és ezért senkivel nem körülményeskedik és nem kíméletes tehát, a Plútó szelleme.

Ezért a pozitívan fényszögelt Plútói őserő, a legerősebb energiákat szabadítja fel az emberben, amennyiben a személy beavatást nyer, illetve a szívébe fogadja ezt az erőt és alárendeli magát a teremtés céljának: a magváltás megvalósításának, vagyis, az abszolútumba való meggazdagodott visszaérkezésnek. Ilyenkor akár csodának – csodáknak tűnő utakon is véghez viszi a hihetetlen kiegyenlítődési (Pl. gyógyulási) lehetőségeket, miközben a negatív, diszharmonikus Plútói-szellemiség, célratörésében kíméletlen, kegyetlen és romboló, azokkal szemben, akik nem fogadják el. Anikor negatív, ferde öntudatot (Istennel szembeni kevélységet), zsákmányolási és hatalmi mániákat, féltékenységet, irigységet és bosszúállási szomjat gerjeszt. A négyes ház csúcsával együtt álló-, vagy a teljesen negatív Plútó tehát, pokoli erőknek a tudatos, vagy öntudatlan érzéseit és sóvár vágyait jelzi a horoszkópban, valamint fekete mágiára való hajlamot is. Az utóbbiban a Plútónak minden korábban felsorolt negatív jellemzője egyesül. Például azok, akik pszichiátriai betegségben kezdenek szenvedni, korábban mind átélték intezíven és huzamosan tudatosan, vagy öntudatlanul a fentebb felsorolt tulajdonságok két, vagy három elemét, főként a sötét bosszú-vágyat.

Nem véletlenül Plutónium az atombomba alapanyaga, de ez mindössze a negatív Plútói szellemnek az anyagi megtestesülése. Testi és értelmi fogyatékossággal (malformációval) nem csak az atomsugárzással fertőzött övezetekben születnek gyermekek, hanem születnek olyan helyen és olyan családban is, ahol erre nincs semmiféle fizikai, vagy biológiai - genetikai magyarázat. De igen is, van spirituális (A Plútó ős-erejéhez és Skorpió erőteréhez való huzamosan és intenzíven való családi-, de főként: szülő-anyai negatív (pl. rejtetten, vagy nyíltan gyűlölködő - szorongó) viszonyulásokat értelmező asztrológiai magyarázat.

És ami mindezt, majdhogynem kivédhetetlenné teszi, az az a vallásos – tudományos hiedelem, hogy ezek a negatív élmény-vágyak, a személy által előzőleg másoktól, vagy a szülőktől (pl. magzati korban, gyermekkorban, vagy baba-korban) elszenvedett, külső hatásokra (bántalmakra, sértésekre, igazság- és jogfosztásra), keletkeznek a visszahatás törvénye alapján, mert ez így (lenne…) logikus. Holott a valóság az, hogy e sötét késztetésekre való hajlamok ott szunnyadnak bennünk, már újszülött korunkban is, de nincs ahogyan megnyilvánuljanak. Nagyon sok múlik tehát azon, hogy a nevelés segítségével, ezeket miként sikerül pozitív (szeretet- boldogság) tulajdonságokká alakítani, vagy éppen negatívan felerősíteni. Vagyis: nincs szükség különösebb külső okra szükség, ahhoz, hogy egy kamasz gyermekben például a kínzás vágya feléledjen, majd a legkisebb személyi sértés nyomán a bosszúállási vágy is hozza-szegüljön. Ezt csakis a nagylelkű és szeretetteljes megbocsátás és a belső boldogság-képességre való nevelés, vagy önnevelés útján lehet semlegesíteni (karmát-oldani).

A Plútó végül a különleges szellemi (isteni – teremtő, gyógyító) erőtér idézési képességeknek és - vagy elfogyásának a bolygója is, hiszen ott áll minden létezési forma gyökerénél, a szám és a hang gyökénél, ott ahol az Isten önmagán belül elválasztja a világosságot a sötétségtől, az eget a földtől: a Világosságot a szeretettől. De ugyanúgy a Plútó az újra-egyesítés, a teljes spirituális egységesülés bolygója is, vagyis a fény és a szeretet tökéletes egybehatolásának és egymásnak a kölcsönös, magas szintű megtermékenyülésének a bolygója. Ezért a Plútó (A Boldogság!) a tökéletes szellemi alapállásnak, vagyis az isteni tengelybe-kerülésnek a bolygója. Negatív esetben: a hatalmi ambíciók, a nyers energiákkal, társadalmi hatalommal való visszaélés a sötét, mindent szétbomlasztó, nagyokos létkorrupció bolygója, amelynek hatására a sértett személyek jogosnak vélik a bosszúállást, de pozitív esetben mindezek ellentétének: a spirituális tisztánlátási ("belátási") képesség megszerzésének a bolygója. Hiszen csak az olyan ember válik képessé a tisztánlátásra, aki önmagát teljesen átvilágítva, minden egoizmusból eredő sötét ambícióját, megalkuvását és félelmét felszámolva, saját személyét a Szereteten át, az isteni áthatolás erőinek átadja.
A Plútó ősereje áll az az emberi hatalomgyakorláshoz a legközelebb. Egyedül a hatalomban levő ember érzékeli annak a veszélyes természetét. És, ha valakinek sikerül a fény és a szeretet teljes áthatolását, vagy az őket egymáson áthatoltató ős-boldogság állapotát önmagán belül megvalósítani (azzal kapcsolatba lépni, majd azzal azonosulni), az megtanulhat úgy bánni a szellemi képességeivel, hogy se önmagának se másnak ne ártson vele. Mert az a személy mindig veszélyes marad a környezetére, de első sorban önmagára, aki az isteni áthatolás (az áldozat) közép- tengelyébe nem tud visszakerülni. Az tehát vagy létrontásban: az őskorrupció logikája szerint él, vagy valamiféle törvénytelen hatalmat gyakorol, azaz törvénytelen helyet foglal el az élet színpadán. És mert nem tud elsősorban önmaga fölött uralkodni, ezért öncélúan gyakorolja a hatalmat miközben az ellenőrizetlen hatalma (hamisan kiegyenlített, törvénytelen helyeződése) öt a Luciferi erők eszközévé változtatja és letaszítja a hozzá szegődő (vele együtt szédelgő), hamis hatalomnak behódoló lelkek csoportjával, a legszélsőségesebb önámítások, tehát az önveszélyes káprázatok és a pokoli lelki és szellemi állapotokba zuhanás mélységeibe.

Alkímiai távlatból, tehát nem személyesen nézve – látva, hanem úgymond tudományos (asztrológiai) objektivitással megfigyelve, a Plútó egyszerre Tűz és a Víz, valamint Föld és Levegő jegyű bolygó is. Vagyis az ambícióé és az igazság-szenvedélyé, az un. misztikus szexualitásé, valamint a minden emberi határt meghaladó szívósságé, és a bukások utáni újrakezdéshez szükséges láthatatlan szellemi erő-forrásoké. Éppen úgy, mint a határtalan nyugalomban levő végtelen boldogságé… De ez csak a tudományos – objektív megfigyelések alapján történő, újabb meghatározási kísérlet. Mert a Plútó által megtestesített szellemiséggel való személyes kapcsolatba kerülés és harmóniába kerülés előfeltétele számunkra a gyakorlati tények által jelzett, tárgyi valóság szerinti igazság szellemében – tehát a Világosságban! - való kitartó megmaradás mellett, a Plútó negatív aspektusaival szemben álló (lehetőleg azonnali!) megbocsátás.

Ez, az elbocsátás – elengedés által lehetővé tett megnyugvás, és a nyugalomban létrejövő lényegi (helyzet) megismerés tud elvezetni a valós Belső boldogság állaptához. Hangsúlyozom: egyedül a Plútó elsődleges jelentése segítségével elérhető teljes megbocsátási és elbocsátási képesség megszerzése az, ami személyessé – megélhető személyes élménnyé - teheti azt az örökléti (isteni) Boldogságot, amit a Szent Lélek képvisel a kereszténységben.

A Plútó erejével és szellemiségével – Géniuszával – való személyes kapcsolatot a minden külső körülménytől és főként a személyes érdekektől és vágyaktól is független, azoktól nem feltételezett(!) és azok által meg nem zavarható és általuk el nem zárható, mindenek előtt létező, isteni (abszolút) boldogság-élmény átélésének az útján érhetjük el tehát és így tarthatjuk fenn. Vagyis úgy, hogyha személyi tulajdonságunkká tesszük a külső, fizikai és pszichikai feltételek nélküli boldogság átélési képességét. Egy olyan sugallat és sejtelem szerűen finom, mindig beidézendő és meg- és fenntartandó boldogság állapoton (öröm – élményen) keresztül, amit az érdektelen és önzetlen szeretetnek és, az ugyancsak objektív módon létező, de mégis csak személyesen megtestesíthető és átélhető (isteni) világosságnak a mintájára kell a személyes tulajdonságunkká tennünk. Illetve, amit tehát át kell élnünk mély tudattalan szinteken is, folyamatosan. (Például Boldogság-meditációk segítségével.) Ez lesz ugyanakkor az igazság-hitünknek is, a mindenek felett álló, egészéget is biztosító belső erőforrásunk is.

A Plútóval kapcsolatos tényleges igazság tehát teljesen személyes. Vagyis az, hogy az a személy, akinek az asztrológiai sorsképletében különleges jelentőséggel bír ez a végzetes bolygó (Pl. hogyha a Plútó a személyi sorsképletben több fényszög által és teljesen negatívan fényszögelt. Vagy Plútó a Skorpióban, vagy a 8-as házban, vagy Plútó együttállásban a Lilithel, vagy a Sárkányfarokkal, de főként a Plútó a 4-es ház csúcsán!), különleges spirituális (és misztikus...) erőfeszítéseket kell tegyen arra, hogy a Plútó által megtestesített, külső (fizikai és pszichikai) feltételek nélküli (És a leghalványabb bosszú-vágyak és csendes neheztelések nélküli!), immanens és örökléti (isteni) Boldogság-képességekre szert tegyen. Sőt, hogy a személyes Boldogság-tulajdonságra szert tegyen.

Vagyis olyan tudatos lelki – szellemi törekvések (önirányítás) útján megszerzett személyi tulajdonságra, amelynek a segítségével folyamatosan pozitívvá teheti ennek az őserőnek a hatásait a személyében és így az életében is. Máskülönben folyamatos sors-kudarcok és személyi válságok (Pl. párkapcsolati, vagy hivatási válságok) fogják érni és általában diagnosztizálhatatlan betegségek fogják nyomasztani az egész életében.

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Profil  
 
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1 hozzászólás ] 

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség
phpBB SEO