ASZTROLOGOSZ, Kozma Szilárd - karma-asztrológus fóruma

Asztrológiai fórum: Kozma Szilárd és asztrológus-barátainak fóruma
Pontos idő: 2024.04.27. 14:44

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]




Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1 hozzászólás ] 
Szerző Üzenet
HozzászólásElküldve: 2023.11.22. 17:35 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 4223
Tartózkodási hely: Csíkszereda
ASZCENDENS A NYILASBAN

Önnek a Nyilas napjegyre jellemző pozitív tulajdonságokat kell tudatos törekvések segítségével a személyiségébe építenie, amennyiben egészséges, boldog, egyéni elképzeléseiben és vágyaiban kiteljesedett életet akar folytatni. Amennyiben nem tesz tudatos erőfeszítéseket azért, hogy a Nyilas pozitív tulajdonságait, úgymint: mély hibabelátásra, tehát helyes értéktudatra alapozott szellemi és erkölcsi igényesség önmagával és környezetével szemben, illetve: igazságosság, becsületesség, nyíltság, őszinteség, közvetlenség, nehézség-megértési (de nem elnéző!) készség, helyes erkölcsi ítélőképesség, akkor folyamatosan olyan konfliktusos élethelyzetekbe keveredik, amelyekben az erkölcsi kérdések és a különböző, követhetetlen és egymásnak is ellentmondó, betarthatatlan erkölcsi elvárások felvetődnek, mindaddig, amíg az ilyen jellegű, korrupció és dogmamentes életszemléletét, az egyetemes törvények logikájára alapozott, erkölcsi alapállását meg nem szilárdítja.
Amennyiben az Ascendens nincs egyetlen bolygó által sem negatívan fényszögelve, a személy általában lelkesedő és kimondottan a humanista beállítottságú jellem lehet. Ő jellegzetesen a "Minden jónak, szépnek és pozitívnak" tűnő ügynek a támogatója és a felkarolója, aki a "jó ügyek" érdekében minden lelki-szellemi erejét latba veti, aki számára tehát, nagyon fontosak az ilyen jellegű kihívások teljesítése. Képes arra, hogy az általa jónak ítélt ügynek és a saját szubjektív meggyőződésének érvényre juttatása érdekében legteljesebb mértékben latba vesse és kiaknázza képességeit, a rejtett pszichikus potencialitását és meggyőző képességét és ha megfelelő külső késztetéseket, ösztönzéseket kap, egyre növekvő magabiztossággal haladhat is előre.
A probléma csak az, hogy az így beszerzett sikerek után nehezére esik elviselni a mindennapi élet szürkeségét, a csendes, kihívások nélküli élet folyását. Ezért, ha nem kap megfelelő kihívásokat, "békeharcával", a fölöslegessé váló, mindent jobbítani akaró törekvéseivel, maga forgatja fel fenekestől a környezetének a nyugalmát és a saját életét.
Ha kiismeri a körülötte levő világot és tudatosan fejlesztett, önismerettel rendelkezik (ami ritka), képes megteremteni a belső harmóniát, amelytől különben az állhatatlan természete megfosztaná. Pozitív és a józansághoz, a kijózanodáshoz vezető környezeti hatásokra, képessé válhat tárgyilagosan és kíváncsian vizsgálni saját személyiségét, ha nem riad vissza az önmaga (A karmája!) megismerésétől.
Kritikátalan lelkesültségével mágnesként vonzza magához az értéktudat nélküli fantasztákat, akikből rendre kiábrándul és akik természetesen kiábrándulnak belőle, nemegyszer esküdt ellenségeivé állva egymásnak. Ám időt kell hagynia a dolgok megemésztésére, a történések helyes értékelésére.
Csapdába esik, ha azt hiszi, minden kérdésre megtalálta a választ. Sőt: a felszínessége miatt rendszerint átsiklik néhány fontos részleten, aminek következtében légvárainak falai ráomlanak hosszútávon, a pillanatnyi csillogó sikerek és pozitív eredmények ellenére. Azzal, hogy horoszkópja iránt érdeklődik - amivel szemben nem véletlenül ellenkezett korábban a negatív meghatározottságú Nyilas tudattalanja - máris jó úton halad. De meg kell értenie azt is, hogy amennyiben olyan kellemetlen információkhoz jut a rejtett karmikus tulajdonságaival kapcsolatosan, amelyek sértik az önmagáról korábban alkotott pozitív képzeteket (esetleg sértik a misztikus önérzetét és hiuságát), azért nem az asztrológus a hibás, és nem kell az itt olvasottakért mindjárt az asztrológust megtámadnia, nem kell annak visszavágnia, és, semmiképpen nem kell benfettes módon, a más misztikus forrásokból szerzett, és általa reálisnak képzelt spirituális - etikai információk és szempontok szerint, az asztrológust azonnal kiokítania, megleckéztetnie és lekezelnie.
Ezzel sem az asztrológusnak sem önmagának nem használ, hanem mindössze azt bizonyítja, hogy messze távol áll mindenféle spirituális fejlődéstől, a Nyilasi karmája feloldásától és meghaladásától.

. Bizonyos szellemi érettség után, intellektuális kapacitásának fejlesztése árán, a szülött beavatott filozófussá is válhat, aki képes az egyetemes törvények szellemével összhangba hozni életeszményeit és teljes életvezetését.
Kapcsolataiban egészséges baráti viszonyra és szellemi összhangra van szüksége. Túláradó szexualitással rendelkezik, de nagyon hamar ráun az olyan partnerre, aki csak szexuális igényeit elégíti ki. De lehetséges ennek a szélsőséges ellentéte is: olyan partnert keres, aki őt kimondottan csak az ő szexuális vonzereje és szexuális képességei miatt értékeli, hogy ezáltal is bebizonyíthassa önmagának: ő minden szempontból egy kivételesen értékes ember. És mindezt annak ellenére teszi, hogy számára alapvetően fontos az intellektuális kihívás is; a zárt életstílus káros pszichológiai következményekkel jár. Például rászokik a nagy evészetekre, dáridókra, alkoholizmusra, édesség -és cukorfogyasztásra, aminek következtében kialakulhatnak pszichoszomatikus májbetegségek is.
Amikor az élet nem kínál kihívást, a szokásos optimizmusa, lelkesedő életszemlélete elkomorul, és rá nem jellemző módon depresszióba süllyed. Ilyenkor leghelyesebb, ha a szülött nem menekül szórakozásba és nem kompenzálja hiányérzetét finom ételek és édességek fogyasztásával, nagy lakmározásokkal, esetleg alkoholos italokkal, vagy más élvezetet okozó módszerrel, hanem (bármilyen unalmasnak tűnjön is) a problémáját teljes egészében feltárja önmaga és barátai, barátja előtt, és életmód, viszonyulási mód vagy szemléletmód változtatással oldja meg.
.. De legnagyobb problémája az, hogy az önmaga előtti tetszelgés kényszerétől hajtva állandóan jótékonykodik és ezáltal lekötelez (le kötelez: pszichológiailag, illetve erkölcsileg leköt, megkötöz, gúzsba köt), több embert, akik fölött utólag uralkodni szeretne öntudatlanul és önkéntelenül és többnyire meglepetéssel kell tapasztalnia, hogy a "hálátlanok" elutasítják személyét és szembehelyezkednek uralkodási (basáskodási) szándékaival. Ennek természetesen többnyire az egymás bemocskolása, gyűlölködés és a bírósági igazságszolgáltatás személytelen intézményének az igénybevétele lesz a következménye.
Igen fontos számára megtalálni az arany középutat a dogmatikus naivitás, a kritikátlan lelkesedéssel együtt járó felelőtlen szélhámoskodás, a zsákmányszerzés, a fölösleges ismeretségkötéssel járó fölösleges üzletelés, a fanatizmus és az öncélúan használt kritika, vagyis az irracionális győzedelmeskedni akarásából eredő gyűlölködés között. Különben mindezek következtében egyedüllétre, magányra lesz kényszerítve saját sorsa által (ellenőrizetlen és zavaros imaginációja) az élete második felében. Vagy úgy, hogy barátai szerettei elhagyják, elutaznak és nem térnek vissza, vagy ha másként nem, akkor csípő- és deréktáji problémákból eredő mozgáskorlátozással, gyakori comb vagy comb-nyaktöréssel, sérüléssel, cukorbetegséggel.

Minél több és minél tudatosabb erőfeszítéseket tesz az Ascendens pozitív szellemisége megvalósítása érdekében, annál hamarabb sikerül feloldania azokat a negatív sors-meghatározottságait, amelyek a napjegyből, de főként a Sárkányfarok és a Lilith horoszkóp-helyzetéből kiolvashatók. (Lásd a horoszkóp további kifejtését.) Ez a megvalósítási törekvés egyben elindítja önt a sorsa pozitív kibontakoztatása, az egyetemes törvényekkel összhangba hozott vágyai és elképzelései megvalósítása és a szellemi felszabadítása útján.
Az Ascendenssel kapcsolatosan még jó megjegyezni, hogy minden olyan személy, akinek az ön Ascendensével szemben álló jegyben áll a Napja, vagy a Sárkányfarka, önkéntelenül és öntudatlanul és önkéntelenül ("ártatlanul") élettársi késztetéseket érez ön iránt és olyan igényeket, olyan elvárásokat támaszt önnel szemben, amilyeneket általában az élettársával szemben szokott az ember támasztani. Ez így van még akkor is, ha éppen szülőről, testvérről, vagy gyermekről van szó. Kimondottan ajánlatos tehát a családtagjainak, vagy az önhöz közel álló személyeknek a fő asztrológiai jellemzőit megtudni, mert az ilyen önkéntelen szellemi vonzódás és igény leleplezésével és megnevezésével és tudatosításával, sok kellemetlenséget és fölösleges konfliktust megelőzhet és elkerülhet.

Azt viszont kimondottan ellenjavalljuk, hogy ennek az információnak a birtokában, ön az Aszcendense konstellációjával szemben található konstellációban (Pl. ebben az esetben a Kosban) található Nappal, Aszcendenssel, vagy Sárkányfejjel rendelkező személyeket kezdje vadászni ideális partner-jelöltnek, mert ez egyáltalán nem egy az egyben, és messze - nem ilyen mechanikusan működik! Rengeteg tényező áll még annak a hátterében és annak a feltételeként, hogy egy harmonikus kapcsolatot ki tudjunk alakítani egy ellentétes nemű személlyel, amelynek az egyik tényezője, pl. még a neveltetés is. És arról, hogy ez leges - legelső sorban rajtunk múlik, vagyis azon, hogy mi mennyire tesszük magunkat képessé és alkalmassá arra, hogy megértő, de legalább is, őszintén megértésre törekvő, empatikus és segítőkész – odaadó partnerré tudjuk magunkat tenni (Sok esetben, ennek érdekében magunkat valósággal átváltoztatni!), ennél a fejezetnél még nem is lehet beszélni, mert az befoghatatlanul hosszúvá tenné az Aszcendens leírását. A személyi horoszkóp-értelmezéseknek viszont, ez lesz az egyik legfontosabb téma-köre, amennyiben a Mérleg mellett, a Skorpió, vagy a tűz-jegyek valamelyike megjelenik személyi sors-motívumként, netalán karmaként.

Az Ascendenssel kapcsolatosan jó megjegyezni még azt is, hogy az megvalósítva, egy olyan spirituális öntudati erőteret (Kiegészített és megvalósított aurát!) képes létrehozni és fenntartani bárkinek - mindenkinek, a személyiségében, amely a leghathatósabb segítséget, tehát hidat, vagy: lépcsőt, vagy felvonót (Aszcensoire, Acension, Aszcendens...), vagy spirituális értelemben vett, szellemi emelő-daru jellegű öntudatot képes megvalósítani, amely harmonikusan közvetíthet a személy fizikai lénye és a Sárkányfej által megtestesített, rendeltetését beteljesítő, megváltott ideális lénye között.

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Profil  
 
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1 hozzászólás ] 

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség
phpBB SEO