ASZTROLOGOSZ, Kozma Szilárd - karma-asztrológus fóruma

Asztrológiai fórum: Kozma Szilárd és asztrológus-barátainak fóruma
Pontos idő: 2024.04.29. 17:05

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]




Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1 hozzászólás ] 
Szerző Üzenet
HozzászólásElküldve: 2023.11.06. 19:31 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 4223
Tartózkodási hely: Csíkszereda
A KILENCES FÖLDHÁZ.

A IX. ház, mint a Nyilas konstelláció által megtestesített megváltás-elérési, megváltáshoz való eljutási-, a megváltás felé elindulási- és a megváltás felé haladási géniusznak a megvalósulási élettere (életköre), a magasabb rendű szellemi-értelmi törekvések életkörét jeleníti meg. Ezért a 9 ház, a szellemi fejlődéshez szükséges erkölcsi megtisztulás és felemelkedés, tehát a belső megvilágosodás és spirituális fejlődés, az elmélyedés, az összekötés, a külső (fizikai) világnak a belső (szellemi) világgal történő magas rendű tudatosításának az életköre. Ugyanakkor és az előbbiekkel együtt, ő az értéktudatra alapozott igazi és tartós békére, a békés megegyezésre való törekvések és a szellemi szemszögből hozott ítéletek és bírálatok háza is. (A Nyilas uralkodó bolygója ugyanis a Jupiter, am többek között a helyzet-megítélési képesség és a megváltás-logika szerinti vizsgálat őserejét megtestesítő bolygó is.) Ezért az előbbihez szükséges fejlett erkölcsi gondolkozásnak, vagyis a metafizikai jellegű tanulmányok folytatásának az életköre.

Ezért tartja azt a jósolgató, klasszikus asztrológia, hogy a IX. ház az, úgynevezett egyetemi (ami még nem azt jelenti, hogy egyetemes!), vagy főiskolai szintű tanulmányok háza, mivel ez a nagy belső szintézisek és a magasrendű szellemi információs-rendszerek közötti szintetikus kapcsolatok létrehozásának az életterülete is. És ugyancsak ezért van az is, hogy, a klasszikus asztrológia perspektívájában ez, a nagy utazások és a tanulmányi utak háza is, ellentétben a vele szembenálló III. házzal, amely a közvetlen tapasztalatok, a rövid utazások és a primer (elemi) tanulmányok háza. Az eddigi tapasztalataim viszont azt mutatják, hogy azok a szülöttek, akiknek több bolygója áll a IX. házban, nem föltétlenül, sőt: többnyire nem hajtanak végre földrajzi értelemben vett hosszú, (tanulmányi, vagy más jellegű) utazásokat. És ez érthető is: hiszen ma, az informatika és a korlátozatlan információ-áramlások korszakában, már nem szükséges földrajzilag eltávolodnom szülőhelyemtől, annak érdekében, hogy más - és új- életszemléletet, más életperspektívát kialakíthassak, a megszokottal, vagyis a földrajzi meghatározottságokhoz kötött hagyományos misztikus nézetekkel, vagy teológiai életfilozófiákkal szemben.

Elkorcsosult formában, a IX. ház, az egyházi hierarchiák és az egyházi elöljáróságok életkörét is magába foglalja, ami tulajdonképpen a szellemi kasztok és a spirituális beavatási rendek, a felébredési folyamatokat elősegítő beavatási mesterek, tanítók, a spirituális iskolák és iskolaalapítók (akiknek tanait később vallássá gyúrják át az epigonok) valamint a spirituális vezetők házának felel(nek) meg. - Itt viszont nagyon kell vigyázni, mert ha figyelembe veszzük azt, hogy a Nyilas mint tűz-jegy, az Én-tudat, tehát a személyiség-tudat kialakulásának a konstellációja is, és ha abból a metafizikai alapállásból indulunk ki, hogy az ember mint személy, első sorban spirituális lény, nagyon óvatosan kell bánnunk az olyan fogalmakkal, mint a beavatási mester, vagy a spirituális vezető, nehogy áltató és önáltató, tévképzetek és hazug értelmezések hálójába kerüljünk.

Mert miről van szó? - Az a személy, aki úgy képzeli, hogy a vele zületett, vagy a szerzett értelmi képességei és a szellemi tájékozottsága révén átlagon felüli élet-látással rendelkezik, de ugyanakkor nem hajlandó, bizonyos metafizikai ismeretek után sem, karmaoldási figyelmeztetésként kezelni minden felnőtt korában történt negatív sors-eseményt - betegséget, "balesetet", konfliktust, szegénységet, stb.-, az teljesen rossz irányba megy, hibásan céloz szellemileg! Aki nem hajlandó (mert nem elég őszinte és nem elég bátor) felismerni, hogy mindaz, ami vele történik, az ő karmájának a következménye és az ő spirituális látásmódjának a tükre - ami ugyanaz-, az hibásan képzeli azt, hogy másokat taníthat, vagy irányíthat szellemileg. Ő ugyanis igazából nem azt akarja, hogy az igazságot meglássa és megértse, hanem azt, hogy félrevezesse önmagát. És aki önmagát egy mákszemnyit is félrevezeti, az menthetetlenül másokat is félrevezet.

Márpedig olyan tanítóra – szellemi vezetőre, aki nem képes az igazságot belátni, hanem csak misztifikálni akar valamilyen érdekből és célból, és aki nem képes az eléje került igazságot sem, meg- vagy belátni, nem, hogy felfedezni azt, az nem érti a lényeget. Ti., azt, hogy az egész fizikai – természeti élet, egy nagy hibajavító műhely és az amit javítani kell benne és általa az, az egyes személyeknek a veleszületetten hibás élet-látása, a téves sors-víziója, ami a karmájából (életfeladatából) következik! Tehát az, hogy az ember figyelmét önmaga hibái felé kell irányítani és lehetővé kell tenni, hogy felismerje: itt minden rajta múlik, ami vele kapcsolatos, mert azok a fogalmak, hogy ártatlan és áldozat metafizikailag érvénytelenek.

Ezért spirituális vezetőn esetleg egy olyan hiteles embert érthetünk, aki képes a saját életéért az összes felelősségeket magára vállalni, amitől láthatóan nyugodtabb és harmonikusabb lesz az egész lénye és ugyanakkor rendelkezik azzal a képességgel, hogy személyes példaadása mellett (hiteles élete mellett) lehetővé tudja tenni mások számára is annak a megértését, hogy a belső harmónia és a szellemi letisztulás csakis a hibabelátáson keresztül érhető el. Márpedig a legtöbb magát szellemi vezetőnek betudó személy (politikusok, egyházfők, egyetemi tanárok, írók, művészek és a keleti guruk, vagy a nyugati csodadoktorok és agykontroll oktatók) nem rendelkeznek a magánéleti hitelességgel, azaz többnyire szakadék tátong aközött amit hirdetnek és amit ténylegesen megélnek.

És lényegében ez, a IX. ház életterületének a nagy kérdése is. Vagyis az, amit Hamvas Béla úgy fogalmaz meg, hogy a személy élete és az, amit a személy képzel az életről, egymástól nem független. És az írókra és műveikre, meg tanítókra – papokra és tanításaikra vonatkozóan, hogy: A mű és a személy egymástól elválaszthatatlan, nem szabad a kettőt egymástól külön választani és egymástól külön tárgyalni.
Mert a IX. ház tulajdonképpen azoknak a spirituális válságoknak az életterületét testesíti meg, amelyeket az élet értelmét kereső ember legmagasabb eszmélési szintjén, vagyis öntudatában él meg. Itt, a IX. ház életterületén követjük el tulajdonképpen a legnagyobb bűneinket, amelyek mások számára láthatatlanok és felfedezhetetlenek, pontosan azért, mert a szellemünk szintjén, saját magunk, azaz isteni lényegünk ellen követjük el őket. Az Ég Közepe (Zenit) nevű sarkalatos horoszkóppont egyik oldalán álló kilences ház magasságából, akárcsak a X. ház magasságából zuhanhat a legmélyebbre az ember. Vagyis: akár csak nagyon kevés ember (un. hozzátartozó személy) által észlelten, akár világi – látványosan, innen bukhat a legnagyobbat az életben be nem váltott és nem realizált tanítással, vagyis a tárgyi következmények szempontjából nem ellenőrzött elméleti tudásával, az önmagát és másokat is félrevezető emberi lélek.
Akinek egy, vagy több problémás bolygója van a IX. házban mindazokon túl, amiket a fentiekben leírtam, két szélsőség között éli meg saját (rejtett, vagy nyilvános) szellemi sors-történetét: vagy erkölcsi- vallásos- filozofikus normákhoz, dogmákhoz és elméletekhez köti saját szellemi-lelki tevékenységét, nemegyszer a fanatizmus könyörtelen szélsőségéig is eljutva. Vagy, a teljes erkölcsi-elméleti csőd láttán, amit a dialektikusan gondolkozó és mindenáron győzni vágyó történeti emberiség él meg, az érték- relativizált életvitelt tartván az egyetlen követhető életútnak, aminek következtében, közömbössé és cinikussá-, vagy egyenesen szélhámossá válik. Sőt: még olyannal is találkozunk, aki a tudományos fanatizmust (pszichológia, szociológia, stb.) nagyszerűen képes ötvözni mindenféle misztikus szédelgéssel. Nagyon kevésnek sikerül az autonóm személyi értéktudatát az egyetemes hierarchia-renddel, vagyis, az egyetemes törvények szellemével összhangba hozni.

Ha valakinek Lilithje, vagy Sárkányfarka van a 9. házban, az erős jel arra, hogy Nyilas karmával is rendelkezik, illetve arra, hogy amennyiben az átlagnál kevesebb szürkeállománnyal rendelkező naiv személyről van szó, akkor majdnem rendszeresen megvezetik – félrevezetik becsapják, (mai kifejezéssel: megszívatják) valamivel, amennyiben viszont az átlagtól eltérő intelligenciával rendelkező személyről van szó, akkor viszont ő vezet félre, ő csapja be rendszerint önmagát és ezzel együtt másokat is.
A hatás – visszahatás egyetemes törvénye miatt, ezeknek a személyeknek egyetlen esélye lehet a saját karmikus késztetéseik által létrehozott sors-csapdák végeérhetetlen labirintusából kikerülni. És, ez nem más mint az, hogy úgymond fővesztés terhe alatt megtiltják maguknak hogy akárcsak egyetlen egy, akárcsak szépítő szándékkal is létrehozott hazugságot le írjanak, vagy ki mondjanak. Nagyon szigorú ellenőrzés alá kell tehát venniük nem csak azt, amit kimondanak, vagy leírnak, hanem még azt is, hogy mit gondolnak, sőt: még azt is, hogy mit – miről – és hogyan képzelegnek, mert nem csak a hamisítás, de még az esztétikailag engedélyezett fikciók terjesztése is, végzetes lehet a számukra, illetve permanens és kifogyhatatlan sors-akadályokat idézhet a sorsukba azzal szembe, hogy a hamis látszatok világából valaha is, kikeveredjenek. Vagyis: ezen személyek számára még az idealizmus is lehet néha, akár halálosan is veszélyes (Gyógyíthatatlan fertőzések, vagy mérgezések).

Ha ettől a szellemi – spirituális rákfenétől megszabadultak azok, akiknek itt karma-pontjuk, vagy nagyon súlyosan fényszögelt bolygójuk van, akkor a sorsképletükből kiolvasható többi karma-motívumot is feloldhatják, és elérhetik az igazi boldogságukat.

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Profil  
 
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1 hozzászólás ] 

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség
phpBB SEO