ASZTROLOGOSZ, Kozma Szilárd - karma-asztrológus fóruma

Asztrológiai fórum: Kozma Szilárd és asztrológus-barátainak fóruma
Pontos idő: 2024.04.27. 15:50

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]


Fórum szabályok


"Széles az út amelyen el lehet indulni, de szűk az a kapu, amelyen be lehet jutni a Mennyek Országába."
"Sok a meghívott, kevés a kiválasztott." (Názáreti Jézus)



Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1 hozzászólás ] 
Szerző Üzenet
HozzászólásElküldve: 2023.12.18. 14:28 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 4223
Tartózkodási hely: Csíkszereda
A rafinéria, a kábulat-vágy és a csendes neheztelés


Avagy, az eszünknek az isteni öntudatunkat ellehetetlenítő természete az asztrológiai konstellációk tükrében.


Vagyis, a valós (tehát a beavatási) keresztényi ideáloknak a tömeges szinteken (a vallásban) való megvalósíthatatlansága, ami egyben a keresztény vallásnak a saját táptalaján való erő- és térvesztésének a rejtett ős-oka is. (Ti., az un. bűnbeesett gondolkozás betegsége.)

(A Júdás és általában a "tudás-árulók" lelki és szellemi drámája és tragédiája kauzális okainak a felfedése.)


A keresztényi alázat és a szelídség hiánya mellett, felfedeztem egy olyan, általában a Merkúr által uralt szellemiségekre jellemző, és tehát az Ikrek és a Szűz - karmára jellemző un. mentalitás-hátráltatottságot, ami megakadályozza a spiritualitásra törekvő személyeket abban, az boldogok és egészségesek legyenek. És ez nem más, mint az ösztönös (primitív) és a tudományos –kulturális életnyerési rafinéria. Ez a globális gondolkozási rafinéria ugyanis, lehetetlenné teszi a saját felettes-énünkkel (a jobbik személyi tudatunkkal) való zavartalan és folytonos kommunikációt, vagyis a közvetlen mag-kapcsolódást. (A Véda szerint: az azonosulást.)
Pontosabban, azt a „józan paraszti ész”, vagy a magas műveltség szintjén működő. un. intelligencia-karmának az isteni magunktól való elidegenítő működését fedeztem fel, most már az egyesek által még pozitívnak is gondolt és mondott RAFINÉRIA formájában is, amit az Árnyék-Én ismertetésekor is megírtam.

Ez, az egyesek által művészeti szinten is gyakorolt, dicsért és igényelt rafinéria, lehetővé teszi, a steril intelligencia – démonjainak, hogy az emberi aurák mentális részébe befészkeljék magukat és onnan vezéreljék a gazdák gondolkozását (Még az egymásnak olyan fontos emberek gondolkozását is, mint a házastársak, vagy a szülők, a tudósok, a tanárok, az orvosok vagy a papok és a főpapok.)


Az Ikrek és a Szűz jellegű karmák által megtestesített ferde és túl bonyolult gondolkozási karmák tehát, a tűz jegyű karmákkal (Kos, Oroszlán, Nyilas) társulva, az un. pszichés betegségeket, vagyis, a pszichiátriákon kezelt- és butító gyógyszerekkel (Régebben agyi elektro-sokokkal) enyhített, veszélyes mentális zavarokat is okoznak. Jézus ezt, a leginkább az önkéntelen, de végső soron Isten-ellenes, taktikai és stratégiai gondolkozási módot, a farizeusoknak tulajdonította, és ezért példázott azokkal olyan gyakran, figyelmeztetve mindenkit arra, hogy azok nem képesek belépni a mennyek országába, és a rafinált erkölcsi elvárásaikkal ezt megnehezítik azoknak is, akik hozza szeretnének jutni ehhez a belső, személyes teremtői - megváltói erőtérhez. De ez a fajta elidegenítő rafinéria – amely nem más, mint az általam a „Kaméleon-karmaként” is leírt, szándék-álcázó anyai ági örökletes programnak a mentális változata - már a Jézus korában sem csak a farizeusokra volt jellemző. Hanem az akkori emberiségnek a kb. 50 százalékára. És ez ma is így van, azzal a különbséggel, hogy ez a „farizeusi” és a józan paraszti észjárás rafinériája, közben „népszerű lett” és a mai emberiségnek a kb. 80 - 85 százalékára lett jellemző.

Mondom, ez a belső, mentális "akadály-pálya", vagyis a saját egoista eszünk által aláaknázott mentális tér, nem más, mint a krisztusi tanokat a farizeusokkal elfogadtatni akaró Júdási gondolkozásnak a rejtetten jellemző fő-vonása és annak a népies változata. Vagyis, az anyagba ragadt, haszon-leső és az olcsón, vagy drágán, de győzni vágyó emberi intelligenciának az Isteni intelligenciával való összemosási és „elnyeletési”  (bekebeleztetési) kísérlete. Ez, az önkéntelenül is, a nyerni és hódítani – zsákmányolni vágyáson alapuló, a felnőtteknél automatikussá váló, mentális programozások által működtetett, és ezért az un. „okos démonokat” is létrehozni képes, intellektuális tevékenység (Ez a, mikor meggyőzési, mikor elfogadtatási-, mikor önmentési és önvédelmezési mechanizmus), automatikusan ellehetetleníti az intimitást (pl. a szexuális életben, sőt: az aktusok közben is), a közvetlenséget (a lelki viszonyokban) és a bizalmat. És nem csak az isteni (lényegi) jósággal szembeni bizalmat, de a családtagok, és főként az életünknek a legfontosabb szereplőjével: az élettárssal – tehát, a férjjel, vagy a feleséggel szemben is. És mondom: a jelenség első sorban azért lett fontos a számomra, mert a keresztényeknél például, az Isten jóságában való kételkedést is előidézi.

Vagyis azt fedeztem fel mostanában, hogy általában a magas rendűnek képzelt, tárgyi – lexikális, technikai és gazdasági intelligenciánk lehetetleníti el a keresztény hivést abban, hogy a jóság spirituális ereje, hosszú távon pozitív eredményeket hozhasson az életünkben. Holott, a keresztény vallásos áhítat és imádat mellett jól elférő hitetlen Júdási gondolkozás mellett, létezik ennek a földhöz ragadt ösztönösen „ésszerű” gondolkozási változata is, az un. józan paraszti ész, rafinériája. Ennek a primitívebb rafinériának a gyakorlói, kb. így spekulálnak a Jósággal való, meggondolkoztató, találkozásukkor: „Igen ez mind szép és jó, de…, mivel az emberiség többsége úgy is cselezik, vagyis lop és hazudik, hogyha ennek ellenére én mégis jó leszek, az én elszigetelt jóságom, biztos, hogy nem hoz jó eredményt hosszú távon a sorsomban. Ezért tehát, mégis csak be kell biztosítanom magam valamiképpen. (Gazdaságilag, politikailag, és persze, a társam uralásával és irányításával, akár nyíltan, vagy akár manipulálva is.) Így jön létre felnőtteknél a permanens háttéri kalkuláció és esély-latolgatás, a stratégiázás és taktikázás még az élettárssal is, vagy a gyermeknek az egyik, vagy mindkét szülöjével-. és így kövesedett be, a Bé tervek, meg a Cé- és a Gé tervek gyártása... És még Istennel szemben is…

És persze, mindez a tudományosan és kulturálisan „normálisnak” számító egyéni védekező magtartás, tömegessé dagadva és bizonyos érdek-csoportosulások szintjén összefonódva és összeadódva, például a Víz-karmákra (Rák, Skorpió és halak) automatikus félrevezető – álcázó viselkedéssel, általánosan és globálisan is, eredményezi a rafináltnál is rafináltabban működő pusztító fegyvereket. És persze, a politikai, vagy a gazdasági tömeg-beetetést, a reklámozást és az un. dezinformációt, és a pszichológiai hadviselést is. Mint pl. a kovidot, vagy az újabb tudományos vírust, amivel az ugyancsak rafináltan hatalomra törő WHO is el kezdett nyíltan fenyegetni, stb. De ne mennyünk ilyen messze, mert a bajok úgy sem kívül kezdődnek és úgy sem kívül rombolnak végzetesen, hanem mindig belül. Vagyis, bennem és benned…

A Júdási rafinérián túl (és innen…) viszont, elfedeztem tehát, egy másik, alacsonyabb rendű (primitívebb), de annál elterjedtebb, és éppen annyira veszélyes győzelmi és „életnyerési” gondolkozást is, ami lehetetlenné teszi, a Krisztusi jóság és az Isten-bizalom megvalósulását, egészen nagy tömegek szinteken is. Vagyis az intimitás és a Jóság befogadását é megvalósítását. Ez a rafinéria tehát, nem a Júdási - farizeusi és intellektuális – filozófiai jellegű gondolkozásra, tehát nem az Ikrek-karmára jellemző, hanem inkább a föld jegyű Bika, Szűz és Bak karmákhoz tartozik. Persze, mindez másként fel sem merül, hanem csakis egy – két tűz-karmával társulva, vagy Levegő-karmával együtthatóan, és persze, ugyanabban a személyben!
És amely összevont, önző - hódítói karma (A tűz jegyű karmák legfontosabb általános jellemzője), még-, és már, nem is a gondolkozás formája, hanem az egyszerű ragadozói intelligenciának az emberi megjelenési formája. És mivel ezt, vagyis, a természet- és a többi ember kizsákmányolását sokan gyakorolják (főként férfiak…) nagyon is jellemző az emberiség nagy többségére ez a hódítói - ragadozói álcázó mentalitás még az intim, szerelmi – szexuális életünkben is. És ennek a rafinériáját például, a tudatossággal keltett és fenntartott kemény legényi-, vagy éppenséggel „rossz fiúi” (Gonosz férfi) imédzs keltésben figyelhetjük meg. Kiderült ugyanis, hogy a magas rendűnek mondott technológiai és művészeti – filozófiai fejlettségünk ellenére, a tini lányok és a fiatal nők nagy része is, mégis csak, inkább az un. rossz fiú külsővel rendelkező férfiakhoz vonzódik, sőt, valósággal azokra „buknak” önkéntelenül, és öntudatlanul, sokkal inkább, mint a jól nevelt, „rendes gyerekekre”.

De nem minden fiú-, fiatalember és férfi szeret „nehéz eset” lenni, illetve fárasztja ez a szerep, annak ellenére is, hogy ő is megfigyelte a fent leírt elvárását és igényét a „ma is úgy mint régen” spontánul érző és őszinte szívű lányoknak és nőknek. Hát ezért, erre, a nem minden fiú és férfi által kedvelt, de jobb híján elfogadott divatra tevődik rá, a rossz fiúsági látszat-benyomás keltéssel ellentétes, azzal együtt még kellemes meglepetésként is szolgáló, galamb-lelkűség kontrasztjának a mágikus hatása, aminek a meglovagolása már nem is teszi szükségessé a „csajozós dumát”. Hiszen elképesztőn hatásos… Ugyancsak a pszichológiai kutatások szerint, az ilyen ellentmondásos „ész-kikészítést” már nem tudják a lányok és a hódító típusú nők ösztönösen értelmezni, sőt, ez összezavarja a nyers értelmet, és emiatt a lányok és egyes nők is, ellenállhatatlanul vonzódnak a lehetőleg: betörő külsejű, de szelíden lágy hangú fiúkhoz és férfiakhoz.
Főként tehát, a fiatal (butus) lányok és az ugyancsak agresszív szívű (Tűz és – vagy levegő-karmás), hódító típusú hölgyek, akik csak azért akarják meghódítani ezeket a magukról tudatosan rossz fiúi, illetve Strici - imédzst előállító, de megnyugtató módon, mégis szelíd beszédű férfiakat, hogy győzedelmeskedhessenek felettük. És így mennek lépre… Mármint a lányok. És a nők is…

De ez (Ti., a lépre menés), a jelenben tárgyalt jelenség szempontjából, minket nem érdekel. Hanem csak az, hogy miért lett divatos manapság betörői- vagy kalóz-kapitányi külsőt létrehozni és esetleg ilyen szerepet is eljátszani az, egyébként teljesen rendes és sok esetben ténylegesen szelídnek is bizonyuló férfiak (Pl. rock-zenészek) körében? Van pl., egy, a péniszével zongorázni is képes, ripacs ukrán állam-elnőkkel, Zselinszkível azonos évben született, tehát Halak, Szűz és Oroszlán karmával rendelkező-, és Zselinszkihez szintén hasonlóan, valamikor Casanovai babérokat is gyűjtögető, de ma már amerikai liberális - keresztény tanokat hirdető-, régebbi ismerősöm, aki a kalózosan lekendőzött fején mindig kalapot visel. Ez, az édesanyja nyugdíjából élő, keresztény - Zselenszky figura, miután látszatra őszintén és mélyen érdeklődött nálam az általam gyakorolt kauzális asztrológia iránt, nem átallotta azt állítani a rafináltan „nem vallásos”, biblia-magyarázó internetes fórumán, hogy az asztrológia a kártya-jóslással, a wuduval és minden más féle a fekete - mágiázással, illetve a sátán-imádással egyenértékű.

Nos, ez a Zselinszkyhez méltón egzotikus „vallástalan keresztény” figura, a casanovai korából megőrizte azt a rafinériáját, hogy gondosan kopaszra borotválja ugyan a haját, de kalóz-kendőt köt a fejére (Akkor meg miért borotválja le?). És ez még nem elég, de Kowboj kalapot is tesz a kendővel gondosan eltakart, alul viszont mindig gondosan lekopaszított fejére … Amikor több napos vendégségben voltunk az édesanyja erdei házikójánál, és más tevékenység közben, véletlenül végig követhettem ezt az ultra rafinált „szépítkezési” ceremóniáját (Tehát láthattam egészen rövid hajjal és kopaszon is), megkérdeztem, hogy miért van minderre szüksége?

Miért nem jár normális hajzattal és egyszerű-kalaposan, vagy kalóz-kendősen, ha úgy tetszik, hiszen van hajból éppen elég a fején? Azt válaszolta, hogy azért, mert úgy (Ti., normális hajzattal!) jelentéktelen a külseje (arca). És meg is mutatott egy korábban készült fényképet, amelyen teljesen normális embernek látszott. Hajjal… – Igaz, nem egzotikusnak, akiknek a fiatal lányok hódolni szeretnének, illetve akit a hódításra vágyó, tűz-karmás fiatal- és középkorú hölgyek uralni szeretnének… Gondolom, világos a rafinált fej-rendezés igazi okának a valamikori indítéka – hogy én is rafináltan fogalmazzak. És ez nem más szerintem, mint a nők agyában (lelkében…) való mentális zavartság keltés segítségével történő hódítás. Hiszen ennek, a nem vallásos székelyföldi ige-hirdetőnek is, a Kos Kosban áll a Napja és az Oroszlánban az egyik karma-pontja.

Ami a Kos jegyét illeti, jellemző, hogy ennek konstellációnak a kínai évjárat szerinti megfelelője a kutya, az amerikai indián asztrológiában viszont ugyanabban az időszakban a Sólyom szellemiségét tartják érvényesnek, és így írják le: „A Sólyom a természeténél fogva vezető típus. Rendkívüli megfigyelőképességének köszönhetően nagyon gyorsan fel tudja mérni az adott helyzetet, és képes a jó döntés meghozatalára. Nem pazarolja el az idejét, mindig céljainak elérése lebeg a szemei előtt. Szeretne érvényesülni az életben, ezért minden adódó lehetőségre lecsap, megpróbálja megragadni őket. Egyetlen más jegy sem annyira céltudatos és tüzes.” Igaz, hogy, ebben az esetben, ez nem érvényes, hiszen mindössze a Kos napjegyéről van szó, de a Kos karmáról tudjuk, hogy az egyik változatában a kegyetlenség-, sőt, valósággal a rettenetesség szellemét testesíti meg. A másik változatában meg (figyelem) a konfliktus-kerülő gyávaságot, meg a ravasz taktikázás és stratégiázás szellemét. Az Oroszlán karmáról viszont szintén a vérengző zsarnokság, vagy az ország- és népveszítő gyáva taktikázás jut az eszünkbe (Pl. gróf Károlyi Mihályék)

Nincs tehát amiért csodálkozni a rafinéria gonoszságában mindig előre menekülő Zselinszky, vagy Gyurcsány Ferenc (szintén Oroszlán-karmás és Ikrek – napjegyű személy akinél jobb példát a rafinériára nem is találhatnánk, csakhogy ő ezt nagyon is nyíltan gyakorolja…) rafináltnál is rafináltabb lelki meghatározódásán, de nincs amit csodálkozni a rejtett Casanovai ambícióit a kowboj-kalapja alatt hordó, székelyföldi prófétánk fej-kinézetét preparáló rafinériáján sem. Hiszen ez egy globálisan elterjedt mentális vírus, csak még senki nem fedezte fel. Deák Tamás, Kolozsvári írónak van egy esszéje arról, hogy az ismert közmondás ellenére, a külszíni látszat soha nem csal. Nem tudom, hogy az Antal-regények szerzője, a rafinéria külső jeleit megfigyelve jutott-e ehhez a következtetéshez, de igaza van, mert a látszat tényleg nem csak, csak jól oda kell figyelni. Tehát arra, hogy mit akar elrejteni előlünk a rafinéria… Sőt, esetleg még arra is, hogy mit akar elrejteni Isten előtt. Ahogy Hamvas Béla írja a „Korszenvedélyek utólagos igazolása” c. eszéjében: „Isten elől Istenbe elbújni.”
De, az én fiatal költő-koromból is ide kívánkozik egy olyan, abszolút Casanovai hírnévvel rendelkező, akkoriban még banditainak számító külsejű költő-társam emléke, aki tudatosan olyan fényképeket küldött be az akkoriban (A hetvenes évek dereka és vége) több féle formában megjelenő „Románia magyar” költők antológiája című kiadványok szerkesztőségébe, amelyeken úgy nézett ki, mint a rémtetteiről híres Rettenetes Iván nevű orosz cár, a híressé vált festményen. Tehát, mintha éppen gyilkolna meg valakit. Holott, a hétköznapi gyakorlatban jól nevelt úriemberként beszélt és viselkedett. El lehet képzelni, hogy a csoportos költészeti rendezvényeken ő „aratta” le a legszebb kortárs irodalom és költészet iránt „érdeklődő” hölgyeket. Szegény „rettenetes” költő-Casanovánk rég nem él már. – Állítólag, holt-részegen bele fulladt a saját „rókájába”… Sőt, még a versei sem jelentek meg soha kötet formájában. Pedig tényleg tehetséges volt. És sikeres. Nagyon is sikeres…

És olyan „rendes emberrel” által gyakorolt, és mégis kimondottan strici-, sőt: egyenesen betörői jellegű „rafinációval”  is találkoztam, amelyben a Tűz – és Szűz jellegű Árnyék-én gazdika, fél kopasz frizurát vág magának minden héten. Vagyis arra vigyáz nagyon, hogy a fej-borostája nehogy hajzat alakúvá növekedjen és így, a szabályos betörői imédzse mindig megmaradhat. Az így készült fényképeit következetesen fenntartja az internetes társkereső oldalakon, annak ellenére is, hogy nős… Sőt, még akkor is, és amellett is, hogy a házas mivolta mellett, még „komoly” szerelmi – élettársi viszonyokat is folytat. Közben… Az asztrológiai jellemzőknek megfelelően, ez a férfi nem csak, hogy Szűz karmával is rendelkezik, az ugyancsak erős Bika karmája mellett, de Kos jellegű, Tűz- karmával is. Vagyis, akkor is hódító típusként „Jeleníti meg magát”, ha neki is „korrekt” a beszéde, nincs abban az agresszivitásnak nyoma sem.… És minek is megjátszania a veszélyes férfiasságot, hogyha a kisúját sem kell mozdítania ahhoz, hogy kemény férfinak lássák: Hiszen, az Instagram-on és a Facebookon, és mindenütt fenn tartott bandita – imédzse mágnesként vonzza jobbnál jobb nőket, akárcsak a sikereibe végül bele fulladt fiatal költő-társam esetében.
Persze, rengeteg más jellegű győzelem-vágyból és érdek – téveszméből eredő, azokat kiszolgálni hivatott rafinériát megfigyelhetünk (Pl. karrieri, vagy munkahelyen belüli magasabb pozícióba helyzekedési, politikai és gazdasági-, tehát tömeg-átverési-, vagy éppenséggel művészi- ) kívül, a világban is és önmagunkon belül is, de nekem éppen ezen az egzotikus fajta-, végül is, a politikainál kevésbé ártalmas rafinérián akadt meg a lelki szemem. Ezért eszt használom beszédes példának és illusztrációnak az Isteni magunktól (öntudatunktól) való egyik legfőbb elidegenülési jelenség megértéséhez. A fontos most tehát a lényeg és nem a forma.
A lényeg pedig, ebben az esetben az, hogy a hódítás (vagy más célok…) érdekében, ezek a Casanova lelkű férfiak - akiket bevallom őszintén, hogy régebb nagyon irigyeltem (Ti., az említett régi ismerőseimet és nőknél és sportban, stb. sikeres osztálytársaimat is, mielőtt megőrültek, magukat meggyilkoltatták, vagy másképp meghaltak volna.) – és általában az Ikrek és s Szűz karmás emberek létrehoznak és fenntartanak egy olyan imázst, aminek általában nem is kell és nem is fontos, hogy megfelelő valóság-alapja legyen!
Akárcsak a művészi rafinériában, amelyben úgy meg kell csavarni egy képet, egy verset, vagy egy zene-művet, hogy elhitesse a nézővel - hallgatóval, élvezővel, hogy van benne valamilyen megfoghatatlan és esetleg magas rendű-, sőt: egyenesen isteni tartalom is, miközben abban a műben éppen nincs ilyen tartalom. Akárcsak a szerzőben sem. Hiszen nem az a fontos a számukra, hogy tényleg adjanak valami „igazi” tartalmat annak és azoknak, akik a rafinériájuk által „lépre mennek”, hanem az, hogy azt a valamit (Pl. pénzt, vagy munkahelyet , vagy képviselőséget, stb.), vagy valakit megszerezzék (Akárcsak egy szexuális kaland-, vagyis élvezet erejéig is). De lépjünk eggyel tovább a rafinéria felszíne alatt rejtőző a spirituális, sőt, kauzális mélységeknek és veszélyeknek (legalább is, az egészségre, hosszú távon mindenképpen veszélyes!) az egzotikusnak is, nevezhető vonalán:
Megfigyeltem azt is, hogy a Júdási erkölcsi dilemmák nélküli rafinériánál -, a politikusi, vagy a gazdasági strici-féle rafinéria (Tehát a Júdási – teológiai – rafinériánál egy fokkal alacsonyabb rafinéria.), vagyis, az áldozatukat a saját testük áruba bocsájtásának a gondolatához hozza szoktató, „józan paraszti ész” által gyakorolt rafinéria úgymond népi fineszessége, sokkal veszélyesebb, mint a Júdás által megtestesített intellektuális – erkölcsi-, akár teológiainak is nevezhető rafinéria. Ezért, ha ezt, az „alulról ható” rafinériát (Amit Hamvas Béla alulról betörő barbárságnak nevezett, ha jól emlékszem.) nem fedezünk fel magunkban, és nem oszlatjuk fel idejében, akkor képtelenek maradunk, nem csak a krisztusi jóságra, de bármilyen agyontroll - jellegű (Pl. öngyógyítási) sikerélmény megvalósítására is.
És itt találjuk meg a magyarázatot arra is, hogy általában mind a magasan intellektuális és csaknem teológiai színvonalat megvalósító és képviselő művész-rafináltak is, akárcsak a józan paraszti eszű strici-típusú, és a vad kinézetükre általában sokat adó férfiak (és nők…) miért fogyasztanak olyan sok alkoholos italt, mint az én régi költő és nem költő barátaim? Azért mert, csak így bírják elviselni a teljesen hamis egzisztenciájuk tudatát… Mert csak időnként – és elég gyakran – szédülve és kábulva képesek szelíden elviselni annak a mentális labirintusnak a tudatát (és nyomását), hogy a csontvelőjükig menően hamisak még saját maguk előtt is, még a saját maguk számára is. (És persze, az Isteni öntudatuk számára is.)
És ha így van, hogyha tehát az emberiség 80 százaléka, de minimum minden második személy szenved valamilyen, a mások számára létre hozott, illetve másokkal szemben gyakorolt, látszatkeltési csapdában, akkor ne csodálkozzunk, hogy annyi alkoholistával és kábítószer fogyasztóval, illetve rendszeresen füvező szelíd „mesteremberrel” van teli ma a világ, hogy a kábulatot kereső és abban magukat királynak érző vírusok olyan könnyen és oly sok gazdára találnak. (Arra is van világos metafizikai magyarázat, hogy miért vannak letámadva manapság az ártatlan gyermekek is, de ez most nem képezi a jelenlegi esszé tárgyát.) Másrészt, éppen azért fogyaszt annyi alkoholos ital és drogot a ma minimum 80 százalékban rafinált emberiség nagy része, hogy legalább így, kikapcsolva a különböző élet-nyerési és élvezethez jutási stratégiákból és taktikázásból felépített labirintusaik és belső állat-kertjeik bejáratát, egy csipetnyi közvetlenséghez és őszinteséghez hozza juthassanak, lehetőleg önmagukkal szemben. Sőt: az Istennel szemben. Sőt, némelyikük állítólag így tud isteni élményekhez, illetve megvilágosodáshoz jutni…
Akár az a régi barátom is, aki két éven át volt hallgatója a Gyulafehérvári katolikus teológiai szemináriumnak, majd azt követően két műszaki egyetemnek. Neki például, ilyen delíriumos állapotában szólt állítólag az Isten néhány évvel ezelőtt, hogy az általam gyakorolt asztrológia veszélyes és ezért jobb lesz rá nézve, ha megszakítja velem a baráti viszonyt. Sőt, mindenféle kapcsolatot… Ezt nevezzük a metafizikában tiltó mentális programozásnak. A misztikus hang, ami ilyenkor „be szokott szólni” az általában valamilyen kellemetlen igazsággal való szembenézést elkerülni vágyó személyeknek, csak annak a korábban önkéntelenül létrehozott mentális programozásnak ad kifejezést, amit félelében az illető személy önkéntelenül létrehozott. A programozás kifejezés az agykontrollból ismert mágikus eljárások újkeletű tudományos-technikai megnevezése.

Ilyen, általában a karma-oldást lehetővé tenni képes fontos találkozásoktól, vagy más, ugyanezen okok miatti, tárgyi valóság által jelzett igazsággal való kellemetlen sebesülésektől magukat megkímélni vágyó személyeknek a „józan paraszti esze” által diktált, többnyire öntudatlan programozást sokan elkövetnek. Egy potenciális horoszkóp-rendelőm például, utólag írt, hogy azért nem tette fel a horoszkóp-rendelésre szánt összeget a postán, mert amikor éppen a posta felé gyalogolt az elküldésérdekében, egy misztikus rossz érzése támadt és ő arra gondolt, hogy ez azért van, mert a horoszkópjában bizonyára olyan információ található, amit neki nem kell megtudnia… - Nyilvánvaló, hogy a Karmáját konzerválni igyekvő, árnyék énje hozta létre benne mind a rossz-érzést, mind a felettébb logikus magyarázatot.
Egy másik esetben viszont, ami a tudomásomra jutott egy fiatal nő lépett úgy párkapcsolatba egy idősebb férfival, hogy előre és határozottan eldöntötte azt, hogy nem fog szerelmes lenni a férfiba és nem is viselkedik úgy, hogy az szerelmes legyen belé, mivel a korábbi szerelmi csalódásai és szakításai (Ti., az. hogy a nagy szerelmei elhagyták), iszonyúan nagy lelki fájdalmakat és egy esetben végzetes traumát is okoztak. Később viszont, mégis szerelmes lett a férfiba és szabályos élettársi viszont kezdtek, sőt, még azt is kérte a több gyermekét korábban egyedül nevelő férfitől, hogy ő is lehessen általa édesanya, és sőt, miután megszülte a közös gyermeküket, azt is igényelte az ugyancsak szerelmes élete párjától, hogy házasodjanak össze.

Amint viszont ez megtörtént, életre kelt és megerősödött benne a szerelem-ellenes program, ami időközben elnyomva, valóságos démonná nőtte ki magát, és megtörtént az, ami általában ilyenkor meg szokott történni: végzetes pszichológiai és mentális – spirituális háborúk indultak meg a nő tudattalan érzés és képzelet-világában, ahonnan olyan sugallatokat kapott és főként szeretkezés közben, hogy nem szereti és soha nem is szerette a férjét. Gondoljunk bele: több év szeretői együttlét után, meg egy közös gyermek foganása, kihordása és megszülése után és egy szép házasságkötés után. Persze, hogy mihelyt a démon elkezdte uszítani a nőt a férje ellen, a nőnél elkezdtek megjelenni előbb a szexuális problémák, majd látszólag azok alapján, a személyi összeférhetetlenségi problémák is és egyre inkább és egyre agresszívebben támadni kezdte verbálisan a férjét még azért is, hogyha az, az ő jelenlétében viccelni mert. Irracionális drámák sorozatán keresztül, de azok ellenére még születtek gyermekeik, de a nő lelkén egyre erősebben hatalmaz nyert démon nem hagyta magát, és valósággal elkergette a férje mellől, mind a három közös gyermekükkel együtt… És egy évre az elköltözés után, a nő már egy megyei korház pszichiátriai osztályán találta magát. Van tehát, amkor az önvédelemből művelt rafinéria, éppen, hogy a gyakorlójára hat vissza végzetesen. Ez történt azzal a szuper-intelligens barátommal is, aki a rafinériának mind a két típusát sikeresen és hasznosan gyakorolta, addig, amíg szerelmes nem lett egy olyan nőbe, aki teljesen kisajátította és minden barátjától elidegenítette és elválasztotta.

Az általam megfigyelt rafinériáknak (Tehát a Júdási és a prostikat a testük áruba bocsátásának a szükségességére rá vezető és személyesen is beszoktató típusnak) az összevont szintézisét tehát, az egy ugyancsak fiatal kori, tehát szintén régi barátom gyakorolta, aki néhány éve hirtelen megszakította velem a kapcsolatot, miután megnősült és a felesége elmagyarázta neki, hogy lényegében mekkora veszélyt jelent a számára az a kauzális (keresztény - beavatási) asztrológia, amit én gyakorlok. A megismerkedésünk idején, el nem tudtam képzelni például, hogy ez, a társasági összejöveteleken harsányan hangoskodó kövér és több dioptriás szemüvegű „barátomra”, miért ragadnak elképesztő módon a nők? Mint ahogy azt sem értettem, hogy az ő, a (Ma már tudom: Júdási) magas IQ - hányadosú intelligenciájával és két éves teológiai szemináriumi műveltségével, miért nem ad semmit a külsejére és miért kelti magáról tudatosan a gonosz férfi imázsát?

Hát éppen azért... Vagyis rafinériából. Volt is egy kedvenc szójárása: "Felül játszok mindent". Szerintem, ő volt számomra annak idején, az árnyék-énem tökéletes megtestesítője. De mivel akkoriban, nem csak az asztrológiáról és Jézusnak a konstellációk szerinti apostol- választásáról (Ti. Júdás állítólag a Szűz jegyében született, noha napjegy szintjén ez majdnem semmit nem jelent. De vallási szinteken csak közérthető szimbólumokról lehet szó.) sem tudtam semmit, nem, hogy az Ikrek- karma jelenségről - És aztán az árnyék-énről pláne nem! -, tehát nem vehettem észre, hogy „a barátom” bennem és belőlem mit tükröz? Ahogy sajnos, nem vettem ezt észre ezeket az egyetemes törvények logikája szerinti, baráti- és szeretői-, élettársi megjelenítéseket, még huszonöt év múlva sem.

De lassan -lassan kezdtem észlelni és magamban megfigyelni a megjelenítés törvényének a hatásait a szeretteim által megtestesített, fájó szinteken is, nem csak az ellenséges támadások esetében, ahogy volt ez régebb. Mert persze, hogy volt bennem is régebb bőven strici típusú rafinéria, ami megakadályozott abban, hogy a külső támadásokat belső karmikus zavarok jelenlétére való figyelmeztető jelekként, a magam számára fel- és beismerjem. Volt bizony, még akkor is, ha az nem volt annyira mesterkélt, mint a magukat banditáknak és betörőknek álcázó ismerőseimmé. Mert nem véletlenül ragaszkodtam, az egyébként zseniális, és a teológiai szintű Júdási árulási képességeket megtestesítő régi barátomhoz és, a barátkozásunk idején még teljesen korrektnek látszó, ám utólag még az előbbinél is alább süllyedő - Például egészen fiatal lányokat a pénzével rafinál módon magához édesgető. -, csemete-ültetvényes ismerősömhöz. De ha létezik még bennem ilyen rafinéria, akkor én azt, a sterilitásig menően, ki akarom magamból takarítani. Mert ez, a művészetek szintjén még szükségesnek is feltűntetett, a lényegemtől – Istentől - elidegenítő rafinéria és fineszesség „józansága”, nagyobb akadály a Jóság megvalósításában és az isteni magunkkal való közvetlen kapcsolatunknak a fenntartásában, mint az alázat, vagy a szelídség hiánya.

És a globális rafinéria karmikusan személyes jellegének a megértésével együtt, megértettem a Júdás igazi tragédiáját is. Ti., hogy miért akasztotta fel magát, amikor megétette, vagyis, amikor fel fogta végre azt, hogy mit is tanított neki voltaképpen Jézus, és tehát, hogy ő mit árult el? Nem kívül, a főpapoknak, hanem saját magában. Mert a rafinériát létrehozó pragmatikus eszünk által okozott isteni magunkkal való közvetlen kapcsolatnak a hiánya, vagyis, a szakrális törekvéseinket ellehetetlenítő (korrumpáló) árnyék-én tevékenysége az, ami okozza a „meg nem hallgatott” imáknak, a biológia szerint logikusan elvárt, de mégis (vagyis: még sem!), be nem következő gyógyulásoknak, a rossz sors-keresésnek, és általában az „életrontásnak” (Hamvas Béla) a jelenségét. Sőt, nem „csak annyit” romból ez a bűnbe-esett gondolkozási automatizmus, hogy elvonja az Isteni Jóság igaz-erejéről a figyelmünket, hanem a skizofréniát, és minden más mentális betegséget és a pszichológiai zavarokat is.

Ám ezeknek a letagadhatatlan szellemi (És nem testi, mert az agy fizikai károsodása teljesen más dolog!) betegségeknek a létezése, csak a jéghegynek a csúcsát képezik, mert a jelenség ott van az apró, „normálisnak” gondolt hétköznapi betegségek és minden nyomorúság megjelenésének a tárgyi szimptómái alatt is, és „tudományos módon” mindent szét mar és szét rág és befertőz és trágár módon bemocskol és ismét csak szét cincál mindent, de mindent, ami csak szent lehet az életünkben. Ráadásul, a rafinériának van kemény sikertelenségekben és személyi támadásokban és intézményi „tévedésekben” és betegségekben és balesetekben is megtestesülő, negatív visszahatása.
E visszahatások persze, első sorban sikertelenségek, majd sors-kudarcok és élet-csődök formájában jelentkeznek, mint annak a nőnek az esetében is, aki kieszelte a maga számára a szerelemmel szembeni védekezésnek azt a formáját, amely mentális programmá alakult és tönkre tette a mégis létrejött szerelmi életét. Vagyis a házas életét és a csodás családját. És ezeknek már a rejtett és csendes-, vagy a nyílt neheztelés a következménye, vagyis az újabb mentális rombolási és önámítási programok, amelyek akár pszichiátriai betegségeket is okozhatnak, nem csak hormonális, és különféle szervi bajokat. Mert hát, a rafinéria visszahatásainak ebben, mármint a különféle betegségekben nyilvánul meg a visszahatása és így épül és bomlik és újra épül, az emberiség által tudatosan, vagy öntudatlanul is és önkéntelenül is, de folytonosan maga köré és maga fölé épített örök-labirintus. És ebből az örök rafinéria-és neheztelés labirintusból nem lehet kiszállni, csak az asztrológiai karma-megismerés és a Védák és főként az Evangéliumok tanítása által.

Gyomaendrőd, 2023 12 20

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Profil  
 
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1 hozzászólás ] 

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség
phpBB SEO