ASZTROLOGOSZ, Kozma Szilárd - karma-asztrológus fóruma

Asztrológiai fórum: Kozma Szilárd és asztrológus-barátainak fóruma
Pontos idő: 2024.04.27. 10:46

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]


Fórum szabályok


"Széles az út amelyen el lehet indulni, de szűk az a kapu, amelyen be lehet jutni a Mennyek Országába."
"Sok a meghívott, kevés a kiválasztott." (Názáreti Jézus)



Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1 hozzászólás ] 
Szerző Üzenet
HozzászólásElküldve: 2023.09.21. 16:37 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 4223
Tartózkodási hely: Csíkszereda
A Jóság isteni (abszolút) hatalma


Felfedeztem, illetve, az erkölcsi sárban, ahova a történelemben (És főként manapság) betaposták, újra megtaláltam egy központi - öntudati (Az abszolút tudatban létező) állapotot jelölő fogalmat, amit azért került mindenki, aki komolynak akar látszani, mert rengeteg (pragmatikus erkölcs-gyakorlási) félreértés van körülötte és rengeteg morális visszaélés volt vele a múltban és van még ma is: A Jóságot. (Én valósággal féltem tőle, mert az anyám mindig, annyira - Sokszor még erőszakosan is... - jó akart lenni mindenkivel, nem csak velem, hogy az egyenesen kétségbeejtő volt...  )

Tehát, a "jóságos öntudatban" levésnek - persze: feltétlenül az éberség-alapú-, jóságos magtartásnak és a jóság lelki - szellemi - spirituális állapotának, mint a Boldogságnak a teljesen önzetlen és mégis tömör-, és az abszolút öntudattal is kapcsolatban álló változatát találtam meg (újra) és ezt a felmérhetetlenértékű spirituális kincset, szeretném most megosztani veletek.

Ha nem öntudatlan lekenyerezési (Farizeusi) reflexként ötlik fel a jóság reflexe, persze, hogy az Isten is - Amibe és akibe az életünk végére bele kellene olvadnunk - Abszolút Jó. Ha jól megfigyeled magadban az Istennek jóságos működését, rá fogsz jönni, hogy olyan jó tehát mindig az Isten, mint az eredeti, a meghibásodott teremtői ősideáknak a megszületése-, létrejövése -előtti örök pozitív létezési állapotában, amiből mi is eredünk és amivel önkéntelenül is, de kapcsolatban vagyunk az életünk folyamán, ha tudjuk ezt, ha nem! Mondhatni tehát, hogy a jóság a fizikai növekedésünket biztosítani hivatott, természetes önzésünknek a rejtett, Isteni ellentéte.

Ez az eredeti " jóság" tehát, amibe ha jól bele gondolunk és, ha eltekintünk a gyakorlati - humanista erkölcsi, megvalósulási formáitól, egyenesen az ősforrással: az abszolútummal kapcsolja össze az öntudatunkat, a lehető legegyszerűbb és legközvetlenebb módon, minden kételyt és feltételt kizárva, elseperve. Pl. a jóság-állapot átéléséhez, meditáció közben, de általában is, nincs szükség semmiféle ráhangolódás, mindig ott van bennünk, csak rá kell gondolnunk. csak meg kell kívánjuk ennek a fennkölt lelki és szellemi állapotnak az átélését.
Ráadásul, ha tényleg őszinte és közvetlen (Mondjuk, akinek a tudományos - értelmiségi, vagy tudományos - technikai neveltetése és világképe miatt, tehát a karmája és a neveltetése által terhelt személyes imaginációja miatt, hosszan megszenvedett a jóság-hiány után, újból rá talál kicsit később, de...), talán még öngyógyító, sőt, esetleg másokat is gyógyító következményei is kell, hogy legyen a folytonossá tett és belül kellő erővel és önzetlenül átélt és tisztázott "jóságos" alapállásnak (Lásd: evangélum.). De ez már csak pozitív következmény és nem is annyira fontos, mint a megfelelő Jóságos alapállás felvétele és folytonos tartásának az öntudat-módosító hatása.
Persze, ebbe a "Jóság - tudatállapotba", mint a Szent Szellem által is megtestesített első és egyben harmadik alkímiai elembe és állapotba (A boldogságba), bele tartozik az Isteni Világosság (és Fény) is, tehát a Férfi princípium, pont úgy mint a Szeretet princípiuma, amiről írtam az Egyetemes Törvények ismertetésénél. Csak valahogy sűrűbben, de ugyanakkor az önzés leghalványabb árnyalata nélkül, mint ahogyan a János Széll István által nemrég közzé tett kis tanulmánya végén is megjelenik az, hogy ahol nincs fejlődés és tehát spirituális növekedés (erre való törekedés), ott metafizikai értelemben vett szeretetről sem lehet beszélni. Vagyis nincsen... Ezt igen fontos kiegészítésnek tartom a kauzális Jóság értelmezéshez hozza-fűzni. vagyis azt, hogy a Jóság jól-levésében, a Szeretet mellett, benne van a Világosság is, tehát az is, hogy nem valamilyen kábulat által okozott hamis egység-állapotba (önámításba) kerülés miatt vagyok jól, hanem igen is, nagyon is éber vagyok és nagyon tudom, hogy a legpozitívabb állapot, amit a földi létem során elérhetek és fenntarthatok magamban, az nem más, mint az öntudati Jóság állapota és, azzal együtt, a jóravalóság készsége és képessége.

(Gyomaendrőd, 2023 09. 21)

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Profil  
 
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1 hozzászólás ] 

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség
phpBB SEO