ASZTROLOGOSZ, Kozma Szilárd - karma-asztrológus fóruma

Asztrológiai fórum: Kozma Szilárd és asztrológus-barátainak fóruma
Pontos idő: 2024.04.29. 02:52

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]




Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1 hozzászólás ] 
Szerző Üzenet
HozzászólásElküldve: 2023.10.27. 18:39 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 4223
Tartózkodási hely: Csíkszereda
NAP A III. HÁZBAN


A Nap a nyersen megnyilvánuló személyi természetnek, az egyedi késztetéseknek és reflexeknek, vagyis a spontánt individualitásnak (A nyílt, vagy rejtett személyi ambíciónak és önérvényesítésnek, az ösztönös személyi akarat-érvényesítésnek, az önérzetnek és önértékelésnek, a személyi becsvágynak, a hiuságnak és az önzésnek) illetve a természeti (spontán) öntudati reakcióknak (büszkeségnek, méltóságnak, gőgnek, önhittségnek, önképzetnek és önképzeletnek) az őserejét megtestesítő bolygó. Ez a közvetlenül a személyi öntudathoz kapcsolódó őserő, a jelen esetben kiemelten a személyt közvetlenül érintő hétköznapi események, a közvetlen testi és lelki élmények és tapasztalatok mentális és spirituális feldolgozási képességének a szintjén, vagyis a közvetlen tapasztalatokból való sors-tanulási képességek szintjén, van jelen a szülött életében, és a személyi igazságosság és együttműködés kérdése ezeken, az egyszerű eseményekből levonató személyes metafizikai következtetések és tanulságok levonási (értelmezési, következtetési) életterületén tevődik fel különös jelentőséggel.
A szülött igen jó intellektuális képességekkel rendelkezik, és ellenállhatatlan és magával ragadó ösztönös vágyat érez az értelmi (intellektuális) és szellemi munka iránt. Erős ösztönzést érez szerzett tudásának bővítésére, kiegészítésére - kiszélesítésére. Erős a közlésvágya, de ezzel sokszor terhére lehet a környezetének, ismerősi - rokoni körének. Fennáll a veszélye annak is, hogy rokonaival, testvéreivel való kapcsolata ezért, vagy ennek ellenére is problémás. Gyakori, vagy rövid - az országon belüli - utazásai kellemetlenséggel és balesetekig elmenő figyelemre méltó próbatételekkel, veszélyes ismeretségkötésekkel, családi, rokoni és baráti konfliktusokkal, botrányokkal járnak.
A szülött rendelkezik a különböző információs területeken fellelhető tudás-mennyiségek megszerzéséhez és továbbításához szükséges képességekkel és képes igen nagy mennyiségű és igen különböző minőségű információ-halmazokat összegyűjteni és tovább közvetíteni, de mindezt öncélúan, szintézis nélkül és felületesen, anélkül tehát, hogy a felszíni jelenségek és folyamatok mélyen fekvő, metafizikai összefüggéseket felfedezné, vagy hogy egyáltalán érdekelnék az ilyen jellegű, lényegi (analogikus) kapcsolatrendszerek. Ezért voltaképpen a szerzett tudását igazából nem tudja használni és nem is képes azt úgy közvetíteni mások felé, hogy az a vele kapcsolatba kerülő személyeknek a szellemi-lelki felébredését és gazdagodását, a természettel és a saját sorsával való harmóniába kerülését (a spirituális gyógyulását): a valós megsegítését szolgálhatná.
Életfeladata pontosan e lényegbeli metafizikai összefüggéseknek az érvényben levő tudományos koncepciókról és gondolkozási dogmáktól (népi és polgári szokásoktól) eltérő szempontok szerinti vizsgálata és értelmezése, az elmélyült figyelmet és erőfeszítést igénylő, és sokszor kellemetlen tapasztalatokkal járó felfedezése, meglátása és megismerése. Rá kell jönnie, hogy az öncélúan felhalmozott mennyiségi tudás, amelyben az ember személyisége nem közvetlenül (személyesen) érintett, inkább megnehezíti mint elősegíti a sorsértelmezést és sorsfeldolgozást, a személyi tudat finomítását és nemesítését, a látszati benyomással szemben, ami azt sugallja, hogy megkönnyíti. Meg kell tanulnia, hogy a lényegi információ nem teljesen azonos a felületi (tüneti) információval és, hogy a felületi információnak a mennyiségi halmozása nem hogy közelebb visz a lényeghez: a valódi okok kiderítéséhez és megismeréséhez, hanem inkább elfödi azokat és eltávolít azoktól. Hogy csakis a közvetlenül megtapasztalt és mélyen átélt (a saját bőrünkön, vagyis egész lényünk és lényegiségünk által megtapasztalt) igazságok azok, amelyek örökérvényű igazságokhoz elvezetnek bennünket.
Meg kell értenie és a magáévá kell tennie azt a tényt, hogy az információ, amiként azt a szó eredeti értelme is jelzi, nem mennyiségi és személytelen ismeretet jelent, hanem belső (in-), tehát lényegi (metafizikai, kauzális) struktúra-alakítást, pozitív személyi tudat-alakítást (Én-formálást).
Mindaddig, amíg ezt nem vállalja fel, illetve tudatos törekvések árán nem sikerül elérnie a közvetlenséget és a személyességet, a hiba-belátást és a hibajavítás érdekében tett erőfeszítések szükségességét, sok baja adódik a nyilvánosság előtt történő szereplésekkel, esetleges művészi - alkotói tevékenységgel az írásban, vagy szóbeli közlések formájában történő információ-cserével (újságcikkekkel, rádió, vagy tévériportokkal, levelezésekkel, vagy más jellegű információ- áramoltatási eszközökkel, lehetőségekkel) kapcsolatban.

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Profil  
 
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1 hozzászólás ] 

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség
phpBB SEO