ASZTROLOGOSZ, Kozma Szilárd - karma-asztrológus fóruma

Asztrológiai fórum: Kozma Szilárd és asztrológus-barátainak fóruma
Pontos idő: 2024.05.01. 06:25

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]




Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1 hozzászólás ] 
Szerző Üzenet
HozzászólásElküldve: 2023.10.26. 17:27 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 4223
Tartózkodási hely: Csíkszereda
A HÁRMAS FÖLDHAZ

III. A hármas földház az Ikrek konstelláció gyakorlati megvalósulási életköre, tehát a kettős gondolkozástól és a két irányban való képzelődéstől való megszabadulási lehetőségeket tartalmazó, gyakorlati életkör. Ezért, az elsődleges (primer) és egyértelmű, valamint egy irányú értelmi – intellektuális megértési és kapcsolat-felfedezési lehetőségeknek, valamint az ilyen jellegű, kommunikációs lehetőségek megszerzésének és képességek gyakorlásának a közvetlen tanulási (tapasztalási) körülmények életkörét megtestesítő asztrológiai erőtér, vagyis: horoszkóp- ház. Egyszerűbben: az elmélet és a gyakorlat, illetve a gyakorlat és az elmélet egyeztetésének a háza, valamint a közvetlen kommunikációs lehetőségek és a közvetlen tapasztalatok útján történő értelmi érlelődés háza.

Annak függvényében, hogy milyen konstellációt, és milyen fényszög kapcsolattal rendelkező bolygókat találunk a III. ház befolyási övezetében egy asztrogramon belül, információt nyerhetünk a szülött testvéreiről, közvetlen rokonságáról, a szomszédairól és az ezekhez fűződő viszonyainak jellegéről (kommunikációs készségéről).
De főképp információt nyerhetünk intellektuális - értelmi, értelmezői - készségének jellegéről, az esetleges irodalmi, vagy tudományos érdeklődéséről és ezen késztetéseinek megnyilvánulási - kibontakozási lehetőségeiről, vagyis a személy racionális identifikációs képességeivel kapcsolatos kérdésekről, összefüggésekről, mint például levelezési készség, vagy névvel (eseteleges névváltoztatással) kapcsolatos problémákról. Továbbá a rövid távú helyváltoztatásokról, utazásokról valamint a gyakorlati racionális (szóbeli és írásbeli) önkifejezési készségről és annak megnyilvánulási lehetőségeiről és bizonyos értelemben a szabad (önálló) gondolkozás vállalásának készségéről (és lehetőségeiről) találunk itt értelmezhető jeleket.
A III. ház az Ikrek egyetemes princípiumának a földi evolúciós lehetőségekre való konverziója és mint ilyen, magában hordja az Ikrek alapvető kettősségét, nevezetesen azt, hogy itt mintegy falként jelentkezik a különbség és az elválasztottság az elméleti(lineáris logikai) úton történő megismerési folyamatok és a metafizikai tudás (analogikus) jelenvalósága között. Ezért az ember a III. házban mintegy skizofrén tudatállapotot él meg, ahol a tapasztalatok és a mindennapi életgyakorlat, a közvetlen emberi relációk, a személy mindennapi érzésvilága önállóan: függetlenül, elkülönülten és befolyásolatlanul működik-folyik (zajlik) a racionális-logikai képességei segítségével szerzett és a legtöbbször fölöslegesen felhalmozott elméleti tudásával, elméletekkel szemben.
Mindezért a III. ház a jellegzetesen intellektuális paradox-helyzetek létterülete, ahol a szülöttnek meg kellene tanulja tökéletesen egyeztetni az elméletben szerzett ismeretanyagát a mindennapi, személyes életgyakorlatával. Erre viszont általában nem hajlandó, mert elkápráztatja az elméleti struktúrák és dedukciók csodás esztétikája, vagy mert egyszerűen erre nem képes, hiszen ahhoz, hogy az ilyen jellegű metafizikai alapállást (felelős egyeztető magatartást - mentalitást - a szó, a tett és a gondolat között) felvehesse saját elméleti fantazmagóriáival szemben, szüksége van még valamelyik földházában jelentkező )onnan kiolvasható) más életfeladatokat tartalmazó életterületeknek tapasztalat útján történő megismerésére.

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Profil  
 
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1 hozzászólás ] 

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség
phpBB SEO