ASZTROLOGOSZ, Kozma Szilárd - karma-asztrológus fóruma

Asztrológiai fórum: Kozma Szilárd és asztrológus-barátainak fóruma
Pontos idő: 2024.05.01. 17:58

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]




Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1 hozzászólás ] 
Szerző Üzenet
HozzászólásElküldve: 2023.10.23. 21:41 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 4223
Tartózkodási hely: Csíkszereda
ASZCENDENS A BIKÁBAN

Önnnek a Bika napjegy eredeti pozitív értelmére jellemző, maximális természetességet, természetközelséget, természetfilozófiát sőt: természet védelmező mentalitását, vagyis a belső és külső személyisége természetes harmóniája megszerzését, illetve a Vénusz által megtestesített elemi harmóniát és a természeti erőközpontúságot kell megszereznie, valamint a négy alapelemnek (1. föld alaposság, aprólékos részletezés, pontosság 2. tűz - szenvedélyesség, céltudatosság, 3. víz - behatolás, együttérzés, beleérzési képesség, együtt-hatás, 4. levegő - távlati szempontok szerinti látásmód és ilyen jellegű életszemlélet, játékosság, könnyedség,) a saját személyiségén belüli harmonikus egységének a megteremtését kell elsődleges elérendő célként kitűznie. Ez azt jelenti, hogy amennyiben egészséges, boldog és személyiségében (egyéni vágyaiban és elképzeléseiben) kiteljesedett életet akar elérni, élete minden mozzanatában maximális természetességre, természet-közeli életmódra, a természet alapelemeivel való közvetlen kapcsolatra és azokkal összhangban álló életvitelre kell törekedjen minden áron (Még lemondások árán is!). Ezt ajánlatos annyira komolyan vennie, hogy nem szabad megtűrnie semmiféle civilizációs mesterkéltséget az életében, vagyis olyan életformát, olyan táplálkozási, étkezési, öltözködési és viselkedési szokásokat (öncélú divatosság, ínyenckedés, modorosság, stb.) amely öt eltávolítja, elszakítja és szembeállítja a természet világával, a természetes életformákkal és életciklusokkal.

Amennyiben az Ascendens nem erősen támadott, illetve nem sok bolygótól és főként nem a Naptól és a Holdtól kap negatív fényszöget, önnek igen nagy az anyagi világ iránti bizalma, s ez tükröződik az összegyűjtött anyagi javakban. Titokban nem tud megnyugodni, amíg maga körül nem látja sikerei tárgyi bizonyítékait (függetlenül attól, hogy milyen az anyagi helyzete). Ha kiépítette a saját birtokait, azt nem szívesen hagyja el: ez megint csak a biztonság - igényének és a megszokásnak a jele. A jegy más jellemvonása, a csökönyösség és a kisajátítási törekvés hasonlóan mélyen gyökerező; ön meg van győződve az igazáról s nagyon nehezen veszi figyelembe mások nézőpontját, ha csak nem azonosak az övével. Az önismeret megszerzéséhez hosszú, fáradságos úton jut el, mivel kevés a hibabelátási- és így a szellemlátási képessége.
A jegy test-tájéka általában a nyak, vagyis a torok (mandulák), és a gerinc nyaktáji része, de szélsőséges esetekben, amikor ön a Bika Ascendensének jellemző negatív tulajdonságait éli meg mind a mindennapi viselkedése során, mind a gondolati és érzésvilágában, hallószervi bántalmak és pajzsmirigy panaszok is jelentkezhetnek. Feltehetően erre vezethető vissza bármilyen rendkívüli súlygyarapodás, amely egyáltalán nem az étrendnek tulajdonítható, hanem vagy annak, hogy ön nem akar a finom felelősségtudatára: lelkiismeretére hallgatni és tovább hajszolja magát olyan öncélú eredmények elérésére, amelyek nem szolgálják sem az ön szellemi-lelki épülését (fejlődését), sem a környezetében élő embertársaiét. Így, ezáltal a negatív cselekvés-rendszerei által, vét az egyetemes törvények ellen. Teszi ezt azért, mert úgymond torkig van már valamivel, amiről szintén a lelkiismerete szintjén érzi, hogy azt tovább folytatni, még kényszer hatása alatt is, vétek, de nincs elég lelkiereje ezt önmagának és másoknak bevallani és megmarad a korrupt és hajszólt életviteli helyzetében.
A párkapcsolata intenzív és szenvedélyes. Nagyon igényes, partneri kapcsolatait erős érzelmi töltés hatja át. Elsődleges fontosságot kap a szexuális beteljesülés és ez nem hiányozhat kapcsolataiból. Önmagában a szexuális összhang mégsem elégséges; a partnerek közötti megértésen és nagyvonalúságon alapuló barátság és megértés megkönnyíti a felmerülő problémák megoldását.
Ahhoz, hogy összhangba kerüljön saját spirituális természetével nagyon fontos, hogy mindig az úgynevezett belső hangjára, vagyis a lelkiismeretére hallgasson és ne kényelem-szeretetére, a birtoklási késztetéseire, az élvezési hajlamaira és az ezeket az alacsony rendű ösztöneit szolgáló "józan eszére", amelynek segítségével elhallgattatja lelkiismerete és felelősségérzete hangját.
Amennyiben ezt nem tudja elérni, mindenféle nyaktájéki betegséggel és károsodással nézhet szembe úgymint: mandula gyulladás, fülgyulladás, hörghurut, más torokbántalmak, pajzsmirigy betegségek, gégerák, a nyaktájéki gerincrész károsodása.
Minél több és minél tudatosabb erőfeszítéseket tesz az Ascendens pozitív szellemisége megvalósítása érdekében, annál hamarabb sikerül feloldania azokat a negatív sors-meghatározottságait, amelyek a napjegyből, de főként a Sárkányfarok és a Lilith horoszkóp-helyzetéből kiolvashatók. (Lásd a horoszkóp további kifejtését.) Ez a megvalósítási törekvés egyben elindítja önt a sorsa pozitív kibontakoztatása, az egyetemes törvényekkel összhangba hozott vágyai és elképzelései megvalósítása és a szellemi felszabadítása útján. Ez a törekvés a harmonikus házastársi viszony kialakításához (helyre állításához) is hozzá segíti, amennyiben az élettársának Skorpió a napjegye, vagy az Ascendense.
Az Ascendenssel kapcsolatosan jó tudni azt is, hogy minden olyan személy, akinek az Ascendenssel szemben álló jegyben, ez esetben tehát: a Skorpióban áll a Napja, a Sárkányfarka, vagy a Lilith-je, önkéntelenül és öntudatlanul élettársi viszonyt szeretne folytatni önnel. Ez azt jelenti, hogy az illető személy, önkéntelenül és öntudatlanul ilyen, élettársi érzéseket táplál az ön irányába és olyan igényeket, olyan elvárásokat támaszt önkéntelenül, amilyeneket az emberek általában az élettársukkal szemben szoktak támasztani, még akkor is, ha éppen szülőről, testvérről, vagy gyermekről van szó. Kimondottan ajánlatos tehát az ön családtagjainak és az önhöz közelálló személyeknek a fő asztrológiai jellemzőit megtudni, mert az ilyen önkéntelen lelki-szellemi vonzódások és igények jó időben történő felismerésével, leleplezésével és megnevezésével sok kellemetlenséget és fölösleges konfliktust elkerülhet.

Azt viszont kimondottan ellenjavalljuk, hogy ennek az információnak a birtokában ön az Aszcendense konstellációjával szemben található konstellációban (Pl. ebben az esetben a Halakban) található Nappal, vagy Aszcendenssel rendelkező személyeket kezdje vadászni ideális partner-jelöltnek, mert ez egyáltalán nem egy az egyben, és messze - nem ilyen mechanikusan működik! Rengeteg tényező áll még annak a hátterében és annak a feltételeként, hogy egy harmonikus kapcsolatot ki tudjunk alakítani egy ellentétes nemű személlyel, amelynek az egyik tényezője, pl. még a neveltetés is. És arról, hogy ez leges - legelső sorban rajtunk múlik, vagyis azon, hogy mi mennyire tesszük magunkat képessé és alkalmassá arra, hogy megértő, de legalább is, őszintén megértésre törekvő, empatikus és segítőkész – odaadó partnerré tudjuk magunkat tenni (Sok esetben, ennek érdekében magunkat valósággal átváltoztatni!), ennél a fejezetnél még nem is lehet beszélni, mert az befoghatatlanul hosszúvá tenné az Aszcendens leírását. A személyi horoszkóp-értelmezéseknek viszont, ez is lehet az egyik legfontosabb téma-köre, amennyiben a Mérleg, vagy a Skorpió, vagy a tűz-jegyek valamelyike megjelenik személyi sors-motívumként.

Az Ascendenssel kapcsolatosan még jó megjegyezni azt is, hogy az megvalósítva, egy olyan spirituális öntudati erőteret (Kiegészített és megvalósított aurát!) képes létrehozni és fenntartani bárkinek - mindenkinek, a személyiségében, amely a leghathatósabb segítséget, tehát hidat, vagy: lépcsőt, vagy felvonót (Ascensoire, Acension, Aszcendens...), vagy spirituális értelemben vett, szellemi emelő-darúként működő szellemi öntudatot képes megvalósítani, amely közvetíteni képes a személy fizikai lénye és a rendeltetését beteljesítő, megváltott ideális lénye között.

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Profil  
 
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1 hozzászólás ] 

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség
phpBB SEO