ASZTROLOGOSZ, Kozma Szilárd - karma-asztrológus fóruma

Asztrológiai fórum: Kozma Szilárd és asztrológus-barátainak fóruma
Pontos idő: 2024.07.14. 01:15

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 2 hozzászólás ] 
Szerző Üzenet
HozzászólásElküldve: 2014.05.14. 17:54 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 4234
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Figyelem!

Egy, az örökösök között időközben kirobbant – És egyelőre megoldhatatlannak látszó – tulajdonlási vita, illetve a közös tulajdonnak a használati joga miatti peres vita miatt, a nyári táborunkat nem tarthatjuk meg.

Sajnálattal: Kozma Szilárd

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2014.06.17. 10:22 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 4234
Tartózkodási hely: Csíkszereda
A fent említett okok miatt, tábort ugyan nem tudunk tartani, de mi ott leszünk a Panzió körül, ha nem is a kempingben (De még abban is nagyon reménykedünk), sátrakkal. Ha bárki úgy gondolja, hogy el töltene itt a társaságunkban, velünk a sorskérdéseiről nyugodtan elbeszélgetve, szerettei, barátai, gyermekei, stb. horoszkópjait értelmezgetve, néhány szép napot, szeretettel várjuk. Posa Réka már biztos, hogy el jön Június végére Július elejére.

Számára leírtam a legrövidebb és az itteni viszonyok között a kényelmesebb ( :D ) útvonalat a magyar - román határátkelőtől a Halász Panzióig:

Nos, az egész útvonalat leírom, amin érdemes jönni, legalább tízszer kipróbáltam: A határátkelő után következő széles sávú út után, Nagyvárad bejáratánál, ami egy vasút alatti híd-átjáró után következik mindjárt, ajánlatos nem bemenni a városban, mert a villamossal együtt futó, sőt, néhol a villamos-síneken is járó útszakasz, még engem is mindig megizzaszt, holott még gyalog is eleget mászkáltam Váradon fiatal koromban, hanem, még az átjáró előtt jobbra jelezni és amint a híd alól kijöttetek a Tír autók számára nemrég épített dupla-sávos terelő -útra rátérni. 2 kilóméterrel hosszabb, de sokkal gyorsabban és kevesebb benzinnel értek a város másik végébe - Kolozsvár felé vezető útjára (Cluj).
Mielőtt Kolozsvárra beérnétek, 7 km-rel korábban, Gyalunál (Ghilau) ajánlatos felmenni az autópályára és így megúszni a Kolozsvári átkelést, ami, annak, aki nem ismeri egészen jól Kolozsvárt, még iszonyatosabb, mint Nagyvárad. Sőt, ott még olyan kocsisorok is ki szoktak alakulni, ahol csak lépésben lehet haladni hosszú kilométereken át, a Hajnal negyed és a Monostor között, illetve, fordítva. De ezzel, egyúttal, Tordát is meg lehet úszni, ahol én, szégyen, nem szégyen, de háromszor is eltévedtem. Az autópályáról leszállva, Marosvásárhely felé kell menni, amely város már sokkal rendezettebb és szelídebb, de azt is ki lehet kerülni, rögtön a Nyárádtői (Ungheni) repülőtér után, jobbra fordulva az ugyancsak Tireseknek való terelőútra. Ha nem és be mentek a városba, kifelé a Bukarest, Segesvár (Sighisoara) és Szováta - Brassó felé vezető utat keressétek. Ha a terelőutat választjátok, Ákosfalván értek ki, a fent említett Bukarest-Brassó-Segesvári útra. Azon előre haladva, egy dombról le ereszkedve, érdemes nem elmenni Segesvár irányába, mert az nagyon forgalmas, mejd Segesvárnál nagyon nehéz megtalálni a Keresztúr felé vezető utat, amely viszont Ladáknak és terepjáróknak való, nem kényes autóknak. Jobb tehát Balavásárhelynél (Balauseri) balra fordulni Szováta felé, amely út Szüvátáig kitűnő és nem annyira forgalmas. Onnan már csak Székelyudvarhely van hátra (Odorheiu Secuiesc) és a Hargitán átkelve (Ilyenkor gyönyörű. érdemes tehát nem gyorsan hajtani, de nem csak a tájért, hanem a gyakori hajtűkanyarok miatt is, amelyek Szentegyházas falút elhagyva (Vlahita) következnek a Hargita tetején.

Beérkezvén Csíkszeredába, egy hosszabb útszakasz következik, majd a Sörgyárat elhagyva a távolban meglátjátok a nagy hidat, ami a vasúton visz keresztül, de ti nem mentek fel a hídra, hanem, lehetőleg a bal oldalon látható benzinkút (Peco, vagy Petrom) előtt már balra kanyar-jelezve, be fordultok egy széles torkolatú, de a kanyar után beszűkülő útra, amely bekanyarodik jobbra a vasúti híd alá és azon tovább haladva, az azt követő útkereszteződésnél, egy szürke homlokzatú hosszú - hosszú ház előtt, balra jeleztek és fordultok arra az útra, amely attól kezdve párhuzamosan halad a vasúti sínekkel és a Csíkszeredai vasútállomással. A következő útkereszteződénél, ahogy elhaladtatok az állomás és az azzal szemben, mellettetek levő hatalmas, hajdani teher-vasúti rakodó-tereket, rögtön be kell fordulni jobbra a Fürdő-utcába (Str. Bailor) és azon végig haladni a Csíkszeredai Strandig. A strand bejárata után közvetlenül, jobbra kell fel menni a Strand háta mögötti (nem aszfaltozott és ezért rossz!) úton, és már nagyon közel vagytok, ezért is éérdemes lassan hajtani, nem csak a gödrök miatt. Ha sikerült jol beállni, és a strand medencéit felülről meglátni, tulajdonképpen párhuzamosan haladtok, bal felől a Hargitával, jobb felől a várossal, amit viszont nem láthattok az út melletti falusi házak miatt. Néhány tíz méter, és a házak elmaradnak és jobbra megnyílik egy szép mező, a háta mögött egy magas épülettel, amely tulajdonképpen a fürdő utca végénél kiérve a házak közül, már kiemelkedik a tájból a Hargita irányában )jobbra) és végig is látszik. Na, az a Panzió, ahova, és amelynek a kapuján be kell majd fordulnotok. A parkírozó nagy, biztos lesz hely, kiáltsatok a nevemen, de a lányok, vagy a Viola nevét is lehet kiáltani.

Telefonom: O741-167 382.

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Profil  
 
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 2 hozzászólás ] 

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség
phpBB SEO