ASZTROLOGOSZ, Kozma Szilárd - karma-asztrológus fóruma

Asztrológiai fórum: Kozma Szilárd és asztrológus-barátainak fóruma
Pontos idő: 2024.04.27. 23:37

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]




Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1 hozzászólás ] 
Szerző Üzenet
HozzászólásElküldve: 2023.05.29. 21:04 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 4223
Tartózkodási hely: Csíkszereda
XIII. - A gyökeres és lényeges öntudati átváltozás, a megújhodás az igazi újjászületés, illetve a gyökeres személyi átalakulás ikonja, amit hibásan a Halál ikonjának neveznek.

A tényleges boldogság (a megváltás) eléréséhez szükséges nulla-pontról való visszafordulásnak, vagyis, a sors-nullapontról való felemelkedéshez szüksége eltökéltség, vagyis, az Isteni létbe (Szeretetbe és Világosságba) való vissza-emelkedés elhatározásnak az ikonja. Az alsó határ érintése utáni züllés-elhagyásának, vagyis annak a határnak, ami alatt már nincs semmi, és ami után a teljes megsemmisülés következne, amennyiben az ember folytatná az erkölcsi – öntudati zülléssel járó zuhanást. Ezért, maradéktalanul, az egész személyi öntudatot érintő, száznyolcvan fokos mentalitás-változtatás és az annak megfelelő, gyökeresen új életvezetés –és sors-irányítás változtatás tartozik ide, mert ez a gyökeres személyiség-átalakulás ikonja.
Az asztrológiában a Skorpió és a VIII. horoszkópház által, valamint a 4. ház csúcsával együtt álló Plútó által megjelenített és a kívülállók által „felfoghatatlan” magatartásnak - és egyúttal a Tarot rendszerében a leginkább félreértett alkímiai mozzanatnak és spirituális eszmekörnek az ikonja. Jelenti azt a legkisebb rezgési szintnek megfelelő, legalacsonyabb démonikus létezési (rezgési) szintet, ahová egyedül az ember süllyedhet le és ahonnan ugyanakkor, ugyancsak egyedül az ember számára lehetséges a visszatérés. Azt az élet- és lét-fagypontot testesíti meg, ahonnan, ha nem fordul ellenkező (pozitív…) irányba (felfelé - illetve befelé, vagyis a törvényesség, qa szeretet és a fény felé) és nem tér vissza az egyetemes törvények logikája szerinti morális élethez, a személy, előbb-utóbb (ha nem is azonnal, de a közeli, vagy a távoli jövőben) és visszavonhatatlanul el fog halni. És nem csak fizikailag (fog meghalni), hanem a túlvilágon, nagyon lassan, végtelennek is mondható szenvedéssel, de végül, az egész asztrális, mentális és spirituális struktúrája is szét kell bomoljon.
Hogyha tehát, a még egy lépést is tesz abban az irányban, amerre addig haladt, ha még csak egy fokot is süllyed a rezgési szintje, automatikusan és visszavonhatatlanul beindulnak benne a Szaturnusz őserő által megtestesített egyetemes szabályozórendszer romboló programjai. Ez azért történik, mert a személy a tudatos, vagy öntudatlan romboló - agresszív tevékenységével és mentalitásával – rombolón gyűlölködő képzeleti tevékenységével (pl. gyilkolási, eltüntetési vágy-képzeteivel), vagy más, ide vonatkozó tevékenységével (Pl. fekete mágia alkalmazásával). Esetleg a hiteltelen és hamis értékek szerinti létezésével - életvitelével, esetleg egy nagyobb tömeg számára követendőnek tűnő rossz példájával (a követői által is gyakorolt hamis, vagy negatív kisugárzásával) nem csak a földi élet egyes lényegi elemeit, hanem a spirituális dimenzió bizonyos pozitív elemeit is veszélyezteti. Amennyiben tehát nem képes a száznyolcvan fokos mentalitásváltásra és személyi-tudata, sőt: a személyi életképzelete gyökeres megváltoztatására, és nem sikerül gyökeresen megújhodnia, nem csak a fizikai halál vár rá, hanem azt követően a lassú, de teljes spirituális és kauzális szét-bomlás is. De nem csak ezek miatt, a szörnyűséges kilátások miatt, szükséges a megfordulás. Hanem azért is, mert a nulla ponttal ellentétes végletben a megváltás-, vagyis az igazi és tényleges boldogság várja a személyt, az Isteni – abszolút boldogság megélési (megérési) lehetőségének az élménye, a Szent Szellemmel való egyesülés lehetősége, amit a tarotban a 22-es ikon: a Bolond képvisel.
Analogikus kapcsolódásai az asztrológiával: a Skorpió-karma (Kígyó évében való születés a kínai asztrológia szerint), vagy, ami ugyanaz: a 8-as házban található Lilith, vagy Sárkányfarok, és a 4-es ház csúcsával együtt álló Plútó, vagy Mars (A Skorpió és a 8-as ház uralkodói). A pozitív Plútó által megtestesített teremtő- és megváltó őserő viszont, a Bolond által megtestesített szellemiséggel áll kapcsolatban.

A kelta kereszttel végzet sorselemzéskor egyes pozícióba akkor tesszük ezt a kártyát, amikor valamivel, vagy valakivel (egy életformával, egy szellemi-lelki mentalitással, egy tudatosított negatív tulajdonságunkkal, egy, a neveltetésünk folyamán belénk vésett, vagy bizonyos rossz, vagy valamikor jónak látszó, de utólag hamisnak bizonyuló tapasztalatok következtében belénk rögződött szokással, vagy félelemmel, le akarunk végleg számolni. Illetve, ha egy, vagy több személlyel, vagy egy egész ember-csoporttal, (pl. vallási, vagy politikai közösséggel, stb.) véglegesen szakítani akarunk és azt akarjuk megtudni, hogy milyen lépés, milyen magatartás lenne ehhez a legmegfelelőbb, illetve azt, hogy honnan meríthetünk elég erőt, bátorságot, akaratot és elszántságot ehhez?
Ahhoz tehát, hogy a szakítás, az irányváltás, illetve a kívánt belső megújhodás ténylegesen gyökeres, maradéktalan és végleges legyen.

Kettős pozícióban arra utalhat, hogy a távoli múltban, vagy a lelkünk mélyén nem szakítottunk valamilyen rossz karmikus tulajdonságunkkal, szokásunkkal, rögeszménkkel. Vagy egy kárhozatba rohanó, és minket is magával sodorni képes személlyel, személyekkel. Vagy, hogy nem bocsátottunk meg valakinek valamit, miközben azt hangoztattuk, hogy megbocsátottunk. Hogy nem fordítottunk egyértelműen hátat, valaminek (egy érzésnek, gondolatnak, vágynak, élethelyzetnek, kapcsolatnak, viszonynak), miközben huzamosan azzal áltattuk magunkat, hogy már véget vetettünk. Vagy azt, hogy még mindig nem tisztultunk meg eléggé lélekben és képzeletben. Hogy nem születtünk újjá lelkileg, vagy szellemileg egy olyan kérdéskörben, életfolyamatban (nem szoktunk, vagy nem tettünk le egy káros szokásunkról például), ami az egyes pozícióba tett ikon által megtestesített, felvetett problémával kapcsolatos. Azt tehát, hogy az adott sors-probléma azért vált akuttá, mert a hibásnak, illetve károsnak ítélt régi énünk (mentalitásunk) nem halt még el teljesen, ami annak az előfeltétele (annak érdekében kellene megtörténjen), hogy az új személyiségünk, az új mentalitásunk, az új lelki tulajdonságunk ami rég óta és feltétlenül szükségessé vált, és amire vágyunk, megszülethessen.


Ötös pozícióban azt jelzi, hogy az illető probléma, aminek a megfejtése és metafizikailag is helyes megoldása érdekében a tarot-sorselemzést végezzük, csakis úgy oldható meg, ha gyökeresen és véglegesen hátat fordítunk a problémát kiváltó élethelyzetnek, vagy valamivel, esetleg valakivel, ami, vagy aki, szorosan az illető problémakörhöz, élet- és sorshelyzethez kapcsolódik. Illetve azt, hogy gyökeresen hátat kell fordítanunk az illető problémának, vagy személynek, hogy nem kell azzal többet behatóan törődnünk, mert többet már nem áll a mi spirituális életfeladatkörünkben annak a megoldása, vagy, hogyha személyről lenne szó, az arról való gyakorlati, vagy lelki gondoskodás, vagy annak a spirituális értelemben vett „megmentése”, felvilágosítása, meggyőzése. Egy szóval, akár valamilyen sorshelyzetről, problémáról, vagy (A lelkünkhöz nagyon közel álló, vagy fordítva: a velünk szembeni tettei, vagy magatartása miatt, megutált, vagy meggyűlölt) személyről is lenne szó, el kell azt engednünk, el kell bocsátanunk, meg kell neki bocsátanunk, meg kell tőle válnunk, teljesen, és rendszerint véglegesen, de lehet, hogy csak időlegesen. Minden esetre itt az elválás a lényeges a megváltás – megváltódás érdekében.

Hatos pozícióban az inkubációs krízist, a lelki lárva állapot krízisét testesíti meg. Azt az állapotot, amikor jól tudjuk, hogy az ötös pozíció ikonja jelzése alapján mit kellene tennünk, hogy milyen lépést, vagy milyen (külső, vagy belső) magatartást, életutat kellene folytatnunk, de mindez személyi átalakulást is követel, amit vagy nem tudunk (Nem vagyunk képesek), vagy nem vagyunk hajlandóak végrehajtani. Azt tehát, hogy az a lépés, vagy mentalitás, amit az ötös pozíció ikonja jelöl, belső személyiség váltást, mentalitás-változtatást is igényel, amit, ha nem is tudunk (nem vagyunk képesek) önmagunktól végrehajtani, akkor legalább fel kell adnunk minden ellenállást és hagynunk kell, hogy a sors-erők végezzék el rajtunk, amihez nagy türelem, önfegyelem és kitartás szükséges.

Hetes pozícióban az egyszerűbb jelentése az, hogy az a sorsprobléma, amire a kártyát vetjük, megszűnik a számunkra, illetve azt, hogy annak a problémás sorshelyzetnek, vagy mentalitásnak (ösztönös magatartásnak), amire a kártyát vetettünk, sikerül véglegesen hátat fordítani és magunk mögött hagyni. Vagy az illető probléma, vagy az azt megtestesítő személy távozik az életünkből végleg. Általánosabb jelentése, hogy sikerül maradéktalanul, a teljes öntudatunkkal - személyiségünkkel megújhodni és újjá születni abban az életkörben, azon az életterületen, amire utalt az egyes pozícióba kiválasztott kártya-lap.

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Profil  
 
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1 hozzászólás ] 

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség
phpBB SEO