ASZTROLOGOSZ, Kozma Szilárd - karma-asztrológus fóruma

Asztrológiai fórum: Kozma Szilárd és feleségének valamint asztrológus-barátainak fóruma
Pontos idő: 2019.06.15. 23:42

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 115 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12  Következő
Szerző Üzenet
HozzászólásElküldve: 2012.09.13. 12:02 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 10:29
Hozzászólások: 71
Tartózkodási hely: Magyarország
Napjegy: nyilas
Aszcendens: kos
Régi elmaradásom ennek a hozzászólásnak a megírása, de csak mostanra sikerült magamban olyan szintre jutnom, hogy fel tudom vállalni a döntésünket az Élet Panaszfalán is, nem csak privát üzenetekben.
Régebbi betegségeim, műtéteim miatt nem nagyon maradt esély a természetes magzatfoganásra nálunk és mégis 5 év próbálkozás után jutottunk el oda, hogy lépni szeretnénk valamilyen irányba. Férjem az örökbefogadást részesítette előnyben, de bennem ott volt/van az a vágy, hogy szeretnék gyermekeket szülni, így szeretnék a lombiknak adni esélyt. Nem volt könnyű döntés a mi életszemléletünkkel, de végül meghoztuk és belevágtunk, márciusban. Én meg voltam róla győződve, hogy elsőre sikerülni fog, mivel nálam csak fizikai akadálya van, hogy nem tud a petesejt lejutni a méhbe. Aztán, mikor kiderült, hogy nem sikerült, teljesen tanácstalan voltam. Sokat naplóztam, beszélgettünk a férjemmel és végül azt hiszem megtaláltam a mentalitásomban a hibát. A következő beültetéshez már sokkal több félelemmel álltam az első sikertelensége után. És amennyire nem hittem, ezúttal sikerült. Megtapadt. De sajnos, ahogy kiderült ez a vérvételből, rá 5 napra elkezdtem vérezni és mire kellett menni az ultrahang vizsgálatra, már nem volt meg az embrió. Na ez után kerültem csak nagyon mélyre, ezt végképp nem értettem. Hogy ha egyszer elindult, sikerült megtapadni, akkor hogyhogy mégsem maradt velünk????
A következő beültetés 3 hete volt, nagyon bizakodóak voltunk, de bennem erős volt a félelem, szinte szorongtam… És hát meg is lett az eredménye, sajnos megint semmi.

Most itt tartunk. 2 hét múlva lesz a következő beültetés. És most először érzem azt, hogy ez sikerül és nincsenek bennem kétségek. Persze a mélyen ott van a félelem, de most valahogy nem uralkodott el rajtam. Bízom az Égben, magunkban és a kis embriókban, hogy ezúttal sikerül és megtapad, beágyazódik és szépen fejlődik majd.

Nagyon kérem az Élet Panaszfalát, hogy segítsen megtartani ezt a mélyről jövő, pozitív hozzáállást és segítsen, hogy ezúttal meginduljon a kis élet bennem, hogy egészséges várandósság és természetes szülés után foghassuk a gyermekünket/gyermekeinket a kezünkbe.
ÁMEN


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2012.09.24. 15:24 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2009.01.28. 10:06
Hozzászólások: 180
Napjegy: Rák
Aszcendens: Oroszlán
(Lehet, hogy a Hálaadás falát kellene használni, de ha már egyszer ehhez a "falhoz " beszéltem és kértem, ennek is köszönöm meg)

Hálásan köszönöm az Égnek, és a szeretet és Világosság falának, - amely közvetített- hogy a kérésem meghallgattatott és megadatott, hogy Gáspár fiam magántanuló lehessen. Ebben a teljes Felelősséget felvállaltam (anyaságban és tanításban), már csak a Munka és a Hitben való kitartás kell, hogy jó eredményeket érjünk el, amihez szeretném kérni továbbra is az Ég támogatását, hogy az Úton segítsen.
Hihetetlen megtapasztalni azt, hogy a szellemi magok megvalósulnak. Az a tapasztalat szűrődött le, hogy Hittel kell gondozni ezeket a szellemi magocskákat és vigyázni erre, hogy akkor is tudjam tartani, amikor a környezet lelombozó és lebeszélő nagyokosságokkal próbál eltéríteni a célomtól. Próbatételek mindig vannak, hogy a meggyőződésünk mennyire valós.
Még az a meglátásom lett, hogy az Ég Igazsága szerinti dolgokban tudunk élni a tudatos teremtés képességével, ebben az Abszolutum segít minket még akkor is , ha az emberek többsége (társadalom ) számára elérhetetlen, teljesíthetetlen dolgokról van szó.


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2012.09.30. 22:10 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 4073
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Skorpió
Aszcendens: Oroszlán
A fentiekkel tökéletesen egyet értve és az Enikő metafizikai megállapításaival összhangban, tehát ugyanazokra a következtetésekre jutva, én is hálásan köszönöm a Nyilvánosság Logosz (Szent Szellem) Erejének, hogy a Hargita Megyei Tanfelügyelőség segítségével, személyesen Fereneces Alpár főtanfelügyelő úr által felkínált lehetőségek közül az általam legjobbnak ítélt lehetőséggel élve, meg tehettem azt, hogy Etelkát újra írathattam a negyedik osztályba, és ez által nem csak a régi, liberálisan elkényeztetett és a protekciós mivoltuk miatt, maguknak mindent zabolátlanul megengedő osztálytársaitól szabadultunk meg, de ez által, Etelka, ha csak utolsó évre is, de vissza juthatott ahhoz a komoly asztrológiai és metafizikai ismeretekkel is rendelkező tanítónőhöz, és abba az osztályközösségbe, ahova eredetileg kellett volna tartozzon.
Ugyanakkor azért is hálát kell adjak a Nyilvánosság szellemének, amiért az elmúlt hónapokban, velem együtt, és mintegy, mindig csak egyetlen lépéssel utánam, Viola is, olyan, az asztrológia segítségével világosan dekódolható sorsfigyelmeztetésekbe részesülhetett és azoknak megfelelő lényegi sors-megvilágosodásokon mehetett keresztül, amelyek az én karmám maradékától, az ő karmájának viszont a vastagjától szabadított meg külön - külön és együtt is bennünket, aminek a következtében viszont, azt kell tapasztalnunk, hogy a családunk már nincs kiszolgáltatva a korábbi házasságomból származó lányaink, spirituálisan meg tisztulni és újjá születni nem akaró (Azt folyamatosan elutasító), tehát a kemény skorpió-rák karmáját továbbra is megőrizni és fenntartani szándékozó, azt tovább is verklizni és erősíteni szándékozó édesanyjuk által keltett, és nem egyszer, ha esetleg tudattalanul és szándéktalanul is, de felénk irányuló negatív energiáknak. Az utóbbi hetek tapasztalata azt mutatja ugyanis, hogy ezek, az újjászületés- elutasítása következtében permanensen keletkező, "édesanyai" negatív energiák, egyre kevesebbet ártanak mind az ő "anyai" tudattalan szellem világának a hullámázó "kisülései" alól, tehát azok közvetlen befolyása alól egyre jobban elszakadó (megszabaduló) nagyobb gyermekeinknek, mind a család általános anyagi helyzetének. Ez óriási megkönnyebbülést és valóságos életminőség javulást (emelkedést, boldogság-stabilizálódást) hozott a külvilággal való kapcsolatainkban is.
Mindezekért tehát hetek óta mély hálát érzek a szívemben is, de most hálát adok íme, külső szellemi létezésem szintjein is! Mások biztatása érdekében is.

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2012.12.09. 21:56 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 4073
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Skorpió
Aszcendens: Oroszlán
Nagy, sőt: elképesztően zseniális öncsalónak kellene lennem, ahhoz, hogy ne tudjak hinni, abban, hogy hinni és a felelősség és az igazság szelleméhez hűségesnek lenni abszolút érdemes!
Mit gondoltok mi történt?
Mennyit könyörögtem - PANASZKODTAM - hogy a Nyilvánosság Szelleme tegyen végre a volt feleségemmel: Benkő Emőkével egy nagy csodát (Egy végleges és teljes megvilágosító csodát) annak érdekében, hogy többet ne haragudjon a sorsára, és ez által az Istenre, hogy - ha akaratlanul is, de, - több negatív energiát ne gyártson és legalább is felénk, a régi családja felén ne küldjön, ne áramoltasson. A legszebb álmaimban sem mertem viszont elképzelni, hogy ez a csoda ilyen egyszerű módon fog megtörténni, hogy Emőke újból várandóssá válik és áldott állapotba kerül, még mielőtt az egyetemet elvégezné, és ezzel kénytelen legyen minden, a velem együtt töltött tíz év alatt megtanult igazi metafizikai tudását elő venni, az Egyetemes Törvények szerinti pozitív spirituális alapállását újból fel venni, még akkor is, ha ennek (a pozitív spirituális alapállás felvételének) - a négy évvel korábban vele történtek (Egészen pontosan: az után, hogy akkoriban mit, azaz miket tett és miket nem tett.... a családjával.) - nem fog nyilvánosan hangot adni.
Nem értettem, hogy szeptember végétől, miért változott meg annyira pozitívan és maradt is meg így a velem szembeni viselkedése. Egészen pontosan, hogy miért tartott ki, végül is két hónapon át pozitívnak és előzékenynek és maximálisan együttműködőnek és jóindulatúnak, tehát olyannak, mint amilyennek remélni sem mertem már az utóbbi időben, és főként a nyár-végi hisztériás ordítozása után az egész viszonyulása, mentalitása! Nos, amit nem tudott ő magának és nekünk megoldani, meg oldotta számára az úristen, aki minden gazdasági előszámításokat keresztül húzott - hiszen így nem lesz joga csak egy alanyi jogon járó kicsi Gyeshez, holott, ha a jövendő tanárnői munkahelyéről mehetett volna szülési szabadságra, ötször annyi gyest kaphatott volna! Ha egyáltalán ilyesmihez lett volna még kedve miután annyit nélkülözött anyagilag - sőt: szabályosan szegény volt, miután tőlünk el ment és a következő évbe, meg nem szerezte az egyetemi ösztöndíjait- és végre saját keresettel rendelkező, önálló és tekintélyes tanárnőként élhetett volna!
De senki ne higgye, hogy emiatt, hogy a gazdasági önállósági számításai újból nem jöttek ki, Emőkét kellene sajnálni! Sőt, szerintem ez mentette meg őt az elrákosodástól! Mert igen is, rákos-betegség szerzésre volt hajlamos az által, hogy a többszörös Víz jegyű, tehát Halak, Skorpió, de főként Rák-jellegű karmájával, időnként haragudott, nem csak reám és a nálam maradt gyermekire, vagyis a volt- családjára és a gyermekeire, akikért "pénzt kellett fizetnie", hanem az őt mostohán kezelő sorrs és ez által az Úriustenre is. Sőt: azt kellett folyamatosan hazudnia magának, hogy jól tette mindazt, amit művelt velünk, illetve, hogy másként nem tehetett volna. És a rákos betegségekről jól tudjuk már, hogy hosszan tartó, intenzív önáltatással keveredő mély és rejtett agresszivitás következménye. Utólag és fel lélegezve vallom be, hogy én végig ettől tartottam és őszintén csodálkoztam, hogy "mindezek után", a gyermekeim édesanyját nem éri utol a halálos kor. Most viszont egészen biztos, hogy ettől meg van menekülve, mivel, amint azt több ízben is kifejtettem, Emőke nagyon intelligens és azt már nem kockáztatja meg, hogy a külső dühkitöréseiből vissza következtethető belső haragvásainak engedve, megkockáztassa azt, hogy malformációs gyermeket hozzon a világra, vagy szülési szövődményei legyenek (Éppen neki!), vagy, hogy az újabb gyermeke beteges legyen, miután a nagyobbak mind egészségesek! - És ami óta sikerült az új helyzetét és állapotát elfogadnia Turika pl. még egészségesebb, mint Medárda és Etelka, akik néha - néha még szimmognak egy egy kicsit, de Turi szabályosan kivirult! De Réka sem kellett otthon maradjon, mert egy újabb hűlés le verte volna a lábáról, mint korábban. Persze: hiszen ők ketten még sokkal közelebb állnak (vannak) még spirituálisan az édesanyjuk spirituális aurája rezgési színezetéhez, mint az attól önállósulni kezdett nagyobbak!
Száz szónak is egy a vége: határtalan hálával telt meg a lelkem, ami után Emőkének a gömbölyödő pocakjára rá kérdezve meg kaptam a pozitív választ, és lassan -lassan fel fogtam, hogy az gyakorlatilag - spirituálisan (spirituális gyakorlati következményeiben) ránk nézve mit jelent!
Hála, hála, határtalan hála! - És amikor ezt írom, Viola éppen vissza hozta Ividőt a nagyanyai látogatásból, az meg huncut módon rám mosolyog...
"Ember mondom: küzdve küzdj és bízva bízzál."

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2013.10.03. 15:41 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.20. 20:31
Hozzászólások: 483
Tartózkodási hely: Kolozsvár
Napjegy: ikrek
Aszcendens: szüz
Nos, megint muszáj a Panaszfalhoz fordulnom, mert úgy látom, minden tőlem telhetőt megtettem azért, hogy a rég kölcsönadott nagy összegű pénzünk visszataláljon az adósunktól hozzánk. Mégis nagyon nehezen megy.

Varga Zoltán a Logoszon eddig egyszer volt megemlítve, mint Deák Csilla élettársa és a felmerülő problémákkal kapcsolatosan Csilla kérdezett a Gyermekbetegségek topikban arról, vajon mi oka lehet, hogy kapcsolatuk nem műkődik. Ott megtalálható a Zoli horoszkópja is. Zoltánnak kölcsönöztünk elég nagy összegű pénzt 3 hónapra, 2011-ben, hogy vállalkozását beindíthassa. Válallkozásból nem lett semmi. Eltelt három év azóta és az összegből kicsiny részt visszacsöpögtetett, azt is nagy sokára. Közben , amikor számon kérem, hogy miféle hozzáállás ez és próbálok neki segíteni abban, hogy kiderüljön az ok, amiért nem sikerül megadnia, elég alattomosan kioktat, gügyének néz és lekezel, burkoltan gonoszkodik. Utolsó levelében is még ő nyafog azért, hogy ne fárasszam a leveleimmel, ne erőltessek rá semmit (még ő- hát nem aranyos?), ne diagnosztizáljam , hogy mi az oka a nehézségeinek . Még kell várni kis időt , amíg még vissza tud adni valami pénzt.

Nem látok más megoldást tehát, csak a nyílvánosságra kiteregetni az ügyet és alázatosan kérni az Igazság Szellemét, hogy ébredjen fel ez az Ember, tegye meg a szükséges belátásokat annak érdekében, hogy tőrleszthesse adósságát, amivel tulajdonképpen az Úrnak tartozik.

Leveleiben nem is igen arról van szó, hogy belátásokat gyakoroljon és elmondja miért vannak e szörnyű nehézségek és miért hallgatott sokszor hónapokon át, mintha nem is létezne a probléma, hanem egyéb négyünk között felbukkanó más természetű problémákkal van egyre másra összemosva a pénzügy. Persze ez is úgy van beállítva Zoli által, mintha én lennék az, aki helytelenül és egészen rosszul jár az élete útján, amiért nem a humánus szintű és nem a megszokott vallásos színvonalú mércével mérek és gyakorlok kritikát. Ezért a szemébe hiteltelen vagyok és hiteltelen az egész metafizika és asztrológia, aminek segítségével ma már sokkal boldogabb ember vagyok. Zoli szerint ez hazugság.

Zoli leveleiből :
1.)Említetted régebben, hogy hátrányos lehet számomra, hogy különváltunk Csillával. Én erről azt gondolom, inkább az hátrányos, nekem és bárkinek, ha az "élet"- vagy "házastársak" hazugságban élnek le egymás mellett több évet vagy talán egy életet. Jobb így és jobb lesz, mégha a kezdet nehéznek is tűnik. És akármilyen furcsa, a gyermekeknek is jobb lesz, mert nem nevelődnek bele a hazugságba.
2.) Úgy érzem, amiket írtál, elenyésző mértékben vonatkoznak rám, a helyzetemre és a gondolkodásmódomra, amit nem nagyon volt és lesz alkalmad megismerni. És még annyira sem vonatkoznak a nőkkel, házassággal kapcsolatos elképzeléseimre. Az életbeli megvalósításokat nem x számú gyerekben, egy házastársban, egy födélben és négy kerékben mérik, szerintem, ha erre gondoltál. Mivel nem azonos körökben mozgunk, nincs honnan tudjad, mit valósítottam meg eddig és mit nem. Hidd el, hogy van, de valószínű, az számodra értéktelen.
3.)… kölcsönösen melléfogtunk, éspedig azért, mert nem hagytunk elég időt egymás megismerésére. Megpróbáltuk, nem ment. De, van egy szép gyermekünk, akit áldásnak tartok és akit igyekszünk a legjobbra nevelni. És eljön majd annak is az ideje, hogy elmondjuk neki az igazságot is, a mi emberi igazságunkat. Tehát a "szaromat" nem hagytam ott. De nem is fetrengek benne..


Nem könnyű, amikor az ember azt képzeli ő mindig jót akar és mégis balul sülnek el a dolgok. Ráadásul még annak a képzetnek is a rabja, hogy csak véletlenül esnek meg vele a dolgok az életben. Na ez igen, ez etetés. Mintha az élet önmagát rombolni keletkezne és nem fordítva: pont azért van, hogy saját káoszát rendbe tegye. És mindent le is nyelet az Úristen az emberrel, hát nem szörnyű?  És nem tudja az ember lenyelni, mert közben muszáj gyűlőlnie, hogy az élvezetes birtokszopogatást elvesztette. Mikor problématisztázásra összeültünk, belőled csakis a birtokvesztés és a erkölcsi sértettség áradt, mint amikor valakinek elveszik kedvenc szopókáját és nem is szégyellik magukat miatta, pedig az milyen csúnya dolog. Ennél a színvonalnál magasabb áttekintésre képtelen vagy, mert nem ismered amivel születtél. És persze, nem is érdekel. Vesztedre. Ezeket teljes együttérzéssel mondom, mert hajjaj , volt idő, amikor ennél magassabbról én se tudtam szemlélni. 

Már kétszer elhangzott a szádból, azt képzelteted magaddal, hogy valahogy valamiképpen megmaszírozd elgyötrődött lelkedet, hogy én valamiféle szarban fetrengenék, azért, mert nem futottam el a férjemtől fejvesztve hanem rendeztem a problémákat és teljesen szabadon , belátóan és egyénileg amellett döntöttünk, hogy nem robbantjuk szét a családunkat, hanem megteszünk mindent annak érdekében, hogy ne essünk többé karmikus diszharmóniáink örvényeibe. Ebben a “mindent megteszünk”-be, nincs helye véletleneknek és elnézéseknek. Nálunk mindenkinek van horija és ennek szellemében is tárgyaljuk a problémákat.

S még odáig ragadtattad magad, hogy kisfiaddal kapcsolatosan teljesen csúsztass, mintha én őt “szarnak” neveztem volna. Szégyelld magad, mert ezt te állítottad be így, annak következtében, hogy folyamatosan nem akarod meghallani, amit mondok. Jólesik neked ekkorát mondani, csak mert neked nem sikerült a család megőrzése és kormányzása családfőként. És jólesik neked gyűlőlködően beszélni, mert annál nagyobb áldozatként szerepelhetsz önmagad előtt. A "szar" alatt azt értettem, hogy a veled hozott karmikus vonásaid is- tehát a “szarodat”- is otthagyod, amikor elválsz valakitől, és ha te úgy nyilatkozol, hogy bárkinek csakis és okvetlenül a válás a megoldás, ha a felek valamelyike látványosan vétkezett. Az ember saját “szarából” vagyis tudatlanságából elkövetett szamárságait is feloldatlanul hagyja, amikor kiszáll. Nem Zoli, ez nem gumibugyi, amit csak úgy ráhúzunk mindenre. Képzeld el, van akinek olyan duiszharmónikus hajlamai (szara) van, hogy állandóan családot robbantana. Az ilyen embernek megváltásnak tűnik, ha valaki majd azzal simogatja a fejét, hogy jól tetted, hogy otthagytad, hogy otthagyott, mert csakis így jó, így kell csinálni. És közben, az illető, otthagyta az egyetlen helyet, ahol feloldhatta volna a karmáját. Ahol kicserélhette volna hülye hajlamait normálisakra. Az nem úgy megy Zoli, hogy elgondolom és úgy fogom majd csinálni. Karmikus , kemény determinációk esetében az nem úgy van, hanem teszem, cselekszem (Ige) ott, a helyzetben és közben sorozatos önleleplezések során belátom, hogy velem születetten félek az adott problémától és menekülök, de megélve, benyomásokat szerezve, kiderül, hogy nincs mitől tartanom. Kicsi Rékám színvonalán vagy, ha azt képzeled, hogy valamit akkor szoksz meg, ha sokszor gondolsz rá. Rékus is azt mondja egyik nap, hogy ő akkor fogja enni a tojásgyümölcsöt (vinetát), amikor megszokja. Közben meg se kóstólja és nem is eszi. 
Hát nem érdekes és ugyanakkor nagyon beszédes is, hogy neked a szarról egyenesen a gyereked jutott eszedbe?? ( 4es házas Lilith)Úgy néz ki a Halak Lilithed a család és otthon területén találtatik. Nekem a szar említésekor , eszembe se jutott Dávidka, hiszen én is azok között voltam, akik bátorították az anyukáját, hogy többgyermekes anyukának lenni áldásos , a család és az elköteleződés fontos és egyebekre is csak bátorítottam az anyukáját.

Igen, lehetnek esetek , amikor nincs más út, csak az elválás útja, de én ebben mindig csak fenntartással vagyok, mivel csak abban az esetben látom értelmét, ha a felek vagy valamelyik fél, szabadon afelől dönt, hogy nem is akar foglalkozni igazából karmafeloldással. Ezt nem lehet bárkire érvényes. A te esetedben világos, hogy mi a helyzet. Párod vasárnapi apukává “tett”, mert ő nem képes vagy nem akar vagy nem tud változni, viszont tisztában van vele, mely diszharmóniáiból kéne újjászületnie. Ismeri mivel született és mi az életfeladata, mert van horoszkópja. Te nem tudtad támogatni, még amikor akart volna is változtatni magán, mert erősen lenézed mind az asztrológiát, mind a metafizikát. Erről többször nyilatkoztál burkoltan. Utolsó leveledben is írod, hiteltelen vagyok számodra. Vagyis, amit képviselek, az tűnik neked lábvíznek.

Volt párod törekedett is alkalomonként arra, hogy meglássa az okát annak, miért nem megy a kapcsolatotok. Persze, nélküled ez nem mehetett.
Párod Szabadon döntött a válás mellett, a te véleményed már szerintem alig nyomott a latban. Nehéz ezt lenyelni, olyan támadott Uránusszal , Halak Lilithel és Bika Sárkányfarokkal. Az még csak jobban nehezíti a nyelést, hogy vissza is utasítasz minden olyan információt, ami hozzásegítene a tágabb szemlélethez , behatóbb értelmezéshez. Ez viszont a te szabad döntésed. Egyelőre a szabad döntés a karmádból fakadó késztetések. Ennyire vagy tehát szabad, hiába áltatod magad fantazmagóriákkal afelől, hogy te milyen erkölcsös és “szent” lennél, mert pont olyan “pácos” vagy mint bárki más, csak még rajtad van a csomagolás, amit fenemód őrzől is. Szépen csillog. Fennhéjázó, lekezelő és abszolut rosszul számoló, gyűlőlettől csöpögő személy vagy egyelőre. Ne áltasd magad. Hallatlan pofátlanságra vall, pontosan a teremtővel szemben olyan magatartást felvenni, mintha te kivétel lennél a többi emberhez képest, akik vétkeznek. Mintha te karmikus meghatározottságok nélkül születtél volna és nem lenne ugyanúgy rendeltetésed és betöltendő és elvégezendő feladatod , mint bárki másnak. Mintha te immun lennél a vétkektől és nem botlanál és esnél isteneseket és nem kéne belőlük felállj és újra próbálkozz. Mintha nem lenne egyöntetűen mindenkinek lehetősége és esélye belátásokat gyakorolnia és javulnia. Tudod mit? Alkalmazd az ítéleteid magadra: tudatlanul számolj csak tovább és utasíts el mindenféle – főleg tapasztalt személyektől jővő- bölcsességet. Szelektáld csak nyugodtan a letámadott Vénuszodnak megfelelően, mindig a kényelmes és rózsaszín és tetszetős értelmezéseket, felfogásokat és szépen csengő de tönkrerakó igazságokat, aszfaltozott sétányokat, ahol romantikusan lehet fantáziálni. Mind ugyanoda fogsz jutni, mint most.
Lenézed és hiteltelennek tartod a személyemet. Valójában azonban az a fajta élethozzállás és létfelfogás, rendeltetéslogika nem smakkol neked, amit képviselek. Vénuszod teljesen negatívan áll a Szűzben. Amíg ezt nem érted meg és nem változtatsz rajta mindig ugyanolyan fajta nőket fogsz bevonzani anélkül, hogy időben észrevennéd. Mivelhogy elképzeléseddel ellentétben,- ami úgy szól, hogy az embernek vannak hiányosságai és fantáziái, -a valóság arról szól, hogy az embernek karmikus determinációi vannak és zavaros képzeletvilága. A kettő nem ugyanazt jelenti és nem ugyanazzal a súllyal bír , ezért a feloldásához való hozzáállás se citromos tea. Egyelőre a birtokteremtési képtelenséged ( Bika Sárkányfarok)és a makulátlan erkölcs-csőszkődési meghatározottságaid (Halak Lilith) vezetnek, megspékelve elég kemény fanatizmussal ( Teljesen negatív Uránusz), felszínes beleérző képességel ( teljesen támadott Hold) és zavaros felelősségtudattal ( Uránusz-Szaturnusz-Jupiter). Más szóval a szeretetképességed helyénvaló megélésével rengeteg melód van és a nyakas fanatizmusoddal is. Képtelen vagy megbocsátani, sőt értelmét se látod, de el kell játszodd színpadiasan a nagy sértettet valamiféle felfújt ok miatt.

Íme, ismerem a gondolkodásmódod, mert azt tükrözi megfogalmazási magatartásod, azt tükrözi az adósságtörlesztési hozzáállásod, a velem való kommunikációd, a tárgyi valóság és ismerem a horoszkópod is .

Engem nem érdekelnek a megvalósításaid, nem kell nekem megfelelj. Ez is micsoda gőgös magatartás. Mintha nyomna a kettőnk viszonyrendszerében valamit is, hogy te miket realizáltál. Megváltáslogika szempontjából , ha te így beszélsz velem, nem fejlődtél semmit. Nem engeded meg magadnak azt a lehetőséget és esélyt, hogy kimássz a tudatlanságból. Ez realizáció szerinted? Realizáció a vasárnapi apaság? Csak olyan realizáció, mint az én éveken keresztül történő gyermekellenességemből fakadó szabadság. Realizáció a lenézés és a lekezelés és a gőg? Realizáció annak nem felismerése , hogy mennyire áltatod magad az igazság felől? Realizáció az a magtartás, ahogy kezeled az adósság-kérdést?

4.)“Szép szavakat használsz, szép mondatokat fonogatsz és jártasnak tűnsz egy bizonyos tudományban. Nekem úgy tűnik, hogy ezzel egy bizonyos dolgot akarsz megmagyarázni magadnak és másoknak. De, remélem, hogy enélkül is sikerült vagy sikerül úgy rendezned életedet, ahogy kívánod.”-Zoli

És nehéz elhinned, hogy tényleg jártas vagyok. Azt írod, szépen fonogatom a szót. Ennyit látsz meg belőle, az értelme már nem jut el az agyadig se? Ezt nevezed fejlődésnek? Amikor behunyod a szemed és befogod a füled, hogy nehogy az információk hatására lemaradj az áldozati szépelgés kéjéről?  Nehogy belátásokhoz juss és rendesebben tudj a jővőben hozzáállni a sorsodhoz? Nehogy legyen 3-4 gyereked , családod, egy lakásod és autód ? Mert ez lenne a baj? Nehogy családi tevékenységeket tudjál folytatni a családi házadon belül és nehogy kivihesd a gyerekeket a természetbe egy autó igénybe vételével, vagy miről beszélsz ? Elutasítani kéne az anyagi javakat, mert az értéktelen és ennyire semmi köze ahhoz, hogy az ember szellemileg fejlődjőn? Szállj le csak a földre kicsit, mert az őristen itt lakik. Hát hol akarsz lakni? Barlangban? Vagy a gyerek minek kell? Esztétikának? Nagy mellénynek? Szórakozásnak? Hogy legyen , aki eltartson? Neked fogalmad sincs mi jön ki a szádból! Vagy te azt képzeled, hogy létezik olyan makulátlan és mozdulatlan tisztaság, ami majd kőkeményen beáll 50 évre két ember között? Hogy nem kell megkűzdeni az egészségért, a harmóniáért? Hogy az igazság fénye csak úgy alászáll a mennyekből, “mert megérdemeljük” ? Hol élsz te?
Megteremti az Úristen az anyagi világot, hogy abban belemerülve és azt lenyelve az ember megváltódhasson és te elutasítod. No hiszen! Íme, hogy vezet a Bika karmád! Te az anyukádnak akarsz a felelős gondozója és őrzője lenni vagy az általad megteremtett család feje akarsz lenni? Az ősök vagy az istenek útját járod? Mit akarsz te tulajdonképpen? Férfi vagy-e vagy nő? Homályban élsz afelől a Halak Lilithednek köszönhetően, hogy mi igazi és mi hogyan igaz? Hogy mi a fontossági sorrend. Kritikád rosszul alkalmazod.
Azt is elsütötted egyik leveledbe, hogy nekem szánalmasan bajom van a vallással , ellenben te aztán teljesen tisztán látsz e kérdésben, mert kiszűrőd ami nem helytálló. De Zoli, mihez képest helytálló vagy nem?

Mondtam neked válaszként, hogy nekem nem a vallással van bajom, hanem azzal, ahogy beállítják a spiritualitást a vallásos személyek. Hogy végül kiderül, csupa babona nagy része. A magatartásod és a megfogalmazásod, a karmádnak megfelelően pontosan leképezi ezt. Mármint, hogy te úgy szűrőd ki a pelyvás gabonát, hogy a szemeket takarítod ki, pelyva helyett. Ugyanis a letámadott Szűz Vénusz azt jelenti, hogy a rózsaszínű gondolatokat szereted , nem a kényelmetlen , kemény, de felszabadító igazságokat. Ráaadásul a Vénuszod kap a Halak Lilithtől fényszöget, tehát egyértelmű, hogy az isteni szeretetet, az igazi egységet teljesen félreértelmezed, egyéni és pillanatnyi érdekeknek megfelelően. Önhízelgés, magyarul. Hamvas Béla így ír A magyar Hüperion című művében:” A negyedik nemzedék pedig szembefordult az istenek útjával. Úgy látszott, hogy eszményt tűz ki. Úgy látszott, hogy a gyakorlat és a prosperitás és a reálpolitika eszménnyé válik. Eszmény lesz a kiegyezés. Kritikát gyakorolt, de ez a kritika az volt, hogy elkezdték az istenek útját kinevetni és elavultnak tartani és lenézni. Ebből a korból származik az idealista, mint gúnynév.(…). …megtörtént a fordulat: az isteneket vállon veregetik, és azt mondják nekik, ti már nem vagytok idevalók a mi reális korunkba. Milyen észrevétlenül jelenik meg itt a Nagy Inkvizítor! Milyen símán és milyen szolgabírói mosollyal küldik el szépen a Megváltót: eredj uramöcsém, mert ha nem, meglásd, újra megfeszítünk!”

Kedves Zoli, adósságban állsz az Úristennel , mert kiegyezni szeretnél vele és nem megegyezni. Egyelőre nem érted mi az hogy isten. Metafizikád rossz. Az Úristennel nem lehet ilyet végezni, ugyanis törvényei vannak, amikkel együtt javallott műkődni és nem hízelegve elnézést kunyerálni vagy udvarolni, halogatni és kerülgetni sikamlós mosollyal, hogy miért lenne mégis elfogadhatóbb és élhetőbb az a fajta harmónia és boldogság, amit egyénileg elképzel az ember. Van egy olyan megfogalmazásod is, ami azt tükrözi, hogy olyan hiszemben élsz, többféle valóság létezhet és nem Ugyanaz a megváltáslogika lenne érvényes mindenki esetében. Mintha hozzád nem illene, esetedben nem műkődne és én csak holmi bemagyarázásokba kapaszkodom, hogy megnyerjem az úristent a magam számára. Mind arról beszélek , hogy nincs kivételezés az elsőszülöttségben senki esetében és a te felfogásod szerint nem ez az igazság hanem valami , külön az én számomra fenntartott “bizonyos”lehetőség, amit az Úristen nekem a kulisszák mögött kiosztott.

Össze vagy kötve velem az adósság-ügy kapcsán. És milyen beszédes a szimbolikája. Csak különbőzik a két részről való megközelítés. Figyelmetlenségemben hozzásegítettelek olyan anyagiakhoz, amiket nem tudsz értékelni és felhasználni, mert te az igát az isten ellenében akarod minduntalan húzni. Nézd meg, hogy állsz hozzá az anyagi világ értelmezéséhez fenntebbi megfogalmazásodban. Fordulj hát meg már .

Írtad, hogy azért kellett válni, mert nem hagytatok elég időt a pároddal arra, hogy megismerjétek egymást.

" Ha az ember nem ismeri önmagát, belső énjét, sosem ismer meg másokat rendesen, és ha nem szereti önmagát, sosem tudja meg, mennyire szereti őt egy másik ember. " /Andy McQuade

És hozzátenném, ha nem szeretem magam helyesen, a másikat mellettem se tudom igazából szeretni.:) A szeretet nem pusztán egy érzelemcsomag , sokkal több annál és az igazság fénye hiányában torz kínná válik. Azt kívánom, hogy ismerkedj meg azzal a magaddal, aki tévedésben és zavarban él, hogy ne kelljen újabb kudarcokat végigélj.

5.)Tavaly áprilisban is téveszmékben éltél, hogy ki, kivel, mikor feküdt le utoljára, ki kit szeret és ki, kinek milyen vallomásokat tett. Tudtommal ebben szerepe volt Szilárdnak is, de ez lényegtelen.

Zoli szívem, te még a suli padjait koptattad, amikor én már elkezdtem gondolkodni azon, hogy az emberek miért kerülnek oda, hogy hazudjanak , csaljanak, hogy idejekorán meghalnak ( pl testvérem 38 évesen), hogy sínylődnek betegségekben stb. És ebből a vizsgálatból magam sose vontam ki. Mikor végre kézzelfoghatóvá bebizonyosodott a csalás nálunk is, csak az volt érdekes, hogy mi okból. Mert ugye, keresd meg az okot és eltűnik a következmény. Ez lenne az általad annyira lenézett asztrológia tudomány hasznossága ( amennyiben nem jóslásos marhaságokra van használva!) , hogy egy olyan térkép a horoszkóp, ahol arra vonatkozó információt kap az ember, hogy mi okból hajtja magát tudatosan/tudatlanul bizonyos állapotokba és helyzetekbe. Aztán ott van az ember rossz metafizikája, ami újfent zavart okoz. A helyes metafizikai alap hiánya a külső világban is tájékozatlansághoz vezet. Nem is lehet másképp. Aki belül, a szellemi világban tájékozatlan, az kívűl a mindennapokban is csak kóvályog. Nem tud igazából eligazodni. Hát miért lett volna érdekes, hogy ki , kivel, hányszor és mit képzel, hogy kit szeret és mennyire és vallomás és kutyafüle? Ezen időtlenül elcsámcsogni? A Miért ?volt egyedül lényeges. Ami érdekes, az még nem lényeges. Amikor ki akarod mosni a pecsétes ruhát, igazán mellékes, hány pecsét van rajta, milyen színű és ha színes, mivel színezték. Egyedül az számít, hogy mi az , ami van és azt hogy lehet helyre tenni. Kommunikációval, Születési képlettel ügyesen kiderítettem /kiderítettük, hogy mi volt az eredendő oka az egész szamárságnak. Lelepleztük az indítékokat és döbbenetesen semmi varázsa nem maradt az egésznek. Sőt, elkezdi az ember látni, zavarosságában mikkel nem ámítja magát és mennyire fölösleges.

Hogy mennyire keményen hitetlen vagy, abban is látszik, hogy akkor se volt rá szemed, füled és belátásod arra, -vagy legalább sejtésed arról-, hogy milyen erős egy-egy karmikus késztetés, amikor hazakísértél a kórházból, ahol azért voltam, mert képtelen voltam a várandóságomat viselni, amit más, nem Rák karmával rendelkező nő fütyörészve végigvisz. Nem akartam én rosszul lenni, mégis az voltam, de nagyon.

És akkor se voltál hajlandó szemet nyitni, hogy rendesen megítéld, mi történik, amikor annak ellenére, hogy élettársad és a férjem miatt súlyos hazugságos problémák keletkeztek, képes voltam szopiztatni Rékuskát több , mint egy évig és megőrízni az egészségünket. Persze, eszedbe se jutott, hogy esetleg tudhatok valamit, aminek segítségével mélyebben lehetne megragadni a problémákat és ezáltal megoldani, könnyebb volt a gügyeségre és pszihológiára gondolni és engem sajnálni.

És nem utolsó sorban, még csak humánus vonatkozásban se oktathatsz ki, hiszen, amíg te egyetlen egy nap se voltál házasember és még nem neveltél fel egyetlen gyereket sem, nincsenek meg azok a tapasztalataid, amik alapján te bemérd, hogy mit, mikor, miért kellene tenni vagy nem tenni. Te csak eszmékből, elméből ítélkezel egyelőre még emberileg is.

A Szilárd polgári személye teljesen jelentéktelen az ügyben, ami fontos az, hogy az általa meglátott helytálló, a létlogika szempontjából helyénvaló okfejtéseket egyénileg is meg lehet és meg is kell látni és akkor kilép az ember a tudatlanságból. Az a lényeg, hogy azt lássa az ember egyénileg és saját erejéből, amit Szilárd vagy más komoly gondolkodó, legyen az tudós (Einstein), orvos (a magyar Szívsebész, Papp lajos), Pszihiáter ( Carl Gustav Jung) , író ( Hamvas Béla) vagy mások. Azonban érdekes mellékesen megjegyezni, hogy a látó embereket, amíg élnek teljesen lenézik és mellőzik és támadják, úgyszintén azokat is, akik egyetértenek velük. Nem követik, egyetértenek. A követés kifejezést nem szeretem, mert az ember saját meglátásait követheti , a másokét sosem. De követhet egy ideát, egy eszmét, egy elképzelést, ami benne is megvan, megfogan és él. Mint ahogy azt is követi minden esetben. Úgy a zavaros eszméit , -amiket nem a nevelés és a társadalmi külső hatások nyomnak bele, hanem a veleszületett programcsomag , saját élő struktúrája tartalmaz -, mint a tiszta képeket.

Zoli neked szükséged van igazi fényre, hogy a kritikáidat helyesen gyakorold és akkor meg fogod látni, hogy miképpen lehet házasságban , kitartással és belátásokkal, törekvésekkel megmaradni és boldognak is lenni.

“Tudnod kell, hogy az emberek nem ok nélkül ragaszkodnak a középszerűhöz, a zavaroshoz és a vajákoshoz, az illúziókhoz és a szobatiszta félismeretekhez, tehát a műveletlenséghez. Mert a műveltség annyi, mint igazságnak - minden dolog igaz ismeretének - feltárása és elviselése. S az igazat elviselni mindig nagyon nehéz. A műveltséghez, tehát a valóság és igazság megismeréséhez, rendkívüli bátorság kell.”

Márai Sándor

Linda

_________________
Semmi sem fontosabb, mint hogy az embernek az érthetetlennel állandó kapcsolata legyen.


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2013.10.05. 12:11 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.20. 20:31
Hozzászólások: 483
Tartózkodási hely: Kolozsvár
Napjegy: ikrek
Aszcendens: szüz
Én máris azt vettem észre, hogy terjed a fény, mert Zoli legalább megfogalmazza miért nem engedi, hogy segíthessek neki abban, hogy megszabadulhasson az adósságától. Lényegileg ezek azok:

"Beleolvastam a panaszfalra írt soraidba is, viszont nem volt türelmem végigolvasni zagyvaságaidat. Sajnálom, hogy ezt kell írjam, de lejjebb megírom azt is, hogy miért vélekedek így.

Számítottam erre a fejleményre, jogodban, jogotokban áll megszellőztetni az ügyünket, elvégre én tartozom nektek. Sajnos, ettől még nem fogom tudni hamarabb visszafizetni az adósságom, habár az összes lehetőséget megpróbáltam, értem ezalatt a kölcsönfelvételi lehetőségeket."

Készíttesd el a horoszkópod és akkor megnyílnak az igazi lehetőségek.

"Érted te is, hogy miért utasítom el "segítési" szándékod. Ha csak a pénzügyekről lett volna szó, talán. De, kezdted összemosni a házasélettel, anyamodellel, stb. Nem hiszem, hogy segíteni tudsz akkor, amikor te sem ítéled meg helyesen a helyzetet és struccpolitikát folytatsz."

Azért struccpolitika, mert hajtogatom neki, hogy "ami fent van, ugyanaz ami lent van".

De nem összemosva hanem megkülönbőztetve. Hogy ezt mennyire nem érti, itt is kiderül :

"Azért sem kérek a jótanácsaidból mert siralmasnak tartom, ahogy édesanyádhoz viszonyulsz (ld. a topik 9. oldalán). Könyörgöm! Amikor te gyerek voltál, ki gondozott? Ha netalán elcsavartad a gázcsapot betettek valamilyen gyermekmegőrző intézetbe?"


Vannak egyéb összemosásai is, de azok rengeteg háttérinformációt igényelnének, nincs időm azokat mind leírogatni és nem is kell. Lényegében ugyanezen logika hatja át.

Könyörögjünk hát, hogy Zoltán felébredjen és ne kelljen fölöslegesen szenvednie.

Linda

_________________
Semmi sem fontosabb, mint hogy az embernek az érthetetlennel állandó kapcsolata legyen.


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2013.10.16. 16:11 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 4073
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Skorpió
Aszcendens: Oroszlán
Lindának: Az, hogy Zolika még engem is bele kavart a pénzbeli adóssága vissza nem fizetési okai közé, tökéletesen tükrözi nem csak az ő szellemi - spirituális, tehát erkölcsi zavarodottságát, hanem, amint az minden ilyen alkalommal leni szokott: a teljesen hibás materiális realitás-érzékét, vagyis az egyszerű tárgyi valóság (Szaturnusz!) által mutatott és képviselt, cáfolhatatlan tényeknek a lehazudási (Jupiter!) késztetéseit is.
Helyesen írtam tehát annak idején, itt valahol a logoszon Csillának - arra a Zoli sorsképletével egyszerre közölt jellemzésére, hogy az új élettársa mennyire egy szeretetre méltó ember - hogy ne vesse el annyira a sulykot, és nem csak azért mert láttam én már karón varjút, hanem a képlete egyes motívumait nézve is, teljesen egyértelmű volt a számomra, hogy ez a férfi mennyire Fény-hiányos! Vagyis, magyarul: férfiatlan! Nos, lehet, akármennyire is szeretetteljes valaki, és főként egy férfi, mert, ha keményen fényhiányos, akkor természetes, hogy ebbéli "kényszerhelyzetében" első sorban önmagának hazudik nagyokat! Márpedig, aki magának hazudik, az másoknak is kötelező módon hazudozni fog. Nos, nagyon reméljük, hogy ezt a problémáját segít majd időben, kiigazítani a Nyilvánosság - Világosság szelleme, noha ezek a folyamatok iszonyú lassan mennek végbe azoknál, akik megátalkodottan el utasítják még a tetteikért is, nem, hogy a gondolataikért és a mágikus - sorsformáló erejű! - képzeletükért a személyi felelősséget.
Tanulság erre az én volt feleségem és a gyermekeim anyja: Benkő Emőke, aki miután nagy nehezen elfogadta azt, hogy a spirállal való magzat fogamzás elleni biztosítottsága ellenére is "terhes lett" (És nála ezt a tudományos kifejezést a szó szoros értelmében kell venni!), vagyis, miután be látta, hogy most már nem tehet mást, és éppen egyetem végi diplomavizsgázás közben kell megszülnie a hatodik gyermekét, abba hagyta a velem - velünk szembeni gyűlölködéssel egybe kötött tisztességtelen megtartást is. De hiába, mert nála is rövid ideig tartott az "anyai - volt feleségi korrektkedés", vagyis éppen addig, amíg félig - meddig biztossá nem lett abban, hogy annak ellenére, hogy mennyire támadta az Istent és a Sorsát, heteikig azt követően, hogy észre vette és be bizonyosodott afelől, hogy a spirálja ellenére terhes lett, az Edina nevű kislánya végül is, egészségesen megszületett (Persze, kórházban biztosítottan, nem a természetben és nem is otthon, mint a tőlem fogant nővérei!) hálistennek megélt. Miután tehát az abbéli rémülete, hogy a karmikus reflexeiből is jövő magzat-ellenes támadásainak és Isten-ellenes haragvásainak nem lett végzetes következménye, vissza tért a régi családjával szembeni aljas tisztességtelenségek elkövetéséhez való gátlástalansága is, és annak ellenére, hogy már keményen neki fogott az egyetemistáknak való magánóra-adásokból pénzt keresni, még azt a szégyenletesen kevés pénzt sem hajlandó szülői hozzájárulásként (gyerektartásként) el küldeni, amit a különféle, deklaráltan apa-ellenes bírókból álló bírósági testületek, az egyetemista mivoltát figyelembe véve megítéltek. - És persze, mint mindig, valahányszor gazságokat szándékszik elkövetni velünk szemben, eközben folyamatosan ott lógatja a kedves édesanyjától kapott rózsafüzérét a nyakában. - Hát ilyenek, ezek a hamis (Egyoldalúan csak materiális tudományos!) fénnyel élő "szeretetteljes" hipokriták! - Adja az Isten, hogy valamikor ők is megvilágosodjanak, hogyha már valamilyen kapcsolatba kerültek velünk, sajnos, még akkor is, hogyha már csak a pénzbeli adósságaik jelzik a mi számunkra az ők világon való jelenlétét.

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2013.10.16. 17:48 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2008.09.17. 16:18
Hozzászólások: 814
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Oroszlán
Aszcendens: Oroszlán
Némiképp különvéleményen vagyok Zolinak a Linda felé való tartozása ügyében. Lindán való segíteni akarásból írom, amit fogok írni. Először is fontosnak érzem tisztázni, a kölcsön jelenségét. Ez a magán jellegű hitel. És ez metafizikailag törvénytelen. Hallottam is a székely mondást, hogy csúnya, mint a kölcsönkérés. És ez igaz is, és tudjuk, hogy tartozni nyomasztó érzés. Még tíz banival is.
Persze mi is keveredtünk már "csúnya helyzetekbe", azaz kölcsönkérésekbe. Én igyekszem ezeket most már elkerülni, de karmával rendelkező ember, mint tudjuk, ha nem fix fizetéses vagy nincs valami világias vállalkozása, akkor a szűkösség időnként jelentkezik. És a kölcsönkérést, hitelkérést csak akkor érdemes igénybe venni, ha tényleg valami nagyon fontosra kell. De igazából azt kellene elérni, hogy ilyen esetekben ne kölcsönt kapjunk, hanem hálapénzt, támogatást, ami a miénk lesz, marad és nem tartozás. Tehát a csere törvénye szerint kellene pénzhez jusson szűkös helyzetekben is.
Szóval én arra szeretnék figyelmeztetni minden kölcsönözésre alkalmas személyt, hogy vagy adja oda támogatásként, valamilyen kompenzálásként a másik személynek a pénzét, vagy ha úgy érzi nem kapott semmi hasonló értékűt az illetőtől, akkor ne adjon pénzt.
Bár, nem ismerem a részleteket, de jelen esetben egyelőre nem értek egyet Linda kölcsönzésével, s bár, ez Zolit nem menti fel egyáltalán a tartozás alól, de talán segíthetek Lindának más alapállást felvenni az anyagiakkal és akkor véget érhet eme ismétlődő sorsleckéje. Az energia, erő, pénz (II. ház), képesség - bármi, nem kölcsönzésre való. Nem ez a rendeltetése (Szűz). És ezen a tévedésen, ezen a téves rendeltetés szerinti pénzhasználaton csak ront a további szellemi jótékonykodás (Jupiter) amivel Linda még tovább terheli Zoltánt. Zoltán tartozik anyagilag. Erre Linda tovább adakozik szellemileg. Nem arról van szó, hogy nem értenék egyet Jézusnak a magvető példájával, de kedves Linda, nálad számtalanszor érzékeltem a II. házas karmának ama változat, ami rokon a Bika avagy kettes házas karmások másokkal szembeni folyamatos táplálási kényszerével, ez pedig a korlátlan szellemi táplálása a másiknak...

Szerintem jelen esetben másnak van itt az ideje. Szerintem Zoltánt, már rég feljelentésekkel és perrel kellene fenyegesd, de legalábbis úton-útfélen szétkürtölni a felelőtlen, hálátlan viselkedését, tehát a tartozását!

Elsőre talán ellenmondásos amiket most írtam, de megnyugtatok mindenkit, hogy alaposan átgondoltam, napokig.

Tehát az egy dolog, hogy Linda hibázott a kölcsönzéssel, mondhatni az áldozat kihívta a merénylőt maga ellen, de ettől még ő áldozat. És mint minden él áldozat legjobban teszi, ha keményen, kíméletlenül harcolni kezd azért, hogy a rend helyreálljon. De én ehhez fontosnak tartom elismerni, hogy az ember lehetőleg ne kérjen és ne adjon kölcsön pénzt. Tehát ezt a hibát ne kövesse el többet, már ha hibának érzi, és az általa leírtak alapján, nem elégedett a helyzettel, és a pénzt vissza szeretné kapni.

És Szilárdot kiegészítve az egész történetnek a magját én nem a Zoli fény-hiányosságában látom, mert bár tény és való, hogy Zoli Uránusza és Jupitere teljesen negatív, de karmája szempontjából Zoli többszörösen női karmás (Halak- Víz, Bika - Föld) és az én meglátásom szerint ezekből a karmikus, önkéntelen élvezetsóvárgásokból fakad az, hogy a kölcsönkérést választotta - vállalta és Linda is a szintén nőies karmája miatt ment ebbe bele (II. ház és Szűz). De attól függetlenül, hogy Zolinak valóban a női jellegű szellemi részeit kell helyreállítsa, attól a jelenlegi helyzetben éppenséggel már tényleg csak a fény és a harc segít, amit természetesen Linda kell alkalmazzon és attól hátha észhez tér Zoli.

A kölcsön vissza-nem-adás utáni anyaképzet megtárgyalással sem érthetek egyet. :D Ez az egész már kezd úgy kinézni számomra, Kedves Linda, mintha azért adtál volna pénzt Zolinak, hogy aztán még feltárást is végezz neki! :D Azt hiszem, te is látod, hogy hogyan is hibáztál, a II. házas karmádnak megfelelően. És hogy a szellemi tanítás ellen kibújt Zoliból mindenféle polgári, de főként karmikus téveszme, amikkel védekezik, azon nem csodálkozom... Persze, hogy egy családi karmás (Zoli) egész életében lekötelezettje akar lenni az édesanyjának, amiért az csecsemőként gondozta. Mi olyan furcsa ebben? :D :D
S ha már olvas itt Zoli is - ha jól értettem - akkor kívánom neki én is, hogy férfiasodjon meg egy kicsit, amihez neki első lépésként tényleg le kel rombolnia magában az úgynevezett anyamítoszt, az istennőt, aki a bölcsőt rengeti még mindig, az idők végezetéig, csak gügyögő - rengető - ringató fenség marad...
Ajánlom figyelmébe: http://www.ferfihang.hu/2011/11/08/anyamitosz-2/

Sőt, be is idézem az egészet:

"Ez az írás nem saját szerzőnktől származik, hanem Antalffy Tibor blogjáról, természetesen az engedélyével. (Köszönet!) Jól kapcsolódik a legutóbb megjelent cikkhez – vagyis inkább a kommentekhez – amiben a nők abortuszhoz való joga volt a téma. Úgy szeretném meghálálni, vagy legalább megpróbálni….. Búg Kovács Kati hangja, és mindenkinek könnybe lábad a szeme. Se szeri se száma az édesanyák önfeláldozó munkáját dicsérő történeteknek. Az anyai szeretet közmondásos, senki se kételkedik benne, hiszen mindenkinek van vagy volt édesanyja. Ha meggondoljuk, hogy nagyjából az emberiség fele, tehát minden második személy anya, akkor nem férhet hozzá kétség, hogy elég sok embernek érdeke, hogy ez a mítosz fennmaradjon, sőt viruljon, nagyon-nagyon sok negatív tapasztalat ellenére. Elnézést, van negatív tapasztalat? Természetesen, dögivel, de mivel az nem esik egybe az általános vélekedéssel, jobban mondva a belénk nevelt „tényekkel”, ezért a kognitív disszonancia elkerülése végett, átnézünk felette. Amikor azt halljuk, hogy egy anya a bakfis lányát a mostohaapa alá parancsolja, hogy el ne veszítse a „kenyérkeresőt”, akkor csak egy bűntényt regisztrálunk, és nem vesszük észre a főszereplő édesanyaságát. Amikor az esti hír arról szól, hogy egy nő az újszülött csecsemőjét bedobja a kukába, akkor osztozunk a vádlott védőügyvédjének véleményével (aki rendszerint maga is nő), miszerint az elkövető „gyermekágyi pszichózisban, egy rendkívül súlyos tudatzavarban” szenvedett. Ez a gyermekágyi pszichózis egy rendkívül konveniáló betegség. Tegnap még volt, ma már nincs, elmúlt. Nem az édesanya követte el, hanem a pillanatnyi gyermekágyi pszichózis. És még az édesanyát kell sajnálni, mert ez a fránya pszichózis a szülés velejárója. Mily hősiesen vállalja fel még ezt is, hogy életet adhasson gyermekének. Természetesen tudnám még sorolni azokat a rémtetteket, amiket édesanyák követnek el, mert van bőven. Például, amikor ezért vagy azért úgy dönt, hogy öngyilkos lesz, viszi magával a gyermekét vagy akár gyermekeiket is. A kisebbik gyereket kidobja a nyolcadik emeleti ablakon, a nagyobbra pedig – aki végignézi öccse zuhanását - ráparancsol, hogy ugorjon. Tudom, kóros elmeállapot, nem beszámítható. Megadom magam, de a kóros elmeállapot mellett is implikál valamit, az anyák a gyermekeiket birtoklott tárgynak tekintik igen-igen gyakran. Ez a szög akkor bújik ki a zsákból, amikor a 35 éves nő második házasságának az első hónapjában teherbe esik a 12 éves kisfia mellett, mert az új apukának igen jelentős vagyona van, amit az anyuka nagyon sokáig szeretne élvezni. És ez nem egy ritka jelenség, mert a legtöbb édesanya egyben felesége is valakinek, és az összekapcsolt két funkció hatalmas lehetőséget biztosít olyasmikre, amik az anyamítoszba nem illenek bele. És hogyan kell értékelni azt az egyáltalán nem ritka jelenséget, amikor az édesanya nem engedi el gyermeke kezét, magához láncolja, nem hagyja élni saját felnőtt életét, elüldöz mellőle minden potenciális férjet vagy feleséget, lelkileg terrorizálja, az utolsó cseppig kihasználja gyermekének anyai kötődését mímelt rosszullétekkel, mélységes bánkódásokkal, örökös sajnáltatással, amiből az egyre öregebb gyermek csak az édesanya halálával tud szabadulni hatvanas éveiben. Egészen más terület, amikor az édesanya gyermekét a bosszú eszközeként használja válás után. Ez a leggyakoribb, olyannyira, hogy nincs ember az országban, aki ne tudna megnevezni néhány esetet. Mit számít, hogy az apa láthatásnak a megakadályozása legtöbbször a gyermekét jobban sújtja, mint a megutált volt férjet. Sújtja érzelmileg, hiszen születésétől fogva kötődik az édesapjához (is), de sújtja azért is mert az egészséges fejlődéséhez szükség lenne egy stabil férfimodellre, ami persze nincs. Szomorú ellenpéldája az anyamítoszhoz fűződő képzelődésnek. Talán még ennél is szomorúbb, hogy a szakhatósági apparátusban dolgozók – sokszor lefizetés fejében – ehhez megadnak minden segítséget. A szakpszichológusok a teszt tárgyát képező gyermekrajzokból azt hozzák ki, amit az érdekelt fél megfizetett. A gyermekjólétért felelősök elsősorban a zsebeiket tömik meg és nagy ívben tesznek a gyermekek jólétére, illetve ezen keresztül a jövőbéli magyar társadalom mentális higiéniájára. Mindezek után felmerül a kérdés, mi tartja fenn ily töretlenül az anyamítoszt, amivel a anyák hatalmas tömege él vissza? Emlősállatoknál az ivadék hormonális parancsra ragaszkodik az anyához, hiszen az anyához ragaszkodás javítja az ivadék túlélését, tehát egy evolúciós jelenséggel állunk szemben. A korai ragaszkodáshoz később egy igen erős kötődés is társul. A gyermekben tehát, függetlenül az életkorától, egy hormonálisan megerősített kötődés van, ami annyira dominál, hogy vagy megfosztja az egyént a józan ítélőképességétől, vagy ha nem, a belső konfliktus elkerülése végett átlép a sérelmeken. Amire a legjobb bizonyíték, hogy ezt a posztot 98 százalékos valószínűséggel felháborítónak fogod tartani.


FIGYELEM! A Férfihang.hu oldalain megjelenő írások szerzői jogvédelem alatt állnak!
Cikkeink utánközlését nyomon követjük az interneten!
Az írások a következő szabályok betartása mellett vehetőek át részben:
Az ön által most másolt cikkből kisebb részt idézhet a forrás (a szerző és a weblap) megnevezésével, vagy maximum az első feléig átveheti a cikket, amely esetben az átvett bevezető után az alábbi linket kell elhelyeznie:

A teljes cikk a Férfihang.hu - Antifeminista Férfimagazin oldalán olvasható:
http://www.ferfihang.hu/2011/11/08/anyamitosz-2/"

_________________
"Egy csepp realizáció többet ér egy könyvtárnyi elméletnél." - Hamvas
És: A bolondság az egyetlen pajzs, és az egyedüli biztos talaj.

http://aldottelet.com/


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2013.10.17. 01:55 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 4073
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Skorpió
Aszcendens: Oroszlán
Nos, Igen..., amit Viola a Férfihang c. oldalról itt beidézett, az én "egyetlen drága jó édesanyámmal, 6O éven át, egy az egyben át éltem. És élem. Legutóbbi szeretetteljes féltékenységi húzása két hónappal ezelőtt esett meg, amikor is, azt mondta, hogy az unokái csak azért, abban a reményben nevezik "anyának" Violát, vagyis a nevelő-anyjukat (Megjegyzem: ezt tőlük senki soha nem kérte, mintegy maguktól kezdték így szólítani.), hogy így kevesebb pofont fognak tőle kapni. Gyakorlati valóságot tisztázni hivatott megjegyzés: Sajnos, Viola még mindig nem mer eléggé, vagyis legalább annyira határozottan szigorú lenni a lányokkal szemben, amikor erre szükség van, mint amennyire a lányoknak erre szüksége lenne. És sajnos, erre bizony néha nagy szükségük lenne, még akkor is, ha én időnként - Csakis amikor és hogyha erre tényleg nagy szükség van - el látom az édesapai feladataimat ilyen szempontból is. És ezt olyannyira, hogy a tegnap egészen meg voltam hatódva az általános iskolai szülői értekezleten, ahol a szaktanár barátaim és új ismerőseim (képzőművészek) fontosnak találták a tudomásomra hozni, hogy a lányaink mennyire jól neveltek, tehát jó akaratúak, figyelmesek, kedvesek, és nyitott - együttműködő szelleműek.
Nem tudom, még kell-e említenem, hogy ehhez a jól neveltséghez, az "igazi" édesanyjuk még annyival sem járult hozza, hogy legalább azon a rengeteg pénzhez, amit az iskolába be kell lapátolni három gyermek részére minden év kezdetekor, legalább annyival járult volna hozza, hogy a hivatalosan megállapított gyermektartást esetleg meg toldja valamivel és ne csökkentette volna le önkényesen az amúgy is cinikusan kis összeget, éppen most, amikor dolgozni kezdett, a negyedére, miután volt időszak is, hogy egy éven át semmit nem fizetett. És kell-e említenem azt, hogy ezt a tavaszt és nyarat kivéve, mennyi keserűséget okozott nekem és a nála levő legkisebb testvérke: a Réka (És amíg nála volt: a Turula) törvényes láthatásának az önkényes, vagy szeszélyes megtagadásával és megnehezítésével még azt követően is, hogy emiatt az ügyészségen fel jelentettem. Vagy azt, hogy a család szétrombolását is először, az ugyancsak mélységesen szeretetteljes édesanyjának a finom aknamunkájának a következtében, majd másodszor a kifejezett és határozott "parancsára" tette?
És apropó anyai önfeláldozás és hősiesség a gyerek-"vállalásban"! Ez a borzasztón megható új "teremtési" fogalom, nem is létezne, ha nem lenne fogamzásgátlás. Hiszen a magzatfoganás, ha jól tudjuk még a szeretkezések, vagyis a szexuális vágyak beteljesülésének és néhol a szexuális gyönyör-érzetnek, tehát végül is az egyik legintenzívebb élvezeti élménynek a következménye... És akkor a felelősségről, mint elemi emberi kötelességről, amitől, a liberális (feminista!) pszicho-pedagógia áldatlan hatásai és a szellemi világra való visszahatásai következtében ma, majd minden negyven év alatti hölgy iszonyodik, még nem is beszéltem. - Szóval, elég messzire el juthatunk a valóságfeltárásban, amennyiben a vallásos érzelgősség érveire úgymond józan paraszti eszű megfigyelésekkel válaszolunk.
Mindazonáltal, Violának tényleg igaza van abban, hogy nem kell életerős felnőtt emberek fölött még azzal sem anyáskodni, hogy minden áron a horoszkóp-rendelés irányába akarjuk terelgetni őket. Ha jól tudom, a kölcsön- nem visszafizetésre léteznek büntetőjogi eljárások, akárcsak a szülői felelősségüket és kötelességüket még a gyermekláthatást megtagadó, vagy megnehezítő és a minimális gyermek-gondozási tartozásaik kifizetése szintjén is, elhárító "édesanyákkal" szemben is!

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2013.10.18. 09:35 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.20. 20:31
Hozzászólások: 483
Tartózkodási hely: Kolozsvár
Napjegy: ikrek
Aszcendens: szüz
Köszönöm a hozzászólásokat Szilárd és Viola!
A cél a nyílvánosság volt, a leleplezése annak, hogy milyen háttérokok állhatnak Varga Zoltánnál, hogy ennyire közömbösen kezeli az adósságtőrlesztést.

Igen , létezik törvénykezés. Nem tudok vele élni, mert semmi tárgyi bizonyítékom nincs arra, hogy pénzt adtam. Baráti és bizalmi alapon volt.

Többé ilyet sose teszek.

_________________
Semmi sem fontosabb, mint hogy az embernek az érthetetlennel állandó kapcsolata legyen.


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 115 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12  Következő

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség
phpBB SEO