ASZTROLOGOSZ, Kozma Szilárd - karma-asztrológus fóruma

Asztrológiai fórum: Kozma Szilárd és asztrológus-barátainak fóruma
Pontos idő: 2024.03.28. 11:35

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]




Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1 hozzászólás ] 
Szerző Üzenet
HozzászólásElküldve: 2019.04.22. 21:21 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 4221
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Én éreztem ezt és akkor is ettem tojást, amikor a Medárda szökése és a szamárságban való hosszas kitartása miatt elfojtott bánatom következtében, 4 hónapig cukros voltam. Pedig az a velem egy idős amerikai orvosprofesszor - diabetológós - amelynek a tanácsait és a háziorvosom tanácsait követve, gyorsan megszabadultam, károsnak nevezte a youtube-on található "forradalmi" felfedezéséről (Valóban az!!! Hiszen az eddigi hiedelmekkel szemben szerinte éppen, hogy a húsevés miatt - is! - alakul ki, ami nem az én esetem, de azt jól esett hallani, hogy nem kell húst egyek így sem, mert éppen hogy az állati húsban - a sovány húsban is! - levő zsírok akadályozzák a gyógyulást. ) beszámoló videójában a tojást. De nekünk az Elta-ban elmagyarázták, hogy mag-információ van benne, úgy, mint a csiráztatott gabona-magokban, vagy a más fajta növényi magokban, plusz fehérje. Ezért ettem is mindig és ezután még inkább enni fogom a tojást, főként, ha lesznek majd saját tyúkjaink és kacsáink!

A tojás rendszeresen a reggeli része volt századokon keresztül számos kultúrában. Az emberek úgy tartották, hogy ha a tojás elegendő tápanyagot tartalmaz ahhoz, hogy egy egész csirke kifejlődjön belőle akkor hasonlóképpen tudja táplálni őket is. Milyen betegségek megelőzésében segít? Miért együnk tojást? Együnk tojást, mert javítja a szem egészségét. A tojássárgája tartalmaz két fontos karotinoidot a luteint és a zeaxantint, ami kutatások szerint segít megelőzni az időskori vakságot, a korral járó makula degenerációt, illetve csökkenti a szürke hályog kifejlődésének kockázatát. Ezek a karitinoidok – amik a sárgás, narancssárgás színét adják a tojás sárgájának antioxidánsként viselkednek a szemben, megvédik a szabad gyökökkel szemben amik rongálást okoznak a retinában. Egy 2004 decemberében, a Journal of the American College of Nutritionban megjelent tanulmány szerint a tojásban található luteint és a zeaxantint könnyebben képes a testünk hasznosítani, mint például a leveles zöldségekben találhatót. Kiváló minőségű fehérje forrás. A testépítőknek nagyon jó okuk van a rendszeres tojásfogyasztásra. Egy főt tojás körülbelül 6 g fehérjét tartalmaz. A benne található fehérje rendkívül könnyen emészthető és jól felszívódik. Ezért tökéletes fehérjeforrás a felnőttek és a gyerekek számára egyaránt. A tojás, bár nem kifejezetten kapcsolódik a fogyókúrához, magas fehérje tartalma miatt, hosszú időre jóllakottnak érzi tőle magát az ember. Ezért hatékony kiegészítője lehet a tavaszi diétáknak. Ez az egyik oka, hogy sok kultúrában hagyományos reggeli étel, főleg a nehéz fizikai munkát végzők és a mezőgazdasági dolgozók fogyasztják. Órákkal a reggeli után is jóllakottak és van energiájuk a munkavégzéshez. Kolinban gazdag\nA tojás az egyik legjobb természetes forrása kolinnak, ami egy B-vitamin fajta és a lecitin egyik alkotóeleme. A kolin elengedhetetlen ahhoz, hogy a szervezet összes sejtje jól működjön, illetve tápanyagok eljussanak a sejtekhez és idegsejtekhez, ezáltal javítva a memóriát. Egy massachusettsi egyetem kutatásai megerősítik, hogy a kolinban gazdag ételek közvetlenül javítják az agyi funkciókat. A legújabb kutatás megállapította, hogy azoknál a nőknél ahol magas volt a kolin fogyasztás 24%-kal kevesebb eséllyel alakult ki mellrák, mint azoknál akiknek alacsony volt a kolin bevitele. Ezen kívül egy csomó vitamin is található a tojásban. Ezek a vitaminok együtt segítenek az egészséges idegrendszert fenntartásáért. Ráadásul b-12 vitamin főleg állati eredetű termékekben található, ezért a tojás különösen értékes a vegetáriánusoknak. Rengeteg nyomelemet tartalmaz. Egy nagy főtt tojás tartalmazza a kalcium, vas, magnézium, foszfor, kálium, nátrium, cink és mangán ajánlott napi bevitelének 1-9%-át. Egy tojás körülbelül 15 mikrogramm szelént tartalmaz ami 22%-át fedezi az ajánlott napi bevitelnek. A szelén fontos antioxidáns, ami segíthet az immunrendszer erősítésében, a degeneratív betegségek (pl. rák) megelőzésében, és stabilizálja a koleszterin szintet. Tehát, ezzel azért még nem pótoltuk a napi ásványi anyag szükséglet optimális mennyiségét – főleg azért nem, mert a javasolt napi bevitel, az minimálist jelent, ami igen messze van az optimálistól – de egy része legalább meg van oldva.

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Profil  
 
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1 hozzászólás ] 

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 4 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség
phpBB SEO