ASZTROLOGOSZ, Kozma Szilárd - karma-asztrológus fóruma

Asztrológiai fórum: Kozma Szilárd és feleségének valamint asztrológus-barátainak fóruma
Pontos idő: 2020.04.04. 09:13

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1 hozzászólás ] 
Szerző Üzenet
HozzászólásElküldve: 2014.05.04. 21:18 
Offline
Asztrológus
Asztrológus
Avatar

Csatlakozott: 2008.09.17. 16:18
Hozzászólások: 824
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Oroszlán
Aszcendens: Oroszlán
Wikipéida – A Kozma Szilárdról szóló szócikk megmaradásáért
Posted on 2014-05-04 Szerző: Joó Violetta

Kedves barátaim, ismerőseim! Ismét a segítségeteket kérem Wikipédia ügyben:

A Kozma Szilárdról szóló cikket törölni akarják, miközben Gerle Éva a negyedik rágalomblogját hozta létre, plusz egy uszító bejegyzést is felrakatott egy nemzetközi portálra és tornáztatja a Szilárd nevére kijövő google találati lista első helyeire azokat. Ránk nézve nagyon veszélyes támadás tehát, ha a wikipédia is kiesik a Szilárdról való reális információkat tartalmazó oldalak közül. Ez egy újabb nagy igazságtalanság lenne.

Az indoklásuk az alábbi:

“Törlés
Ezt a lapot hamarosan törölni fogjuk!

Indoklás: Kozma Szilárd körül kialakult internetes polémia több polgári pert involvált eddig. Az esetleges jogi bonyodalmak elkerülése végett javaslom a szócikk azonnali törlését és új szócikk létrehozásának tiltását mig a jogi viták nyugvópontra nem kerülnek.

Jelölő: Texaner vita 2014. április 3., 07:22 (CEST)

Olvasóknak, szerkesztőknek: ezt a lapot hamarosan törölni fogjuk. Ha szerinted nem felel meg az azonnali törlés kritériumainak, vagy el tudod hárítani az okot, amiért azonnalira jelölték, vedd le róla a sablont, de ha te vagy a szerzője, és kifogásod van a törlés ellen, ne vedd le csak úgy, hanem tedd alá ezt a sablont: {{azonnali-várj}}, és indokold meg az oldal vitalapján, miért nem helyesled a törlést.”

Kérlek, jelezzetek a Wikipédián a fent leírtak szerint a törlés ellen! Már az indoklás is hamis: polémia – Szilárdnak nincs és nem volt semmiféle polémiai vitája Gerle Évával, aki feljelentést tett, de abból bűntető per lesz, Gerle Évával szemben is több feljelentés alapján. Semmiféle polgári perekről nem tudunk. De hogy lehet ezért törölni valakit a wikipédiából? Ha csak nem azért, mert bizonyára és nagyon sajnálatosan Gerle Éva, Lelkes Villő és Kovács CSilla állandóan gátlástalanul beleszerkesztettek mindenféle oda nem illő és hazug információit és ezzel munkát adtak a Wikipédiásoknak. Erre viszont az kellene legyen a megoldás, hogy hagyják békén és tartsák meg a tavalyi verziót.

[url]https://hu.wikipedia.org/w/index.php?title=Kozma_Szilárd&oldid=14547192[/url]

Mi köze a Gerle Éva feljelentésének, amiről még nem is derült ki, hogy megállja-e a helyét, vagy egyáltalán bármiféle állítólagos internetes polémiának a Szilárd eddig megjelent verseihez, könyveihez és az életrajzához? – Semmi. Sem a mi Gerle Éva, Lelkes Villő és Kovács Csilla elleni feljelentéseinknek. Mi ugyanis a Wikipédia irányelveit ezzel nem sértettük. Gerle Éva avagy megbízottja beleszerkesztési viszont ütköztek a Wikipédia irányelveivel, de emiatt nem indokolt Kozma Szilárdról szócikk törlése, nem ez a megoldás. Hiszen engem – hibásan – pont azért blokkoltak, hogy én ne gyakoroljak rájuk nyomást “fenyegetőzéssel” (amit én nem követtem el) hogy ők szabadon szerkeszthessék a Wikipédiát. Hát, akkor most miért nem szerkesztik szabadon, ahelyett, hogy törölnék – racionális indok nélkül – mert én nem látok rá magyarázatot. Illetve sejtek egyet, de az megint nem a Wikipédia elveivel egyező ok. :)

Aki ezt a nyílt levelet olvassa és kapcsolatba tud lépni a Wikipédia szerkesztőkkel, kérem, tegye és írja meg, hogy nincs ok a szócikk törlésére. És kérje a Wikipédia szerkesztőket, hogy a szócikk kategóriájának megfelelően tartsák magukat az Élő személy életrajza című kategória irányelveihez. Itt olvasható:

https://hu.wikipedia.org/wiki/Wikip%C3% ... A_tartalom

ITT LEHET JELEZNI, HOGY NE TÖRÖLJÉK:

https://hu.wikipedia.org/w/index.php?title=Kozma_Szilárd&oldid=14547192

A könnyítés képpen, direct is lehet ide menni:

https://hu.wikipedia.org/wiki/Vita:Kozm ... at.C3.A1sa

Ne töröljék, mert nem felel meg az “azonnali törlés kritériumainak”:

“Kozma Szilárd körül kialakult internetes polémia”

- Semmilyen internetes polémia nincs Kozma Szilárd körül tudtommal, de ha lenne is, annak semmi köze ahhoz, hogy az ő életrajza, megjelent könyvei szerepeljenek-e a wikipédiában.

“több polgári pert involvált eddig”

- egyetlen polgári perről sincs tudomásunk.

“Az esetleges jogi bonyodalmak”- Milyen esetleges bonyodalmak?

“elkerülése végett javaslom a szócikk azonnali törlését és új szócikk létrehozásának tiltását míg a jogi viták nyugvópontra nem kerülnek.”

- Az Élő Személy Életrajza nevű kategória irányelvei is megnevezik forrásnak magát az érintett, vagy megbízottját a “hallomásból tájékozódó” forrás megjelölés nélkül beszerkesztőkkel. Tehát, ha a Gerle Éva általi állandóan más ip címekről történő, a Wikipédia alapelveit sértő beszerkesztéseket kívánják elkerülni – más logikus okot nem látok – akkor erre nem ez a megoldás, mert akkor ez azt jelentené, hogy bárkit ki lehet így iktatni a Wikipédiából, ez pedig a Wikipédiának nem lehet célja és nem engedhet az ilyen nyomásnak és szabálytalankodásnak. A Wikipédia alapelve a szabad szerkesztés, az valós információ terjesztése, nem pedig hamis információk elleni, laptörléssel való védekezés és visszahúzódás, információ terjesztés megtagadás. Vagyis, ahogy
a fent idézett adminisztrátori fórumon írta a Winston nick nevű személy: a megoldás nem az öncenzúra.

A Kozma Szilárd szócikkhez ajánlom az alábbi linkel szereplő könyveket forrás anyagnak:

https://www.antikvarium.hu/find2.php?sz ... +Szil%E1rd

Joó Violetta

_________________
"Egy csepp realizáció többet ér egy könyvtárnyi elméletnél." - Hamvas
És: A bolondság az egyetlen pajzs, és az egyedüli biztos talaj.

http://aldottelet.com/


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1 hozzászólás ] 

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség
phpBB SEO