ASZTROLOGOSZ, Kozma Szilárd - karma-asztrológus fóruma

Asztrológiai fórum: Kozma Szilárd és feleségének valamint asztrológus-barátainak fóruma
Pontos idő: 2018.10.22. 13:01

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]


Fórum szabályok


Jó indulattal és jó hiszeműen, kérdezni, esetleg lehet az itt megjelentetett írások témájával, egyes részletével kapcsolatban, de kommentálásnak itt helye nincs. (Egyelőre...)Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1 hozzászólás ] 
Szerző Üzenet
HozzászólásElküldve: 2018.01.22. 20:50 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2013.09.03. 22:27
Hozzászólások: 106
Napjegy: nyilas
Aszcendens: vízöntő
1. Lecke: Szakmájában sikeres matektanárnő, aki hezitál az abortusz és a gyermekvállalás között

Kedves Lenke, azzal a nehéz, téged gyötrő problémával kapcsolatban kérted a szakmai tanácsom, hogy komolyan elbizonytalanodtál, hogy vállaljad -e a gyermekáldást és Ádámmal való kapcsolatod, hiszen a vele való kapcsolatod csak kalandnak indult és nem is tudsz igazán bízni benne, mivel szerinted ő egy amolyan, a szava-járásod szerint: „zsivány szoknyapecér”, tehát apának sem tudod elképzelni. Ebben kérve tehát tanácsom, tudnod kell, olyasmiket fogok most mondani, amik józan ésszel vagy logikával nem biztos, hogy elsőre elfogadhatóak vagy érthetőek számodra, mégis az egyetemes törvények szellemében és ezáltal a kauzális asztrológia tükrében nagyon is helytállóak. Amennyiben szeretnél tehát valódi jó döntést hozni, és ebből fakadóan egy boldog, valós életutat bejárni a következőket mondhatom a sorsképleted nézve:
Az jól látszik a képletedben már első látásra, hogy többszörösen zavart a képzeleted a családalapítással kapcsolatos sorskérdésekben. Illetve az, hogy zavart a családalapításhoz az önkéntelen és öntudatlan viszonyulásod, nem csoda tehát a hezitálásod, ellenérzésed ezzel kapcsolatban.
Erre több jel utal, de elsődleges és legfőbb okát az mutatja ezen jelek között, hogy a Sárkányfarok a Rákban található, és ezzel együttáll a Merkúr, a lineáris pragmatikus gondolkozást megtestesítő bolygó.
A megtermékenyítő információ befogadására ultra-érzékeny Rák-konstellációban van tehát a karmád egyik jele, a Sárkányfarkad. Itt vagy tehát a leginkább becsapható, ugyanis itt, akarva – akaratlanul „önkéntesen és dalolva” becsapod és az önáltatásaid alól folyamatosan felmented magad. Ugyanakkor az is fontos tényező az otthon- és család életkörében zavartságot, tudattalan elutasítást jelző Rák Sárkányfarkad által megjelenített lelki-képzeleti szférádban, hogy ez a karma-pontod, a kilences házban, tehát a metafizikai és spirituális ismereteknek a megszerzésének az életkörében áll. Ez azt jelenti, hogy ezen otthon- és családalapítással, gyermekvállalással – foganással – és gondozással - neveléssel, a családanyai szerepvállalással kapcsolatos életterepen, van megadva számodra az a lehetőség, hogy minél inkább megvilágosodva, a boldogságod maximumának ez elérési útján elindulhass az életed legfőbb és legszebb értelmének a megszerzése és beváltása irányába!
Tehát, ez azt jelenti, hogy tulajdonképpen ez, a mai civilizációban kiemeltté vált téma- és problémakör a valódi, és tényleges rákfenéje az ingadozásodnak és gyermekvállalással szembeni ösztönös ellenérzéseidnek. Vagyis ez azt is jelenti, hogy - amíg az anyai szerepkörhöz -és az esetedben az anyasággal szembeni ösztönös ellenérzéseidről, sőt mélytudati iszonyodból-, és az azokból fakadó, téves, - illetve tulajdonképpen az ide vonatkozó, saját figyelmed elterelését és a lelkiismereted megnyugtatását szolgáló-, spekuláló teóriáiddal fel nem hagysz, valamint azt is, hogy ha, te ilyen jellegű valós metafizikai ismeretekre szert nem teszel, örökre arra kárhoztatod magad, hogy, esetleg az egész hátra levő életedben kóvályogsz majd a családvállalás elutasításának igazolására gyártott júdási észérvek labirintusában.

Ami szintén igen fontos, a fentiek mellett, és tovább színezi a Sárkányfarkad által jelzett negatív, karmikus vonásaid Lenke, az, az, hogy a Vízöntő Nap által megtestesített személyi szabadságérzetedet, illetve az együttműködési hajlandóságodat nem tudod összekötni azzal a képpel, hogy potenciálisan te is anya vagy, anyává válhatsz. Ezt, a Vízöntő Napodnak a Rák Sárkányfarokkal bezárt negatív fényszöge jelzi. Sőt, a legkülönösebb, hogy ezzel a negatív fényszöggel általában az jellemző, hogy nem érzed saját személyiségednek a súlyát és a valódiságát. Hogy örökké játékon kívüli állapotban érzed magad, mintha nem is vonatkozhatnának rád ezek az életfeladatok, mintha az otthon-és családalapítással kapcsolatos életterület távoli és puszta elmélet terepe lehetne, vagy fikció lenne, ahhoz képest, hogy veled éppen ezek történnek, vagy ezzel kapcsolatban elvárásokat támasztana az élet, vagy most már Ádám is… Tehát a Napnak ez a pozíciója, arra utal, hogy komoly realitásvesztéstől lehet tartani és hogy esetleg még a valósággal való kapcsolatod is kockán foroghat, mert önmagad és saját szereped rosszul méred fel, nem kezeled helyén ebben az ilyen sorfontosságú és sorsdöntő élethelyzetben, és ebből fakad sajnos a kétségbeesésed is.
A négyes házban teljesen negatívan álló Vízöntő Nap megint csak megerősíti a fentieket: tehát, hogy félig tudatosan, félig önkéntelenül is irritálódsz olyan helyzetekben, amikor anyává válhatnál, és ez így lenne akkor is, ha történetesen nem egy „nőbolond pernahajderről” lenne szó, ahogy azt panaszolod... Hiszen ez itt ebben az esetben csak egy felszíni magyarázat. A fent leírtak alapján, az igazi ok az, hogy nem tudod elkötelezni magad a családanyai szerepkörben, igazából félsz az elköteleződéstől. Sőt, valójában azonban mindenféle elköteleződéstől, hiszen a szaturnuszi jegyek, mint amilyen a Vízöntő is, félnek a felelősségtől, sőt az atyai szellemtől is, amit a Szaturnusz ősereje képvisel. Félsz az ezzel járó szabadságvesztéstől, félted a függetlenséged, hogy értsd :ez tehát az Uránusz őserőnek és a Vízöntő konstellációnak az egyik negatív szellemisége, negatív megjelenési formája. Az a tét nélküli szabadságod, amit féltesz persze illúzió, hiszen éppen az anyaságod vállalása jelentené a karmikus személyiséged meghaladását, felszabadítását, és egyben a megfelelő pozitív képességek, új tulajdonságok megszerzését, az azokkal való karakter-gazdagodást. Addig ugyanis éppen a karmádba bújt és az azt erősítő árnyék-éned, vagyis a rejtett negatív gondolkozásod fogja diktálni azokat az életellenes és családellenes sugallatokat, amik leterelnek a valódi életutadról, arról, ami által végre felszabadulnál a saját félelmeid és téves, gyötrő képzeteid alól.

Ennek a problémának is azonban több gyökere van,ami a Sárkányfarkad által jelzett karmikus késztetéseidet tovább árnyalják és megerősítik:

A Vízöntő Nap és a Skorpióban álló Hold közötti negatív fényszög által jelzett tulajdonságaid miatt egyelőre még nem tudod azt elérni sehogy sem, hogy a Nap ősereje által megtestesített nappali éber személyi tudatodat, azaz pozitív öntudatodat, kreatív személyi törekvéseidet, egészséges önérzetedet, önértékelésedet, karakteres individualitásodat, individuális integritásodat óvó és védő reflexeidet és késztetéseidet összekapcsold azzal, hogy anya legyél, hogy anyai öntudattal rendelkezz. Hiszen a Hold ősereje éppen az otthon- és családalapításban, gyermekvállalásban – foganásban – és gondozásban - nevelésben, a családanyai szerepvállalásban nyilvánul meg.

Ráadásul és ezen felül, a család életkörében betöltött szerepedet sem tudod egyelőre még elképzelni. Ti., hogy összekösd a képzeletedben a saját személyedet egészségesen egy férfivel, egy potenciális hús-vér férfi – apával, - aki neked az élet-partnered és egyben gyermeked apja is! Illetve, nem tudod ezt az individuális öntudatot még az egyéni – szülői felelősségérzeteddel sem összekötni. Ezek pedig a negatív Nap-Szaturnusz fényszög által jelzett, a négyes- és a tizes ház életkörei közötti feszültségekből fakadnak. Egyelőre talán nagyon is furcsa és talán még össze sem egyeztethető a számodra mindez. De nem csak ezzel van baj, hanem most a karmikus csapdát éppen az jelzi például, ahogy mondod, és ahogy a mostani , egyelőre a karmád által irányított - tehát a hibás felelősségérzeted diktálná -, hogy szerinted Ádám nem megfelelő apa, nem való egy ilyen imposztor a gyerekneveléshez. Természetesen nem azért, mert teljességgel meg lehetnék győződve róla, hogy nincs igazad - tehát nem azért, mert Ádám ne lehetne valóban alkalmatlan apának, amit a gyakorlatban kellene megvizsgálni- , hanem azért, mert te még akkor is ezt mondanád, ha Ádám történetesen egy azonnal látható módon is, felelősségteljes férfi, egy biztosra vehetően jó, jövendő édesapa lenne. Vagy, ha nem tudnál egy ilyen ellenérv-füzérbe bele kapaszkodni, akkor egészen biztos, hogy találnál más kifogásolni valót, ami azt lenne hivatott a számodra bizonyítani, hogy „még egyelőre” ne vállald fel az anyaságot, annak ellenére sem, hogy eközben te fülig szerelmes vagy Ádámba.
Kedves Lenke, meg kell értened, hogy ezek a késztetések mind a karmádból ( a Rák Sárkányfarok által jelzett otthonnal, családdal, foganással és gyermek-gondozással kapcsolatos spontán és automatikus negatív késztetésekből ) a karmádba rejtőző árnyék-éned fordított logikájából, rejtett ellenérzéseidből és azok által irányított negatív gondolkozásodból fakadnak.
Már csak ráadásként okoz problémát mindezek felett, hogy jelenleg, a társadalmi létben betöltött szereped sem látod összhangban az anyai szereppel, hiszen egyelőre más szakmai ambícióid várnak, úgy érzed, hogy a sikeres munkád hátrányára válna, vagy éppen ez kötne le annyira, hogy nem jutna sem időd sem energiád családra és főként gyermekre.
Ezek (mellett) szerint, mindaz amit itt a sorsképletből ki lehet olvasni, az elsősorban az, hogy a logikus gondolkozásra való képességed, racionális megkülönböztetési – összefüggés-teremtési tulajdonságaid,- amit a Merkúr ősereje képvisel, és amely pozitív fényszögei ellenére- a családban betöltött szerepköröddel kapcsolatban sajnos vakvágányra visznek. A Vízöntő Napnak a Rák Merkúrrral alkotott negatív fényszöge is arra utal, hogy hajlamos vagy a lineáris logikát helytelenül alkalmazni - persze, a matematikán kívül… - illetve a formai logikát elhanyagolni, és egyfajta lóugrásban való irracionális társításokat végezve a következtetéseidet és meglátásaidat úgy közölni a beszélgető partnereiddel, hogy azok majdnem semmit nem értenek abból, ami számodra is, mintha logikus, illetve „igaz” lenne. De ha jól utána gondolsz, vagy felülvizsgálod a belső levezetésedet, valójában a te számodra sem logikus és reális, hanem csak annak tűnik bizonyos körülmények között, azok (hatására) tükrében, esetleg. Vagyis: csak egy egyszerű személyi benyomás, ami igaznak és logikusnak tűnik, de valójában nem az, még az egyszerű formai logika szempontjából sem!
Még annak ellenére is így van ez, hogy a Merkúrod tehát többnyire pozitív - ami azt jelzi, hogy különleges racionális okfejtési képességekkel és lineáris összefüggés-teremtési képességekkel is rendelkezel, aminek köszönhetően többek között erősen sikeres vagy mint matematika tanár (Például a Hold és a Merkúr pozitív fényszögének kapcsolata miatt is.), hogy remekül szót értesz a diákjaiddal, és amiért a gyermekekkel általában is nagyon jól megérteted magad, könnyedén kommunikálsz velük, és amiért (a Rák Merkúr és a Halak Jupiter közötti pozitív fényszög miatt is) erős lelki érzékenységgel viseltetsz irányukba, bizalommal és jóindulattal, jóhiszeműséggel fordulsz feléjük- nos, még ennek a rengeteg pozitív képességnek az ellenére is a családban betöltött szerepköröddel kapcsolatban tévútra visznek az un. „megérzéseid”.

Az úgynevezett intuíciód, amit manapság annyira divatos olyan pozitív képességként emlegetni, ami mindenkiben jelen van, csak nem hallgatunk rá… Holott ez az „intuíció” általában a karmát szolgálja és ha a rövid távon elérhető jó eredmények miatt hasznos is esetleg néha rá hallgatni, a hosszú távú következmények szintjén általában mindig vakvágányon találja magát az, aki erre hallgat és nem a tudatosságára, a megváltás-logika szerinti felelősségtudatára.
Ami azt jelenti tehát, hogy mindenféle elméletek, és nem metafizikai észérvek sűrűjében bolyongsz akkor, mikor - Mint pl. most is, hogy a baba megfogant - érintve vagy benne, tehát ezért is az állandó hezitálás (Pl. hogy „miként legyen”, hogy: „mi lenne ha”, „megtartsam a babát, amennyiben megtartom, Ádám megfelelő apa –e?”).

A Merkúrnak az aszcendenssel bezárt pozitív fényszöge azt jelzi a sorsképletedben, hogy mindazok a jó tulajdonságok, amik sikeres tanárrá tesznek, amelyeket olyan jól használsz a tanítás során a gyermekekkel szemben, ezek (az mellett, hogy majd anyaként is nyugodtan hagyatkozhatsz rájuk) az érett valódi, spirituális felnőttkori személyiséged kibontakoztatását is segíthetik, ha elindulsz a spirituális tudatosság és az Aszcendens által jelzet szellemiség megvalósításának az útján. De ez, a felnőttkori, spirituálisan érett személyiséged csak akkor fejlődhet ki, ha majd többgyermekes családanyává válsz, amit a Rák Sárkányfaroknak nevezett karmapont egyértelműen, mint életfeladatot jelöl. (És főként, mivel a metafizikai megismerési képességek megszerzésének a házában áll.)
További ráadásként, az asztrológiai sorsképletedben még van egy ugyanezzel a témakörrel szorosan összefüggő, sőt, abban egyenesen bele vágó, igen jellegzetes pont: a Holdad pozíciója a Skorpióban, és az egyes házban. Márpedig ez, kedves Lenke, ez egyenesen azt jelenti, hogy te, még ha önkéntelenül is, de provokálod a környezeted (a férfiakat) arra, hogy azok téged – ugyancsak önkéntelenül , és akaratlanul – meg akarjanak termékenyíteni, tehát, hogy ezt az önkéntelen vágyat váltod ki belőlük akaratlanul és szándéktalanul, a puszta létezéseddel. Tehát ettől a provokatív anyává válási „szükség- sorshelyzettől” te csak akkor fogsz megszabadulni, amikor a családjának és a gyermekeinek – azok gondozásának, nevelésének - teljesen elkötelezett, több gyermekes édesanya leszel. Ezért a leginkább azt kell megtanulnod és egész életedre megjegyezned, hogy ezek a feléd irányuló provokációk és számodra bizonyára „felháborítónak” tűnő felajánlkozások többnyire abból fakadnak, hogy benned a férfiak tudattalanul a potenciális anyát látják, illetve érzékelik. Ezért vonzódnak hozzád, miközben az is látszik, hogy teljesen meg kéne újulj az anyasághoz való viszonyodban, de a gyermek apjához való viszonyodban is. Tehát, hogy az erős, erélyes személyiségű férfiakkal szemben, élből ne legyél elutasító (ezt jelzi a Szaturnusz az Oroszlánban) illetve, hogy ne váljon fontosabbá számodra a másik nemre ható igen erős szexuális kisugárzásod, mint az, hogy a nőiségednek a másik aspektusát is megélhesd, tehát, hogy anya légy. Ezeket az önkéntelen negatív késztetéseket jelzi 1.házas Skorpió Hold negatív fényszögben a Vízöntő Nappal.
Az, ami a jelen sors-helyzetedben tovább árnyalja a problémád, hogy nem szeretnéd „vállalni” így, ilyen módon, „éppen Ádámmal” a babát, az, az hogy, akaratlanul is a férfiakhoz negatívan viszonyulsz, ami a következőképpen látható a sorsképletedben:
Egyrészt ellenérzést vagy nagyon erős vonzást, - ezért is ez a kalandos viszonyból lett erős szerelem - váltanak ki belőled azok a férfiak, akik téged az anyaságba „taszítanának” (Ezt jelzi a Nap a IV. házban, amely szemben áll a X. házban található Szaturnusszal. A Szaturnusz az asztrológiában többek között az apaság – az atyaság szellemiségének a megtestesülése is, a felelősség-tudat ősgéniusza mellet!), abban az élettémában, veled szemben elváróak lennének, és általában is, az un. autoriter, erélyes apafigurák, következetes, bátor, egészséges férfiúi tulajdonságokkal rendelkező személyek. Nos, kedves Lenke, a helyzet az, hogy éppen ezek az úgymond apának való férfiak, belőled és benned egyelőre igen erős ellenérzést váltanak ki, és ellenállást keltenek (Oroszlánban van a Szaturnuszod!).

Emellett a sorsképletedben a Szaturnusz által támadott Jupitert is vizsgálat alá kell venni ennek tükrében. Ugyanis a Jupiter ősereje az értéktudatot és az ítélőképességet testesíti meg, azaz érthetőbben fogalmazva: a szellemi kritikai érzéked is zavaros, homályos. Ezért, mikor arról van szó, hogy alapvető megkülönböztetéseket kéne tenni a férfiakhoz fűződő viszonyodban akkor önkéntelenül is rosszul méred fel azok erényeit és tulajdonságait, tehát azt, hogy mik számítanak egészséges férfiúi tulajdonságoknak, és mik nem.
Tehát, amikor is ezen tulajdonságokat hordozó férfiakat annak tükrében kéne megítélned, hogy vajon azok egészségesen elváró, nyílt, felelősségteljes, bátor férfiak-e, vagy netalán macsó-mániás lópokrócok, ahogy állítottad, szerintem a valósággal ellentétben ezt Ádámról is, ahogy az utóbbiak közé sorolod.
A támadott Jupiter ősereje a sorsképletedben olyan életterepen mutatkozik meg, ami egyértelműen férfiellenes, maszkulinitás-ellenes – tehát fényellenes - magatartást jelent (az ötös földház többek között az el nem kötelezett, fesztelen kapcsolatok terepe és az egészséges, teljes, zavartalan öntudatunk kiművelésének területe). Ami azt is jelenti kedves Lenke, hogy itt zavart vagy, önkéntelenül is rosszul, tévesen viszonyulsz az ellentétes neműekhez, ráadásul és elsősorban az apaság –és felelősségtudat szaturnuszi szellemével szemben támadnak erős ellenérzéseid. Az a tény, hogy tízes házban álló Szaturnusztól negatív fényszöget kap a Jupitertől az ötös házban, például erre is utal konkrétan, többek között!
A Pszichológia azt állítaná, hogy ezek az elutasítási - elhárítási reflexek, félelmek és szorongások, jellegzetesen női öntudati zavarodból fakadnak, holott ezek a nemi meghatározódásodon túli asztrológiai meghatározódásodból fakadnak, és ebből kifolyólag te inkább bántónak, durvának, és nem a te érzékeny lelkednek megfelelően finomnak (Halakban álló Jupiter) érzékeled értékeled és találod, vagyis „elfogadhatatlanul” nyersnek, vagy még inkább megbízhatatlannak, csélcsapnak, nőzősnek, kivagyinak találod az úgynevezett apa típusú, céltudatosan és célirányosan viselkedő férfiakat!
Ezért tehát, te, az ilyen típust, tehát Ádámot is, ilyennek, ilyen durvának, megbízhatatlannak, vagy kalandornak nézed, holott, az igazság most éppen az, hogy ő veled és neked, most elköteleződne.

A véleményem és tanácsom tehát a következő:

A támadott Hold és négyes házas Nap, de mindenekfelett is és elsősorban a Rák Sárkányfarok által jelzett karmikus késztetéseid gyűjteménye a valódi kiváltó oka a magzat és az anyasági szerepkör elutasításának, a gyermekellenességednek és az erre a képzetre rakódó illetve az ezt színező férfi –és apaellenes magatartásod, amit feltétlen fel kell számolnod, és ebben egy teljes megfordulást kell véghez vinned. Mert különben az ide vágó, életvezetési tévképzeteidből fakadó válságaidon, szorongásaidon túlmenően a mélytudatodban lappangó családellenes képzeteid hosszú távon súlyos, ide vonatkozó, lelki és testi sorvadást, illetve, degenerálódást is okozhatják azoknak a szerveknek, amelyek analogikus kapcsolatban állnak ezekkel az őselvekkel, szellemiséggel.

Amennyiben nem lépsz tehát az anyaság útjára és megpróbálod abortálni a magzatot, és később is valami észindokkal újra nem vállalod majd az anyaságot – amire Lenke, sajnos eleve hajlamos vagy… - akkor számíthatsz a Rák szellemiséggel kapcsolatban álló (jellegzetesen teremtői, táplálói) szerveidnek (méh, méhnyak, petefészek, mellek) a „meghibásodására”, a megbetegedésére és szélsőséges helyzetekben, amilyen pl. a sokszor ismételt abortálás, azoknak akár az elrákosodására is. Ezek mellett, a vízöntői negatív tulajdonságok miatt, tehát, az egyetemes törvényekkel való mentális kollaborációra és irányváltásra való képtelenséged miatt - az otthon és családalapítással kapcsolatos életterületen elsődlegesen, különösen jellemző módon- az ezekkel a szellemiségekkel analogikus kapcsolatban álló szervek károsodására is számíthatsz: bokaficam, bokatörések vagy alsó lábszári károsodásokat okozó különböző sérülések, balesetek, esetleg idegösszeroppanások, vagy különböző elmegyógyászati betegségek.
De, amint fentebb is említettem, ami ezeknél is súlyosabb és a Rák karmapont által jelzett karmikus, tehát kizárólag negatív meghatározódások miatt, nagyon is valószínűek: gyomortájéki sérülések, gyomorbetegségek, gyomorfekély és általában emésztőrendszeri betegségek, különböző rákos megbetegedések, a mellek megsérülése valamint a mellek és a gyermeknemzést-kihordást szolgáló szervekben (méh és petefészek) jelentkező rákos daganatok képződése.

Ebből következik, hogy legfőképpen az anyákkal, az anyaság szellemiségével szembeni viszonyulásodban (viszolygásodban) és a fériakkal, de különösképp az apai szellemiséghez való viszonyodban egy teljes szemléletváltáson, megújuláson kéne, átessél:
A Rák Sárkányfarkad által jelzett karmikus késztetéseid és Hold állása által jelzett negatív meghatározódások miatt - amiért is, többek közt pl., ebbe az „irritált helyzetbe” kerültél-, az anyasághoz, a magzathoz, a születéshez, gyermeknevelésedhez való viszonyodban kell teljesen újjászüless.
Az apasághoz, a férfi apai funkciójához való, spontán, negatív viszonyulásodban(teljesen negatívan álló Szaturnusz) és az anyaság melletti elköteleződéssel szembeni ellenséges (Rák Sárkányfarok és támadott Vízöntő Nap IV. házban) karmikus képzeteidet leépítve, teljes, 180 fokos fordulatot kell, hogy vegyél, ami csak úgy lehet, ha vállalod ezt a kapcsolatot és a gyermeket.
Igent kéne rá mondanod, hogy a család életkörében megtapasztalhasd a megfelelő pozitív lelki élményeket, és megváltoztathassad ezáltal is az ide vonatkozó nézeteidet, viszonyulásodat. Mivel rejtetten is neheztelést és igazságtalanságérzetet vált ki belőled az, hogy anyává lettél és, hogy az ezzel járó felelősséget magadra vedd , ösztönösen elutasítod az anyaságot (nem kérsz belőle – Lásd a Skorpióban álló Hold jelentését).

Ezeknek a késztetéseknek azonban semmiképp sem szabad engedni, mert ha nem leszel képes ezen késztetéseid fölé emelkedni tudatosan vállalva az anyaságot, az anyai képzet befogadását, akkor ezen őselvekkel analógiában álló testrészek betegedhetnek meg, azokon keresztül sújthatnak betegségek. Vagyis az emésztőszerveid, és a teremtő – tápláló (Méh, petefészek, mellek) szerveidnek a daganatos betegségek lehetnek a lehetséges következményei az anyaságról, az otthonról és a családról, valamint az apaságról szóló téves képzeteidnek.

Továbbá az idegrendszerrel kapcsolatos betegségek is sújthatnak idővel, amely szervrendszer a vízöntői szellemiséggel áll analogikus kapcsolatban: a negatív Vízöntő Napod elsősorban, az elköteleződéstől való elemi iszonyodat jelzi, vagyis a szabadságodnak nevezett függetlenségednek az iszonyig menő irracionális féltését, amelyet akár szabadságmániának is nevezhetünk… Nos, ez és az ennek homlokegyenest ellentmondó, természetes szeretet és szeretkezési vágyaid, a természeti egészséges anyai ösztöneid, olyan súlyos belső, feszült önellentmondásokat eredményezhetnek, amelyek idegösszeomláshoz, vagy akár gutaütést is okozhatnak…
Hogy mindezeknek elébe mehess, kijavíthasd karmikus képzeteid, és hogy végül valóban boldog legyél, a családvállalásba bele kellene menjél.
A családvállalás folyamatai közben a férfiakkal szembeni averzióidat – amiről eddig talán még csak nem is tudtál…- leépítheted végre : vagyis hogy lenne időd arra, hogy Ádám, mint apuka és férfi esetleg bebizonyíthassa neked, hogy alaptalanok voltak az ide – erre a „szélhámosi” és felelőtlenkedési tulajdonságokra vonatkozó félelmeid, vagy vádjaid vele szemben.
A Sárkányfarok, a negatív négyes házas Nap és a támadott Hold által jelzett negatív karmikus meghatározódások miatt történhetnek ezek, ami egyértelműen rámutat arra, hogy neked az egyik legnagyobb életfeladatod a családalapítás, a több gyermek vállalása általi családanyai funkció betöltése és intenzív gyakorlása! Tehát, ezeknek a megtapasztalása és a róla való negatív képzeleteidnek kicserélése. Ellenkezés, ellenállás és elhárítás helyett tehát, és főként, - mert ráadásul őszintén szerelmes is vagy abba, akitől várandóssá váltál - ki kéne, használd a jó lehetőséget. Bele kellene, menjél tehát feltétlenül, a tapasztalásba, mert addig a valódi, spirituálisan érett felnőttkori személyiségedet sem leszel képes realizálni (Amit Skorpió Aszcendens és alatta az első házban álló Hold jelez.), amíg családanyává és édesanyává nem váltál.
Tehát, elsőrendű szempont most az számodra, hogy legyen lehetőséged ezen tapasztalatszerzések közben újjászületned, és a már rég óta esedékessé és szükségessé vált teljes mentalitásváltást véghez vidd. Addig ugyanis, amíg családanyaként nem valósítod meg önmagad, a szakmai önmegvalósításod sem sokat ér, ha nem is tudatosan, de mindig elégedetlen leszel belül és emiatt, a fenti betegségek jelentkezése előtt is, de közben is folyamatosan lelkileg nyomorítod tovább magad és kergeted magad feleslegesen a kétségbeesésbe, depresszióba. Hiszen az, amire a leginkább szükséged van, az éppen az, amitől egyelőre még szorongsz.
Ha magadtól nem leszel képes ezekkel az őselvekkel egészséges, harmonikus viszonyt kialakítania, akkor az a félő, hogy előbb-utóbb a sorserők fognak olyan, a számodra nehéz vagy tragikus élethelyzetekbe sodorni, amelyekkel megpróbálnak rákényszeríteni téged a valódi életutadra és az egyetemes törvényekkel való együttműködésre, az isteni élményre való, minél teljesebb ráhangolódásra, mint ahogy a jelen helyzet sürgető mivolta ezt mutatja is már a számodra.

II.


Kedves Lenke, most hogy az első igen komoly döntésen túl vagy annak tükrében, ami a karmaoldásodhoz szükséges, tudnod kell, hogy ezek még csak a kezdeti lépések, a karmaoldás tényleges életfeladatában és annak java csak most következik. Nem kell azonban, hogy kétségbe ess ettől a hírtől, mert mind a családanyai funkciód betöltésének a vállalása, és mind az, hogy további útmutatásokat kértél, amelyeket a sorsképletedet figyelmesen tanulmányozva feltárok neked, csakis a javadra válhat, ezek nélkül nem is lehettél volna igazából boldog. Ezeknek további feltárásoknak a segítségével már tudni fogsz azokról az eddig elé csak rejtett sorsaknaként működő karmikus késztetéseidről is, amelyek tovább árnyalják a korábban elmondottakat. Ezen a sorsképletedben látható jelek általi jelzett késztetéseid további nehézségeket okozhatnak majd az életed során, de amelyek ismeretében már tudni fogod, hogy mi okozza az illető problémát, és ezért mindig fel tudod majd oldani. De tudni fogod azt is, hogy milyen irányba haladj a karmád maradéktalan feloldása érdekében.
Az alant tárgyalt bolygóállások által jelzett késztetéseidre szintén figyelned kell tehát a jövőben, melyek további feladatokat "ruháznak" rád. Mindenekelőtt szeretnék kitérni a sorsképletedben Mars által jelzett tulajdonságaidra, késztetéseidre és fontos életfeladataidra. Tudnod kell, hogy a Mars elsődlegesen a nyers életerőket, és ennek megfelelően, a spontaneitást, azonnali megnyilvánulási formákat, a célirányosságot és céltudatosságot testesíti meg a horoszkópodban, vagyis mindazt, amit általában a férfiasság pozitív megnyilvánulásához szoktunk rendelni, nők esetében viszont, ezen férfiassághoz való viszonyt, spontán viszonyulást jeleníti meg a sorsképletben, a nyers életerők mellett. A te esetedben Lenke, a Mars a Bika jegyében található a hetes házban. Mit is jelent mindez?
A Mars a Bika jegyében szenvedélyességet és nagyfokú szexuális hajtóerőt "kölcsönöz", de szívósságot, kitartást is, ugyanakkor negatív tulajdonságként önfejűséget, nyakasságot, konokságot, féltékenységet és birtoklási mániát. Sőt, ezzel együtt és emiatt, az anyagi javak halmozására való hajlamot, és szélsőséges esetekben, vagyongyűjtési mániára való hajlamot is jelez. Mindezen tulajdonságokat jelző Mars állása viszont nálad a hetes földházban található. Ez azt jelenti, hogy a hosszútávú élettársi kapcsolatokat, viszonyrendszereket jelző életterepen nyilvánul meg a Mars ősereje. Itt derül ki, hogyan viszonyulunk párunkhoz, párkapcsolati kérdésekhez, hogy milyen vágyaink, félelmeink vannak a mélytudattalanunkban elrejtve, ezekkel kapcsolatban. Mutatja kiegyenlítődési és harmonizálódási késztetéseinket, törekvéseinket is, egészen pontosan, azok jellegét, minőségét és fontosabb, kiemeltebb célirányát.
Negatív értelemben jelentheti azt, hogy esetenként túlzón nagy ambícióval és heves elszántsággal vagy képes belevágni a párkapcsolatokba, de a kezdeti nagy elán hamar lelohad, ha akadályba ütközöl, kudarcok érnek. A Mars őserejének megfelelően az élettársi kapcsolatok életkörében ez sokszor túlfűtött szenvedélyességet, illetve nyílt, vagy rejett agressziót, indulatosságot jelöl. Máskor ennek a szöges ellentétét: az öncélú konfrontációra konfliktuskerülésre, gyávaságra, bátortalanságra, hezitálásra való késztetéseket indukál. Mivel a hetes földház a legfőbb(!) tükröződési, párkapcsolati kiegyenlítődési és hibabelátási képességek elsajátításának terepe is, az ilyen jellegű kudarcok nem mást jelentenek mint, hogy te magad küzdesz mintegy öntudatlanul is nehezen meg a Mars által képviselt őserővel. Persze –mivel a Mars a sorsképletedben több pozitív fényszöget is kap-, vannak nagyon jó ún. párkapcsolati tulajdonságaid, késztetéseid és képességeid is, tehát, nem minden késztetésed negatív.
Sőt: az élettársi kapcsolatok életkörében a spontán és ösztönös megnyilvánulásaid, a bátorságod és az ösztönös erélyességed igen sokszor egészségesek, természetesen helyesek. De, mivel mindez egyszerre van meg benned, a beléd szerelmes élettársat kétségbe is ejtheted, hiszen egyrészt tapasztalja és érzi – érzékeli a pozitív tulajdonságaidat, amelyek őt szerelmessé teszik, másrészt váratlan és mély bántásokkal is járó, lelki és spirituális nyakleveseket is kaphat tőled bőven. Tehát ellenétes és ellenséges megnyilvánulásokat és magatartást tapasztal részedről, ami annál is inkább elkeseríti, mer nincs összhangban az előbbiekkel. Ezt a helyzetet és sorsállapotot nevezik általában, kilátástalan és ezért boldogtalan szerelemnek. Nézzük hát ezeket a konkrétumok szintjén!
Ahogy említettem Lenke, rengeteg jó adottsággal bírsz ebben a tekintetben is, de tudnod kell, hogy ezek a jó tulajdonságok mindig arra valók és éppen azért rendelkezünk „pont azokkal” a jónak mondott pozitív ösztönökkel, nyers személyi jellemvonásokkal, mert ezek szükségesek ahhoz, hogy a karmánkat, negatív késztetéseinket feloldjuk velük, illetve a segítségükkel.
A Jupiter az értéktudat, az értékítélet, a helyzetértékelési képesség (elvét) spirituális őserejét, géniuszát képviseli a bolygók között, így a te sorsképletedben Jupiter harmonikus fényszögben a Marssal lelkesedést, vállalkozó szellemet, egyenességet, nyíltságot, becsületességet jelöl. Azt a képességet, hogy az ember képes hangot adni, az általában helyes morális ítéleteinek, úgy hogy saját érdekeit képviseli általuk, de nem gázol át másokon.
Mindezek mellett a Mars a Merkúrral pozitív fényszögben gyors felfogást jelöl, penge-éles a gyakorlati és absztrakt racionális gondolkodási képességet egyaránt. Azaz, az összefüggés-látási –és összefüggés-teremtési képességek jól, helyesen és alkotó módon nyilvánulnak meg. Ezen képességek építő módon tudod alkalmazni a nem véletlenül, a szakmádul és hivatásodul választott matematika megértésében és tanításában, és általában a racionláis – dialektikus érvelésben, vitákban.
A Marsnak a Neptunusszal alkotott pozitív fényszögére is ki kell térjek. A Neptunusz ősereje az egyetemes egységbe való visszakapcsolódás igényét jelzi a sorsképletben. Tehát ez azt is jelenti, hogy nagy erőfeszítéseket tudsz tenni ezen egységbe kapcsolódási igényeid kielégítése érdekében, s hogy ezen igények mintegy folytonosan, ösztönösen jelen vannak benned.
A Neptunusz a szűz jegyében pozitívan fényszögelve, azt jelenti, hogy a minden irányba ható egységesülési vágyaidat áthatja a mindenkori pragmatizmus, praktikusság és ésszerűség (szűzies) anyagias elve.
Viszont nem szabad megfeledkeznünk arról sem, hogy a Mars a sorsképletedben többszörösen támadott is, méghozzá a Szaturnusz, az Uránusz és, ami a legfontosabb: a Nap által. Tehát mindhiába a fent is jelzett, rengeteg pozitív tulajdonságod és késztetésed, ha a Mars ősereje negatív irányba is erősen terel. Fent említettem, hogy ez milyen csapdákat hoz létre a jövendő partneri – házastársi - feleségi mivoltodban. De ez csak a jéghegynek a csúcsa, mert mindenfajta – féle partneri viszonyodban ugyanaz a zavarkeltő jelenség megismétlődik.
Vagyis, a sorsképleted szerint Lenke, ez azt jelenti, hogy a Szaturnusz őserejéhez ebben a tekintetben is negatívan viszonyulsz, vagyis, „az apával”, mint ősi szellemiséggel szemben táplált önkéntelen és öntudatlan ellenséges érzelmeid vezérelnek. Még akkor is, amikor a partner mintegy és éppen hogy(!) egészséges apai szellemiséget képvisel, sőt: éppen akkor nyilvánul ez meg leginkább. Tehát az Oroszlánban álló támadott Szaturnusz őserejének megfelelően a következetes, erélyes és igényes szellemiség sehogy sincs ínyedre. Nem érzed szükségét ennek az egészséges apai-férfiúi mentalitásnak a komoly, elkötelezett kapcsolatokban, és még úgy nem majd a közös gyermeketekhez való, néha szükségszerűen szigorúan „apás” alapállásnak, apai viselkedésének. Sőt, úgy érzed majd, hogy meg kell védened a szegény kicsi ártatlan és kiszolgáltatott gyermeketeket, az ő „durvaságával” szemben, amivel nem csak a gyermeked és az édesapja viszonyát rontod meg, ami első sorban a gyermeketekre-, vagyis annak az egészséges fejlődésére, lelki – szellemi egyensúlyára nézve lesz káros, de esetleg az egész házasságotokat is! De lehet ennek az ellentéte is persze Lenke. Tehát, hogy vagy gátlásosan félénk, azaz gyáva, visszahúzódó és az élesebbnek érzékelt helyzetekben elhatárolódó – kihátráló, vagy egyenesen konfliktuskerülő, sőt: menekülő leszel. A negatívan megnyilvánuló Szaturnusz őserejének „köszönhetően” jelentkezhet még az önkéntelen aggodalmaskodás, túlzó felelősségérzést, vagy annak az ellentéte: a konkrét személyes felelősség kikerülése, elhárítása.

A Marsnak az Uránusszal alkotott negatív fényszöge szintén további problémákat jelez a párkapcsolataidban. Az Uránusz ősereje ugyanis a szabad, feltétel nélküli, minden irányból érkező, minden irányba ható, szellemi információáramlásból való merítkezési, vagyis az ún. szellemi „táplálkozási” és az információknak a kreatív feldolgozási és tovább adási képességünknek, tehát: az úgymond együttműködésnek és a kiegyenlítődés által történő spirituális fejlődésnek az őserejét megtestesítő bolygója.
Ez tehát azt jelenti, hogy a párkapcsolatokban éppen úgy jelentkezik majd a Bikában álló Marssal alkotott negatív fényszöge által jelzett agresszióval vegyített” nyakasság, dacosság és konokság, ami az irracionalitás, szeszélyesség, sőt, netalán még hisztériáig is fajuló, anarchikus magatartásig, illetve a házasságból – szerelmi viszonyból való kimenekülési vágyak spontán felmerüléséig és azok egyre bőségesebb táplálásáig és gondolatok fontolgatásáig is elmehet.
A Marsnak a Nappal alkotott negatív fényszöge azt jelzi, hogy további „nyakaskodásra” vagy hajlamos, amikor úgy érzed, hogy önérzetedben bántanak vagy azt, hogy netán megaláznak. (Ezt nagyon fontos első sorban a magad számára tisztázni, mert a partner személyétől és akaratától függetlenül, is spontán módon megtörténhet.)
Ha ezekkel az általam felsorolt bolygók által megtestesített őserőkkel nem sikerül harmóniába kerülni, akkor a párkapcsolati kudarcokon túlmenően, hosszú távon számítani lehet a Bika jegyével analógiában álló szervek romlására, károsodására, vagyis: a sértődések lenyelési képtelensége miatt a garat és gége-betegségek léphetnek fel, jelentkezhet mandulagyulladás, torokfájás, a gerincoszlop nyaktáji sérülése, elmeszesedése, pajzsmirigytúltengés, vagy csökkent pajzsmirigyműködés.
A támadott Mars által jelzett negatív késztetések miatt pedig az ezzel a „tüzes” (Lásd: szenvedély, szenvedélyek) őserővel analógiában álló szervek károsodhatnak: a fej különböző betegségeire lehet számítani, gyulladásokra, különböző típusú migrénekre, fejfájásokra, lázas betegségekre, a vérkép összetevőinek (pl. Vas, sav, túltengés, vagy ennek az elentéte: hiány, vagy a vörös és fehér vérsejtek normális arányainak az elváltozása, valamint a cukorszint káros módosulása, stb.) Mivel ezen őserő a hetes házban áll, a hetes házzal analogikus kapcsolatban álló szervek rongálódhatnak: a deréktáji szakasz, a vesék és a húgyhólyag.

Az Uránusz a sorsképletedben kettes földházban áll, tehát az élet fenntartásához szükséges anyagi javak és anyagi eszközök megszerzésének és előállításának, kiértékelésének és értékelésének, illetve felhasználásának az életterepén. A Nyilas jegyében álló vegyesen (pozitívan és negatívan) fényszögelt Uránusz azt jelenti, hogy az Uránusz ősereje moralitásban, értékítéletben, valamint a személyi autonómiára való törekvésekben jelentkezik hol pozitívan, hol negatívan. Illetve azt, hogy mikor felszabadultnak érzed magad a szerelemben és a szerelemtől (Majd az anyaságban és az anyaságtól, illetve ettől, hogy ez nálad – neked nem volt még meg, de akkor már meg lesz és ez igen nagy megkönnyebbülést okoz majd, megszabadulsz a tudattalan vénlánysági komplexustól.), mikor éppen ezek ellenkezőjeként: ettől érzed magad lekötve, le- és megbénítva, megnyomorítva, elzárva, sőt: „egy életre eltemetve”. És egyúttal érzed más boldogság-szerzési lehetőségektől megfosztva magad. Szeretnél kihátrálni az egészből, „el futni, el rohanni” elmenekülni, messzire, újból szabadnak (kötelékektől, elköteleződéstől és gyermek-tehertől) mentesnek lenni. Ezzel a mágikus erejű vágyaddal sok mindent tönkre tehetsz még akkor is, ha gyakorlatilag soha nem teszed meg.
A Rák Sárkányfarokkal alkotott negatív fényszög által jelzett késztetések következtében gyakori és jellemző rád, hogy szabadságvágyad és nonkonformizmusod kimondottan és célirányosan a család-és gyermekvállalás, gyermeknevelés életterepén teljesen irracionális viselkedésre és mentalitásra (Irracionális menekülési vágyra) késztet.

Az Uránusznak a Merkúrral alkotott negatív fényszöge pedig azt jelzi, hogy a racionális-összefüggés-teremtési és gondolkozási készséged és a (spirituális) információ-áramoltatási és együttműködési képességed nincs összhangban: öncélú elméletgyártás, csapongó logikai képzettársítások, nyughatatlanság és szeszélyes „eredetieskedés” jellemez.
Továbbiakban az Uránusznak a Jupiterrel alkotott negatív fényszöge azt jelöli, hogy jellemző egyfajta nyugtalan újító szellem erkölcsi, morális kérdésekben, amelyek azonban öncélúak. Ugyanis nem valaminek-valakinek jobbításán való fáradozás a végcél, hanem igen sokszor ésszerű céljától elszakadt lázadó kritizálási, ítélkezési és haragvási mániának a megélési vágya.
Az Uránusznak a Neptunusszal alkotott negatív fényszöge a sorsképletedben azt jeleníti meg, hogy az egyetemes szeretet őselve diszharmonikusan kapcsolódik a spirituális szabadság és a spirituális információ-áramlás őselvével, a fény-kutatás és a fény-hozás, a fény-áramoltatás, az átvilágítás és a befelé, az Isteni igazság felé vezető út kutatásának az őselvével. Pszichológiai elvek és elképzelések szintjén, ezt úgy mondják, hogy a bal agyfélteke nem működik együtt, illetve, rosszul működik együtt a jobb agyféltekével. Ez azt jelenti, hogy folyton mindennel és mindenkivel, de még saját szellemi törekvéseiddel és eredményeiddel is elégedetlen vagy, melynek következtében sokszor vagy nyugtalan, kiszámíthatatlan önmagad előtt is. Mintha gyenge lenne az akaraterőd vagy életterveid (amik tán még önmagad előtt sem egyértelműek) rendre szétfoszlanának a semmiben.

Ameddig nem sikerül kitisztázni és harmóniába kerülni az Uránusz őserejével, az ezzel analogikus kapcsolatban álló testrészek betegedhetnek meg: boka, alsó lábszári sérülések, visszér problémák, idegi túlterheltség, idegrendszeri problémák. Mivel az Uránusz a Nyilas jegyében áll, a Nyilas jegyével analóg testrészek károsodhatnak: máj, szemek, és csípővel kapcsolatos betegségek fordulhatnak elő.
A sorsképletedben az Uránusz pozitív fényszöget alkot a Nappal és a Szaturnusszal. A Nappal alkotott jó fényszöge azt jelöli, hogy a személyiségtudatod, individuális léttudatod harmonikusan kapcsolódik az Uránusz által megtestesített szabad információáramoltatási és együttműködési képességeiddel, hajlandóságoddal. Ennek megfelelően látszik, hogy csoporttevékenységekben, szervezői munkában igen jól kollaborálsz. Ezen túl pedig azt is jelöli, hogy igenis képes vagy önnön személyes törekvéseidet, saját személyedet, tévedéseidet és hibáidat intuitíve felismerni, átvilágítani. Ezen együttműködési képességedet jelölő Uránusz a Vízöntő jegyében álló Naptól kapja a pozitív fényszöget, ami éppen a család-és otthon életkörében található! Ami azért is igen jelentős, és lehetne segítségedre, mivel éppen ezen az életterületen kell a legfontosabb feladatot véghez vinned: Tehát a karmádat feloldd (Lásd a Rák Sárkányfaroknál leírt életfeladatokat!).
Az Uránusznak a Szaturnusszal alkotott pozitív fényszöge azt jelzi, hogy az Uránusz ősereje összhangban áll a Szaturnusz (a felelősségérzet és a felelősségtudat, a törvényesség és következetesség, és az apai szellem!) őserejével. Ennek megfelelően ennek is nagy hasznát veheted, nem csak a felelősségteljes, következetes gyermeknevelésben, ahogy korábban is hasznát vetted a diákoknak a tanításában, hanem bizony abban is, hogy Ádámra apai minőségében is figyelj külön, és lehetőleg hallgass is rá, és vele együtt működhess mind a párkapcsolatotok finomításában, összhangban tartásában, és főként a gyermeknevelés életterületén.

Mindezek tükrében máris sokkal több információ van a birtokodban, amivel jobban élhetsz, mintha ezekről semmit sem tudtál volna, de amit feltétlen ki kell még egészítsek további tudnivalókkal. Nem beszéltem ugyanis a Neptunuszról még, ami a sorsképletedben, a tizenegyes földházban áll, éppen a mindenfajta közösségekkel és az egyetemes elmével való együttműködési képesség kialakításának az életterületén. Ez nálad a Szűz jegyében áll, vagyis áthatják a mindenkori pragmatikus életviteli elvek, a mindennapi életgyakorlat szükségleteinek van alárendelve. Negatív fényszögek esetén jellemző egyfajta hamis és főként irracionális boldogságképzet, irracionális boldogsághoz jutási vágyak (Pl. öncélú, „apró testi örömök” útján, mint pl. a gyakori vagy intenzív édességfogyasztás.) az öncélú testi vágyak kielégítése iránti fokozott igény, amely még abban is megnyilvánulhat, hogy a boldogság elérést, a kényelmi eszközök megszerzésében vagy létrehozásában, könnyítési technikák alkalmazásában, fortélyokban látod. Máskor pedig éppen ennek a szöges ellentéteként: szellemi közömbösség, restség és fásult unalommal vegyülő kábaság kerít hatalmába. Ez az állapot viszont szintén irracionális, amitől aztán még inkább nehéz megszabadulni. Nagyon oda kell tehát rá figyelned és a naplóírás segítségével leleplezve, felszámolnod e negatív késztetéseid. A mesterséges önboldogítás helyett pedig a meditációban, de a hétköznapi életgyakorlatban is átélhető szeretet- áramoltatással, igazi (önzetlen) és külső feltételek, illetve viszonzási elvárások nélküli boldogság-élmény és állapot begyakorlásával felszámolni őket.

A Nap és a Szűz jegyében álló Neptunusz között feszülő negatív fényszög azt jelzi, hogy a nappali individuális én-tudatod a négyes háznak megfelelő család-és otthon életkörén belül nem tudod harmonikusan összekapcsolni az isteni szeretetet jelentő egyetemes egységtudatoddal. Először is, ez mindenképpen zavaros és hamis önérzékelésből fakadó erős öncsalási hajlamot jelöl, melynek következménye lehet misztikus irányzatok felé fordulás, ilyenekkel való önámítás, misztikus káprázatban- élés, mélyen való hatásuk alá kerülés vagy különös lelki problémák miatti alkohol vagy narkotikum fogyasztásba való menekülés.
A Neptunusznak a Jupiterrel alkotott negatív fényszöge, szintén automatikusan és hasonlóan becsapási és átverési késztetéseket -és öncsalási késztetéseket, önkéntelen reflexeket jelöl, azzal a különbséggel, hogy hol irracionális érzelgősségre hajlasz alapvetően hibás morális alapon, vagy egyszerűen csak elemi megkülönböztetési képességet igénylő helyzetekben, amitől zavarba jössz és inkább az érzelgőskötést, illetve az igazságtalan ítélkezést választod, hol pedig embertelen, minden szeretet –és odaadódási készségetempátiát (sajnálatot) kizáró, merev, vallási, vagy materialista dogmákra alapozó és azokba kapaszkodó világnézeti felfogások között őrlődve ítélkezel, és igazságtalanodsz, néha a gonoszkodásig is elmenően, főként a férfi nemű személyekkel szemben.
A Neptunusz őserejének diszharmonikus megélése következményeként hosszú távon az ezzel analogikus kapcsolatban álló szervek sérülnek, betegednek meg: a hormonok, vagy a testnedvek válhatnak funkció-ellenessé, az un. limfa –rendszer zavarai jelennek meg, illetve, az immunrendszer betegségei, így fertőzések is (annak gyengeségéből adódóan) gyakrabban megjelenhetnek., mint a hormonális betegségek kisérő jelenségei, de lábfejjel kapcsolatos betegségek is jelentkezhetnek. A Szűz jegyében állva, annak megfelelően pedig: alkar és kéz betegségei, a bélműködés zavarai, a szervezet emésztési funkcióit lebonyolító szerveinek a károsodása jelentkezhet.
A Holddal alkotott pozitív fényszög jelez egy nagyfokú, de még egészségesnek mondott érzékenységet, fogékonyságot, különösen a gyermekvállalási-gondozási-nevelési kérdésekben. Erős azonosulási képességet, empátiát, ennek köszönhetően pedig szeretetadási képességet, a család egységének megteremtésére és fenntartására irányuló vágyat, képességet mutat.

A Merkúrral pozitív fényszögben a Neptunusz erős intuíciós készséget, finom szellemi érzékeléssel párosuló racionális képességet, a szeretetadás fontosságának helyes szellemi értékelését jelöli. Mindezen értelmezési-racionalizálási képességeidet jelölő Merkúr kiemelten a család-és otthon életköréhez kapcsolható Rák jegyében áll.

III.

Van azonban még egy, igen fontos és kiemelt téma, ami a sorsképlet szintjén nem látszik, de amelynek karmikus mozgatórugóira a keleti, azaz kínai asztrológia rávilágít. Éspedig a kínai asztrológia szerinti születési éved jegye. Ez a te esetedben a kecske éve volt, ami a Kaldeus asztrológia (Tehát a „mi” nyugati asztrológiánk, aminek tükrében a sorsképleted elemeztem.) szerint a Baknak felel meg.
A Kecske-Bak-nak nevezett konstelláció, ennek értelmében, az egyetemes felelősségtudatnak, egyetemes törvények szerint működő, kauzális – spirituális és szellemi – mentális létezésnek, valamint az energetikai – fizikai kozmikus világnak a működési elveit tartalmazó isteni – morfogenetikus erőtér géniuszát testesíti meg. És számunkra, emberek számára, a leginkább az egyetemes törvényeknek a közösségi-társadalmi (szociális, szociológiai, társadalom-lélektani, és politikai – gazdasági, közigazgatási) életben van látható megnyilvánulási formája.
Ennek tükrében, aki a Kecske évében született, vagyis Bak karmás, mint te, ha nem is mindig és nem is feltétlenül (az egyetemes isteni) törvényekkel szembeni önkéntelen ellenszenvvel született a világra (Bár gyakran előfordul), de az életének valamely területén (Legfőképpen és leggyakrabban) a párkapcsolat, vagy a a családi élet területén valamilyen rejtett törvénytelenséget él meg (Pl. az is az, amiben eddig te éltél: egyfolytában és sokáig férfi nélkül, vagyis a más személlyel folytatott kapcsolaton belüli kiegyenlítődési lehetőségek nélkül!) , tehát az egyetemes felelősségtudat és törvényesség szellemével igencsak hadilábon áll. Tehát Lenke, a te esetedben ez az erős felelősséghárítási reflex, és az apaság szellemével szembeni önkéntelen irritációd, ami az apa típusú férfiaknak az öntudatlan és önkéntelen gyűlöletét, az azokra való „allergiát” is kiváltja, együtt hat és ráíródik a többi negatív tulajdonságodra is, de legfőképpen a karmád által jelzett negatív késztetéseidre is. Ez azt jelenti, hogy elsősorban is a Lilith által jelzett karmikus késztetéseidre és a Rák Sárkányfarkad által jelzett negatív képzeteidre.

A Rák Sárkányfarokkal együtt értelmezve a Bak karma jellemzőit, ez azt jelenti a te esetedben, hogy a Bak negatív szellemiségének következtében ösztönösen menekülsz és zsigeri ellenállást vált ki belőled a felelősség vállalása, még annak ellenére is, hogy látszatra és a felszínen, vagyis a nyers lépességek és tulajdonságok szintjén, - amit a Szaturnusz fényszögei jeleznek -, ez nem teljesen és nem mindig érzékelhető a hétköznapi viselkedésedben és gondolkozásodban. Ezek mellett is, azokkal a személyekkel szembeni zsigeri utálat és gyűlölet jelentkezhet, hosszú távon nálad, akik a felelősségeidre, azoknak a felvállalási szükségére „merészelnek” emlékeztetni. Illetve, azokkal szemben, akik ezt a Bak szellemiségnek megfelelő, felelős szellemiséget, a következetességet, a kitartást, a fegyelmet és a fegyelmezést megtestesítik és képviselik, különösen itt, a családdal, és az anyasággal, gyermekvállalással –és gondozással kapcsolatos életterületen. Tehát: vagy eleve elhárítod azt már most is - mint ahogy első felindulásodban majdnem abortáltad is a magzatodat! - , vagy később majd a gyermekgondozás és nevelés során fogsz folyamatosan aggodalmaskodni, és azon spekulálni, hogy milyen lehetséges rémségek történhetnek a gyermekeiddel. Máskor meg éppen az apjában nem fogod látni azt ami, vagy aki a gyermekednek tulajdonképpen és igazából árt, vagy veszélyezteti azt, annak a lelki, vagy testi épségét, szerinted.

Az erre való hajlamot Lenke, csak megerősíti a négyes házban álló támadott Vízöntő Napod, tehát a családanyai szerepkör elutasításának okaként a szabadságféltés és elköteleződési képtelenség mellett, még a felelősségtől való félelem is. Sőt, a felelősség szellemiségét megtestesítő személyekre való, öntudatlan és önkéntelen – zsigeri, tehát majdnem tudattalan - haragvás, illetve az azoktól való irracionális félelmek. Nemcsak az a félelem van benned tehát, hogy bele menj a családalapításba –amit most mégis elhatároztál nagyon helyesen! - hanem a közben fellépő, folyamatos szülői – családanyai feladatok, és azon feladatok teljesítési képtelensége miatti aggodalmak. A felelősségtől való megfutamodást a férfiakkal már volt alkalmad megtapasztalni, hiszen az igen erősen támadott Szaturnuszod az Oroszlán jegyében jelöli, hogy épp az autoriter, egészségesen következetes, erélyes és elváró férfi-apa típusok váltanak ki belőled ellenszenvet. Mindezek valójában felszínesebb, de a karmára „rakódó” hárítási reflexek, azaz annak a felvállalásának és feloldásának - meghaladásának, az önkéntelen „elnapolása”, elutasítása, hogy a karmádat egyáltalán beismerd és majd a magadra vétele után, felold. Tehát a karmádra vonatkozó, felelősséget, azaz az életfeladatokat, sorsterheket magadra vedd. Éppen a karma-feloldásra vonatkozó teljes körű felelősség, az életfeladat és sorskötelezettségek elhárítása az ékes bizonyítéka a Bak karmának a meglétére.

A Bak karma által jelzett negatív késztetéseid következményeiként itt is szót kell ejtsek a lehetséges következményekről: vagyis a Bak jegyével analóg szervek károsodásáról, betegségeiről ,amennyiben a Bak és az uralkodó bolygójával, A Szaturnusz őserejével nem sikerül harmóniába kerülnöd. Ebben az esetben ugyanis hosszú távon számíthatsz bőrbetegségekre, csontbetegségekre, sőt, ha nem kezdesz el most azonnal, legalább hosszú távokon szaladni és futni - ha esetleg még intenzíven sportolni nem is, amit viszont mindenképpen el kell kezdened szülés után! - akkor már a szülés után is osztroporózisra, csontritkulásra kell számítanod, valamint füllel és térddel kapcsolatos betegségekre is számítanod kell.
Hogy mindezeket tehát megelőzd, a Bak karmádat felismerve és az azokkal járó kötelezettségek és felelősségek felvállalásával elindulhatsz a karmád még teljesebb feloldásának és annak a hosszú távú következményeként, a valódi boldogságod útján. Addig ugyanis amíg nem csak, hogy nem vállalod, hanem el sem fogadod, ellenérzéssel tekintesz karmaoldási kötelezettségeidre és sorsnehézségeidre, életfeladataidra, addig csak önmagad fosztod meg az igazi boldogságtól...


A továbbiakban kedve Lenke, beszélnem kell egy igen fontos, mondhatni sarkalatos pontról a sorsképleted nézve. Az alábbiakban ugyanis szó esik róla, hogy igazi gyermekellenességednek és a férfiakkal szembeni ellenérzéseidnek, időnkénti gyűlöletednek, mi az igazi, előtted rejtett oka. Erre az Ikrekben és a VIII. házban (Az újjászületés, a gyökeres személyi, vagyis öntudati és élet-képzeleti átalakulás – átváltozás gyakorlati életkörében) található Vénusz-Plútó együttállásod mutat rá. Ugyanis, az ez által, a bolygó pozíció által jelzett késztetéseknek következményeként sorsképleted egy negatív sarokpontjaként, mondhatni karmikus „tűzfészket” jelölő gócpontjaként írható le - és nevezhető meg.
Tudnod kell mindenekelőtt, Lenke, hogy a VIII. ház a gyökeres mentalitásváltás és megújhodás, szellemiségünk és életfelfogásunk teljes, maradéktalan átalakulását kívánó, és egyben az újjászületett spirituális léttudat megszerzési lehetőségének a gyakorlati, konkrét életköre. Amennyiben azonban ez a gyökeres megújulás, mentalitásváltás nem megy végbe, az idejekorán bekövetkező tragikus sorsfordulatoknak, akár a korai halál okának is, az életkörévé válhat. Ez azt jelenti, hogy amíg ez a valódi felébredés és mélyreható, radikális öntudati változás és megfordulás nem következik be nálad, minden más törekvésed is kudarcba fullad, megrázó, sőt, ha teljesen elutasítod, akkor végzetes sorsfordulatokat is hozhat az életedbe.

A Vénusz az önkéntelen testi és lelki kiegyenlítődés, elemi – természeti egységesülés vágyának az őserejét képviselő bolygó: Tehát a feminin és maszkulin lételvek természeti kiegyenlítődésére való törekvést jelölő őserő, amelyben viszont nem munkálkodik tudatos tényező, és önmagában kevés a totális, gyökeres kiegyenlítődéshez, abban közre játszik, illetve ahhoz szükséges a többi bolygó által jelölt őserő pozitív részvétele is párkapcsolaton belüli kiegyenlítődési törekvésekben. Az a tény, hogy a Vénuszod a nyolcas földházban áll, asztrológiailag azt jelenti, hogy ebben az elemi testi-lelki kiegyenlítődés iránti vágyadban teljesen újjá kell születned. Mivel a Vénuszod többségében negatívan fényszögelt, negatív szenvedélyesség, féltékenység, vagy ennek ellentéteként a nemi élet elhárítására, a szexuális absztinenciára való hajlam is jellemezhet.
Azt viszont tudnod kell Lenke, hogy ez nagyon veszélyessé válhat, mert elmehet egészen a párkapcsolatok elutasításáig, ami által viszont, biológiailag veszélybe sodorhatod magad: Mivel, a többi –többek között a legsürgetőbb, legfontosabb életfeladatodat tehát a családalapítási - feladataid sem vállalod majd ezzel az egészségtelen aszketizmussal. A Jin és Jang spirituális ős-princípiumok kiegyenlítődésének az elmaradásáról nem is beszélve. Pedig ez utóbbi, már az egyenes és elemi előfeltétele a megváltás képessége kialakulásának. Csakis úgy oldható fel ezt a negatív gócpont, ha tudatosan törekszel a partneri viszony problémakörének a teljes odaadással elérhető kreatív rendezésére, a partnerrel való őszinte beszédre, a problémafeltárásra. Ellenkező estben az egészséges szexualitás elöli elzárkózás, vagy akár a perverzitásig elmenő szexuális zavarok és tévképzetek kielégítési vágyának a következményeként a Vénusz őserejével való visszaélés, valamint a nyolcas házzal analógiás kapcsolatban álló szervek károsodása jelentkezhet: húgyúti betegségek, vesék károsodása, deréktáji ízületek fájdalma és gerinc-panaszok, a végbél különböző megbetegedései, de a nemi szervek krónikus gombásodása, vagy azok másfajta betegsége is jelentkezhet.

Ugyanabban az életkört jelentő szellemi erőtérben, vagyis a 8. házban, a Plútód együttáll a Vénuszoddal, ami azt jelöli, hogy lehetséges a betegesen túlfűtött nemiséggel és túlzott szenvedélyességgel rendelkezés, vagy – amint fent említettem - épp ennek elutasítása, elfojtása. De az tény, hogy, ha önkéntelenül és öntudatlanul is, de mindenképpen görcsösen és zavarosan viszonyulsz az elemi szerelmi – szexuális és a spirituális kiegyenlítődési késztetésekhez, a saját,ide vonatkozó szükségleteidhez is. Ezek a sokszor mentális és képzeleti – ideális (vizionálási – képzelődési jellegű) szinteken megélt szexuális „ártatlan” kicsapongások negatív következményekkel terhelnek: jelentkezhet a Plútó őserejével és VIII. házzal analógiás kapcsolatban álló szervek megbetegedése: nemi szervek, illetve a teremtői szervek (petefészkek) kóros elváltozása vagy, szélsőséges esetekben, akár AIDS betegség is.

A Plútó a Szeretet és Fény egyetemes őselvek kölcsönös áthatoláson keresztül létrejövő maximális és több dimenziós kiegyenlítődésének, és az azt követő újjászületésnek, az igazságtudatnak az őserejét képviselő bolygó. Amint fentebb is írtam, a VIII. házban, vagyis, a Skorpió gyakorlati megvalósulási életkörében, a gyökeres öntudati átalakulás és pozitív újjászületés, illetve ezeknek a személyi átalakulásoknak a lehetőségét biztosító, de ugyanakkor a megrázó élmények (a leginkább: veszteségek) vagy felemelő szerelmek házában áll. Tehát, a Skorpió uraként, az otthonában van a te Plútód, ami azt jelenti, hogy nagyon erős. Nagyon erős tehát a hatása, és tehát a szerelmi , szexuális – partneri, és minden nemű kiegyenlítődési problémáid sokszorozottan igénybe veszik az egész személyiséged koncentrációs – probléma-megoldási és feloldási kapacitását. És bizony mondom, hogy ez semmiképpen nem jelentheti azt, hogy hasznos megoldás lehet számodra az elutasítás, a kapcsolat és a szexuális viszony megtagadása, mert egy ilyen negatív jellegű megoldás még inkább több problémát generál hosszú távon, mint feloldást, illetve „megmenekülést”.
Pozitív fényszögek esetén –amivel szintén rendelkezik ez a Plutód- rendkívüli tisztánlátói képességek, fejlett pszichikai érzék is jellemezhet, amennyiben hajlandóvá teszed magad a kreatív megoldások keresésére a reflex-szerű elutaítások és az elzárkózás helyett. A negatív fényszögek viszont jelzik a spirituális lelki-szellemi újjászületéssel szembeni ellenérzést, elutasítást, önkéntelen kikerülést.
Ez a mindenfajta megújulást elutasító mentalitást jelző negatívan fényszögelt Plútó együttáll tehát a Vénusszal, ami ugyanakkor az Ikrekben található. Ennek megfelelően jellemez –legalább szellemi szinten- tehát az árnyék-én befolyására, a 8. ház negatív szellemiségére jellemző kicsapongásra való titkos vágyakozás, a poligám kapcsolatok utáni vágy, vagy másrészt és ezzel homlokegyenest ellenkezően, a szexuális ösztönöknek a teljes – állítólag racionális magyarázatok által alátámasztott - elfojtása (Amit elfojtani ugyanakkor nem lehet Lenke, csak „ráülni”, azaz lenyomni a mélytudattalanba, ami aztán elemi erővel, sokkal durvábban jelentkezik később!): A steril okoskodással elfojtott nemi ösztönök, vagy az azok előli „ügyes” magyarázatokkal való menekvés. Ez mind, de mind az úgynevezett (Ikrekre jellemző, azzal összefüggést mutató) árnyék-éned műve. Ennek következményeként viszont veseproblémákkal, húgyhólyag gyulladássál, fertőződéssel a nemi szervek károsodásával is küzdhetsz majd idővel, amennyiben tudatosan nem oldod fel az ide vonatkozó negatív lelki késztetéseidet. . Hogy ezeknek tehát elébe menj, ezekről az árnyék-éned által sugallt elzárkózási „szükséget” akár még tudományosan is meg indokoló pragmatikus elméletekről le kell, mondj, és az árnyék-énednek a maradéktalan felszámolását végre kell hajtanod.

IV.
Nézzük meg Lenke, a konkrétumok szintjén: tehát, hogy milyen negatív fényszög kapcsolatok milyen módon jelzik ezeket a negatív beidegződéseidet!
A Vénusz-Plútó együttállásod negatívan fényszögelt a Hold, a Jupiter, az Uránusz és a Neptunusz által.
A Vénusz negatív fényszögben a Holddal azt jelenti, hogy anyai- gondoskodói- nevelői késztetéseidet, nem tudod összhangba hozni a szerelmi – szeretői mivoltoddal szexuális vágy-kielégítői törekvéseiddel. Ezért, mindig az a kérdés: a szerető, szexuális partneri vagy a szülői énedet kell –e megélned adott szituációban. Szentimentalizmus, túlérzékenység és érzelmi túlfűtöttsége jellemez emiatt, aminő állapotok hatása alatt hozol meg olyan döntéseket, amelyek viszont veszélyeztethetik a családi harmóniád, belső és külső világod egységét, mivel sokszor lesz majd úgy, hogy az anyai mivoltod felelősség-érzete és az élvezeti - kényelmi igényeid, teljes életkörű boldogság-képzeteid nem állnak összhangban. Az ebből fakadó állandó szorongásból kifolyólag, ellenség-képzetekben való gondolkozásodból adódó viselkedésed miatt otthonodban, házaséletében jelentkezhetnek zavarok, amennyiben a spirituális - önismereti és önfeltárási naplóírás segítségével nem oldod fel folyamatosan az ide vonatkozó karmikus késztetéseidet (Félelmeidet, szorongásaidat, másokkal, de legfőképpen a férfiakkal és Ádámmal szembeni önérzetedet, irracionális ambícióidat, illetve nem alakítod át azokat a megfelelő pozitív új tulajdonságokká és képességgekké). Tehát ez is jel pluszban, a konkrét Rák-karmád mellett, kedves Lenke, hogy nagyon fontos számodra, a többgyermekes család ősképének a mélytudatodba való beillesztése (Például a gyakorlati feladatokon túlmenően, a vonatkozó pozitív képzeteknek meditáció vagy mantrázás útján történő rögzítése.) és, illetve, az ide vonatkozó gyakorlati életfeladatok, illetve a több gyermekes családanyai funkció, felvállalása és ellátása, valamint a diszkrét szeretet áramoltatási képesség folytonos megélése, fejlesztése a vonatkozó sorsnehézségek ellenére is.

A Plútód a Holddal negatív fényszögben az ösztönös anyai késztetéseid, illetve az egyetemes igazág-tudat és kiegyenlítődési-megújulási képzetek és nyers ösztönök közti diszharmóniádra mutat rá. Ez jelentheti a családvállalással szembeni ösztönös elutasítást is, valamint azt is, hogy édesanyád (akitől a karmád örökölted) a fogantatás időszakában a családban egy valódi vagy vélt ellenségképzettel küzdött:
Ez azt jelenti, hogy édesanyád nem tudott összhangot teremteni az anyai érzései és azon ellenséges érzései között, amelyeket az édesapáddal szemben, vagy más apai funkciókat gyakorló családtaggal szemben érzett a fogantatás körüli időszakban, és nem tudott lelki és szellemi szinteken pozitívan viszonyulni, de az is lehet, hogy még testi szinten sem tudott, kiegyenlítődni, ezeket az ellenségképzetekre való hajlamot pedig te szükségképpen örökölted tőle. Tehát magadban hordozván ezt a hajlamot, ugyanezzel az anyai érzésed-állapotod és ellenség-képeid közti összhang-teremtési képtelenséggel küzdhetsz. Ezeket az elfojtott lelki-szellemi nehézségeidet, haragvásaidat azonban akkor tudod leginkább feloldani, ha titkolt, sokszor önmagad előtt is rejtett gyűlölködéseidet vagy csendes nehezteléseidet a felszínre hozod, magadnak bevallod, és ezt követően az azokból fakadó problémáidat őszintén feltárod családodnak, főképpen párodnak, vele azokat nyíltan megbeszéled.

A Jupitered negatív fényszögben a Plútóddal azt jelöli, hogy értéktudat őselvét az egyetemes igazság őserejével nem mindig tudod egészségesen összekapcsolni. Ez elmehet egészen odáig, hogy szenvedélyes kritikai hajlamoddal, igazságosnak látszó ítélkezési késztetéseiddel szabályosan ellehetetleníted minden emberi kapcsolatod. De főként , és első sorban, a szerelmi –élettársi viszonyodat (Az élettársad helyezetét, cselekvő akaratát), amitől aztán rettenetesen szenvedsz. Ítélkezési, moralizáló, öncélú kritizálásoddal –ami valójában önérzeti sérelmeket fed-, akarod leplezni a belső bizonytalanságodat és igazságtalan, különbbejáratú pszichológiai elméletekkel igyekszel igazolni, önmagad előtt is, a mindent és mindenkit sérteni és bántani képes „igazságmániádat”. Ez azonban valójában egy rejtett sértettségre mutat rá, amiért is úgy érzed, soha senki, aki a hatás – visszahatás törvényel alapján ugyancsak igazságtalankodik veled, szerinted nem kapja meg „méltó büntetését”. A mágikus következmények szempontjából, ez az érzésed, gondolatot, képzeted, hosszú távon nagyon káros eredményeket szülhet!
A Vénuszod negatív fényszögben a Jupiterrel azt mutatja, hogy nem vagy képes egyeztetni szerelmi vágyaid és szexuális ösztöni késztetéseidet az igazságérzeteddel, ítélőképességeddel, saját erkölcsi normáiddal. Jellemezhet egyfajta ösztöni korrupcióra való hajlam, sikervadászat a könnyed szerelmi kalandokban. Ebben a tekintetben, ezen olcsó sikerek tükrében hajlamos vagy az önámításra vagy mások megtévesztésére, ami lényegében ugyanaz, és ami szintén elódázza a valódi szerelmi-párkapcsolati elköteleződés magvalósulását.
AZ Uránusz a Plútóval negatív fényszögben azt jelenti, hogy az egyetemes igazság őselve valamint a mindenfajta szellemi kollaboráció és irányváltoztatási képesség őselve nem áll összhangban egymással: vagyis jellemző rád egyfajta felelőtlen, de inkább bosszúvágyszerű változtatási-újításmániás habitus, aminek köszönhetően, mindig úgy érzed, hogy éppen csak az nem jó, ami van, és annak mindenképp máshogy kéne legyen „igazság szerint”.

Mivel a karmádnak megfelelően ez különösen jellemző rád a családvállalás életkörében (Rák Sárkányfarok), valamint a férfiakkal való kapcsolatodban, szíved szerint – valójában a karmikus késztetéseid következtében - ezen folytonosan megélt igazságtalansági irritációid miatt kihátrálnál minden komoly elköteleződést igénylő kapcsolatból, bárkivel is (tehát ez nem személyhez – élettárshoz, vagy szerelemi alanyhoz – szeretőhöz kötött ! ) és az első nehézségre, ellenállásra, nehéz kiegyenlítődési problémára, hanyatt-homlok menekülnél ezen életfeladataid elől, telve keserűséggel és nehezteléssel és az általad jogtalannak vélt sérelmek elől.

A Vénuszod negatív fényszögben az Uránusszal azt jelenti, hogy kiegyenlítődést igénylő vágyaid és a szellemi szabadságvágyad nem tudod harmóniába hozni egymással, mivel ezt aleatorikusan, tehát ötletszerűen és gyakorian előálló irányváltoztatásokkal, szeszélyeskedéssel teszed lehetetlenné a kiegyenlítődést sőt: a kielégülést, amivel önmagadat is zavarba ejted, nem, hogy a partneredet, élettársadat. Nem elég tehát, hogy az ösztönös szexuális-szerelmi kiegyenlítődési vágyaid valamiképpen nem férnek össze a szabadság-igényeiddel, voluntarizmusodddal: azaz, hogy ezen önkéntelen odaadódási átélések következtében azt képzeled, hogy sérül a személyes autonómiád, lekötöd magad, vagy a másik ellentétes nemű személlyel megélt testi-lelki összhang következtében elveszíted individuális integritásod, de a homlokegyenest ellentmondásos viselkedéseddel, kapkodásoddal, romantikusan fárasztó ötletezéseiddel, a beléd esetleg szerelmes élettársat is, - aki ki szeretné elégíteni az igényeidet -, az őrületbe kergeted.

A Vénusz diszharmonikus fényszögben a Neptunusszal mutatja, hogy erős és főképpen: metafizikai, tehát boldogság-imagináció szintű öncsalási késztetéseid is vannak, ezen a Vénusz által jelzett szerelmi – szexuális és élettársi kiegyenlítődési késztetéseidben. Tehát, hogy veled születetten, eleve hamisak a boldogságképzeteid a szexuális-szerelmi partnerek személyi tulajdonságait, és neked a velük való kapcsolatodat illetően. De persze, jelenti az ellenállhatatlannak tűnő, sóvárgás szerű mély hajlamot is a szexuális-szerelmi partnerek és élettárs(ak) megcsalására, vagy azt, hogy minduntalan a nem megfelelő (közös karmaoldásra nem alkalmas mivel, hogy hozzád hasonlóan öncsaló és csaló, esetleg bohém, vagy csak igen gyenge realitás-érzékű, káprázatban és kábulatban élő… ) férfiakhoz vonzódsz a leginkább. A csalódás veszélye fenyeget emiatt, hiszen túlságosan idealizálod a potenciális partnert, a csalódások, boldogtalanságod következtében pedig könnyen menekülsz valamilyen függőségbe, alkoholba, vagy túlzott édesség-fogyasztásba.
A Plútó negatív fényszögben a Neptunusszal jelzi, hogy az egyetemes szeretet valamint az isteni és mindennemű természetes egységbe kerülési késztetés őselve nincs összhangban az egyetemes igazság ősszellemével. Itt jellemző ismételten és hatványozottan egy öncsalási-önbecsapási késztetés, illetve egy elemi szintű, a tudattalan mélységes mélyéről fakadó, elemi irtózat minden olyan élethelyzettel szemben, amely kívánná tőled az áldozathozatalt, mind a szeretetteljes odaadódást, tehát egységbekerülést (Főként a szerelmi partnerrel- Lásd Vénusz-Plútó együttállásod.), és az ezáltali tapasztalások lehetséges pozitív következményeként pedig a teljes lelki-szellemi megújulást.

Ezen negatív késztetések mellett azonban, Lenke, szót kell, ejtsek a pozitívumokról is, amelyek viszont ebből a fentebb leírt – harmadik karmapontnak is beillő – karmikus csapdádból kisegíthetnek: ugyanis a Plútó-Vénusz együttállásod jó fényszögeket kap a Szaturnusztól, de a Naptól is.
A Vénusznak a Nappal alkotott harmonikus fényszöge kapcsán elmondható, hogy az individuális én-tudatod és a kiegyenlítődési késztetéseid összhangban vannak, magyarán egyéni önérvényesítésed és szerelmi vágyéleted harmonikusan kapcsolódik egymáshoz. Tehát az odaadódási és harmónia törekvéseid nem veszélyeztetik öntudatod egészséges kifejeződést, és fordítva.
A Napnak a Plútóval alkotott pozitív fényszöge esetében arról van szó, hogy az individuális én-tudatod és az egyetemes igazság-érzet és igazság-tudat és a megújhodás – kiegyenlítődés ősszelleme benned harmonikusan kapcsolódnak egymáshoz, vagyis, ha hajlandó vagy erre és hangsúlyt fektetsz rá, illetve ambíciót fektetsz belé, képes vagy a teljes öntudati átalakulásra, a szemléletváltásra, legalábbis Lenke, a lehetőséged megvan rá, amennyiben elindulsz tehát a karma-oldásod, az ezzel járó életfeladatok felvállalásának útján. Addig ugyanis ez az önkutató, önátalakításra irányuló képességed, erős akaraterővel párosuló önmeghaladási-megújulási késztetésed csak parlagon heverhet, vagy éppen a karmikus beidegződéseid következményeként teljesen hibás és téves irányba vihet. Például inkább divatos pszichológiai tanokba való eltévelyedést (Un. intellektuális labirintikus tévelygést), az azokban való téves magyarázat-keresést és magyarázkodást, felesleges (árnyék-én által sugallt) önigazolást eredményezhet. Az árnyék-én által sugallt önigazolás viszont azt eredményezheti kedves Lenke, hogy e bolygóállás által jelölt pozitív képességek is, lehetséges, hogy csak mind a Skorpiói (Tehát a 8. házban álló bolygó-páros által jelölt) karmádat, az ide vonatkozó karmikus beidegződéseidet vastagíthatják, tehát nemhogy segítségedre volnának, hanem még ártasz is vele magadnak.
A Szaturnuszodnak van egy jó fényszöge a Vénusszal és a Plútóval is. A Vénusszal alkotott pozitív fényszög mutatja, hogy van képességed és hajlamod arra is, hogy felelősségtudatod és önfegyelmed harmonikusan kapcsolódjon a szerelmi vágyéletedhez, harmónia törekvéseidhez, ebből fakadóan pedig, amennyiben a felelősségtudatoddal és az azt szolgáló következetes koncentrációs erőddel legyőzöd a Uránusz fényszögei által jelzett szeszélyeskedésre, kapkodásra, irracionális ötletezésre való hajlamaidat, egy teljesen megbízható partnerré válhatnál, és felelős hozzáállással közelítetnél a kiegyenlítődési törekvéseidhez, szerelmi-szexuális kiegyenlítődési vágyaid kielégítését szolgáló, kreatív partneri – élettársi viszonyaidhoz. És jelentheti ugyanakkor a fentebb leírt negatív, férfiak irányába táplált önáltatási, lelki-szellemi csapongásaiddal szembeni önkontrollt is. Rajtad múlik, hogy melyiket választod…

Az egyetemes felelősségtudat és arányosság- valamint határ-érzékelés őserejét képviselő Szaturnuszod szintén harmonikusan kapcsolódik az egyetemes igazság ősszellemét jelölő Plútóddal. Ez azt jelenti viszont, hogy a tényleges, hosszú távú boldogulási és tehát az igazi boldogság útja előtted, a születésedtől fogva nyitva áll, és egyedül rajtad múlik az, hogy ezzel helyesen élve rá lépsz a pozitív értelemben vett megváltás – megváltozás – átváltozás útjára, vagy az ide vonatkozó képességeiddel és tehetségeiddel vissza élve, az olcsó élvezetek és a könnyű akaratérvényesítés, a felelősségektől mentes, könnyű megélhetés útjára lépsz, amely viszont hosszú távon előbb utóbb a felszínre engedi majd a hiábavalósági érzet miatti melankóliát (Betegséget, amelyre igen is hajlamos vagy, amint azt a Neptunusznak és a Plutónak a más bolygókkal alkotott negatív fényszögei is jelzik).

V.

Ugyanakkor elérkeztünk sorsképleted lényegi mozzanatához, ugyanis a Lilith a legveszélyesebb, legsötétebb pontja a horoszkópnak, mivel azok a negatív – karmikus képzelődési késztetések amiket jelez, nagyon rejtetten és nagyon későre nyilvánulnak meg a személyiségünkben.
A Lilith a te sorsképletedben a Bakban, a hármas házban áll. A Bak viszont az egyetemes felelősségtudatnak, a mindenfajta és szintű kiegyenlítődést ( tehát a „létfolyást”) az egyetemes megváltási logika szerint szabályozó törvényeknek az emberi közösségi-társadalmi élet gyakorlati területein megnyilvánuló erőterét testesíti meg, ezen egyetemes törvények összműködésének az őselvét képviseli. Miáltal pedig felügyeli az egyetemes törvényeknek a kozmikus világmindenségben való érvényesülését éppen úgy, mint a társadalmakban és minden féle emberi közösségekben való érvényesülését. Ezért a Bak géniusza, egy nagyon finom, tehát alig érzékelhető, és alapvetően csak hosszú távon érzékelhető spirituális fejlődést biztosít az embereknek az egész emberiség szintjén. Ezért a Bak Lilith mindennek a szöges ellentétét jelzi a személyi sorsképletben, tehát a negatív oldalát tekintve, a Bak Lilithed által jelzett negatív képzeteid szintjén, és ezekből kifolyólag, karmikus jellegű közösségi szintű sors-nehézségeket és terhes gondokat okoz minden közösségi-társadalmi megnyilvánulásodban, a társadalmi-közösségi életterepen, amennyiben nem hozod meg a megfelelő belső intézkedéseket annak az érdekében, hogy az ide vonatkozó nagatív késztetéseidet, amelykről az alábbiakban részletesen írok, feloldd és meghaladd, illetve , a megfelelő pozitív tulajdonságokat és képességeket az öntudatodba beépítsd, lehetőleg minél hamarabb.

Vagyis, a Bak – Lilithed első sorban azt jelzi, hogy: a közösségi élet területein megélt kudarcok vagy rád nehezedő felelősségek következtében ettől azz életterülettől ösztönszerűen menekülsz, vagy éppen olyan hamis ambíciókat táplálsz magadban a közösségi élet köreivel szemben, mélytudati szinten, amelyek teljesen leterelnek a vállalandó életutadról: Tehát Vagy „titkos” remeteként, igyekszel kivonulni a társadalmi létből, vagyis: menekülsz minden nemű közöségi felelősség elől, vagy ennek a szöges ellentéteként, szinte mániákus pozíció-és rangvadászatba feledkezel, ahelyett például, hogy egy komoly kapcsolatban és a családvállalás mellett elköteleződnél.
Viszont a Bak szellemiségének a pozitív életmentalitását kell, elsajátítsd, tehát tudnod kell, hogy a Bak által megnyilvánuló őselv pozitív értelmében azt jelenti, hogy az ember az egyetemes , természeti törvényeket, amennyire csak lehet, tiszteletben tartja és az életfeladatait maradéktalanul felvállalja és a tetteiért, szavaiért, sőt még gondolataiért képzeletéért, képzelgéseiért is felelősséget vállal. Tulajdonképpen csak az utóbbi jelenti és hozhatja meg a karmaoldást, a vészes sorshelyzetektől és tragédiáktól való hosszú távú megszabadulást! Ugyanis sokkal súlyosabb és lényegibb hatása van ránk a képzelgésnek, tehát belső, a legtöbb esetben önkéntelen imaginációnk és vizualizációnk –sokszor igen romboló és kártékony- erejének, mint a tulajdonképpen és éppen kimondott szavaknak vagy tetteknek. Tehát valójában a tetteink és szavaink mentális forrásában, azaz képzeletünkben rejtőzik az igazi veszedelem, onnan indulnak ki sokszor teljesen téves és sötét döntéseink, cselekedeteink. Hogy ezekkel a képzeleti tévelygéseiddel tisztában légy, ehhez szükséges ismerned a sorképleted elemeit –amit az eddigi elemzéssel feltártam- de mindezeknél is lényegesebb a karmapontjaidat ismerned, itt ebben az esetben pedig a Bak szellemiséget eredeti értelmében, hogy a szükséges szellemi (és azt követő szavakban, tettekben, azokbeli) kiigazítást, megfordulást véghez vihesd.

A Bak és az uralkodó bolygója, a Szaturnusz által jelölt őserő az anyagi létben való megjelenésünk okára is rávilágít: vagyis az anyag szakralitására, az anyagban való tükröződési lehetőségekre és az ere való személyes képességünkre, ezáltal pedig a tapasztalás és a tapasztalatból leszűrt konklúziók fontosságára hívja fel a figyelmünket. Azt kell tudnod Lenke, hogy a Bak karmás ember – mint pl. te is - többnyire pontosan ettől a tapasztalástól irtózik, vagy egyenesen semmibe veszi azt, nem figyel a tapasztalataiból leszűrhető igazságokra, rémesen idegesítik a sors-törvények hatásainak (A hátráltatásoknak, a testi fájdalommal, vagy anyagi veszteségekkel is járó sorsfigyelmeztetéseknek ) a megtapasztalása. Inkább letagadja azt az isteni – figyelmeztető – sorselvnek a létezését, csak, hogy ne kelljen ezekkel a lét- és sorsfontosságú jelzésekkel foglalkoznia, azokra oda figyelnie. Ezért, ha a rengeteg sors-pofon után mégis rá kényszerül arra, hogy elfogadja és belássa ezeknek a figyelmeztetéseknek a valóságát, rendszerint már későn veszi észre ezeket a sorsjelzéseket, mivel rátartian, makacsul, szabályosan megerőszakolva a valóságot és tehát a helyzeteket és sokszor más emberek türelmét, mintha valósággal tudatosan okozná saját magának a sok kárt és felesleges szenvedést.
A Bak karmás legtöbbször egy képzelt magaslat (Például a már említett rangmánia,és hamis életcélok.) felé tart, amelyről törvényszerűen, időközönként alázuhan. Vagyis mivel nem tiszteli a szellemi – isteni törvények szellemét (nincs benne alázat), a sorserők kényszerítik előbb-utóbb olyan helyzetbe, vagy nehezen gyógyuló, krónikus betegségekbe, amelyben a lassú gyötrelmek idővel térdre kényszeríthetik. Éppen ezért a térdtájéki betegségek, balesetek, a reuma, ízületi gyulladás, csont -és ízületi betegségek ,csontkopás és a csontritkulás mind ennek a hibás mentalitásnak lehetnek a következményei.
Mivel a Bak Lilith esetében, az illető személy számára (Ebben az esetben a te számodra Lenke) a felelősség (vagyis a lelkiismeret hangja) mindig negatívan hangzóan, hátráltató – idegesítő benyomást keltve, nyilvánul meg, jellemző a másik szélsőséges formája is: a túlzó aggodalmaskodás az óvatoskodás, valamint az elfojtások, az önkínzás, vagy a környezetednek az elnyomása: tehát a fanatizmus határáig is elmenő önfegyelem és másoknak az aggódó szükségtelen fegyelmezése, amellyel szükségtelen szenvedéseket és belső feszültségeket generálsz magadban, sőt a szeretteidnek is. Valójában azonban ez a kegyetlen belső kínokat okozó önfegyelem lelkiismeret-furdalásból fakad: tehát, hogy többnyire valamilyen hamis teljesítménykényszer hajt, amely teljesítményeket a te belső megítélésed alapján nem tudsz elérni.


A Bak Lilithed a hármas földházban áll, vagyis a tapasztalatokból való tanulási és következtetési képességek elsajátításának az étterületén. Ez azt jelenti, hogy ezek a képességek mind, vagy hiányosak, hiányoznak vagy teljesen rosszul működnek, hogy téves következtéseket vonsz le, a téged érő nehézségeket illetően, a sorshelyzeteket rosszul értelmezed, nem tudsz olyan következtetéseket levonni, amelyek mágikus úton, messzebbre hatóan pozitív sorsváltozásokat idézhetnének elő az életedben. Tulajdonképpen a közvetlen, un. nyers testi és lelki és sors-tapasztalataid értelmezésének segítségével kellene spirituális-metafizikai-szellemi tartalmú felismerésekre jutnod saját életedre és személyedre vonatkozólag. A Bak Lilith jelzi tehát, hogy eleve a tapasztalati tényeket hajlamos vagy rosszul – hibásan megítélni, vagy egyenesen semmibe venni, sőt, azoktól felidegesedni, ezt még tetézi a hármas ház életkörének negatív megnyilvánulási formája is: vagyis a gondoknak a szőnyeg alá seprési reflexe, amit úgy intézel el, hogy elméletek alá rejtési-teoretizálási mániába menekülsz, túlgondolsz mindent, ennek következményeképpen pedig gondolat-örvénylésbe zuhansz, szellemileg nyughatatlanná válsz, mindezekből fakadóan pedig összpontosítási és következtetési képtelenséggel küzdesz.

A Bak Lilith a hármas házban leginkább úgy írható le, mint egy állandó hektikus szellemi zaklatottság, amivel az ember saját lelkiismeretének elhallgattatása érdekében elméleteket gyárt önigazolás céljából arra vonatkozólag, hogy a felelősséget miért nem kell vállalnia (Lásd a Bak és a Szaturnusz ősszellemét!), illetve magától elhárítania. Így tehát Lenke, valóssággal rabjává válhatsz a saját felelősséghárítási elgondolásaidnak, belső magyarázkodásaidnak és önigazoló elméleteidnek, amik persze a te szemedben mind logikusnak fognak tűnni. Mivel azonban a hármas házban álló Lilithed azt is jelenti, hogy az egyszerű, lineáris - racionális gondolatvezetéssel komoly gondjaid vannak, nem szabad ezeknek a hamis felismeréseknek, elképzeléseknek felülni. Minthogy a hármas házban álló Lilithnél az a probléma is fennáll, hogy a tapasztalat, a tapasztalati tények és az elmélet között valóságos szakadék van, tehát nagy szükség van a különböző sors-elemek közötti megfeleltetések aprólékos elvégzésére: Félő, hogy a tettekig már el sem jutsz, vagy azokból amiket a mások tetteiből „magadnak” , a magad számára érzékelsz, vagy kikövetkeztetsz képtelen, irracionális konklúziókat szűrsz le.
Fontos, hogy ennek orvoslása képpen, az elméletet szigorúan összeegyezteted a tárgyi tények szerinti konkrét valósággal, vagyis megkeresed a teóriáidnak az alapjait a mindennapi életben, az anyagi – tárgyi tények szerinti valóságban. Ugyanakkor minden kézzel fogtó ténynek a szellemi gyökerét is meg kell találnod, azaz a kauzális eredőjét, az eredeti funkcióját. Enélkül folytonos szakadék tátong a szellemi – ideális elképzeléseid és képzeteid, valamint a gyakorlati – valóságos élettényeid között, és persze: a kauzális-analógiás gondolkozásnak az elsajátítása – megszerzése, kialakítása nélkül, megragadsz ebben a hibás mentalitásban, és sok idő elteltével, a szellemi kutakodások –labirintusjárások- okozataként, esetleg mély hiábavalóság érzéssel, életuntsággal küzdhetsz majd. Vagy épp a meg nem értett zseni szerepébe kényszeríted magad, amivel előbb-utóbb magadat is, de a környezeted is éppen, hogy meg nem őrjíted.

Nézzük Lenke, hogy a Lilithnek nevezett karmapontod a sorsképletedben milyen negatív fényszögeket kap, amelyek jelzik a további tévképzeteknek és „sorscsapdáknak” a lehetőségeit. A Lilithed a Bakban negatív fényszögben van a Nappal, a Jupiterrel és a Vénusz-Plútó együttállásoddal. A Nappal bezárt negatív fényszög esetében kedves Lenke, az világlik ki, hogy hiányzik egy férfimodell, azaz annak a férfinak a képe – képzete belőled és a számodra, ami - aki kauzális szinten a spirituális fényt megtestesíti és az átvilágítás (tehát a nő átvilágításának) műveletét elvégzi az életedben. De, ugyanakkor (És ez nagyon fontos, Lenke!) az apa képének vagy magának az apának az elutasítása is jellemző lehet, vagy mindannak az információnak, ami az ő részéről (Tehát a jövendő gyermeked apja részéről is!) érkezik, „süket fülekre talál”. Tulajdonképpen arról van szó, hogy a nő, így ebben az esetbe te is Lenke, elutasítja az átvilágítást. Tehát, hogy érthetővé váljon: elutasítja azoknak a fentebb több helyen is leírt irracionális, sötét és zavaros, sokszor rejtegetni való képzelgéseknek, hajlamoknak a feltárását, és azt, aki azokra rámutat. Így nagyon is jellemvonássá válhat a divatosan emancipáltnak titulált –valójában azonban erőszakos, kizsákmányoló, egyenesen fölényeskedő és „fény-elutasító”, szeretetlen sunyi – magatartás, amit megélve minduntalan olyan férfiak után sóvárogsz, akik nagyon is könnyen „betörhetőnek” és irányíthatónak tűnnek, szelídnek látszóan gyávák, és persze nem igényelnek, nem várnak el, vagy követelnek tőled semmit. Ezáltal pedig – E feltárások tudomásul vétele és ezen tanácsoknak az el nem fogadása, be nem tartása nélkül! - természetesen a felelős, komoly kapcsolatokban sem tudnál részt venni, hiszen, ha ebbe a könnyű pasik vadászatának a játszmáidba beleragadsz, melletted nem csak az igazi párod, de még te magad sem tudnád betölteni a női funkciódat.
A Lilithnek Jupiterrel bezárt negatív fényszöge azt jelzi, hogy vagy túlzón erős és zsarnoki a moralitásod, vagy éppen ennek teljes ellentéteként: fejletlen az önmagaddal és másokkal szembeni morális-kritikai érzéked. Mindezek mellett fontos tudnod, hogy ez különösen igaz azokra az élethelyzetekre, amelyek valamilyen módon kapcsolódnak a felelősség, a felelősségvállalás kérdéseihez – mivel a Lilithed a Bakban áll, -, egyszóval a könnyen válhatsz a helytelen megítéléseid következményeként felelőtlenné vagy éppen ellenkezőleg: túl aggodalmaskodóvá öngátló és mást gátló személlyé.
A Lilithnek a Plútóval alkotott negatív fényszöge azt jelenti, hogy sorsfontosságú spirituális jellegű, morális kérdésekben erős lehet a hajlamod a hazugságra (önmagaddal szemben is), az árulásra, az igazságtalan dolgok állításra és még gyakorlati igazságtalanságok elkövetésére is, szélsőséges esetekben még a mások lejáratását szolgáló rágalmak szajkózására is. Ha ezekre nem figyelsz oda kellőképpen és még időben, ez elmehet odáig is, hogy kegyetlen, szadista, rombolási és önrombolási hajlamok ütköznek ki rajtad, sőt ezek következtében és ezekkel összefüggésben teljesen gátlástalanná válhatsz lelkiismereti kérdésekben, vagyis a bűntudatod nem fogod már érzékelni, akkor sem, ha erkölcsileg teljesen elfogadhatatlan dolgokat gondolsz vagy mondasz, írsz, vagy teszel.
Mivel a Plútod együttáll a Vénuszoddal, ennek a hatása „áttevődik” és együtt értelmeződik a Vénusz által jelzett késztetésekkel: vagyis jelentkezhet –még ha „csak” mélytudati szinten is, vagy önmagad előtt is kínosan tagadva- a szerelmi partnerrel szembeni hiányzó felelősségérzet, - ami, a vele szembeni ösztönös igazságtalan mentalitásnak a következménye -, ill. a vele szemben elkövetett igazságtalanságok halmaza… (Ide tartozik még a gondolati szinten megélt társra való jogtalan neheztelés és igazságtalan vádaskodás is!) és az ezt követő teljes, zsibbadt bűntudati érzéketlenség. Ez a lelkiismereti bénultság lehet aztán kiváltója a „szabad” (Az elkötelezett párkapcsolaton kívül gyakorolt) szerelem utáni vágyakozásnak és az abban való boldogságkeresésnek, ami viszont éppen fordítva: teljes kiábrándulást és boldogtalanságot okoz. Evvel ellenkezőleg is viszont, de lényeg-azonosságban, lehet erős késztetésed a szerelem fizikai megvalósulásának az elutasítására is a pároddal szemben, a pároddal való szexuális kedvtelenségre, un. „étvágytalanságra”, akár teljes frigiditás is kialakulhat. Tudva levő, hogy ez viszont azt is jelenti, hogy ennek az előzményeképpen, a lelki-testi-szellemi-spirituális szinten, a kiegyenlítődés nem ment végbe, tehát nem tudod elérni sem a saját belső, sem a társas- partneri boldogságot.

Nagyon fontos tehát, Lenke, hogy egy nyílt, egészséges, felelősségteljes és őszinte érzelmi-szexuális életvitelt kialakíts, és, hogy a férfinak – illetve most már konkrétan Ádámnak, az átvilágítást meghagyd, miáltal megláthatod, hogy te is könnyebben szabadulhatsz fel karmikus tévképzeteid alól és szabadon szentelheted az idődet és az energiáidat az igazán értékes önmegvalósításra, amely ez egyedüli út az igazi boldogság és az egészséges élet felé!

_________________
Van, mi arany, bár nem fénylik, van, ki vándor, s hazaér, régi erő nem enyészik, fagyot kibír mély gyökér.
J. R. R. Tolkien


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1 hozzászólás ] 

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség
phpBB SEO