ASZTROLOGOSZ, Kozma Szilárd - karma-asztrológus fóruma

Asztrológiai fórum: Kozma Szilárd és asztrológus-barátainak fóruma
Pontos idő: 2022.09.29. 23:45

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 17 hozzászólás ]  Oldal 1, 2  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Szoptatás - leszoktatás
HozzászólásElküldve: 2018.04.27. 13:52 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2012.05.20. 10:29
Hozzászólások: 33
Tartózkodási hely: Budapest
Napjegy: Skorpió
Aszcendens: skorpió
Kedves Szilárd, kedves szoptató édesanyák!

Segítséget szeretnék kérni a cicizésről/szoptatásról való leszoktatásban. VAn egy 20 hónapos lányom, aki kezdettől fogva anyatejes baba. Tápszert, cumit, cumisüveget hírből sem ismeri. Most ott tartunk, hogy szépen eszik sokféle ételt, de inni nem nagyon hajlandó. Iszik egy kis teát, tejet, gyümölcslevet, de vizet nem. Nappal is szopizik még, és este is felkel, kb.3 -szor. Elalváshoz pedig , illetve visszaalváshoz eléggé igényli a cicit. Nekem ebből már eléggé elegem van, sokszor nyűgnek érzem, és néha azt érzem, talán nem kellett volna igény szerint szoptatni (ISZSZ) . Bár , ha nem ezt tettem, akkor meg ordított.
Mindenesetre szeretném leszoktatni, de nem tudom, hogy kezdjek hozzá, mennyire legyek drasztikus? Melyik szoptatásokat vonjam meg először? Azt tudni kell, hogy a gyerekem skorpió lilithes, gondolom ezért is nehéz neki leválni, bár sokan a korosztályából már 8-9 hónaposan maguktól abbahagyták a szopást. Igazából én is szerettem volna ezt, hogy magától hagyja abba, de nem sok esélyt látok rá.
Szeretnék tanácsot kapni anyukáktól, ők hogyan csinálták, milyen praktikákat vetettek be, mi vált be? Köszönöm szépen.


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Szoptatás - leszoktatás
HozzászólásElküldve: 2018.04.27. 15:46 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 4201
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Skorpió
Aszcendens: Oroszlán
Kedves Réka, nem szeretnék tolakodni és hiába látom, hogy diszkrimnálsz és csak nőktől - gondolom: nő asztrológusoktól (hiszen ez mégis csak egy asztrológiai fórum, és neked is elég rég óta van karma-értelmező horoszkópod, meg ha jól emlékszem Kalo Jenőhöz is jártál...) - vársz, vagy vártál választ, de mivel megláttam a kérdést, és sok hasonló esetben adtam már meg az egyetlen célhoz vivő választ (Na meg a fórumot is én működtetem első sorban és az én tulajdonom végső soron :) ) - tehát, kérlek szépen, hogy bocsáss meg, de válaszolok:

- Hiába, sőt: éppen azért, azokért az okokért, amiért te is "ide jutottál" , és amely kényelmi és aggodalmi okokat ("Ne aggódjatok!") a kérdésedben te is leírtál, a babáknak az egy (1) éves kortól való túlszoptatása, már semmi más, mint karma-dagasztás és karma verklizés
. - Vagyis a gyermeknek egy szempontból és a szülőnek a más szempontból való megnyomorítása!

Ne haragudj kedves Réka, régi barátok vagyunk, ráadásul úgy, hogy az életben is találkoztunk - életnagyságban és élősúlyban :) is tehát, de ki kell mondjam, hogy te, a leírtak szerint legalább is, nagyon, de nagyon tévesen és főként, ha a konstellációját is figyelembe vesszük, hibásan neveled a gyermekedet már elég rég óta, amennyiben hagyod, hogy ő irányítson téged, ahelyett, hogy te irányítanád őt!

Ráadásul egy Skorpió - gyermekkel (Én is az voltam!) annál rosszabbat ne is lehet tenni, mint, a lágy és puha és óvatos és kíméletes "elválásokhoz" - elengedésekhez szoktatni. Ez pont annyira kegyetlen, mint egy kos gyermeket gumiszobában nevelni és tartani végig, ahol nem lehet alkalma a szerencsétlennek beverni a fejecskéjét és bármijét soha - sehova. - Bele is halhat! Ezt nagyon komolyan mondom! Hiszen az elsődleges rendeltetését képtelen megélni, lehetetlenné teszik - és teszed te is a kis skorpióval, akinek minél hamarabb és minél többször és minél erősebben azt kell megtanulnia, hogy a sors mindent, de mindent el vesz tőle, ha nem tanulja meg idejében oda adni magától. Ebben az esetben, amennyiben ad absurdum, az Úristenek nagyobb és fontosabb terve lenne netalán a gyermekeddel, illetve nagyobb potencialitást jelentene a gyermeked a megváltás nagy művében mint te, akkor téged. De ez annyira szélsőséges példa, hogy talán meg sem érhető. Keresek másat: annyira begyullad a melled, esetleg rákos lesz, és akkor úgy is elveszíti majd a kis zsarnok.
:D - Vigyorit tettem ide, de ne félj, mert tudom, hogy ez számodra - egyáltalán nem vicces, és senki számára nem lehet az! - A mosoly jel tehát csak azért van egyelőre, mert a leírásod szerint tehát, sikerült egy kis zsarnokot nevelned magad fölé és egyelőre ott tartotok, hogy a farok csóválja a kutyát.
De könyörgöm, a gyermeknek nincs édesapja, és nem akar szeretkezni esténként és éjszakánként veled? - Nem akarok indiszkrét lenni semmiképpen , és semmi közöm az intimitásotokhoz, de csak arra gondolhatok, ha ide jutottatok, mert ha a fentiekre igénye a gyermek apjának a fentiekre, ekkor rég, tehát már 10 hónapja "kiaparncsolta" volna a gyermeket mellőled, nem egy másik ágyba, hanem egy másik szobába!
Arra a kérdésedre tehát, hogy legyél-e vele drasztikus, bár tudom, hogy nem engem kérdeztél, de a mars által is vezérelt hajdani skorpió- gyermekként mondom, sőt: ebben a minőségemben és asztrológusként is, könyörgöm :oops: neked, hogy LEGYÉL NAGYON DRASZTIKUS, és ne bizonytalankodj - Miközben a saját bevallásod szerint is eleged van és tehát gondolatban máris támadod és tehát betegíted őt! - és ne technikázz és ne aggódj, annyit mint az én tyúkeszű anyám is,
és ha nem még ma este, mer nem lehettek erre felkészülve, de holnap vegyetek a patikában füldugókat, és a vi-fi üzletben egy egy olyan fülhallgatót, amivel lehet aludni is, és a férjeddel cseréljenek helyet, illetve ágyat és ne érdekeljen sem az, hogy ordít (Tehát agresszíven kényszeríteni akar!), sem az, hogy szomjas és nem akar inni, mert hanem mind a ketten nagyon le fogtatok betegedni és akkor úgy is csak az lesz a vége! Jól emlékszem, hogy a te képletedben is bővelkedik a Skorpió és a Kos (Zsarnok - vagy az ellentéte: gyáva alattvaló!) motívum, amit bizonyára, hogy át is adtál neki egy az egyben. Tehát nagyon jól tudod azt te is, csak fész az esetleg téged bevádló környezetedtől és inkább a megható humanista kiméleteskedésről szóló sátáni korszemét vallod te is, miközben mondom, hogy tudod Réka: Egy Skorpió gyermekkel nem lehet eléggé drasztikusnak lenni!
És, ha te ezt a kíméleteskedő -szoktatási nevelési módot folytatod vele, akkor nagyon szerencsétlen és szenvedés-teli sorsot és életet szánsz neki, mert ugyanis, amitől te megkíméled, azt a sors majd ezerszer fogja behajtani rajta felnőtt korában. Ébredj fel és vállald fel az igazi - tényleges szűlöi- szaturnuszi felelősségeket, a már asztrológusi ismereteket szereztél! Nyugodt lehetsz, hogy azok megbízhatóbbak, mint az utóbbi 40 évben az egyke-babák világában kialakult faksznizások elmélet-rendszere.

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Szoptatás - leszoktatás
HozzászólásElküldve: 2018.04.29. 10:18 
Offline
Asztrológus
Asztrológus
Avatar

Csatlakozott: 2008.09.17. 16:18
Hozzászólások: 789
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Oroszlán
Aszcendens: Oroszlán
Kedves Réka!

Beszélgettem Szilárddal, aki ugye a négy nagyobb lánynak a pici korában is részt vett a gondozásukban, és ezért majdnem annyi hasznos tapasztalata, emléke van, mint az anyáknak a gyermekeik csecsemő korából, :) - tehát tessék ezt figyelembe venni :D - és azon túl, hogy én is egyetértek azzal, hogy a kicsikkel meg kell szoktatni, hogy nem engedünk az erőszakoskodásnak, hisztériás sírásnak, hanem annyit és addig és akkor szopizik, ami elég és szükséges, azon túl sok múlik az anyán is. ezt lentebb kifejtem. De előbb még: tehát önmegnyugtatásra, néhány hónapos kor után egyre inkább ő maguk ki kell fejlődjenek, ez az élet rendje. Az ujjszopás jól be szokott válni.
Na, de a lényeg, hogy a gyermeknek a lelki reakciói sokban múlnak az anya képzetein is, sőt, a testi reakciók is, mint ahogy az egészsége is. Kedves Réka, először is magaddal kell minél drasztikusabb legyél és győzd meg magad, hogy nem kell a gyermeket annyira féltsd, sem annyira az "igényei" szerint cselekedj, és fel kell készülni a babaüvöltős időszakra, pár hét, pár hónap... Ez rajtad is múlik, a te belső határozottságodon, megnyugvásodon. Vágj bele! Kos karmásként ne tétovázz tovább, hiszen túl nagy árat fizethetsz érte.
Nekem sem volt könnyű, hiszen annak idején, Ividő nemcsak a minket eltartó és mindannyiunkra kereső férjemet nem hagyta aludni, de az iskolába járó három testvérét sem... És én ettől bizony nagy feszültségben voltam, ami a gyomromat nagyon megviselte, de lehetőségem volt rá és egy-két hónapra elmenten a szülői házba, ami falusi ház, és a szüleim sem voltak otthon. Ez idő alatt Ividő sokat változott, sírósság szempontjából nagy pálfordulás történt, de sok gyereknél ez csak később történik meg, vagy soha, bizonyára az anyának a gyermekhez, a családhoz és a férjhez, sőt a sorshoz való viszonyán is múlik.

Viszont az "elegem van" - érzés halálos veszély a gyermeknek, főként ha az anyának pontosan a gyermekkel való bajlódásból van elege. Gondolom, te is olvastad már Emőke vagy Szilárd beszámolóját arról, hogy milyen negatív anyai belső átélés okozta Emőke másodszülött kisbabaájának, Enikőnek a gyorsan ölő vírusok általi halálát. Tehát, kedves Réka, igen is drasztikus kell legyél, és igen is vedd számításba a saját és a férjed igényeit is, annak érdekében, hogy egészségesen és nyugodtan élhessetek. Másképp nincs ahogy te a teremtő-anyai és életadó, tehát folytonos szellemi információt gyermekbe áramoltató szellemeddel - lelkeddel egészséges információkat adj át, vagyis életerőt áramoltass, a szellemi köldökzsinórodon át a gyermekbe, hanem romboló energiát áramoltatsz.
Nem csak a pár hónapos kisbabák vannak veszélyben az anyák tudattalanjában lezajló háborúktól és ott ármló romboló energiáktól, főként a lefojtott, lehazudott haragvástól, hanem még a kamasz korú gyermekek is! Nem egy olyan esetről tudunk, ahol az anyuka a saját hosszan (hónapokon és éveken keresztül) és rejtetten folyó haragvása neheztelése felől mind magát mind a környezetét megtévesztette, és emiatt tragikus hirtelenséggel, pl. balesetben elvesztették néhány éves, vagy már kamasz gyermeküket. Persze ezek a haragvások nem újonnan előállt helyzetekben történő, első felcsattanások voltak (a régóta meglévő rejtett neheztelés kitörése okozhat gyermek-halált is!), hanem az anya életét régóta átszövő férfi- vagy sors-ellenes vagy épp család-ellenes haragvások, amelyeket többé nem kontrolállt a józan értékítéletével, hanem egyre jogosabbnak vélve, és esetleg ezt a jogosságot csupa hamis vádaskodással, hamis ítélkezéssel és igazságtalankodással alátámasztva egyre inkább beleélte magát. És különösen veszélyes, amikor e mély ellenállásainak felszínre bukkanásáról esetleg rendszeresen el is tereli a saját figyelmét és valami másba menekül - elmenekül a megoldás elől, vagyis hamis megoldásokba lovallja bele magát - Ezért is "jó a háznál egy józan és igazságkimondó férfi"!
Vagy épp a megoldás kikerülésére gyárt magának indokot, vagy is arra, hogy ő maga miért nem tudhatja és miért nem kell megoldja a problémát, hanem ahelyett pont, hogy ki kell szabaduljon a helyzetből.
Eme menekülés alatt természetesen a család-elhagyást, válást, szeretőhöz menekülést, gyermek-vállalásból való kiábrándulást értem és nem azt, ha pl. valamelyik nagymama elvállalná egy hétre a gyermeket. :) Habár ezt a kontroll-mániás túlféltő anyukáknak nem ajánlom, mert nincs ahogy "lenyeljék" inkább ajánlom, hogy az apát engedjék előtérbe, mert az apának a gyermekhez és a gyermek neveléséhez való jogát viszont le kell nyelni, még a tűz karmás anyukáknak is, és ez talán főleg az első szülötteknél nehéz ügy. De megéri, ugyanis a gyermekeknek nagyon jót tesz, még akkor is, ha apuka nem a kedvenc kanállal eteti a babát és akkor is, ha férfiasan nagyvonalúbb és nem esik kétségbe a leevett póló láttán, vagy éppen nem ugyanazzal a kecsesen balerinás ozdulattal teszi-veszi a szemünk fényét, mint mi anyák - nők !, de ne felejtsük el, hogy az élet sem rózsaszín-babaházban játszódik, és a sorsot egyáltalán nem csupán lágy és gyengéd feminin - szerető anyai erők mozgatják! És az élet teljességét, elemi teljességét meg kell adni a gyermeknek is! Nem csak anya van, ne csak lágy és óvatos felemelés, mintha hímes tojás volna! Hanem van hirtelenebb, nyersebb, megmozgatóbb, váratlanabb és kisebb kellemetlenségeket is okozó helyzet az életben elég! Ezt mind az anyukák, mind az apukák jó, ha figyelmbe veszik és játékosan bevezetik a gyermek életébe. Nyugodtabbak is lesznek a babák, és az idegeik is kiegyensúlyozottabbak lesznek. Sokszor ők ezt természetesen is fogadják, inkább az anyukák azok, akik szegények - sajnos már rég irritáltak a férfias megnyilvánulásoktól és a hajuk égnek áll tőle, ha apuka nem úgy csinál valamit a babával/gyermekkel ahogy ők szokták, tudják, szeretik, elvárják stb.
Lazábbra kell venni!


Kedves Réka, azt a megoldást kell megtaláld, ami téged is leginkább fejleszt. És ismerve a horoszkópodat, Kos és Skorpió karmásként bizony nagy Marsi próbatétel a számodra a gyermeked csecsemőkori akaratosságának a normális szintre csökkentése. De, mint írtam, és remélem ezzel megnyugtatlak, a gyermek végül is nem is annyira arra reagál, amit kívül érzékel belőled - tőled, hanem amit belülről érzékel: aggodalom, féltés, bizonytalanság. Te minél határozottabb vagy, és minél biztosabb abban, hogy igen is helyesen húzod meg a határokat, ő annál inkább fog is azokhoz alkalmazkodni. Tehát ez belső elhatározás kérdése is. És egy ekkora gyermeknek már nem gond a külső jelekből is érteni, hiszen nem pár hónapos csecsemő, hanem másfél éves gyermek!
Például, amíg te félsz attól, hogy ha nem adod meg neki a csak önnyugtatáshoz szükséges szopikázást, akkor ő rettenetesen fog viselkedni, sírni, zokogni, hörögni, addig ő valóban így is tesz majd. Amíg te félsz valamely gyermeki reakciótól, és attól, hogy neki kellemetlenséget és csalódást okozz, és ezért elbizonytalanítható vagy, addig ő úgy fog reagálni. A gyermekek és az anyák így vannak összerakva :D És az egészséges erélyességnek, és a gyermekek irányításának megnevelésének semmi köze az agresszióhoz. A kontra és a határok kijelölése épp úgy jár egy gyermeknek, mint az anyatej, majd pedi a más egészséges táplálékok. A szellemüknek épp olyan fontos és hasznos információ pl. egy erélyes szó, tiltás, akár egy-egy tasli, mint a finom ennivaló. Ne vonjuk meg hát gyermekeinktől, amikor "kérik". :) Ez is érdekes, hogy a gyermekek táplálása nem függhet különösebben a gyermek természetétől karakterétől, hanem sokkal inkább általános, tehát mindenkire érvényes, hiszen jóval testibb igény, mint pl a fegyelmezés. Tehát sokkal inkább a fegyelmezés az, amit "igény szerint" kell adni. Vagyis ez az a szükséglet, ami "speciálisabb" és teljesen helyzet függő, de nem halasztható! Ez az az igény, amit helyben le kell reagálni, mert később, már késő. Nem az enni - inni adás, mert azzal lehet várni pl. 15 percet.
Ividő pl. elég türelmessé vált úgy kb.: 6 hónapos korától, ekkortól meg is kezdtem a hozzátáplálást, mert a szoptatással sok gond volt, élvezkedésnek, önnyugtatásnak kellett neki, soha abba nem hagyta volna, hisztériázott érte stb. Különösebb szakirodalmat és szaktanácsaást nem hiszem, hogy követtem, hanem amelyik étkezés helyett én gondoltam, ahelyett adtam neki reszeléket, vagy főtt répás pépet. 8-9 hónaposan fejeztem be a szoptatást egyik napról a másikra, de addig is még napi 2-3 szoptatás megvolt úgy emlékszek. Kettő biztosan. Semmi gond nem volt, de egyébként sem szoptattam igény szerint, szóval nem az ő sírására, jelzésére kapott enni, hanem ahogy én ütemeztem. - Nem kell félni ettől, mert így is kötődik gyermek, Ividő élő példa rá, ő is kötődik hozzám épp eléggé, sőt, teljesen egészségesen törődő és empatikus, pontosan úgy alakult ki ez nála, hogy el kellett fogadja, nem ő irányít; sírással, ordítással sem. És bár az ordítós éjszakákon a szomszédnőnk is kétségbeesett, de ő pl. egy háromszobás lakásban lakik a fiával, és ő nyugodtan átmehetett volna egy másik szobába, tehát ő sem volt éppen olyan rettenetes helyzetben, az viszont az ő dolga, hogy egy fél évre miért nem tudott a harmadik, használatlan szobájába beköltözni.
Persze én sajnáltam a szomszédokat is, de kétségbeesni nem szabad, és igen is ki kell használni minden lehetőséget a gyermeknek az idejében történő leszoktatására az agresszió-alkalmazásról.
Ugyanis ez a "nem hagyom sírni" elmélet, ez csupán arra szolgál, hogy a gyermek a csecsemőkorban még tomboló agresszióját továbbvigye szépen és legyen belőle aztán egy terrorizáló gyermek még óvodásként is. Igen is, az az egészséges, ha lemond az üvöltözésről és hisztiről. Megtévesztő az a kifejezés is, hogy "sír a baba", én sírás alatt csendes sírást, zokogást értek, de ilyet a kisbabák nem is tudnak :D A kisbabák nem csupán sírnak, hanem általában visítanak és ordítanak, és erről teljesen természetes, hogy le kell szokjanak, ez tiszta gyermeki agresszió. Az ősbizlom kialakítására pontosan az igény szerint szoptatott, kényeztetett és kiszolgált gyermekek nem lesznek aztán képesek, mert ők megmaradnak a csecsemő kori agressziójukkal, félelmeikkel, függésükkel. Ennek fenntartása soha az emberiség történetében nem volt cél, sőt: eddig az emberek nagyon is jól tudták, hogy a gyermek önállósodása milyen fontos és minél hamarabb képes kell legyen önmagában nyugodt lenni, önmagát lenyugtatni, visszafogni, önfegyelmet fejleszteni. Itt kezdődik az ember, amikor önfegyelemre kezd képes lenni - az előtt ösztönvezérelt, mint bármelyik állat. Önfegyelem nélkül az ember ösztönvezérelt marad és nagyon jól tudjuk, hogy az ember számára az ösztönvezéreltségről át kell térni minél jobban tudatosodni, hiszen az ember az ösztönei közé karmát is örökölt. Persze a helyes neveléssel az egészséges ösztönök megmaradnak, de még azok közül is van bőven, amit aztán tudatossággal felül kell írni, pl. a szexuális ösztönt, hiszen maga az ösztön nem ismeri az elköteleződést és a monogámiát. Sem nőben, sem férfiban, tehát ez is önfegyelem és tudatosság kérdése - persze ez már a felnőtt kor problémája és ügye.

_________________
"Egy csepp realizáció többet ér egy könyvtárnyi elméletnél." - Hamvas
És: A bolondság az egyetlen pajzs, és az egyedüli biztos talaj.

http://aldottelet.com/


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Szoptatás - leszoktatás
HozzászólásElküldve: 2018.04.29. 15:22 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2012.05.20. 10:29
Hozzászólások: 33
Tartózkodási hely: Budapest
Napjegy: Skorpió
Aszcendens: skorpió
Kedves Szilárd!
Egyáltalán nem akartam diszkriminálni, sőt Téged külön meg is szólítottalak a levél elején, mint akitől kiemelten tanácsot várok, hisz tudom , hogy több lánygyermekkel csináltátok végig ugyanezt. Félreértésre a levelem utolsó sora adhatott okot, ahol valóban szoptatós anyákat említek. Bocsánat. A figyelmemet az ébredező zsarnok gyerekem :) :lol: vette el.

Sajnos nem voltam tisztában azzal, hogy milyen veszélyeket rejt magában az 1 éven túli szoptatás, mivel erre sehol senki nem hívta fel a figyelmem. (És most egyébként is azt látni, hogy még 2,5 és 3,5 éves gyermekeket is szoptatnak, és hogy sokan hosszan szoptatnak. )Igazából a hibás én vagyok, mert írhattam volna Nektek illetve ide hamarabb is segítségért.
Mindenesetre örülök, hogy ez így nyilvános és mások is olvashatják, mert ez az egész szoptatással járó mizéria kulcskérdés az anyáknál, s most Viola írásából is sok mindent megtudtam róla.

Violának is köszönöm szépen a hasznos tanácsokat, hogy mindezt leírta.
Én felvértezem magam most, aztán belevágunk. (A probléma nálam eddig is ott volt , hogy nem bírom a gyereksírást, ordítást , hisztit elviselni, nagyon ideges leszek tőle, de ezt nekem kell meghaladnom.)


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Szoptatás - leszoktatás
HozzászólásElküldve: 2018.04.29. 22:00 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 4201
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Skorpió
Aszcendens: Oroszlán
Kedves Réka!


Lehetségesnek ugyan lehetséges, de kötve hiszem, hogy valakit jobban irritálna a gyermeksírás mint engem. -Még mindig, még ennyi gyermek után is..., most pl. az ilyen szempontból egyenesen csodás unokámé, akinek egyébként a "szavát sem lehet hallani", csak a drága gügyögését, és ha hihető, ha nem, de: rendes nevetését.- Gondolj csak bele: 2 éves 12 - 24 órás műszakokkal melózni egy "szocialista" házelemgyárban, egyrészt. Hét bolygó által támadott Kos - Holddal, ami szemben áll a Mérlegben a Lilithel együtt álló holddal, és tovább nem is "bőcsködök". :lol: - Rzt nem lehet meghaladni, még a babával nem együtt alvó apának sem, nem hogy a vele együtt lenni kénytelen édesanyának! Ne áltasd tehát te magad jól hangzó és "heroikusan megható" formulákkal, mert nem fog menni, és még nagyobb lesz a kétségbeesés, illetve a babára való végzetes neheztelés! Ne játszódj semmiféle jól álló és mostanában a kismamáktól elvárt humánus SZEREPET te, SEM MÁSOK, (pl. A FÉRJED, VAGY AZ ANYÓSODD előtt... - Ezt csak szakmai tapasztalataim alapján írom, egyébként gőzöm nincs, hogy ezzel, hogy állsz..) sem önmagad előtt!
Hanem, ha van legalább két szobátok (Tehát még egy, amelyben eddig esetleg a férjed aludt...), csábítsd be magad mellé a férjedet, és füldugóval, meg fülhallgatókkal felvértezve, pakoljátok át a ki zsarnokot éjszakára, hadd bömbölje és ordítsa és hörögje (Tudom milyen, nem gúnyból írom, hanem tapasztalatból) ki magát jó - természetesen, és garantálom, hogy ezt még csak két éjszaka teszi, a negyediken úgy alszik majd "mint a moziban". És ez semmi, de az ötödik nap reggelén, miután végre kipihente önállóan (A skorpió babák számára tudattalan szexuális izgalmakat és élvezetet is jelentő anyai mell, "a didi" nélkül) magát, olyan egészségesen és hálásan fog rád és rátok mosolyogni, mint a nap!
Ne készülődj annyit, ne óvatoskodj olyan sokat, mert erre nincs amit és nem is lehet felkészülni, hanem "drasztikusan :lol: bele kell vágni és kész! Örvendj, hogy van ahol ezt végre hajtsd és gondolj arra, hogy régen a paraszti családokban még ezt sem lehetett megcsinálni, pedig a paraszt anyáknak könyörtelenül kezdődött a reggeli műszak gyermekkel, vagy gyermek nélkül, ott nem volt helye és lehetősége semmiféle pszichológiai felkészítésnek és felkészülésnek.

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Szoptatás - leszoktatás
HozzászólásElküldve: 2018.05.03. 17:39 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2009.10.24. 21:34
Hozzászólások: 232
Napjegy: Vízöntő
Aszcendens: Ikrek
Kedves Réka, csak tegnap olvastam a kérdésedet, de mindenképpen válaszolnom kell. Főleg, ha még nem kezdted el.

Én az ikreimet 26 hós korukig szoptattam, igaz, nem igény szerint, hanem 3-4 óránként, majd még ritkábban, de ők igazából nem is zsarnokoskodtak velem ezzel kapcsolatban, elfogadták, amikor kaptak és nem sírtak, ha nem kaptak. A leszoktatás is egyszerűbben ment, mint gondoltam, ekkor jöttem rá, hogy onnantól kezdve, hogy én eldöntök velük valamit velük kapcsolatban, az úgy lesz, mert ők a határozott szándékot érzékelik. Mondjuk én bevetettem kissé liberális dolgokat is, például, amikor következett volna a délutáni szopi, nagy örömmel újságoltam, hogy finom vaníliás rizstejet lehet szívószállal inni (tehéntejet nem akartam adni nekik), erre örömmel rohantak és megitták, és mire a kritikusabb megszokásokhoz értem (reggeli, esti), addigra már úgy elfogyott a tejem, hogy már nem is érdekelte őket az üres cici.

Ugyanakkor a harmadik lányom már sokkal nehezebb dió volt, mert ő még másfél éves korában is hatszor keltett éjjel, és csak szopizva aludt vissza. Ekkoriban készítette el Szilárd a lányaim horoszkópját, és figyelmeztetett, hogy Orsit nagyon "be kell törnöm", mert Oroszlán Lilithje van, Kos Sárkányfarka és az ázsiai asztrológia szerint Nyilas. A Szaturnusz pedig a Skorpióban. Mondta, hogy azonnal fejezzem be a szoptatást.
Nekem a témához az is hozzátartozott, hogy az esti elalvási rituálé is a szopihoz kötődött, így ezt láttam a legfontosabbnak, hogy szopi nélkül aludjon el. Tehát bár te a szoptatást kérdezed, én az elalvást mesélem el, mivel összefügg. Tehát amint eldöntöttem, melyik este lesz a nagy nap, betettem a kiságyba, elmondtam neki mi a helyzet, és kimentem. Ha hallottatok már eszméletlen bömbölést! Ekkora felháborodást!
Viszont én előre készültem, tudtam, mit fogok csinálni ez idő alatt. Megmondom őszintén, én a füldugót nem javaslom, mert azt a kiabálást nem nyomja el. Én szépen kiültem a konyhába, két helységgel arrébb, fogtam a naplómat, és elkezdtem ezt írni: toporzékol a Kos, bömböl az Oroszlán. Toporzékol a Kos, bömböl az Oroszlán. Az én dolgom, hogy pozitív Kossá és pozitív Oroszlánná neveljem. Nem kínozom, dehogy! Akkor kínozom, amikor hagyom a karmáját verklizni. Orsi okos kislány, megérti, mit akarok tőle.

Ugyanis pozitív a Plutója.
Egy órán át tartott az ordítás, addig én ezt írtam és olvastam. Egy óra után csend lett, bementem, a kis édesem még egy órán át álmában hüppögött. Következő este öt percig tartott az ordítás, majd aludt. Harmadik estétől egy büdös hang nem sok, annyi se volt. És azóta alszik gyönyörűen, ha éppen nem tudom lefektetni délután, akkor ha álmos, elalszik az asztal alatt a kövön, nem igényel engem. ( Most három és fél éves.)

Visszatérve a szopira, nem kell félni, illetve nem szabad félni! Meglátod, ha te lazán nemet mondasz, fogod és leülsz vele játszani valamit, nem is fogja érdekelni. Pár nap után meg már azt se fogja tudni, mi az a szopi. Komolyan!

(Azért a melledre figyelj, nehogy begyulladjon. Én ezért csináltam a szakaszos leszoktatást. )

_________________
"... Istennel lehetetlenség együtt lenni napszemüvegben." Bono


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Szoptatás - leszoktatás
HozzászólásElküldve: 2018.05.06. 18:57 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 4201
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Skorpió
Aszcendens: Oroszlán
Kedves Gabika,

Az jutott eszembe, miközben azt olvastam, hogy az ikreket miként szoktattad le, hogy ennyi erővel unikummal is leitathattad volna őket. :lol: :lol: :lol: Márcsak azért is, mert így, startból biztosra mehettél volna.

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Szoptatás - leszoktatás
HozzászólásElküldve: 2018.05.07. 14:05 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2009.10.24. 21:34
Hozzászólások: 232
Napjegy: Vízöntő
Aszcendens: Ikrek
Kedves Szilárd, igen, talán pontosíthatom, hogy hogy is került elő a vaníliás rizstej :-)
Ahhoz képest, hogy mekkora istenbe vetett hittel rendelkezhettem az ikrek szülése előtt, hogy három orvost és két kórházat végigjárva, végül az abszolút konzervatív SOTE II-n kikötve, mégis természetes úton szültem meg az ikreket, ez a hit a szülés utáni pillanatokban nyom nélkül és érthetetlenül eltűnt. A kezdetektől fogva, bármilyen probléma lépett fel, azonnal valamilyen segédeszközzel akartam megoldani, a netet böngésztem még akkor is, amikor alhattam volna nappal, a sok éjszakázás mellett. Szoptatási tanácsadó, vaskos szoptatási könyvek, ilyen mellsapka, olyan mellszívó, homeopátiás szerek, homeopátiás kúpok, és még sorolhatnám, mi mindent megvettem és igénybe vettem. Nem tudom, hogy ennyire tisztán értelmezhetem-e, hogy ez azért van, mert a hatos házban, tehát a Szűznek megfelelő házban áll a tök negatív Hold a képletemben? Hogy ami anyasággal kapcsolatos, arra én egyből ilyen pragmatikus és egyben, az isteni öntudatommal szemben álló választ akartam adni? hát persze, hogy az ikrek leszoktatását sem tudtam másképp elképzelni, mint valamiféle segédeszközzel. És hát persze, hogy az ez után foganó Orsi lányom Napja a Szűzbe került.
Ezt a magyarázatot tudom adni. Mindez a fajta vonal egészen Orsi másfél éves koráig bőven kitartott, amikor sor került a lentebb leírt, segédeszköz nélküli leszoktatásra. És még utána is kitartott részlegesen, hiszen amikor Orsi kakálási sztrájkba kezdett, még mindig elsőként a segédeszközökhöz nyúltam: kúp, hashajtó, ez még hagyján is, tűzoltásnak, de bevallom, még talpmasszőrhöz is elvittem... miközben utána, a kitartó kérésedre (illetve mivel meglengetted, milyen súlyos következményekkel járhat ez a dolog), abszolút határozottsággal és némi Bolondsággal világossá nem tettem számára, hogy ez a viselkedés nem elfogadható.
Körülbelül azóta, tehát kb két éve nem érzem magamban ezt a negatív szűzi késztetést.

_________________
"... Istennel lehetetlenség együtt lenni napszemüvegben." Bono


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Szoptatás - leszoktatás
HozzászólásElküldve: 2018.05.07. 20:19 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 4201
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Skorpió
Aszcendens: Oroszlán
Kedves Gabika!

Ne felejtsük el a szintén a 6 házadban található, ugyancsak tök negatív Skorpió-Uránuszról sem! És arról, hogy ezek ketten így, ezek szerint, szintén egy Szűz és egy közepes "anyai" Skorpió - karmát "ügyeskednek" ki benned, és általad és neked, még akkor is, ha nem állnak egymáshoz annyira közel, hogy komolynak számító együtt-állásban legyenek. Jó lesz tehát, hogyha ezen túl, hamarabb és teljesebben le reagálód az ilyen (Általában a gyermekekkel kapcsolatos) kérdéseidre adott tanácsaimat! És jó lesz ezeket az emlékeidet megjegyezni arra az időre, amikor neki fogsz majd asztrológuskodni. Szerintem, olyan, hogy mások hibájából tanulni, lehetetlen, de a tapasztalt szakemberek tanácsaid hasznos meg- és elfogadni. Nos, te ezekkel a belátásaiddal máris alapot szereztél magadnak ahhoz, higy hiteles légy valamikor asztrológusként (is!).

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Szoptatás - leszoktatás
HozzászólásElküldve: 2018.05.11. 15:08 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2009.10.24. 21:34
Hozzászólások: 232
Napjegy: Vízöntő
Aszcendens: Ikrek
Nagyon örülök neki, hogy ezzel az egyszerű kis megjegyzésedet (már ami az unikumot illeti :-) tetted, mert tényleg, ezt a dolgot én még nem is világítottam át magamban. Tovább is gondoltam, tehát hogy miért is lehetséges, hogy a szülés után hirtelen annyira eluralkodott rajtam ez a merkúri gondolkozásmód?
Azt gondolom, hogy mindez azért történhetett, mert ahogy a kórházban értek a tudományos impulzusok, azok nálam termékeny talajra találtak, és így "aktiválódhatott" ez a bennem meglevő, Holddal kapcsolatos szűzi gondolkozásmód. Milyen impulzusok is értek? Például: hajnal négykor aludtam el a szülés után, fél kilenc körül ébredtem, és ekkor mit mond a szülészosztályos nővérke? "Meg se nézi a gyerekeit? Már hatkor bemehetett volna hozzájuk!" mert ugye, a gyerekek a koraszülött osztályon voltak. Ez már nekem egy olyan impulzus volt, hogy rosszul csinálom a dolgom, és milyen anya vagyok, hogy nem mentem be hozzájuk, amint lehetett? Aztán jöttek a csecsemőosztályos tanácsok: "jaj, ezeket még ne szoptassa, túl gyengék." Majd amikor kikerültünk a kórházból két és fél hét után, amikor elérte a kisebb a két kilós súlyt: éjjel ne is szoptassam őket, mert abban elfáradnak, cumisüvegben adjam a lefejt tejet. Mérjem meg őket minden szopás előtt és után, mennyit ettek. Ne hagyjam őket sírni, mert súlyt vesztenek. Most ennyi jut az eszembe. És persze, mondhatjuk, hogy talán ezek jó tanácsok is, amíg még kicsik, de nekem annyira bennragadtak, hogy amikor már semmi szükség nem volt a mérésre, akkor is mértem őket. Az egyedüli "normális" tanács a szoptatási tanácsadótól jött, aki mindezeket félresöpörte, és tudjátok, mit írt fel nekem tanácsként? "Önbizalom az anyukának!". Vicces mi? Jól beletrafált, hogy mi hiányzik a hatos házas Holdas anyukából! :-) Így aztán egy idő után már nem keltettem őket éjjel, hanem ha felébredtek, megszoptattam őket, de szerencsére ez nem volt annyira gyakori olyan 3 hós koruktól. De mivel persze kettő volt, hát azért csak mozgalmasan telt az éjjel :-).
Ugyanakkor a mérést nem hagytam abba. A férjem már irtózatosan ki volt bukva, hogy mit méregetem őket, hát nem látom, hogy kipukkadnak, annyit esznek? És én nem láttam! Esküszöm, szerintem abban az időszakban én nem voltam beszámítható. Aztán a férjem 5 hós korukban fogta és kidobta a drága digitális mérleget az első emeleti ablakon. Nem viccelek! nyitva volt az ablak, csak a szúnyoghálót vitte :-). Azóta szúnyogháló sincs :-).
Bár először ezt túlzott férfiúi arroganciának véltem, ahogy az egy tűzkarmástól várható, de ez volt az a pont, amikor a férjemben fellángolt a Fény, és azt tette, amit tennie kellett, sőt, amit abban a helyzetben egyedüli megoldásként tehetett. Nincs mérleg, nincs mérés! Azóta is hálás vagyok neki, hogy nem volt hajlandó tovább liberális idiótaként tolerálni a hülyeségemet.

_________________
"... Istennel lehetetlenség együtt lenni napszemüvegben." Bono


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 17 hozzászólás ]  Oldal 1, 2  Következő

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 3 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség
phpBB SEO