ASZTROLOGOSZ, Kozma Szilárd - karma-asztrológus fóruma

Asztrológiai fórum: Kozma Szilárd és asztrológus-barátainak fóruma
Pontos idő: 2022.12.01. 23:59

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 17 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: Szoptatás - leszoktatás
HozzászólásElküldve: 2018.05.13. 15:06 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 4220
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Skorpió
Aszcendens: Oroszlán
Kedves Gabika!

Ezt le kellene fordítani legalább tíz, forgalmasabb un. világnyelvre és a világhálón, évekig hirdetni. Mondd meg Tominak, hogy szívből gratulálok a "normalitásához"!

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Szoptatás - leszoktatás
HozzászólásElküldve: 2018.05.23. 15:41 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2012.05.20. 10:29
Hozzászólások: 33
Tartózkodási hely: Budapest
Napjegy: Skorpió
Aszcendens: skorpió
A Gabika írását már nem olvastam, addigra elkezdtük.

Mindenképpen akartam visszajelzést írni, hátha valakit érdekel a történetünk folytatása.

Végülis nem hezitáltam, hanem a négynapos hétvégét megfelezve belevágtunk. Megpróbálom összefoglalni mi zajlott le bennem, és hogy mentek a dolgok. Szombaton olvastam el itt a tanácsokat, és éreztem , hogy lépni kell , nem érdemes megvárni a következő hosszú hétvégét. Vasárnap mégis elbizonytalanodtam. Nem éreztem elég elszántságot magamban, illetve úgy gondoltam, ez (a cicizés) az egyetlen megoldókulcs a gyereknél, mert akármi baja is volt, ezzel mindig meg tudtam nyugtatni vagy ha pár perc csendet akartam , ezzel mindig el lehetett hallgattatni; könnyű volt elaltatni is így.
Csak írom, milyen félelmekkel küzdöttem , mielőtt megtettük volna ezt a döntő lépést. (Mindezt persze az én kényelmességem is mondatta velem, erre egy hajnali eszmefuttatás döbbentett rá pár nappal később. ) Emellett lelkiismeretfurdalásom is volt kissé, mit fog inni , hisz nem kell neki se tea, se víz? Illetve az a kérdés motoszkált bennem: mi van ha ez az egész leszoktatás nekünk nem sikerül? Hogy nem bírjuk majd a gyereksírást, és megadjuk magunkat és gyengék leszünk? Na ezek a gondolatok mentek még vasárnap éjjel is nálam, és egész nap olyan gyenge és hallgatag is voltam, mint aki rossz dologra készül a gyereke ellen. De végül elhatároztam, hogy épp emiatt nem szabad ezt tovább halogatni, mert ilyen árnyékénes gondolatrohamaim támadnak, ami egyikünknek sem jó. Így hát skorpió telihold ide-vagy oda , hétfő reggel kapott cicit a kisgyerek utoljára.
El volt neki mondva ez többször már előtte is, hogy a cici nem tud már több tejet adni, csakhogy ne érje váratlanul.
Párommal hallottuk egyszer egy ismerős pártól , hogy ők úgy szoktatták le a másfél éves gyereküket , hogy sebtapaszt ragasztott a nő a mellére. A párom azt mondta, próbáljuk ki ezt mi is. Őszintén szólva ,én meg is mondtam, hogy ez szerintem kissé gusztustalan dolog, de ha már drasztikusak akarunk lenni, legyen!
Miért mentem ebbe bele? Egyrészt mert így legalább ha elgyengülnék se tudok neki cicit adni, vagyis legalább kitartok. Másrészt a párom szerint a gyerek ezáltal jobban fel tudja fogni, miért nem kap cicit. Azt fogja látni, hogy a cicikével történt valami, és nem úgy éli meg, hogy az anyja nem adja azt neki oda, vagy erőszakkal megvonja tőle.
Én magam is elgondolkodtam , a skorpió karmásoknál ugyanis nem mindegy, hogy önként megtanulnak lemondani valamiről (bár az is mocskosul tud fájni) vagy rá vannak kényszerítve , az élet által , helyzetek , személyek által, hogy mondjanak le valamiről (amibe bele is lehet dögleni). Tudom, tapasztaltam. És ezért is mentem bele a sebtapaszba, hogy hátha a kisgyerek hajlandó lesz valamennyire önként abbahagyni a cicizést. Nagyon kíváncsi voltam, hogy mi lesz.
Kb. hétfőn 10 óra magasságában jött hozzám először, hogy cicit kér. Akkor még sok félelem volt bennem, de ennek ellenére mutattam neki a ciciket, hogy nézze meg, nem tudnak több tejet adni, ez történt velük. Nézte, a leragasztott melleket egy kis ideig, aztán kissé rémülten annyit mondott, hogy Jaj, jaj, és hogy „eltesszük”. És ráhúzta a ruhát, és kiment az apjához. Semmi hiszti, semmi sírás. Én akkor, úgy megnyugodtam, azt éreztem , hogy megszáll valami szent magabiztosság, és hogy nincs itt mitől félni, menni fog ez. A Viola által említett befolyásolhatatlanságot is ekkor kezdtem el érezni. Ez nagyon fontos! Mert innentől tudtam, hogy ez egy jó út, és menni fog és meg tudjuk csinálni.
Délután elalváshoz szintén kérte volna, persze nem kapott, nem tudott elaludni. Nagyon fáradt volt, de hiába fektettem le többször is nem aludt, csak nyűgösködött. Párom akkor elhatározta, hogy elviszi a háti hordozóban a kis erdőbe sétálni , hát 10 perc múlva a kisgyerek már aludt is. Tudom, hogy ez csak látszatmegoldás volt, és a nagy próbatétel igazából csak este jön. Sokat lenn voltunk vele aznap, hogy jól elfáradjon, este fürdés után mikor jött a lefekvés, már bújt hozzám, de közben tudta mi van a cicikkel, akkor már volt sírás. Lámpát lekapcsoltam, apja fürdött, mondtam, most már alszunk, feküdjön le, de ő mindig csak menni akart a fürdőszoba fele az apja után. Kb. háromszor vittem vissza az ágyba, mire ott maradt, elénekeltem neki a kedvenc dalait, arra nagy nehezen megnyugodott. Elaludt. És aludt is reggelig. Este egyszer se kelt fel. Gondoltam ez talán a kezdők szerencséje, de nem az volt, azóta is nagyon szépen végigalussza az éjszakákat, néha van , hogy felkel, de vagy magától vagy egy kis dúdolástól visszaalszik. Illetve a kezébe kell adnom a kedvenc könyvét, azt fogja, úgy alszik el.
Másnap még többször megnézte a ciciket, tudta, hogy történt velük valami, mondta, hogy majd meggyógyul, mi is mondtuk neki, hogy semmi baj, a cicik már csak ilyenek, nem adnak tejet egy idő után. Mondta neki az apja, hogy simogassa meg. Kicsit olyan volt neki szerintem, mintha megbetegedtek volna a cicik.
Aztán ahogy a napok teltek, egyre kevésbé nézegette már őket, néha -néha még bekukucskált vagy megsimogatta , de kb. egy hét után már hagyta az egészet.

Harmadik naptól a párom nem tudott már segíteni ,ment dolgozni. Ketten maradtunk, a délutáni altatást ugyanúgy oldottam meg, mint az estit, énekelgetek neki egy-egy kedvenc dalt, arra alszik el.
Az esti altatás is csak kb.3 napig volt sírós az elején, aztán megszokta a rutint. Csak azért írom le mindezt, mert meglepő módon nem volt szükségünk füldugacsokra és fülhallgatókra. Nem tudom, ezt minek köszönhetjük, de nagyon örülök neki.
Összességében nagyon örülök, hogy nem hezitáltam, és hogy megtettük ezt a nagy lépést. Örülök, hogy a párom is támogatott ebben. Örülök, hogy rájöttem az Igény szerint szoptatásnak (ISZSZ) azért hátulütői is vannak.
Májustól nem cicizik már a gyerekem, nem bánom.
Annak ellenére, hogy ő nem kel fel már esténként , én azért az elején még igen, és akkor elgondolkodtam, hogy miért nem hagyta abba magától a szopikálást? (erre vártam ugyanis)
A válaszaim ezek:
Mert nekünk az eleresztésnek , az elengedésnek a megtanulása életfeladat. Mindhárman küzdünk skorpió karmával.
Mert halakban van a sárkányfarka, élvezetet kábulatot okozhatott neki az édes anyatej. Miért hagyott volna fel vele?
S még egy nagyon fontos dolog: Mert én sem voltam hajlandó a szoptatást elengedni. Miért? Mert akármekkora nyűggel is járt már, azért mégiscsak mindig meggyőztem magam az árnyékénem által, hogy ez a megoldás mindenre. Pedig nem. Így utólag nagyon rossz érzés nekem, hogy én magam akadályoztam a gyerekem a fejlődésben, mert túlontúl ragaszkodtam a ma divatos hosszan tartó szoptatáshoz. A gyermek meg , ahogy látom jól elvan cici nélkül is. Ha szomjas iszik tejet, teát, gyümölcslevet, kap nagyadag levest ebédre. Vizet nem iszik. Nem izgatom magam rajta.
Így sikerült abbahagynunk a cicizést.
Leírtam, talán másnak is erőt ad a történetünk.


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Szoptatás - leszoktatás
HozzászólásElküldve: 2018.06.07. 21:23 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 4220
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Skorpió
Aszcendens: Oroszlán
Kedves Réka!

Bár hatalmasakat kacagtunk azon, ahogy leírtad a csúcs-jelenetet, amikor a kisfiad meglátta a sebtapasszal leragasztott melledet, és bár tényleg nagyon egyszerű és hatásos, és káposzta-megmaradós és kecske is jól lakós, a "módszer", de nem hiszem, hogy ezt az átverős játékot adnám tanácsként hasonló problémákkal küzdő szülőknek. Valahogy nem tudom helyeselni azt, hogy egy ilyen átveréssel, illetve a megfelelő kegyes hazugsággal kezdődjön egy gyermeknek az önállósodás felé vezető életútja. Nem is akarom megindokolni, hogy miért, milyen finom - szubtilis - jövőbeni, ugyancsak átverős módszerekkel letudott kényszer-helyzetek valószínű előállása miatt, illetve amiatt a folyamat és ráébredő momentum drámaisága miatt, amikor a kamasz gyermek ráébred, hogy őt a saját szülei átverték folyton, tehát az átverés normális és neki is így kell folytatni az életet, mivel "az egész világ ezt, és így csinálja"... :cry:

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Szoptatás - leszoktatás
HozzászólásElküldve: 2018.08.25. 09:04 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2017.08.17. 19:57
Hozzászólások: 59
Napjegy: Rák
Aszcendens: Skorpió
Szoptatás-leszoktatás+altatás
Figyelem, figyelem! A gyermekük-kisbabájuk altatásával kapcsolatban kétségbeesett anyukák!
A gyermeket nyugodtan lehet külön szobában is altatni! Sőt, én azt figyeltem meg, hogy Tas nyugodtabban alszik, ha egyedül van, vagy pedig ha valaki más alszik vele, mint amikor én alszok vele.
Ez szerintem azért van, mert Tas, Halak karmásként rendkívül érzékeny a spirituális-szellemi környeztéből érkező negatív energiákra, főleg azokra a negatív energiákra, amelyek a saját édesanyjától - tőlem, aki szintén Halak-karmás - érkeznek. És így olyankor, valahányszor az én anyai mélytudattalanom háborog, a kicsi Tas rögtön nyöszörögni kezd, ha nem is sír fel, amikor a közelében vagyok.
Édesapám megfigyelése szerint, de szerintem is jót tesz az erős médiumitással(médiumi képességekkel)rendelkző édesanyák(akiknek a személyi horoszkópjában sok a Víz-elmhez köthető motívum) babáinak, gyermekeinek, ha az anyjuktól távol lehetnek időnként, mert a távolságnak köszönhetően csökken azoknak a negatív energiáknak a mennyisége, amelyet az édesanyjuktól kapnak a gyermekek. És így, hogy bár csak ideglenesen, de nem kapnak az édesanyjuktól negatív energiát, és nyugodtabbak, kiegyensúlyozattabbak lehetnek.
Azt vettem észre magamon és rengeteg másik szülőn is, hogy rendesen félnek a gyermeküktől(vagy egyszerűen csak nem jut eszükbe hogy másképpen is lehet), nem mernek kreatívan és önállóan hozzáállni a szülői feladatkörükhöz, feleősségükhöz. Mindent úgy szeretnék csinálni ahogyan az aktuális trendek megkövetelik.
Én személymszerint sajnálom például azt, hogy nem fedeztem fel egy hónappal hamarább azt, hogy Tas sokkal nyugodtabban alszik a hasán, de annyira nyugodtan, hogy a teljes éjszakát át tudja aludni, ha a hasára fektetem le.
Szerintem 3 hónapos kortól már nem muszály felkelni éjszaka a babát megetetni, főleg ha már át aludná evés nélkül is.
Sajnos én ezt a trükköt Tasnál csak 4 hónapos kora előtt fedeztem fel, és addig minden egyes éjjel minimum 2 alkalommal felkeltem őt megszoptatni. És az igazság az hogy már alig bírtam a sok kialvatlanságot, és a testvéreim se bírták azt, hogy a kialvatlanságom miatt mennyire kiszámíthatatlan és összeférhetetlen voltam.
De miután felfedeztem, nem kellett felkelnem éjjelente, csak heti 2-3 alkalommal, amikor erősen felsírt a kicsi, de idővel egyre kevesebbszer, és most már egyáltalán nem kell felkeljek, hetente egy-két alkalommal nyöszörögni, nyűgösködni kezd ugyan, de már nem sír, és nem kelek fel, s ő így kénytelen magától vissza aludni. És ügyesen vissza is alszik, egy félórán belül. És ezt már így csináljuk 5 hónapos kora óta, hogy én egyáltalán nem kelek fel, sőt, lehetőleg külön szobában alszom.
És mindennek az előnye az, hogy így sokkal kipihentebb vagyok, optimistábban állhatok hozzá az élet problémáihoz, és az Árnyék-Énemet hamarabb fenékre tudom ültetni, a Halak karmásokra jellező hangulatoskodás sem kap el annyira, következésképpen kevesebb negatív energiát nyomok át hozzá, és így Tas legényem is kiegyensúlyozottabb, egészségesebb.
Lehet hogy azért nem akarják az édesanyák gyermeküket külön altatni, mert be akarják biztosítani a gyermekük biztonságát. Azt hiszik, hogy a gyermek stresszesebb, hogy a lelkében végzetes kár keletkezik, ha az anya távol van egy időre. Az én Tasom kitűnően elvan nélkülem is órákig, köszöni szépen. Csendben eljátszadozik a kiságyban napközben, mondikál, próbálgatja a felállást, amíg én a konyhában takarítok, éjszaka meg csendesen alszik.
Pont hogy azzal veszélyezteik az anyák a gyermeket, ha nem alusszák ki magukat, és akkor az Árnyék-Énjük és a karmájuk sokkal erősebben működik. Sokkal negatívabb átéléseik és hangulataik lesznek, amelynek következtében nyomják át a sok negatív energiát a kicsibe, amitől aztán az lebetegszik, vagy baleset éri.
Szóval veszélyesebb az, ha az anya kialvatlan, mintsem a kicsibaba végigordítson pár éjszakát, és utána csend és nyugalom legyen a családban éjjel. Aztán nappal mehet a nevetés é a derű. Feltéve ha a szülők határozottak és következetesek.
Én azt figyeltem meg, hogy Tasnak 2 hét kellett ahhoz, hogy teljesen alkalmazkodni tudjon az új rendhez.
A kisbabák rendkívül intelligensek, remekül tudnak alkalmazkodni a szülőkhöz és az általuk bevezetett és fenntartott rendhez, hiszen erre lettek tervezve a Teremtő által. Nem kell tőlük félni, sokkal strapabíróbbak mint gondolnánk. Persze nem kell átesni a ló túloldalára és felelőtlenkedni, de nem szabad elfelejteni hogy első a szülő, és csak utána jön a gyermek, hiszen ha a szülő alapvető szükségletei(evés, alvás, ivás, énidő) nincsenek kielégítve, akkor hogy tudja a gyermekét rendesen ellátni, és hogy tudjon neki pozitív energiákat és a karmafeloldáshoz szükséges gyakorlati és szellemi információt átadni...


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Szoptatás - leszoktatás
HozzászólásElküldve: 2018.08.25. 12:01 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2017.08.17. 19:57
Hozzászólások: 59
Napjegy: Rák
Aszcendens: Skorpió
Kedves Gabriella! A kalapomat előtted leteszem! Látom, hogy neked milyen könnyen ment az éjszakai szoptatásról való lezoktatás (pár nap alatt), látom hogy én is nyugodtan lehettem volna drasztikusabb, hamarabb megszoktuk volna Tassal hogy az éjszakát végig aludja. Neki kellett azért pár hét, minden héten pár éjszakát végig ordított, amíg én a másik szobában aludtam. De most már mindegy, ezentúl határozottabb és erélyesebb leszek vele, mert neki is erre van szüksége.
Én Tas súlyát egyáltalán nem mértem, láttam hogy nő, mint a tavaszi fű esős időben, ezért nem láttam szükségét. És azon hogy a férjed kidobta a mérleget, nagyon jóízűt nevettem. Nagyon jól tette!
Jaj, és jut eszembe, attól hogy Tasi hetente pár éjszakát végig ordított(ami igazából nem teljesen igaz, csak a hajnali órákban ordított torkaszakadtából) nem lett semmi baja. Olyan mosolygós belevaló kissrác volt már akkor másnap, és most is az.
Ez szerintem butaság hogy a gyermek követelőzéseinek azonnal eleget kell tenni. Azt kell neki adni, amire szüksége van.
Vigyázni kell az igény szerinti szoptatással, mert uralkodási lehetőséget biztosíthat a kicsi számára.
Én úgy csinálom hogy Tas igény szerint van szoptatva, meg nem is. Akkor szoptatom meg, amikor jónak látom. Egyszerűen valahogy össze jön. Szerintem azért, mert ha én elhatározom hogy igenis Tas nyugodtan aludni fog éjjel, akkor aludni is fog. Átmegy hozzá a szellemi információ. És így azokban a hetekben amikor az éjjeli szotatásról való leszoktatás folyt, le tudtam Tast nyugtatni párszor. Hallottam a másik szobában hogy keservesen sír, én elhatároztam hogy márpedig Tas aludni fog, abban a pillanatban csend lett. Elaludt. Igazából nem elhatároznom kellett, hanem hinnem abban, hogy ha elhatározom magam, akkor Tas elalszik.
És az is érdekes, ahogyan Tas leszokott a komfortszopiról. Igazából én nem is kellett leszoktassam, magától szokott le.
Szóval, le a kalappal előtted, kedves Gabriella!


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Szoptatás - leszoktatás
HozzászólásElküldve: 2018.08.25. 16:02 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2009.10.24. 21:34
Hozzászólások: 234
Napjegy: Vízöntő
Aszcendens: Ikrek
Köszönöm Medárda, de azért lássuk be, egy másfél éves gyerek szinte már az értelmével megérti, hogy mit akar tőle az anyja. Pár hónapos csecsemőnél szerintem hosszabb idő kell, úgy, ahogy te írtad.
Arra térnék ki a te írásod kapcsán, hogy igen, én is észrevettem, hogy a gyerekek néha velem kezelhetetlenek, majd ha más lép a helyembe, helyreáll a rend. Szinte sérti az önérzetemet, ahogy ezt látom (Szaturnusz az Oroszlánban?). De ennek sok összetevője van, kezdve onnan, hogy én ugye általában órákat-napokat-heteket töltök a gyerekeimmel, aki meg átveszi őket, épp nagyon örül, hogy végre velük lehet, tehát egyből más a hozzáállása is.
Ugyanakkor az utóbbi időben én is tudatosan alkalmazom azt a módszert, hogy ha érzem magamban a sok negatív energiát (két karmaponton és a Jupiter a 12-es házban), akkor átadom a terepet. Ha pedig nincs ott senki más felnőtt, akkor egyszerűen otthagyni őket, és pár percet másik helységben tölteni. Fontos viszont hangsúlyozni, hogy ezt a távollétet arra kell használni, hogy feltárjuk magunkban, hogy mi okozta a negatív mentális állapotot, hogy mire megint a mi felügyeletünk alá kerülnek a gyerekek, addigra egy újabb felismeréssel legyünk gazdagabbak!

_________________
"... Istennel lehetetlenség együtt lenni napszemüvegben." Bono


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Szoptatás - leszoktatás
HozzászólásElküldve: 2018.08.25. 20:49 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2017.08.17. 19:57
Hozzászólások: 59
Napjegy: Rák
Aszcendens: Skorpió
Persze, kedves Gabriella, ez pontosan úgy van, ahogy mondod. Nem elég csak átpasszolni a gyereket másnak, ki kell deríteni hogy az édesanyának a tudattalanjában mi okozta a zavart.


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 17 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség
phpBB SEO