ASZTROLOGOSZ, Kozma Szilárd - nem veszélyes asztrológus (Győződj meg, ne óvakodj!)

Asztrológiai fórum: Kozma Szilárd és feleségének valamint asztrológus-barátainak fóruma
Pontos idő: 2018.08.16. 07:11

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 13 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: Szoptatás - leszoktatás
HozzászólásElküldve: 2018.05.13. 15:06 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 3841
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Skorpió
Aszcendens: Oroszlán
Kedves Gabika!

Ezt le kellene fordítani legalább tíz, forgalmasabb un. világnyelvre és a világhálón, évekig hirdetni. Mondd meg Tominak, hogy szívből gratulálok a "normalitásához"!

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Szoptatás - leszoktatás
HozzászólásElküldve: 2018.05.23. 15:41 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2012.05.20. 10:29
Hozzászólások: 32
Tartózkodási hely: Budapest
Napjegy: Skorpió
Aszcendens: skorpió
A Gabika írását már nem olvastam, addigra elkezdtük.

Mindenképpen akartam visszajelzést írni, hátha valakit érdekel a történetünk folytatása.

Végülis nem hezitáltam, hanem a négynapos hétvégét megfelezve belevágtunk. Megpróbálom összefoglalni mi zajlott le bennem, és hogy mentek a dolgok. Szombaton olvastam el itt a tanácsokat, és éreztem , hogy lépni kell , nem érdemes megvárni a következő hosszú hétvégét. Vasárnap mégis elbizonytalanodtam. Nem éreztem elég elszántságot magamban, illetve úgy gondoltam, ez (a cicizés) az egyetlen megoldókulcs a gyereknél, mert akármi baja is volt, ezzel mindig meg tudtam nyugtatni vagy ha pár perc csendet akartam , ezzel mindig el lehetett hallgattatni; könnyű volt elaltatni is így.
Csak írom, milyen félelmekkel küzdöttem , mielőtt megtettük volna ezt a döntő lépést. (Mindezt persze az én kényelmességem is mondatta velem, erre egy hajnali eszmefuttatás döbbentett rá pár nappal később. ) Emellett lelkiismeretfurdalásom is volt kissé, mit fog inni , hisz nem kell neki se tea, se víz? Illetve az a kérdés motoszkált bennem: mi van ha ez az egész leszoktatás nekünk nem sikerül? Hogy nem bírjuk majd a gyereksírást, és megadjuk magunkat és gyengék leszünk? Na ezek a gondolatok mentek még vasárnap éjjel is nálam, és egész nap olyan gyenge és hallgatag is voltam, mint aki rossz dologra készül a gyereke ellen. De végül elhatároztam, hogy épp emiatt nem szabad ezt tovább halogatni, mert ilyen árnyékénes gondolatrohamaim támadnak, ami egyikünknek sem jó. Így hát skorpió telihold ide-vagy oda , hétfő reggel kapott cicit a kisgyerek utoljára.
El volt neki mondva ez többször már előtte is, hogy a cici nem tud már több tejet adni, csakhogy ne érje váratlanul.
Párommal hallottuk egyszer egy ismerős pártól , hogy ők úgy szoktatták le a másfél éves gyereküket , hogy sebtapaszt ragasztott a nő a mellére. A párom azt mondta, próbáljuk ki ezt mi is. Őszintén szólva ,én meg is mondtam, hogy ez szerintem kissé gusztustalan dolog, de ha már drasztikusak akarunk lenni, legyen!
Miért mentem ebbe bele? Egyrészt mert így legalább ha elgyengülnék se tudok neki cicit adni, vagyis legalább kitartok. Másrészt a párom szerint a gyerek ezáltal jobban fel tudja fogni, miért nem kap cicit. Azt fogja látni, hogy a cicikével történt valami, és nem úgy éli meg, hogy az anyja nem adja azt neki oda, vagy erőszakkal megvonja tőle.
Én magam is elgondolkodtam , a skorpió karmásoknál ugyanis nem mindegy, hogy önként megtanulnak lemondani valamiről (bár az is mocskosul tud fájni) vagy rá vannak kényszerítve , az élet által , helyzetek , személyek által, hogy mondjanak le valamiről (amibe bele is lehet dögleni). Tudom, tapasztaltam. És ezért is mentem bele a sebtapaszba, hogy hátha a kisgyerek hajlandó lesz valamennyire önként abbahagyni a cicizést. Nagyon kíváncsi voltam, hogy mi lesz.
Kb. hétfőn 10 óra magasságában jött hozzám először, hogy cicit kér. Akkor még sok félelem volt bennem, de ennek ellenére mutattam neki a ciciket, hogy nézze meg, nem tudnak több tejet adni, ez történt velük. Nézte, a leragasztott melleket egy kis ideig, aztán kissé rémülten annyit mondott, hogy Jaj, jaj, és hogy „eltesszük”. És ráhúzta a ruhát, és kiment az apjához. Semmi hiszti, semmi sírás. Én akkor, úgy megnyugodtam, azt éreztem , hogy megszáll valami szent magabiztosság, és hogy nincs itt mitől félni, menni fog ez. A Viola által említett befolyásolhatatlanságot is ekkor kezdtem el érezni. Ez nagyon fontos! Mert innentől tudtam, hogy ez egy jó út, és menni fog és meg tudjuk csinálni.
Délután elalváshoz szintén kérte volna, persze nem kapott, nem tudott elaludni. Nagyon fáradt volt, de hiába fektettem le többször is nem aludt, csak nyűgösködött. Párom akkor elhatározta, hogy elviszi a háti hordozóban a kis erdőbe sétálni , hát 10 perc múlva a kisgyerek már aludt is. Tudom, hogy ez csak látszatmegoldás volt, és a nagy próbatétel igazából csak este jön. Sokat lenn voltunk vele aznap, hogy jól elfáradjon, este fürdés után mikor jött a lefekvés, már bújt hozzám, de közben tudta mi van a cicikkel, akkor már volt sírás. Lámpát lekapcsoltam, apja fürdött, mondtam, most már alszunk, feküdjön le, de ő mindig csak menni akart a fürdőszoba fele az apja után. Kb. háromszor vittem vissza az ágyba, mire ott maradt, elénekeltem neki a kedvenc dalait, arra nagy nehezen megnyugodott. Elaludt. És aludt is reggelig. Este egyszer se kelt fel. Gondoltam ez talán a kezdők szerencséje, de nem az volt, azóta is nagyon szépen végigalussza az éjszakákat, néha van , hogy felkel, de vagy magától vagy egy kis dúdolástól visszaalszik. Illetve a kezébe kell adnom a kedvenc könyvét, azt fogja, úgy alszik el.
Másnap még többször megnézte a ciciket, tudta, hogy történt velük valami, mondta, hogy majd meggyógyul, mi is mondtuk neki, hogy semmi baj, a cicik már csak ilyenek, nem adnak tejet egy idő után. Mondta neki az apja, hogy simogassa meg. Kicsit olyan volt neki szerintem, mintha megbetegedtek volna a cicik.
Aztán ahogy a napok teltek, egyre kevésbé nézegette már őket, néha -néha még bekukucskált vagy megsimogatta , de kb. egy hét után már hagyta az egészet.

Harmadik naptól a párom nem tudott már segíteni ,ment dolgozni. Ketten maradtunk, a délutáni altatást ugyanúgy oldottam meg, mint az estit, énekelgetek neki egy-egy kedvenc dalt, arra alszik el.
Az esti altatás is csak kb.3 napig volt sírós az elején, aztán megszokta a rutint. Csak azért írom le mindezt, mert meglepő módon nem volt szükségünk füldugacsokra és fülhallgatókra. Nem tudom, ezt minek köszönhetjük, de nagyon örülök neki.
Összességében nagyon örülök, hogy nem hezitáltam, és hogy megtettük ezt a nagy lépést. Örülök, hogy a párom is támogatott ebben. Örülök, hogy rájöttem az Igény szerint szoptatásnak (ISZSZ) azért hátulütői is vannak.
Májustól nem cicizik már a gyerekem, nem bánom.
Annak ellenére, hogy ő nem kel fel már esténként , én azért az elején még igen, és akkor elgondolkodtam, hogy miért nem hagyta abba magától a szopikálást? (erre vártam ugyanis)
A válaszaim ezek:
Mert nekünk az eleresztésnek , az elengedésnek a megtanulása életfeladat. Mindhárman küzdünk skorpió karmával.
Mert halakban van a sárkányfarka, élvezetet kábulatot okozhatott neki az édes anyatej. Miért hagyott volna fel vele?
S még egy nagyon fontos dolog: Mert én sem voltam hajlandó a szoptatást elengedni. Miért? Mert akármekkora nyűggel is járt már, azért mégiscsak mindig meggyőztem magam az árnyékénem által, hogy ez a megoldás mindenre. Pedig nem. Így utólag nagyon rossz érzés nekem, hogy én magam akadályoztam a gyerekem a fejlődésben, mert túlontúl ragaszkodtam a ma divatos hosszan tartó szoptatáshoz. A gyermek meg , ahogy látom jól elvan cici nélkül is. Ha szomjas iszik tejet, teát, gyümölcslevet, kap nagyadag levest ebédre. Vizet nem iszik. Nem izgatom magam rajta.
Így sikerült abbahagynunk a cicizést.
Leírtam, talán másnak is erőt ad a történetünk.


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Szoptatás - leszoktatás
HozzászólásElküldve: 2018.06.07. 21:23 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 3841
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Skorpió
Aszcendens: Oroszlán
Kedves Réka!

Bár hatalmasakat kacagtunk azon, ahogy leírtad a csúcs-jelenetet, amikor a kisfiad meglátta a sebtapasszal leragasztott melledet, és bár tényleg nagyon egyszerű és hatásos, és káposzta-megmaradós és kecske is jól lakós, a "módszer", de nem hiszem, hogy ezt az átverős játékot adnám tanácsként hasonló problémákkal küzdő szülőknek. Valahogy nem tudom helyeselni azt, hogy egy ilyen átveréssel, illetve a megfelelő kegyes hazugsággal kezdődjön egy gyermeknek az önállósodás felé vezető életútja. Nem is akarom megindokolni, hogy miért, milyen finom - szubtilis - jövőbeni, ugyancsak átverős módszerekkel letudott kényszer-helyzetek valószínű előállása miatt, illetve amiatt a folyamat és ráébredő momentum drámaisága miatt, amikor a kamasz gyermek ráébred, hogy őt a saját szülei átverték folyton, tehát az átverés normális és neki is így kell folytatni az életet, mivel "az egész világ ezt, és így csinálja"... :cry:

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 13 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség
phpBB SEO