ASZTROLOGOSZ, Kozma Szilárd - karma-asztrológus fóruma

Asztrológiai fórum: Kozma Szilárd és asztrológus-barátainak fóruma
Pontos idő: 2024.03.29. 08:01

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]


Fórum szabályok


"Széles az út amelyen el lehet indulni, de szűk az a kapu, amelyen be lehet jutni a Mennyek Országába."
"Sok a meghívott, kevés a kiválasztott." (Názáreti Jézus)



Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1 hozzászólás ] 
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Szókratész a hamis Bolondok egyike
HozzászólásElküldve: 2017.01.13. 16:00 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 4221
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Hozzászólás a "Szabad Gondolat" Szókratészi tanokat osztogató facebok-fórumán:


Kedves Attila!

A Szókratészi tanítás, valamint a te „Szabadgondolat”-od szellemében, hadd viselkedjek én is egy kissé a hajdani, RMDSZ-en belüli Szabadelvű Kör nevű politikai platformnak az alapító tagjaként, és éppen a „mester” szellemében vitatkozzak veled az ő erkölcsi – spirituális alapállása helyességéről, vagy helytelenségéről.

Az én meglátásom szerint ugyanis, mindaz amit ő képviselt és tanított, homlokegyenest ellentétben áll az általad éveken át mélyen tanulmányozott és sokat idézett – értelmezett krisztusi – Nem véletlenül nem írtam keresztény! – tanításokkal. Amint a wordpress- oldaladon is jeleztem, szerintem Szókratész volt az első liberális gondolkozó, hogy úgy mondjam, a mai liberális értelmiségiek elődje, a karma-gyártó Lilith és az ego-t rejtő humanista – rózsaszínű – édes - gondolkozás kereszteződéséből létrejött árnyék-én, maga, a bibliai alma, vagyis az un „bűnbeesett” (anti - krisztusi) gondolkozás két lábon járó – dialektikusan, vagyis öncélú - sterilen vitázgató megtestesülése.
Ez alapján tehát jellemzőnek találom, hogy te, aki egyenesen diktatórikusnak nevezted a nyár végén az én asztrológiai alapú sors- és jellem-értelmezéseimet, illetve, aki elutasítod azt a nézetet, ami szerint a tárgyi valóság tudományos-objektív megfigyelésén és az így szerzett ismeretek rendszerezésén alapuló, fegyelmezett – következetes tudományos gondolkozás az isteni fénynek (világosságnak) a megjelenési formája lenne, és miután évekig a sokak által egyenesen felfoghatatlan, „igazi” jézusi tanításokat hirdetted mindenhatónak és egyedül érvényesnek, és amely tanítások szerint meg is kísérelted vezetni az életedet (Ha nem sikerült, annak az egyedüli oka, hogy a sorsképletedben tök negatívan álló Szaturnuszod által jelzett, gyakorlati felelősségvállalási – kereszt-vállalás hárítási késztetéseid győztek le.) és okítottál erre másokat is, most ennek az esztétikai alapú etika – filozófusnak az ugyancsak a karmájuk által vezérelt, a rész-igazságokból önkényes szemelgető rendező - forgatókönyvíró személyek által filmre vitt tanait kezded „osztogatni”! – Igen, tudom, hogy ez a rendkívülien összetett mondatomon lehet fanyalogni, és a helyes megértése helyett, bizonyára ezt az utat választod majd, de ha némi erőfeszítést tennél ebbe az egy mondatba sűrített mondanivaló lényegi megértése érdekében, vagyis annak a megértése érdekében, hogy minden látszat ellenére, spirituális szempontból, Szókratész egy igen meghasonlott (korrupt) személyiség volt, talán te sem csaponganál és tévelyegnél tovább szellemileg a misztikus képzelet által termelt vallásos hit és a materialista dialektikus – liberális gondolkozás rész-igazságai között. Vagyis nem vezetnéd meg továbbra is önmagaddal együtt, egészen pontosan: nem etetnéd – szívatnád a benned még nem csalódott fiatal „híveidet” a minden reális alapot nélkülöző (Mivel hogy a tárgyi valóság által vissza igazolt igazságot nélkülöző), misztikus szabadság – eszmékkel.
”- Akinek van füle, hallja!”
És arra, hogy mennyire meghasonlott volt Szókratész és, mennyire nevetséges az ő „bölcsessége” a papucshősi mivoltának a tükrében, hadd álljon itt egy mindannyiunk által bizonyos mértékben elfogadott kútfőből merített információ, és arra, hogy a középkorban még gúny-rajzok és gúny-szobrok is készültek róla és a feleségéről (Aki a négykézláb álló férje hátán lovagol, pl.), az öncélúan hiábavaló filozofálás eszmei mintájaként, most ne is térjünk ki enél részletesebben:

Xanthippé (Szókratész felesége)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Ez a szócikk Szókratész feleségéről szól. Hasonló címmel lásd még: Xanthippé (egyértelműsítő lap).

Xanthippé


Született
i. e. 5. század

Elhunyt
i. e. 4. század

Házastársa Szókratész

Gyermekei • Menexenus
• Lamprocles
Szülei Dórosz


A Wikimédia Commons tartalmaz Xanthippé témájú médiaállományokat.


Xanthippé
Xanthippé Szókratész felesége, Lamproklész anyja. A férfi szellemi törekvéseivel szemben értetlenül álló asszony közmondásos példája.
Jelképe az összeférhetetlen, nyelves, házsártos, zsémbes, boldogtalan asszonynak.[1]
Szókratész első felesége volt Xanthippé.[2] A tudós később újabb feleséget is maga mellé vett.[3] A két feleségétől összesen három gyermeke született: Mirthosztól Szóphronikosz és Menexenosz; Xanthippétől Lamproklész.
Tartalomjegyzék
• 1 Anekdoták
• 2 Említése a Liliomfiban
• 3 Irodalom
• 4 Jegyzetek
• 5 Források
• 6 További információk
Anekdoták
• Az asszony egy anekdota szerint is nagyon házsártos, összeférhetetlen teremtés volt. Amikor a mestert meglátogatták a barátai, Xanthippé elkezdett velük kiabálni, majd fogta az éjjeli edényt, és a tartalmát Szókratész fejére borította.
• Amikor megkérdezték Szókratésztől, mi késztette arra, hogy egy ilyen nőt elvegyen, így válaszolt:
„Megfigyeltem, hogy azok az emberek, akik jó, tapasztalt lovasok akarnak lenni, nem jámbor, hanem tüzes paripát választanak maguknak. Abból indulnak ki, ha be tudják törni, a többivel könnyen megbirkóznak. Pontosan így jártam el én is. Miután szeretnék bánni tudni az emberekkel, elvettem Xanthippét, s meg voltam győződve, hogy ha vele boldogulok, a többi emberrel már könnyű dolgom lesz.”
• Egy alkalommal, mikor megkérdezte tőle Alkibiadész, miért tűri az asszony folytonos pörölését, Szókratész így felelt:
„- Hát te nem viseled el a libáid gágogását?
A barát azt felelte erre, hogy a libái cserében hasznot hajtanak neki, tojást, tollat, kislibát adnak. Szókratész azt felelte erre:
- Nos hát Xanthippé pedig gyerekeket ad nekem.”
• Egyszer Szókratész azért feddte meg Lamproklészt, mert a fiú tiszteletlen volt az édesanyjával szemben. Lamproklész is nehezen viselte anyja házsártos természetét. Szókratész azonban megmagyarázta neki, hogy egy gyermek anyja részéről nagy jótéteményben részesül, amikor az gondozza, ápolja őt, ezért hálával tartozik érte. A filozófus a fiát kérdezgetve, fokozatosan rávezette őt a helyes megállapításra, míg végül az saját maga mondta ki mennyire tiszteli az édesanyját.

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Profil  
 
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1 hozzászólás ] 

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 5 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség
phpBB SEO