ASZTROLOGOSZ, Kozma Szilárd - karma-asztrológus fóruma

Asztrológiai fórum: Kozma Szilárd és asztrológus-barátainak fóruma
Pontos idő: 2022.12.01. 22:15

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 2 hozzászólás ] 
Szerző Üzenet
HozzászólásElküldve: 2019.06.21. 22:46 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2014.07.03. 23:11
Hozzászólások: 307
Tartózkodási hely: Magyarorszag
Napjegy: vizonto
Aszcendens: skorpio
Szerintem ez az a rejtett, de legfőbb ok, ami miatt, a nyugati típusú civilizációban élő emberiség halálos veszélyt jelent nem csak az egész emberiségre, de a föld élő világára is.


Először szeretnék tisztázni néhány fogalmat. Mi is az a kultúra és mi az a civilizáció? A kultúra az emberiség által létrehozott anyagi és szellemi értékek összessége, a művelődésnek valamely területe, valamely korszakban való megnyilvánulása. Mondhatjuk azt is, hogy egy adott társadalom azon ismereteinek összessége, amelyek az emberi közösség összetartozását és fennmaradását szolgálják. Márai Sándor szerint „az emberi lét legmélyebb tartalma a kultúra, amely nem képek, könyvek és zenedarabok összessége, hanem életforma”.

Ezzel szemben a civilizáció a társadalomfejlődés, illetve az anyagi műveltség legmagasabb foka, a technikai fejlettség és a szellemi javak összessége.

A kultúra és a civilizáció között jó esetben szerves kapcsolat van, a civilizáció a kultúrára épül.
A tudomány a kultúra szerves része a művészettel, az irodalommal és a vallással együtt. A mai európai civilizáció egyre jobban elszakadni látszik az európai kultúra hagyományaitól. Ennek oka az egész világon eluralkodó modern technikai civilizáció, amely humanista buzgalmában a minél több öncélú – magzatfoganási következmény nélküli – szexuális élvezeti lehetőségeket fürkészi, másrészt igyekszik megszabadítani szegény nőket a szülési fájdalmaktól. Így kitalálta a külső mechanikus fogamzásgátló eszközöket és az egyetemes teremtő erők becsapásával járó, terhességi állapotot mímelő hormonális fogamzásgátló tabletták és drogok egész sorát. A nők fölöslegesnek tűnő szülési fájdalmaira megoldásként tudatmódosító zsibbasztókat, fájdalomcsillapítókat és altatókat, gyakran indokolatlan császármetszéseket kezdett alkalmazni. Az így nagy nehezen esetleg mégis megszülető gyermekek már a tudattalanjukban hordozzák az iszonyatot lányként a megtermékenyüléstől, fiúként pedig az apává válástól rettegnek. Felnőtt korukra minden áron megpróbálják elkerülni a lehetséges teherbe esést vagy anyává válást, sőt feminista-liberális eszméket is hajlamosak magukévá tenni és hangoztatni, melyek nem ismerik el az ember isteni származását, hanem pusztán biológiai lényeknek tekintik az emberi individuumokat.

Ez a globális technikai civilizáció elszakadóban van az európai kulturális hagyományoktól, a gyermekáldás szeretetétől, az erkölcsi határok megbecsülésétől és megtartásától, és olyan szokásokat ültet el a mai nemzedékek tudatában, amelyek valós pusztulással fenyegetnek. Említhetnék számtalan civilizációs szokást az okos-telefonok és tablet-ek gyerekszobától a hálószobáig, iskoláktól a kórházakig történő térhódításától el egészen a lelki eredetű betegségek ostoba gyógyszeres kezeléséig, az ember lelkiállapotával szoros kapcsolatban lévő szervezeti védőrendszert, az immunrendszert „megtámadó” vírusok és baktériumok ostoba kiirtási igyekezetéig, a fertőtlenítésig és az alkoholos tudatrombolásig, a földek terméshozam növelő műtrágyázásáig és a nagyüzemi állattartásban szenvedő állatok tápszerezéséig.

De maradjunk szorosan az öncélú szexuális vágyak tudományos fokozási igyekezeténél. A kielégíthetetlen szexuális sóvárgások a teremtés első okaként számon tartott Lilith jelenség emberi szintű megnyilvánulásai, melyek a normális egységesülési, egységbe kapcsolódási vágyaktól eltérően zavaros és ködös, homályos és ijesztő élvezeti vágyak, melyek aberrációkat is okozó viselkedést okoznak és főképp az élet sava-borsát adó intim szexuális-szerelmi kapcsolatok során törnek elő, vagy éppenséggel az ilyen kapcsolatok megvalósulását akadályozzák.

A fentiekből következik, hogy az a tudományos technikai civilizáció, amely ennyire elterjedt és az eltérő kultúrákra is összefüggően kezd ráépülni, egyre kevésbé képes elősegíteni egy-egy társadalmon belül az összetartozást és fennmaradást. A történelem folyamán több civilizáció tűnt el éppen azért, mert olyan szokásokat és életmódot kezdtek folytatni a tagjai, amelyek szembe mentek az Egyetemes Törvények logikájával. Gondoljunk csak a Maja civilizáció véres emberáldozataira, vagy a görög civilizáció hedonista lakomáira, a fürdők berkeiben szövődő homoszexuális kapcsolatokra.

A technikai-tudományos civilizáció az összes eddiginél védekezőbb életformára kényszeríti a tagjait. A Jézust egyedüli megváltóként emlegető keresztény kultúra talaján kialakult szemlélet miatt az emberek többsége elveszítette az isteni öntudatát, amelyet a pogány korokban még éltetettek. Ezzel a mai nyugati, civilizált ember a realitásérzékét is elveszítette és védekezni kezdett minden ellen, ami természetes és az Egyetemes Törvények szerint időszerű, törvényszerű. Ezzel a védekezéssel minél kényelmesebb és biztonságosabb környezetet akar kialakítani magának, hogy a fogyasztói-élvezői mentalitása által felfokozott vágyait korlátlanul kiélhesse. A termelés-fogyasztás taposómalmában nem számít, hogy futószalagon gyilkolja az állatokat és a lényeges életeseményekre nem képes már időt és energiát szánni. A minél nagyobb haszon és mesterségesen felduzzasztott boldogsági állapotok azonban súlyosan visszahatnak a sorsára.
Mert amikor az ember öncélú sikereket hajszol és embertársai figyelmének kereszttüzében rossz irányt mutat, akkor a visszaélése következményei még élesebbek lehetnek. A túlpörgetett sporteredmények, a trófeavadászatok, az alkoholmámoros ünneplések, az önsajnálattal kezdődő, magányos falási rohamok, az öncélú tisztaságmánia, vagy a fölöslegben munkával szerzett vagyon játéktermekben történő elszórakozása csak a jéghegy csúcsa a mai hibás gyakorlatoknak, melyeket a mai divatos, liberális szemlélet megenged.

Az életgyakorlatainknak összhangban kellene állnia a természettel és azok törvényeivel és nem kizárni annak személyesen és közvetlenül megtapasztalható működését. A gyakorlati szokásainkon, kultikus cselekedeteinken keresztül kellene még inkább összhangba kerülni a bennünk és általunk is működő Egyetemes Törvényekkel és így az Istennel. Ehhez képest mit teszünk? Védekezünk a bennünket irányváltásra figyelmeztető szimbolikus fizikai jelzésekkel szemben. A parasztházakban régen döngölt föld volt, helyette már parketta vagy járólap van lefektetve. A földszintes házakat sok helyen felváltotta a sokemeletes lakótelep. Télen behúzódunk a fűtött, meleg szobákba és közösségi terekbe, hogy már a boltok is mind bevásárlóközpontokban elérhetőek. Nyáron a meleg elől klimatizált helyiségek és munkahelyek állnak rendelkezésre, ahonnan az autóba, onnan pedig a hűvös otthonunkba sietünk pihenni. Szabadidőnket néha távoli országokban, hotelekben töltjük, a nyaralás színes, retusált, lehetőleg minél izgalmasabb képeit közösségi oldalakon osztjuk meg mások irigységére. A munkát háztartási gépek végzik el helyettünk, az így felszabadult időt pedig további, mesterségesen felfokozott boldogságot okozni képes eszköz beszerzésére és esemény látogatására használjuk. Moziba, színházba és koncertre, fesztiválokra, focimeccsekre, luxus vacsorára és drága virágokra, illatos kozmetikumokra, kencékre és ruhákra, műkörömre és műszempillára fizetünk kisebb vagyonokat, nagyobb vagyonokat különféle sportautókra, okostelefonokra és tabletekre, házimozi rendszerre és háztartási gépekre, kerti eszközökre, bonyolult fűtésrendszerekre, hogy csak néhány példát említsek.

Ezek a hibás gyakorlatok elfoglalják az időnk java részét, így nem jut már lehetőség sem tartalmas baráti kapcsolatok ápolására, sem lecsendesedésre a nagy nyüzsgés után, alvatlanság gyötör bennünket a sok feldolgozatlan esemény és az érthetetlen, mert felületes találkozások, esetleg konfliktusok miatt. A tökéletességi elvárásaink a sok virtuális tartalom internetes böngészése miatt teljesen valóságtól elrugaszkodottak, szeretnénk minél szebb, makulátlanabb, váratlan eseményektől és rossz meglepetésektől mentesebb életet élni. Ezek a tökéletességi elvárások a leginkább a feminista szemléletű nőkön figyelhetőek meg, akik feladják nőiségüket és a férfiakhoz hasonlóan akarnak helyt állni a munkahelyükön. De nem kell feministának lenni, hogy a nőt a külső tökéletesség iránti vágya hajtsa, elég a fogyasztói mentalitású, felelősségek és következmények nélkül szórakozni akaró férfiaknak alárendelnie magát. A nyugati típusú civilizációban a nők többsége egyre inkább ezt teszi. Ennek ékes bizonyítéka, hogy ez a nő az utcára csak sminkelve teszi ki a lábát, az éppen aktuális divat szerint öltözködik és a válogatós férfiak kegyeiben járva minél inkább megközelíthetőnek akar tűnni hiányos öltözékével, az onnan kivillanó műmelleivel, szőrtelenített bőrével és festett hajával, műkörmeivel, műszempilláival. Ezek a jelek egyértelműen utalnak arra, hogy a nő megtagadja a rendeltetése természetes és egészséges betöltését. A szőrtelenítés pedig egyértelműen utal arra, hogy a nő a látszatoktól elszédül, korrupt imaginációjú, felelősségektől elmenekülő, pontozó férfiak szemléletéhez simul, élvezve a fogamzásgátló eszközök által nyújtott – hamis – szabadságot. Abban a félelemben is gyökerezik ez a mára általánossá vált szőrtelenítés a nők körében, hogy mi lesz, ha őt ezek a férfiak nem fogadják el szőröstül-bőröstül, és akkor esetleg lemaradhat az annyira vágyott élvezetekről és következmények nélküli orgazmusokról. Mert kevés férfi vállalja manapság azokat a konfliktusokat, amelyek segítenék a társát leszokni a hibás életgyakorlatokról. Inkább választják a taknyos békét és a társtól való időszakos (focimeccs, sörözés, pecázás, játékklub, motorozás), vagy végleges elválást, mintsem elfogadják a nőt hibáival és azok megoldási, feloldási feladataival együtt. Ahogy arról már szó volt, a karmikus zavarok anyai ágon öröklődnek, tehát feltétlenül szükséges a gyermekeik által újjászülető nők számára, hogy tisztában legyenek az értékükkel és a javítandó hibáikkal. Az elferdült tudatú férfiak azonban semmilyen karmikus zavart és hibát nem tűrnek meg a társukban, nemhogy egy gyermek személyében kelljen megtapasztalniuk azt, ami a párjukban idegesíti őket. Technikai tudományos eszközökkel akarnak megoldani mindent, és amikor ezzel kudarcot vallanak, akkor sokan italba fojtják feszültségüket. Az apai tanító, nevelő szemlélet elutasítása, helyette hamis felelősségek gyakorlása és egyéb munka/ hobbi tevékenységek túlpörgetése jelzi azt, amikor egy férfi távol került az isteni rendeltetése betöltésétől.

Ez a tendencia azért veszélyes, mert a fogamzásgátolt – hamis – boldogság évekig tartó gyakorlata nem törölhető ki egykönnyen a nő képzeletvilágából és férfi legyen a talpán, aki hajlandó rá és elég kitartó ahhoz, hogy az elrontott, ferde tudatú nőt képzeleti spirituális szinten kijózanítsa, vitákat is vállalva észhez térítse és megtermékenyítse. Az a civilizáció pedig, amelyik önmagát sem képes reprodukálni és a tudását, kultúráját az utódaira örökíteni, az halálra van ítélve.

Forrás:
http://kozmaszilard.com/con/a_fiatalkor ... hetosegei/
file:///C:/Users/Sára/Downloads/Tudomany_es_kultura--Bevezetes_____Kultura__civilizacio_es_tudomany.pdf
https://hu.wikipedia.org/wiki/Civilizáció
https://hu.wikipedia.org/wiki/Kultúra

_________________
A Szellem bármely megnyilvánulása ugyancsak szellem. Az anyag is tehát.


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2019.06.22. 07:55 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 4220
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Skorpió
Aszcendens: Oroszlán
https://www.youtube.com/watch?v=sxMB47Y ... ture=share

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 2 hozzászólás ] 

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség
phpBB SEO