ASZTROLOGOSZ, Kozma Szilárd - karma-asztrológus fóruma

Asztrológiai fórum: Kozma Szilárd és feleségének valamint asztrológus-barátainak fóruma
Pontos idő: 2019.02.20. 22:24

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]


Fórum szabályok


Csak jóhiszemű és jóindulatú és főként a kérdező személyére (konkrét sorsproblémájára) vonatkozó kérdésekre válaszolok, illetve ezeket hagyom meg a fórumon.Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 12 hozzászólás ]  Oldal 1, 2  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Skorpió Ascendens
HozzászólásElküldve: 2016.08.24. 03:20 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2015.03.21. 16:42
Hozzászólások: 66
Napjegy: Ikrek
Aszcendens: Skorpió
Benkő Emőkével majdnem egyidősök vagyunk, két hónappal születtem előbb, mint ő, így szinte azonosak a karmikus meghatározódásaink: a Nyilasnak megfelelő Ló évében születtünk, Rák Lilithtel, amelyik együttáll a Nyilas uralkodó bolygójával, a Jupiterrel, a nyilasi meghatározódásokat erősíti tehát ez a zavarodott értéktudat, ítélő- és szelekciós képesség, a téves irányba való nyitás és csökönyös haladás, az önmagunk és ezzel mások lóvá-tevésére való hajlam – legalábbis a saját dolgainkra vonatkozóan... A nyilasi motívumot nálam az erősíti, hogy a Lilithem, Jupiterem és Vénuszom is a 9-es házban van, míg Emőke esetében az Oroszlán Napja, Holdja, illetve a Szűzben álló, negatív Szaturnusz-Merkúr együttállása került a Nyilasnak megfelelő horoszkópházba.

Ugyanakkor mindkettőnk esetében nagyon erősen jelen vannak a Skorpió motívumok is: neki a Lilithje és Jupiterje áll a 8-as házban, nekem a Napom, Holdam és Merkúrom, s mindkettőnk Ascendense Skorpió. Az ascendens a születési napjegynél magasabb spirituális szintet jelez, a krisztusi, szent szellemtől született énünket, a jobbik önmagunkat – ennek a krisztusi énnek a minőségét tehát mindkettőnk esetében a Skorpió konstelláció mutatja. Ez az Ascendens a rejtett igazságok kikutatásának, felfedezésének, a sötét titkokleleplezésének, és, ennek a nyomán a megfelelő belső átváltozások, a gyökeres öntudati és személyiségi megváltozási, önátgyúrási, átlényegítési potenciális képességét jelzi mint könnyen előhívható, potenciálisan bennünk rejtőzködő képességet.

A Skorpió konstelláció a gyökeres megújhodásnak, mentalitásváltásnak a jegye, azaz a pozitív skorpiói tulajdonságok arra sarkallják a személyt, hogy a karmikus kábulatból felébredjen, és ezeknek a karmikus vágyaknak az elengedése által újjászülessen, pozítivan átváltozzon, hagyja el a sötétséget. Ehhez a Skorpió meghatározódásokkal rendelkező személynek nagyon sok keserves tapasztalatra van szüksége, míg a sok szenvedés a befelé való szimatolás, a belső mélységekkel való szembenézés vágyát felébreszti, és ezzel elindul a karmaoldás (hosszú és nehéz) útján. A Skorpió Ascendens azt jelzi, hogy a pozitív skorpiói tulajdonságok potenciálisan jelen vannak, és viszonylag könnyen előhívhatóak. Ezekre a tulajdonságokra nagy szükség van, különösen olyankor, ha a horoszkóp többi része nagy önámításra, hazudozásra, csúsztatásra, becsapásra való hajlamokat jelez, vagy ha erős az árnyékén, esetleg terhelt a 8-as ház vagy valamelyik karmapont éppen a Skorpióban vagy a 8-as házban áll. És arra, hogy Emőkének rendkívülien erős az árnyékénje, már az is utal, hogy a Napja együtt áll a Holddal, és a Lilithje a Jupiterrel, a Merkúrja a Szaturnusszal, stb. Ebben az esetben ugyanis a skorpiói igazság utáni szimatolás, az őszinte önvizsgálat vágya által leleplezhető az árnyékén-ravaszkodások, belső, önsorsrontási ármánykodások, felismerhetők és meghaladhatók az önámítási késztetések.

Ezekkel a karmikus tulajdonságokkal terhelten a felnőttkorba lépve én szinte minden területen elvétettem az irányt, rossz helyen kerestem a boldogságomat, testi-lelki szinten egyaránt romboltam és pusztítottam magam: az ötös házas karmám által hajtva önkéntelenül is lélekölő szerelmi kalandokba bocsátkoztam, amelyeket nem tudtam élvezni, hiszen semmit nem tudtam félvállról venni, a szerelmet a legkevésbé. Ugyanakkor a féktelen élvezet- és kábulatvágyam és életszomjam alkoholizálásba vitt, mértéktelen dohányzásba és kávézásba. Végül egy alkoholista fiú mellett kötöttem ki, akivel közösen kábultunk és romboltuk magunkat, bár én azzal hitegettem magam, hogy majd én fogom őt megmenteni. (A szinte teljesen negatív Neptunuszom jelzi a kábulatkeresés mellett a hamis áldozatvállalásra való hajlamomat is.)

A Rák Lilith által jelzett különleges szerelmi élményekre, szédülésre való sóvárgás mellett negatív skorpiói vágyaimat is kiélhettem mellette, amikor a pusztító, romboló erőknek dobhattam oda magam. Minél pusztítóbbak és sötétebbek voltak, annál kéjesebb volt belevetni magam az érzelmi örvényekbe, átadni magam korlátozás nélkül, felelőtlenül a szeszélyes érzelmeknek, elsüllyedni a mocsokban, s mindez még azt az extra „élvezetet” is nyújtotta számomra, hogy tetszeleghettem a tragika szerepében, miközben szinte elviselhetetlenségig korbácsoltam fel az érzelmeimet, hogy azok dobáljanak irracionálisan. Ilyenkor, bármilyen fájdalmas is volt ez, élveztem az érzelmek intenzitását.

Az eseménytelen, csendes boldogságot, harmóniát szinte elviselhetetlennek éreztem, ilyenkor öntudatlanul is felkavartam az állóvizet, hogy zajlodjanak körülöttem az események. Miközben Kos és Nyilas karmásként kőkemény feminista nézeteket vallottam, és annyira maszkulin módon viselkedtem és öltözködtem, hogy akik nem ismertek, gyakran nem tudták eldönteni, fiú vagyok-e vagy lány, addig a szélsőségesen negatív feminin tulajdonságaimat észre sem vettem.

Bár én nagyon öntudatosnak hittem magam, fogalmam sem volt róla, hogy a Rák Lilithem jelezte karmám vezérelt és rángatott, mint a marionetteket a bábos: a szeszélyes hangulatváltozásaimnak, érzelmi hullámzásaimnak adtam át magam, s az eszembe sem jutott, hogy korlátozzam, fegyelmezzem magam. Ezek aztán mély depressziót, önutálatot, kietlenség érzést, szörnyű rémálmokat eredményeztek, egyre jobban bezárkóztam és elszigetelődtem mindenkitől. Az egyik barátnőm mesélte később, hogy számára kétségbeejtő volt nézni, ahogy kábultan, passzívan hagyom, hogy történjenek velem a dolgok, és nem teszek semmit, mintha el lennék varázsolva.

Néhány év után sikerült végre kilépnem ebből a romboló párkapcsolatból, de az igazán lényeges tanulságokat nem sikerült levonnom, még ez a mélységes pokoljárás sem volt elég ahhoz, hogy felrázzon, hogy végre megváltozzam és újjászülessek. Igazi változást az első gyermekem születése hozott, bár ez inkább egy váratlan uránuszi fordulat volt, amelyik segített abban, hogy a Rák karmámat oldani kezdjem. De ez még mindig nem tudatos karmaoldás volt, hiszen még öt év telt el, mire rátaláltam a kauzális asztrológiára, és a horoszkópfeltárás után végre kezdtem megérteni, hogy „mi dolgunk a világon”.

Emőke történetével ekkoriban találkoztam a Logoszon, ami számomra éppen azért volt tanulságos, mert felrázott engem: mélyen megdöbbentett és megiszonyodtam magamtól, amikor magamba szállva rájöttem, hogy az övéihez mennyire hasonlóak az én mélyről jövő késztetéseim, hajlamaim, és hogy ezek az ártatlannak tűnő gondolatok, ábrándképek, rossz szokások hová vezethetnek, ha hagyom őket megerősödni, elhatalmasodni magamon.

Emőke nagyon szerencsés volt, hogy annyira fiatalon lehetősége nyílt hiteles metafizikai információkat szereznie és ezáltal mély önismeretre is szert tennie, és így elkezdhette oldani a karmáját.
A metafizikai tudásnak a hitelességét a saját bőrén tapasztalhatta, az élete részévé vált, hiszen pl. Rák karmásként a gyermekeit természetes úton, orvosi segítség nélkül tudta világra hozni. Olyan életet élhetett tehát egy darabig, ami megfelelő volt arra, hogy a 8-as házas Lilithje által jelzett karmáját oldhassa, anyaként gyermek- és családellenes késztetéseit tudta volna oldani, míg metafizikával, asztrológiával foglalkozva skorpiói szimatát fejleszthette volna. A negatív skorpiói késztetések azonban nagy valószínűséggel benne is ott rejtőztek, csakúgy, mint ahogy bennem is. A mélybe való lemerülés azt a pozitív célt kellene szolgálja, hogy őszintén szembenézzek magammal, beszimatoljak a lelkem legmélyebb bugyraiba, és onnan a napvilágra hozzam a rejtett kis titkaimat, mocskaimat, amik az orromnál fogva vezettek addig, leleplezzem a hazugságokat, letépjem a karmikus maszkokat. Neki viszont az volt a szerencsétlensége, hogy nem csak a saját árnyék-énje (énjei) vezették az orrától fogva, nem csak azok tették őt lóvá folytonosan, hanem a saját, gyengének látszó, de annál erősebb karakterű és akaratú édesanyja. Én az önmegevezetés és a társam elárulása helyett sokszor csak öncélúan tettem ezt, hogy kínozzam magam, élvezve a mocskot, ami lent van, megfetrengve a sárban, és azzal áltattam magam, hogy ez vezet különleges élményekhez, átélésekhez, önismerethez: ezek az ember alatti helyzetek és élmények.

Ugyanez a vágy benne is meglehetett, ötvöződve a Rák karmás különleges szerelmi élményekre, nagy intenzitású szerelmi érzésekre való sóvárgással, amelyik annyival izgalmasabb és meghatóbb, mint a monoton hétköznapok, az unalmas háztartással, gyermekekkel való bíbelődés, a házasságban élés csendessége, mindig ugyanazzal a férfival lenni, amikor ki tudja, milyen különleges kalandokban, élményekben lehetne része, ha szabad lenne... (Az uránuszi szabadulásvágyat a szerzett szerelmi-szexuális karmája is erősítette, amely nehézzé tette számára azt, hogy elköteleződjön a férje mellett, és ne álmodozzon házasságon kívüli, szerelmi kalandokról.)

Ezeket a vágyakat, sóvárgásokat erősítette meg benne az édesanyja, aki, mintha az árnyékénje konkrét fizikai megtestesülése lenne, minduntalan olyasmire akarta rábeszélni, és amint hírlik, végül rá is beszélte, ami minél távolabb viszi a megváltódástól, a karmaoldástól. És a gyámoltalan, a felnőtti felelősségvállalással hadilábon álló Rák karmás személyt, tehát Medárdát is most, könnyű megingatni (még olyan dolgokban is, aminek kézzel fogható pozitív eredményeit ismeri), főleg ha az édesanya (vagy más családtag) az, aki manipulálja őt.

Emőkének a Szaturnusza is negatív, így még nehezebb számára felnőni, a saját sorsáért felelős személlyé válni, olyanná, aki szülőként is felelősségteljesen viselkedik, következményekben gondolkodik, nem pedig a hirtelen feltámadó érzelmei, hangulatai hatása alatt cselekszik. (Erre a negatív Halak meghatározódásai miatt is hajlamos.)

A 8-as házban álló Lilith a skorpiói életfeladatokkal szembeni berzenkedést, elutasítást, az ezeknek való ellenállást jelzi, amelyet megerősít a nyilasi kényelemszeretet, illetve azt, hogy elképesztően könnyen elcsábul a nyilasi meghatározódásokkal rendelkező személy, és „csak most az egyszer” letér a mennyországhoz vezető útról, mindig csak most az egyszer. Aztán, az árnyékén által is jól megdumálva, azzal lehet ámítani magunkat, hogy tulajdonképpen nem is az a helyes út, amiről letértünk, hanem ez, ami kényelmesebb és kellemesebb is. Meg ha nem is ez, hát mit számít, úgyis csak egyszer élünk, és még ennyi örömöm se legyen az életben? Hiszen ennyit én is megérdemlek. Főleg, amíg fiatal vagyok. Korlátozással és lemondással töltsem életem legszebb éveit? Mosogatással és gyermekek fürdetésével, etetésével, mikor annyi a lehetőség a szórakozásra, az élvezetekre, az élményekre...

Ezzel a logikával gondolkodva arra a következtetésre lehet jutni, hogy nem akkor rontja el az életét, ha elhagyja a családját, hanem éppen a családalapítással rontotta el, amivel korlátozta magát. Emőke valószínűleg nem is érzi úgy azóta sem, hogy végzetes hibát követett el ezzel az uránuszi fordulattal, amivel maga mögött hagyott mindent, ami a valódi boldogsághoz vezette volna, és inkább a könnyen és hamar megkapható örömöket választotta (azaz elhagyta a gyerekeit és a férjét).

A szaturnuszi szellemiséget képviselő férj cserben hagyásával megszabadult a nyomástól, hogy folyamatosan éberséget gyakoroljon, harcoljon a kényelemvágya és az újjászületéstől való félelmei ellen, hogy meghaladja a karmikus sóvárgásait a hazudozásra, az öncélú és akár a perverz szexuális kalandokra, és belső erőfeszítéseket tegyen azért, hogy a Skorpió Ascendens által jelzett krisztusi éntudatot megszerezze.

És most sikerült rávennie a lányát, Medárdát is ugyanennek az árulásnak az elkövetésére – Medárda, akinek a képlete az anyjáéhoz nagyon hasonlít, és az Ascendense is Skorpió, nem csak a családját árulta el, hanem elsősorban saját magát, elmenekülve jobbik önmaga elől, elhallgattatva a felettes énje hangját.

Erre az árulásra azonban valószínűleg nem csak befolyásolhatósága, hiszékenysége, naivitása miatt tudta rávenni Medárdát, hanem azért is, mert benne is ott van a kábulásra, az önrombolásra, az önsorsrontásra való vágy, amelyet az apja és a nevelőanyja mellett eddig nem volt lehetősége kiélni. Az anyja és a nagyanyja viszont ideális életkörülményeket kínálnak arra, hogy – végre megszabadulva a korlátozó, fegyelmező szaturnuszi szellemiségtől – szabadon kiélhesse mindazokat a sötét késztetéseket, amelyeket az anyjától és annak az anyjától örökölt, s amelyek eddig nem kerülhettek a felszínre. Ezeket a késztetéseket én is jól ismerem: tizenévesen többször is különös élményben volt részem. Furcsa módon mindig a színházban éreztem ezt, amikor a fények kialudtak, de az előadás még nem kezdődött meg. Ilyenkor furcsa kábulatot, jóleső gyengeséget éreztem, és elöntött egy különös vágy, hogy olyan jó volna elrontani az egész életemet, csak úgy odadobni a semmibe, elzülleni, elkallódni… Aztán ahogy jött, el is múlt ez a hirtelen jött sóvárgás, de ez a pokoli örvényekbe, pokoli állapotba való visszakívánkozás magyarázza azt (is), hogy miért töltöttem éveket egy alkoholista, agresszív férfi mellett, miért nem tudtam ebből az örvényből sokáig kiszabadulni, hiába is kívántam és szerettem volna a nappali, tudatos énemmel, hogy kilépjek, véget vessek a önpusztításnak.

A rejtett Skorpió karma, keverve Halak és Rák karmával (amelyik mindhármunk képletében megtalálható: az Emőkéében, a Medárdáéban és az enyémben is) megnyilvánulása ez a szinte ellenállhatatlan hívás és vágy a pokolba való visszasüllyedésre, s ez a vágy az, amelyiknek most Medárda sem tud ellenállni, csakúgy, ahogy Emőke sem tudott akkor, amikor elhagyta a családját kétszer is.

Emőke (a negatív Skorpió Uránuszának is megfelelően) megbánás nélkül hátat fordított hát mindennek, és a mélybe vetette magát – bár ő azt hitte, hogy akkor kezd csak el élni igazán. Ez a tette számára azért is nagyon veszélyes, mert nagyon magasról zuhant nagyon mélyre, s azóta is „vissza-él”, azaz a fejlődés törvényének ellentmondva, visszafelé fejlődik: a nagy erőfeszítéseket igénylő belső munkát felcserélte a könnyed, felszínes, érzelgős ezotériára, és érzelgős versírásra, amely, manapság rendkívülinek számító tevékenységekkel lehet pózolni, és amelyik mellett szabadon kiélheti a karmikus vágyait is.

A csalásra, hazudozásra való önkéntelen késztetéseit szabadon kiélve elsősorban saját magát csapja be, amikor nem hajlandó a hibabelátásra, az önvizsgálatra, önmagát áltatja azzal, hogy mennyivel boldogabb így, hogy megtagadta a metafizikai valóságot, és „perc-emberként” él.

Ez a mélység (igazából a bűn, a mocsok) utáni sóvárgás, amelyet én magam is jól ismerek, csábította őt arra, hogy megismerje azokat az – őt a mai napig is felébreszteni és a fényre való vágyódását benne felkelteni képtelen – mélységeket, amelyeket családban élve nem volt lehetősége megélni.

Fiatalabb koromban számomra is azok a férfiak voltak vonzóak, akik mellett „zajlott az élet”, vagyis akik mellett kiélhettem a karmikus késztetéseimet, akik mellett kedvemre szenvedhettem és érzelgősködhettem, sajnálhattam és sajnáltathattam magam. S habár hajlamos voltam mindig a másik felet hibáztatni a boldogtalanságomért, az olyan férfiak, akik mellett nyugalmas, harmonikus életet élhettem volna, unalmasnak tűntek, hamar kiábrándultam belőlük, hiányzott a zaklatottság, a felkavaró, szélsőséges érzelmek. Sok éves tévúton járás és szenvedés kellett ahhoz, hogy elegem legyen ebből, és értékelni tudjam az „unalmas”, zaklatottságtól, balhéktól és cirkuszoktól mentes párkapcsolatot.

Ebbe a mélységbe rántotta maga után most a férje által nevelt nagylányát is, aki az övéhez nagyon hasonló karmikus meghatározódásokkal rendelkezik. Emőke éppen ezért könnyen utat tudott találni a gyermek szívéhez, könnyen a bizalmába férkőzhetett. Ezzel a tettével aztán megízlelhette a bosszú édes ízét is, ami olyan élvezetes a negatív skorpiói személyek számára, és a becsapásra, a másiknak az átverésére és a mélységes, többértelmű hazudozásra való vágyát is (hiszen egy, a volt férje által éberségre és felelősségtudatra nevelt fiatal lányt kellett rafináltan édeskés és megható szavakkal és ígéretekkel elbódítania és átvernie), amelyet a Nyilas karmája és a Jupiter-Lilith együttállása is jelez. Egyszerre verhette át a volt férjét és a lányát is, akinek eljátszotta a gyermekét szerető édesanyát és megerősítette benne azokat a karmikus hajlamokat, késztetéseket (titkolózás, rejtőzködés, valóságferdítés, gerinctelen viselkedés, öncélú élvezeteknek való hódolás, stb), amelyeknek a meghaladására tanította, nevelte őt addig az édesapja.

Ugyanakkor Emőke a Nyilas karmájából eredő férfigyűlölete miatt is örömöt érezhet, hogy most aztán legyőzte a volt férjét, nem számít, hogy ehhez Medárdának a jövőbeli boldogulását kellett feláldoznia. Ez a mentalitás élesen szembenáll azzal, amit a Skorpió Ascendense jelöl: az újjászületett, bölcs ember helyett bosszúszomjas, kicsinyes, titkolózó, intrikázó, csapdákat állító személy lett, aki saját maga esik bele a maga állította csapdába, hiszen hazug, törvénytelen életmódjának a következményeit már most viseli, mert a magánélete ugyanolyan bizonytalan, mint az anyagi helyzete, és az újjászületési képtelensége is idő előtti, hirtelen öregedéshez is vezet – hiszen „amint bent, úgy kint”, a lélek eltorzulása a külső vonásokban is megmutatkozik egy idő után.

Medárdának a szándékos félrevezetésével, lépre csalásával, a benne megbújó negatív hajlamainak a megerősítésével, azok megélésére való biztatásával, ugyanazt teszi most vele, mint amit az édesanyja vele is (vagyis Emőkével) tett: letéríti, eltávolítja őt a megváltódáshoz, az igazi boldogság eléréséhez vezető útról, beszennyezi a lelkét, nem csak a sok hazudozással, hanem az által is, hogy azt, „A helyzet által szükségessé tett” hazudozásokra, az apának és annak az őt mostanig gondozó élettársának a megrágalmazására, általában is, rejtőzködő, ártatlanságot tettető gerinctelen viselkedésre tanítja. Azzal, hogy rávette őt az apja elárulására, megterheli a saját gyermeke lelkiismeretét is, amivel saját maga előtti hazudozásra is kényszeríti, hogy ezt a terhet kénytelen legyen elviselni és a jövőben a szívében hordozni.

Medárda ugyanúgy Skorpió Ascendennsel született, mint az édesanyja, s számára a pozitív skorpiói tulajdonságok elsajátítása mérhetetlenül fontos – ezt (is) megtanulhatta volna az apja mellett maradva, csakúgy, mint a szaturnuszi szellemiséggel való harmonziációt, ami számára a párkapcsolati boldogság feltétele is (a Szaturnusza a 7. házban, az Ascendensével szemben található). Emőke épp a szerelmi boldogságának való teljes szabad út-nyitással – szerelmi vágyai korlátlan kiélésének az engedélyezésével, ígéretével tudta elszédíteni Medárdát, azzal, hogy a szerelmével való találkozás, a vele való intim együttlét lehetőségét előre megígérte.

Ebben a helyzetben azonban, amibe most került Medárda, a legcsekélyebb lehetősége sincsen átélni a boldogságot, hiszen önmagát folyamatosan meg kell tagadnia, az anyja és a nagyanyja által befolyásoltan nem csak az apját kell cserben hagynia, becsapnia és megrágalmaznia, hanem a testvéreit is zavarba hozta azáltal, hogy most azok is azt képzelik, hogy a sorsnehézségektől és a szaturnuszi feladatoktól a megszökés útján meg lehet szabadulni, és éretlen fejjel és élettapasztalat nélkül a kamaszkori szerelmi vágyak kiélési lehetőségének szabad utat kell engedni. Bár valószínűleg elfojtja azokat a rossz érzéseket, amiket ez a hazudozás, álnok viselkedés gerjeszt benne, de ez az elfojtás, önmaga becsapása még inkább összezavarja az öntudatát, és a negatív Rák, ill. Oroszlán tulajdonságok erősödnek így meg benne (Napja a Rák utolsó fokán található) – vagyis a befolyásolhatóság, hazudozás és hazugságszövevényben való élés, gerinctelen, megalkuvó viselkedés.

Ilyen kétes „boldogságot” tud tehát biztosítani a lányának Emőke, aki már nem valószínű, hogy meg tud fordulni és újjá tud születni, annyira mélyen elsüllyedt a karmikus vágyai kiélésében keletkezett sorscsapdában, krízis-labirintusban, amelybe most magával rántotta a rá még fizikailag is erősen hasonlító, elsőszülött gyermekét is. Nem csak felelőtlenül és gátlástalanul bánt el Medárdával, hanem valóságos sátáni gonoszsággal, hiszen még azzal sem lehetne őt mentegetni, hogy nem tudja, mit tesz – nagyon is tisztában van azzal, hogy mivel játszik, amikor a lánya karmikus vágyait megerősíti.
Medárdára sok szenvedés és hosszan tartó tévelygés vár, ha nem vonja ki magát az anyja (és nagyanyja) befolyása alól, és remélhetőleg az anyja egy újabb, jövőbeni árulása (hiszen máris – újra és sokadszorra – otthagyta Medárdát, és visszatért a családjához, amiben sem Medárdának, sem a kisebb testvérének nincsen helye), felnyitja majd a szemét a valóságra, és felébreszti benne a vágyat az igazság mgismerésére és megértésére.

Potenciálisan benne is megvannak a pozitív skorpiói képességek, amelyek segítségével kikászálódhatna abból a hazugságszövevényből, amelybe a skorpió-jellegű krisztusi énjét megtagadó édesanyja belecsalogatta és benne is akarja tartani, nem csak azért, hogy a kicsinyes céljai elérésére felhasználhassa őt, de azért is, hogy a rombolásban, másoknak a maga mellé, a mocsokba rántásában, becsapásában, cserben hagyásában öncélúan örömét lelje.

_________________
"Jobb a világra egyáltalában meg se születni, mint benne alacsonyrendű, vak, ostoba, értelmetlen, zavaros életet élni, s a nagy igazságok tudásában nem részesülni."


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Skorpió Ascendens
HozzászólásElküldve: 2016.08.27. 11:37 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2015.03.21. 16:42
Hozzászólások: 66
Napjegy: Ikrek
Aszcendens: Skorpió
Köszönöm, kedves Melinda!
Hogy mi oka a bosszúállásra? Kell egy Skorpió karmásnak erre különösebb ok? :lol: Amúgy nekem úgy tűnik, Emőke annyira gyűlöli Szilárdot, hogy ott tesz neki keresztbe, ahol tud (pl. "rejtegeti" előle sokszor a nála levő kislányt, meg hasonlók). De azt, hogy épp Medárdát sikerült elszédítenie és az apja ellen fordítania, ezt gondolom, élete fő művének érzi. Hiszen jól tudja, Szilárd mennyire óvta és féltette, mennyi gonddal nevelte, és most épp őt maga mellé tudta rántani, és látszatra semlegesíteni az apa sokéves munkáját.
Ez a facebookos édelgés tényleg óvatlanság volt részéről, de látom, hogy a szülinapos köszöntést már vagy letörölte, vagy csak ismerősök láthatják. Lehet, hogy volt ebben egy adag oroszlános nagyképűség, amivel hülyének nézte a többieket, hogy úgysincs annyi sütnivalójuk, hogy ezt észrevegyék. Nagyon biztosnak tűnik a dolgában...

_________________
"Jobb a világra egyáltalában meg se születni, mint benne alacsonyrendű, vak, ostoba, értelmetlen, zavaros életet élni, s a nagy igazságok tudásában nem részesülni."


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Skorpió Ascendens
HozzászólásElküldve: 2016.09.29. 16:05 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 4012
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Skorpió
Aszcendens: Oroszlán
Kedves Melinda!

Személyi - Skorpiói és asztrológusi, sőt: volt férji! - tapasztalataimra alapozva ajánlom, hogy ne képzeld magad annyira biztosnak magad "Emőke" témában, mert atól, hogy jártasnak képzeled magad a Skorpió. Ascendens szintjén, még hamarabb, már bocsi, de: "pofára esnél" vele :lol: , mint ahogy képzeled. Én is pofára estem ugyanis, hiszen teljesen jóhiszeműen engedtem hozza Medárdát 1+2 napra a nyár elején, amikor azt mondta a telefonba, hogy +hiszen nekem is van jogom, hogy láthassam őket két napig is, akárcsak neked, nem? És én beláttam, hogy , hát igen, most nem számít, hogy öt hónapig ő volt az, aki még csak ide sem telefonált Régenből, nem, hogy megnézte volna őket, és most hirtelen..., mert és mivel: "ami azt illeti", neki is van joga... Aztán ebből az anyai jogból anyai szöktetés lett.

Ajánlom a figyelmedbe ezt az anya - lánya messengeres csetten történt nyár végi és "Tamás-végi", dialógus részletet - Aminek a teljes anyagát feltettem ugyan a Családi fórumban, de az úgy túl hosszú, ahhoz, hogy az egésznek végére, ahol ez a fontos részélet található, ne lankadjon el az ember figyelme...-, ahhoz, hogy némi fogalmat alkothass magadnak arról, hogy ki is lehet ő valójában:

23.8.2016 12:06
Emoke Benko
Azt sem szeretnem, ha Tamás ram haragudna vmiert.
Igen, akartam hogy elgyere apadtol, nem tagadom. De a felelosseget senki nem veheti at a valladrol ami az eletedet illeti.
Nem kerult elo a teljes szerzodes csak reszben.
Kozma Medárda Kinga
23.8.2016 12:08
Kozma Medárda Kinga
Hát haragszik rád amiért kihasználtad és felhergelted ot. Csak nem vette idejében észre
És most úgy érzi hogy ellene manipulálsz
Hallott mindent amit sugdolózva beszéltünk
Emoke Benko
23.8.2016 12:11
Emoke Benko
Hat, talan jo lenne tudatositani ezt a parkapcsolati sorskihivast mindkettotokben, mert csak szenvedes lesz a tudatlansag vege.
Kozma Medárda Kinga
23.8.2016 12:11
Kozma Medárda Kinga
És most úgy érzi mintha félre akarnád ot pallni miután a piszkos munkát elvégezte
Csak az a baj hogy Tamás hoaxnak gondolja az asztrológiát
Emoke Benko
23.8.2016 12:13
Emoke Benko
Nagy felelosseg nyomja mint fiatal ferfi es no vallat, mindkettotoknek nehez. De nincs jogom beleszolni az eletetekbe. Sajnalom ha manipulacionak es hergelesnek tunt, csak aggodtam erted mint minden anya.
Kozma Medárda Kinga
23.8.2016 12:13
Kozma Medárda Kinga
Nem fogom soha tudni rávenni ot arra, hogy higyjen benne
Emoke Benko

23.8.2016 12:14
Emoke Benko
Egy oszinte nyitott barati kapcsolatot akarok Tamassal. Remelem sikerul szemelyesen is beszelnunk.
Kozma Medárda Kinga
23.8.2016 12:14
Kozma Medárda Kinga
Hát megvan a véleménye rólad
Eléggé negatív
Mindent hallott amit beszéltünk amíg a telefont szerelte
Emoke Benko
23.8.2016 12:15
Emoke Benko
A piszkos munkat neki kellett barati szeretetbol elvegezni. Egy sulyos csaladi eroszakkal van dolgunk amitol mindenki menekul es szenved.


Kozma Medárda Kinga
23.8.2016 12:16
Kozma Medárda Kinga
Hát de miért nem te végezted el? Neki tulajdonképpen semmi köze nincs a családomhoz

23.8.2016 12:16
Emoke Benko
A negativ velemenyen nem csodalkozom mert nem szivesen tertem vissza az asztrologiahoz csak a krizishelyzetek miatt.

23.8.2016 12:17
Kozma Medárda Kinga
Nem az o dolga lett volna

23.8.2016 12:17
Emoke Benko

Tehat atvertem ot is mint mindenkit aki azt hitte nem tudok tobbet mint egy atlagember.


Kozma Medárda Kinga
23.8.2016 12:17
Kozma Medárda Kinga
És most így úgy érzi mintha kihasználnánk
Hát átverted
Kihasználtad az érzéseit
Emoke Benko
23.8.2016 12:18
Emoke Benko
Igazabol csak megalkudtam, kompromiszumot kotottem, amit megbantam.
En nem tudtam hogy mikor josz el pontosan, de viszont befogadtalak masnap reggel.
Kozma Medárda Kinga
23.8.2016 12:20
Kozma Medárda Kinga
Tudod hogy neki ez mennyire fáj? Hogy kihasználtad az érzéseit?

Emoke Benko
23.8.2016 12:20
Emoke Benko
Viszont ha szeretne hogy nala lakj, valodi tarsadda kell valljon, ebben maximalisan tamogatom.
Kozma Medárda Kinga
23.8.2016 12:21
Kozma Medárda Kinga
Tamás nagyon haragszik rád
És nem fogok tudni vele kolaborálni asutrológiai szinten
Mert csak azt látja hogy mindenki csak manipulálgat vele

Emoke Benko
23.8.2016 12:22
Emoke Benko
nem tudtam mennyire kesz az egyuttelesre, es ugy erzem most hogy komoly erofesziteseket kell tegyen hogy jo tars lehessen a szamodra
Kozma Medárda Kinga
23.8.2016 12:22
Kozma Medárda Kinga
Tudom
Emoke Benko
23.8.2016 12:23
Emoke Benko
Anyosjelolt vagyok ami kevesbe szimpatikus pozicio
Kozma Medárda Kinga
23.8.2016 12:23
Kozma Medárda Kinga
De sajnos egy részét sosem fogja tudni megtenni mert nem hisz az asztrológiában
O csak oszintén szeret
Emoke Benko
23.8.2016 12:24
Emoke Benko
Amig tart a rejtett hatalmi jatszma - amit dekonspiralnunk kellene mielobb
Kozma Medárda Kinga
23.8.2016 12:24
Kozma Medárda Kinga
Mint ahogy bármelyik fiú vagy férfi tenné

23.8.2016 12:24
Emoke Benko
Jol tudod hogy Szeretet es Feny egyutt kell ervenyesuljon.
Holnap este gyere el velem a Salveoba
Elhiszem hogy szeret ahogy te is ot, ez nagyon jo, de nem eleg

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Skorpió Ascendens
HozzászólásElküldve: 2016.09.29. 17:24 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 4012
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Skorpió
Aszcendens: Oroszlán
Az igazság az, hogy a cikkből én sem tudom - értem azt, hogy a különleges asztrológusi intuícióval rendelkező Annamária (Figyelem, nem ezért dicsérem, hogy "mint konkurenciát" :) hosszú távon elbuktassam, hanem csak kénytelen vagyok ezt elismerni, illetve ezt a különleges "misztikus" szimatát - Mivel szerencsénkre, egyelőre itt kamatoztatja és nem máshol - elismerni.), miként jött rá arra, hogy Emőkének minden, a gyermekeit az alantas anyagi érdekeinek feláldozó tettében, a rajtam való édes-bosszúállási lehetőség is benne van (Ezt nem volt ahogyan az egyelőre "mintha képzett" pszichológiai logikával is rendelkező Melinda elfogadja.). Én viszont Hamvas Bélától, egészen pontosan: a KARNEVÁL c. regényből ismerem a rejtély kulcsát, és azt ajánlom mindenkinek, aki asztrológus szeretne, vagy akar lenni, hogy ennek a regénynek a minimum háromszori (3) elolvasása nélkül, ne merészkedjen az asztrológia és a metafizika sikamlós területére.
Szóval a Karnevál szerinti megfejtés (Ha jól emlékszem a Vatta Úr szájába adta a magyar író zseni a megfejtést: Emőke, akárcsak a Lala nevű, hősnő, akiről az illető fejezetben (Talán 4) szó van, még annak ellenére is, hogy 6 gyermeket szült a világra AMAZON (fajta, típus). Márpedig minden amazonnak az éltető ereje és az élete értelme a férfin való bosszú-állás. Hogy miért? Kit érdekel? A lényeg, hogy ők minden férfin, akihez közel kerülnek ősi bosszút akarnak állni. Vatta úr szerint, Ha megtermékenyítette, azért, ha nem termékenyítette meg, akkor meg azért! Ez - Ismerjük be! - sokkal mélyebb és komolyabb megfejtés és sokkal komolyabb érv, ok és indok, mint a Hofi Gézáé arról, hogy a tahót miért kell megverni. Ti., "Ha van sapka rajta azért, ha meg nincs, akkor azért."
Lehet, hogy erre most a Medárda élete rámegy, de, hogy Emő meg csak egyszer is bosszút tudjon állni rajtam, azért mert megtermékenyítettem (És ez most nem vicc, több helyen is leírta a hülye, hogy én őt erőszakkal megtermékenyítettem!), nem, hiszem, hogy még lesz esélye, még akkor sem, ha két általa szült gyermekünk, még mindig nálam van, és, ő ezzel továbbra is folytonosan próbálkozik, ahogy Marika ezt megfejtette: igazából ő most mind a hármat el akarta szédíteni és csalni. A múlt héten péntek este, éppen bele voltam merülve a Székely Időnek írandó Liberális - tradicionális nevelések közötti kibékíthetetlen ellentétéről szóló cikkemben, és 8 óra körül, ki csenget engem telefonon vajon? Hát nem Benkő Emőke? Rákérdek, hogy mit akar, és nagy alázatos hangion azt mondja, hogy "A gyermekeimet láthatnám?" Holott az ilyesmit a hét közepén és nap közben szokták a "szülők" egymással megbeszélni, és nem péntek este, amikor gyakorlatilag - a perirat záradéka szerint legalább is, - már a másik (Az igénylő) szülőnél kellene, hogy legyenek. Hirtelen azt is képzeltem, hogy kedd van, vagy szerda, és azt válaszoltam, hogy majd a hét végén, majd, amikor észbe kaptam, azzal, hogy hívjon később, mert bele vagyok merülve egy cikk írásába, a telefon-hívást kinyomtam. Érdekes módon, nem keresett azóta sem... Na ezt tessék megfejteni kérem? Hirtelen annyira látni akarta őket ugyebár, hogy péntek este hívott emiatt, miután a kedd-szerda-csütörtököt és esetleg péntek délelőtt - delet is elmulasztotta, azóta meg semmi. Elmúlt neki? Dehogy! Hiszen ezeregy alkalommal bizonyította, hogy tojik rájuk. Valami vélt vagy valós érdeke kellett, hogy az agyába felötöljön... (Ne feledjük: tök negatív Uránusz a Skorpióban és a 12 házban, és ez semmi, mert a Merkúrja is, a hozza ragadt Szaturnuszával a Szűzben ugyancsak tök negatív. - - Hát ez még semmiképpen nem Skorpió-Ascendens, kedves Melinda! Hanem egyszerűen az, aminek látszik: rendkívüli vele született spekuláló nyers intelligencia..., az édesanyja által már nyolc évvel az Anti-krisztus szolgálatába állítva.
És ugyanúgy két esélyes a Medárda helyzete is: Vagy nagyon megtetszik neki is ez, az átverni mindenkit, aki csak őt átlagosnak gondolja - pokolba vezető játék, mivel primitív fölény-érzetet ad (Egyelőre még csak felettem és Tamás felett gyakorolja és azt is csak önmagán belül, illetve a "beavató mesternőivel" társalogva, de lehet ennek nemsokára nagyobb aurája, sőt, esetleg még külső sikere is!), vagy belátja a veszélyt, illetve ezt, hogy ez a röhejes "házi fölény", mennyire szánalmasan kietlen tartalmakat takar, és foggal körömmel, kitépi magát a tőrbe-csalói karmából és azoknak a nagyanyai vár-otthonából, és haza jön! Hoppá! Haza? Hova Haza? Hiszen az apját vérig alázta és sértette! Mégis, az mégsem annyira gonosz, mint amazok, még akkor sem, ha egyáltalán nem kufárkodik a liberális engedékenységgel... A kérdés tehát az, hogy vajon merészel-e, lesz- e egyáltalán ereje még, "angyalian" hinni - bízni, "ilyesmiben"? És a neki életet és egy ilyen karmát-adó boszorkányaitól való elválásra esetleg netalán mégis csak tényleg annyira eltökélt is lehetne, ha nem mer haza jönni, akkor viszont, az is kérdés, hova megy majd, kihez kopogtat be? Lássuk be, hogy az anyja és a nagyanyja által követett boldogtalansági életúttól való elszakadásra és megmenekülésre, nagyon kevés már az esélye. És ez akkor is így van, ha neki is Skorpió az Ascendense!

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Skorpió Ascendens
HozzászólásElküldve: 2016.10.01. 00:08 
Offline

Csatlakozott: 2015.03.16. 03:23
Hozzászólások: 6
Napjegy: Bak
Aszcendens: Rák
Kedves Szilárd!


„Márpedig minden amazonnak az éltető ereje és az élete értelme a férfin való bosszú-állás. Hogy miért? Kit érdekel?”

- Nos, engem fölöttébb érdekelne.

„A lényeg, hogy ők minden férfin, akihez közel kerülnek, ősi bosszút akarnak állni. Vatta úr szerint, Ha megtermékenyítette, azért, ha nem termékenyítette meg, akkor meg azért!”

„Ez - Ismerjük be! - sokkal mélyebb és komolyabb megfejtés és sokkal komolyabb érv, ok és indok, mint a Hofi Gézáé arról, hogy a tahót miért kell megverni. Ti., "Ha van sapka rajta azért, ha meg nincs, akkor azért.”

- Valóban annak hangzik, de az a kérdés merül fel a fentieket olvasva, hogy vajon a „megtermékenyítéssel” kapcsolatban ugyanarra gondolok-e mint, amire Hamvas Béla utalni szeretett volna azzal a mondattal, (okfejtéssel) amit Vatta úr szájába adott, - nevezetesen, hogy „Ha megtermékenyítette, azért, ha nem termékenyítette meg, akkor meg azért!” – vagy ő valami egészen másra gondolt?

Nekem a fenti mondat pusztán a „megtermékenyítette” szóval még nem vezet el a dolog mélységi megértéséhez, de ha azt az „egyesül” szóval helyettesítem, úgy már közelebb visz talán a megértéshez.
Abból szeretnék most kiindulni Szilárd, amit már kifejtettél a női Jin princípium jelentőségéről és metafizikai funkciójáról, nevezetesen, hogy egyszerre (vagy ha időben elkülönülve is) de megbontja az „egységet”, ugyanakkor egyben annak újbóli létrehozására is törekvést gyakorol.

A megtermékenyítés aktusa pedig valamilyen szinten, ha úgy vesszük maga az egyesülés „egybe-sülés” (mint egyfajta kisülés energiák kisülése = kiegyenlítődés) egybe-forrás, egyé-forrás (amely a magzatban ölt testet, tehát amikor az „egyesülés” megtestesül, azaz annak fizikai megtestesülése egy új megnyilvánulásban.)

Arról van-e szó tehát, hogy a fentiekkel Hamvas Béla tudatosan (vagy tudattalanul is) a karmának, mint negatív őserőnek és itt főként a „Lilithnek” - melyet misztikusan még ráadásul női princípiumhoz is szoktak kötni, illetve mitológiailag azzal azonosítják – arra az (irracionális?) őssóvárgására utal, ami egyrészről kikívánkozik az egységből, hogy pl. hamis fénnyel töltekezve tetszeleghessen magának, erre utal a „Ha megtermékenyítette, azért…”, de ugyanakkor valahol (és sokszor ezt beismerni képtelen módon) szenved is tőle (vagyis a valódi fény hiányából eredő egységből kibomlott, zavarodott állapotától) és erre utal a: „…ha nem termékenyítette meg, akkor meg azért!” képpen hangzó fordulata?

Erre utalva szokott elhangzani sokszor a férfiak szájából amolyan közhelyes keserűséggel az a megállapítás, hogy „a nők olykor úgy viselkednek, mintha maguk sem tudnák, hogy valójában mit akarnak”?

(Mellesleg be kell valljam, nem olvastam a teljes Hamvas művet, csak az írottakon felbuzdulván azt a részt amelyből idéztél.)


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Skorpió Ascendens
HozzászólásElküldve: 2016.10.01. 10:08 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 4012
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Skorpió
Aszcendens: Oroszlán
Kedves Ricsi!

Köszönöm az igazságkutatói - keresői és tisztázó szándékkal és ez által jóakaratot - segíteni akarást sugárzó hozza szólásodat. Hadd segítsek tehát én is:

1. Ha a Karnevált úgy kezded olvasni, hogy előbb az 5 fejezetet olvasod el, de legalább is, abba keményebben bele olvasol, biztos, hogy nem fogod tudni letenni és elolvasod az elejétől, ahonnan már Vatta úr gondolkozását is jobban meg lehet érteni.

2. Hiszen a Vatta úrék idejében, tehát a múlt század fordulón, sőt, még az első világháború idején se4m! - még a bacilusok általi fertőzési lehetőségről sem tudtak az emberek, nem, hogy a ma az egész nyugati típusú civilizációban teljesen elterjedt, tehát annyira "természetesnek" vett és kezelt fogamzásgátlásról, mint ahogy, látom (Lehet, hogy tévedek, tehát akkor se haragudjál meg, ha igazam van, mert nem téged akarlak ironizálni, hanem arra akarok csak rámutatni, hogy manapság a szexuális aktusra teljesen másként, vagyis: természetes és természeti - Igazából spirituális, de ezt most ne vitassuk. következmények nélkül, tehát "nagy" magzatfoganási valószínűség nélkül.) te is gondolkozol. (A fő-kérdésfeltevésed legalább is erre enged következtetni.) Tehát Vatta úr a múlt század fordulón, nem csak szerintem, hanem egészen biztos, hogy a szó szoros értelemben vette a megtermékenyítést, és nem úgy, ahogy te magyarázod, hogy a (mai) férfiak értik. És a Hamvas életművet jól ismerve, de a karnevált is, ami nélkül a Hamvasi életmű szerintem nem is érthető teljes mélységében és magasságában, egészen biztos vagyok abban, hogy nem csak az akkori biológiai és orvostani ismereteknek és gyógyászati - védekezési technikáknak a maihoz képest csökevényesnek számító színvonala miatt adta havas a Vatta úr szájába ennyire egyértelműen a megtermékenyítés kifejezést. Sőt, ha ez nem így lenne, akkor én nem is idéztem volna.
Úgy látom, új vagy miközöttünk (de ebben is tévedhetek...), tehát amellett, hogy arra kérlek, hogy légy szíves, az etikai kódexünkben leírtak alapján, tégy ki egy fényképet is - Lehetőleg magadról ... - mert a logoszon fontos a személyesség, arra kérlek, hogy szokjál hozza ahhoz is, hogy a Logoszon nem pszichológiailag gondolkozunk, mint a Humanisztikus asztrológia hívei és művelői (Rákos Péterék), hanem Kauzálisan, Vagyis, amint te is írtad, a Lilith jelenség által létrehozott fordított valóság-látásmódnak a talpára állítási szükségessége szerint, tehát: 1) karma - 2) annak a pozitívvá változtatását lehetővé tevő életfeladat-vállalás, lehetőleg: beteljesítés, és 3) megváltódás, boldogulás.
- Nem egészen ide tartozik, vagyis nem lineáris logika szerint tartozik ide, de szerintünk Jézusnak annak a kinyilatkoztatásnak a végével, ami szerint: "Ismerjétek meg az igazságot és az fel fog szabadítani benneteket.", egy kicsi (Talán fordítási...) baj van, mert hát miféle szabadságról is beszélhetünk itt a földön és főként a civilizációban, ahol annyira, de annyira ki vagyunk szolgáltatva, nem csak az egymás karmikus (Nem egyszer egyenesen gonosz, vagy legalább is idióta!) "ötleteinek". hanem mindenféle állami és nem állami (magán) hivatalnok munkatársa, vagy számítógépe..., hibázási, meghibásodási lehetőségének? Sőt, ha azt vesszük, még az ideális szerelmek esetén is az élettársunk kedélyállapotának, illetve ugyancsak a, "hibázási" lehetőségének? (A Magunkéról nem is beszélve!!!)

És ezzel akkor a második, ugyancsak a nőkre vonatkozó kérdésedre is válaszolni tudok, remélhetőleg: A Szabadság tehát itt éppen annyira fikció, mint a tökéletesség pl. A helyes iránymutatás tehát szerintem úgy hangzott el eredetiben, hogy: ISMERJÉTEK MEG AZ IGAZSÁGOT ÉS ANNAK A SEGÍTSÉGÉVEL MAJD BOLDOGOK LESZTEK. Ez nekem SZENT MEGGYŐZŐDÉSEM. A 23 éves GYAKORLÓ ASZTROLÓGUSI tapasztaltaimnak a birtokában, hogy úgy ahogyan azt a nagyvilág nagyjából női része (De elég nagy mértékben hülye-férfi része is!) képzeli, csupán "SZERETETTEL" lett légyen az akár az egész univerzumot is átható és a csillagokig hatolóan erős, NEM LEHETSÉGES BOLDOGNAK LENNI. Az értelmi fény és a szellemi világosság által kifürkészett és megerősített igazság szelleme éltal viszont (Ami tehát a szeretetet és a világosságot is magába foglalja.) IGEN IS, LEHETSÉGES!

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Skorpió Ascendens
HozzászólásElküldve: 2016.10.01. 10:16 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 4012
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Skorpió
Aszcendens: Oroszlán
És mit ad Isten, ezt még Benkő Emőke is tudja!

Nézzétek csak a lányunknak nyújtott utolsó írott tanítását - Szent leckéjét! :lol: - abból a rengeteg gazemberségből, amit tőle, a Tamásnál maradt messenger-dialógusokban olvasni lehet:


23.8.2016 12:24
Emoke Benko
Jol tudod hogy Szeretet es Feny egyutt kell ervenyesuljon.
Holnap este gyere el velem a Salveoba
Elhiszem hogy szeret ahogy te is ot, ez nagyon jo, de nem eleg


Csak azt nem tudni, hogy akkor meg miért írja korábban VALAHOL ÉS VALAHOGY azt, hogy: "Sajnálom... Mindenkit átvertem, aki nem jött rá, hogy átlagon felüli intelligenciával rendelkezem."


Egészen pontosan ezt írta:

"23.8.2016 12:17
Emoke Benko

Tehat atvertem ot is mint mindenkit aki azt hitte nem tudok tobbet mint egy atlagember."

Hát, itt jön be az kedves Ricsi, amiről te úgy írod, ha nem értelek félre, hogy hiába, hogy tudják - ismerik a legfőbb szakrális igazságot is, még ezek a, valamikor valamitől (Esetünkben: a Kozma Szilárd rávezetésétől, megmagyarázásától és bebizonyításától, vagyis a spirituális szinten is megtörtént megtermékenyítésétől!) megvilágosodott nők is, vissza vágynak a hamis fénnyel kufárkodó "anyukáik" társaságába, a velük való együttlétbe. Egy Lindának írt levelében, úgy írta le ezt az akkori Kozma és most: Benkő Emőke, hogy "Túl intenzív" vagyok a számára. Ismervén a horoszkópját is, és mindazt, amit arról, annak a kapcsán (Pl. Jupiter - Lilith együttállás a 8. házban!) ő maga fedett fel nekem, gondolom, hogy éppen az igazság - igény volt a számára kibírhatatlan mellettem és, mivel az anyja folyamatosan zaklatta és uszította ellenem, és ezzel nem hagyta neki az újjászületését becsületesen véghez vinni, elkerülhetetlen és elhalaszthatatlan szükségét érezte annak, hogy az árulás és a szabad hazudozás szennyébe vissza meneküljön. És most ugyanoda becsábította a lányát is, aki 18 évesen és félig szerelmesen, bevette a nagyanyjának ugyanazt a sátáni tanítását, mint amivel az tönkre tette az Emőke életét is, és addig dumáltak neki, amíg el nem hitte, hogy ez, a szaturnuszi szellemiséget megtestesítő apjának az elárulása, lesz a legjobb megoldás a "szabadsága" megvalósításához és a boldogsága eléréséhe.

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Skorpió Ascendens
HozzászólásElküldve: 2016.10.01. 11:16 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 4012
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Skorpió
Aszcendens: Oroszlán
Egyébként, az Annamária által felvetett témához vissza térjek: ama "szakrális igazsághoz", ami nélkül nem lehet megváltódni és boldogulni, és aminek a felfedezéséhez és aminek az eléréséhez a nehéz karmás személyek (Jómagam, Viola, Annamária, Benkő Emőke, Kozma Medárda) olyan megvilágosodásokhoz kell jutniuk, hogy azt, az ahhoz szükséges személyes információkat - Amelyeket aztán még a magukévá is kell, kellene tenniük... - "az égtől" megkaphassák, nem lehetséges bemocskolt lelkiismerettel eljutni, hozza férni.
Nem, még akkor sem, ha ezt a lelkiismeretet nem is annyira önhibából és egyéni meggyőződésből, de legalább is nem jó szántunkból mocskolták be, mint ahogy járt most Medárda lányom (Aki tulajdonképpen egy hamis, egy fordított beavatást kapott ezen a nyáron az anyjától és az anyai nagyanyjától.), és az ő anyja is annak idején. És arra, hogy a megvilágosodáshoz szükséges megtisztított lelkiismeret egy hatástalaníthatatlan és megkerülhetetlen "élettörvény" (aminek az alkímia első művelete: a sublimatio felel meg) maga, a boldogtalan mivoltában elkeseredett Benkő Emőnek a példája a legjobb bizonyíték, aki talán már észre sem veszi, hogy a felelőtlen "anyai" viselkedésével, az érzelgős csapongásokkal keveredő judási spekulációival, ötletek szintjén végzett, kiismerhetetlen taktikázásaival, abszurd következetlenségeivel össze zavarja és ezzel a sajátjához hasonló zavarodott és megváltatlan (Tehát értelmes és spirituális alapok nélküli és ezért valós boldogság elérési lehetőség nélküli) életre készíti elő, a közös gyermekeinket.

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Skorpió Ascendens
HozzászólásElküldve: 2016.10.01. 21:05 
Offline

Csatlakozott: 2015.03.16. 03:23
Hozzászólások: 6
Napjegy: Bak
Aszcendens: Rák
„1. Ha a Karnevált úgy kezded olvasni, hogy előbb az 5 fejezetet olvasod el, de legalább is, abba keményebben bele olvasol, biztos, hogy nem fogod tudni letenni és elolvasod az elejétől, ahonnan már Vatta úr gondolkozását is jobban meg lehet érteni.”

- Teljesen jogos az ajánlásod. Bejegyzésem mondhatjuk idő előtti megtételének – azaz, hogy minek teszek fel úgy és olyan irányú kérdést, amelynek a könyv olvasásával talán magam is utánajárhatnék és talán nem is volna haszontalan – indokoltságául (mentségemül) mindösszesen annyit tudok felhozni, hogy egyrészről megértési, tisztázásra törekvési vágyamnál sajnos türelmetlenségem nagyobb, másrészről abban gyökerező tartózkodással vegyes félelmem, (ami bizonyára nevetségesen hangzik) hogy a mű elolvasásával sem biztos, hogy választ kapok a kérdésemre és esetleg feleslegesen törném magam azzal (értsd: bizalmatlanságból és kételkedésből eredő áldozatvállalást-elodázó, halogató késztetésemből és/vagy restségi alapon).

„2. Hiszen a Vatta úrék idejében, tehát a múlt század fordulón, sőt, még az első világháború idején se4m! - még a bacilusok általi fertőzési lehetőségről sem tudtak az emberek, nem, hogy a ma az egész nyugati típusú civilizációban teljesen elterjedt, tehát annyira "természetesnek" vett és kezelt fogamzásgátlásról, mint ahogy, látom (Lehet, hogy tévedek, tehát akkor se haragudjál meg, ha igazam van, mert nem téged akarlak ironizálni, hanem arra akarok csak rámutatni, hogy manapság a szexuális aktusra teljesen másként, vagyis: természetes és természeti - Igazából spirituális, de ezt most ne vitassuk. következmények nélkül, tehát "nagy" magzatfoganási valószínűség nélkül gondolnak az emberek.), hogy te is gondolkozol.”

Úgy nagy általánosságban – Rák, így család karmás meghatározottságom révén - lehet megalapozott és helytálló a fent tett megjegyzésed azonban ebben a konkrét esetben, tehát a bejegyzésemet és az abban közölni/kérdezni szándékozottakat tekintve nem megalapozott, ugyanis a -

„A megtermékenyítés aktusa pedig valamilyen szinten, ha úgy vesszük maga az egyesülés „egybe-sülés” (mint egyfajta kisülés energiák kisülése = kiegyenlítődés) egybe-forrás, egyé-forrás (amely a magzatban ölt testet, tehát amikor az „egyesülés” megtestesül, azaz annak fizikai megtestesülése egy új megnyilvánulásban.)”

- bejegyzésemmel törekedtem a „megtermékenyítés” és az általam használt „egyesülés” között egyenlőségjelet használni (még ha csak zárójelbe foglaltan írva is) de azt, hogy itt végső soron a megtermékenyítésre, (magzatfoganásra) megy ki a játék, tehát a magzatot említettem, mint a testi egyesülés fizikai eredmény-megtestesülését.

Amely végső soron e logika mentén haladva nem más, mint a szelleminél is finomabb ideavilág síkján megbomlott egységnek és zavarnak az embernek maga általi és - az emberek által itt a földön véghezvitt Jin-Jang „kicsi egyesüléseken” (szeretkezéseken és ebből fogant magzatokon) a fizikai valóságban is megtestesülő újabb „egységeken” (amelyek végső soron további ígéretesnek induló és reményteli potenciális megváltási lehetőségeket magukban hordozó megtestesülések) azaz - az utódain keresztül történő helyreállítása.

A kérdésem - akkor tisztázva és konkrétabban megfogalmazva - arra irányult, hogy jól gondolom-e, hogy amit Hamvas konkrétan itt Vatta úr szájába adva „megtermékenyítésnek” ír le - és arra vonatkozóan állít fel egy megállapítást, hogy „miből ered a nő (itt ez esetben Lala amazonnak) a férfi (princípium) gyűlölete, férfi kirekesztési, elpusztítási, megalázási sóvárgása) – az megegyezik-e azzal a motívummal, amit én az egyesülés és ebből eredő magzatfoganás metafizikai jelentőségéről gondolok. Mert, amit Hamvas „megtermékenyítésként” vagy „annak hiányaként” (mint a probléma oka) ír le az csak abban a metafizikai világ és teremtésértelmezésben képes valós (kielégítő) értelmet nyerni, amely az általad művelt megváltás asztrológián keresztül nyer kifejtést. Mert mindennek hiányában a Hamvas által Vatta úr szájába adott mondat pusztán „van rajta sapka - nincs rajta sapka” jellegű hazárd (okhoz nem köthető) önkényes magyarázatként hangzik (legalábbis számomra), arra vonatkozóan, hogy a „Lala amazonok” (de ha Hamvas őt analógiai céllal használta, akkor „fény ellenes karmával rendelkező nők”) miért állnak bosszút a férfin/férfiakon.

Összefoglalva a kérdésem arra irányult, hogy Hamvas, ebben a gondolatokat és további kérdéseket ébresztő mondatában a zavarodottság ős-okát megtestesítő Lilith jelenség kiütközését mutatja be Lala hősnő jellemét ecsetelve (és Lala karakterét ennek a problémának a bemutatására tudatosan használja művében) vagy ennyire nem kell elvonatkoztatnom és itt nem univerzális problémamegragadásról van szó csupán Vatta úr, nőkről alkotott véleményéről, gondolkodásáról?

„Nem egészen ide tartozik, vagyis nem lineáris logika szerint tartozik ide, de szerintünk Jézusnak annak a kinyilatkoztatásnak a végével, ami szerint: "Ismerjétek meg az igazságot és az fel fog szabadítani benneteket.", egy kicsi (Talán fordítási...) baj van, mert … szerintem úgy hangzott el eredetiben, hogy: ISMERJÉTEK MEG AZ IGAZSÁGOT ÉS ANNAK A SEGÍTSÉGÉVEL MAJD BOLDOGOK LESZTEK.”

- Egyet tudok érteni, sőt úgy vélem ennek a Jézusi, mondatnak sem ragadható meg a pontos igazsága a Bolond szellemiségének - ha a gyakorlatban meg nem is élt, de - legalább az elméleti ismerete nélkül, hiszen mint a Bolondnál sem arról van szó, hogy a szellemi magasztosság köntösét magára öltve kivonul a világból, csak arról, hogy értve annak a nem csak fizikai, hanem főként szellemi törvényszerűségeit, és az események miértjeit - és még egy fontos eszköznek a birtokában: kellő humorral, öniróniával vegyes látási képességével, tehát ezen tudás, képességek birtokában (és annak akár feldolgozhatatlansága vagy elviselhetetlensége okán!) nem köti fel magát az első fára, hanem - képes rajta akár kacagni, de érdekes kettősség, hogy ugyanakkor mégsem bagatellizálja el azok (a világ dolgainak) jelentőségét, csak az Istennel „felvett közvetlen” kapcsolatból (Szent-szellem működése) kifolyólag már nem vesz részt a korrupcióban.

Tehát az „igazság fel fog szabadítani benneteket." kinyilatkoztatás az én olvasatomban is inkább egyrészt SZELLEMI, másrészt, még ami fontos: CSELEKVÉSBENI szabadságra kell, hogy utaljon. Az előbbi a karmikus gondolkodásunk, megrögzöttségünk béklyójából való szabadulást, míg az utóbbi a karmikus félelmeink által emelt cselekvési-korlátokból történő kiszabadulást, kimenekedést jelentheti, tehát a felszabadulás után az illető nem lesz gátolva abban, (pl. életfeladat felvállalásában) amit a karmikus félelmeiből kifolyólag félt vagy irtózott magára venni.
Jogos tehát a figyelmeztetés, hogy ne áltassuk magunkat azzal, hogy az igazság megismerése felszabadít minket a munka, a kötelezettségek, nehézségek, a bürokrácia, vagy más emberek karmikus cselekvéseinek, munkálkodásának olykor minket is érintő, negatív következményei alól.


Engedelmeddel Szilárd a további hozzászólásodban folytatott és a bejegyzésemre is visszautaló írásodra is reagálva:

„És mit ad Isten, ezt még Benkő Emőke is tudja!

Nézzétek csak a lányunknak nyújtott utolsó írott tanítását - Szent leckéjét! - abból a rengeteg gazemberségből, amit tőle, a Tamásnál maradt messenger-dialógusokban olvasni lehet: 23.8.2016 12:24

Emoke Benko
Jol tudod hogy Szeretet es Feny egyutt kell ervenyesuljon.
Holnap este gyere el velem a Salveoba
Elhiszem hogy szeret ahogy te is ot, ez nagyon jo, de nem eleg

Csak azt nem tudni, hogy akkor meg miért írja korábban VALAHOL ÉS VALAHOGY azt, hogy: "Sajnálom... Mindenkit átvertem, aki nem jött rá, hogy átlagon felüli intelligenciával rendelkezem." ”


- Hogy miért? Úgy vélem itt érhető tetten Emőke fény ellenes alapállásának és - az asztrogramjából kiolvasható – a tűz elem negatív megnyilvánulására jellemző, (VIII. házban lévő Jupiter és Lilith együttállás, és a Nyilas házában lévő Oroszláni Nap-Hold együttállás) önmagával szemben gyakorolt megengedő nagyvonalúságának a keveredése „összejátszása”, amely valahogy úgy hangzik, hogy: „Amit szabad Jupiternek nem szabad a kisökörnek.” (Jupiter - Lilith együttállás, továbbá negatív Oroszlán Nappal bombázott Uránusszal a Skorpióban)

Ezt a logikát fordítottan tovább vezetve, így hangzik: amit Jupiter esetlegesen nem tart be, vagy amely igazságot magára nézve nem tartja érvényesítendőnek, azért attól azt a kisökörnek illik betartani, de legalábbis számolni azzal (és különösen akkor, ha Jupiter jövőbe révedő érdekei is ezt tartják ildomosnak, üdvözítőnek), tehát ilyenkor még annak az igazságnak az elismerését is előidézheti nála, amire egyébként ő maga nagy ívben tojik, vagy azzal mélyen legbelül nem azonosul.

Értsd másképpen: „Neked kislányom nem szabad, hogy komolyan vedd, az apád „sületlenségeit”, tehát jobban teszed, ha elkerülöd őt messziről, azonban - (gondolja magában) azt sem akarnám, hogy hosszú távon az én nyakamon maradj, ezért itt megengedően értelmezem az apád által, a Fény és a Szeretet a harmónia érdekében történő szükségszerű egységben levésével kapcsolatban vallottakat, s mondottakat, olyan formán, hogy - neked kislányom szükséges, hogy lehetőleg mihamarabb férfivel (fénnyel) kiegészülve élj, és lehetőleg ahhoz mielőbb hozzáköltözzél.”

„Hát, itt jön be az kedves Ricsi, amiről te úgy írod, ha nem értelek félre,…

- Igen, végül is erről is van szó, nem értettél félre.

… hogy hiába, hogy tudják - ismerik a legfőbb szakrális igazságot is, még ezek a, valamikor valamitől (Esetünkben: a Kozma Szilárd rávezetésétől, megmagyarázásától és bebizonyításától, vagyis a spirituális szinten is megtörtént megtermékenyítésétől!) megvilágosodott nők is, vissza vágynak a hamis fénnyel kufárkodó "anyukáik" társaságába, a velük való együttlétbe.”

„Úgy látom, új vagy miközöttünk (de ebben is tévedhetek...), tehát amellett, hogy arra kérlek, hogy légy szíves, az etikai kódexünkben leírtak alapján, tégy ki egy fényképet is - Lehetőleg magadról ... - mert a logoszon fontos a személyesség,”

- Végezetül a fenti kérést átlépni, megkerülni nem kívánom Szilárd, így mivel a kívánalmaknak egyelőre nem tettem eleget ezen hozzászólásommal, erre tekintettel amennyiben szükséges és indokolt, a bejegyzésem utólagos törlése ellen nem apellálok, a jövőben pedig elállok (tartózkodom) attól, hogy a fent említett formai és elvi követelményeknek meg nem felelő bejegyzést írjak.

Mindössze észrevételként szeretném jelezni, hogy az „asztrológiai fórum szabályai” elnevezésű menüpontot körülbelül 2015 márciusa (regisztrációm időszaka) táján volt szerencsém utoljára olvasni, ezért ismét fel szerettem volna idézni, az ott leírtakat, de rákattintva arra a:

„Not Found

The requested URL /aboutas.php was not found on this server.
Additionally, a 404 Not Found error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.”


kiírású hibaüzenet jelenik meg, és nem hozza be a kívánt felületet. Nem tudom, hogy más tapasztalta-e a jelenséget, az is lehet, hogy csak nálam jelentkezik hibaként, és azt is tudom, hogy ez önmagában nem szolgál mentségül a honlapot olvasó-használó tagokra nézve, mert a „kiegészítések a fórum házi szabályaihoz” menüpont is (ha a fenti kívánalmakat konkrétan nem is nevesíti, de) tartalmaz bőséggel regulát illetve okulásnak szánt bejegyzést, így ezt mindössze csak jelezni kívántam, mert lehet, hogy az említett menüpont mások számára sem elérhető/olvasható.


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Skorpió Ascendens
HozzászólásElküldve: 2016.10.10. 08:57 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2008.09.17. 16:18
Hozzászólások: 809
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Oroszlán
Aszcendens: Oroszlán
Kedves Ricsi,

Nagyon köszönjük a visszajelzést az oldalmegjelenítési hibáról. Javításra került a hiba és most újra olvasható a szabályzat az adott menüpontban.

_________________
"Egy csepp realizáció többet ér egy könyvtárnyi elméletnél." - Hamvas
És: A bolondság az egyetlen pajzs, és az egyedüli biztos talaj.

http://aldottelet.com/


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 12 hozzászólás ]  Oldal 1, 2  Következő

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség
phpBB SEO