ASZTROLOGOSZ, Kozma Szilárd - karma-asztrológus fóruma

Asztrológiai fórum: Kozma Szilárd és feleségének valamint asztrológus-barátainak fóruma
Pontos idő: 2019.09.22. 13:43

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]


Fórum szabályok


Csak jóhiszemű és jóindulatú és főként a kérdező személyére (konkrét sorsproblémájára) vonatkozó kérdésekre válaszolok, illetve ezeket hagyom meg a fórumon.Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1 hozzászólás ] 
Szerző Üzenet
HozzászólásElküldve: 2019.02.02. 15:44 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2014.07.03. 23:11
Hozzászólások: 307
Tartózkodási hely: Magyarorszag
Napjegy: vizonto
Aszcendens: skorpio
Kedves Rózsa!

Köszönöm a részletes önéletrajzi adatokat. A levele alapján azt lehetne hinni, hogy elégedett az életével és elfogadja azt, sőt örül a sorshelyzeteinek, nincs szüksége segítségre. Alaposabban olvasva azonban úgy látom, bántja az a tény, hogy a testvére hamar férjet kapott és fiatal anyuka lett, ez a vágya azonban önnek nem teljesedett. Ezt csak mellékesen említi, én azonban úgy látom, hogy ez igen fontos jelzés a sorsa megértésében. Ahogyan a gyermekkori krónikus mandulagyulladás és a rokonaival való helyzete is. Kulcsfontosságú.
Mivel ezek a tények már akkor megjelentek az életében, amikor velem még képzeletben sem került kapcsolatba, ezért szeretném leszögezni, hogy a sorsfeltárásával nem én rovom önre az életfeladatokat, amelyeknek a felvállalására született. Ezért mindenkor a saját szabad akarata és elhatározása kell, hogy vezesse a megvalósításaiban, én csak az elméleti alapot tudom megadni hozzá. A saját fejlődési szintjét kell figyelembe vennie akkor, amikor az alig látható, sors-neheztelései és alig észrevehető hiány-jelzések (pl. megfelelő, méltó élettárs) okának keresésére, önvizsgálatra, az igazi boldogsága megteremtésére szánja el magát.

A születési sorsképlet legfontosabb eleméről, a Lilithről írok először, majd egyenként megvizsgálom a Lilith és a nála kevésbé rejtett Sárkányfarok elhelyezkedését, illetve a bolygókkal (Nap, Hold, Merkúr, Vénusz és a többivel) alkotott fényszög-alakzatokat, mert ezek az elemek mutatják meg a kauzális asztrológus számára a vizsgált egyén karma-csomagját.
A Lilith nevű karmapont minden ember horoszkópjában megtalálható, és a születési képletben elfoglalt házhelyzete és konstellációja szerint ez az élete legfontosabb karmikus kulcspontja. Minden embernek ez a „háta közepe”, vagyis, a tudattalan képzeletvilága mély-rétegeiben rejlő és tehát a szellemi – spirituális aurája legfinomabb rétegeiben létező, un. fekete foltja. Ez minden párkapcsolati krízis, észveszejtő szenvedély, kísértés – és kísértésnek engedés, a csalás és a csalás miatti válás, vagy a csalás eltűrése miatti szenvedés és minden elképesztő és humánus logikával igazságtalannak tűnő, irracionális módon előálló furcsa és zavaros sorshelyzet, vagy hosszantartó, esetleg végzetes betegség (pl. az elmezavar) oka. Ez általában minden zavar igazi oka, de a krízisek és betegségek nem egy külső gonosz isten, értelmetlen, öncélú és kegyetlen büntetései, hanem azok minden esetben a tudattalanunk mélyrétegében rejlő Lilith nevű karmapont működése és rejtetten maradásának eredménye. Mágikus hatásaként és következményeként, tehát végül is: a krízisek és betegségek emiatt alakulhatnak ki.
Miért születünk így? Létezik egy első és egy második Lilith jelenség, ezt fontos megkülönböztetnünk a születési horoszkóp jelezte meghatározottságok megértése érdekében.
Az egyetemes létezés alapjainál álló, Abszolút Létboldogság – ez a statikusan nyugalmas, nem teremtő, nem dinamikus határtalan létállapot – öröktől fogva létezik. Van azonban ebben a boldog abszolút létben, szintén örök idő óta, egy mindenek feletti, és mindenek előtti, elképzelhetetlenül sejtelmes és sugallatszerűen finom ősvágy: ez az abszolút ős-létnek a sóvárgása egy meghatározhatatlan „más-állapotra”. Egy valami másra való vágy, mint ami már létezik. Valamire, ami még nem adott és ami még nem létezett, és amely folyamatosan létrehozza és elindítja az abszolút boldogság minőségi növekedéséhez és fejlődéséhez szükséges ősteremtés vágyát. Az ősvágyat, ezt a hozzánk már sorsrontó sóvárgások és kísértések formájában érkező, izgató őserőt nevezzük az Első Lilithnek.
A létünk alapjait képező, Abszolút Egyetemes Ősképzeleti intelligenciából a megnyilvánult –, tehát az isteni - szellemi, (még nem anyagi…) – létbe kiáramló, teremtő ősideák egy kis része megsérül az első teremtés során, amit az első Lilith nevű jelenség okoz. És ezek, az abszolút létből hibásan (funkcionálisan zavarodottan, vagy hiányosan) kiserkenő és az egész teremtéshez képest kevés, de mégsem jelentéktelen számú hibás ősideák, képtelenek az Isteni létben a létező isteni struktúrákba integrálódni, azok elemeivel szervesen, vagyis funkcionálisan együttműködni, és így, amennyiben nem létezne, és nem történne meg a második Lilith-jelenség, azok zavarnák az isteni létezés funkcionalitását.
Ezért, vagyis azért, hogy a hibás ősideák ne okozhassanak zavarokat az isteni szinten és tehát a második – tudatos – teremtési szinteken, a Polaritás Törvénye automatikusan átállítja őket a saját ellentétükre: a visszájukra. Ezt a jelenséget, ezt a negatív transzformációt nevezzük Második Lilith jelenségnek, és ez által az abszolút létből sérülten érkező ősideák alacsonyabb vibrációs állapotba kerülnek, amitől ennek az alacsonyabb vibrációs fokuknak megfelelő alacsonyabb szintű lét-dimenziókba kerülnek.
Az Isteni létezés tehát, ezeket, a Polaritás Törvénye által a saját ellentétükké változtatott hibás ősideákat, az immár nem csak hibás, de a visszájára fordítás miatt is újból és lényegileg is megzavarodott ősideákat, automatikusan kiveti, kinyomja magából, leszorítja alacsonyabb rezgés-állapotú dimenziókba (Idea, mentális és asztrális szintekre), így megőrizve zavartalanságát, zavarhatatlanságát.
Az Abszolútum tehát azért hozta létre a Tudatos Teremtő Istent és az Isten majd önmagából azért alkotott meg minket embereket, azért alakított ki tehát ilyen összetett – testtel és szellemmel is rendelkező lényeket – a spirituális evolúció folyamán, vagyis azért alkotja meg folyamatosan azokat a spirituális struktúrákat – az auráinkat – amelyek az emberi létezésünknek és az életünknek a spirituális-energetikai hátterét és alapját képezik, hogy általunk, emberek által, az abszolút boldogságba való visszajutási törekvéseink közben és annak a hatására, tudatosan, vagy öntudatlanul, de kijavítsuk a bennünk karmaként létező, az isteni létbe már eleve sérülten érkező ősideákat, amelyeket a Polaritás törvénye a visszájára állít. Mivel a Tudatos Teremtő Isten nem valahol a felhők felett van, hanem a finomabb, tehát anyagtalan és ezért forma nélküli dimenziókban, és ezért bennünk és körülöttünk is, és mivel a teljes egész megnyilvánult létet, az Abszolút Lét ből kiáramló Egyetemes Törvények működése és ereje tartja életben, az az erő tehát, amely sokkal, de sokkal erősebb nálunk, hát ezért a feloldandó, átváltoztatandó életfeladatként magunkkal hozott karmikus meghatározottságainkat így vagy úgy, de el kell fogadnunk és a megfelelő tudatos törekvések útján, pozitív tulajdonságokká kell változtatunk.
A karmánk feloldásának szükségét jelző figyelmeztetéseket elsősorban a lelkiismeretünkön keresztül kapjuk rossz érzés és bűntudat formájában, de ez, az általában korszakonként és népekként – kultúrákként, vagy egymásnak ellentmondó vallásokként éppen érvényben levő divatos boldogulási nézetek miatt, illetve élvezet-vágy kielégítési filozófiák miatt, csalóka lehet. Tanácsosabb egy kauzális horoszkóp matematikai pontosságú feltárására hagyatkozni, mint a magát a lelkiismeretünk hangjának kiadó árnyék-énünkre, melyről még szó lesz. Ha tehát nem látjuk be a születési sorsképletünkben jelzett karmikus hibáinkat, és nem hallgatunk az Egyetemes Törvények logikájára, hanem tovább haladunk hibás életúton, akkor súlyosabb sors-krízisek és betegségek következhetnek, mindaddig, amíg képessé válunk a megfordulásra és az igazi keresztvállalásra, amiről Jézus azt mondta: „Én vagyok az Út, az Igazság és az Élet”.

A MAG-unk tehát az isteni létből származik, ezért örök. Az igazi isteni öntudatunkat megkeresve, a tudatosságunk segítségével alakíthatjuk át a zavaros karmikus személyiségrészeinket, így oldhatjuk a krízishelyzeteket és e tudatos öntudati-, tehát: spirituális fejlődés segítségével, érhetjük el a visszajutási képességet, vagyis, a vágyott - gyakran elérhetetlennek tűnő, valódi és tartós –boldogságot és egészséget. A rendeltetésünk megértése azért fontos, hogy általa képesek legyünk kilépni karmikus egoizmusunk, az erőfeszítés mentességi életvitel, életstílus, fejlődést nélkülöző és elveszejtő gyűrűjéből. Hiszen így vagyunk, a semleges anyagi állapotok, falak és akadályok, és a saját testi fájdalmaink által is rászorítva, hogy a köztes létterekben (dimenziókban) az auránkba ragadó karmánk hatásait megfékezzük, és az örökölt kreatív képességeink és tehetségeink szétszórása helyett, törekedni kezdjünk a magasabb cél felé, az abszolút boldogságba, egységbe való visszajutásra.
Az ember számára, már a fogantatása előtti időben létrejött, és a nagymamája és anyagi ági ősök által önkéntelenül és akaratlanul „betájolt” és rá hagyott, átörökített, de konkrétan a születése pillanatától, tehát az anyától való különválásától számított, és a Teremtő Értelem, valamint az Egyetemes Törvények logikája szerint kijelölt egyéni és egyedi – másra át nem ruházható és más által nem teljesíthető – életút bejárása, ami a karmáját, megfelelő képességekké átalakítja, és tehát, éppen ezért, e bejárás közben végrehajtandó karma-oldás a cél. Ez az ember valódi rendeltetése, ezért életbevágóan fontos, hogy „önmagunk legyünk” és ne szaladjunk a különleges ideológiák és divatmozgalmak által kitűzött célok eléréséért. Ilyen veszélyes ideológiák például a nácizmus, szocializmus, marxizmus, a fogyasztói társadalom munkamániás pénzhajszája, és a gazdaságnövelés, a feminizmus, a genderizmus, a humanizmus, a liberalizmus, főként a humanista liberalizmus(!!!), AZ ÉLET MINDEN SZEGMENTUMÁBAN, DE FŐKÉNT a gyermeknevelésben és egyéb, határokat igénylő életterületen, de pl. a tehetségkultusz is.

Az éberségünk megszerzésével, és tudatos teremtő képességünk megváltási logika szerinti gyakorlásával, valamint a kauzális asztrológia által biztosított, matematikai pontosságú, személyes karmánk részletes és pontos megismerésével, tehát a személyes karmánk minél mélyebb és szélesebb feltárásával, leplezhetjük le a karmikus poklainkat, amiket azonban megszüntetni, eltüntetni, megsemmisíteni nem lehet, hanem folyamatosan átalakítani a megfelelő pozitív képességekké és tulajdonságokká.

Nézzük tehát az ön karmikus meghatározottságait – melyek a levele alapján – önben mintha nem is léteznének.
Ikrek Lilith az 5. ház csúcsával együtt áll
Az 5. földház (gyakorlati életkört megtestesítő, grafikai horoszkóp-mező ) csúcsán álló Lilith azt jelenti, hogy veleszületetten hiányzik az a képessége, hogy miként kell megítélni a más nemű személyek „másságát” és mit kell elfogadni tőlük, azért, mert más neműek. Mielőtt elkötelezné magát egy komolyabb élettársi viszonyban, nagy szüksége lenne arra, hogy több különböző személyiségű, ellentétes nemű személlyel kerüljön harmóniába, vagyis, akár a szexuális viszonyig is elmenő intim kapcsolatba anélkül, hogy ezek az elkötelezetlen kapcsolatok felelőtlen kalandozások lennének. Ez már önmagában nem könnyű feladat, mert ehhez úgymond békét kell kötni a lenézett férfiakkal is, és a férfias viselkedéssel általában, ami eleinte erősen irritálhatja az érzésvilágát. Mégis törekednie kell erre, ugyanis az igazi és teljes szexualitását csak és csakis a társadalmilag el nem kötelezett, családi viszonyokkal és anyagi érdekekkel be nem terhelt, fesztelenül megélhető intim párkapcsolatokban képes megélni, az ide vonatkozó gátlásait és zavarait a felszínre hozva és megélve képes a saját igazi személyiségét megismerni és megérteni. Spirituális, igazi személyiségtudatát is csak úgy fejlesztheti és teljesítheti ki, ha lehetősége adódik saját szellemi képességeit több intim kapcsolaton belül felszabadítani, azok tudattalan tartalmait a felszínre hozni és kreatív energiákká fejleszteni.

Ezért az a vágya, hogy fiatalon anyává váljon, nagy veszélyt jelentett volna az igazi személyiségtudata kifejlődésében, kibontakoztatásában, és ez folytonos és örök belső bizonytalanságot okozhatott volna. Ez egyenlő lehetett volna a hibabelátási képtelenség bebetonozásával, mert a valódi személyiségét, a mélyen rejtett karmikus zavarait még közel sem ismeri.
Azért nem hagyhatjuk figyelmen kívül a családi életkört, azaz a családalkotással és családfenntartással kapcsolatos életfeladatokat sem, mert az 5 ház, egy un. prenupciális életkört testesít meg, ami azt jelenti, hogy amennyiben a megfelelő életfeladatok felvállalásával, nem sikerül ezt a személyiség-építési és az isteni öntudattal való egybekapcsolási alkímiai műveletet megvalósítania, akkor durván vissza fog ütni ez a hiányosság. Akárcsak az édesanyja esetében, aki nem volt képes az ön sikeres édesapja férfias mivoltát, tehát ez által „a férfiasságot” elfogadni, és azért is szült többek között egy ilyen jellegzetes Oroszláni karmával rendelkező személyt, mint ön. Ez a helyzet azt jelzi, hogy ha nem is jelentkezik konkrétan és határozottan önben az elutasítási reflex a családanyává válással szemben, és szellemi – spirituális zavarodottság a családalapítási és gyermekgondozási életfeladataival szemben – mint általános emberi, sőt egyéni életfeladatával – kapcsolatban, és bár a szülei családja is egyben van (de korántsem egységben), a személyisége eddig ismeretlen, rejtett vonásai (például mindenáron való uralkodási vágy) és mélyen megbúvó élvezetek utáni, vagy diadalaratási sóvárgások, nárcizmusa kielégítési vágyai, váratlan megnyilvánulásai miatt ön nem lenne képes a harmonikus, többgyermekes családi életre, a kiegyenlített házas élet megvalósítására. A Lilith nevű karma-pont enyhébb formában különös szexuális vonzalmakat is (fetisizmust), vagy ellentmondásos gyűlölködést jelez bárkivel szemben, aki önnek ellentmondani merészel, valamint a közvetlen érintkezéstől való irracionális irtózatot is.
Ez lehet az oka, hogy édesanyjával – aki a fent részletezettek szerint átadta önnek a karmikus meghatározottságokat – kezdettől fogva távolságtartó volt a viszonya, ami mostanáig nem javult. A valódi okot felismerve törekednie kell tehát a személyi viszonyok normalizálására, tudva azt, hogy a szülő – gyermek viszony spirituális szempontból teljesen elveszti a funkcionalitását, attól kezve, hogy a gyermekek elérik a spirituális felnőtt-korukat 21 éves korukban. És ha nem is tud megbízni az édesanyjában, tudatosítania kell azt magában, hogy ez nem is fontos már (ezt a vonatot lekésték tehát), a személyiségét azonban átalakíthatja úgy, hogy egy harmonikus családban több gyermek megbízható anyja lehessen. Ugyanakkor az anyává válás előtt igen fontos életfeladata az, hogy a férfiasság szellemiségével minél nagyobb mértékben azonosulni legyen képes szellemben és képzeletben, de anélkül, hogy a természete – mentalitása! - férfiassá változna közben!
Azt is tudni kell azonban, hogy azokra a gyakorlati életterületekre, ahol a Lilith nevű karmapontunk található, általában nagyon nehezen és csak erős kényszer hatására merészkedünk be, mert sejtelmünk van róla, hogy ott nehézségek, kudarcok és megpróbáltatások várnak ránk. Ön azon kivételek közé tartozik, amelyek erősítik a szabályt azáltal, hogy már korán kamasz korában különböző táborokba és kirándulásokra járhatott, amelyek kapcsolatba hozhatták a férfiasabb életformákkal és megpróbáltatásokkal, és ami a jelenlegi kreatív munkahelyének a megszerzéséhez vezethetett. Ám ugyanakkor nagyon kell vigyáznia, mert ez visszaélési lehetőségeket rejt magában, vagyis azt, hogy annyira voluntaristává és autonóm személységgé válhat, hogy „lepipál” majd mindem férfit, amiért is azok, képtelenek lesznek férfinak érezni magukat és jól érezni, majd megmaradni ön mellett... Ez lehet az oka, hogy kevés férfival volt eddig intim párkapcsolata. Annak ellenére tehát, hogy lehetősége volt megbarátkozni a férfias viselkedésformákkal és vonzó, kreatív, megélhetést biztosító munkahelyet kapott, mégsem békélt meg igazán a férfiakkal annyira, hogy közel engedte volna magához őket hogy az önben rejlő negatív férfi – szellemet megismerhesse és feloldhassa. A férfiaknak támasztott „magas mérce” egy, az ányék-énje által kieszelt ürügy volt valójában.

Ki kell mondani, nincs mit szépítenem, hogy az eddigi sikerei – bár igen látványosak – mégis a karmaoldás érdekében örökölt kreatív energiáknak az öncélú pazarlását is jelezhetik. Az a rengeteg szervezői feladat és rendezvény a tehetségei révén valósulhatott meg, mely tehetségeit és ebből következő sikeres megvalósításait ön is éppen a Lilith és Sárkányfarok nevű karmapontok jelezte zavarok felismerésére és átalakítására hozta magával az isteni létből. Amennyiben továbbra is hosszasan pazarolja a kreatív energiáit, akkor a személyisége rejtett zugaiban fel nem ismert és át nem munkált zavarai megvastagszanak és megkeményednek, melyek legkésőbb 42 éves korától súlyosabb személyiség-problémákat (identitás-zavarokat) okozhatnak, meg ide vonatkozó, funkcionális szereptévesztéseket, valamint krízisek, anyagi veszteségek, balesetek és egészségkárosodások okát képezhetik. Addigra a fiatalos lendület is lelassul és a tévesen használt tehetségek és pozitív képességek elgyengülnek, a nem tudatosított potenciális képességek el is veszhetnek.
A sorsképlete tehát arra van kihegyezve, az életben az a nagy feladata, hogy korai fiatalságában elkötelezetlen párkapcsolatokban megismerje az un. férfi természetet, lelket és szellemet, hogy a férfi funkcióval tisztába kerülhessen, és kiteljesítse valódi spirituális személyiségtudatát, megismerje a férfiakkal folytatott kapcsolatokban saját reakcióit, majd ezt követően többgyermekes családanyává váljon. Az önnevelés ezt követően sem maradhat annyiban, mert a gyermekgondozást a gyermeknevelés és a családi élet, családanyai teendők szervezése követi majd (a szervezői munka vonzalma nem véletlen), mely során igazán önzetlenné és a karmikus egoizmust feladóvá és azt leleplezővé kell válnia. Már amennyiben boldog, nem pedig krízisekkel tarkított életet szán önmagának és leendő családjának.

Hogy jön ide a karmikus egoizmus? Úgy, hogy a születési képletében a legsötétebb és legrejtettebb, legveszélyesebb Lilith nevű karmapont az 5-ös ház csúcsán, és az Ikrek (!!!) konstellációban áll. Az Ikrekben lévő karmapont önmagában kettősséget jelez, ezt erősíti és hatványozza és még tovább fokozza a Lilith nevű karmaponttal együtt álló Merkúr bolygó, valamint a horoszkóp elemei közötti rengeteg együttállás! Ez a halmozódás hatványozottan erős árnyék-ént, rejtett karma-csomagot jelez, ezért ezt a jelenséget most jobban kibontom.
Az árnyék-én egy – már materialista-tudományos eljárásokkal is feltárt és leleplezett – rejtett én-tudat, az életben-maradást, illetve megélést és a túlélést szolgáló, természetesen egoista gondolkozásunk terméke és 35 éven felül már önveszélyeztetővé váló maradványa. Egoista, mert az árnyék-én hajtotta ember önkéntelenül - és automatikusan - eltávolodik, mind a saját boldogságától, mind az Isten és az Abszolút Lét egyetemes megváltódási céljától, mivel a szellemi tudása nagyokos elméletekké, a gyakorlati megvalósításai pedig túlélési, életnyerési praktikává, felületes problémamegoldássá válnak. Az árnyék-én egy része, úgy jön létre, hogy természetes folyamatként, nagyon sok várandósság iker-foganással indul, de néhány hétre rá az egyik magzat elhal, amit a jövendő anyák nagyon ritka esetben vesznek észre, hiszen ebben a fázisban a legtöbbjük még azt sem észlelhette, hogy várandós lett. Egészen magas arányban, az emberiség 65 – 70 százalékánál a magzat fogantatása utáni időszakban, az anyaméhben meghal az ikertestvér. Az édesanya várandóságának korai szakaszában észrevétlenül elhalt ikertestvérnek az aurája megmarad az élve maradt testvér aurájába fonódva, azzal eggyé válva, és aztán, a megszületett utódban dupla, rejtetten kettős öntudati – valóságértelmezési központot képez. Ez a második valóság-látási és értelmezési központ – tehát a negatív mentális duplázódás - általában Ikrek jellegű mentalitás szokott lenni és ezért a gazda gyors és felületes információ-áramoltatási késztetéseinek kiélése közben a legerősebb. Máskor meg Szűz jellegű, karmikus meghatározottságokkal rendelkező emberekre jellemző kézzelfogható gyakorlati feladatok elvégzése során pereg – megtelik a koreszméknek megfelelő pragmatikus gondolkozási, információ-értelmezési késztetésekkel -, és így minden hosszú távú spirituális probléma-megoldásban kételkedve, megváltásellenes gondolatokat gyártó és sugalló, hamis valóságértelmezési központtá válik.
Az árnyék-ént önkéntelenül és öntudatlanul hordozó – éltető egyén (A Gazda!) életének és sorsának, sorshelyzeteinek a fordított erkölcsi értelmű, az isteni megváltódási céltól elrugaszkodott, légiesen levegős és kézzel foghatatlanul, okos-filozofikusan Ikrek jellegű, vagy földhözragadtan pragmatikus, de néha ez is zseniálisan okos és hatékony Szűz típusú, de persze, a gazdát ez is, hosszútávon elveszejtő irányítása és rendezése szerinti, elméleti megoldásokat termel. Azt is mondhatni, hogy a gazdának és annak az életének a látszólag olajozott, jól működő és indokolt, de hosszútávon minden jó elméleti indoklás ellenére bukást hozó sikertelenségre és rombolásra rendezéséből nyeri az erejét. Ezt úgy, hogy az egyén születésekor elhalt ikerpárja fizikai megvalósulási, inkarnálódási kudarc-élménye „átöröklődik”, át származik, megmarad és rögzítődik a megszületett testvérben és ennek a következtében az a második tudati – látási – értelmezési központ, csakis a halott magzatnak, a kudarc élménye által sugallt és aszerinti negatív magoldásokat és jövőképeket képes mutatni. Mintha egy törött tükörben nézné magát az ember. A negatív jövőképek akkor igazán veszélyesek, amikor az árnyék-én gazdája nem ismeri fel, hogy ezeknek a megvalósítása micsoda elveszejtő sorsrontáshoz vezetik őt. Lehet ez sok apró „veszett fejsze”, például egy eleve elszáradt fa elültetése, ilyen helyzetek halmozódása, de lehet szó szélsőséges eltévelyedésről, például a főnök feleségének elcsábításáról, vagy egy banki hitelből vásárolt luxusautóért való egész életen át tartó robotolásról, sokmilliós lakáshitel felvételéről, olyan társ választásáról és megtűréséről, aki lusta újjászületni és inkább gonoszkodik az emberrel, vagy a saját vagyon feláldozásáról annak érdekében, hogy egy érdekesen vonzó vallásos szektához csatlakozzon valaki.
Így a túlélő testvér az elhalt magzat kudarc-tudatával kénytelen élni, majdnem úgy, minthogyha ez az élet-sikertelenségi öntudat a saját kudarcából származna. Holott az ikrek közül a túlélő magzat minimum a megszületés és az életben maradás tekintetében már sikerrel járt.
Volt rá példa, hogy egy 26 éves egyetemista, gyermektelen hölgynek egyre nagyobb gondjai akadtak a tanulással, ezért a fejét kórházban vizsgálták, daganatot találtak benne. Ezt a daganatot végül kiműtötték, azonban kiderült, hogy valójában nem is daganat, hanem az elhalt ikertestvér anyagi maradványai: haj, fogak és csontok egy csomóban! Nem mindenkinél ilyen látványos az elhalt ikertestvér szellemi és fizikai maradványainak jelenléte és nem mindenkinél kerül fizikai formában a felszínre. Azonban a legtöbb árnyék-énnel született ember életében annál több és súlyosabb erkölcsi, szellemi-lelki zavart és kárt okoz, ami végül fizikai rombolódásban, anyagi és egészségi károk formájában válik láthatóvá.
Az árnyék-én sugallta rejtett gondolatok valójában nem az egyén nappali éber tudata szerinti mentális késztetések, nem az ő éber, felelős és erkölcsi gondolkozása által létrehozott egyéni ráció szerinti gondolatok, hanem a Lilith és Sárkányfarok nevű karmapontok konstellációs és házhelyzeti pozíciója által jelzett fő karmáknak az esszenciáját képezik. Az árnyék-én hatására az azt hordozó személy tudattalanul és önkéntelenül irányítva van a logikusnak és jogosnak tűnő, rá személyesen jellemző karmikus meghatározottságok által. Például Halak Lilith vagy Sárkányfarok esetén az irracionális félelmei, Szűz karma hatására az aggodalmai, vagy egy Rák-Kos karma kombinációnál a nevetségesen infantilis ambíciói által. Hol folyamatosan akadályoztatva van – különféle magyarázatokkal és divatos elméleti indoklásokkal, kibúvókkal, hol pedig ész nélküli, azaz átgondolatlan cselekvésekkel, karmából táplálkozó rutin megoldásokkal „vissza él”, ahelyett, hogy a rendeltetése beteljesítése érdekében élne . Tehát ahelyett, hogy az elemi boldogulásában, például a párkapcsolat-létesítésben, vagy a már létező párkapcsolata harmonizálásában, valamint és főként az egészsége megőrzése, illetve helyreállítása, és végül a megváltása elérésében lelné az örömét és abban járna.
Az árnyék-én leleplezése nagyon nehéz, de nem lehetetlen, hiszen a rejtett, az éber nappali tudat alá nyomott és a felelősségtudat elől elrejtett zavarok következtében megjelenő károk – mint például a baleset, a betegség, az időveszteség – elég látványosak. Igen kitartónak és ébernek, a megváltás megvalósítására elkötelezettnek szükséges lenni, hogy a működését még a tárgyi-fizikai következmények, esetleges tragédiák bekövetkezése előtt észleljük és azt belső szellemi-lelki pálfordulással megállítsuk. Az árnyék-én megbújik minden kétségben és irracionális félelemben, és onnan viszont félelem-birodalmat alkot. És olyan is van, hogy teljes élet-pánikot kelt. Ha nem leplezzük le időben, akkor valóságos versenyfutást és ámokfutást végez és diadalmaskodik is, a személyi emberi-szellemi értékek letagadásában, a normalizálásért és az igazságért való harcról és pozitív cselekvésekről való lemondásban, az önfeladásban, az elért sikerek letagadásában, az indulatoskodásban, a haragvásban, az önérzeteskedésben, a hibás, mert egoista – a megváltás ellen Júdás módjára spekuláló, okoskodó – erkölcsi magtartásban, és ebből eredően a téves morális elvárásokban, a téves ítélkezésben, mások lenézésében vagy mások ellen való intrikában, az öncélú uralkodási törekvésekben, de még a kényelmességben és a spirituális-morális magatartás helyett, a technikai-tudományos trükkök alkalmazásának a választásában is.
Nagy mestere az időhúzásnak – például depressziós lelki-szellemi állapotok fizikai tünetekig menő gerjesztésével –, nehogy az ember az életútja bejárásával töltse az idejét, ahol pedig a megváltásáért tehetne. Máskor rémálmok formájában kelt félelmet és kételyeket, de mindenképpen a jövőre vonatkozóan blokkolja gazdáját, ott, ahol még nem bizonyos az események kimenetele. Van, hogy az árnyék-én egészen téves – gazdaságilag biztosnak látszó, de a valós spirituális-szellemi fejlődéstől távol eső törekvésekre készteti a gazdáját. Tehát a sorsképletben látható Aszcendensre jellemző pozitív tulajdonságok megszerzését keresztül húzza, és ezt követően-, a majdan megvalósítandó Sárkányfej szellemiségétől messzire eltávolító – életpályára helyezi a gazdát. Egy ilyen eltávolító árnyék-én manőver lehet egy nem megfelelő – kényelmes, azaz nem provokáló – élettárs választása is. Vagy, hogy az intim párkapcsolatok elkerülésére ösztönzi a gazdát, így meggátolva őt abban, hogy a sorsképletéből kiolvasható életfeladatait teljesítse, a tényleges boldogságát az Egyetemes Törvényekkel való együttműködés segítségével elérje, hogy így, az Abszolút Lét megváltásában is részt vegyen.
A krízisek és tragédiák kialakulása előtti leleplezésben a saját kauzális horoszkópunk az igazi segítség, és mindaz a szellemi-spirituális tájékozódást segítő ismeret, amely rendszerezi és a valóságnak megfelelően megfejti az anyagi világban látható szimbolikus probléma-megjelenítő jeleket. A kisebb-nagyobb tragédiákat, anyagi veszteségeket és betegségeket mindig megelőzik a diszharmonikus lelki-szellemi állapotaink, feszültségeink, jogosnak képzelt – de valójában téves, mert az Egyetemes Törvényeket figyelmen kívül hagyó – haragvásaink és rejtett nehezteléseink, sorsellenes lázadásaink és az apró, figyelmeztető jellegű balesetek, úgymint ujjaink, lábujjaink sérülése, a fontosabb dolgaink elvesztése. Ezek a jelek akkor lesznek értelmezhetőek - és így a nagyobb tragédiák megelőzhetőek -, ha a születési sorsképletünk ismeretében rendszeresen elemezzük a velünk történteket, spirituális naplóban kibontva az akár leglényegtelenebb negatív eseményeket, az azt megelőző negatív szellemi-lelki állapotainkat, a karma működését.

Itt elsősorban az Oroszlán Lilith az 5. földház erőterében jelent különös kihívást, ez önnek a legrejtettebb személyiségvonása. A horoszkópban itt található a Merkúr és a Vénusz bolygó is, rájuk is hatást gyakorol a velük tágabb együttállásban levő Lilith nevű karma-pont. Ugyanúgy, ahogy a vele negatív fényszögkapcsolatban álló bolygókra is. A Bika Sárkányfarok a 2-es földházban áll, így a Bika konstelláció által megtestesített szellemiséget is alaposan meg kell ismerni és az ide vonatkozó hibás megvalósításokat leleplezni. Veszélyes megelégedni a világi elvárások teljesítésével, az ezeknek való behódolással. Helyette mindig és folyamatosan le kell leplezni és ki kell űzni a rejtett, de annál gonoszabb árnyék-ént, a tévútra vezető sugallatait a tudatból, valósággal le kell ezt gyilkolni, mert ha nem törődünk vele, akkor ez a személyiségünk rejtett és sötét oldala a tudattalanunkban felduzzad és a felelős isteni öntudat elől rejtve, azt kicselezve, megdumálva negatív – romboló mágikus képzeteket hoz létre folyton, ezzel a külső és belső negatív mágiájával tönkretesz.
Hogy csak egy példát említsek, ön is belesétált abba a csapdahelyzetbe, hogy a kor divatjának megfelelően a munkáját helyezze első helyre, boldogító tényezőként, az összes többi megvalósításainál előbbre. Bár a munkavállalás igen fontos általános emberi életfeladat, a termelő-fogyasztó materialista ideológia azonban olyan aránytalanul nagyra dagasztotta az utóbbi évszázadban a „pénzért cserébe határtalan lehetőségek elérési vízióját”, és ezáltal a munka jelentőségét, hogy gyakorlatilag a legtöbb ember feláldoz minden egyebet a munka oltárán, csalóka boldogságpótlékok délibábjáért. Ez az eszme önre is hat, mivel, horoszkópjában a Bika Sárkányfarokkal a 2-es földház gyakorlati életkörében található – ami azt jelenti hogy a megélhetéshez és a természetes élethez szükséges anyagi javak megszerzésének mikéntje és arányai zavarodnak meg erkölcsileg elsősorban. És ez bizonyos mértéken felül, már különösen veszélyes lehet, az életcél tévesztés szempontjából. Az rendjén van, hogy elégedett önmagával, hiszen a munkahelyi sikerek megelégedést okoznak, ez azonban sajnos az ön árnyék-énje rejtekhelyéül szolgált egészen mostanáig. Mindössze halvány sejtelemszerű érzés jelzi, hogy valami még nincs rendben. Például, a férfiakkal alig van közvetlen tapasztalata, megvilágosító kapcsolata, hiszen fiatal családanya sem lett. Ezt a tényt szögre akasztotta annyival, hogy talán nem ez volt megírva az ön számára, holott ilyen fajta írott és előre meghatározott sorsa, senkinek nincsen.
Most itt a lehetőség, hogy a személyes sorsképletét alaposan megismerje és a fenti részletesen jellemzett árnyék-ént minden mefisztói-luciferi gonoszságával együtt leleplezze, majd határozottan hatástalanítsa a továbbiakra nézve. Az éberségén, tudatosságán, a meggyőződésén és a karmaoldás iránt való elkötelezettségén múlik, mennyiben viszi és adja tovább, esetleg súlyosbítja, vagy oldja fel a saját öröklött karmikus, szellemi-spirituális negatív meghatározottságait, ahogyan ez mindenkinek a saját személyes, el nem idegeníthető és át nem ruházható joga és lehetősége, mondhatni: spirituális szüksége és kötelessége is. De nagy szükség van a türelemre is, mivel, a karmaoldásban nem érvényesülnek olyan gyors és jól látható sors-jelzések, és megszorítások, mint például a különböző szolgáltató vállalatoknál egy számla befizetésének elmulasztásakor. Hiszen az életesemények mind a 10 Egyetemes Törvény összhatásaként és az egymással kapcsolatba kerülő emberek szellemi-spirituális képzeleti működése kölcsönhatásaképpen alakulnak.
Ezért a sorshátráltatások ideig-óráig váratnak magukra és sokan, tévedésbe és csapdába esnek emiatt. És ugyancsak nagyon sokan a saját karmikus zavaraik okozta szenvedésekben az információk, a tudatosságuk vagy az éberségük hiánya miatt tévednek el, de öncélú mártíromságból – például az erős Halak karmával világra jöttek –, akár életük végéig elidőznek a „sorsüldözött” nyomorúságban.

A horoszkópjában a Merkúr bolygóval együtt álló Lilithje az 5-ös földház grafikai mezőjében látható és mind a Mars bolygót, mind a Szaturnuszt támadja. Ezek negatív fényszögben kapcsolódva alkotnak egyenlő szárú háromszöget. Ez az alakzat arra engedi következtetni a kauzális asztrológust, hogy a tudattalanja mélyrétegei szintjén hiányzik a megfelelő minta az igazi férfiasságról és az elváró, apai viselkedésről. Az igazi nehézség azonban az önnevelés, önuralom és önfegyelem hiánya, melyet a jelekből láthatóan édesanyja is fékezetlenül kiélt az apjával szemben, a vonatkozó karmikus személyiségi ambícióitól hajtva. A férfiak önből is önkéntelenül kiváltják a versengési, az irányítói, az uralkodási vágyat vagy ennek ellenkezőjét, az alárendelődési késztetést. Eddigi két kapcsolatában a két ellentétes végletben találta magát – hol uralkodott, hol hagyta, hogy uralják – és jól ráérzett, hogy egyik sem az üdvösséghez vezető helyzet.
De az árnyék-énje hatására – lebeszélő, figyelemelterelő, megváltás-ellenes sugallatára –nem lépett tovább a férfiak megismerésében és abban sem, hogy a férfiakon keresztül az önben rejlő férfi oldalt megismerje. A gyors siker elmaradásakor, nagyjából elvetette ezt az életterületet és inkább elkerülte az intim párkapcsolatok létrehozására tett lépéseket, vagyis: lemondott ezen az életterületen az erőfeszítésekről, helyette a hivatalosan szabályozott, illetve az önnek könnyebb és biztosabb sikereket hozni képes munkahelyi játszmákban kereste az önmegvalósítást. Ez pedig az árnyék-énje zseniális trükkje volt arra, hogy önt megvezesse és a legfontosabb életfeladatát a civilizált, jómódú emberiség nagy részére jellemző, de ettől ezért még hamis öntudata – önkéntelen, az egész civilizált nyugati társadalomban általánossá és gyakorlatilag követendővé, szinte kötelezővé vált – építésével, egója karmikus rutinból jövő, tévképzet-növesztésével kikerülje: tehát, hogy az igazi spirituális személyisége megismerését és átformálását elmulassza. A negatív Nyilashoz tartozó magyarság egyébként is büszke mindenre, ami úri sorba emeli, és aminek a segítségével nem kell piszkos munkát végeznie, ez a jómód azonban különösen károsan hat az öntudat egészséges fejlődésére.
Az árnyék-énnek még számtalan trükkje létezik az emberek megbuktatására, az egészségük és a boldogulásuk felé tartás megakadályozására. Ilyen lehet a kényelmes és erőfeszítés-mentes életvitelnek a követendővé tétele. A Bika Sárkányfarok ezt jelzi, illetve a negatívan fényszögelt Vénusz bolygó a Lilith által megzavart 5-ös földház gyakorlati életkörében. Ilyenkor hajlamos lehet arra – annak érdekében, hogy ne kelljen szembesülnie a hiúságával, nárcizmusával, gőgjével, (esetleg a másokon való uralkodási késztetések miatti) rossz lelkiismeretével, rejtett alattomosságával… –, hogy folyamatosan letagadja a spirituális lényét és az arra rakódott karmával működtesse az életét, az öntudatát. Az árnyék-énje szolgálatába került nappali éber tudata úgy válik meg képzeleti-idea szinten a személyes felelősségtől, hogy letagadja, inkább elbagatellizálja a spiritualitást és ahelyett, hogy a felettes, képzeletileg is felelősségteljes öntudatával gondolkodna, inkább mindig a karmikus késztetéseivel működik együtt, mert az könnyebb, a manapság divatos irányzatnak megfelelő, tehát erőfeszítés-mentes.
Az anyagi eszközeit a szükségesnél nagyobb kényelem és öncélú élvezetek elérése érdekében, a természetesnél nagyobb mértékben halmozza és önkéntelenül olyan helyzeteket keres, ahol a horoszkópjában pozitív fényszögekkel jelzett tehetségeivel és a pozitív bolygók által jelzett, jó karma-oldási képességeinek a másoknál megtetszett világi sikerek elérése érdekébe való fordításával, hasznosításával érvényesülhet. A kellemetlen és kényelmetlen helyzeteket, a konfliktusokat és a személyisége árnyoldalának megismerését kerüli, de legalább is, eddig elé, nagyon elkerülte. Holott az lenne a természetes és az Egyetemes Törvények szerint való, ha bátran vállalná a véleményét és a konfliktusokat annak érdekében, hogy mindenki számára kiderüljön a tárgyi valóság szerinti igazság. Hiszen ha eldobjuk a szemetet és másoknak hagyjuk ezt, akkor végül, szemétdombra kerülünk mi magunk is. Na, ez a szemetelés pedig képzeleti-idea szinteken is működik. Tehát, amit a környezetvédők írnak és mondanak a természet-szennyezésről, csak a jéghegynek a csúcsa, ahhoz képest, hogy milyen szemétvilágban élnek az emberek szellemi és lelki – képzeleti (spirituális) szempontból. A környezetünk úgy nem lehet kellemesebb, hogy letagadjuk és lehazudjuk a szemét létezését, ahogyan az árnyék-ének kedvelt helyéül szolgáló zsúfolt nagyvárosokban is feljön a csatornaszag a nyári melegben.
Nagyon kell vigyáznia, mert az 5 ház csúcsán álló Lilithje arra utal, hogy a kritikát is csak addig a mértékig fogadja el, ameddig az különösebben nem zavaró, sőt: ameddig a kényelmes un. komfort zónán belül marad, és amíg a megbecsülést hallja a mások által megfogalmazott véleményekben. Ennek az érdekében hajlamos jóemberként viselkedni igaz ember helyett, tehát olyanként, akit mindenki szeret és becsül, és akiben mindenki megbízik. Így azonban nem kapta meg eddig azokat a szükséges figyelmeztető jelzéseket, építő kritikus véleményeket, amelyek az árnyék-énje alattomos aknamunkáját leleplezhették volna, és amelyek birtokában Önt hamarabb elérték volna a boldogulásához elengedhetetlen, lényeges megvilágosodások. Az eddigi, a külsőnek a belső személyiségével való „nem megfelelése” komoly feszültségeket és indulatokat gerjeszthetett önben, és ha így marad, ez idővel felőrölheti és szétbomlaszthatja a pozitív megvalósításait.
Ahogy részleteztem, az árnyék-ént feltétlenül le kell lepleznie képzeleti és gondolati szinten, ehhez pedig a legjobb eszköz a spirituális naplóírás. Mivel az árnyék-én a karmikus zavarokat használja fel búvóhelyként, melyek a csoportkarma szerinti hasonlóságokon felül mindenkinél egyediek, ezért számtalan súlyos és kevésbé súlyos árnyék-én működés és megnyilvánulás lehetséges, így sem a karmaoldást, sem az árnyék-énje(i) leleplezését nem tudja elvégezni ön helyett senki más teljes egészében. Naplót lehetőleg olyankor érdemes írni, amikor a lelkivilága nyugodt, hogy a nemrég megtörtént eseményeknek az ok – okozati összefüggéseit a naplójában jó mélyen körüljárva, és a lelkiismeretét megvizsgálva, a képzeleti – gondolati- és vágy-tevékenységét ezekkel az eseményekkel kapcsolatba hozva, ezeket a kapcsolatokat és összefüggéseket a lelkiismeretére, nem a hiú ábrándjaira hallgatva megkeresse, elemezze, azaz levonja a megfelelő józan és tudatos következtetéseket. Így leleplezheti és kipucolhatja a képzeleti-öntudati szintről romboló, pusztulásba taszító árnyék-énjét, hogy a spirituális hibákat ne kövesse el többször, hibabelátás, vezeklés és bűnbánat nélkül, azaz öntudati és képzeleti tisztítás és főként: öntudat-átalakítás, mentalitás-változtatás nélkül, újra és újra. Nagyfokú türelem és a karmaoldás iránti elköteleződés szükséges ahhoz, hogy a naplóírástól ne valamiféle gyors pragmatikus problémamegoldást, vagy a valóságtól eltávolító költői ábrándozást – a negatív Ikrek szellemiségre jellemző érdekes és felszínes mentális tevékenység útján elérhető, megtalálható információkeresési és gondolatáramoltatási lehetőséget és gyógyírt várjon. Mint pl. amit az agykontroll ígér, azaz hamari és gyakorlati „sikert”. Hanem hosszútávon az árnyék-énje leleplezését szolgáló eszközként használja azt, ami majd felszabadíthatja a tudattalanját is, így pozitív irányba állíthatja a folyamatosan működő, önkéntelen mágikus erejű képzeleti tevékenységét.

A Lilith nevű karmapont Merkúr bolygóval való együttállása miatt arra is vigyáznia kell ugyanakkor, hogy az eddigi fokozott intellektuális tevékenysége és a további spirituális információszerzés ne maradjon meg elméleti szinten, hanem igyekezzen a levont következtetéseket a gyakorlatban kipróbálni. Igyekezzen megfigyelni az elméletgyártásait és azokat a valóság próbájának kitenni, illetve egyre kevesebb száraz és elvont, illetve öncélú és önkényes elméletet találjon ki, inkább a spirituális szellemi információ és a konkrét valósága, hétköznapi apró-cseprő és sorsszintű életeseményei mély összefüggéseinek megtalálására és ezekből a következtetések levonására használja a fokozott értelmi tevékenységet. Ennél is fontosabb, hogy ne a szexualitást pótolja, vagy helyettesítse intellektuális tevékenységekkel, hiszen a valóság egyelőre ezt a hibás irányt jelzi. El kell fogadnia: a próbálkozása arra vonatkozóan, hogy ésszerűen megszervezze és bebiztosítsa a szexuális élete folytonosságát és zavarmentességét, lehetetlen. Az alapvető sors-helyzeti és tapasztalati változatosságra, valamint a szexualitáson, a partneri kapcsolatokon keresztüli újabb és újabb intellektuális-spirituális információhoz jutási lehetőségre szüksége van, ezt az abszolút szükséget nem pótolhatja semmi! Az ezt helyettesítő, azaz a hamis kompenzációra irányuló törekvései miatt minduntalan meghiúsulhat a belső harmóniába kerülési törekvése, és ez felboríthatja a lelki egyensúlyát. Ennek a veszélynek a tudatosítása hiányában egészségtelenül érzékeny lehet minden, a maszkulin princípiummal kapcsolatos, vagy egyenesen a férfiaktól jövő szokatlan információra, ez azonban nem elégséges indok arra, hogy a szexualitást kiiktassa az életéből és így az Egyetemes Törvények, elsősorban a Nemek és a Kiegyenlítődés Törvénye ellenében, azokkal szembe szegülve, azoknak a jelentőségét elbagatellizálva folytassa az életét.

Itt felhívom a figyelmét arra, hogy sorsképletében a Vénusz bolygó a Lilith nevű karmaponttal azonos 5. földház grafikai erőterében látható, így az Oroszlán konstellációhoz tartozó 5. ház földi gyakorlati életkörben értelmeződik, ami a fesztelenül megélt, el nem kötelezett intim párkapcsolati viszonyok életköre is. Ez arra enged következtetni, hogy önkéntelenül elutasítja a szerelem nélküli szexualitás fizikai megvalósulásának lehetőségét és idegenkedik a gondolatától. A férfiak jelentős részét – akik hosszútávon nem tűnnek potenciális élettársnak - kizárja a látóköréből. Ugyanakkor áteshet az ellenkező végletbe is, amikor túlfűtött szexualitás uralkodik el a fantáziáján és ez által a vágyain is, aminek a hatására válogatatlanul szeretkezik. Sem a szemérmeskedés, sem az öncélúan gyakorolt folytonos szexuális kielégülés vadászata, nem vezethet el a tulajdon nőisége, női meghatározottságai jobb megértéséhez és elfogadásához, mert így akár frigiditás, vagy komolyabb szexuális elferdülés (nimfománia) lehet a következmény. Helyette az Egyetemes Törvények ismeretében gyökerező és azokkal összefüggésben megélt, a harmónia készség kialakításával egybekötött, nyílt, egészséges és őszinte érzelmi-szexuális életvitelt érdemes folytatnia.

A Sárkányfarok – a Lilith nevű karmaponthoz hasonlóan – amelyik gyakorlati életkörben megjelenik a születési sorsképletben, jelzi azt, hogy ön milyen szellemiségéhez tartozó spirituális-kauzális zavart hordoz magában vele-születetten. A Sárkányfarok azonban kevésbé rejtett karmapont a Lilithez viszonyítva, és ennél fogva az ember környezetének – szüleinek, barátainak, munkatársainak – hamarabb szembetűnik. Ennek a karmapontnak a jegy és házhelyzete a sorsképletben az általa előidézett bűnbeesettség jellegéről, színezetéről ad információt. A közvetlen környezetünkben élők, de főként a családtagjaink, a karmikus eredetű hibázásaikkal, a Hatás-visszahatás Törvénye alapján önkéntelenül is megadják a megfelelő válaszreakciókat a zavaros megnyilvánulásainkra, melyek segítségével a Sárkányfarok jelezte determinációk könnyebben és gyorsabban javíthatóak. Ezeknek a konfliktusoknak és esetenként kríziseknek a feldolgozási lehetőségét biztosítja elsősorban a személyes napló. Ezért is kell egy olyan biztosíték arra, hogy azt rajtunk kívül, soha senki ne olvashassa.
A Bika konstelláció uralkodó bolygója a Vénusz. Mivel az ön Sárkányfarka a Bikának megfelelő 2-es horoszkópházban található és ráadásul Bika színezetű is, ez azt jelenti, hogy a támadott Vénusz jelezte zavarok – a testi vonzalom, a szerelem és nőiség – diszharmonikus megélési kényszere tovább fokozódik és hatványozódik. A dupla Bika Sárkányfarokból kiolvashatóan minden szellemi törekvése, minden vágya ellenére a tudattalanja mélyrétegeiben és így a szellemi tudatossága és akaratereje, a józan törekvései által többnyire ellenőrizhetetlenül, annyira kötődik az anyagi világhoz és az érzéki élethez, hogy minden önmagával szembeni szellemi igényessége és a saját személye esetleges spiritualizálására tett erőfeszítése ellenére is, csak igen nagy eltökéltséggel és nagy erőfeszítések árán tudna azok visszahúzó erejétől, diszharmonikus hatásaitól szabadulni. Egyelőre a két végletes formák valamelyikét éli meg, mikor alternáltan, mikor szinkronban - analogikusan: vagy nagyon magával ragadja az anyagi javak megszerzésének és előállításának még csak a gondolata is és állandóan csak ebben a létkörben járnak a gondolatai, vagy, esetleg ritkábban de, tudomást sem szeretne szerezni az anyagi javakkal és érzéki örömökkel kapcsolatos beszédtémákról. Összezavarja és egymástól teszi függővé azokat az életében: az érzéki örömöket, a szexualitást, az anyagi gyarapodást, a pénzkeresést és a birtokszerzést, a spiritualizálódási –az anyagból való kiemelkedési – vággyal, az aszkézissel, a világtól és a világi gondoktól való elvonulással. A szexuális partnereivel szeretne birtokot szerezni és pénzt keresni, a pénzszerzéssel együtt partnert is szerezni, így abba a hibába is eshet, hogy a partnert is birtoknak tekinti. Vagy abba a hibába, hogy a vágyai egyetlen alanyát az anyagi valóságtól meg nem érintett „tiszta személynek”, elvont szellemi lénynek, esetleg egy karmikus zavaroktól mentes, tisztán anyagból való képződménynek szeretné látni.
Mindezt azért, mert az ön biológiai fogantatása időszakában az édesanyja a képzelet világa szintjén, erős és többféle, egymásnak esetleg ellentmondó anyagi problémákkal küzdött. Mikor azt képzelte, hogy jó lenne, ha a férje megoldana helyette minden anyagi gondot. Mikor meg azt, hogy amennyiben a férjétől független, erős anyagi forrásai lennének, azok biztosítanák számára a férjétől és az anyagi világ által kivetített sorsától és életfeladatai betöltési kényszerétől is a teljes függetlenséget, és akkor nem kellene a férjének alárendelnie magát. A – téves és hibás - boldogsági elképzeléseit és függetlenségi vágyait megosztotta az érzéki örömök és az anyagi törekvések között, esetleg egyiket feladta a másik rovására. Ezt jelezte az ön gyermekkori mandulagyulladása is, mely szerv a Bika konstellációnak megfelelő testrészben, a nyaki zónában található. – Vagyis: az édesanyja képtelen volt lenyelni a sorshelyzetét, ellene kézzel-lábbal tiltakozott.
Ha már párkapcsolatról és férfiakról esik szó, akkor érdemes odafigyelni a születési képletben a férfiasságot jelző bolygó, a Mars Sárkányfarokkal alkotott diszharmonikus fényszögére. Ez azt jelzi ugyanis, hogy lehet vakmerő és erőszakos, vagy néha gyáva és rejtetten agresszív a céljai elérésében. Ott és akkor fejti ki spontán nézeteit, ahol, és amikor a konvenciók szerint élő embertársai a legkevésbé számítanak erre, így megbotránkoztathatja azokat. Ez még nem lenne gond, de a diplomáciai érzék elemi hiánya miatt balsikerek érhetik. Ezért érdemes a társadalmi viszonyait harmonizálni, illetve egyiket kiegyenlíteni a másikkal, és a magánéletével is, hogy ne legyenek rejtett és a tudattalanja mélyére süllyesztett feszültségei emiatt. Tehát bátorrá, nyílttá és őszintévé kell szilárdítani a jellemét, hogy ez a mentális provokáció a Polaritás és a Hatás-visszahatás Törvénye érvényesülésekor ne üssön vissza negatívan.

Az első lépés, amit az általam fentebb elvégzett feltárások tudatosítása és elfogadása mellett még meg kell tennie, az, a Sárkányfarok általi meghatározottságok feloldására és feloldásra – átváltoztatására: pozitív tulajdonságokká alakítására való törekvés. És ezen pozitív, megszerzett képességek gyakorlása mellett, a felelős és tudatos, felnőtt személyiségtudata kialakításához, az az Aszcendens konstellációjának, tehát a Vízöntő szellemiségének megfelelő összes pozitív tulajdonság megszerzése. Ezeknek az önmagán belül való felfedezése és ezen felnőtt személyiségtudata megszilárdítása.
Most nézzük meg azt, hogy a Lilith és a Sárkányfarok nevű karmapontok egymással, illetve a bolygókkal milyen fényszögben kapcsolódnak, és milyen konstellációban illetve földházban, tehát melyik földi gyakorlati életterületet leképező grafikai horoszkóp mezőben találhatóak? Ezzel feltérképezhetjük az úgynevezett karmikus alakzatokat a sorsképletben, melyek a gyakorlati valóságban igen rejtett, avatatlan szemmel szinte láthatatlan anyai ági örökletes karma-programokat, azaz anyai ágon a lány és fiú utódoknak átadott spirituális tévképzeteknek az utódokban jelentkező, beléjük átszármazó, személyi, karakterbeli tulajdonságok jelenlétét jelzik. És egyben erősíthetjük a felelősségtudatunkat azzal, hogy megfigyeljük, milyen képességeket kell magunkban megkeresni, majd a gyermekeinkben is tudatos neveléssel kialakítani, majd helyesen gyakorolni, gyakoroltatni.

Nézzük, miféle anyai ági karma-pogramokat, tévképzet alkotásra való hajlamokat örökölt:

1. Mivel önnek a legrejtettebb, Lilith nevű karmapontja Tűz jellegű horoszkóp házban, és ugyanakkor Levegő jegyben, azaz az Oroszlán konstellációnak megfelelő 5. földházban található, Ikrek színezettel, továbbá mert ez kvadrátot alkot a Mars és a Szaturnusz bolygókkal, ezért igen erős Világosság- és maszkulinitás-ellenes karmaprogram van jelen a személyiségében. Ez jellemző tehát a tudattalan késztetéseire, az ösztönös vágyéletére. Ön, az ősanyáin keresztül a mások személyiségével szembeni, a karakter-jegyüket nyíltan felvállaló személyekkel szembeni, nyílt, vagy rejtett, tudatos, vagy öntudatlan, szembenállási és versengési késztetéseket hordoz a mélytudattalanjában. Ez a hajlam úgy jöhetett létre, hogy az anyai ági felmenői rejtett személyiségérvényesítési ambíciókat és mélyen rejtett ellenségképzeteket és érzelmeket, tápláltak gondolatban nemcsak a férjükkel szemben, hanem általában a férfias és apa típusú férfiakkal, vagy akár szélesebb tömegekkel, népcsoportokkal szemben is.
Mivel a Lilith mélyen rejtett karmapont, ezért ez a karmikus program az ön tudattalanjában, tehát rejtetten rögzítve maradt, ezért provokatív és a provokációkra azonnal és hirtelen reagáló, netalán önkéntelenül kegyetlenkedő és mély-rejtetten, elfojtottan agresszív, esetleg depressziós hangulat keríti a hatalmába olyankor, amikor eme rejtett tulajdonságát a külvilágban megjelenítő, az átlagosnál férfiasabb, határozott és bátor, szókimondó személlyel, vagy ennek megfelelő, egyértelműen „beszédes” (szimbolikus), sors-jelzést tartalmazó (megjelenítő) helyzettel találkozik. Még egy természetes időjárási lehűlés, hidegfront is haragot és ellenérzést válthat ki önben. Arra vágyik önkéntelenül, hogy megbüntetesse, akár meg is semmisítse az ellenségnek képzelt és gondolt személyeket, tárgyakat, de szélsőséges helyzetben önmaga ellen is fordulhat ez a karmikus késztetése. Az egészséges önérvényesítést agresszív és törtető viselkedésnek tartja, de ennek ellenére, tudattalanul vonzódik, (de legalább is, szimpatizál) hol a gyáva, meghunyászkodó, alárendelődő, máskor meg a versengő, vezérkedő, szenvedélyesen nyers, mindenkin gátlástalanul átgázoló férfiakhoz.
Bár a Mars – egészséges formájában a feltételek nélküli, tüzes, férfias, spontán megnyilvánulást, teremtés, harc és konfliktusvállalást jelző – és a Szaturnusz – a megfontoltságot, törvényes felelősségvállalást, tapasztalati ismeretet, kitartást és helytállást, és igényes apai minőséget jelző bolygó, és a személyiség ilyen jellegű, felszíni tulajdonságait jelzi a horoszkópban, azonban a Lilith nevű karmaponttal alkotott, derék-szögű egyenlő szárú háromszög már rejtett meghatározottságokra és az imént felsorolt normális működéstől eltérő, zavaros személyiségvonásokra, önhátráltató, önakadályozó jellegű, rejtett mozgatórugóra utal. Azaz észrevétlenül elutasítja a tüzes, harcias és spontán férfiakat, főként akkor, ha azok helyes és törvényes felelősségeket is vállalnak: ha például hangosan vitáznak és harcolnak az igazságért, vagy ha határokat szabnak akár az élvezeteknek, akár a szórakozásnak és józan hibabelátásra intik önt, vagy embertársaikat.

2. A Lilith nevű karmapontja ugyanakkor a Levegő jegyű Ikrek konstellációban a 4-es és 5-ös horoszkóp-házak által megtestesített gyakorlati életterületeken, e két földház határán áll a Merkúr bolygóval együttállásban, míg a Sárkányfarok a Föld jegyű Bikában és a neki megfelelő 2-ös ház életterületén látható a sorsképletében. Ezek a karmapontok és bolygóállások azt jelzik, hogy ön a Júdási spekulációs programot, azaz a pozitivista intellektualizmus, vagyis a materialista tudományosság, vagyis a pragmatikus életvezetés kizárólagos értelmében, a külső felszíni megoldások keresésében és tehát, az ésszerűen felépített organizációknak a megváltó erejében való fanatikus hit késztetéseit örökölte az anyai ági női ősein keresztül. Ennek a programnak a jelenléte azt a tudattalan tévképzetet jelzi, amely szerint az életet boldogan és egészségesen lehetne élni az általános emberi - spirituális és a horoszkópból kiolvasható, jellegzetes karmaoldási és megváltódási - egyéni - életfeladataink felvállalása nélkül. Anélkül tehát, hogy a tényleges spirituális fejlődési és a kiegyenlítődési képességeink elérése érdekében szerzett személyes és gyakorlati tapasztalatokból levonnánk a belső mentalitásbeli változtatáshoz szükséges tanulságokat, és hogy megkeresnénk a külső, negatív viselkedések, spontán benyomások és hibás benyomásokra tett és adott reflex-szerű reagálások és cselekedetek, hibás gondolatok, eredmények belső kiváltó okát, eredetét.
Ezzel a sorsprogrammal születnek a technokraták, akik a tudomány és a technika vívmányai által vélik megnyerhetőnek az életet és megválthatónak az emberiséget, azt képzelvén, hogy a boldogságuk és az egészségük azon múlik, hogy megtalálják vagy felfedezik-e, hozzájutnak-e ahhoz az eszközhöz és tudományos - technikai – technológiai ismerethez, amely az ők és az egész emberiség nagy életproblémáját és életfeladatát önmagától tömegesen megoldják. Ez azonban eleve abszurd, hiszen az általános emberi életfeladatokon felül számtalan, a horoszkópban jól látható egyéni életfeladat vár felvállalásra, melyek az egyéni problémák kulcsát , és helyes megoldási lehetőségeit is, adják. Azt látom, hogy önnél az ennek a karmának a másik – a gyakorlati racionális és elméleti gondolkodásra való képtelenség – véglete, vagyis a misztikus – vallásos felhőjárás és a ködevés, illetve a közömbösség kevésbé jellemző. Habár egyik sem jobb a másiknál és mindkét szélsőség ugyanannak a zavarodott szellemiségnek a természeti kifejeződése. Ezért, hogyha az élet bármely területén ilyesmit, ilyen hajlamokat is észlelne a természetében, azt sem kell megtűrni,hanem fel kell oldani. A textilüzemben vállalt szervezői feladatai inkább a pragmatikus racionalitására utalnak, ezért a boldogulása és fejlődése érdekében fontos lenne határozottan elköteleződnie a karma-oldást lehetővé tevő, spirituális és kauzális gondolkozási képességeit kifejleszteni hivatott földi, gyakorlati életfeladatai megismerése és felvállalása, szellemi tudatosítása és gyakorlása mellett.

3. Mivel a Lilith nevű karmapontja a Rákhoz tartozó 4-es ház határán jelenik meg a sorsképletében és a Sárkányfarka a 2-es horoszkópház grafikusan ábrázol életterületén, Bika színezettel, a karmapontok ezen helyzete magzat- család és gyermekellenes tudattalan meghatározottságokra, családszűkítési vágyakra utal. Azaz bármilyen megható és nemes célokért kűzd és bármennyire is szereti látszatra a gyermekeket, önkéntelenül elkerüli a családalapítási lehetőségeket és kifogásokat talál arra, hogy miért nem sikerült még saját családot alapítania, gyermeket szülnie. Ez a negatív program is elsősorban tudatosítással oldható fel, melyet, ha elhatározza magát és felelősségtudattal a családot alapít, akkor ezzel a feladatvállalással már jó úton halad a tragédiákat is okozni képes családellenes karma-programnak a feloldásában és pozitív tulajdonságokká alakításában.

4. A Sárkányfarok a Lilithnél önmagunk előtt kevésbé rejtett karmapont, mely az ön sorsképletében, nemcsak, hogy a Bikához tartozó 2-es ház gyakorlati életkörében van, de még ráadásul, a Bika konstellációban is található.
Ennek a konstellációnak az uralkodó bolygója, a Vénusz, és az ön sorsképletében csak negatív fényszögeket kap a Szaturnusztól, az Uránusztól és a Plútótól. Ez azt jelzi, hogy egy igen erős és hamis, de talán még az ön nappali éber tudata elől is rejtett boldogságszerzési, öncélú élvezethajszolási, hedonista vágy-világ, egy öncélú esztétikai látszatokhoz igazodó késztetés uralkodik önnek a gondolat és képzeletvilágán. Ez megnyilvánulhat beteges kényelemféltésben, a testi és a lelki boldogságérzeteknek hajszolásában és vég nélküli fokozási vágyában, vagy azoknak az el nem érésétől, vagy éppenséggel az elvesztésétől való félelemben, sőt az öröm és boldogság elfogadására való képtelenségében is. Ahogy megnyilvánulhat úgy is, hogy képtelen az anyagi világ jelzéseiből a megfelelő és az anyagon túlmutató következtetéseket levonni. Ahhoz, hogy ténylegesen meghaladja az említett öntudatlan, semmibe vezető, öncélú, anyagias vágyait, a párkapcsolat metafizikai értelmét szükséges megértenie és azt az eredeti rendeltetési értelme szerint gyakorolnia.

5. Mivel a Lilith nevű karmapontja a tűz jegyű Oroszlán konstellációhoz tartozó 5-ös horoszkópház gyakorlati életkörében jelenik meg, ez azt jelzi, hogy ön agresszivitási-kegyetlenkedési, de gyávasági-közömbösségi programot is örökölt az anyai ági őseitől. Emiatt a legkisebb testi vagy helyzeti kényelmetlenség, vagy testi sérülés miatt, illetve az, az által okozott fájdalom miatt is, mindenkit támad gondolatban és képzeletben. Ez azt jelenti, hogy önnek, hosszas és türelmes gyakorlással, önfegyelmezéssel és sorozatos pályamódosításokkal, szükséges uralkodnia önmagán, ahelyett, hogy mások felett akarna uralkodni. Egy finom, szilárd személyiségtudatot kellene kialakítania, melyet a külső világi sikerek hajszolása helyett belső sikerekkel, belső hegyek megmászásával és karma-oldásban szerzett tapasztalattal érhet el kizárólag.

Látható, hogy a karmikus motívumok a sorsképletben ismétlődnek, ezzel is jelzik egy-egy negatív meghatározottság komolyságát és a rá fordítandó erőfeszítés szükségét. Ezért arra bátorítom, hogy a sorsfeltárásnak a többszöri elolvasása után is, még annál is többször, térjen vissza az elméletnek a saját gyakorlati tapasztalataival való egybevetésére, annak az érdekében, hogy képes legyen felfedezni önmagában a legrejtettebb és a fentieknél sokrétűbb és árnyaltabb meghatározottságait.

_________________
A Szellem bármely megnyilvánulása ugyancsak szellem. Az anyag is tehát.


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1 hozzászólás ] 

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség
phpBB SEO