ASZTROLOGOSZ, Kozma Szilárd - karma-asztrológus fóruma

Asztrológiai fórum: Kozma Szilárd és asztrológus-barátainak fóruma
Pontos idő: 2024.03.29. 08:27

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]


Fórum szabályok


"Széles az út amelyen el lehet indulni, de szűk az a kapu, amelyen be lehet jutni a Mennyek Országába."
"Sok a meghívott, kevés a kiválasztott." (Názáreti Jézus)



Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 5 hozzászólás ] 
Szerző Üzenet
HozzászólásElküldve: 2018.10.27. 17:19 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 4221
Tartózkodási hely: Csíkszereda
A bolondságnak két titka és feltétele van:

1) A Bolondság NEM HÜLYESÉG!

Na de mi a kettő közötti különbség?

Az, hogy miközben a hülyeség ártalmas a környezetre nézve, de néha a hülyére nézve is, miközben a bolondság nem az. Az csak meglátja a fonákságot (Esetleg a hülyeséget) és megvastagítván, nagyot kacag rajta, vagyis: ártalmatlanítja. És, ha a fonákságot magán tapasztalja, akkor még nagyobbat kacag, nem szégyelli. Sőt, akkor kacag még istenigazából! A hülyeségnek viszont, általában áldozatai - káros következményei is vannak. - Azért olyan komoly és ellenséges, "mint a vakbélgyulladás".

Az etológusok állítólag sokáig nem tudták megfejteni, hogy a majmok miért vágnak olyan rettenetesen komoly - tudósi pofákat. Aztán megfejtették: mert általában mindig viszket a bőrük...

2) Hanem TUDATOSAN VÉGZETT szakrális cselekedetek sora, amely idővel, személyi magatartássá változik )lassan - lassan...). Azért szakrális, mivel ez az egyedüli "törvényes" öncélú - sőt: krisztusi! - magtartás: Örvendeni "valami olyasminek", ami nincs is, örvendeni csak úgy, önmagában az örvendésért, mert örvendeni jó és egészséges, amiként arról Melinda is idézett néhány orvosi - gyógyászati közhelyet.
Persze, a dolog ennél sokkal több és komolyabb. Ti., azért jó és gyógyító hatású a jó kedélyes, viccelődős lelki - szellemi állapot, mert ahonnan ered az egyetemes lét és tehát mi is, végső soron és nos, ott egyáltalán nincs semmi más (legalább is, mi nem vagyunk képes abból mást felfogni és érzékelni), mint csupa - tiszta boldogság állapot.

De, mondom: legalább is, mi nem vagyunk képesek - mert nincs hozza szervünk és képességünk - felfogni és érzékelni másként, mint boldogságot, azt a magasrendű létállapotot, amit Istennek, Nirvánának, Védának, Tao-nak, Sinto-nak, stb nevezünk. Logikus tehát, hogy amikor bolondozva a boldogságra rá hangolódunk megtelünk olyan szellemiséggel, amely pozitívan rá hat az agyalapi mirigyünkre és Dopamint, szerotonint és endorfint termelünk, amelyek nem csak, hogy boldogság-érzettel töltenek el még inkább, hanem, amelyek a többi mirigyet is egészséges hormonkiválasztásra.

Vagyis: az egész szervezetünket, helyes, vagyis az isten által betervezett működésre serkentik. És ez, ahogy Magyarországon mondták, amikor én még arra járogattam :lol: : Nem semmi! :lol:

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2018.10.29. 13:49 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 4221
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Továbbá, gyors ön- és más- nevettető bolond-boldogság gyakorlat a hosszú - hosszú nyelvöltés a tükörbe a tükör előtt, ugyanott a nyitott tenyereink egymásra és azok egyikének az orrunkra tevésével történő bolond- fityisz-mutatás - magunknak, vagy a fejre állás, vagy - és az öblös kacagás a tükör előtt, vagy, ha egyedül - vagy családosan ülünk az autónkban. Tovább: egymással szembe - szemközt leülünk az ebédlő asztalhoz, és "kórusban kacagunk" (röhögünk). Stb.

Ezeket általános lélek-karbantartó tornaként lehet gyakorolni, de akkor a legjobb, amikor a leginkább el lennénk - vagyunk... - keseredve. - Na akkor kell a leginkább végezni és lehetőleg minél hosszabban, amíg eltűnik a lelkünkből minden morzsányi káromkodhatnék vagy harag, neheztelés, vagy félelem. (A gyűlöletről nem is beszélve!)

Hogy miért? - Lásd a fent leírtakat.

Vigyázat! Vissza-élési lehetőség.

Ezek a szakrális - misztikus :lol: gyakorlatok, csakugyan hatékony eszközök az alacsony rezgés-állapotból való minél gyorsabb kijövésre, a jó kedélyállapot megőrzésére és fenntartására, de: NEM, SOHA NEM PÓTOLHATJÁK a horoszkópból kiolvasható, konkrét - gyakorlati életfeladatok felvállalását és beteljesítését, ami egyedüli lehetőségünk a teljes és tényleges boldogság - a megváltás! - elérésének, és amit nem pótolhat a "csak azért is boldogság"-nak a kétségtelenül üdvös alapállása! Ugyanakkor azoknak az elvégzéséhez szinte elengedhetetlenek!

Mivel ezt a karma-oldási szükséget (kényszert - kötelességet) nem tudják - ismerik, igen sok jó humorérzékkel megáldott személy és pl. neves jó humorista is, meghalt idejekorán.

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2018.12.09. 14:14 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 4221
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Egy témába vágó Bolond vallomás, a téma-indító Koncsos Melindának írt búcsú levélből, aki, sajnos mégsem tudott elég bolond lenni (A félresikerült produktumáról lemondani. - Lásd alant) és az elengedés - lemondás helyett, inkább az elválást választotta, mintsem, hogy a Youtube ről letöröljön egy olyan általa készített, a Jutubra a "Galina-asztrológia" címen feltöltött elképesztő szakmai hibákat tartalmazó, "felkent asztrológusi" :shock: előadást, amely miatt nem vállalhattam a további tanítását - a kauzális asztrológusi képzését, még azzal is megtoldva az ellenszegülést, hogy tulajdonképpen rég óta úgy érzi, hogy:

1) Meghaladta azt a színvonalat, amit képviselek és képviselünk, mint ahogy meghaladottnak érezte a részéről valamikor a katolikus egyházat és a katolikus vallást, és azzal is szakított.

2) Úgy látja, hogy az általam felfedezett és kidolgozott kauzális asztrológiai érzelmezések hibásak és tévképzeteken és tévhiteken alapulnak.

3) Nem akar olyan közösségnek a tagja lenni, amelyben mindenki nekem bólogat ostoba módon és gerinctelenül.

Tehát: amennyiben a Melindának az Asztrologoszról való eltűnése, valakinek feltűnt volna, ezennel szeretném tudatni, hogy ebben az elválási - kiválási kérdésben nem én döntöttem egyértelműen és határozottan, hanem ő, én csak azt kértem tőle, hogy vegye le a Jutubról azt az "előadását", amelyben a konstellációk helyett mindegyre archetípusokat mond, és az emberi test-részeknek a konstellációkkal való analogikus kapcsolatait össze - vissza keverte egymással, feleslegesen ás bántóan relativizálva az egész témakört, meg az asztrológia alapaxiómáinak az örök-érvényű alaptéziseit, mert azokkal az általa kihirdetett téziseivel nagy nyilvánosság előtt, nem vállalhatom tanítványként. Természetesen, hogy az ellenállását látván, felemlegettem és figyelmeztettem az 5. ház csúcsán található Lilithje pozíciójából kikövetkeztethető Tűz-karmáját, vagyis az arra jellemző, nagyon mélyre rejtett személyiségi-zavarát és a jelen helyzetben is működő kevélységét - gőgjét, ami abból is kiderül, hogy zavaróan hadar majdnem minden Galina - asztrológia c. előadásán, és azt tanácsoltam, hogy várja meg a nálam folytatott tanulása végét, és majd, amikor tisztázottakká válnak számára az alapaxiómák és ettől magabiztossá válik, akkor fogjon bele majd a nagy nyilvánosság előtti "néptanításba". Ahogy várható volt, nem csak a mély-tudattalanjában rejtett kevélységet és a gőgöt tagadta le, hanem még a horoszkópja általam végzett beállításának a helyességét is helytelennek, elhibázottnak nyilvánította, ti., hogy Vízöntő lenne az Asvendense, illetve, hogy azzal és amiatt, a Lilithje az 5- háza csúcsán állna. Egyszóval: Benne nincs semmiféle rejtett tűzkarmára jellemző kevélység és gőg, én vagyok az, aki hibásan látom őt, ez általam beállított képlete alapján, mert tévesek az asztrológiai meglátásaim, az én jellemhibáimról nem is beszélve, amelyek miatt csalódnia kellett, nem csak bennem, de "bennünk" is, és már rég érettnek érezte amúgy is az időt, hogy el kell vállalnia ettől a, szerinte, illetve az ő hasonlatával: az autópályán a menetiránnyal szemben haladó közösségtől.
A tévtanaim és téves elméleteim pontos megnevezésével adós maradt, akárcsak azzal a magyarázattal is, hogy miért látja hirtelen hibásnak azt amit most már emígy az én külön-bejáratú asztrológiámnak nevez, miközben talán még egy hónap sem telt azóta hogy, nem is tudom mér, hogy minek a kapcsán, azt a vallomást tette, hogy korábban a teológiában, a pszichológiában, a filozófiában és az elemi asztrológiában hiába kereste a magyarázatit és a megoldást az egészségi és a sorsproblémáira, de itt a logosz-on és a kauzális asztrológiában megtalálta? És persze, adós maradt azoknak a megnevezésével is, akik itt és általában nekem csak bólogatni képesek ostobán és minimális önérzet nélkül.

De legfőképpen azzal a magyarázattal maradt adós a Melinda nevű, sokáig kedvelt és kedvenc fórumozó barátnőnk, hogy a miért képzeli azt, hogy benne semmi kevélység és gőg nem munkálhat, tehát, hogy tévesnek kell lennie az általam végzett, horoszkópbeállításnak is, amennyiben az viszont letagadhatatlan tény, hogy a kínai asztrológia szerint, a Tigris évében született?

Amennyiben valaki kíváncsi lenne még ezután, a Melinda búcsúvételéének a részleteire, esetleg, közlöm majd a leveleinek a fent ismertetett témákra vonatkozó részeit, de nem szívesen teszem, egyrészt mert rengeteget írt, tehát, az, amit fentebb koncentráltan ismertettem, szét van szörva, másrészt, mert ez volt az utolsó kérése, hogy:

"Elég volt. Hagyjuk szépen békében egymást."

Én meg, ezzel az általa elindított témában vágó tanácsommal bocsátottam útjára, hogy:

Mindazonáltal el szeretném mondani még, hogy a Logosz Bolond főrovatában általad indított "bolondkódásók" c. témában elmulasztottam leírni azt a legfontosabb bolondságos alkímiai műveletet, amely a Tarot Bolondjának nem a 22 számához, hanem a 00,00 számához kötődik, és ami a legajánlatosabb (És tulajdonképpen az egyedüli karma-feloldási, és un. "megmenekülési" lehetőség) olyan erős (dupla!) Tűz karmával és hatványozott árnyék-énnel rendelkező személyek számára, mint te.

Én az elején csak az alvási nehézségeim leküzdésére találtam ki, hogy szabaduljak azoktól az intenzív gondolat-halmazoktól, az un. agypörgéstől, amelyek nem hagytak régen fél-éjszakákon át elaludni, és nagyon bevált. Hátha segít neked is:

"Nem vagyok senki és semmi! De tényleg senki és semmi vagyok, sőt: senki és semmi nem vagyok. Annyira nem fontos az, hogy ki vagyok és mi vagyok és, hogy nem érek semmit és semmi jelentősége nincs a személyemnek, hogy amennyiben most meghalnék, annak semmi jelentősége nem lenne, azon kívül, hogy a gyermekeim és a feleségem néhány hónapig gyászolnának és elszomorodnának erre a gondolatra, vagy esetleg és maximum egy - két évig hiányolnának, de egyrészt minden, vagyis az ők élete is folytatódna a maga a karma-oldási kényszerei szerint,. másrészt az egész emberiség életére és létére semmiféle hatással nem lenne. Én egy tökéletes nulla vagyok, és a személyiségemnek, a tudatomnak, az érzéseimnek és a gondolataimnak semmi, de semmi jelentősége nincs."

Hidd el, hogy amennyiben sikerül ezt maradéktalanul a magadévá tenned, nem csak, hogy megszűnnek az egészségi problémáid, de "előled minden sötétség kitér".

Használd hát egészséggel és légy igazából boldog : Szilárd

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2018.12.14. 17:24 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 4221
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Erről beszélek! Ti., ahogy Hamvas Mondja: "Csak ha nem vagyok senki, (esetleg) akkor lehetek valaki." Szegény Melinda,a dupla tűz karmájával, és tripla árnyék-énjével, neki állt engem, szerinte "fontos és szükséges kritikában" részesíteni, és azt hazudni, hogy a korábban általa is értékelt "asztrológiai elméleteimet" elhibázottnak, sőt veszélyesnek is tartja. (Lásd a hasonlatát az autópályai menetiránnyal való szembehaladásról) Sőt, még azt is, hogy Ő már kinőtte magát közülünk, túlfejlődött, mint annak idején a katolikus hitből és egyházi tanításokból és nem akar már e közösséghez tartozni. És mindezt, csak amiatt, mert azt írtam neki, hogy nem vállalhatom tanítványként hogyha egy meredeken elhibázott és egyáltalán, így, tanulatlanul, hogy még az alapaxiómákkal sem volt tisztában, úgy elkészített, és több más szempontból is feleslegesen a nyilvánosság fórumára feltett "asztrológusi" előadásával...
Igen, amennyiben nem veszi zokon - komolyan! - bármely tehetséges személy azt, amit Enikő írt fentebb, tudjon bármennyi elméleti metafizikát is, úgy fog járni mint Melinda, akinek a Lilith által támadott Bak Napja áll a 10. házban. A Bakról (és a Nyilasról) viszont azt tudjuk, hogy képesek a legmagasabb társadalmi - közösségi helyekről a legalacsonyabbra zuhanni: A zenitről a Nadírra, vagyis, a 9 és a 10 házból a 3, vagy a 4 házakba. - A legbiztosabb földi helyekre. Innen aztán neki lehet rugaszkodni újra. De vigyázat, mert ahogy Enikő ezt észre vette: van, ahol már nem létezik vissza vezető út. Sőt: még erős lejtő sem...

Minden esetre, érdemes a Hamvas Béla Harleqin-jét újra és újra elolvasni.

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2018.12.14. 19:11 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 4221
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Gabika kedves, most akkor arra kérlek, hogy írd meg a mai változatodat is, ti., hogy mint 3 gyermekes családanya, és asztrológus tanonc, hogyan látod ezt? Hiszen szó sincs arról, hogy mi itt, holmi olcsó és primitív nihilizmusnak a szócsövei lennénk... Ahhoz nem kellene az emberiség első és talán legfontosabb tudományával annyit foglalatoskodnunk...

"Élni kell, nem túlélni!"

A Bolondnak létezik egyébként, a 22-es változata is! De a kettő egységet képez és együtt van értelme a kettőnek!

Remélve, hogy nem azt vallod, amit akkor, amikor a hangyás :lol: állapotodat megélted, várom szeretettel, a már spirituálisan is gondolkozni képes közgazdász-családanyai vallomásodat a kérdésről.

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Profil  
 
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 5 hozzászólás ] 

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 11 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség
phpBB SEO