ASZTROLOGOSZ, Kozma Szilárd - karma-asztrológus fóruma

Asztrológiai fórum: Kozma Szilárd és feleségének valamint asztrológus-barátainak fóruma
Pontos idő: 2019.01.18. 12:09

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]


Fórum szabályok


"Széles az út amelyen el lehet indulni, de szűk az a kapu, amelyen be lehet jutni a Mennyek Országába."
"Sok a meghívott, kevés a kiválasztott." (Názáreti Jézus)Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 12 hozzászólás ]  Oldal 1, 2  Következő
Szerző Üzenet
HozzászólásElküldve: 2018.10.26. 19:16 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2008.09.17. 16:18
Hozzászólások: 795
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Oroszlán
Aszcendens: Oroszlán
Kedves fórumozók, barátaim. Ami a bolond alapállást illeti, tartozom egy őszinte vallomással:

Én nem nagyon jeleskedem a bolondozásban, nemhogy még nekem lennének úttörő és új ötleteim e téren, de leírhatom, hogy a Szilárd tanácsai melyek voltak a számomra, amelyeket igaz, hogy ritkán és nehezen fogadtam meg, mert az az igazság, hogy van, akinek ehhez is nagyon meg kell fordulnia és újjá kell születnie, hogy végre tényleg elfogadja, hogy bolondság nélkül nem megy, és igenis bármikor adódhat olyan helyzet, hogy bolondkodni muszáj, sőt egyáltalán kötelező boldogságra és bolondságra berendezkedni, ahogy telnek a Szaturnuszi ciklusaink években, úgy egyre inkább...
pl. a hidegvízzel zuhanyzás, ami ugye közismert egészségügyi javallat is :) és bár nehezen veszi rá magát az ember, de nálam, ha nem voltam már eleve nagyon elkeseredett és neheztelő állapotban, valami számomra megoldhatatlannak tűnő lelki problémám, ami mélyebb megértést, és tudatos belső megfordulást is igényelt, tehát nem volt épp túl nagy bajom, akkor garantált feloldódást és nevetést eredményezett. Persze ezt én személy szerint csak melegebb időkben teszem és tettem meg.

De ugyanígy, ha nem is egyenesen a bolondságot és vidámságot, de a belső lelki megnyugvást már a szabad ég alá kimenés, vagy a természetben levés is kiváltja, de persze ez még nem elég... mert boldogság nélkül nem sokat ér ez sem, mert hamar leromboljuk, amit itt megnyugvással szerzünk (egyensúlyt, egészséget).
Az "extrém helyzetek" az embert át szokták billenteni a bolondságba, hogyha van rá nyitottsága, de természetesen a cél az, hogy ezek nélkül is, önmagunktól boldogak és bolondok is lehessünk.

Tehát tovább:
- Csiklandozás - Igaz ehhez kell plusz egy ember, rajtunk kívül és persze a legjobb, ha egy méltó, erős ellenfél csiklandoz, akitől nem szabadulhatunk.
- Tánc és éneklés - vidám zenével természetesen, éneklés nélkül viszont hiába érezzük át zenét, a hatás igen múlandó lesz, hiszen azért születtünk testbe, hogy realizáljunk is, no, nem kell feltétlenül zenésszé válni, éppen elég, ha tánccal és énekléssel részt veszünk benne, a természeti törzseknél vagy épp a vallási szertartásokon sem véletlen a zenés, táncos szertartás, igaz a templomban nem szoktak táncolni, tudtommal, de énekelni és örvendezni: igen! Még ott is. De bőven van templomi kórus, keresztény táncház már kevesebb, de hallani ilyenekről. A cél viszont az, hogy mi magunk „hívjuk meg és idézzük meg” az istent magunkba, és önállóan örvendezzük és ünnepeljünk. (Önállóan, nem állandóan, nehogy valaki félreértse, hiszen nyilván a rendszeres bolondozás arra kell, hogy bennünk minél stabilabbá váljék a boldogság állapota és kitartó koncentrációt igénylő munka, határozott és komoly fellépést igénylő nevelési-szülői teendő, vagy konfliktus-helyzet a külvilágban stb. – ilyenkor a helyzetnek megfelelően el kell végezni a dolgunk teljes szívvel-lélekkel és erőbedobással, de nem tökéletességi és hiúsági ambíciókkal.)

- Egymással viccelődés természetesen, de nem teljesen mindegy, hogy hogyan

Szilárd sokszor mondta a bukfencet, fejenállást, ezt is ritkán műveltem, de hatott, szélsőségesen elkeseredett állapotban is, (nem véletlenül az akasztott ember a jelképe az újjászületés előfutárának mondható XII-es tarot kártyán) tehát tényleg elveszti tőle az ember a rossz kedvét, igaz csak rövid időre, mint úgy általában a bolondozások esetében, legyen az spontán hahotázás, hidegzuhany, éneklés vagy bármi. Hosszú távon alternálni kell a belső munkát, a tudatos emelkedést (elhatározások és megvilágosodások révén) és a boldogság szint tartásáért lehetőleg rendszeresen (reggel, délben este, evés előtt, evés után :) ) valamit bolondozni.

A szóbeli bolondozást viccelést viszont magunknak kell kitalálni, főként ahhoz, hogy mások rossz hangulata, vagy hozzáállása ne ragadjon ránk, és egyáltalán ne tudja senki elrontani a kedvünk semmivel, ahhoz tudni kell úgy reflektálni szóban, hogy az se sértő ne legyen, de mégis elhárítsuk a másik embernek a karmikus reflexének hatásait, a minket érő téves szerepbe helyezést, félrekezelést, megrövidítést stb., ami akár lehet a mi karmikus megnyilvánulásunk visszahatása is (nagyon sokszor pont ezért kapunk nekünk nem tetsző bánásmódot, szerepeket és válaszokat) de nem kötelező a rossz irányba tovább menni, ki lehet onnan hátrálni, farolni, illetve hát: Meg kell tudni fordulni.

Hogy hogyan kell a bolond logika szerint viccelődni, arról itt érdemes lenne hosszasan értekezni  Egyfajta éberséget igényel a viccelődés, minden életterület alapállása szempontjából ébernek kell lenni és az alapálláson megmaradni. Végül is a naplózás az alapálláshoz való visszatérést kellene segítse a mantrák és a tanulmányok pedig az alapállásunk megerősítését.
Az biztos, hogy a lényegnél kell mindig maradni és a lényegre mindig rá kell kérdezni, egyszerűen és a helyzetnek az eredeti, gyakorlati funkcióját, mindenkinek az eredeti kötelességeit (munkahelyit vagy társadalmi együttélésit) számon kérni.

A viccelődés sem erősségem, de azért hozzá teszem, könnyen el is térülök a helyes alapállástól, illetve megfeledkezem egy-egy adott életterült lényegi alapállásáról, főként gyermekekkel, és úgy pedig a viccelődésnek később negatív következményei lesznek, tehát még ezt is csak felelősen lehet :) Viszont jó hír, én magam is tapasztalhattam magamon, hogy a magunkban való bolondozás segíti a felelős gondolkozás kifejlesztését is (de főleg az árnyék-én elhallgattatását), vagyis, amennyiben valaki pl. hozzám hasonlóan eléggé Szaturnusz ellenes szellemiségűvé vált felnőtt korára, vagy már úgy született (Negatív Szaturnusz, Bak karma) akkor ezt a karmát oldani is segít a bolondozás, tehát direkt a felelősségről való naplózás és elmélkedés közben is érdemes bolondkodni, de ez már inkább az a fejezet lehetne, hogy mi mindenre jó a bolondozás. Mi megadjuk az irányt magunknak és ha nem megy, hogy elinduljunk, vagy átjussunk egy akadályon: a bolondozás segít. Aki viccelni nem tud, az esetleg tud bukfencezni, és aki egyiket se, az próbál énekelni és táncolni és jó esetben minden bolondságra képes lesz előbb-utóbb. (De nem őrültségre, hanem bolondságra.)

A bolondsághoz jó recept még, hogy mindenki a saját gyengéjéből kell kiinduljon és azt az ártatlan és ártalmatlan bolondságot megcélozni, amit legkevésbé sem vállalna. Mindig a félelmek, téveszmék, gyávaság leküzdése a cél. De persze a többi bolondságot sem kell mellőzni és hanyagolni, és nem kell spórolni a bolondkodási lehetőségeken.
Viszont vannak helyzetek, amikor kívül nincs helye a bolondozásnak, hanem nagyon is komoly, szaturnuszi fellépésre van szükség. Akárhogy is, de belül akkor sem szabad elveszíteni a bolondsággal való belső kapcsolatot és újból vissza kell térni, kilazulni és kaphatóvá válni önmagunk bolonddá tevésére és a fejünkön átfordulásra, a szelídségre, hibabelátásra, türelemre...

De bolondság még egyáltalán tisztán és hangosan, egyértelműen képviselni magunkat, felvállalni kérdéseinket, panaszainkat - ezek ugye manapság kint a társadalomban már nem is természetesek, sajnos, legalábbis sokaknak nem.
Bolondság az is, hogy bármi amit teszünk belső szelídséggel, a fejlődésünkért tesszük, és sorsunkat a teremtő kezébe helyezve, bolond hittel vágunk bele valamibe. Értem ez alatt azokat a helyzeteket, amikor ki kell mondani hogy "meztelen a király". Amikor a hivatalnokot kell megtanítani arra, hogy mi is lenne a kötelessége, amikor az ember a bíróval vitázik arról, hogy az nem a törvény szerint jár el stb. Én ilyeneken, vagy hasonlókon keresztül mentem régebb, pl. a Gerle Éva ügy idején, de a nyár óta a nagyon téves harcom és háborúm óta, visszaestem és most újból szoktatom magam ahhoz, hogy az igazság pártján kell állni és őszintén képviselni az igazat bármilyen világi tekintéllyel, bármilyen tisztes társadalmi státuszú és feladatú emberrel szemben, ez nekem korábban is gyengém volt személyiségi (Nyilas) karmám miatt is. És egyáltalán bárkik előtt vállalván a közgondolkodással, tévhitekkel és téves szokásokkal szembe lehet menni, minimum vélemény-nyilvánítás szintjén, de adott esetben, ha érdekünk fűz hozzá, akkor elvárások szintjén is.

Az igazságért való harc, önmagunk vállalása az igazságért való harcban és a bolondkodni tudás kéz a kézben jár és összefügg, még akkor is, hogyha kevés olyan embert látunk, aki az igazság-harcosból bölcs bolonddá is tud érni. És sajnos a modern civilizációban még az igazság harcos is elég kevés, tisztelet a kivételnek. (Én a politika területén, mivel ez harci terület is, ilyennek látom Orbán Viktort, Morvai Krisztinát, Tarlós Istvánt, Kövér Lászlót.)

Ezt a kiemelést az igazságért való harc, a tapasztalt, a bölcsesség, a kiforrás, a megszilárdulás, a Szaturnuszi megerősödés között azért is tartottam fontosnak, mert a beavatási tanok jelenben is ismert ábrázolásai általában egy ártalmatlan, vagy annak tűnő bolondot mutatnak és tény, hogy a bolondság alapállásából fakadóan "ártalmatlan" vagyis ténylegesen senkinek sem ártó, de ez a legfelsőbb szinteken igaz, ez a legfelsőbb szintek békéje, ami koránt sem jelenti azt, hogy a Bolond elveszítené (el kellene veszítse) a nyers védekező képességét, fizikai erejét, ügyességét, visszavágni tudó eszét és nyelvét, sőt, a bolond minél bölcsebb, szeretetteljesebb és szelidebb, annál erősebb, és annál keményebb ellenfél. Ezzel nem számolnak sosem az árnyék-én vezérelt személyek, akik végül is sorskutyának állnak be, hosszabb, rövidebb időre bárki számára. Azt nem állíthatom, hogy a sors kutyái végre leszállnának róla, a Bolondról, amint egyre edzettebbé és bölcsebbé válik, hiszen még a tarot kártya is a hozzáragadt, rá akaszkodó sorskutyával ábrázolja a Bolondot, és ennek nyilván az a jelentése, hogy valamilyen formában a harc szüksége mindig fennmarad, és talán ez a legegészségesebb, persze kellő regenerálódási lehetőséggel és idővel és igazi társak segítségével. De tény, hogy ha megvívta nagy harcait, akkor egyre inkább békével tűri, és egyre rutinosabban veri vissza a sorskutyákat. Mint ahogy ezirányú fejlődés a harcművészet lényege is, úgy az egész bolondságé.
Többször figyelmeztetett arra Szilárd, hogy a karate gyakorlásában is egy fontos szempont, hogy a gyengepontjainkat erősíteni kell, ha egyik lábunk vagy kezünk gyengébb, vagy ügyetlenebb a karateban, mint a másik, akkor külön figyelem, munka kell annak erősítésére. Pont, ahogy a karmaoldásra az életben.
De ki más is lehetne oldott és boldog, ha nem az, aki bátor, és aki bátorságával az igazság oldalán áll és nem a saját karmáját védi? Aki másokkal nem a liberalizmus minden devianciát elfogadó logikájával beszél, és nem tartja azokat tiszteletben? Aki mindennek ellenére, nem lázad úton útfélen, nem is vonul ki a társadalomból, nem fanatikus.
Egy dolog kimondani, és más dolog, amikor még harcolni is kell érte. Kétségtelenül nagy bolondság, legalábbis sikerül bolondként harcolni, ha az ember nem ragad bele a harci szituációba, a problémába, még közben sem és ezért harc közben is meglepi ötleteivel, lépéseivel a vele törvénytelenkedni próbálókat - ha nem ragad bele utána sem a harc hevébe, hanem onnan a gyakorlati, külső csatázás után mindig kiemelkedik, nyugodt lélekkel, mosolyogva és a fejében az égi dallamokat hallva tovább megy a többi dolgát végezni.

De bolondság az is, hogy az ember nem akar a nárcisztikus sztárokra hasonlítani, sem magazinba illő otthont, vagy autót, hanem ilyen szempontból az igényességet és alázatot össze tudja egyeztetni görcsölés nélkül, és laza tud maradni. Aztán lehet, hogy pont ezért mégis megkapja mind az előbbieket, viszont nem hamisítva, nem lufiként és nem szalmaláng sikerként, nem sminkelten, mesterkélten és nem sterilen, tehát nem úgy és nem akkor, amikor még úgyis boldogtalan lenne mindazzal.

A bolondságba belekezdeni olyan, mint fél lábon egyensúlyozni, az ember sokszor elbillen, elveszti egyensúlyát, de nem folytatni a legnagyobb vétek. Számítsunk arra, hogy mindahányszor kibillenünk a szellemi egyensúlyunkból, ha elveszítjük a humorunkat, vagyis az éberségünket, az árnyék-énünk lesből ugrik ránk. Meg kell tehát tanulnunk azt szembe kacagni, mókát gyártani a rovására, vagyis a büdös - nagy komolyságunk és az ostoba vádaskodásaink, rágalmazási szándékaink, "ártatlan" védekezéseink rovására. És csak azért is, kacsintgassunk tovább kedélyesen, ismétlés a tudás anyja. „Aki megfogta az eke szarvát ne nézzen hátra” – de persze hátranézünk még ezerszer, mindig eszünkbe jut olyan gondolat, aminek nem kéne: de ne maradjunk úgy, mert akkor elindulnak az érzések, a mágia és a tettek is, és akkor e két utóbbival főként, lerombolunk megint mindent amit építettünk... Ne jussunk el oda, hogy, amikor valami végzetes történik általunk, mindig forduljunk vissza az eredeti irányba, és mentsük ami menthető és építsük, ami építhető és legyünk boldogok. Akarom mondani: bolondok.

_________________
"Egy csepp realizáció többet ér egy könyvtárnyi elméletnél." - Hamvas
És: A bolondság az egyetlen pajzs, és az egyedüli biztos talaj.

http://aldottelet.com/


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2018.10.27. 17:19 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 3985
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Skorpió
Aszcendens: Oroszlán
A bolondságnak két titka és feltétele van:

1) A Bolondság NEM HÜLYESÉG!

Na de mi a kettő közötti különbség?

Az, hogy miközben a hülyeség ártalmas a környezetre nézve, de néha a hülyére nézve is, miközben a bolondság nem az. Az csak meglátja a fonákságot (Esetleg a hülyeséget) és megvastagítván, nagyot kacag rajta, vagyis: ártalmatlanítja. És, ha a fonákságot magán tapasztalja, akkor még nagyobbat kacag, nem szégyelli. Sőt, akkor kacag még istenigazából! A hülyeségnek viszont, általában áldozatai - káros következményei is vannak. - Azért olyan komoly és ellenséges, "mint a vakbélgyulladás".

Az etológusok állítólag sokáig nem tudták megfejteni, hogy a majmok miért vágnak olyan rettenetesen komoly - tudósi pofákat. Aztán megfejtették: mert általában mindig viszket a bőrük...

2) Hanem TUDATOSAN VÉGZETT szakrális cselekedetek sora, amely idővel, személyi magatartássá változik )lassan - lassan...). Azért szakrális, mivel ez az egyedüli "törvényes" öncélú - sőt: krisztusi! - magtartás: Örvendeni "valami olyasminek", ami nincs is, örvendeni csak úgy, önmagában az örvendésért, mert örvendeni jó és egészséges, amiként arról Melinda is idézett néhány orvosi - gyógyászati közhelyet.
Persze, a dolog ennél sokkal több és komolyabb. Ti., azért jó és gyógyító hatású a jó kedélyes, viccelődős lelki - szellemi állapot, mert ahonnan ered az egyetemes lét és tehát mi is, végső soron és nos, ott egyáltalán nincs semmi más (legalább is, mi nem vagyunk képes abból mást felfogni és érzékelni), mint csupa - tiszta boldogság állapot.

De, mondom: legalább is, mi nem vagyunk képesek - mert nincs hozza szervünk és képességünk - felfogni és érzékelni másként, mint boldogságot, azt a magasrendű létállapotot, amit Istennek, Nirvánának, Védának, Tao-nak, Sinto-nak, stb nevezünk. Logikus tehát, hogy amikor bolondozva a boldogságra rá hangolódunk megtelünk olyan szellemiséggel, amely pozitívan rá hat az agyalapi mirigyünkre és Dopamint, szerotonint és endorfint termelünk, amelyek nem csak, hogy boldogság-érzettel töltenek el még inkább, hanem, amelyek a többi mirigyet is egészséges hormonkiválasztásra.

Vagyis: az egész szervezetünket, helyes, vagyis az isten által betervezett működésre serkentik. És ez, ahogy Magyarországon mondták, amikor én még arra járogattam :lol: : Nem semmi! :lol:

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2018.10.29. 13:49 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 3985
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Skorpió
Aszcendens: Oroszlán
Továbbá, gyors ön- és más- nevettető bolond-boldogság gyakorlat a hosszú - hosszú nyelvöltés a tükörbe a tükör előtt, ugyanott a nyitott tenyereink egymásra és azok egyikének az orrunkra tevésével történő bolond- fityisz-mutatás - magunknak, vagy a fejre állás, vagy - és az öblös kacagás a tükör előtt, vagy, ha egyedül - vagy családosan ülünk az autónkban. Tovább: egymással szembe - szemközt leülünk az ebédlő asztalhoz, és "kórusban kacagunk" (röhögünk). Stb.

Ezeket általános lélek-karbantartó tornaként lehet gyakorolni, de akkor a legjobb, amikor a leginkább el lennénk - vagyunk... - keseredve. - Na akkor kell a leginkább végezni és lehetőleg minél hosszabban, amíg eltűnik a lelkünkből minden morzsányi káromkodhatnék vagy harag, neheztelés, vagy félelem. (A gyűlöletről nem is beszélve!)

Hogy miért? - Lásd a fent leírtakat.

Vigyázat! Vissza-élési lehetőség.

Ezek a szakrális - misztikus :lol: gyakorlatok, csakugyan hatékony eszközök az alacsony rezgés-állapotból való minél gyorsabb kijövésre, a jó kedélyállapot megőrzésére és fenntartására, de: NEM, SOHA NEM PÓTOLHATJÁK a horoszkópból kiolvasható, konkrét - gyakorlati életfeladatok felvállalását és beteljesítését, ami egyedüli lehetőségünk a teljes és tényleges boldogság - a megváltás! - elérésének, és amit nem pótolhat a "csak azért is boldogság"-nak a kétségtelenül üdvös alapállása! Ugyanakkor azoknak az elvégzéséhez szinte elengedhetetlenek!

Mivel ezt a karma-oldási szükséget (kényszert - kötelességet) nem tudják - ismerik, igen sok jó humorérzékkel megáldott személy és pl. neves jó humorista is, meghalt idejekorán.

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2018.11.19. 13:37 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2009.10.24. 21:34
Hozzászólások: 225
Napjegy: Vízöntő
Aszcendens: Ikrek
Szerintem is jó a kezdeményezés. Én két dolgot tennék hirtelen hozzá:

1) 9 éve azért kezdtem el kung fura járni, mert nagyon tetszettek Jackie Chan vicces filmjei. Meg is vettem az önéletrajzi könyvét. Hétvégén megint kezembe akadt, és nézzétek, milyen a könyv hátsó borítója (csatolom):

hát itt láthatunk bőven vicces pofákat. Úgy látszik, ő is érti a bolondságot :-).

2) Van egy mondás, amit a gyerekeim osztályfőnökétől tanultunk. Ha valaki elkezd valami piszlicsáré ügyön nyavalyogni, akkor a család kórusban ezt feleli: "És akkor mi van? Leszakad az ég?"


Próbáljátok ki. Nagyon felszabadító hatású ezzel a mondattal szembesülni, amikor épp valaki belemerül egy, a megváltás szempontjából teljesen lényegtelen problémába :-). Nálunk ez általában azzal zárul, hogy a panaszkodó az egész családdal nevet egy jóízűt.


Csatolmányok:
WP_20181118_002.jpg [390.99 KiB]
Még senki sem töltötte le.

_________________
"... Istennel lehetetlenség együtt lenni napszemüvegben." Bono
Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2018.12.09. 14:14 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 3985
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Skorpió
Aszcendens: Oroszlán
Egy témába vágó Bolond vallomás, a téma-indító Koncsos Melindának írt búcsú levélből, aki, sajnos mégsem tudott elég bolond lenni (A félresikerült produktumáról lemondani. - Lásd alant) és az elengedés - lemondás helyett, inkább az elválást választotta, mintsem, hogy a Youtube ről letöröljön egy olyan általa készített, a Jutubra a "Galina-asztrológia" címen feltöltött elképesztő szakmai hibákat tartalmazó, "felkent asztrológusi" :shock: előadást, amely miatt nem vállalhattam a további tanítását - a kauzális asztrológusi képzését, még azzal is megtoldva az ellenszegülést, hogy tulajdonképpen rég óta úgy érzi, hogy:

1) Meghaladta azt a színvonalat, amit képviselek és képviselünk, mint ahogy meghaladottnak érezte a részéről valamikor a katolikus egyházat és a katolikus vallást, és azzal is szakított.

2) Úgy látja, hogy az általam felfedezett és kidolgozott kauzális asztrológiai érzelmezések hibásak és tévképzeteken és tévhiteken alapulnak.

3) Nem akar olyan közösségnek a tagja lenni, amelyben mindenki nekem bólogat ostoba módon és gerinctelenül.

Tehát: amennyiben a Melindának az Asztrologoszról való eltűnése, valakinek feltűnt volna, ezennel szeretném tudatni, hogy ebben az elválási - kiválási kérdésben nem én döntöttem egyértelműen és határozottan, hanem ő, én csak azt kértem tőle, hogy vegye le a Jutubról azt az "előadását", amelyben a konstellációk helyett mindegyre archetípusokat mond, és az emberi test-részeknek a konstellációkkal való analogikus kapcsolatait össze - vissza keverte egymással, feleslegesen ás bántóan relativizálva az egész témakört, meg az asztrológia alapaxiómáinak az örök-érvényű alaptéziseit, mert azokkal az általa kihirdetett téziseivel nagy nyilvánosság előtt, nem vállalhatom tanítványként. Természetesen, hogy az ellenállását látván, felemlegettem és figyelmeztettem az 5. ház csúcsán található Lilithje pozíciójából kikövetkeztethető Tűz-karmáját, vagyis az arra jellemző, nagyon mélyre rejtett személyiségi-zavarát és a jelen helyzetben is működő kevélységét - gőgjét, ami abból is kiderül, hogy zavaróan hadar majdnem minden Galina - asztrológia c. előadásán, és azt tanácsoltam, hogy várja meg a nálam folytatott tanulása végét, és majd, amikor tisztázottakká válnak számára az alapaxiómák és ettől magabiztossá válik, akkor fogjon bele majd a nagy nyilvánosság előtti "néptanításba". Ahogy várható volt, nem csak a mély-tudattalanjában rejtett kevélységet és a gőgöt tagadta le, hanem még a horoszkópja általam végzett beállításának a helyességét is helytelennek, elhibázottnak nyilvánította, ti., hogy Vízöntő lenne az Asvendense, illetve, hogy azzal és amiatt, a Lilithje az 5- háza csúcsán állna. Egyszóval: Benne nincs semmiféle rejtett tűzkarmára jellemző kevélység és gőg, én vagyok az, aki hibásan látom őt, ez általam beállított képlete alapján, mert tévesek az asztrológiai meglátásaim, az én jellemhibáimról nem is beszélve, amelyek miatt csalódnia kellett, nem csak bennem, de "bennünk" is, és már rég érettnek érezte amúgy is az időt, hogy el kell vállalnia ettől a, szerinte, illetve az ő hasonlatával: az autópályán a menetiránnyal szemben haladó közösségtől.
A tévtanaim és téves elméleteim pontos megnevezésével adós maradt, akárcsak azzal a magyarázattal is, hogy miért látja hirtelen hibásnak azt amit most már emígy az én külön-bejáratú asztrológiámnak nevez, miközben talán még egy hónap sem telt azóta hogy, nem is tudom mér, hogy minek a kapcsán, azt a vallomást tette, hogy korábban a teológiában, a pszichológiában, a filozófiában és az elemi asztrológiában hiába kereste a magyarázatit és a megoldást az egészségi és a sorsproblémáira, de itt a logosz-on és a kauzális asztrológiában megtalálta? És persze, adós maradt azoknak a megnevezésével is, akik itt és általában nekem csak bólogatni képesek ostobán és minimális önérzet nélkül.

De legfőképpen azzal a magyarázattal maradt adós a Melinda nevű, sokáig kedvelt és kedvenc fórumozó barátnőnk, hogy a miért képzeli azt, hogy benne semmi kevélység és gőg nem munkálhat, tehát, hogy tévesnek kell lennie az általam végzett, horoszkópbeállításnak is, amennyiben az viszont letagadhatatlan tény, hogy a kínai asztrológia szerint, a Tigris évében született?

Amennyiben valaki kíváncsi lenne még ezután, a Melinda búcsúvételéének a részleteire, esetleg, közlöm majd a leveleinek a fent ismertetett témákra vonatkozó részeit, de nem szívesen teszem, egyrészt mert rengeteget írt, tehát, az, amit fentebb koncentráltan ismertettem, szét van szörva, másrészt, mert ez volt az utolsó kérése, hogy:

"Elég volt. Hagyjuk szépen békében egymást."

Én meg, ezzel az általa elindított témában vágó tanácsommal bocsátottam útjára, hogy:

Mindazonáltal el szeretném mondani még, hogy a Logosz Bolond főrovatában általad indított "bolondkódásók" c. témában elmulasztottam leírni azt a legfontosabb bolondságos alkímiai műveletet, amely a Tarot Bolondjának nem a 22 számához, hanem a 00,00 számához kötődik, és ami a legajánlatosabb (És tulajdonképpen az egyedüli karma-feloldási, és un. "megmenekülési" lehetőség) olyan erős (dupla!) Tűz karmával és hatványozott árnyék-énnel rendelkező személyek számára, mint te.

Én az elején csak az alvási nehézségeim leküzdésére találtam ki, hogy szabaduljak azoktól az intenzív gondolat-halmazoktól, az un. agypörgéstől, amelyek nem hagytak régen fél-éjszakákon át elaludni, és nagyon bevált. Hátha segít neked is:

"Nem vagyok senki és semmi! De tényleg senki és semmi vagyok, sőt: senki és semmi nem vagyok. Annyira nem fontos az, hogy ki vagyok és mi vagyok és, hogy nem érek semmit és semmi jelentősége nincs a személyemnek, hogy amennyiben most meghalnék, annak semmi jelentősége nem lenne, azon kívül, hogy a gyermekeim és a feleségem néhány hónapig gyászolnának és elszomorodnának erre a gondolatra, vagy esetleg és maximum egy - két évig hiányolnának, de egyrészt minden, vagyis az ők élete is folytatódna a maga a karma-oldási kényszerei szerint,. másrészt az egész emberiség életére és létére semmiféle hatással nem lenne. Én egy tökéletes nulla vagyok, és a személyiségemnek, a tudatomnak, az érzéseimnek és a gondolataimnak semmi, de semmi jelentősége nincs."

Hidd el, hogy amennyiben sikerül ezt maradéktalanul a magadévá tenned, nem csak, hogy megszűnnek az egészségi problémáid, de "előled minden sötétség kitér".

Használd hát egészséggel és légy igazából boldog : Szilárd

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2018.12.12. 17:20 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2016.03.18. 10:59
Hozzászólások: 16
Napjegy: skorpió
Aszcendens: szűz
Elorebocsatom, hogy rajtam kivulallo okok miatt kenytelen vagyok a magyar ekezeteket, irasjeleket hanyagolni, ezert kisse kenyelmetlen lehet olvasni iromanyom!
Annyit szeretnek hozzafuzni a temahoz, hogy kegyetlen szemelyes tapasztalatok ebresztettek ra arra, mennyire fontos ez a "senki es semmi nem vagyok" . Bizonyos (hozzam hasonlo) karakterekkel rendelkezo egyeneknek elengedhetetlen. Ennek mellozese, kispalyara allitasa, vagy netan tagadasa, egy bizonyos szinten tul sertegetese az Uristennek, sot semmibevetele az egyetemes vilagrendnek, sajat jobbik felunk szembekopese. Azert mert eloszor ugye hatat kell forditani az altalanos vilagi konjunkturanak, nekiallni elszantan megmaszni a hegyet a meredekebbik oldalan, ekozben ezerszer visszaesunk, megbotlunk, majd ismet talpraallunk (ha ra nem untunk es abba nem hagyjuk) es folytatjuk az utat, majd feljutunk a csucsra vert izzadva es osszeszoritott fogakkal. Ami ott var, az meglatasom es sejtesem szerint nem az edes gyozelem, hanem a dobbenet, hogy az igazi csucshoz egy hatalmas, nyaktoro szakadek vezet, ami mar mar halalugras. Halalugras, mert innen, menetkozben, nincs visszafordulasi lehetoseg, visszacsuszas, hanem a mindent vagy semmit elve alapjan aterunk, vagy lezuhanunk. Ha eddig a pontig nem tettuk magunkeva a fent emlitett hozzaallast, akkor menthetetlenul lezuhanunk. Mikor alkalomadtan szornyu tragediakrol ertesultem, mindig elgondolkodtam, hogy ha az ujsagok nem irnanak errol, semmit de semmit nem tudnek rola. Azt lattam, hogy megis mindennek ellenere, ami mar annyira egbekialto igazsagtalansag, vagy fajdalom, gyasz, 99%-a az emberisegnek nem erzekel semmit. Eleteben nincs es nem is lesz valtozas emiatt. Lehet egy anya valahol elvesztette akar harom gyermeket is egyszerre, az eg megis kek, a nap sut, en el kell erjek munkaba, a gyerek ehes lesz, az ebed megfo. Mindezzel egyutt es mindennek ellenere! Tegye szivere a kezet az, aki soha nem erezte ugy, hogy most a Fold is meg kell alljon forgasabol egy pillanatra, es megse tortenik meg, megis megy minden tovabb. Talan hetmilliardan vagyunk. Egy zsak buzanal sem szamit egy szem ha elveszik, meg szaz szem sem. Akkor en mit vagyok olyan nagyra magammal, akkor mit ugralok, mint egy bolha? Tan tenyleg bolha vagyok?
Nem kisebbsegrendusegi erzesrol van szo, nem is minden-mindegy nihilista alapallapotrol, hanem viszonyitasi alaprol, realis helyzeterzekelesrol! Enelkul, legkesobb az utolso nagy lepes (vagy ugras) elott leszedulunk es nyakunk szegjuk, enelkul, meglatasom szerint nem lehet eleg batorsagunk sem atlepni a kuszobon. Enelkul vegso soron "por es homu vogymuk" akkor is ha oriasi lehetoseg rejtozik bennunk!

_________________
Balázs Buzsi Enikő


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2018.12.12. 19:06 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2016.03.18. 10:59
Hozzászólások: 16
Napjegy: skorpió
Aszcendens: szűz
Egyetlen egy hopehely vagyok a suru, hofodte tajban, egyetlen egy vizcsepp a folyoban, egyetlen egy fa az oserdoben, egyetlen tulevel a fenyoerdoben, egyetlen porszem a porszivo tartalyaban....
Meg hosszueletu ember eseten is mi az a 90 vagy akar 100 ev mondjuk a Fold millio evehez kepest? Kozulunk ki tud erzelmileg viszonyulni egy tobbezer eves mumiahoz? Ismeri valaki gondolatait, vivodasait, problemait? Fejlett tehnikainkkal ki tudjuk mutatni mi volt akar az utolso vacsoraja, milyen betegsegei voltak, milyen tarsadalmi rangja volt, de hogy milyen volt emberkent, apakent, gyermekkent, egy kozosseg tagjakent, mi marcangolta belulrol, milyen volt a mosolya, viszonya embertarsaihoz, azt aligha. Meg par ezer ev mulva a letezeserol sem tudnak majd, pedig az o idejeben talan sokak szamara nagy jelentosegu volt elete, halala. De mostanra mar nincs aki meg csak emlekezne sem ra......

_________________
Balázs Buzsi Enikő


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2018.12.14. 17:24 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 3985
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Skorpió
Aszcendens: Oroszlán
Erről beszélek! Ti., ahogy Hamvas Mondja: "Csak ha nem vagyok senki, (esetleg) akkor lehetek valaki." Szegény Melinda,a dupla tűz karmájával, és tripla árnyék-énjével, neki állt engem, szerinte "fontos és szükséges kritikában" részesíteni, és azt hazudni, hogy a korábban általa is értékelt "asztrológiai elméleteimet" elhibázottnak, sőt veszélyesnek is tartja. (Lásd a hasonlatát az autópályai menetiránnyal való szembehaladásról) Sőt, még azt is, hogy Ő már kinőtte magát közülünk, túlfejlődött, mint annak idején a katolikus hitből és egyházi tanításokból és nem akar már e közösséghez tartozni. És mindezt, csak amiatt, mert azt írtam neki, hogy nem vállalhatom tanítványként hogyha egy meredeken elhibázott és egyáltalán, így, tanulatlanul, hogy még az alapaxiómákkal sem volt tisztában, úgy elkészített, és több más szempontból is feleslegesen a nyilvánosság fórumára feltett "asztrológusi" előadásával...
Igen, amennyiben nem veszi zokon - komolyan! - bármely tehetséges személy azt, amit Enikő írt fentebb, tudjon bármennyi elméleti metafizikát is, úgy fog járni mint Melinda, akinek a Lilith által támadott Bak Napja áll a 10. házban. A Bakról (és a Nyilasról) viszont azt tudjuk, hogy képesek a legmagasabb társadalmi - közösségi helyekről a legalacsonyabbra zuhanni: A zenitről a Nadírra, vagyis, a 9 és a 10 házból a 3, vagy a 4 házakba. - A legbiztosabb földi helyekre. Innen aztán neki lehet rugaszkodni újra. De vigyázat, mert ahogy Enikő ezt észre vette: van, ahol már nem létezik vissza vezető út. Sőt: még erős lejtő sem...

Minden esetre, érdemes a Hamvas Béla Harleqin-jét újra és újra elolvasni.

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2018.12.14. 19:02 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2009.10.24. 21:34
Hozzászólások: 225
Napjegy: Vízöntő
Aszcendens: Ikrek
Ennek a negatív vetületét megéltem életemben 1-2x, amikor teljesen magam alatt voltam. Amikor annyira semminek éreztem magam, hogy azon gondolkoztam, hogy minek küzd itt mindenki az ócska kis gondjain, amikor mondjuk 80 év múlva úgyis vége az egésznek? Abban a pillanatban minden egyes embert csak egy hülye kis hangyának láttam aki fut a hülye kis vágya után.
Aztán rájöttem, hogy azért valahogy ki kell bírni azt a 80 évet is...

_________________
"... Istennel lehetetlenség együtt lenni napszemüvegben." Bono


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2018.12.14. 19:11 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 3985
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Skorpió
Aszcendens: Oroszlán
Gabika kedves, most akkor arra kérlek, hogy írd meg a mai változatodat is, ti., hogy mint 3 gyermekes családanya, és asztrológus tanonc, hogyan látod ezt? Hiszen szó sincs arról, hogy mi itt, holmi olcsó és primitív nihilizmusnak a szócsövei lennénk... Ahhoz nem kellene az emberiség első és talán legfontosabb tudományával annyit foglalatoskodnunk...

"Élni kell, nem túlélni!"

A Bolondnak létezik egyébként, a 22-es változata is! De a kettő egységet képez és együtt van értelme a kettőnek!

Remélve, hogy nem azt vallod, amit akkor, amikor a hangyás :lol: állapotodat megélted, várom szeretettel, a már spirituálisan is gondolkozni képes közgazdász-családanyai vallomásodat a kérdésről.

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 12 hozzászólás ]  Oldal 1, 2  Következő

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség
phpBB SEO