ASZTROLOGOSZ, Kozma Szilárd - karma-asztrológus fóruma

Asztrológiai fórum: Kozma Szilárd és feleségének valamint asztrológus-barátainak fóruma
Pontos idő: 2019.02.20. 04:08

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 96 hozzászólás ]  Oldal 1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Következő
Szerző Üzenet
HozzászólásElküldve: 2008.09.25. 22:55 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 4012
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Skorpió
Aszcendens: Oroszlán
Linda kérdése az Emőke baráti tpoic-jából:


"Szilárdhoz is intézem azt a kérdést-, hogy bizony , amig nem voltam várandós addig is volt olyan , hogy szeretkezés után émelygés és gyomorremegés fogott el. Még akkor is , ha legjobb képességeim szerint teljesen odaadtam magam. Mikor fog ez elhagyni egészen vajon?

Én úgy gondolom- bocsánat , ha tévedek-, hogy mégiscsak kettőn áll a vásár , ami az intim együttléteket és az odaadást illeti ,és nemcsak a nőn áll az egész aktus , hanem szükséges az , hogy a nő érezze a férfi irányából , hogy ő a férfi számára a legideálisabb nő, anya , feleség. Van Hamvasnak egy mondata ami nagyon tetszik és ami mérvadó kéne legyen : "....a férfinak az asszony és az asszonynak a férfi nem szabad zsákmány gyanánt adatott, hanem müvelésre, kultuszra, hogy egymásban az Aranyvirágot ápolják és szeressék és egymás gyönyörüségére legyenek."
Most én nagyon igyekszem ezt úgy megfogalmazni, hogy senki se higyje , hogy neheztelésből mondom ezeket és haragszom a férfire, de ha a nő nem érez elég lelkesültséget a férfi részéről vagy látja , hogy pl egy focimeccs , egy süket film, vagy egyéb marhaságok több lelkesültséggel töltik el a férfit , a gyerekszületés meg egy állandó halogatható dolog vagy "csak egy szükséges valami" és ettől cseppett se mutat örömet vagy csak amolyan " persze , hogy örülök , drágám" de nincs benne semmi tüz , akkor az egésznek csak a nő számára van értelme? És akkor mi az értelme?
Nekem el-elfogy a türelmem és fellázadok amikor látom a hazugságokat , mert egyre jobban átlátok a szitán , nem tud megtéveszteni a felületes kijelentés valamiről. Ebből aztán megint semmi se alakul ki, mert a végén a férfi sértődik meg, hogy miért rekcumozza a nő oly gyakran. :)

Mostanában el-elfog a zavartság érzete, hogy kelle-e erőltetni a család alapitást, gyerekfoganást olyan esetekben amikor a nő felébred és elindul , el akar indulni a helyes úton , a párja meg -teljesen mindegy most hogy hiúságból vagy gyávaságból- de nem érdekli a metafizikai meglátás vagy ha el is fogadja elméleti szinten , rest hogy gyakorlatba ültesse. Szóval kell-e erőltetni vagy inkább érvényesebb az, hogy a nő elszántsága nem látszik egyébnek mint saját üdvhajhászásnak, ami nagyon hasonlit az erőltetett életmegnyeréshez. Olyan mintha a nő meg akarná nyerni az üdvét mindenáron, még akkor is , ha odajut , hogy ő mind kell felvilágositsa a férfit és papoljon neki. Üdvhöz vezet-e az ilyen hozzáállás?

Én itt most , ha van is a saját életemből egy-egy mozzanat inkább általánosabban vetettem ezt fel , mert én nem bánom végső soron , hogy erőltettem , hogy babánk legyen. Ismétlem , hogy csak azért vetem ezeket a kérdéseket fel , hogy tudjak minél tágabb téren minél tisztábban látni. Ezek a jelenségek léteznek és helyre szeretném magamban tenni, hogy ne mind gyötörjőn a zavarodottság.

Meg vagyok győződve , hogy más nőket is érint, akik elindultak a megvilágosodás útján.

Köszi előre is a válaszokat!

Linda"

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2008.09.28. 23:09 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 4012
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Skorpió
Aszcendens: Oroszlán
Kedves Linda!


Előbb idézem a fenti szöveged magvát: "Szóval kell-e erőltetni vagy inkább érvényesebb az, hogy a nő elszántsága nem látszik egyébnek mint saját üdvhajhászásnak, ami nagyon hasonlit az erőltetett életmegnyeréshez. Olyan mintha a nő meg akarná nyerni az üdvét mindenáron, még akkor is , ha odajut , hogy ő mind kell felvilágositsa a férfit és papoljon neki. Üdvhöz vezet-e az ilyen hozzáállás?"

Bizonyára a papok jól fenékbe billentenének (engem! :D ), hogy aszongya: ez a nagyképű tökfej honnan tudja már ezt is? Illetve, nem szégyenli magát, hogy azt képzeli magáról, hogy még azt is tudja, hogy mit gondol az Őriseten..., nosz, adjunk neki egy kis inkvizíciót! De akkor is, csak azt mondhatom, hogy meg vagyok arról győződve, hogy a Lilith által szét málasztott abszolútum ébenen maradt (Abszolút) része is azt akarja (Úgy gondoljaz az Őristen), hogy minden áron üdvözüljön az egész.
Nem tudom, honnan vettétek ezt az értelmiségi ízű "óvatosságot" (Hogy ne mondjam: értelmiségi - liberális finnyáskodást) az üdvözülési vággyal szemben, ami valamelyikteknél, valahol még olyan csavart formát is öltött, hogy "Az aki nem akarja megnyerni az életét, tulajdonképpen miimikrizik, mert éppen ez által akarja (A szerencsétlen) megfynerni az életét..." , hiszen az egész lét az üdvözülésre van beprogramozva már a teremtés ősideájának (Adam Kadmonnak) az Abszolút Imaginációban való megjelenése óta! A megváltódás tehát kötelező, és aki nem teszi, az előbb - utóbb szenved. Ha itt nem, akkor majd a halál-küszöbön túli folytatásban. Persze, más kérdés az, hogy ami ott szenvedés, innen nézve elefántcsontparti vikkendezés. Nincs tehát semmi baj azzal, ha Valaki tudatosan "feláldozza az életét" annak érdekében, hogy "meg nyerje azt"!
Itt nem polgárjogi választásról, illetve a választójognak a használatáról, vagy nem használatáról van szó (Hogy jogom és lehetőségem van még ahhoz is pl. hogy ne mennyek el választani, mert azzal, hogy a politika malmára hajtom a vizet a szavazatommal, én is összemocskolom magam), könyörgöm, hanem egy olyan, a Lilith által létrehozott kényszer-helyzetről, amiben az abszolút közös ősforrásunk és létfenntartó bázisunk is nyakig, sőt: fejtetőig benne van, hát akkor hogyan ne lenne benne mindaz, amit e kényszerhelyzetében teremt. Mi is tehát a gond akkor? Hogy jól áll-e az új zakónkhoz, rúzsunkhoz, a fogsorunkhoz, vagy a finnyás lelkünkhöz az hogy az általános emberi életfeladatokat felvállaljuk? Hogy nem-e árt az a szépségünknek, ha a Rák karmával gyermeket nemzünk, vagy foganunk akkor is, ha a még erősebb Rák, vagy Skorpió karmával (Megváltás - ellenes karma!) rendelkező életársunk nem akarja? Hát sorsfeladat kicselezési - kikerülési lehetőségekről szól-e a kauzális asztrológia, vagy azok felvállalásáról? És a nem szekularizált, spirituális alapú kereszténység?
- Remélem, nem bántottalak meg újra, ha a barátságunk bázisán, a skorpiói érzékeltető fogalmazási késztetésemnek szabad gyeplőt engedtem! :D

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2008.09.29. 12:17 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 4012
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Skorpió
Aszcendens: Oroszlán
Ez (A fenti) volt tehát, Kedves Linda, a kérdésedre adott, metafizikai teoria (Teo = Iste, Ria = Látás) szerinti válasz.
A gyakorlati és személyes tapasztalatból eredő válaszom viszont az, hogy még akkor sem bánnám meg azt, hogy családot alapítottam Emőkével és gyermekeket nemzettem és gondoztam és neveltem - és gondozok és nevelek, ha nem tudnám azt, hogy karma feloldás, illetve, ahogy te mondod: üdvözülési képesség szerzés szempontjából ez a 10 év, mekkora jelentőséggel bírt az életben, illetve, ha nem állna Rákban a Sárkányfarkam és nem lenne három bolygóm a négyes házamban (vagy négy, annak fügvényében, hogy a Szaturnusz hova kerül, de az is lehet, hogy mindkettőbe: a 3.-a és a 4-be is!). Mert ha vissza tekintek az életemre, azt látom, hogy ennyire termékeny és siker teli periódusom soha nem volt, hiszen nem csak, hogy négy gyönyörű és értelmes és kedves kislánynak váltam az apjává, hanem azt is, hogy ebben az időben írtam meg azt a nagy regényemet, amelyről kamasz korom óta álmodoztam, aminek ebben az évben meg kell jelennie, hogy megjelent három komoly tanulmánykötetem (Nem vékony verses kötetecskék), és ugyanebben az időszakban váltam I., majd II danos karate mesterré, illetve, ebben az időszakban kezdtem el versenyszerűen karatezni is (És nyertem is!) aminek, természetesen, a folytatása következik. Arról nem is beszélve, hogy ebben az időszakban mondtam le teljesen az alkohol fogyasztásról (de persze, nem az ellen agitáló, fanatikus - absztinensen), és mindezzel együtt és ezek következtében: most lettem az egészségi állapotomnak az ura és irányítója, legalább is akkora mértékben, mint korábban még soha.
És tudatosan hagytam a végére, "de nem utolsó sorban" kedves Linda, a legfontosabbat: Ennek a röbb gyermekes családban eltöltött tíz évnek köszönhetően, látok és tudok ma ezetrszer többet és értékesebbet mint tíz, bocsánat: lassan tizenegy évvel ezelőtt! És hiába mondanád, vagy mondaná bárki is, azt, hogy család nélkül is ugyanennyit megtudhattam volna, sőt: esetleg többet is, mert még többet olvashattam volna és képezhettem volna magam mit tudom én milyen hírneves egyetemeken, spirituális iskolákban, vagy csoportokban, ugyancsak hírneves tanároknál, mester-tanítóknál, guruknál, stb., mert nekem annyira egyértelmű, hogy nem lenne igaza, hogy semmit nem tehetnék mást, mint derűsen mosolyokni az ilyen naiv érveken.
Mondanom sem kell tehát talán, kedves Linda, hogy a "fogas kéréseidre" az egyértelmű válaszom az, hogy igen is, MÉG ÚGY IS, (Ha az élettárs makacs módon elutasítja a spirituális - személyi - fejlődést, vagy ha úgy tesz minthogyha fejlődne, de utólag kiderül, hogy csak megjátszotta azt, akárcsak a mi esetünkben) ÉS MÉG AKKOR IS:

ÉRDEMES

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2008.09.29. 16:14 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.20. 20:31
Hozzászólások: 483
Tartózkodási hely: Kolozsvár
Napjegy: ikrek
Aszcendens: szüz
Köszi a választ, Szilárd! Megértettem, tehát nem sértődők meg. :D

Van azonban még itt valami. De azt még megrágom és azután teszem fel a kérdést. :)

Linda

_________________
Semmi sem fontosabb, mint hogy az embernek az érthetetlennel állandó kapcsolata legyen.


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2008.10.25. 10:44 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 4012
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Skorpió
Aszcendens: Oroszlán
Várom azt a kérdésedet, Linda.

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2008.10.26. 19:27 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.20. 20:31
Hozzászólások: 483
Tartózkodási hely: Kolozsvár
Napjegy: ikrek
Aszcendens: szüz
Kedves Szilárd!

Nem is tudom, hogyan fogalmazzam meg a továbbiakat, mert lehet neked makacskodásnak fog tünni.

Képs vagyok átlátni a dolgokat , úgy, ahogyan te leírod. Tehát , hogy ha szét is esik a család , a felébredt egyén szempontjából, aki metafizikailag és sorsprogramja szerint a helyes úton jár, megéri az üdvözülés szempontjából, hogy családot alapítson.
De pl a te esetedben , Turula és Réka fejlődésében hiányozni fog az apai nevelés, ha Emőke nem költőzik vissza. És az ember felelős a gyerekei iránt , hogy azok is , minél teljesebb életet éljenek.
Én elhiszem , hogy te képes vagy magadon belül a harmóniát tartósan megőrízni és azt is tudom, hogy a megváltás személyes, még akkor is, ha egyeseknek ez egyenesen egoizmusnak tünhet, mert úgy néz ki avatatlan személyek számára , mintha a családfelbomlás esetén is a harmóniát önmagában megőrízni képes ember mintegy "ejtené" azt , hogy gyerekei szenvednek. Még ha nem is az ő , hanem a feleség miatt.
Nálam fordítva van és nekem nem tetszik egyelőre az a tudat , hogy a gyerekem apja és én konkrétan nem vagyunk egy szemléletmódon . Egy csomó időt és energiát fogunk így elpocsékolni , amit olyan esetben , ha egyformán látnánk az életet tudatosan , hasznosabb dolgokra fordítanánk.
Az én esetemben , azt vélem látni, hogy ha én mind azzal kell foglalkozzak, hogy a párkapcsolatomban átvilágítsam a férfit és oldogassam és immun!!!! legyek a másik fél irányából jővő zavartságokra, akkor hol itt az értelem? Nem tudok nyugodt anya lenni, mert ennyi tisztulás után még nem vagyok elég imunnis a kívülről felém áramló zavart és homályos támadásokkal szemben. S hol teremjen harmónia , ha még saját sorsképletemből kiolvasható , saját zavartságaimat is figyelnem kell és azokat is nagy-nagy erőfeszítéssel tudom kordában tartani. Hiszen a hozzám hasonló zavartságok áramlanak felém a párom irányából is. Akkor hol terem itt harmónia?

Én teljesen egyetértek veled abban , hogy az élet értelme és az ember rendeltetése a teremtés , tehát elsősorban a normális család , normális gyerekszámmal, de , amíg a két fél nem áll ugyanazokon az alapokon , de úgy, hogy eléggé elszánt legyen ahhoz, hogy bármilyen nehéz is lesz, de kitart mindig az igazság mellett , akkor sok értékes energia elfolyik a semmibe és szélsőséges esetben csak megissza a levét az egésznek valamelyik. Leginkább a gyerekek.

Tudom, tudom, hogy akkor is :D .....mert az abszolutumban nincsenek érzelmek , hanem a termtés létre kell jöjjön a megváltódás érdekében. Ezt azonban mindenkinek látbia kell előbb , aztán jöhet a gyakorlatba ültetés. Nem?


K0zben még eszembe jutott az ikrek jellemről valami. Mert ugye nekem ikrek napjegyem , a férjemnek 3 as házas Lilithje van.

Az ikrekkel nincs kivel beszélni. ez aztán árnyalódik. Van , hogy tudatosan , mert hárít , közben jól tudja , hogy mit csinál. Van , főleg ha Sárkfarok vagy Lilith, hogy annyira káoszosan gondolkodik , hogy egyszerüen nem képes felfogni , értelmezni amit érez, gondol, képzel. Ha még Szüz is kapcsolódik , akkor ez a rendszertelen gondolkodás még csak fokozódik , komplikálódik, mert ugye az is Merkur.

A férjemnél pl , skorpióval párosul , így a kusza, ikrek (3 as ház) gondolkodás miatt beáll a spontán gyülőlet átélése (mert rajta van a hold) és kész, robban. És akkor mi jön ki, a diszharmonikus ikrek hatására: össze-vissza beszélés és szúrkálódás. Oda nem illő dolgok belekeverése. Ez még a Kos lilith hatására is. Olyankor nincs gondolkodás, nincs fogalmazás, nincs értelmes beszéd. Nyugodt állapotban nincs beszélés, mert nincs tüz (kos), nem tud fogalmazni, nem tud beszélgetéseket lebonyolítani , azt hiszem még gondolkodni sem lérdemben (3 as ház), plusz áthárítja a problémamegoldásokat a körülményekre, külvilágra ( szaturnusz a 3 as házban), hogy majd csak megoldódik minden magától. S amikor megoldódott (mert a mellette levők hozzájárulásával megoldódik), akkor azt képzeli, hogy ő rá volt erőszakolva valamire, amit ő nem akart tulajdonképpen. És kit gyülől leginkább a skorpión álló holdjával?: az ikrek napjegyü feleségét. :D Persze , hogy ezt ő nem akarja és nem is akarja tudomásul venni, hogy ez végbemegy benne. (De én LÁTOM.) S akkor jön az újabb robbanás (skorpió), a szájmenés (kos) és az össze-vissza beszéd, szúrkálás.

Nagyon sok mindent látok ráérzéssel. nem a fizikai szememmel látom, hanem érzéssel tudom.

Az immunitással van baj, azzal, hogy a Rák lilithemmel nem vagyok képes elhárítani magamtól, hanem beleélem magam a szenvedésbe.

Linda

_________________
Semmi sem fontosabb, mint hogy az embernek az érthetetlennel állandó kapcsolata legyen.


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2008.10.27. 13:08 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.20. 20:31
Hozzászólások: 483
Tartózkodási hely: Kolozsvár
Napjegy: ikrek
Aszcendens: szüz
S akkor még az anyámat nem is említettem, aki ikrek lilithel rendelkezik és lehet valami skorpió is benne, mert a gyülőlködést és a bosszúállást mesterfokon átéli.
Jó, vele nem sokat foglalkozom, mert ő nem élettársam. Attól viszont őt is vissza kell vernem .

Ezeket nem panaszkodás gyanánt írom le, hanem ezeket figyeltem meg és azt szeretném, ha olyannyira imunná válnék és annyira tudnám kezelni, hogy ennek a kisbabának ne adjam tovább. 8-)

Linda

_________________
Semmi sem fontosabb, mint hogy az embernek az érthetetlennel állandó kapcsolata legyen.


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2008.10.27. 21:03 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 4012
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Skorpió
Aszcendens: Oroszlán
Kedves Linda!

Nem bántóan válaszolni a kérdése(id)dre, annyit tesz, mint az Isteni igazság (A megváltás egyetemes igénye) és az igazság fogalmának a kényelem-szerető polgári elképzelése között, valamiféle kompromisszumos "megoldást keresni. És erről te is tudod, hogy eleve lehetetlenségre ítélt próbálkozás lenne. Mivel viszont, jó barátok vagyunk, mégis megkísérlem e lehetetlenség személyessé tételét, abban reménykedve, hogy így segíthetek.

Előtte azonban hadd álljon itt a Varga Ágnes asztrológus, ide vonatkozó levélrészlete, akit kíváncsiságból és objektivitásra törekvésből, a dolog felől magam is megkérdeztem, mivel ha vannak is benne olyan gondolatok, amelyekkel nem értek egyet, de olyanok is, amelyekre eddig még csak gondolni sem mertem, ám ennek ellenére, metafizikailag és sorstanilag (Már csak az én teljességgel előnytelen gyermekkori és a mostani sors-helyzetemből is kiindulva) nagyon, de nagyon megfontolandónak találok:

"Amikor már nem tudunk együtt kölcsönösen változni, fejlődni, teremteni és mindig tovább lépni,,,,akkor én úgy gondolom, jobb az elválás, mert később már csak visszahúzások vannak.

Minden áron nem lehet együtt maradni. Kell követni a belső törvényeinket.

Kockáztatni kell tudni, olyan értelemben, hogy amikor elkezdünk egy kapcsolatot,,igazából nem tudjuk pontosan, hogy hogyan alakul az élet együtt, egymás mellet, de a lényeg, hogy mindent - negativ-pozitív- tudjunk egymásból a felszínre hozni, és felismerések révén, egymást segítve el tudjunk jutni a " következő" lépcsőfokra.

Kell élni, és megvalósítani az életet, élni a MOST-ban.
Félelmekkel sem szabad kezdeni sem folytatni egy kapcsolatot. Tudni kell, hog a félelem igazából, önmagában nem létezik. A félelem mindig kapcsolódik valamihez,,pl, lakás, pénz stb.

Olvasva Linda szavait, azt látom, hogy Ő aggódik. Olyan dolgok aggasztják, amiket pontosan nem is lehet előre tudni ,,hogy mi és hogyan lesz". Az aggódás = előre félni, hogy az élet hozhat valamiféle nem várt dolgot, amire nem vagyunk még felkészülve. Itt pedig tudni kell, hogy semmi olyan dolog nincs és nem jöhet, amelyre legbelül-lelkünkben, ne lennénk felkészülve.

(Itt, sajnos a Móricka helyzetébe kerülvén, akinek mindenről csak ugyanaz az egy dolog jut eszébe :D :oops: , nem állom meg, meg nem jegyezni, hogy az Emőke házastársi csalására és teljes családrombolására én egyáltalán nem voltam még leges legbelül sem felkészülve... - Szilárd)

Én szinte mindig éreztem hogy egy-egy kapcsolatom nem a leg megfelelőbb,,de éreztem, hogy most kell maradnom, mert meg akar " valami nagyon fontosat " tanítani az élet. Láttam előre, hogy mi és hogyan lesz,,,de igy is, akkor is a tapasztalás miatt, maradnom kellett. A lépcsőfokokat csak egyesével, egymás után lehet járni.

Az ember felelős a gyermekei iránt hogy azok minél teljesebben éljék az életüket. De mit is jelent az hogy " minél teljesebben éljék az életüket " ??
A teljesség lehet az is, hogy az édesapától, vagy édesanyától külön éljenek, és amikor csak lehet, találkozzanak egymással. Lehet ez is " teljes" élet egy gyermek, vagy gyermekek számára. Persze a természetes hogy teljes családban apával anyával éljenek együtt.

De, az is előfordul, hogy például az anya hordoz olyan meg nem értett, fel nem dolgozott mintákat, modelleket, amelyek megakadályozzák, hogy a család együtt maradjon. Sok minden összefügg sok mindennel.

Nem lehet mindig mérlegelni előre, hogy vajon ki ad majd többet egy kapcsolaton belül, és nem is lehet így, ezen gondolatok mellett egy tudatos életet élni a jelenben .

Az igazi szerelem, párkapcsolat a lélekben való elkötelezettésget jelenti,,,én igy gondolom. Lélekben kell tudni elkötelezetté válni először.

Ahogy irtad Szilárd : az elmúlt 10 vagy 11 évben amikor együtt voltatok Emőkével, megszülettek a gyereket, nagyon sok minden új dologgal lettél gazdagabb, egy nagyon termékeny időszak volt. És valószinüleg az "energia-csere" az jól is müködött köztetek, hiszen energia csere nélkül nem tartható egy kapcsolat hoszabb távon.

Fontos, hogy maximálisan, türelemmel és szeretettel tegyünk meg mindet egy kapcsolat kiteljesedéséért. Amig képes két ember együtt, egymás mellett fejlődni, kicserélni a tapasztalatait, addig mindenképpen érdemes maradni egymásért .

Az életet fel kell vállalni és élni, tudatosan.

Mivel férfi párti vagyok,,és voltam mindig is : egy férfi általában egy dolgot kér a nőtől : mellette lenni és nem ellene lenni!!! A nők viszont nagyon sokat kérnek egy férfitól. A férfi " csak " ezt az egyet!!!

A legértékesebb párkapcsolatok, ahol a másikban önmagunkra találunk és képesek vagyunk a másik közegében a leg teljesebben eltölteni a " kimért" időt.

A másikban való otthonosság ami szintén nagyon fontos.

Mindenki köteles megvalósítani önmagát, de nem öncélúan. Aki viszont képtelen a tovább fejlődésre, és a kapcsolat inkább több szomorúságot, boldogtalanságot ad, mint sem boldogságot, ez azt jelenti hogy az a kapcsolat nem nekünk való. Ahol van egység, ott van szeretet...ahol van egység, ott nincs szenvedés.


Szilárd ! igyekeztem válaszolni Linda kérdésére úgy ahogyan én érzem, gondolom és látom."

Szóval, Kedves Linda, most szégyenlem magam, mert mielőtt ehhez a hozzászóláshoz neki fogram volna, meg kellett volna néznem a képletedet és megnézzem, hogy miféle látható, vagy rejtett Skorpiói motívumok vannak benne, mert korábban is sejtettem, de most már egyértelmű számomra, hogy valamiféle megváltás - és sors-ellenes program motoszkál benned is, aminek a férjed (Akinek a metafizikai gondolkozás ellenességéről sokat panaszkodsz) ennek a benned igen rejtetten működő megváltás ellenes programnak a "grosso modo" megtestesülése. Vagy, amiként az Emőke és köztem létrejött: a te, egyelő bizonytalan megváltási törekvéseidnek ellentétének a megtestesülése, vagyis a megváltódási törekvéseidben való bizonytalankodásaidnak a megtestesítője (Kísértője...) - Nos, előbb megnézem a képletedet és aztán folytatom....

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2008.10.27. 21:43 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 4012
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Skorpió
Aszcendens: Oroszlán
Ha-ja. kedves Linda, haha-ha! - Úgy-e nem haragszol: nem rajtad kacagok, hanem ezen a "jópofa" metafizikai helyzeten, hogy mindannyian mennyire alá vagyunk rendelve a horoszkópjainkból kiolvasható determinációknak. _ és még jönnek nekem a hektikus szkeptikusok, hogy az asztrológia Smafu! Hát nem ott áll a Plútód (az Isteni igazság - vagyis a megváltás őserejét megtestesítő), a Jupiterrel a Szűz (spekuláló!) Sárfarkaddal, és mindezt éppen a tök negatív Ikrek napod nem is géppuskázza, hanem egyenesen bombázza???!!!! - Hát persze, higy te kényelmesen kezelhető, hogy ne mondjam: kezesbárány - Isteni igazságot szeretnél (Nap: nyers természet és annak megfelelő spontán gondolkozás!), olyat tehát, amely éppen és cakkra úgy hasson, ahogyan az igazságot (Nap - Jupiter kvadrát) te (És az igazsággal szemben erkölcsi követelményeket jogosan szabó átlag, az igazságot éppen elképzelitek... Szóval erről az Ős- Lilithje által derékfájóssá és szívbajossá és prosztata-rákossá tett abszolútummal való azonosság-kérdés és a teremtményi mivoltunkban mindig a kényelem és az élvezet irányába spekuláló agyunk közötti összefüggésekről, és ellentétekről, majd a mély megértés segítségével való megváltódásról, még érdemes lesz naplóznod.
Szerintem tehát, amennyiben a Hold és a Vénusz és a Szaturnusz által is bombázott Sárfarok, Putó - Jupiter együttállásodból sem kapod meg a választ arra a kérdésre, hogy miért is teszel fel te magadnak és nekem (és esetleg az Istennek... :D ) ilyen kérdéseket, illetve, ha ezen negatív fényszögek által jelzett tulajdonságaidból sem tudod ki következtetni azt, hogy nem az Isteni igazsággal van baj, hanem a te, általad "kényelmessé kezelhető" igazság-elvárásaiddal, akkor térjünk vissza a kérdésre miután a babád megszületik és legalább egy éves lesz.
- Egyébként már a Panaszfalon is írtam és többször is, hogy a II. házban álló bolygóidnál kell keresni a bajok forrását, de te mindig és csökönyösen (Kettős ház: a Bika gyakorlati köre, Ráadásul Szűzzel földesítve!) elengedted ezt a figyelmeztetést a füled mellett.... - Pedig, ha ezt nem oldod meg, vagyis nem válsz képessé feloldani az "igazságtalanság" elleni spontán és karmikus és ugyanakkor "természeti" irritációdat, rengeteg problémát idézel majd be magadnak és a családodnak is és főképpen anyagi szinteken is, hiszen az Uránuszod is ott áll a többiekkel, csak eddig nem hoztam szóba, hogy annyi elemmel ne kavarjalak össze. Egyelőre tehát a születésedtől eddig legalább is, az Isteni Elmével való kollaborációra képtelen Napod által támadott Szűz Plútódra és Jupiteredre koncentrálj, aztán tágítsd a kört a Szűz Sárfarok, majd az ilyen ötleteket adó Uránusz irányába.

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2008.10.28. 10:12 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.20. 20:31
Hozzászólások: 483
Tartózkodási hely: Kolozsvár
Napjegy: ikrek
Aszcendens: szüz
Kedves Szilárd!

Sértődni nem sértődők , mert nem látom okát. Azt viszont megmondom, hogy én elhiszem , hogy ami a horoszkópból kiolvasható, az jellemző rám. De nem úgy ám, hogy most is ugyanazt verklizem , mint mielőtt lett volna horoszkópom és ha verklizek valamit az már nem az , ami előtte volt, t.i a vallásos isteni igazság szerinti életvitel.

Meg kell mondanom, Varga Ágnes gondolataival kapcsolatban , hogy nem értek egyet mindennel, sőt egyenesen ártalmasnak tartom azt mondani, hogy helyénvaló egyik kapcsolatból a másikba vándorolni, menekülni. Inkább helyt kell állni, ha már az ember ismeri mi a dolga. A teljesség és a természetesség kapcsán általa leírtakat sem tartom igaznak. Mindegy.

Most készítek egy kis összefoglalót.
Amikor hozzád fordultam annak érdekében , hogy a régen keresett igazságot megtaláljam , akkori panaszkodásaim nagymértékben arról szóltak, hogy amiatt (is) kétségbe vagyok esve , hogy a gyerekem nem viselkedik úgy, ahogy én az akkori gondolkodásom EGYIK RÉSZÉVEL azt képzeltem hogy kéne. Vagyis olyan csupa jó legyen az agyerek,mint az átlag, aki vallásosan gondolkodik. Semmiféle véleménye ne legyen csak amikor én a szúzies eszemmel azt jónak látom, konfirmáljon, ha akar , ha nem , mert az úgy trendi, ne lázadjon semmi ellen, mert én megadok neki mindent stb....Eszem MÁSIK RÉSZÉVEL, viszont éreztem és láttam, hogy a gyerekemnek van miért lázadni, ki akar tőrni egy olyan általam és az apja, és a nagyanyja stb által felállított trendnek, ami veszettül hamis. És nem adta fel a fiam és harcolt és jól tette. Mert neki is köszönhetően jutottam el, hogy a szenvedéseim miatt hozzád fordultam, aki elláttál olyan információkkal, amik segítettek ráállni az igazi alapokra.

És sokat , nagyon sokat változtam. Írtam több versbe is, hogy mennyi pozítiv véltozást észleletem magamon.
Természetesen "nem vagyok kész" és kérdéseim , ahogy voltak régen , vannak most is és bizonyára még lesznek. De mikor fogod megérteni, hogy amit leírok, az nem elsősorban panaszkodás gyanánt történik, hiszen te is leírod a feléd áramló anyós-zavarokat. Leírtam a tényeket , ahogyan tőlem kitelt a fogalmazás, hogy a férjemnél miket figyeltem meg és a kettőnk kapcsolatában. És ha aggódok, az sem baj, addig , amíg van értelmes oka. Vagyis amíg valami nem egészen tiszta -és ebben az esetben az nem tiszta számomra , hogy nem-e ugrottam fejest a családrendezésembe nagy búzgón, anélkül hogy előbb még tisztítottam volna magamon és alaposan megfontoltam volna amiket teszek- addig az ember még aggódik és fél is.
Ez a fórum , meg , arról volt szó, a tisztázás , tisztítás helye. Ezért hozakodok elő problémáimmal, megkockáztatva , hogy egészen belső gondjaimat , felmerülő gondolataimat kivigyem . Ezért én nem veszem panasznak.

Amit az általam képzelt és gyakorlatba ültetett isteni igazságról írsz, azt kell mondjam, hogy szerintem most nagyon is jól fogom fel , hogyan múkődik a dolog és EZ EGÉSZEN MÁS MINT A RÉGI VALLÁSOS-TUODMÁNYOS felfogásom. Hogy Szüz módjára szeretném most ezt kezelni, ahogy kezeltem a régi felfogásomat , azt elhiszem és belátom. Valahogy azonban inkább csak követni szeretném a Törvényt és nem szeretném ha életemben rendetlenség lenne. Ugyanakkor pedig tudom, hogy a másikat magam mellett nem én szedem rendbe. Ő kell saját magát rendbetegye. Ha valaki, akkor én szeretném legjobban azt (ahogyan te is Emőkével) hogy álljon meg már a lábán az élettárs és az ő és a mi érdekünkben is éljünk normális életet.

Tudok a kettes házamról. Vajon nem-e ezért (is) tettem meg azt az amúgy a tudattalanba rejtőző kényelmi és bebiztosítási vágynak téve keresztbe azt , hogy hazarángattam a férjem az óriási fizetéstől a sokkal kevesebbhez? A hiba ott volt, , amint azt leírtam előbb, hogy ha ő is nem úgy látja , ahogy én , akkor gáz. Ha ő engem ezért gyülől és neheztel rám , akkor legalább akkora rosszat tettem ,mint jót. Tehát ez nem panasz, Szilárd, hanem azzal egylényegü, amit mondtál Emőkének: megint csak te vagy a mumus.
Tehát értelmezem, naplózok én a kettes házammal kapcsolatban , nyugodt lehetsz. Nem rohanok a munkába és töltök el 10-12 órákat a munkahelyemen robotolva,mint régen, hogy "jobban éljünk". De dolgozom és találtam olyan varrnivalót, ami nem robot és felelősséget vállalok érte, mert csak én csinálom elejétől végig. És időm marad naplózásra, gyerekvárásra, olvasásra stb. Nem aggódom a holnapi ebédért, szóval egészen másképp élek mint eddig. Mondtam gyomoridegességem és szorongásaim alól felszabadultam. Az analizálások viszont folynak most is, mint régen, amik nélkül nem jutottam volna el az asztrológiáig.
Nem lehetséges az, hogy a kettes házam ne oldanám.

A Vénuszt kevésbé értem még ugyan, de dolgozom rajta .Persze, hogy ha ilyen problémák adódnak, amikről írtam neked privátban is, be-betojok. Hiszen érzem és látom, hogy olyan fokozatokról indulnak, amiket nem tudok kontrollálni. És jogos, hiszen azok is hozzám tartoznak és fel szeretnék alóluk szabadulni. Ezért jár annyit a szám, ezért kérdezek és agyalok( jó ételemben) :D hogy megtaláljam a válaszokat.

Most lehet , hogy elhallgatok, mert sokmindenre válaszoltál és mintsem a továbbiakban is panaszokat lássál, inkább egyelőre nem írok.

Köszi.


Barátsággal, Linda

_________________
Semmi sem fontosabb, mint hogy az embernek az érthetetlennel állandó kapcsolata legyen.


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 96 hozzászólás ]  Oldal 1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Következő

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség
phpBB SEO