ASZTROLOGOSZ, Kozma Szilárd - karma-asztrológus fóruma

Asztrológiai fórum: Kozma Szilárd és feleségének valamint asztrológus-barátainak fóruma
Pontos idő: 2020.02.18. 22:11

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 23 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3
Szerző Üzenet
HozzászólásElküldve: 2011.09.01. 10:17 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 4142
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Skorpió
Aszcendens: Oroszlán
Kedves Phoenix - Szaniszló Laci!

- Mert, hiszen miután Viola felhívta a figyelmünket, hogy csakis az az Oroszlán karmával vegyülő Szúz karmás Bika jegű férfi bújhat meg e fedőnév és az igazival ellentétes hajzatú fénykép alatt, aki engem magánlevélben dorgálgatott amiért az Irodalmi Jelen c. portálon a régi költő-társam: Szőcs Géza mai államtitkár ügyeihez „merészeltem” hozzá szólni, sőt: még meg is fenyegetett azzal, hogy amennyiben nem hagyom abba a politika különböző területeivel kapcsolatos hozzászólásaimat és amennyiben nem zárom be a Logosz – politika rovatát, ő ki lép a Logoszhoz és „nézhetjük itt magukat ketten hárman”, vagyis: magánfórum marad nélküle a Logosz, szóval, miután Viola rátapintott a lényegre, számomra is világos, hogy ugyanaz a beavatkozási és irányítási – kioktatási mániájától szabadulni képtelen személy bújik meg a főnix fedőnév mögött, aki azt képzelte, hogy engem befolyásolva a Logoszt fogja irányítani.
- Szóval, kedves újjászületni képtelen Főnix Laci, csak azért és éppen, hogy azért nem ismertem rád, mint Viola, mert – ha hiszed a kultusz házában Oroszlán Lilitheddel ezt, ha nem, - oly távol áll tőlem az önfényezés, mint Makó Jeruzsálemtől és neked éppen az a bajod velem, hogy a karmád miatt képtelen vagy megérteni a tudatosan felépített Oroszlán Aszcendens természetét és ez irritálja az Oroszlán Lilithed által jelzett, tudattalan személyiség-ellenes késztetéseidet. Annyi asztrológiát tanulhattál volna, hogy amennyiben igazad lenne, szívbajom kellene legyen, de legalább is, szívritmus zavarom, vagy szívkoszorú-ér problémám, vagy mellkasi betegségek, de legalább havonta egy borda törésem, de hálistennek mindez messze elkerül. Szóval, nem az önfényezés miatt nem ismertelek fel, hanem azért mert éppen, hogy fordítva: nagyon is nagy segíteni akarással, nagyon komolyan veszek minden hozzászólást, illetve igyekszek a lehető leg érthetőbben és minél több szemszögből vizsgálva a felmerült problémát, reagálni rájuk.
Most viszont, hogy megjegyzése Viola kinyitotta a szemem, eldöntöttem, hogy a néhány héttel ezelőtt kifejtett kérésednek eleget teszek és kitiltlak az eredeti neveddel is a Logosz-ról. Mert fényezés ide, fényezés oda, amíg csak engem bántottál azzal, hogy azt képzelted, hogy zsarolható vagyok, azt mondtam magamban, hogy üsse kő, hátha az élettapasztalataidnak köszönhetően majd idővel megérted azt, hogy miért nem voltam hajlandó a politikai jelenségek kommentálásáról letenni, illetve a társadalmi szerepvállalásaimról hírt adni. Illetve, megérted, hogy első sorban a te üdvösségednek nem tett volna az jót, ha engedek a zsarolásodnak, hiszen ezzel csak az Oroszlán Karmádat, vagyis az önhittségedet hizlaltuk volna. De most, hogy képes voltál magadat álcázva odáig alacsonyodni, hogy hazudoztál is itt, a ki-voltodat és mivoltodat illetően, automatikusan kizártad magad a Logosz köréből. Haragos embereket még meg tűrünk itt ugyan, mert tudjuk, hogy mind a világi, mind a szépelgő nyájas-misztikus logikához szokott ráció számára első hallásra - olvasásra nehéz elfogadni a tárgyi valósághoz való hűségre alapozott igazság-követelő alapállásunkat és rendszerint ezek a nem-értésből eredő haragok el szoktak múlni. De az álca mögötti notórius hazudozásnak és az álca mögüli rögeszmés támadásoknak és becsmérléseknek aztán csakugyan nem tudunk itt többszörösen helyet hagyni!
Akinek van füle hallja...

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2017.01.04. 10:50 
Offline
Asztrológus
Asztrológus
Avatar

Csatlakozott: 2008.09.17. 16:18
Hozzászólások: 822
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Oroszlán
Aszcendens: Oroszlán
Már rég szerettem volna beszerezni egy tudományos elemzést a paleolit táplálkozásos elméletről, most János-Széll István barátunk egyik írásának segítségével meg is találhattam:

"Hol is hibádzik a paleolit táplálkozás?

Kovács Barbara
- 2011, március 2 - 18:47 -
http://eletmodszer.com/comment/53802/hol-is-hibadzik-a-

A paleolit táplálkozás már ott hibádzik, miszerint azt állítja, hogy az ember alapvetően húst fogyasztott. A tudomány legújabb kutatása szerint –melyet alátámasztanak olyan ősrégi iratok, mint a legrégebbi esszénus iratok, a Zaratusztra Zend-aveszta, illetve az őskeresztények iratai- az „ős”ember a Pleisztocén kataklizma előtt a Földet borító erdőket lakta, és gyümölcsökkel táplálkozott. Tehát az ember gyümölcs evő „állat” volt eredetileg. Ezt támasztja alá a fizikai felépítésünk is. Eszerint az ember fogai és emésztőrendszere rokonságban van olyan főemlősökével, akiknek táplálékát csak a gyümölcsök teszik ki. Adottságai teljesen különböznek a húsevőktől és zöldségevőktől. Emésztőszerveinek hossza tizenkettő, tizennégyszerese testhosszának a főemlősökhöz hasonlóan. Ez több mint kétszerese a húsevők emésztőszerveinek, és körülbelül fele a növényevőkének.

„A paleoit étrend a zsirfogyasztást helyezi előtérbe.” Nos, a zsír a legkevésbé fontosabb alkotóeleme a táplálékunknak. A zsírt ugyanis a test más tápanyagokból is elő tudja állítani, pl. cukrok, keményítő. A legfrissebb biokémiai kutatások szerint, a szervezetbe vitt nyers zsiradékok kóborló elemmé válnak, egyik helyről a másikra úsznak. Emiatt nehezített a hasznositásuk, emésztési problémát eredményeznek. Ezzel szemben a test által maga előállított zsírok stabilabbak, nagyobb értéke van a test fűtőanyag biztosításában. A zsiradékoknak tart a leghosszabb ideig az emésztése minden táplálék között. Emellett a túlzott zsiradékbevitel veszteséget jelent néhány zsirban oldódó vitamin számára.

A hús fogyasztása húgysavat, purint, koleszterolt juttat a szervezetbe. Ezek felhalmozódnak a szervezetben és fokozatosan odavezetnek, hogy a vérerek elvesztik természetes rugalmasságukat. Az erek fala megkeményedik és megvastagszik, ami reumát, toxémiát, savasságot eredményez. A bélflóra leromlik, elszaporodnak a paraziták, melyek súlyos megbetegedéseket eredményeznek. Ezek a megbetegedések pedig pont azóta tombolnak,mióta megugrott a húsfogyasztás a civilizált emberek körében. Egy számos ország részvételével végzett kutatás , melyet egy Tudományos Táplálkozási Bizottság publikált, a következőre jutott: „Nem létezik abszolút fiziológiai szükséglet a hús tekintetében, mivel annak fehérjéje helyettesíthető más növényi eredetű fehérjékkel, valamint a tejben, sajtban és tojásban lévő állati fehérjékkel.”

Szintén a legújabb biokémiai kutatások is alátámasztják az antropozófus orvosokkal karöltve, hogy a napi fehérje szükséglet 50-60 gramm. Amennyiben ezt túllépjük (régen téves ismeretekre alapozva 120-150 gramm fogyasztását javasolták!) Amennyiben túlzott mértékű fehérje kerül a szervezetbe, úgy az nem tud beépülni. A gyomor helyett a végbélbe jut, és a széklettel távozik. Távozás előtt azonban a végbélben marad, méreggé válik és megmérgezi az egész testet. Emiatt alakul ki a az érelmeszesedés is. A gabona nyersen fogyasztva valóban egészségtelen az ember számára. Viszont éppen ezért a gabonából készült ételeket hagyományosan főzve fogyasztjuk. A főzés során végbemennek azok a folyamatok, amik ha az emberi szervezetben mennének végbe káros hatást fejtenének ki.

Valóban a könyv irodalomjegyzéke 35 oldalas. De ez a 35 oldalnyi hivatkozás NEM mind a paleolit táplálkozást helyeslő irodalomból tevődik össze. Túlnyomó többségének nincs köze ehhez a táplálkozási irányzathoz. Ezt úgy kell érteni, hogy a könyvben nagyon helyesen taglalják a cukor és fehérliszt negatív hatásait: ehhez tartozik egy hivatkozás. Irodalomjegyzék tartozik a különböző ételek hatásaihoz, betegségekhez stb.

A természeti népek, az ősi kultúrák, nagy gondolkodók (Newton, Pithagorasz, Plutarchosz, Pliny, Hippocratesz, Voltaire, Leonardo da Vinci, Bacon, Socratesz, Seneca, Platon, Shelley, Tolsztoj, Ghandi) illetve, Buddha, Zaratusztra mind a paleolit táplálkozás állításaival ellenkező nézeteket vallottak. Ugyanis mind vegetáriánusok voltak, és a gabona fogyasztás hívei."

_________________
"Egy csepp realizáció többet ér egy könyvtárnyi elméletnél." - Hamvas
És: A bolondság az egyetlen pajzs, és az egyedüli biztos talaj.

http://aldottelet.com/


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2017.02.27. 19:32 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2014.07.03. 23:11
Hozzászólások: 308
Tartózkodási hely: Magyarorszag
Napjegy: vizonto
Aszcendens: skorpio
Sziasztok, régebben én is ingadoztam, hogy egyek-e húst, vagy ne. Kipróbáltam igy is, úgy is, mindenféle arányban. Mivel szerencsére kicsi gyerekkoromtól arra szoktatott joanyam, hogy sokat sportoljak, ezért úgymond sportolói szemmel figyeltem a táplálkozás és az életerő összefüggését (akkor még nem volt horoszkópom, igy pusztán az érdekelt, hogy minél jobb teljesítményt hozzak ki magamból).

Az volt a tapasztalatom, hogy a húsmentes időszakokban ugyanolyan problémás volt az arcbőröm, mint akkor, amikor sok húst ettem. Úgyhogy a bőr problémát szerintem nem oldja meg a szénhidrát elüldözése. Sőt amikor volt időm edzeni és kétnaponta futni (és nem dolgoztam 8-nál is több órát naponta), akkor napi fél kg kenyeret is megettem (ez nem vicc), mégis 10 kg-mal kevesebb voltam, mint most.

A tejtermékeket viszont érdemes megválogatni, mert szerintem azok, amikben sok a cukor, mesterséges anyag és színezék (egész sorok vannak ilyesmiből az áruházakban), azok kifejezetten hozzájárulhatnak ahhoz, hogy a bőrön keresztül váljanak ki ezek a méreganyagok és feles zsírok. Biztos, hogy meg kellene tartani a táplálkozási piramisban megjelölt arányt a tejtermek fogyasztásakor és natúr fajtát választani, lehetőleg kevés zsírral. Nekem ez eddig nem sikerült, az édes tejtermékek és általában az édességek mindig megtalálnak.
Holott a natúr tejtermékekben is sokféle szükséges aminosav és B-vitamin van.

Még valami eszembe jutott: amikor sok húst ettem, azt általában sok-sok különféle hagymával főztem, sütöttem. Most ugyanúgy sok hagymát használok az ételekhez, szóját csak ritkán, de ugyanúgy jól tudok lakni, most viszont nincs az az érzésem, mintha kövek lennének a gyomromban (erre a nagyokosok már különféle gyógyszereket is kitaláltak és reklámoznak, nehogy a húsevésről le kelljen mondani).
A lényeg, hogy a hagymában van többek között réz, ez a nyomelem segíti a cukor anyagcserét, így a a vércukor ingadozás nem okozhat gondot. Amikor Domonkost vártam, akkor én is nagyon fáradt voltam, de elkezdtem inni egy kifejezetten kismamáknak szánt gyümölcslevet, sok cékla és vörös gyümölcsvolt benne, amitől jelentősen csökkent a fáradtság érzet.

Ahogy írtátok, azért nem szabad abszolutizálni ezt a témát, ne legyen öncélú dolog a táplálkozás. Lássuk be, hogy amit kívánunk, az jelzi a megoldandó szellemi feladatokat, én sem hiszem, hogy a céklától és a vörös bogyóktól fog megjönni a bátorságom és harci felkészültségem.

Szerintem a paleo étrend is egy újabb elterelő hadművelet, egy csodaszer arra az általános európai problémára, hogy a felnőtt emberek (gyerekek is) napi 8-10 vagy ennél is több órát töltenek egy helyben ülve, görnyedve, távol a napfénytől és a friss levegőtől.
Nagyon sok cikk fizetett hirdetés, ebből az új elméletből is, mint az összes hasonlóból (lásd update kaja), valaki(k) hasznot kaszálnak.

_________________
A Szellem bármely megnyilvánulása ugyancsak szellem. Az anyag is tehát.


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 23 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség
phpBB SEO