ASZTROLOGOSZ, Kozma Szilárd - karma-asztrológus fóruma

Asztrológiai fórum: Kozma Szilárd és feleségének valamint asztrológus-barátainak fóruma
Pontos idő: 2020.02.18. 10:02

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 23 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3  Következő
Szerző Üzenet
HozzászólásElküldve: 2010.06.15. 11:30 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 10:29
Hozzászólások: 71
Tartózkodási hely: Magyarország
Napjegy: nyilas
Aszcendens: kos
Köszönöm a választokat.

Igen Szilárd, értem, amit írsz. De valahogy ez a harc jön nekem ösztönösen és már igyekszem tudatosan sokszor felülbírálni. Vagy legalábbis átgondolni, hogy adott helyzetben kell vagy nem. És ez mivel zavaros nálam, nem mindig sikerül a megfelelő következtetést levonnom. Az ikrek dolog is eszembe jutott, amikor írtam a hozzászólást, de végül nem akartam belekeverni. ezek szerint mégis az a kulcs ebben a témában is.
A cseszegetés szinte folyamatos ebben a témában. Van 1-2 ember, aki egyszerűen nem bírja szó nélkül hagyni, hogy nem eszem húst, pedig én otthonról hozom az ételt és nem megyek velük enni a "menzára". Az igazság az, hogy örültem annak, amit írtál, mert nem szivesen hagyom én sem rájuk és mindig jön, hogy visszaszóljak valamit.
Amúgy az igaz, hogy kolbászt rágcsáló bácsikkal ritkán beszélek, de szinte nincs a környezetemben és az ismerettségi körömben olyan ember (persze a férjemen kívül), aki nem eszik húst...

A kettősségektől való megszabaduláson pedig folyamatosan dolgozom, Tamás szembesít vele nap mint nap. Amiért nagyon hálás vagyok neki, mert ez az Ikrek lilith pont azt teszi, hogy én ne vegyem észre, hogy ő irányít az adott szituációban. Így ezzel magamtól szembesülni nem könnyű, de időnként már megy az is.


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2010.06.16. 11:58 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 4142
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Skorpió
Aszcendens: Oroszlán
A kauzális asztrológia c. rovatba teszek fel egy Ikrek - vallomást, hogy negértsétek, milyen rettenetes, de mélyen rejtett jelenségről van szó! Ebből csak az akár véres harcok árán történő egyértelműsítés tud kivezetni. Nem jó ha azt képzeled máris ott tartasz, hogy felüljátszod a harcaid mennyiségét és intenzitását. Ez nem lehet igaz! Hidd el, hogy ezt is a spekuláns árnyék-éned hiteti el veled. EGYÉRTELMŰSÍTENED KELL A KOLLÉGÁID KÖRÉBEN, HOGY ETTŐL KEZDVE EBBEN A KÉRDÉSBEN TE NEM ISMERSZ TRÉFÁT!!! - RENDEZZ EGY NAGYON DURVA ÉS FÉLREÉRTHETETLEN, JELKENETET, AMELYBEN KIKÉRED MAGADNAK, HOGY A személy jogaidat ÉS SZEMÉLYI ÖNÉRZETEDET NAPONTA - csak úgy, tiszta hülyeségből megsértik, hogy nem tudod mivel érdemelted ki ezt az agressziót a részükről, hogy ELVÉGRE EURÓPÁBAN VAGYUNK ÉS A NYUGATI CIVILIZÁCIÓBAN ÉS így tovább.
Nem mondom, hogy száz százalékos vagyok benne, de az is lehet, hogy (esetleg valami hasonló más mellett) ez, ti., hogy e cseszegetések miatt folytonos tudattalan agresszivitásban kell élned napi 9 órán át, lehet az oka a magzatfoganás elmaradásának is. Egyszer s mindenkorra véget kell vetned ennek a disznólkodásnak, illetve az abból adódó permanens latens agresszív állapotodnak. Ez a cirkusz, amit meg kell rendezned (Kos: nem gatyázik: a teremtésnek meg kell történnie, bármi áron!), olyan kell legyen, mint amikor a szülő aki félti a gyermekét attól, hogy amennyiben nem oltja be a gyermeke tudattalanját egy bizonyos gátlással, az a következő alkalommal, az autó alá fog szaladni, vagy a kistestvére szemét fogja kiszúrni, úgy pofon veri azt, magyarázat közben, hogy annak semmi maradék ellenkezési, ellenvetési, magyarázkodási, stb. lehetősége ne maradjon, hanem csak az egyértelmű és mély és visszavonhatatlan információ-befogadása, és a megfelelő - élet, vagy szemvilágmentő - gátlások kialakulása.

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2010.06.22. 12:44 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.16. 13:02
Hozzászólások: 14
Napjegy: bak
Aszcendens: skorpió
Sziasztok!

Andi problémájával kapcsolatban az is fokozta a bizonytalanságát, hogy én is rossz instrukciókat adtam neki a kérdésben. Azt mondtam neki, hogy feleslegesen ne harcoljon, és ne rántson kardot, mert ez nem használ neki. Gyakoroljon türelmet, és alázatosságot egyes helyzetekben.
Persze annak megállípítása, hogy mely szitiáció az, amely a "felesleges" kategóriába tartozik, az a problémához kapcsolódó tisztánlátás, valamint a megkülönböztetés képességének a kialakításán múlik.
No, minden esetre hasznos volt a hozzászólásod Szilárd, mert általánosságban tudtam levonni belöle közvetkeztetéseket a jövőre nézve.

Tamás


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2010.06.22. 20:33 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 4142
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Skorpió
Aszcendens: Oroszlán
Kedves Tamás!

Abban teljesen igazad volt, hogy általában feleslegesen harcolni nem kell, hiszen az imagináció csak békében működik jól, a kiegyenlítődéről nem is beszélve. De kell vigyázni, a béke árára is, mivel ahhoz, hogy valaki meg tudja állapítani, hogy mikor harcol feleslegesen előbb jól ki kell harcolnia magát akár feleslegesen is, főként egy olyan ravasz Kos karmával mint az Andié. És ez még majdnem semmit nem jelent az Andi Ikrek-Lilithje által jelzett "okos" és hamisan bölcs filozófiák mellett, amelyek mind csak azt sugallják neki, hogy minek, semmi értelme, nem változtatsz meg semmit úgy sem, tehát nem is érdemes...

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2011.08.28. 22:08 
Offline

Csatlakozott: 2011.08.23. 22:29
Hozzászólások: 10
Napjegy: q
Aszcendens: q
Egy kicsit irnék a húsról. 7milliárd ember él a Földön, ezeket kiszolgálni hússal nem lehet csak úgy, ha génkezelik az állatokat, génkezelik az őket tápláló növényeket, és vegyszerezik, gyógyszerezik. Ahhoz, hogy elegendő tápanyagot juttassanak a melegvérüeknek, ehhez nagy termőföldekre van szükség, ehhez pedig sok viz (néhol kiszipolyozzák teljesen a talajvizeket), sok földterület, ami az erdők kárára válik, ez által minden más élőlény életterültét csökkentik. A hústenyésztés megtöbbszörözi a növényszükségletet, ez által a termőföldek szükségletét. Ha mindenki zöldséget, gyümölcsöt, tojást és feldolgozott tejtermékeket enne, nem lenne ennyi probléma. A halak tenyésztése történhet halhússal, mely megtöbbszörözi a halak etetésére szánt tápanyagot, mert a halhús alapanyagát szolgáló halaknak is enni kell valamit. A tengeri és édesvizi halak pedig részben a szennyezések miatt, de főleg a túl nagy kitermelés miatt rohamosan fogynak, és előbb-utóbb nem lesz természetes élővilágban szaporodó hal, mert kifogják az összeset, normális körülmények közt pedig nem szaporodik annyi. Arról nem is beszélve, hogy a globális felmelegedések miatt megváltoznak a tengeri és légáramlatokat és hőmérsékleteket, melyek megzavarják az élővilágot, további pusztulást eredményezve.
Igaz, hogy az ember vegyes táplálkozásra termett, de amikor ilyen globális problémák merülnek fel, el kéne gondolkodni azon, hogy mit is egyen az ember.

Én 2 éve nem eszek melegvérü húst, halat csak ritkán. Nem tudom, hogy más a húst hogy hagyta el, én egyik napról a másikra. Nem mondom, hogy nem csábit egy kis kolbász, vagy szalonna, de ellen tudok állni a kisértésnek, nem tudom más hogy van ezzel.

A kávéról annyit irnék, hogy mint köztudott, a kávé nem egészséges. Sokan nem tudják, hogy a koffeinmentes kávé még anyira sem az. Azt viszont kevesen tudják, hogy van egy bizonyos instant gabonakávé, Inka néven lehet megkapni a boltokban, ami nem tartalmaz semmilyen káros anyagot, és 3 éves kortól fogyasztható. Én sose voltam oda a kávéért, ez pedig nem okoz függőséget.

Azt fontos megjegyezni, hogy nem csak azt a táplálékot kell figyelembe venni, amit a szánkon veszünk be. Legalább ilyen fontos a levegő, abból is a kellő oxigén bevitele, és lehetőleg minél kevesebb káros légnemü és szilárd anyag bejutása. A cigaretta, illetve minden dohánytermék számos káros anyagot juttat a szervezetbe, főleg a nikotint. Ez függőséget okoz, továbbá számos betegséget okozhat (pl nyelvrák, gégerák, tüdőrák, gyomorrák, érszükület, vérrög, fogromlás, inysorvadás, fogkihullás).

Nem tudom, hogy kinek mi a véleménye a különféle étrendkiegésziőkről, de én nem sok jót hallottam ezekről. A különféle fogyasztó és étrendkiegészitő készitmények gyakran okozhatnak halálos rákbetegséget akár pár év alatt is, több káruk van, mint hasznuk. Teljesen tönkreteszik a szervezetet, akár fogyasztó, étvágycsökkentő, vitaminpótló, izomnövelő szerekről van szó. A természet kinál midnen jót, nem kell mesterséges szerekkel helyettesiteni és pótolni. Ugyanez igaz a cukorpótlókra is, azok is károsabbak, mint maga a cukor.

Sokan nem tudják, hogy cukorbetegséget nem csak cukor, hanem az egészségtelen húsos táplálkozás is okozhat, mert tönkreteszi a hasnyálmirigyet.

Akinek epeköve van, annak nem kell félnie, mert ha naponta iszik (akár higitva) fekete retek levet, akkor idővel megszünnek a kövek. Azért a levét kell, mert maga a rostanyaga nehezen emészthető.

Azok a vegetáriánusok, akik abszolút nem esznek semmilyen állati eredetü ételt, csak zöldséget és gyümölcsöt, azoknak különösen oda kell figyelni a táplálkozásukra, mert bizonyos ásványi anyagokat és vitaminokat nehezebben tud a szervezet felszedni a növényekből. Ajánlatos legalább a tojást, és esetleg a savanyú tejeket, sajtot, valamint a mézet megtartani az étrendben ahelyett, hogy vitaminpótlókat vennénk be.

Általános tévedés az, mi szerint a spenótban sok vas van. Egy régebbi téves kutatási eredmény miatt terjedt el ez a nézet. A sóskában, illetve a céklában jóval több a vastartalom.

Ha az ember hanyagolja a húst, a kávét, a cigit, a túl sok olajat, elegendő mennyiségben iszik, nem viszi túlzásba a cukrot, sót, kerüli a müanyag ételeket, italokat, puffasztó ételeket puffasztást csökkentővel párosit, eszik gyümölcsöket rendszeresen, akkor sokat tett az egészsége érdekében, a többi már csak apróság. Aki ezt meg tudja tenni, annak a többi már nem olyan nehéz.


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2011.08.29. 18:36 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 4142
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Skorpió
Aszcendens: Oroszlán
Kedves Phoenix,

nagyon köszönjük a hasznos kiegészítéseket.

Bevallom őszintén, azzal, amit a húsipar által tönkretett nagy területű, az oxigént és más a szervezetünknek kedves gázokat és illatokat "termelő" egészséges növényvilág elől elorzott földfelületekről írtál, valamint, hogy szintén emiatt a hús-őrület miatt manipulálják még a növényeket és a gabonát is, rég adósa voltam az olvasóinknak. Mentségemre legyen mondva, hogy a Táltos Bolond c. regényem 13 - 15 fejezeteiben, egy pár vészesen káros, de a hétköznapi logika (az úzus) által elfödött következményére a húsiparnak nevezett szörnyűség által fenntartott szellemi őrületnek (sőt: gazságnak!) kitértem.
A cigarettából beszerezhető nikotin és az abban tartalmazott szilícium meg egyenesen a tobozmirigy működését zavarja meg. Hiába is várják tehát a cigaretta - függőségtől meg szabadulni nem akaró személyek, hogy az életük - sorsuk jobbra forduljon, ha éppen az un. harmadik szemük tisztán-látási (belátási: be felé, az Isten felé látási) képességüket tartják állandó zavartságban. Sőt: megérzésem szerint az imaginációnk finom mágikus kisugárzása, illetve pozitív sorsidéző képessége is ezen (is) múlik, mindazok mellett, hogy a tudattalan képi világunk finom spirituális struktúrája, amúgy is évekkel - hét évekkel - később kezd átalakulni azt követően, hogy kívül vissza tértünk a természetes útra, első sorban a természetes táplálkozásra való visszaállással. Én a gyermekeinken látom, hogy az ők immunrendszere máris erősebb mint a miénk pl. akiket ragadozói táplálékkal és humanista - liberális, ragadozói - másokat elejtői és védekező - bosszúállói eszmékkel és külső ellenségképekkel tömtek gyermekkorunkban.

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2011.08.30. 09:57 
Offline

Csatlakozott: 2011.08.23. 22:29
Hozzászólások: 10
Napjegy: q
Aszcendens: q
Leirnám a saját tapasztalataimat az egészséges táplálkozással kapcsolatban.
Átszoktam a húsmentes táplálkozásra egyik napról a másikra. egy kezemen meg tudom számolni, hogy hányszor ettem húst az elmúlt két évben. A halat nem hagytam el teljesen, habár abból is ritkán fogyasztok. Sose kávéztam, sose cigiztem, egykoron alkoholizáltam, de nem túl gyakran ahhoz képest, ahogyan sokan teszik, de már az alkohollal egyáltalán nem foglalkozok. Zöldség-gyümölcs-tojás-sajt-gabona-magvak többnyire a táplálkozásom alkotórészei. Folyadék tekintetében szimpla vizet iszok, szobahőmérsékletüt, egykoron teát és müszörpöket ittam sokat. Egyedüli problémám, hogy nehezen tudom az édességeket, cukrot csökkenteni, főleg mióta szüleimtől független vagyok. Annyit úgy gondolom, hogy nem eszek cukorból, hogy káros legyen. Néha még azért kisért a húsféle, főleg a kolbász, szalonna (ezek a legegészségtelenebek), de tudok parancsolni magamnak. Úgy tapasztaltam a zöldségekkel kapcsolatban, hogy a rendszeres hagymaevés problémát okoz, nem csak nekem, hanem másoknak is.

Nem tudom mennyire helyes, vagy nem helyes teljesen elhagyni a húst, hisz akadnak olyan vitaminok, ásványi anyagok, melyeket húsból könnyebb felvenni. Jézus állitólag evett bárányt, halat. Ezek egyébként viszonylagosan egészségesnek is mondhatók. Isten nekünk adta a Földet, hogy uralkodhassunk növényein és állatain. A fogazatunk a vegyes étkezéshez van hozzászokva, mindezek ellenére én előnyben részesitem a húsfélék kerülését a tisztább spirituális életért.

Találkoztam olyan családdal, ahol a feleség húsmentes, cukormentes, szigorú vegetáriánus életet élt, kidobott minden húsfélét a konyhából, pedig mások nem akarták a családban elhagyni. A cukor helyett cukorpótlókkal, édesitőszerekkel látta el sütijeit, ami még rosszabb is lehet. A családi kapcsolat idővel megbomlott az egymást meg nem értés és nem tisztelés miatt. Úgy gondolom, hogy a mindenféle táplálkozási szokásokat úgy kell követni, hogy az ember másokra is legyen tekintettel, és ne kényszeritse másra a saját akaratát, mert diszharmóniához vezet.

Ahhoz viszont, hogy az ember hosszú életet éljen, az egészséges táplálkozás mellett más fontos tényezők is vannak. Idéznék Berente Ági egészségkönyvéből:
A hosszú élet titkai:
-házasodj
-légy optimista
-tarts háziállatot
-pihenj, meditálj
-aludj
-táplálékod éltessen
-szeretkezz többet
-olvass sokat
-légy ura önmagadnak
-gyakran moss kezet
-élvezd a pillanatokat

Jómagam még nem követem teljesen ezt a példát, de a felsorolás nagy részének eleget teszek.


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2011.08.30. 15:48 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 4142
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Skorpió
Aszcendens: Oroszlán
Kedves Gábor!

Ennek a Brente Ágicának erős humorérzéke lehet, vagy azt sem tudja szegény, hogy ilyesmi létezik, amennyiben a hozzánk hasonló tömbházban élőknek azt ajánlja, hogy tartsanak - házi állatokat. - Bizonyára valami misztikus kapcsolat lehet a tizedik éves Etelkánk és a nagy tudású és széles mosolygású Ági mama között, mert ő éppen most a bolhák háziasításának a nemes feladatába vetette bele magát. Kínai szerzők viszont a tetű és a poloska háziasitási lehetőségéről értekeznek, de olvastam római szerzőket is, akik a csótányok - erre felé: svábbogarak - háziasítási lehetőségére esküdtek.
Másik oldala az Ági mama zseniális humorának: próbáljon meg valaki alvás nélkül élni!
Szóval, nagyon örvendünk és hálát rebeg a lelkünk, ha a mi szegény, provinciális ASZTOLOGOSZ-unkon ilyen párját ritkító zseniális szerzők nevével (és egyetemes jelentőségű műveikkel is!) megismerkedhetünk, mint ez a Konfuciust megszégyenítő magyar zseni.

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2011.08.30. 20:25 
Offline

Csatlakozott: 2011.08.23. 22:29
Hozzászólások: 10
Napjegy: q
Aszcendens: q
Háziállatot lehet tömbházban tartani, és ezzel semmi gond nincs. Egyébként sokkal normálisabban lehet élni kertes házban, és aki megteheti, az tegye is meg.
Aki nem szereti az állatokat, arról nincs jó véleményem. aki nem szereti az állatokat, az nem szereti Isten teremtményeit. Nem poloskákra gondolok, meg tetvekre, hanem azoknál fejlettebb élőlényekre. Netám Ön a növényeket is üldözi?. Aki ezt teszi, az nem valószínü, hogy Összhangban él Istennel. A skorpiókról sose volt jó véleményem, még jó embert köztük nem láttam. Nyugodtan fényezze magát továbbra is az oldalain, elvégre Önről szól minden.


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2011.08.30. 20:55 
Offline
Asztrológus
Asztrológus
Avatar

Csatlakozott: 2008.09.17. 16:18
Hozzászólások: 822
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Oroszlán
Aszcendens: Oroszlán
Házi állatot lehet tömbházban tartani, ezzel semmi gond nincs, amíg az ember pl. egyedülálló, de amikor pl. négy gyermeket gondoz, nevel, táplál, iskoláztat, akkor köztük nekem eszembe nem jut itt még háziállatot is tartani, sőt, a gyermekek mellett én nem is vágyom egyre sem, főként amióta az első saját gyermekem is megszületett. A gyermekek viszont nagyon vágyódnak az állatok után ezért tartottunk már többfélét, és ha kertes házba költözünk, akkor is fogunk. De ha esetleg valami véletlen folytán nem kertes házba hanem nagyobb tömbház lakásba költözünk, akkor is tartunk majd állatot a gyermekek kedvéért.
Nagyjából Szilárd is így áll a dologhoz, és pont azért nevetett, amiért én is nevetek ezen: a háziállatokkal való tapasztalataink miatt. A díszhalakat leszámítva minden más állatunknak kicsi volt a lakás, ahogy nekünk is kicsi, és lényeges hiányt jelent, hogy nincs kertünk és udvarunk sem.
De gyanús és ismerős nekem az Ön érzékenysége, Gábor! Nem-e véletlenül egy oroszlán és szűz karmás korábbi Logosz tag Ön?
Nem csodálkozok azon sem, ha nem, mert a párom más Oroszlán vagy Vízöntő karmások is megtalálják általában és rajta akarják gyakorolni a hatalmi vagy éppen a hatalom-ellenes, anarchista ambícióikat!
És a dolognak általában van skorpiói, bosszúállói oldala is.
Megnyugtatom ezeket a személyeket, hogy kivülállóként elég egyértelműen szembetűnik, hogy míg a párom lazán, és határozottan tudja vállalni a közétől eltérő véleményét, meglátásait, addig az őt önajnározással, öndicsérettel, zsarnoksággal támadók fogcsikorgatva, görcsösen, az ego féltéstől felajzottan próbálják őt megfélemlíteni, zsarolni, sértegetni, hitelét rontani...

_________________
"Egy csepp realizáció többet ér egy könyvtárnyi elméletnél." - Hamvas
És: A bolondság az egyetlen pajzs, és az egyedüli biztos talaj.

http://aldottelet.com/


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 23 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3  Következő

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség
phpBB SEO