ASZTROLOGOSZ, Kozma Szilárd - karma-asztrológus fóruma

Asztrológiai fórum: Kozma Szilárd és feleségének valamint asztrológus-barátainak fóruma
Pontos idő: 2019.06.15. 23:52

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]


Fórum szabályok


Csak jóhiszemű és jóindulatú és főként a kérdező személyére (konkrét sorsproblémájára) vonatkozó kérdésekre válaszolok, illetve ezeket hagyom meg a fórumon.Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1 hozzászólás ] 
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Orbán Gáspár horoszkópértelemzése
HozzászólásElküldve: 2018.10.16. 15:32 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2015.03.21. 16:42
Hozzászólások: 70
Napjegy: Ikrek
Aszcendens: Skorpió
Csatolmány:
O. Gáspár.jpg
O. Gáspár.jpg [ 31.72 KiB | Megtekintve 792 alkalommal. ]


Orbán Gáspár horoszkópértelemzése (a feltételezett születési időpontja alapján)
Főbb elemek:


Bika Ascendens
•Rák Sárkányfarok a 3-as házban
•Vízöntő Lilith a 10-es házban
•A Vízöntőnek megfelelő Majom évében született, tehát dupla Vízöntő-karmás, sőt: triplán Vizöntő-karmás személyként született a világra, mivel az egymással együtt álló Vízöntő Napja, Merkúrja és Szaturnusza is mind csak negatív fényszöget kap!
•Nap, Merkúr, Szaturnusz együttállás a Vízöntőben, a 11-es házban (negatívan fényszögelve!)
•A Szűzben és a 6-os házban álló Jupiter negatívan fényszögeli ezt a bolygócsoportosulást
•Neptunusz, Uránusz, Vénusz, Mars együttállás a Bakban, a 10-es házban
•Ez a bolygócsoportosulás, amely szembenáll a Rák Sárkányfarokkal, sok fajta különleges képességre és tehetségre utal, mivel sok pozitív fényszöget kap a Holdtól és a Plútótól, valamint a Szűz Jupitertől.


Orbán Gáspár a jelenlegi magyar miniszterelnök, Orbán Viktor második gyermeke, egyetlen fia, ezért fiatal kora ellenére nagy figyelem irányul rá, a tettei, viselkedése nem kerüli el a magyar társadalom, egészen pontosan a sajtó és főként a liberális sajtó figyelmét. Az utóbbi hónapokban, években leginkább azért kerül reflektorfénybe, mert egy új keresztény mozgalom (Felház) térítőjeként tűnt fel. Azelőtt évekig futballozott, e sport iránti szeretetét minden bizonnyal apjától örökölte, aki maga is futballozott fiatalkorában, és miniszterelnökként is támogatásban részesíti ezt a sportágat. (Abban is bízva, hogy a széthúzásra hajlamos magyar népet össze tudja kovácsolni az egykori nagy futballsikerek feltámasztása.) Ezt olyannyira, hogy komoly – esetleg világhírű…- labdarúgó karrier várományosa volt, a legszigorúbb edzők szerint is. Aztán hirtelen abbahagyta a sportolást, az ő elmondása szerint egy sportbaleset miatt, ami nagyon megviselte őt. Ahogy ő fogalmazott, “a futball szerelmese” volt mindig – de úgy látszik, nem eléggé. (Azonban olyan híreket is hallani lehetett, hogy a focival való szakítás előtt Gáspár viselkedése egyre léhább volt, sokat hiányzott, nemtörődömmé vált, stb.)
Még a futballkarrierrel való szakítás bejelentése előtt, valósággal “eltűnt” a szülők látóköréből. Egy keresztény segélyszervezettel önkéntesként Ugandába utazott, ahol gyerekeket tanított focizni. (Sajtóhírekben az szerepelt, hogy Ugandából a Terrorelhárítási Központ vitte haza Magyarországra, bár ezt később a Fidesz vezetősége határozottan cáfolta.)

Körülbelül ebben az időszakban hagyta ott a Fidelitast is, a Fidesz ifjúsági szervezetét, tehát ezen öntudati, vagyis, szellemi-spirituális pálfordulásokban gazdag periódusra tehető az is, hogy az ugyancsak sokat ígérő, az édesapától öröklött politikai karrierjével is leszámolt.
Gáspár azt mondja, itt, Ugandában, találkozott Jézussal, aki megbízta a Felház létrehozásával. Úgy nyilatkozott erről, hogy 22 éves koráig vallásos volt, de nem hívő, s csak azután “merült el az élet valódi értelmében, hogy találkozott Jézussal”. Gáspár arra buzdítja a fiatalokat, akiket a Felház rendezvényeire invitál, hogy "fogják az Istennek a tüzét és vigyék el az ország különböző részeibe, mert Isten ezt akarja és a Felházat is ezért hívta életre, hogy ez az ország az övé legyen". Saját bevallása szerint “bibliai csodák történnek a Felházakon” – azaz beteg emberek gyógyulnak meg, amikor imádkoznak értük vagy kézrátétellel gyógyítják őket. „Nem mondjuk arra, hogy meggyógyult, aki nem gyógyult meg. Nem szeretnénk kamut adni Isten nevében” – állítja Orbán Gáspár, aki szerint az sem gyengíti a hitüket, ha nem történik gyógyulás, de szeretnék, ha sokan szembesülnének csodákkal. A Felház mindenkit arra ösztönöz, hogy csodálatos gyógyulásokról számoljon be: a #kuldjengem” vastag beírásával a Facebookon látható számos történet, amelyben olvashatunk ezekről a “bibliai csodákról”. Több, az alábbihoz hasonló beszámolóval találkozhatunk:

Ma egy idősebb bácsival utaztam a villamoson, elmondása szerint fájt a lába, mert gerincsérve volt, nagyon sántított.
Elmondtam neki, hogy Jézus nagyon szereti őt, és most imádkozni fogok érte, és Jézus meggyógyítja.
Megengedte.
Miután befejeztem az imát, könnyes szemmel elmondta, hogy épp most vitte be a lányát a kórházba, akit műteni fognak szintén gerincsérvvel, és megkért, hogy érte is imádkozzam.
Megtörtént, a lányáért is imádkoztam.
Majd elmondta, hogy ő maga is keresztény, és szerinte egyre több hívő embernek kéne lennie az országban.
A Móricz Zsigmond körtéren leszálltunk a villamosról – elkezdett sétálni, és egyből megszólalt:
„MÁR NEM FÁJ A LÁBAM!”
JÉZUS KRISZTUS ÉL ÉS TEGNAP, MA ÉS MINDÖRÖKKÉ UGYANAZ AZ ISTEN!
Mennyei apukánk nem mondott le Magyarországról!!!

A miniszterelnök megosztó személyisége miatt sokan támadják, megvetik, kinevetik őt. De Gáspár “csodás” viselkedése miatt az apa személyét is érik támadások. Sokan vannak, akik pedig szent áhítattal, valóságos prófétaként tekintenek rá.


Érdekes és tanulságos a kauzális asztrológia segítségével megvizsgálni ennek a fiatalembernek a születési képletét, hogy mélyebb bepillantást nyerhessünk abba, milyen mélytudattalan késztetések, meghatározódások azok, amelyek ebbe a váratlan irányba terelték ezt a fiút.

Orbán Gáspár képletét vizsgálva azonnal szembetűnik az, hogy két konstelláció kiemelten fontos szerephez jut a spirituális struktúrájában: a Vízöntő és a Bak, mivel a tíz bolygó és két karmapont közül 7 bolygó és egy karmapont ezekben a jegyekben tömörül. Mivel mindkét jegy uralkodó bolygója a törvényesség, felelősségtudat, a határok, a mérték, az arányosság, a kitartás, a következetesség, a figyelem és fegyelem, valamint az atyaság őselveit megtestesítő Szaturnusz, Orbán Gáspár életében ezek az elvek kiemelten fontos szerepet játszanak, akár úgy, hogy egyes esetekben pozitívan tudja ezeket megélni, akár úgy, hogy a tudattalanjában fordított képek léteznek az adott őselvekről, és az életfeladata ezeknek a visszaállítása az eredeti pozitív értelmük szerinti funkcióba.

A Vízöntő konstellációnak a Szaturnusz mellett az Uránusz is az uralkodója, a mindenek feletti, mindent irányító isteni intelligencia és igazság-tudat, az átvilágító, megtermékenyítő (tehát maszkulin természetű) szellemi (kauzális) világosság, az egyetemes törvényekkel való együttműködés (és a többi emberrel való, spirituális alapú együttműködés) őselve, a szabadság, az autonómia őselveit megtestesítő bolygó. Ez a konstelláció különösen kiemelt fontossággal bír, hiszen egyrészt a bolygók, amelyek ebben a jegyben állnak, hiába, illetve annak ellenére, hogy különösen fontosak, egytől egyig csak és csakis negatív fényszöget kapnak, ami azt jelenti, hogy az általuk megtestesített őserők diszfunkcionálisan működnek a Gáspár személyiségében. Illetve, hogy Gáspár a harmadik hatványon Vízöntő-karmás személy. Az egyik bolygó ezek közül – amely éppen a legfontosabb is – a Nap (a személyi öntudat, önérzékelés, önértékelés és a személyi helyzet- és szerepfelismerés bolygója). Vele együtt áll a szintén negatívan fényszögelt Merkúr (a lineáris, logikus, pragmatikus gondolkodás planétája) és a Vízöntőt és Bakot egyaránt uraló Szaturnusz!

E három bolygó együttállása (és negatív fényszögei) a Vízöntőben azt jelzik, hogy Gáspárnak a személyi öntudatát és gondolkodását a negatív vízöntői meghatározódások (függetlenség, öntörvényűség, kötelék-mentesség, iránytalanság, következetlenség, szellemi és morális csapongásra való hajlamok és hamis víziók, stb), vagyis: tévképzetek tartják fogva (zavaros, anarchikus elképzelések a szabadságról, az együttműködésről, a hirtelen jött, sokszor zseniális ötletek felhasználási módjáról), de a felelősségtudat, az önkorlátozási készség ill. hajlandóság, a határok ismerete és tisztelete is, mind olyan tartalmak, amelyeket negatívan vagy zavarosan, tehát afunkcionálisan él meg, amelyek ellen lázadozik (tudatosan vagy tudattalanul). Mindez önmagában is elég lenne ahhoz, hogy erősen negatív vízöntői magatartást jelöljön, de az ő esetében még két fontos tényező is ezt erősíti. Az egyik az, hogy az ázsiai asztrológia szerint a Vízöntőnek megfelelő Majom évében született (ez tehát erős mélytudattalan negatív vízöntői meghatározódásokat, Vízöntő karmát jelez), valamint az, hogy a tudattalan legmélyebb, legsötétebb, ezért legkiismerhetetlenebb pontját jelölő Lilith is, tehát a legveszélyesebb, mivel a legrejtélyesebb, azaz a legkiismerhetetlenebb negatív késztetéseket jelölő karmapont ugyanebben a jegyben található.

Vagyis, a karmikus késztetései és a nyers képességeinek egy nagy része szerint is, Gáspár egy született – és megveszekedett – anarchista, de, szerencséjére, és az ország szerencséjére…, az a különleges szellemi-erkölcsi nevelés, amiben részesült, valamint az édesapja és az egész családja – hatalmon belüli! – társadalmi pozíciója, vagyis a társadalmi-családi helyzete által is meghatározott, emberi öntudata lehetetlenné teszi, hogy a különleges képességeit és szellemi potencialitását közönséges anarchistaként nyilvánítsa és élje meg.

A Gáspár életének egyik legnagyobb és legfontosabb feladata tehát az lenne, hogy a megvilágosodásoktól és a spirituális-szellemi káprázatoktól, kábulatoktól és tévelygési késztetésektől megtisztítsa a tudatát és ennek a segítségével a mélytudattalanját, ezektől a nagyon erős negatív vízöntői meghatározódásoktól. Vagyis az, hogy az úgymond veleszületetten zavaros, fordított ideákat visszaállítsa eredeti értelmükbe.

Gáspár többszörös Vízöntő karmája annyira erősen rányomja bélyegét a személyiségére, hogy ezeknek a fordított vízöntői képzeteknek rendelődnek alá (a harmonikus fényszögek által is jelzett) pozitív tulajdonságai is, az árnyék-énje pedig (amelyet a képletében levő sok együttállás is jelez) könnyen irányítani tudja őt ezeken az öntudatlan késztetéseken keresztül, hogy eltéríthesse a megváltás irányából.

Az egyik legjellemzőbb vízöntői zavar a szaturnuszi őserő által megtestesített tulajdonságok, tartalmak önkéntelen elutasítása, az ezek elleni akaratlan és tudattalan lázadás. Gáspár esetében ez fokozottan megjelenik, hiszen nem csak többszörösen vízöntő karmás, de Bak karmás is. Mivel a Baknak is a Szaturnusz az uralkodó bolygója, a szaturnuszi őserővel való szembehelyezkedés még nyilvánvalóbb, és még erősebb a tudattalan késztetés, hogy a Szaturnusz által megtestesített tartalmakat eltolja magától.

Ennek egyik legjellemzőbb formája, hogy szembefordul az apjával és általában a családdal, az abban uralkodó tradícióktól. Ezt csak enyhébb formában tette meg, azaz nem fordított hátat egyértelmű határozottságával a családjának és annak az értékrendnek, amelyben felnőtt, hanem az apja által kijelölt útról letért: abbahagyta a sportot, kilépett a Fidelitasból. Ez valószínűleg a nevelésének is köszönhető, amellyel a szülőknek valamelyest mégiscsak sikerült “megszelídíteniük” a fiuk anarchikus, felforgató képzetekkel teli személyiségét. Tehát az apával való szembehelyezkedése ellenére megmarad a jogi tanulmányainál, és az apjától sem határolódik el – amit a kritizálói a legfőbb bűnének rónak fel neki, s ami miatt hiteltelennek érzik a vallásos tevékenységet. Ez afféle összeesküvés-elméletnek is alapot ad, amely szerint Gáspár segítségével a Fidesz “levadássza a lelkeket”. Vagyis azáltal, hogy a Felház felekezetektől függetlenül szívesen lát bárkit, és a vidéken szervezett találkozók által “terjeszti Istennek a tüzét”, Gáspár abban segít az apjának, hogy a kontrollt ezen a téren is kiterjesszék, azaz teljes legyen a “fideszes diktatúra”. “Ezek lenyúlják és maguk alá szervezik mások gyülekezeteit. Csalás az egész. Magukat ernyőként föléjük terjesztik, maguk alá szervezik őket, és beviszik a NER-be. (…) A kisegyházak NER által történő gyarmatosítása zajlik.” – írja az Amerikai Népszabadság újságírója. A Médiavadász nevű internetes protálon ilyen vélemény olvasható: “Úgy tűnik, az Orbán család minden területen pusztítani akarja ezt az országot. Míg Viktor a politikában garázdálkodik, szerencsétlen fia a néger megszállottságot akarja elterjeszteni hazánkban. És nem szabad elfelejteni, hogy erre apja támogatásával minden eszköze meg is van.”

Gáspár képletének az elemzéséből azonban nem az derül ki, hogy apa és fia sunyin összejátszanának és együttműködnének, hiszen Gáspárnak éppen az együttműködési képessége a leggyengébb oldala, éppen hogy az, amit legfőképpenn kellene fejlesztenie –és legfőképpen az apjával. Erre utal a 11-es házban álló negatív Szaturnusza is.

Különlegességre való sóvárgása, türelmetlensége (Lilith és Mars a 10-es házban) mégis arra sarkallja, hogy gyorsan, könnyen, hirtelen tűnjön ki a tömegből, tegyen szert hírnévre, elismertségre. A szaturnuszi önfegyelemmel, mértéktartással és kitartással a társadalmi ranglétrán való emelkedés lassú, küzdelmes, az előrejutás sok munkát, erőfeszítést igényel, a sok munka gyümölcse csak hosszú évek múlva érik be. Ez egy olyan szeles, levegős, türelmetlen személynek, mint a többszörös Vízöntő karmával született Orbán Gáspár, valószínűleg a semmivel egyenlő. A sok együttállás által jelzett Ikrek karma, vagyis a folytonos hitetlenséget, kételkedést gerjesztő árnyék-én, valószínűleg még inkább megerősíti azt az öntudatlan félelmét, hogy ő csak egy jelentéktelen, szürke eminens, az apja árnyékában megbúvó senki lesz akkor, ha nem ér el gyors, azonnal látható sikereket. Számára tehát minden bizonnyal visszatetszőnek tűnik a konvencionális, lassú haladás, amelyben pl. a Fidelitasban maradva lehetett volna része, s amely a későbbi politikusi pályáját megalapozhatta volna. Így azonban esélye sem lehetett volna felülmúlni az apját – ez pedig valószínűleg nagyon fontos a számára: erre utal a tízes házban levő Mars és Lilith. (Bár több, mint valószínű, hogy ez az apjával való versengés nem tudatosul benne. Ha tudatosulna, valószínűleg sokkal látványosabban szembefordulna vele.) A Vízöntő szellemiségének megfelelő tizenegyes házban levő Napja és Szaturnusza pedig azt jelzi, hogy nehezen (vagy pedig – egyelőre, amíg a karmikus késztetései hajtják – sehogyan sem) tud együttműködni. Legfőképpen az apjával nem (a Szaturnusz az apa megtestesítője is.). A Napja és Plútója közötti negatív fényszög többek között azt is jelzi, hogy sürgető késztetést érez arra, hogy önmagát erőteljes vagy szélsőséges formában fejezze ki, illetve azt is, hogy erős hatalomvágy is hajtja őt. Mindezek pedig megerősíthetik azokat a negatív vízöntői késztetéseit, amelyek arra sarkallják, hogy hirtelen, váratlan emelkedjék fel az uborkaféra, és ott gyorsan “megdicsőüljön”.

Mivel a Vízöntő szembenálló, kiegészítő jegye az Oroszlán, az erős vízöntői karma azt is jelenti, hogy az Oroszlán konstellációhoz kapcsolódó tartalmak is diszharmonikusan nyilvánulnak meg a személyiségében. Ehhez a jegyhez kapcsolódik az öntudat, az önérzékelés, a személyiség kifejlődése, megszilárdítása. Gáspárnak láthatóan az önmeghatározással is problémái vannak: annak a meghatározásával, hogy ki ő és mi a szerepe, mi a társadalomban elfoglalt pozíciója (10-es és 11-es házban van a legtöbb bolygója – a Napja is –, és mindkét ház a társadalom színpadán elfoglalt szerepekről, az itt elvégzett feladatokról szól).

Gáspár negatív Vízöntő Napja (az Oroszlán uralkodója a Nap) és a képletében nagyon hangsúlyos Vízöntő-Oroszlán tengely is jelzi, hogy Gáspár nem ismeri önmagát, hogy a nála erősebb személyek által fenyegetve érzi a személyi autonómiáját (főleg a híres és sikeres apja által), és az is, hogy ezekből kifolyólag hajlamos a szereptévesztésre. Ez a tökéletes szereptévesztés egyértelműen tetten érhető a Felházban Magyarország felemelkedéséért tevékenykedő, a “mennyei apukájánál” a magyarságért közbenjáró Gáspár viselkedésében. A karizmatikus gyógyító, “próféta” szerepében való tetszelgés egyúttal a szereplési, a figyelem középpontjában levés vágyát is kielégíti. A Facebook oldalán több hasonló beszámoló található, amelyik ezt erősíti meg:

“Talán egy óra út után, az alig két hónapja megtért barátom jön széles mosollyal az arcán előre: "Na, jössz imádkozni egy lányért? Megégette a nap a kezét, fáj neki."
A lánnyal még a reptéri büfében beszélgettünk, most megengedte, hogy imádkozzunk. Nem kis feltűnés a repülőgép szűk folyosóján, a lány ülése mellett guggolva imádkozunk a karjaiért, az egyébként keresztény család és más utasok szeme előtt. A stewardess már harmadjára jön arra, kelletlen pillantásokat vetve felénk, hogy ugyan miért a folyosón térdepelünk.”

Ez utóbbi kérdés valóban elgondolkodtató: miért kell ilyen feltűnést keltve imádkozni? Az imádkozás, az Istennel, az Én-nel való kapcsolat bensőséges, intim természetű (kellene legyen), nem nyilvános hókuszpókusz, színpadias szenvelgés. Gáspár képletében a Halak uralkodója, a Neptunusz (is) a 10-es házban van, együttállásban az MC-vel, az ég legmagasabb pontját megtestesítő horoszkópelemmel. A Halak az abszolút lét megtestesülése, a Neptunusz pedig azt az őserőt testesíti meg, amelyik “visszavisz” az Abszolútumba, az egységbe. Mindez azonban messze áll a színpadiasságtól: a neptunuszi teremtő képzelet, szeretet diszkrét és láthatatlan, de annál erősebb. A Neptunusz esetében elmondható, hogy minél gyengébbnek látszik, annál erősebb, és fordítva: minél színpadiasabb, annál gyengébb és hamisabb, nem valódi, hanem csak színpadias majomszeretet, amelyet akkor mímel valaki, ha nem képes az igazi szeretet átélésére, illetve ha nem tudja átélni, megtapasztalni az Abszolútummal való egységet. Gáspár esetében is éppen az figyelhető meg, hogy vízöntői exhibicionista késztetései, oroszláni szereplési vágyai által fűtve szenteskedni, érzelgősködve pózolni kezd a nagyközönség előtt. Buzgón imádkozik a gyógyulásért, de azért közben elégedetten figyelemmel kíséri, hogy az utaskísérő hányszor megy arra és hogyan nézi őket, mert ez fontos számára. (A személye körüli hűhó, amely visszajelzésként szolgál számára, megerősíti az ingatag önérzetét.) Ez az éretlen, gyerekes viselkedés Rák Sárkányfarka által jelzett karmikus szédelgéseinek is betudható. Kellő élettapasztalat nélkül nem is lehet hiteles semmiképpen, ő azonban ki akarja kerülni a szükséges és időigényes lépcsőfokokat, tehát a fejlődés törvényének hány fittyet nagy vízöntői szabadságában és a Bak karmásokra jellemző önkéntelen és akaratlan törvénytelen gondolkodásmódjával.

Nem csak a fejlődés törvényét sérti meg azzal, hogy nem a szaturnuszi életciklusoknak megfelelően végzi az életfeladatait. A 21 és 28 év közötti életkor a Rák konstellációnak megfelelő ciklus, amikor az a feladata az ifjúnak, hogy szellemileg is éretté váljék, leváljék érzelmileg a szüleiről, saját családot alapítson, megtanuljon termékenynek lenni a munkájában is. Az utána következő hétéves ciklus (28-35 év) az Oroszlánnal és a Nappal áll analogikus kapcsolatban, ekkor kell(ene) megszilárdulnia a személyiségnek, az addigi élettapasztalatok által “megérnie” – így tud kreatívvá is válni. Az előző életciklus a Rákhoz és a Holdhoz köthető, vagyis ekkor főként befogadunk, tapasztalatokat szerzünk – az Oroszlánhoz és a Naphoz köthető ciklusban pedig ezeket a befogadott és feldolgozott, átszűrt tapasztalatokat áramoltatjuk, átadjuk. Ezek az életfeladatok megkerülhetetlenek, különösen az olyan személyiségproblémákkal született emberek esetében, mint Gáspár. Neki nem mások csodás gyógyulásáért kellene imádkoznia, hanem a saját életfeladataira összpontosítani, a saját karmáját megismerni és oldani. (Ugyanúgy, mint ahogy mindenki másnak is.)

Ebben az életciklusban tehát fontos lenne megtanulni felelősséget vállalni a párkapcsolatokért, kialakítani a harmonikus szexualitást, mielőtt családot alapít. (Ez a Rák, azaz családi karmával született Gáspár számára különösen nagy jelentőségel bír, beszél is róla, hogy korábban szexuálisan asszkertizálni akart!) A vallásos, misztikus fantazmagóriák, ájtatoskodás azonban ebben valószínűleg megakadályozzák. Gáspárról ugyan nem lehet tudni nyilvánosan semmit e téren, de mivel a Felház másik alapítója nyiltan beszél “tisztasági fogadalmáról”, valószínűleg a párkapcsolatokat, a másik nem megismerését a többiek is (a többi Felház-alapító is) tisztátalan dolognak tartják, olyasminek, ami méltatlanná tesz egy személyt arra, hogy Istennel személyes kapcsolatot alakítson ki. Ezzel a vallásos téveszmével a nemek törvénye ellen vétenek, a yin és jang eerők kiegyenlítődését, a kiegyenlítődési, megváltódási képességek kialakulását teszik lehetetlenné.

Még súlyosabb vétek viszont az, hogy a karma törvényét sértik meg azok, akik más helyett akarnak felelősséget vállalni, megpróbálni megoldani mások nehéz élethelyzetét, betegségét, amikor ezek jelző funkciót töltenek be: az a feladatuk, hogy a megváltás irányába tereljék a téves életkoncepciókkal élő embert. A betegségek, a fizikai fájdalom, a sorsnehézségek mind arra szolgálnak, hogy éberekké tegyenek minket, hogy felismerjük, milyen téves gondolkodásmód, milyen karmikus (fordított) képzelgések vezettek az adott nehéz élethelyzetbe. A gyógyulás, a nehéz helyzetből való kilábalás úgy lehetséges, hogy a karma lényegi jellegével ellentétes azonos pozitív, természeti és spirituális személyi tulajdonságok és képességek kifejlesztésére törekszünk. Ezt csakis konkrét felelősségek felvállalásával, a megfelelő életfeladatok elvégzésével lehet elérni. Például ha valaki az anyai ági őseitől gyermek- és családellenes karmát örökölt, vagyis fél a családalapítástól, hamis elképzelései vannak a családban élésről, a szülői szereppel kapcsolatban, akkor a feloldatlan karmikus képzetei aRák konstellációnak megfelelő szervek, testrészek megbetegedéseként fognak materializálódni, így kap jelzést az illető személy, hogy ezeket a karmikus képzeteit meg kell haladnia. (Gyomorpanaszai lehetnek, a szaprító- és tápláló szervek betegségei, a nyirokrendszer zavarai, súlyos esetben ezek rákosodása.) Ilyenkor a fő feladat nem a betegségek kiiktatása, anélkül, hogy belső, mentalitásbeli változás történt volna, hiszen akkor egyszerűen csak a jelzőrendszert “kapcsoljuk ki”, anélkül, hogy a betegség a funkcióját betöltötte volna. Ilyenkor újabb, és még erősebb jelzésre van szükség, ezért szokta újabb, súlyosabb betegség felütni a fejét, ha valakit csak fizikai szinten gyógyítanak meg. Ebben az esetben tehát a családalapítás, gyermekgondozás, -nevelés, a családanya-családapa szerep felvállalása és elvégzése az, ami segít feloldani a karmikus zavarokat, és ezáltal a fent felsorolt betegségek jelzéseire sem lesz már szükség.)
A kierőltetett csodás gyógyulásokkal tehát a jóhiszeműen segíteni akaró Felházasok is a karma törvénye ellen vétenek, elhitetve az emberekkel vagy megerősítve őket abban a hitükben, hogy nekik nem kell felelősséget vállalni az életükért, a betegségeikért, elég, ha azt Jézusra hárítják, s ő majd mindent elintéz helyettük.

Gáspár képletében az erős vízöntői illetve Bak meghatározódások meg is duplázódnak, hiszen (a valószínűnek tartott születési időpontja alapján) a Vízöntő és ez a Bak bolygói éppen ennek a két jegynek megfelelő horoszkópházakba kerülnek: a 10-es és a 11-es házakba. Ez azt jelzi, hogy ezek az életterületek nagyon fontosak számára, az itt felvállalható (és felvállalandó) életfeladatok (pl. társadalmi-, vagyis politikai, vagy közigazgatási tevékenységek) segítik őt ahhoz, hogy feloldhassa negatív karmikus képzeteit, hogy a mélytudattalanjában levő fordított ideákat (karmikus tévképzeteit fodított értelmű élet- és létlátomásait) visszaállítsa az eredeti, pozitív értelmükbe.

A tízes ház a Bak jegye által megtestesített spirituális erőtérnek a földi, gyakorlati megvalósulási életterülete, s ugyanúgy a Szaturnusz az uralkodó bolygója, mint a Baknak. Mivel a Bak szellemisége a közösségi-társadalmi élet gyakorlati területein, azoknak az intézményeiben, a politika és a közigazgatás, területén nyilvánul meg a legjellemzőbben, a tízes ház is olyan konkrét életfeladatokat jelöl, amelyek során a szülöttnek be kell lépnie ezekre a területekre, ott gyakorlati tapasztalatokat kell szereznie illetve, azoknak megfelelő gyakorlati tapasztalatokat kell szereznie. Így tudja megtanulni a Szaturnusz által megtestesített felelősségtudatot, illetve annak a gyakorlati megvalósulási feltételeit és következményeit: az alaposságot, a törvényességet, és a határozottságot, valamint a hosszú távú következményekben való gondolkozási képességét is így tudja kialakítani és azt gyakorolni.

A másik horoszkópház, ahol Gáspár Vízöntő Napja, Merkúrja és Szaturnusza található, az a 11-es ház. Ez a Vízöntő konstellációjával analóg életterület a horoszkópban, vagyis a Vízöntő által megtestesített spirituális erőtérnek a földi, gyakorlati megvalósulási életterülete. Ugyanúgy az Uránusz és a Szaturnusz az uralkodó bolygói, mint a neki megfelelő napjegynek, ezért ennek a horoszkópháznak az egyik fő problémaköre az emberi és a természeti környezetünkkel való együttműködési készség elsajátítása és begyakorlása, majd azt követően az egyetemes őserőkkel és az egyetemes törvényekkel való együttműködési képességek megtanulása és begyakorlása, amelyet aláfest az uránuszi és a szaturnuszi őserőkkel való harmonizáció.

Gáspárnak tehát itt található három fontos bolygója (amelyek közül az egyik éppen a Vízöntőben álló Szaturnusz!), és ez azt jelzi, hogy neki olyan gyakorlati életfeladatai vannak, amelyek végrehajtása, elvégzése során megtanulhat harmonizálódni a Vízöntő által megtestesített egyetemes – Isteni – Világossággal, vagy ha úgy tetszik, az isteni elmével való együttműködés szellemiségével. Vagyis, elsajátíthatja a helyes információáramoltatás és -befogadás képességét, valamint ezeknek a jellegzetes gyakorlati életfeladatoknak a végrehajtásával kifejlesztheti és megerősítheti a kollaborációs képességét. De ezt az együttműködést viszont a legmagasabb szellemi öntudat színvonalán kellene folytatnia, miután kellő élettapasztalatra tesz szert (Lásd Rudolf Steinernek a Szaturnuszi életciklusok szerint elérhető, spirituális tudatossági lehetőségének a leírásait.) és semmiképpen nem jelentheti azt egy Istennek kinevezett történelmi szereplővel (a Názáreti Jézussal) szembeni alárendelt – alázatos – viszonyt, amit ő vallásos propagandistaként folytat, mint Jézusnak a prófétája. – Amennyiben ezt komolyan is gondolná… Amennyiben viszont nem, akkor merő spirituális szélhámosságról van szó, ami még rosszabb, mert hamis kollaborációt folytat, amivel, amellett, hogy sok embert megtéveszt és ezzel növeli a szerzett karmáját, mindössze a harmadik hatványra emelt Vízöntői karmájának a verklizését és dagasztását folytatja, ahelyett, hogy feloldaná azt.

A Szaturnusz által (is) uralt Vízöntő életterületén az ember számára az együttműködési képesség elsajátítását, elsősorban az egyetemes léterőkkel és az egyetemes törvényekkel való kollaboráció megtanulását jelenti. Ennek a képességnek az elsajátításához elkerülhetetlen először is a szaturnuszi őserővel való harmonizáció, azaz a szigorúan konkrét és gyakorlati felelősségvállalás, a törvényesség, következetesség, helytállás, elvhűség, mértéktartás, önfegyelem, önkorlátozás gyakorlása. Ez az út vezet az uránuszi őserővel való harmonizációhoz is, így tud harmóniába kerülni a Vízöntő minden lehetőségnek a felelős elfogadására való nyitottságával, a spirituális információ befogadására és áramoltatására való jóindulatúság szellemiségével is. Ezért válik ennek híján a negatív vízöntői tulajdonságokkal rendelkező ember újító vagy forradalmár helyett felforgatóvá, anarchistává, félre- és bajba vezetővé („Vak vezet világtalant”), a szellemi erőkkel való kommunikáló és együttműködő, világos és tisztességes személy helyett hamis prófétává, felelőtlen csodabogárrá, csalóvá, különcködő csavargóvá.

A 10-es és 11-es házban torlódó Bak és Vízöntő bolygók azt jelzik, hogy Gáspárnak nagyon fontos életfeladata elsősorban a szaturnuszi őserővel való harmonizáció, ez a kulcs a karmája feloldásához. A 10-es és a 11-es házhoz tartozó életfeladatok felvállalásával kell szert tennie a pozitív szaturnuszi képességekre, ezzel tud harmóniába kerülni az uránuszi őserővel, amelyhez a viszonya jelenleg, többszörösen is Vízöntő karmás lévén, zavaros, diszharmonikus és szélsőséges. (Ezt jelzi a hirtelen pálfordulása, amellyel hátat fordított addigi életének, először úgy, hogy csapot-papot otthagyva, senkinek nem szólva Afrikába ment, majd onnan hazatérve egészen más emberként folytatta az életét, mint azelőtt, még a Fidelitaszból is kilépve, ez által egy abszolút negatív értelmű pálfordulatot hajtva végre, ami a Vízöntő szellemiségéhez tartozik.) Ugyanakkor a szaturnuszi felelősségtudat, mértékletesség, arányosságérzék, önkorlátozás, kötelességtudat kifejlesztése segítségül tud szolgálni a helyes gondolkodás kialakításához (vagyis ahhoz, hogy a gondolkodását a karmaoldás szolgálatába tudja állítani, ne pedig a szüntelenül kavargó uránuszi ötleteit támogassa vele, és ezzel szétforgácsolja, szétszórja a spirituális energiáit, képességeit). Ugyancsak a pozitív szaturnuszi őserő segítségével tudja kialakítani és megszilárdítani az öntudatát, önérzékelését (Nap), az igazságért való harchoz szükséges bátorságát, spontán védekező-készségét (Mars), harmónia- és egyensúlyérzékét (amelynek a segítségével meg tudja teremteni az életében a négy alkímiai őserő – tűz, föld, levegő, víz – egyensúlyát) (Vénusz), szeretetáramoltatási készségét, spirituális képességeit, amelyek segítségével megélheti az Abszolútummal való egység élményét (Neptunusz) és az egyetemes törvényekkel való együttműködési képességét (illetve a környezetében levő emberekkel való helyes kollaboráció képességét is), a szellemi intuícióinak, vízióinak a helyes felhasználási képességét is (Uránusz).

Az Uránusz a hirtelen jövő, intuitív meglátások, zseniális ötletek, és az ebből eredő hirtelen pálfordulások bolygója is, ezért a negatív vízöntői meghatározódásokkal született személyekre két szélsőséges viselkedés jellemző: vagy nem tudnak kitartani egy ötletük mellett sem, és folyton irányt változtatnak, attól függően, hogy éppen milyenek a meglátásaik, vagy pedig csökönyösen ragaszkodnak a régihez, és nem hajlandóak megfordulni, szemléletet változtatni. Gáspár életében külső szemlélőként is látható, váratlan fordulat volt mind a sportolói karrier, mind a politikai karrier hirtelen elhagyása, és az ugandai segítő szolgálat közbeni spirituális “megvilágosodása”, amelynek eredményeképpen, mint ő fogalmazott, odaadta életét az Istennek. (Mintha egyébként, normális életet folytatva és normális életpályát befutva, nem tehette volna ugyanezt, és ráadásul helyesen, nem hőbörgő, színpadias vallásoskodással, szélsőségesen.) Megszervezte két másik társával a Felház nevű keresztény mozgalmat, ahol Gáspár személyesen is színpadra áll, beszédeket mond, a résztvevők között sétálgat, és ismeretlen nyelveken imádkozik értük, vagyis halandzsázik, miközben rájuk teszi a kezét – számol be erről egy internetes cikk, amely így folytatódik: “A gyógyítás a Felház része, azt vallják, „jelek, csodák és ördögök kiűzése nélkül csak félevangélium az evangélium”. Orbán Gáspár erre azt mondta az interjúban, hogy nem ők gyógyítanak, hanem Jézus rajtuk keresztül. “Van, hogy ez sikerül, van, hogy nem, ez csak Jézuson múlik.”

Gáspár a “megtéréséről” így nyilatkozott:
„Nem akartam lemondani a hiúságomról, a büszkeségemről, arról, hogy hősies legyek vagy belevethessem magam az éjszakába, amit korábban sportolóként nem engedhettem meg magamnak. Isten megmutatta, hogy az a világ hazugsága, ha akkor érzem magam szabadnak, amikor kedvemre lehetek tisztátalan. És azt is, hogy amíg ahhoz, hogy elfogadottnak, fontosnak és szeretettnek érezzem magam, az kell, hogy másokhoz képest jól szerepeljek, jól nézzek ki, vicces legyek, vagy legalábbis egy társaságban olyan helyet töltsek be, hogy figyeljenek rám, addig rab vagyok. De Isten annyira szeret, hogy azt a Jézus Krisztust, aki bár bűnt nem ismert, értem bűnné tette, hogy én, aki bűnös voltam, megszabaduljak az igazságtalanságaimtól és igazzá váljak.”
„Aztán egy templomi istentiszteleten Isten szeretetének az erejét is megtapasztaltam, ami olyan volt, mint a megemésztő tűz. Éreztem, hogy ez a tűz benne van a testemben, és ahol eddig sötétség volt, ott most fényesség van, ahol hidegség volt, ott forró tűz van, ahol béklyó volt és megkötözöttség, szabadság van és olyan szeretetet, amit nem lehet elhordozni. Éreztem, hogy bennem valami megváltozott, visszafordíthatatlanul átfordult. Odaadtam az életem Istennek.” (Minthogyha ezen színpadiasan vallásos “rendkívüliségek” nélkül, és nagyobb – hétköznapibb – felelősségek nélkül ezt nem lehetett volna…)
“A csütörtöki bulik idején készítjük el a lehetőséget Isten dicsőítésére és az imádságra, hogy az emberek a világ rabsága helyett megtalálhassák az igazi szabadságot, az életet és az igazságot, aki Jézus Krisztus. Miközben személyesen találkoznak Vele, egyre jobban vágynak Rá, aminek következtében az Istennel való közösségük is egyre mélyül.“


Ebben a rövid részletben láthatjuk, hányszor fordul elő az uránuszi-vízöntői kulcsmotívum, a szabadság kérdése: számára az istenhit és a szabadság elválaszthatatlanok egymástól. De ugyanúgy, ahogy a szabadságról hamis, téves elképzelései vannak, úgy a vallás, az istenhit is ferdén, afunkcionálisan jelenik meg nála, így éli meg, egyfajta eszközként szolgál neki ez az önmutogatásra, arra, hogy különlegesnek, kiválasztottnak érezhesse magát. Örlődik a nárcizmusa és a szentté válási vágya között.

Ezt jelzi a képletében lévő szoros együttállás is a Neptunusz (a feminin teremtő képzelet, az isteni szeretet bolygója) és az Uránusz (az isteni intelligencia, intuíció bolygója) között. A neptunuszi teremtő képzelete, életvíziója is extravagáns, ő mindenképp ki kell tűnjön a tömegből, s az együttállás azt jelzi, hogy a spirituális intuícióját ennek a különlegességnek a szolgálatába hajlandó állítani. A neptunuszi teremtőerő, szeretetképesség azonban nagyon diszkrét, szubtilis szeretetáramoltatás és az isteni teremtőerővel való kapcsolatot jelent, semmiképpen nem színpadias, melodramatikus önmutogatást, bűvészkedést, hókuszpókuszt. A vízöntői meghatározódásai eltorzítják az amúgy létező spirituális intuícióit mindaddig, amíg nem sikerül a fordított, karmikus vízöntői képzeteit az eredeti értelmükbe visszaállítania. Ugyanis ez a bolygóállás azt is jelzi, hogy az ilyen együttállással rendelkező személy esetében az uránuszi, zseniális meglátások, az intuitív látásmód keveredik a misztikus fantáziálásokkal, fantazmagóriákkal. Vagyis, hogy ha ezeket a neptunuszi fantáziáit nem ellenőrzi, nem hasonlítja össze a gyakorlati élet realitásaival, akkor könnyen kicsúszhat a lába alól a talaj, és teljesen elveszítheti a realitásérzékét, valóságnak hiheti azt, ami csak a képzeletében él. Mivel ez az együttállás a Bak jegyében található, és – a feltételezett születési időpont alapján – a Baknak megfelelő gyakorlati életkörben, a 10-es házban, ez azt jelzi, hogy ezeket a misztikus fantáziáit “kiviszi” a minél szélesebb nyilvánosság elé, a társadalom nyílt színpadára. (“Mennyei apukánk nem mondott le Magyarországról!”, "fogják az Istennek a tüzét és vigyék el az ország különböző részeibe, mert Isten ezt akarja és a Felházat is ezért hívta életre, hogy ez az ország az övé legyen.") Ez a felfokozott szellemi tevékenység nem kevés veszélyt rejt magában, hiszen így alkalma nyílik arra, hogy nagyobb tömegeket is a befolyása alá vonjon, és a sajátjához hasonló misztikus kábulatba ringassa, spirituálisan és öntudatilag félrevezesse őket.

A 11-es házban (a társadalmi, közösségi méretű képi-képzeti információ-közvetítési élet színtere) álló bolygói, főként a Napja, is azt jelzik, hogy az öntudata megszilárdításához, a stabil önértékelés megszerzéséhez szükséges számára a közösségi életben való tevékenykedés, a másokért való szerepvállalás. Csakhogy az öntudat megtisztításához valós gyakorlati élettapasztalatokra volna szüksége, valódi konfrontálódásra, ahol megismerhetné és próbára tehetné önmagát, míg a misztikus intuícióinak és fantáziáinak a szuggesztív előadása, önmagának a mások fölé helyezése inkább csak ront a helyzeten, mint javít. (Vagyis még irreálisabbá teszi az önmagáról és az életről alkotott képet.)

Gáspár Szűz Jupitere (az értékítélet, értéktudat bolygója) a 6-os házból negatívan fényszögeli a Vízöntő Napot, és viszont: a Naptól a gyakorlati életkörben: a munka, a kultúra és a kultusz horoszkópházában álló Jupiter is negativ fényszöget kap, ami szintén azt jelzi, hogy nem tudja helyesen értékelni magát, hogy tehát folyton alul- vagy fölülértékeli önmagát (Pl. a világhírű miniszterelnök édesapjához képest vagy annak a magas rangú és ugyancsak hires teológus barátaihoz képest, mint amilyen Tőkés László, Böjte Csaba vagy az Orbán-kormány korábbi emberi erőforrások minisztere), nem ismeri a saját valós értékeit. A “nyelveken beszélő” (halandzsázó), kézrátétellel gyógyító személyként való tetszelgés ennek a hamisan nagyra duzzasztott önképnek (Egonak) az egyik megjelenési formája. És ezt annak ellenére, hogy, mint minden személyiség-zavaros bioenergiás kuruzsló, ő is, a csoda-gyógyítás képességét “szerényen” Jézusra hárítja: tőle függ, hogy mikor sikerül meggyógyulnia valakinek. Ez egyrészt hamis, jupiteri szerénykedés (álszerénykedés…), alázatoskodás, ájtatoskodás, másrészt a felelősséget is elhárítja vele magáról (a Nappal együttálló Szaturnusz is negatív fényszöget kap a Jupitertől), ugyanúgy egyébként, ahogyan teszik ezt a szélhámos un. bioenergiások.

A lineáris, pragmatikus gondolkodás bolygója, a Merkúr is részt vesz ebben az együttállásban, és ez azt is jelzi, hogy a gondolkodása teljesen alárendelődik negatív vízöntői öntudatának, önérzékelésének, a Jupiterrel képezett negatív fényszög pedig azt, hogy erőfeszítésekbe kerülne neki a gondolkodását felszabadítani a negatív vízöntői meghatározódásai (anarchiába forduló szabadságvágy, felelősségkerülés, személyi együttműködési nehézségek) alól, és egy egyetemes, a megváltást a középpontba helyező értékrend szolgálatába állítani.

Az értéktudat bolygója, a Jupiter, ugyanakkor pozitívan fényszögeli a Bakban álló bolygócsoportosulást: a Neptunusz-Uránusz-Vénusz-Mars együttállást, és ez többek között sok veleszületett pozitív tulajdonságot, képességet is jelez. A Jupiter-Uránusz szextil megnyerő, nagyvonalú, eredeti személyiséget jelez, aki könnyen szimpátiát kelt és magával ragad másokat, szeret és tud is vezető pozíciót betölteni. A Jupiter-Neptunusz pozitív fényszög azt jelzi, hogy fogékony a misztikus és metafizikai élményekre (és – ha pozitívan sikerül megélnie a jupiteri őserőt, vagyis biztos értéktudattal rendelkezik, akkor – képes a misztikus fantazmagóriák és a valódi metafizikai információk között különbséget tenni), és azt is, hogy áldozatkész, erős hitű, erős empátiás készséggel rendelkező ember. A Jupiter-Vénusz fényszög olyan személyt jelez, aki a társaság kedvence lehet, mert kiegyensúlyozott és finom természetű, fejlett morális és esztétikai érzékkel is rendelkezik, illetve: rendelkezne, amennyiben ezt nem sodorná el és nem nyomná el a rendkívüliségeket vadászó elemi Vízöntői késztetése. Míg a Mars és a Jupiter harmonikus fényszöge könnyen lelkesedő, tettrekész, céltudatos, életerős személyiséget jelez. Ezek viszont az ugandai negatív pálfordulása után alárendelődtek a Rendkívüli kiválasztotti szerepkörben való tetszelgési késztetéseinek.

Mindezen jó tulajdonságai tehát megtévesztőek lehetnek az őt körülvevő emberek számára, és önmaga számára is, mert könnyen elfedhetik azokat a személyiségi problémákat, amelyeken dolgoznia kellene (ingatag önérzet, az ennek alávetett csapongó gondolkodásmód, ötletezés, felelőtlenkedés, a misztikum és a realitás összemosása, stb) és amelyek által mindezen jó tulajdonságok rossz célt szolgálhatnak, és szolgálnak is addig, amíg a karmikus meghatározódásaival szembe nem tud nézni, és nem kezd el ezeknek a feloldásán munkálkodni. A horoszkópból kiovasható pozitív tulajdonságok ugyanis, a közhiedelemmel ellentétben, nem arra valók, hogy általuk mindenek fölé emelkedve, “megússzuk” az életet, hogy kikerüljük a gyakorlati nehézségeket, hogy a tehetségeket a végletekig kizsigerelve magasra emelkedjünk a társadalom hamis értékrendje szerint, és különlegesnek képzeljük magunkat, olyan “kiválasztott” személynek, akire nem vonatkoznak ugyanazok a törvények, mint másokra. A harmonikus fényszögek által jelzett jó tulajdonságok rendeltetése az, hogy segítsenek feloldani a karmikus tévképzeteket, legyőzni a karmaoldás során jelentkező nehézségeket, elősegíteni a spirituális fejlődést.

A fent taglalt pozitív tulajdonságok, képességek tehát nagyban függnek attól, hogy Gáspárnak mennyire sikerül olyan értékrendet kialakítani magában, amelyhez igazítva az életvízióját, a megváltását képes szolgálni. A Jupiter ugyanis az az őserő, amely a többi őserő morális irányát is megadja, hozzásegít a többi bolygó által megtestesített őserővel való harmonizációhoz. Gáspár esetében a Jupiter a Szűzben áll, amelyik jegyhez a rendeltetés-értelmezés, a rendeltetéstudat, a kultikus életforma, az élet igazi értelmének a megismerése kapcsolódik. (A duplázódás itt is megfigyelhető, csakúgy, mint a Bak és a Vízöntő bolygók esetében, ugyanis a Jupiter nem csak a Szűzben, hanem a Szűznek megfelelő, ilyen jellegű gyakorlati életfeladatokat jelölő 6-os házban található.) Ez a bolygóállás tehát azt jelzi, hogy Gáspárnak a helyes értékrend kialakításához arra van szüksége, hogy tisztában legyen az élet rendeltetésével, ez pedig nem más, mint az, hogy a karmikus tévképzeteink feloldásáért és a visszás képzeteinknak a kijavításáért születtünk meg. Azért, hogy helyreállítsuk a velünk hozott sérült isteni ideákat, és azokat pozitívakká – normálisakká – átalakítva, a saját megváltásunkkal hozzájáruljunk az egyetemes megváltódáshoz. Ennek a felismerésével, megértésével lesz képes igazából működtetni a Jupiter harmonikus fényszögei által jelzett pozitív tulajdonságokat és képességeket, és ez tudja őt hozzásegíteni ahhoz is, hogy a negatív fényszögek által jelzett tévképzeteket, hibásan működő mechanizmusokat pozitívakká alakítsa.

A Jupiterhez (és az általa uralt Nyilas jegyéhez) tartozik az istenhit, a vallás, a hit kérdése is, és a jupiteri őserővel való harmonizáció segítene tisztán látni Gáspárnak ezen, a számára oly fontos területen is. A külső istenképbe, a rajtunk kívül- és felülálló, tehát a tőlünk, a mi tapasztalataink következtében létrehozható, pozitív átalakulásunktól függetlenül megvalósuló, megváltóba – megváltásba vetett hit teljesen téves, és annak a követése tévútra vezet. Azt hinnni és képzeli, hogy létezik valaki vagy valami, aki a saját megváltásunkon való munkálkodás felelősségét, ennek a terhét leveszi a vállunkról, hamis szabadságot ad, hamis mennyországgal kecsegtet (a negatív jupiteri-nyilasi személyek hajlamosak rossz helyen keresni a mennyországot). Gáspár gyakorlati tapasztalatokat nélkülöző, eksztatikus, hirtelen “megvilágosodása” nem hogy közelebb vinné őt és az őt követőket a világossághoz és az isteni igazsághoz, a megváltódáshoz, hanem egyre eltávolítja, mert hamis, meghatóan érzelgős, rózsaszínű mennyországképet fest. Negatív Vízöntőként hamis fényt, hamis információt áramoltat és közvetít, nem az isteni Logoszt. Pl. a gyógyítással kapcsolatban azt a felelősségkerülő, évszázadok óta az emberekbe rögzült hitet erősíti, hogy a gyógyulás külső eszközökkel elérhető és nem pozitív belső átalakulással, öntudat- és mentalitás-változtatással. Ez a negatívan működő Szűz Jupiterje által jelzett tévképzeteinek egyik legpregnánsabb megjelenési formája. Hiszen, aki nincs tisztában az élet rendeltetésével, a szellemi világ függőségi viszonyával az anyaggal, az anyag tükrözési képességével szemben, az nem a szellem irányából keresi a gyógyulást, hanem külső eszközök, trükkök segítségével. Ismerjük mindannyian az orvostudomány praktikáit, amellyel az anyagban matatva akarja “kijavítani”, amit (szerinte) a természet elrontott, vagy ami “véletlenül” elromlott.

De nem csak ezek a hibás gyógyítási módszerek tartoznak ide (a Szűz és a 6. ház szellemiségéhez), hanem az összes többi, amellyel a felelősséget másra toljuk. Az, hogy meggyógyulhatunk “isteni kegyelem által”, kézrátétellel, úgy, hogy egyfajta médiumként Jézus gyógyerejét közvetíti valaki, elképesztő misztikus fantazmagória. Sőt: ordenáré szélhámosság! Megértés, igazi fénnyel való átvilágítás nélkül nem beszélhetünk gyógyulásról. A fizikai szinten jelentkező betegség okait a szellemben kell keresnünk, tehát megvizsgálnunk, hogy milyen téves ideák vezérlik az életünket, amely hibás vezérlésnek a következményei és jelei a betegség-tünetek. A karmapontok illetve a bolygók közötti negatív fényszögek jelzik ezeket az öntudatlan, velünk született fordított ideákat, tévképzeteket, fordított valóság-értelmezési késztetéseket, amelyeket ha nem ismerünk, ha nem világítunk át, és nem törekszünk azoknak a helyesre - pozitívakká változtatására, akkor előbb-utóbb a fizikai szinten fogunk jelzéseket kapni, betegség vagy baleset vagy súlyos anyagi veszteségek formájában. Az ilyen betegségek, balesetek, nehéz élethelyzetek mind azért fordulnak elő, hogy a szellemi zavarokra figyelmeztessenek, azért, hogy végre elkezdjünk a karmánk feloldásán munkálkodni. Anélkül gyógyítani tehát, hogy az illető személyt hozzásegítenénk a belső, karmikus sötétségével, zavaraival és zavarodottságával való szembesüléshez, az valójában antikrisztusi (vagyis megváltásellenes) tett – hiszen így a betegség nem töltheti be eredeti, jelző funkcióját, és a beteg sem jut közelebb a krisztusi állapot eléréséhez.A Gáspár képletében található rengeteg együttállás Ikrek karmát, nagyon erős árnyék-ént is jelez. Ugyanezt – az erős árnyék-én jelenlétének a jelét – erősíti a 3-as házában álló Sárkányfarka, amelyik jelentős ikreki karmát és megfelelő életfeladatokat jelez. Vagyis meg kell tanulnia spirituális, a megváltáshoz szükséges metafizikai információkat szereznie az őt érő közvetlen, mindennapi benyomásokból, tapasztalatokból.

Az Ikrek karma kettős természetet jelent elsősorban, amely kettősség leginkább az ún. árnyék-én jelenségeként ismert. Vagyis az ilyen karmával rendelkező embereknek van egy (legtöbbször maguk elől is) elrejtett, eltitkolt énjük (megváltásellenes gondolatokat gyártó és sugalló hamis öntudati-gondolkozási, elmélet- és fantazmagória-gyártási központjuk), amelyik a háttérből (a tudattalan mélységeiből) manipulálja, irányítja az un gazda-személyt. Ráadásul úgy terelgeti és vezeti az orránál fogva a „gazdáját”, hogy annak fogalma sincs arról, hogy ezek az ambíciók, sugallatok, félelmek, iszonyatok igazából nem az övéi, nem a nappali éber tudata, az erkölcsi gondolkozása által létrehozott saját gondolatai, hanem egy tőle idegen, az ő javát semmiképpen nem akaró, a karmájának az esszenciáját képező, szellemi entitás ülteti el a gondolataiban, érzéseiben, mintha azok a pozitív öntudatához is hozzátartoznának. Ezt a rejtőzködő szellemi ikertestvért leleplezni nagyon nehéz, nagyon ébernek kell lenni, hiszen a karmikus, negatív meghatározódásokat ki- és felhasználva tudja irányítani a gazdát, így annak nehéz a józan eszére, a nappali tudatos énjére hallgatni (még akkor is, ha amúgy akarna, szeretne).


Gáspárnak az utóbbi években tanúsított viselkedése alapján úgy tűnik, hogy az árnyék-énje a vízöntői anarchikus, felforgató, a szaturnuszi szellemiség ellen berzenkedő, sőt azzal egyenesen szembeforduló, azt megtagadó, önmagától eltaszító természetét erősíti, ebbe bújik bele, ezen keresztül manipulálja őt. A Szaturnusz egy képletben a már eddig leírtakon túl az apa figuráját is jelöli. Gáspár esetében az apakép szorosan összefonódik a gondolkodásmódjával (Merkúr) és az öntudatával (Nap), mivel a Szaturnusz együttáll a Nappal és a Merkúrral is. Az apai befolyás érvényesülése jól megfigyelhető volt nála, igazi “apja fia” volt, aki sok időt töltött az apjával, az ő nyomdokaiba lépve igyekezett követni kisebb korában a példáját. Majd, a felnőttkorba lépéssel együtt egyre inkább szembefordulni látszik az apai szellemiséggel, mivel egyre kényelmetlenebbé, sőt elviselhetetlenné vált az neki. Először csak azokat a tevékenységeket hagyja abba, amelyekkel az apja nyomdokain haladt (a futballkarrierről való lemondás, majd a Fidelitasból való kilépés), majd egyre inkább szembe is fordul vele.

A Szaturnuszát és a vele együttálló Napot (amely az önérzet, önértékelés és önérzékelés, valamint helyzettudat ősereje is) és Merkúrt a Jupiter, az értékítélet, az értéktudat bolygója negatívan fényszögeli, s ez azt is jelzi, hogy Gáspár önkéntelenül és akaratlanul is hajlamos arra, hogy tévesen ítélje meg az apját, a kettejük között levő viszonyt, téves értékítélet szerint gondolkodjon erről. Eleve, vagyis veleszületetten zavart, sérült öntudata miatt, saját magát érzékeli hibásan, helytelenül elsősorban, de (ahogy a Nap-Szaturnusz együttállása is jelzi) az apához való viszonya, a róla alkotott kép is zavaros és szélsőséges is lehet. Ezért is érezheti szükségét annak, hogy az önállóságát úgy vívja ki, szerezze meg, hogy megtagadja az apai szellemiséget, az apai örökséget, és teljesen más és új irányba induljon el, mint amin az édesapja jár, és amit fel tudott neki mutatni. De még attól is eltérő, illetve azokon is “túltesz”, amin az apja jelentős teológiai ismeretekkel és funkciókkal rendelkező barátai járnak, akik ugyancsak nem kis jelentőségű személyiségek (Tőkés, Böjte, Balog Zoltán).

Az erős negatív vízöntői meghatározódásokkal bíró emberek minduntalan szükségét érzik annak, hogy másak legyenek, mint amit tőlük elvárnak, hogy kitűnjenek a tömegből, akár megbotránkoztatás árán is. A lényeg, hogy ők rendkívüli “egyéniségek” legyenek. Ez az öncélú magamutogatás, individualizmus a Vízöntő karmásoknál minden mást fölülír, számukra az elvárások, a szokások, a rend, a határok (no és az apai erkölcs és erkölcsi elvárás, vagy a következetesség és a szigor, ami szintén a szaturnuszi őserőhöz tartozik) mind amolyan ördögtől való fogalmak, s a mögöttük álló földi és szellemi törvényekről vagy nem is akarnak tudomást venni, vagy úgy érzik, hogy azok rájuk nem vonatkoznak. Hiszen ők nem hétköznapi, szürke egerek… Gáspár, a miniszterelnök fiaként, már eleve kivételes helyzetűnek tekinthető, de ez egyben azt is jelenti a számára, hogy az apját követve annak az árnyékában marad. Vízöntő karmásként ezért öntudatlanul is valami mást, valami meghökkentően újat kell találnia, ha azt akarja, hogy őt ne csak mint “Orbán Viktor fiát” tartsák számon. Mivel a 10-es és 11-es háza nagyon terhelt, ezért számára a társadalmi szférában, a közéletben való szereplés magától értetődőnek tűnik, ez az a terület, amelyik önkéntelenül is vonzza. (Bár az is előfordulhat ilyen esetekben – igaz, hogy ritkábban – hogy éppen ezeket a területeket kerüli el nagy ívben az ilyen képlettel rendelkező ember, mert zsigeri iszonyatot érez belépni arra a területre, ahol a karmáját oldani tudná. (De Gáspár ebbe a szférába és szerepkörbe úgymond beleszületett és belenőtt, tehát ezen belül kellett valami “másat”, mint az ócska liberális lázadást kitalálnia, mivel Vízöntő ide, Vízöntő szellemiség oda, de őt mégiscsak jól nevelték, és a helyes gondolkozású édesanyja befolyása, az azzal szembeni “tisztességben maradási” lehetősége is fontos és számít a számára!) Negatív Napja azt jelzi, hogy számára nagy problémát jelent az önmeghatározás, erről tanúskodik a “megtéréséről” szóló beszámolója is (“Isten megmutatta, hogy (…) amíg ahhoz, hogy elfogadottnak, fontosnak és szeretettnek érezzem magam, az kell, hogy másokhoz képest jól szerepeljek, jól nézzek ki, vicces legyek, vagy legalábbis egy társaságban olyan helyet töltsek be, hogy figyeljenek rám, addig rab vagyok.”)

Negatív vízöntői gondolkodásmódja, az árnyék-én sugallatai hatására érezhette úgy, hogy önmagát úgy kell meghatároznia, hogy a szaturnuszi őselvet eltolja, elutasítja magától. Pedig többszörös Vízöntő karmásként, s főleg, hogy a Napja és a Szaturnusza is együttáll, az önmeghatározáshoz éppen a szaturnuszi őserővel való harmonizáció lenne a legfontosabb feladata. De a negatív Merkúr egy születési képletben azt jelzi, hogy az illető személy gondolkodásmódja megváltásellenesen, karma-oldási lehetőségekkel ellentétesen, tehát antikrisztusian működik, vagyis, a logikus, lineáris gondolkodásmódjával mindig meg tudja győzni magát arról, hogy számára miért nem helyes az, ami amúgy a karmikus meghatározódásai feloldását szolgálná, és fordítva. Gáspár tehát egy negatív pálfordulással szembefordult az apjával, illetve azzal a közösségi szellemiséggel, amit az apja képvisel, de anélkül, hogy becsületes anarchista szellemiségével azzal szemben fellázadt volna, hanem “csak másként” akarja szolgálni ugyanazt a népet, de nem képes beismerni magának, hogy szélhámos módon. Akárhogy vesszük tehát, ez a fizikai szinten egyértelmű megnyilvánulása a szaturnuszi, atyai, korlátozó szellemiség elutasításának. És mivel öncélú, különcködésre való hajlama (negatív vízöntői meghatározódásai) arra sarkallja, hogy valami nagyon különlegeset tegyen, a misztikus intuíciója (amelyet jeleznek a Neptunusz, Uránusz és Jupiter egymással alkotott pozitív fényszögei) az, amelyen keresztül különlegesnek, sőt, még az apjánál is különbnek érezheti magát, hiszen így ő egyenesen Jézus akaratát, gyógyító erejét közvetíti. A “nyelveken beszélés adománya” által, vagyis a szélhámos halandzsázása által, pedig, egyenesen a Mennyei Atyával van kapcsolatban, nem pedig a valóságos apával, akitől viszont “csakazértis” elfordul.

Gáspár, aki “megszentülésével” kivívta magának a figyelmet (bár, ha nem a miniszterelnök fia lenne, az általa alapított Felház sem kapna ekkora figyelmet, bármekkora “karizmatikus gyógyító” is lenne), ebben a szerepében nagyon alázatosnak, jámbornak és ájtatosnak tűnik, a képlete azonban azt mutatja, hogy a valóságban ez nem így van. Az árnyék-énre oly jellemző kettősség, Janus-arcúság tetten érhető nála is, hiszen a felszíni jámborság, jóindulat, naiv segíteni akarás mögött világos, hogy a lélek mélységeiben elrejtve ott van a kevélység, a (gyors, azonnali) siker iránti vágy, hogy benne is ilyen szomjúság lakik. Erről azonban nem lehet tudomása addig, amíg nem reális az önmagáról alkotott képe. A valódi önismeret és önkritika hiánya által ebben az álszent szerepben pózolva úgy érezheti, hogy megtalálta az utat önmaga “felszabadítására”, illetve a liberális önmagvalósításra, pedig ha valódi metafizikai információval rendelkezne, és főképpen, ha tisztában lenne a saját karmikus meghatározódásaival, észrevehetné, hogy éppenséggel nem felszabadult, hanem még nagyobb és erősebb fogságba esett, a karmikus sóvárgásai, öncélú vágyai, félelmei kötik gúzsba, és azok irányítják. A vízöntői meghatározódásai feloldásán kellene legfőképpen fáradoznia, ami azt is jelenti, hogy az uránuszi, isteni intelligencia, átvilágító és megtermékenyítő fény közvetítőjévé, megtestesítőjévé kellene válnia. Tehát minimum visszamenni a politikába és ott maximálisan vigyázni a törvényességre, a tisztességre, a világos normalitásra.

Sokaknak úgy tűnik ugyan, mintha most is az a “fényhozó” lenne, akinek a képességei és származása alapján lennie kellene, csakhogy valójában átvilágítatlanul senki nem világíthat át másokat, a hamis fény művelőjeként nem csak magát, hanem másokat is visszatart a karmaoldástól, s így vagy egy helyben topog ő is, követői is éveken át, vagy rosszabb esetben visszafelé halad, “visszaél”. Vagyis, verklizi a “Vak vezet világtalant” – klasszikus helyzetet, és, mint a Bak és Vízöntő karmás személyek legtöbb esetben, törvénytelenül él, gondolkodik, képzelődik – nem a földi, hanem éppen a szellemi törvények ellenében. A törvényellenes életmód pedig súlyos következményekkel jár hosszú távon: a rossz döntések, a rossz úton járás következtében megjelenő sorsnehézségekkel, balesetekkel, betegségekkel kell számolnia annak, aki nem hajlandó tudomást venni az egyetemes törvényekről, és azokkal összhangban élni. (Ebben az esetben elsődlegesen a Karma törvénye, a Fejlődés törvénye és a megváltás törvénye sérül!) A Vízöntő karmás személyek esetében pedig ezek a betegségek, balesetek nagyon sokszor minden előzetes figyelmeztetés nélkül, váratlan uránuszi fordulatként következnek be.

Gáspár esetében tehát a legkisebb probléma az, hogy ha bohócot csinál magából (és egyúttal az apját is lejáratja, hitelteleníti ezzel az önjelölt prófétáskodással, ami végeredményben pojácáskodás). A nagyobb baj az, hogy erős karmikus meghatározódásai, féktelen vízöntői természete, bakos hatalomvágya, társadalmi sikerekre való szomja, erős árnyék-énje mind leleplezetlenül marad a vallásos érzelgősködés és felelősséghárítás mögött, és ez előkészíti a terepet arra, hogy akár egészen fiatal korában megbetegedjék, vagy hirtelen balesetek érjék, vagy “csak” a társadalmon kívülálló csodabogár maradjon, meg nem értett zseni legyen. (A tipikus vízöntői betegségek, balesetek az alsó lábszárat, bokát, agyat érintik, a Bakhoz a térd, a fogak, csontok, a haj, a fül tartoznak, tehát ezeket érheti baj, ha a szaturnuszi szellemiséget tartósan elutasítja, illetve megsérti. Az árnyék-én romboló jelenlétére és befolyására a karok, vállak, felső légutak, tüdők megbetegedései, balesetei figyelmeztetnek.)

Nem esett még szó Gáspár másik karmapontjáról, vagyis, a Sárkányfarok által jelzertt karmájáról, amelyik Rák-jellegű, mivel a Rákban áll, szemben a Bak jegyében levő bolygókkal és szintén negatív fényszöget zárva be a Vízöntő bolygókkal is. A Rák konstelláció erőterében az uralkodó bolygója, a Hold által megtestesített erőnek megfelelően, a tenyészet, illetve a bőség és az áldás, vagyis a szaporodás, a tágulás, a növekedés, az önkéntelen információbefogadás, a család-alkotás és a család-szeretet, a közvetlen családtagok közötti kötődések általi szellemi megismerés ősprincípiumai érvényesülnek.

A Rák jegyében található karmapont tehát azt mutatja, hogy az ilyen személy spirituális struktúrája mélyén mindannak az ellentétét hordozza, amit a Rák pozitív szellemisége megjelenít: tudattalanul családellenes és kötődés-ellenes a szellemisége, azaz a teremtés és az arról való gondoskodás őselve zavarodottan működik nála, nyilvánul meg a személyében. Önértékelése, individuális éntudata zavarodott, a Rák konstelláció hamis, eltorzult szellemiségével átitatott, hamisan jeleníti meg azt. Saját magát ennek a torz tükrében látja és érzékeli. Fokozott, vagy túlzón csökkent, hiányos, illetve zavarodott információbefogadási képessége folytán túlzottan érzékeny, sebezhető, ezért minden módon ellen akar állni az őt sértőnek érzett megtermékenyítő információ behatolásának. Ez a túlzott érzékenység arra készteti, hogy folyamatosan védekezzen valamilyen formában a külvilág újabb és újabb, számára kényelmetlen benyomásai ellen, de nem a világ számára látható, egyértelmű, direkt módon, hanem rafinált spirituális cselekhez, kikerülő praktikákhoz folyamodva, érzelmileg manipulálva a környezetét, mivel a nyílt konfrontációt elviselhetetlennek érzi. A nyíltan ki nem mondott véleménye, rejtett (és dédelgetett) sérelmei spirituális szinten egyre agresszívabbá teszik majd őt, mert belül folyton háborog és méltatlankodik, és idegesíti a családja ellenvéleménye, mivel azt visszahúzónak és szabadság-korlátozónak érzi, de a külvilág elől ezt mindenképpen el akarja – és egy jó darabíg el is tudja – rejteni. A Rák karmás emberek nem csak a nyílt konfrontációtól félnek, hanem attól is, hogy mi lesz, ha nem fogják őket szeretni, értékelni, mi lesz, ha valaki negatív kritikával illeti, megszólja a “helytelen” viselkedésük miatt őket. Részben féltik a családjukat, részben félnek a családjuktól, és ha ilyen erős Vízöntő karmával is rendelkeznek, a fenébe is kivánják azt, mert koloncnak, szabadság- és kibontakozás-ellenesnek érzékelik a jelenlétét.

Gáspárnak a negatív Napja is arra utal, hogy instabil az öntudata, az önértékelése – emiatt számára nagyon fontos a külvilág véleménye, valószínűleg szeretne minél tökéletesebb színben feltűnni, és ezért minden bizonnyal sok áldozatot meg is hoz, csakúgy, mint a többi Rák karmás ember teszi. Ez az áldozathozatal azonban az oldatlan Rák karma esetében hamis, egyrészt, mert csak félelemből, meghunyászkodásból teszi, és a lelke mélyén lázadozik ez ellen, másrészt, mert ezzel az áldozattal ugyanakkor a környezetét akarja korrumpálni, lekenyerezni, és később majd ezekre az „önzetlen” tettekre hivatkozva próbálja manipulálni, irányítgatni őket. A külvilág előtt szelídnek, ártatlannak, esendőnek, védtelennek és jószívűnek, áldozatkésznek tűnhet a Rák karmás ember, valójában azonban nagyon is önző – bár ezt valószínűleg saját magának sem ismerné be soha. Zavaros éntudatának és ingatag önbizalmának köszönhetően nincs egy biztos belső alapja, amire építkezhet, amihez viszonyíthat, ezért kénytelen minduntalan a külvilág visszajelzéseihez igazodni és kieszelni, hogy merre és mire irányítja őt Jézus. Ezért a külvilággal való összeütközést igyekszik elkerülni, de nem csak ezt, hanem azt is (és elsősorban azt), hogy önmagával szembenézzen, és szembesüljön mindazzal a sok kényelmetlen vagy fájdalmas információval, ami egy ilyen őszinte magával való szembenézéssel és feltárulkozással járna. A Rák karmásokra jellemző túlzott érzékenység, az igazi, megtermékenyítő információ befogadásának az elutasítása megnehezíti az önismeretet, az önkritika kifejlődését, és így nagyon nehéz kitisztítania az öntudatát, biztos alapokra helyeznie az önértékelését.

Itt is felbukkan a Gáspár számára oly fontos szaturnuszi őserővel (elsősorban a felelősséggel!) való harmonizáció szüksége, ugyanis a Rákkal szembenálló jegy éppen a Bak, amelyet a Szaturnusz ural. Nem véletlenül nevezik a szembenálló jegyeket komplementer jegyeknek: ezek kiegészítik egymást, ahhoz, hogy az egyikkel harmonizálódni lehessen, be kell építeni a szembenálló jegy pozitív tulajdonságait is. Gáspár számára tehát láthatóan nagyon fontos a Rák-Bak tengely pozitív megélése: a családdal való harmóniába kerülés, illetve annak az építő kritikáinak az elfogadésa, illetve a saját családalapítás, az információérzékenység, a (spirituális) információ befogadásának a képessége (ennek a fejlesztése), az érzelgősködés és az (önkéntelenül, veleszületetten működő) infantilis, önsajnáló, önmentegető viselkedés és gondolkodásmód leleplezése és meghaladása, és a felelősség felvállalása az élet minden területén. Ez a szaturnuszi önkorlátozás hozzá tudná segíteni őt a Vízöntő Napja által megtestesített öntudata megerősítéséhez, a helyes önkép kialakításához, s így már nem lenne szüksége arra, hogy mindenféle különcködéssel, játszmával, misztikus bohóckodással felhívja magára a figyelmet, hogy ezáltal váljon “egyéniséggé”.

Mivel a Rák Sárkányfarka szinte az összes bolygójával negatív fényszögeket képez, ezért számára nagyon fontos a Rák pozitív szellemiségének a megélése. A Rák jegyéhez a család, az otthon kapcsolódik – Gáspár esetében tehát nagyon fontos a spirituális felnőttéváláshoz az, hogy kitisztázza a családi viszonyait, főképpen az apjához és az anyjához való viszonyát. A Rák karmás neheztelései, haragvásai (amelyeket lehet, hogy lenyomott a tudattalanjába, ezért a nappali, tudatos énjével nincs is róla tudomása) nagyon valószínű, hogy az apja ellen irányulnak (a képletében levő nagyon erős, negatív szaturnuszi meghatározódások is erre utalnak). Ezért nagyon fontos számára, hogy tudatosítsa elsősorban ezeket a apja elleni negatív érzéseket, mert enélkül nem tud továbblépni, nem tud valóban felelősségteljes felnőtté válni, és ez a későbbi családalapítást, az apai funkció betöltését is megnehezíti vagy lehetetlenné teszi a jövőben. (A vízöntői szabadságvágya, túlzott individualizmusa szintén nagy akadályt jelent ezen az életterületen.)

A Rák konstellációhoz a tágabb értelemben vett család és otthon, azaz a nemzet és a szülőföld, a szülőhaza is tartozik. Gáspár előbb megszökött a családjától, a hazájából, a negatív – karmikus – vízöntői és Rák meghatározódásai által hajtva, és egy másik kontinensen kezdett szegény gyerekekkel foglalkozni. Ez is tipikus Rák karmás viselkedés, felelősségteljesnek tűnő, de infantilis és érzelgős magatartás. Aztán visszatérve a hazájába a “gondoskodását” kiterjeszti az ország egész népére, hamis felelősséget vállalva afféle prófétaként tetszeleg, mintha ő Istennel és Jézussal közvetlen kapcsolatban volna, mintha Isten személyesen őt és barátait bízta volna meg Magyarország megmentésével. (Ilyen kijelentéseket tesznek például, hogy “Isten hétfőn azt kérte, vigyük el a Felházat a Körcsarnokba.”)
Újból felbukkan itt a már tárgyalt, árnyék-énes, beteg hazudozási hajlam, valamint a Ikrek- és árnyék-én motívum is, hiszen (ha helyes a születési idő), akkor a Sárkányfarok az Ikrekhez tartozó életterületen, a 3-as horoszkópházban található. Ez azt jelzi, hogy az ikreki életfeladatok felvállalása szükséges a karmája feloldásához, és a többszörös együttállások jelezte erős árnyék-énjének a leleplezéséhez, felszámolásához. Tehát neki meg kell tanulnia a hétköznapi eseményekből, az őt ért benyomásokból metafizikai információkat szerezni, amelyek segítségével a karmikus meghatározódásait oldani lesz képes.


Gáspár születési képletében az Ascendense a Bika jegyébe esik. Az Ascendens egy magasabbrendű (ún. krisztusi) éntudatot jelez, mint a születési napjegy (amely a nyers individuális tulajdonságok jelölője). Az Ascendens jegye olyan lappangó pozitív tulajdonságokat és képességeket mutat, amelyek potenciálisan megvannak az illető személyben, azonban ahhoz, hogy ezeket kicsiráztassa és szárba szökkenthesse, majd működtetni – használni tudja, a tudatosítás után, erre irányuló tudatos erőfeszítésekre van szüksége. Ezeket a tulajdonságokat azért “kapjuk”, mert nagy segítségünkre tudnak szolgálni a karmánk oldásához és az életfeladataink beteljesítéséhez.

Gáspár esetében tehát a Bika pozitív tulajdonságai (pl. természet-szerűség, természet-közeliség, természetesség, elemien egyszerű gyakorlatiasság, egyszerűség, stb.) azok, amelyek őt hozzásegíthetik a karmaoldáshoz. A Bika uralkodó bolygója a Vénusz, annak az őselvnek a megtestesítője, amelyik a négy alkímiai őselem (föld, víz, levegő, tűz) harmonikus egységre való törekvését jeleníti meg. A pozitív, harmonikus Bika szülött az életében könnyen meg tudja valósítani ennek a négy őselemnek az egyensúlyát, úgy, hogy egyik sem nyilvánul meg a másik kárára, egyik sem nyomja el a másikat a túlzott, domináns meglétével. Gáspárnak erős Föld illetve Levegő meghatározódásai vannak (a Bak jegye a Föld elemhez, a Vízöntő a Levegőhöz tartozik), a Rák Sárkányfarka pedig a Víz elemhez való diszharmonikus viszonyát jelzi. A Bika pozitív szellemiségének a működtetésével egyensúlyba hozhatja ezeket az elemeket az életében, pl. úgy, hogy nem ragadja el a földies hatalomvágy, cím- és rangkórság (vagy éppenséggel idejében felismeri ennek a jeleit, és tud tenni ellene), vagy meg tudja fékezni az érzelgősködésre való hajlamait (Rák-Víz meghatározódások), illetve ha elragadják a misztikus fantazmagóriái, a Bika természetességének, stabilitásának, szilárdságának köszönhetően könnyen vissza tudna találni a földre. Mivel Gáspárnak a Jupitere is Föld elemben található (Szűzben), a Bika Ascendensének a működtetésével mind a rendeltetéstudat (Szűz) megértéséhez, mind a jupiteri értéktudat megszerzéséhez, a megváltás szelleméhez igazított hierarchia felállításához közelebb juthat. Leginkább azonban a Bakot és Vízöntőt uraló szaturnuszi őserőhöz való viszonya tudna egyre harmonikusabb lenni, ha tudatos erőfeszítéseket tenne annak érdekében, hogy a benne lapuló pozitív Bika tulajdonságokra, és ezek között is elsősorban természetszerűségre, természetességre szert tegyen.

Mindehhez azonban szüksége lenne arra, hogy asztrológiai feltárás útján valódi metafizikai információhoz jusson, megismerje önmagát, a karmikus, mélytudattalan meghatározódásait, önkéntelen negatív késztetéseit. Amíg ezek feltáratlanok maradnak, addig kiszolgáltatottja marad az anarchikus vízöntői késztetéseinek, misztikus tévelygésre való hajlamainak, voluntarista autonómiás rögeszméinek, szabadság- és kötetlenség-mániájának, a konkrét, gyakorlati felelősségtől való félelmének, valamint a Bak karmás hatalomvágyának, Rák karmás érzelgősködésének, hogy csak a legfontosabb negatív késztetéseit említsük. Ezek pedig balesetek, betegségek, más sorsnehézségek által gyorsan életcsődhöz vezethetnek, bármilyen jó társadalmi pozícióba és bármilyen sok jó tulajdonsággal is született.

_________________
"Jobb a világra egyáltalában meg se születni, mint benne alacsonyrendű, vak, ostoba, értelmetlen, zavaros életet élni, s a nagy igazságok tudásában nem részesülni."


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1 hozzászólás ] 

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség
phpBB SEO