ASZTROLOGOSZ, Kozma Szilárd - karma-asztrológus fóruma

Asztrológiai fórum: Kozma Szilárd és asztrológus-barátainak fóruma
Pontos idő: 2024.03.29. 09:12

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]




Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1 hozzászólás ] 
Szerző Üzenet
HozzászólásElküldve: 2018.06.16. 18:29 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 4221
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Egy nyári délutáni, napozás közben jött megsejtésem miatt, felhívtam Balázs Buzsi Enikő orvos barátomat, azzal a kérdéssel, hogy az alkohol befolyásolja-e – zavarja-e – a mirigyek hormon-termelését, tehát a spirituális látásunkat és gondolkozásunkat, lévén, hogy a misztikusok és egyes természetgyógyászok szerint, a testben levő hormonális finom nedvek (A linfa-rendszer) tartja – biztosítja az élő kapcsolatot a fizikai testünk (szerveink) és az aura-testek között. És csakugyan, a csakra-központok ott találhatók, ahol a fő mirigyeink. És tovább: a toboz-mirigy fantasztikusan összetett funkciói (Lásd a "Mi az ördögöt tudunk a világról? c. spirituális ismertető filmet.) és a szellemi gondolkozásunk között is kell kapcsolatnak lennie, hiszen nem véletlenül nevezik harmadik szemnek a homlok-csakránkat! És csakugyan, a csakra-központok ott találhatók, ahol a fő mirigyeink. Enikő, lévén urológus és nem endokrinológus, haladékot kért ahhoz, hogy a kérdésnek alaposan utána nézhessen, mert, ahogy mondta, ez a kérdés így, sem az egyetemi tanulmányai során, sem az orvosi - gyógyítói praxisában még nem merült fel.

Ezeket tudhattam meg tehát tőle utólag:



2018.06.06. 13:56 keltezéssel, Enikő Balázs Buzsi írta:


Kedves Szilárd!


Kissé nehezen kapok időt mostanában, hogy leírjam aminek utánanéztem. Az, az igazság, hogy amikor nyugodtan tudnék írni folyamatosan, mert alszik a kicsi bandita (Ti., az egy éves kislánya. – megj. K.Sz.) , általában én is megpróbálok aludni, hogy az égető alváshiányt valahogy bepótoljam végre.
Szóval dióhéjban egyelőre csak annyit tudok írni, hogy igen, van közvetlen hatása az alkoholnak a hipotalamuszra, kétszeresen gátló hatást fejt ki bizonyos szinapszisokra (ez két idegsejt közti kapcsolat, vagy egy idegsejt és egy szövet között, így halad a felső parancs a célszervek fele), a serkentő szinapszist gátolja, a gátló szinapszist is, így kétszeresen gátló, tehát teljesen ellentétes hatás váltódik ki. A jutalomközpontot feltűnően ingerli, így okoz hamis boldogságérzetet.
Még van hatása, de részletesebben majd esetleg hétvégén tudok írni, ha lejárt vizsga, szerep meg minden egyéb.
Addig is meglátásokban gazdag kontemplációt kívánok,
Enikő

Kedves Enikő!

Egyelőre, teljesen világos gyakorlati meglátás - jött be a leveled hatására és a megsejtéseimre, éspedig az, hogy ettől fogva (Az érettségi találkozón ugyanis ittam, de csak cinzano-t, vagy martini-t, nem tudom, csak azt, hogy nem volt erős és nem vegyítettem.), soha nem fogok inni, semmiféle alkoholos italt. Az étkezést is le fogom irányítani - csökkenteni, amennyire csak tudom, és persze menedékesen, de határozottan gyümölcsökre és zöldségekre, mert a tejben és a tojásban is hormonok vannak, tehát hamis információ, ami kapcsolatot tart az aurával és a csakrákkal, tehát a szellem-világgal (szellemi információkkal) vagyis az Istennel, és tehát az alkoholos ital, de ezek a táplálékok is, megzavarhatják ezt a finom spirituális kapcsolatot.
Barátsággal: Szilárd



Kedves Szilárd!

Csak most sikerült megírni neked a beígért folytatást. Szóval, az alkoholnak nem nagyon találtam direkt hatását a hipofizisre, inkább a már említett hipotalamuszra van hatással, illetve a hipotalamusz-hipofízis tengelyt zavarja meg. A hipotalamusz irányítása alatt áll az agyalapi mirigy, a hipofizis, ami ugye a többi belső elválasztású mirigy termelését szabályozza, az un. trophormonokkal (trofikus, tápláló hormonok). A célmirigyek által termelt hormonok szintje pedig pozitívan vagy negatívan visszajelez sokszor a hipotalamusznak és a hipofizisnek is, ez a tengely. Ay alkohol megzavarja pl a kortizol termelést, ezáltal az éhségérztet, hol csökkenti, hol pedig növeli azt. Bizonyos géneket kikapcsol az agyban, másokat meg bekapcsol, tehát a génexpressziot befolyásolja, de eltérő módon hat az egyes agyterületekre, befolyásolja a dopamin-termelést, ezáltal az örömérzetet, jutalmazást bolondítja meg. különösen a prefrontális kéreg sejtjei érzékenyek az alkoholra. Ez a viselkedésért, a szociális hozzáállásunkért felelős. Valamikor régen a pszichiátria mai színvonala elérése előtt, bizonyos elmebetegségeket úgy gyógyítottak, hogy lobotomiát végeztek, elvágták a többi agyterületet a prefrontális kéregtől, pl a túlzott agressziv viselkedést, de még sok mást is. Így nagyon sokan teljesen zombik lettek. Na erre a területre hat élesen az alkohol.
Remélem használható.
Üdvözlettel,
enikő


Kedves Enikő!

Bizony, nagy segítségemre - megvilágosodásomra szolgált tudomásul venni azt, hogy az élet-látásnak, vagyis a lét-víziónak a hormonális szerve, a toboz-mirigy, befolyásolja az agyalapi mirigyet, amely aztán olyan hormonokat termel ennek a látványnak - látási módnak, a következtében létrejövő információk hatására, amely hormonok befolyásolják és irányítják a többi mirigy működését és hormon-termelését! Hát ez a lényeg, gondolom, te is érted... És, hogy ezt a folyamatot meg tudja zavarni, károsan befolyásolni tudja az alkohol-fogyasztás, a hamis információval töltődés, a kábulat, a hamis egység-érzet és hamis boldogság-állapot! A végén még én is hinni kezdek az akadémikus orvoslással kapcsolatos konspirációs elméletekben, lásd a fehér maffia szerű kilépett orvosok által írt könyveket. Hiszen ezt széltében - hosszában hirdetnie kellene az orvostudománynak! Te jó Isten! Nincs amiért csodálkozni azon, hgy az emberiség ilyen csúcs-tudományos eredmények és ismeretek ellenére, még mindég ennyire kapzsi, gonosz és hülye!

Barátsággal és köszönettel: Szilárd

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ezek után sok kérdés felmerült bennem. Pl. az is, hogy mi a fenéért találta ki a keresztény egyház azt a disznóságot, hogy Jézus borívásra buzdította volna az apostolokat és az által a későbbi keresztény híveket, "az Én emlékezetemre", vagyis az Én-tudattal való kultikus egyesülés érdekében? - Mert hogyha igaz az utolsó vacsorának ez a részlete, akkor éppen, hogy az ellenkező hatás elérése érdekében adta (volna!) állítólag ezt a (sátáni) tanácsot. - Nehéz eligazodni a vallás labirintusában egy spirituális ismeretekkel is rendelkező, gondolkozó személynek. Hát még az alapos gondolkozáshoz hozza nem szokott híveknek?

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Profil  
 
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1 hozzászólás ] 

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 3 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség
phpBB SEO