ASZTROLOGOSZ, Kozma Szilárd - karma-asztrológus fóruma

Asztrológiai fórum: Kozma Szilárd és asztrológus-barátainak fóruma
Pontos idő: 2024.03.29. 08:34

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]




Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 2 hozzászólás ] 
Szerző Üzenet
HozzászólásElküldve: 2017.06.02. 12:52 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 4221
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Meg kell osztanom itt feltétlenül egy, az utóbbi hónapokban meggyőződésemmé vált “szörnyű” felismerést: Nem csoda, hogy a "globális" emberiség boldogtalan és beteg, illetve, hogy annak a nagyon -nagyobb része, szó szerint is, betegesen nagy-krízisben van. És hogy nem csak a nagy drámái nem szűnnek meg, de e tragédiái sem - Hiába van millió Nobel-díjas tudósa, elképesztő tudománya és ipari, meg digitális technikája, hiába a Pápa, a Bíborosok meg a Lámák, élükön a Dalaival! - mert azoknak a nagy - nagy része, akik spiritualitással - metafizikával foglalkoznak, vagyis az ezoterikusok és a new-agesek, és a jógások és csoda-gyógyítók, és sorolhatnám éjfélig, éppen oly betegesen felületesek, felelőtlenek és beképzeltek, mint a közönségesen ostoba, materialista és vallásos liberálisok. Ezeknek misztikus csodabogaraknak az egész életfilozófiája - misztikája, vagyis hazug metafizikája a könnyelmű, felelősség nélküli, illetve a lehetőleg minél kevesebb felelősség-vállalással leélhető életnek az elérési lehetőségén nyugszik és persze, ezzel együtt - Miért is ne? - a fizikai halhatatlanság állítólagos elérési lehetőségén is. - Hát hogyne!
Mindegyikük, de legalább is, a tanítók - guruk és mesterek (Lásd a két éves hétvégi tanfolyamok elvégzése után, mesteri címekkel ékeskedő rejkiseket :) ), valamint a gátlástalanabb és ezért szájasabb vezéregyéniségek, a "földi terhektől való mihamarabbi megszabadulást követő, öncélú “meditációzásban” elérhető állítólag “legmagasabb fokú” megvilágosodás elérését, illetve az azon keresztül elérhető “megszabadulást” és már az életben elérendő, az abszolútummal való egyesülést vallják az élet egyetlen céljának és rendeltetésének. Ezeket még az sem nem érdekli, hogy közben ennek az öncélú hülyeségnek, vagyis a halhatatlanság elérése érdekében sterillé tett élet misztikájának a legnagyobb "nagymesterei" mind meghaltak idejekorán és a legtöbbjük a legfájdalmasabb rákos betegségben (Ramana Maharishi, Osho, Ráma Krishna, stb.).
Ők tehát, ugyanazt a materialista - liberális eszméktől és gondolkozás módtól, átszőtt stupid, elsősorban a "tudományos" magzat-foganás ellenes technika által biztosított lehetőségre építik a vallásukat, vagyis, mivel nagyon kevesen vállalják az aszkéta életet (Ami persze, semmivel nem jobb annál a "megszabadult" hedonizmusnál, amit az ezoterikus hívek gyakorolnak), tantra joga címen, a fogamzás-gátolt szexuális misztikát eszelték ki vallás-szurrogátumnak. És ennek a hamis spiritualitásnak az alapján, már 70 éve, elutasítanak mindent ami felelősséggel és főként: ellenőrizhetőséggel jár, az emberi szabadság-jogokra és a vélemény-alkotási és vélemény- nyilvánítási szabadságnak a misztifikált elméleteire hivatkozva. Ennek az állítólagosan "dogma-mentes" modern és poszt-modern misztikának a lényege az, hogy amennyiben ezt a felelősségek nélküli, folyamatosan vikkendező életet folytatod, el tudsz érni a legnagyobb és a legteljesebb megvilágosodáság, vagyis a semmi megértéséig, elfogadásáig és az azzal való azonosulásig!

Nincs is szükség különösebb szellemtörténeti és asztrológiai tájékozottságra, ahhoz, hogy felismerjük, hogy az egész ezotéria tulajdonképpen útszéli liberalizmusra alapuló misztika, aminek a gyökerei, nem csak a fakír eszméket is szülő, keleti illúzió elméleten alapulnak - Amelynek az indiai elterjedésének a következtében nem csak a szegénység és a vele járó nyomor jött létre keleten, hanem akkora lett ott a közömbösség és az ignorancia, hogy szükségképpen, azonnal és emésztetlenül átvették európától a kommunizmust és annak a nevében sokkal nagyobb embertelenségeket követtek el első sorban egymással, vagyis a közvetlen embertársaikkal (Kínában pl. az első fokú családtagjaikkal is!) , mint az "Ördögök" (Lásd Osztrovszkynak az azonos c. "utopista" regényét) sztálinista szovjet unióban. Hogy végül, egy törékeny albán apácának, "Teréz anyának", kellett oda menni az irgalmasságra és a kegyelemre és az egymásra figyelésre, és általában a humánumra megtanítani egy részüket, Illetve, hogy felhívja a keleti világnak a figyelmét erre az elemi emberi morális értéknek a "szükséges" létezésére egyáltalán. Tehát nem csak a keleti illúzió-elméletben gyökerezik ez a misztikus megvilágosodási fantazmagória-mozgalom, aminek a Romániában az un. MISA, vagyis a Bivolaru féle joga, az első számú képviselője. Hanem ez, az el nyugatiasaodott keleti megvilágosodási hőbörgés, amely most már elválaszthatatlanul egybe olvadt a "tudományos" materializmus által szült gátlástalan liberalizmussal, az utóbbin keresztül és az által, egyenesen az ógörög hedonista (És ez által a primitív egoizmus) filozófiában gyökerezik!
Mit szóltok, én látom-e tévesen ezt?
UI: Ez az egész nagy - Persze, a hedonizmusa és a felelősség-ellenessége, sunyi felelősség-hárítási ideológiája (Azt vallják többek között pl, hogy gyermekkel és gyermek nélkül egyaránt ugyanarról van szó, tök mindegy. Sőt, hogy az esetek legtöbbjében az árvák jobban járnak az árvaságukkal, mintsem, hogy az egész gyermekkorukat egy egy zsarnok szülő tenné tönkre... Sőt, közülük ugyebár hányan futottak be fényes karriereket, vagy ha nem is lettek híresek, de sikeresek mindenképpen. Ennek megfelelően majdnem egyikük sem rendelkezik csak 1, maximum 2 gyermekkel, sőt, a legtöbbjük, vagyis kb. 80 százalékuk szingli, és gyermektelen. Így tehát könnyű szajkózni az "alacsonyrendű" földi terhektől való megszabadulásról szóló elméleteket.) miatt igen tetszetős! - gurus - lámás, megvilágosodási misztikus ezotéria, onnan ismerhető fel, hogy nem csak a gyermekek nemzését - szülését, gondozását és nevelését tekintik feleslegesnek- állapotnak, sőt: a megvilágosodási és a megszabadulási lehetőségekre nézve, egyenesen ellenséges helyzetnek (Szó, ami szó, erről nem csak ők, a mai liberális misztikusok tehetnek. Az ugyan nem vallásalapítási céllal tanító - És arról talán nem is tehetnek, hogy a tanításaikból később vallásokat faragtak - "megvilágosodottak is, egytől egyig mind, eleve nem vállaltak családot és gyermeket, vagy elhagyták a családjukat, mint a később Buddhának nevezett Gautama Szindhartha.) ,

de főként, de főként az asztrológiát!

És tudjátok, hogy miért? - Azért mert a földházakból igazi boldogsághoz - boldoguláshoz és egészséghez vezető személyes gyakorlati életfeladatok olvashatók ki. És nekik aztán ne mondja meg senki… Rájuk ne akarjon feladatot erőszakolni senki! :)

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2017.06.02. 19:45 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 4221
Tartózkodási hely: Csíkszereda
De elfelejtettem megírni azt, hogy miért is tartom fontosnak közölni ezt a szomorú tapasztalatomat? Hiszen, azt azért meg kell adni, hogy ezek a félig - meddig elszállt, és állandóan csak fiatalodó (A velem egy idősek, sőt, még a nálam 10 évvel fiatalabbak is, akik, a maiakhoz hasonlóan, "mindenen túl" képzelték magukat annak idején, a miután több ízben is, és úgy pofon verte őket a sors, hogy az már nem tekinthető jelentéktelen "véletlennek", végleg kiábrándultak mindenből, de legalább is, bölcsen és mélyen hallgatnak.) misztikus "elszálltak" nem bántanak komolyan - Legalább is szánt szándékkal nem! - senkit és annyi kárt semmiképpen nem okoznak mint az ételmérgező és a mások kárára spekuláló táplálék-termelő és azzal kereskedő banditák, akik pl. sokkal drágábban adják a teljes kiőrlésű gabonából készült kenyeret, mint a héjától választott gabonából őrölt - fehér lisztből készültet, holott az elsőnek az előállítási ára sokkal kisebb kell legyen, mert különösebb malom-technikát és technológiát NEM igényel, mint az utóbbié! Arról nem is beszélve, hogy egy kg. húsnak az előállítási ára minimum a 10-szerese, ha nem a hússzorosa kellene legyen, a gabona-féléknek és a zöldségeknek az 1 kg. árához képest, amivel a szarvasmarhákat, a juhokat - kecskéket és a disznókat megetetik ahhoz, hogy abból 1kg húst kiszedjenek! Mondhatni, hogy egy kiló hús előállítása ("megtermelése"), több tíz, esetleg még száz kiló gabona és zöldség, meg krumpli elfogyasztásába kerül. Hol van tehát az arány? Azt tudjuk viszont, hogy ezt az aránytalanságot, nem a gabona- és növénytermesztők hozzák létre, hogy róluk szinte lehúzzák a bőrt a felvásárlók! És mégis, a hús-árú olcsóbb a boltokban, mint a zöldségfélék és a kenyér!
Szóval ezek az öncélú megvilágosodás-centrikus a misztikus elszállottak messze nem olyan vétkesek az emberiség mérgezésében és nyomorításában, mint az élelmiszer - iparosok :) és az élelmiszer - kereskedők!

Akkor mégis miért írok róluk, mi a bajom velük?

Semmi bajom nincs nekem ezekkel a misztikus fantasztákkal, azon kívül, hogy minket, akik nem csak azért törekszünk az éberségre és a felelősségteljes (Tehát komoly..., ami ugyebár a világi logika szemében Bolond!) mentalitásra, mert nem az emésztetlen és kellő szellemi alapok - kulturális nevelés - nélküli keleti misztikával kezdtük, hanem a Havas Béla hagyatékának a többszörös elolvasásával, és, mert az asztrológiai egyszer egy is világosan beszél arról, hogy gyakorlati életfeladat-vállalás nélkül nuku megvilágosodás és nuku megváltás (Egységesülés), vagyis egészség és boldogulás, SZÓVAL MERT A LEGTÖBB ESETBEN, MINKET, EGY AZ EGYBEN ÖSSZETÉVESZTENEK EZEKKEL A MISZTIKUS, HOGY NE MONDJAM: HABÓKOS FANTASZTÁKKAL! Csak és csakis ezért.
Hogy ez miért baj? Hát azért mert így az un. józan világi gondolkozású, de a spirituális világ értelmes mivoltát elfogadni kész emberek velünk szemben is éppen annyira elutasítóan viselkednek és pl. az egészséges életvitelünkkel és moralitásunkkal szemben is éppen olyan kétségeket támasztanak, mint a fantasztákéval szemben. De már olyanokkal is találkoztam és nem is egyszer, hogy éppen azon csodálkoztak és éppen azon voltak megdöbbenve, hogy én nem osztom egy az egyben e misztikus fantaszták csoda-elméleteit. Azt ugyanis még hajlandók voltak elfogadni - hiszen kinek nem tetszetős első hallásra, a kevesebb gondot jelentő földi terhektől való megszabadulás lehetősége - hogy jó dolog lehet ez a megvilágosodás általi megszabadulás, de azt a "Bolondságot" már sehogy sem, hogy éppen az által válhatnak ténylegesen boldogakká és a ténylegesen felesleges nyűgeiktől (betegségeiktől, funkcionalitás szempontjából felül nem vizsgált tradicionális szokásaiktól) szabadokká, ha a szüleik, vagy férjük - feleségük, munkahelyi főnökük és általában a "társadalom" által elvárt "kötelességeik" mellé (Az már eszükbe se jutna, hogy azok közül egyesek teljesen feleslegesek, sőt: egyenesen károsak!), még olyan feladatokat kellene felvállalniuk a karmájuk feloldása érdekében, amelyek a horoszkópjaikból kiolvashatók. Nem kérem, ha nem lehet egyből mindentől úgy megszabadulni, mint ahogyan azt a misztikusok hirdetik (Márpedig úgy nem lehet hosszú távon boldoggá és szabaddá, illetve szabaddá és boldoggá válni, mivel a több ezer éves asztrológiai megfigyelések és a kórtárs gyakorlati tapasztalatok alapján is, a sors logikája ezzel teljesen ellentétes.), akkor inkább a megszokott és lassan - lassan tradicionálissá váló, liberális önrombolás és egymás-gyötrés!
Hát ezért kellett a misztikus csodabogár - kozmetikusokról és szabadság-fantasztákról említést tennem. Pusztán a miheztartás végett! :o :D
Vagyis azért, hogy ne csodálkozzunk azon, ha az emberiség nagy - nagy része, nem hajlandó elfogadni a spirituális tanításokat, hogyha azoknak a látszólagos "képviselői", a "józan paraszti, illetve munkási és értelmiségi ésszel" gondolkozó személyek számára, ezek a képviselők és "megvilágosodottság-megtestesítők" ennyire hiteltelenek! :cry:

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Profil  
 
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 2 hozzászólás ] 

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 14 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség
phpBB SEO